GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η μηνυτήρια αναφορά κατά των διοικήσεων της Αγροτικής για τα δάνεια στα κόμματα...

Ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ( www.forologoumenos.gr) υλοποίησε παλαιότερη δέσμευσή του και κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Αθηνών, μ...

Ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ (www.forologoumenos.gr) υλοποίησε παλαιότερη δέσμευσή του και κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Αθηνών, μηνυτήρια αναφορά (Γ2012/1722) κατά παντός υπευθύνου στελέχους της διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (η μηνυτήρια αναφορά αναφέρεται τόσο στα στελέχη της παρούσας διοίκησης, όσο και στα στελέχη παλαιότερων διοικήσεων), με την οποία καλεί τον Εισαγγελέα να ερευνήσει την ύπαρξη ευθυνών στελεχών της Τράπεζας, σχετικά με την υπόθεση δανεισμού πολιτικών κομμάτων.
Μηνυτές είναι ο Σύλλογος (εκπροσωπώντας τα μέλη του) και ο κ. Γιάννης Σιάτρας (ως φορολογούμενος πολίτης και ως μέτοχος της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας).
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία η Τράπεζα ουδέποτε διέψευσε, η Αγροτική Τράπεζα εμφανίζεται να έχει δανειοδοτήσει τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα της χώρας με τεράστια ποσά.
Πιο συγκεκριμένα, για το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, η Τράπεζα φέρεται, έως το 2010, να είχε χορηγήσει συνολικά δάνεια ύψους 98 εκατ. ευρώ, επί συνόλου 114 εκατομμυρίων του δανεισμού του συγκεκριμένου κόμματος.
Για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, η Τράπεζα φέρεται, έως το 2010, να είχε χορηγήσει συνολικά δάνεια ύψους 105 εκατ. ευρώ, επί συνόλου 120 εκατομμυρίων του δανεισμού του συγκεκριμένου κόμματος.
Είναι προφανές ότι ο δανεισμός αυτός δε βασίστηκε σε τραπεζικά κριτήρια.
Από την άλλη πλευρά, η Αγροτική Τράπεζα, διοικούμενη από κομματικές διοικήσεις, παρουσίασε εξαιρετικά μεγάλες ζημιές: 481 εκατομμύρια κατά το 2009, 395 εκατομμύρια κατά το 2010 και 1.030 εκατομμύρια έως το Σεπτέμβριο του 2011 (οι τελικές ζημιές της τράπεζας για το 2011 αναμένεται να υπερβούν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ).
Στο ίδιο διάστημα (2009-2011), το Ελληνικό Δημόσιο είχε συμμετάσχει σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας (οι οποίες έγιναν για να καλυφθούν οι ζημιές), πληρώνοντας 1.910 εκατομμύρια ευρώ! Παράλληλα, κατά την ίδια περίοδο, το Ελληνικό Δημόσιο είχε δώσει επιπλέον εγγυήσεις προς την Αγροτική Τράπεζα, ύψους 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ!
Ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ και ο κ. Γιάννης Σιάτρας (Πρόεδρος του Συλλόγου και μέτοχος της Αγροτικής Τράπεζας), ζητούν από τις εισαγγελικές αρχές να ερευνήσουν την ύπαρξη ευθυνών στελεχών της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, οι οποίοι στα παρελθόντα έτη μεθόδευσαν την νομική δέσμευση της ΑΤΕ με συμβάσεις δανείων, οι οποίες σήμερα καταλήγουν να οδηγούν σε βαρύτατες επισφάλειες, από τις οποίες θα ζημιωθούν οι μέτοχοι της Τράπεζας και βεβαίως, το σύνολο των Ελλήνων φορολογούμενων.
Η μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε σήμερα ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, εμπεριέχει ένα συμβολισμό: Οι πολίτες είμαστε υπεύθυνοι για την τύχη μας. Και πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να διεκδικήσουμε την επιβολή του δικαίου και το σεβασμό στους Θεσμούς.
Τη μήνυση συνέταξε ο δικηγόρος Αθηνών κ. Χρήστος Κλειώσης - ΑΜ ΔΣΑ 26378 (6943-871375), ο οποίος συνεργάστηκε με το Σύλλογο σε εθελοντική βάση. 
(Δείτε το άρθρο από το site του Συλλόγου)(Δείτε τη μηνυτήρια αναφορά σε μορφή pdf - Δείτε το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς, μαζί με τους σχετικούς συνδέσμους)

6 σχόλια

  1. ΦΡΑΟΥ ΜΕΡΚΕΛ, ΣΤΕΙΛΕ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΠΑΝΤΣΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΥΚΑΣ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ. ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΟΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.
    Ο "ΠΡΟΕΔΡΟΣ" ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ!

    Δίλημμα Ευρώ ή Δραχμή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

    ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ,

    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!

    Ψήφος στον Σαχλαμαρά-ΝΔ και Μπενιζέλου-ΠΑΣΟΚ σημαίνει επιδοκιμασία του Μνημονίου, ανακούφιση της Μέρκελ, Τρόϊκας και διεθνούς τραπεζικού και παρασιτικού κεφαλαίου...

    ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, αλλά και των Ισπανών, των Πορτογάλων, των Ιταλών, των Ιρλανδών εργαζομένων και ανέργων!

    Ψήφος στα Μερκελικά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σημαίνει ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ για το αύριο!

    Σήμερα όλη η Ευρώπη έχει στραμμένα τα μάτια της στην Ελλάδα.

    Ισπανοί, Ιταλοί, Γάλλοι, Πορτογάλοι βλέπουν σε μας την ελπίδα...

    ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ, ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΡΟ ΤΗΣ ΜΑΝΤΑΜ ΜΕΡΚΕΛ!

    Εδώ με το 16,8% του ΣΥΡΙΖΑ, ΣΕΙΣΤΗΚΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΕΥΡΩΠΗ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ!!

    ΑΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ!

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ,

    ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα
    στην "Wall Street Journal"

    "O Αλέξης Τσίπρας ζητά
    «Ευρωπαϊκή Λύση» για την Ελλάδα"

    Νέα Υόρκη

    Την άποψη ότι η ΕΕ δεν πρόκειται να διακόψει τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα, καθώς αυτό θα οδηγούσε τη χώρα να σταματήσει την αποπληρωμή του χρέους της, εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Wall Street Journal.

    Η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας θα συμπαρέσυρε και την Ευρωζώνη, τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι πρώτη του επιλογή είναι να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους ότι είναι προς το κοινό συμφέρον να αναθεωρήσουν την πολιτική τους προς την Ελλάδα, εισάγοντας αναπτυξιακά μέτρα, ώστε να τερματιστεί το σπιράλ της ύφεσης και να μην ενταθεί η ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.

    «Η πρώτη μας επιλογή είναι να πείσουμε τους ευρωπαίους εταίρους μας, ότι είναι προς το συμφέρον τους να μην διακόψουν τη χρηματοδότηση» επισήμανε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, «αλλά αν προχωρήσουν σε μονομερή ενέργεια από την πλευρά τους, διακόπτοντας τη χρηματοδότηση, τότε θα υποχρεωθούμε να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους δανειστές μας».

    Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «το ευρώ είναι το εθνικό μας νόμισμα» και πρόσθεσε: «Δεν θα είναι εύκολο να κοπεί η σύνδεση. Η έξοδος από το ευρώ θα είχε πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις. Δεν είναι κάτι που θέλουμε, δεν είναι κάτι που αναζητούμε».

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως αν φθάσει ο κόμπος στο χτένι, η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και μόνη της. Εξήγησε ότι αν δεν αποπληρώνονται τα χρέη, θα υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις. Επιπλέον, προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν περικοπές στις αμυντικές δαπάνες, θα καταπολεμηθεί η διαφθορά και η φοροδιαφυγή των πλουσίων.

    «Ό,τι κι αν κάνουμε, η κατάσταση θα είναι δύσκολη. Αλλά θα είναι δύσκολη και για ολόκληρη την Ευρώπη, λόγω της κατάρρευσης του ευρώ» παρατήρησε. Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι και οι δύο πλευρές θα πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω, «πριν φθάσουμε σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση» κατέληξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο άνθρωπος είναι απίστευτος!

    Ο δικηγόρος Στρατούλης έχει μαύρα μεσάνυχτα από οικονομικά!

    Είπε πριν από λίγο στο ΜΕΓΚΑ: δεν θα πληρώσουμε τους δανειστές !!
    και με τα χρήματα ......που θα πάρουμε !!!!
    από τις φορολογικές δηλώσεις..
    θα πληρώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις!!!

    Το δημόσιο εισπράττει 85 δις ευρώ κάθε χρόνο!!!
    Τι πίνεις... άνθρωπέ μου ;

    Στο παραλήρημά του ο Στρατούλης, μιλάει για μαζικές προσλήψεις στην Εκπαίδευση και στην Υγεία, μιλάει ότι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ με τις συνιστώσες τους, Ρόζα, Κόκκινο κτλ...
    Δεν θέλουν τους πλούσιους τουρίστες που θα παίζουν γκόλφ
    και θα ...καταστρέφουν τη χλωρίδα μας!

    Α Π Ι Θ Α Ν Ο Σ μαλακόΤ Υ Π Ο Σ !

    ο συνΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ=Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΛΟΥΜΠΑΣ..ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ?


    ________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιδού τα κατορθώματα του επιτελείου Βενιζέλου- Σαχινίδη. Μετά το χαράτσι, στέλνουν νέους φόρους για τα ακίνητα. Και το καλοκαίρι ακόμα χειρότερα.

    Αίρεται το «απαγορευτικό» εκκαθαριστικών με φόρους

    Στο «στόχαστρο» του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν και πάλι από την επόμενη εβδομάδα οι ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς αρχίζει η αποστολή από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) των εκκαθαριστικών του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ) για το 2009.!

    Τα έσοδα σε σχέση με τον Μάιο του 2011 (πρώτο 15ημερο) είναι “πεσμένα” περίπου 15% και ουσιαστικά το κράτος οριακά μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, καθώς εαν δεν τονωθούν αναμένεται η μείωση να φτάσει και το 50% ως τα τέλη του μήνα.

    Από 23/05 τέρμα και τα φάρμακα, από 20 Μαίου πετσοκομμένες οι συντάξεις, και όλες σχεδόν οι φορολογικές δηλώσεις έχουν να πληρώσεις φόρο, ενώ πέρσι είχες επιστροφή !!! Με μειωμένους μισθούθς, άνεργος, με μειωμένες συντάξεις, και πρέπει να πληρώνεις τις ανοησίες του Βενιζέλου !!!

    Και το Χρηματιστήριο πέφτει και σήμερα, όλα τα διέλυσαν μέσα σε 2 χρόνια οι Παπακωνσταντίνου- Βενιζέλος. Και αντί να κρύβονται, να έχουν παραιτηθεί, να πάνε σπίτια τους, ζητάνε τη ψήφο μας. Θα πάρουν κάτι άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΟΛΑ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΡΑ.ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΟ ΦΤΕΙΑΞΟΥΝ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΛΠ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ.ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΟ.ΔΕ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ ΒΑΖΩ ΦΟΡΟ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΜΕΝΕΙ ΑΚΑΛΥΠΤΟ ΣΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ -ΑΣΕ ΠΟΙΟΥ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΡΕ ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΒΑΤΑ.ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΡΥΠΑ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΕΡΜΑ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ Τ ΑΛΛΑ.ΜΟΝΟ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΜΕΝΟ ...Μ.Α.Ζ.Ι.Κ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση