GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολόκληρο το άρθρο-σοκ του Αλέκου Αλαβάνου για την έξοδο από το ευρώ...

Aλέκος Αλαβάνος -Για τις εκλογές, το μνημόνιο και το ευρώ «15 Σημειώσεις στο Πρόχειρο» για τις Εκλογές, για το Μνημόνιο και κυρίως για το ...

Aλέκος Αλαβάνος -Για τις εκλογές, το μνημόνιο και το ευρώ
alavanos3
«15 Σημειώσεις στο Πρόχειρο»
για τις Εκλογές, για το Μνημόνιο και κυρίως για το Ευρώ
1.Εκτελεστικό απόσπασμα για τον δικομματισμό στις εκλογές υπήρξε η ίδια η Ευρωζώνη (δεν έχει δοθεί ακόμα η χαριστική βολή). Στις αρχές του χειμώνα, κάτω από τις πιέσεις των αγορών προς το ευρώ και τα ομόλογα ισχυρών πια χωρών του η Γερμανία αποφάσισε και επέβαλε την είσοδο της ΝΔ στην κυβέρνηση της δεύτερης άγριας δανειακής σύμβασης. Ο για δύο χρόνια αντιμνημονιακός ιεροκήρυκας Σαμαράς μέσα σε μια νύκτα κατάντησε μνημονιακός ψάλτης. Η Ευρωζώνη έτσι ναρκοθέτησε το σύστημα του δικομματισμού που, και στην Ελλάδα, εξασφαλίζει την διαιώνιση και την αποσόβηση ακραίων κρίσεων για το σύστημα. Έκαψε την ευκαιρία για ένα δεξιό Ολάντ στη χώρα μας. Αν δεν είχε λειτουργήσει έτσι, το «μόνο νεκρός θα συνεργαστώ με τους μνημονιακούς» θα το είχε προεκλογικά πει, με τον Καμμένο υπασπιστή του, ο Σαμαράς, αυτοδύναμος πια πρωθυπουργός.
2.Ό,τι έκανε σταθερά μέχρι πριν κάποια χρόνια η αμερικάνικη πρεσβεία (που δεν αποκλείεται να ξαναεμφανιστεί σύντομα), δεν μπόρεσαν να το κάνουν οι δεκαπέντε τόσες πρεσβείες της Ευρωζώνης. Είτε, λοιπόν, η Ευρωζώνη αποδεικνύεται, μέσα στις αντιφάσεις και τις αντιθέσεις της, ανίκανη να επεξεργασθεί μια μακροπρόθεσμη πολιτική διασφάλισης της ίδιας της κυριαρχίας της. Είτε η Γερμανία, ως ηγέτιδα του χώρου του ευρώ, με πλήρη επίγνωση των συνεπειών, θυσιάζει την ίδια την άμεση επιρροή της στην Ελλάδα προκειμένου να κερδίσει κρίσιμο χρόνο για την υπεράσπιση της κεντρικής ζώνης του ευρώ. Συμβαίνει μάλλον το δεύτερο, μαζί ενδεχομένως με το πρώτο, και αυτό είναι μια προειδοποίηση για όσους ονειρεύονται ελιγμούς της Γερμανίας σε περίπτωση που ακυρώσουμε τις δανειακές συμβάσεις.

3.Ένας κόσμος μέσα στις φλόγες μιας πόλης που καίγεται «συνωστίζεται» στις παραλίες για να σωθεί. Έτσι ήταν αυτές οι εκλογές, σα σε μια μεγάλη καταστροφή. Η διαφορά είναι τώρα ο καθένας είχε τον χρόνο να σκεφτεί ποιο καράβι θα επιλέξει. Σε αυτό το πλαίσιο ήρθε ο εκλογικός θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ που η πολιτική του συνήχησε με την ανάγκη της κοινωνίας να γίνει κάτι «τώρα». Εδώ ακριβώς ήρθε και ο δεύτερος θρίαμβος, της αντιμνημονιακής ακροδεξιάς, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την αποκρουστική ναζιστική εκλογική παρουσία. Στους ταξιδιώτες αυτό που κυριάρχησε την Κυριακή 6 Μαΐου είναι : «να φύγουμε από το καταραμένο λιμάνι (του δικομματισμού και του μνημονίου)». Αυτό που λογικά αρχίζουν και σκέφτονται πια είναι : «σε τι είδους άραγε λιμάνι θα αγκυροβολήσουμε».

4. Θεωρείται το αποτέλεσμα των εκλογών κατακρήμνιση του πολιτικού συστήματος. Χωρίς αμφιβολία οι εκλογές είναι ένα βήμα μπροστά. Για να αρχίσει όμως να κλονίζεται το πολιτικό σύστημα (και δεν μιλάμε καν για το σύστημα εξουσίας οικονομικής, επιβολής «νόμιμης» βίας και πληροφόρησης) απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κλονισθούν οι κυρίαρχες απόψεις του μέσα στον λαό. Σκληρός πυρήνας τους σε όλη την μεταπολιτευτική διαδρομή είναι η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την τελευταία δωδεκαετία, και ιδιαίτερα αυτή τη διετία της κρίσης, είναι το ευρώ. Το ευρώ, με αυτή τη λειτουργία του, αμφισβητείται από τον λαό, αλλά ακόμα από μια μειοψηφία όχι μεγάλη. Όταν η αμφισβήτηση γίνει καθολική σχεδόν, τότε στον ορίζοντα θα εμφανισθούν τα πρώτα νέφη της ανατροπής.
5.«Μέσω της αριστεράς κατασκευάζεται η νέα σοσιαλδημοκρατία»: το έλεγαν για τη ΔΗΜΑΡ, τώρα το λένε και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κεντρικό χαρακτηριστικό της σοσιαλδημοκρατίας ιστορικά υπήρξε η αποδοχή του καπιταλισμού σε συνδυασμό όμως με το κοινωνικό κράτος. Ένας κόσμος της εργασίας και της ανεργίας, στα έσχατα όρια της επιβίωσης, θα καλωσόριζε της σοσιαλδημοκρατία και το κράτος πρόνοιας. Μέσα στα πλαίσια όμως της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης που εξισώνει όλες τις κατακτήσεις προς τα κάτω, μέσα στο χώρο της Ευρωζώνης που βρίσκεται σε υπαρξιακή κρίση, εντός της περιφέρειάς της που γονατίζει κάτω από τη δημοσιονομική πειθαρχία, σε μια χώρα δεμένη με δουλικές δανειακές συμβάσεις δεν υπάρχει κανένα, απολύτως κανένα, περιθώριο σοσιαλδημοκρατικής πολιτικής. Είτε με την Μέρκελ είτε με τον Ολάντ. Για τα απλά, αλλά πρωταρχικά πράγματα – να έχουν οι νέοι δουλειά, να μη πεινάν οι συνταξιούχοι – χρειάζονται επαναστατικές αλλαγές.
6.Στις δυνάμεις που κινούνται ή θα κινηθούν εντός του μνημονίου και της Ευρωζώνης υπάρχουν κάποιες διαφορές. Ανάμεσα σε αυτούς που είναι ικανοί να επιβάλλουν τις υπαγορευόμενες από την τρόικα «μεταρρυθμίσεις» και σε αυτούς που είναι ανίκανοι. Ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν να κάμψουν τη λαϊκή αντίδραση με την πειθώ και σε εκείνους με τα ΜΑΤ κι αργότερα με τον στρατό. Ανάμεσα σε αυτούς που θεωρούν αυτό που γίνεται «καλό» και σε αυτούς που το θεωρούν επιβεβλημένο αλλά μοιραίο «κακό» (κι έτσι αφήνουν μια υπόσχεση για τις μέλλουσες γενιές). Ανάμεσα σε αυτούς που προέρχονται από τη δεξιά κι αυτούς από το κέντρο ή την αριστερά. Καμία όμως από αυτές τις παραλλαγές δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα σε ορίζοντα μιας τουλάχιστον γενιάς.
7.Η «νίκη» του ηττημένου είναι πάντα ένα εντυπωσιακό φαινόμενο στην ιστορία. Σήμερα η δεξιά φαίνεται καταρρακωμένη, η αριστερά με αέρα στα πανιά της. Ο κίνδυνος είναι όμως παρών. Ακόμα κι αν μια δύναμη είναι ηττημένη, ακόμα κι αν τα ελατήρια της είναι τα πιο ταπεινά (να διασωθεί ο αρχηγός της), ακόμα κι αν λειτουργεί επικοινωνιακά και φτηνά, ενδέχεται αυτή να αναδείξει τη βασική σύγκρουση της στιγμής, το γήπεδο όπου κρίνονται όλα (συμμετοχή στην Ευρωζώνη). Αν ο αντίπαλος νικητής, δεν αποδεχθεί τη σύγκρουση, τον οδηγεί σε συνεχείς διαβεβαιώσεις για τις καλές του προθέσεις, σε απανωτές λεκτικές μετατοπίσεις και κυρίως σε δημόσιες δεσμεύσεις για το μέλλον. Ο ηττημένος τότε αποκτά την υπεροχή («ηγεμονία») στις εξελίξεις. Ο λόγος είναι απλός: εδώ (στο ευρώ) κρίνονται τα πάντα και ο λόγος της δεξιάς είναι σαφής: «ναι». Αυτό δεν σημαίνει ότι η δεξιά θα διασωθεί εκλογικά ούτε ότι η αριστερά θα χάσει την εκλογική της ορμή. Είναι δύσκολο το ποτάμι να ξαναγυρίσει πίσω. Σημαίνει απλά ότι ο ηττημένος μπορεί να επιβάλλει την πολιτική, τις αντιλήψεις τις δεσμεύσεις του στον νικητή.
8.«Τα πράγματα γίνονται, δεν λέγονται» ή «λέγονται με δόσεις». Υπάρχει η άποψη ότι αν η αριστερά πει στον κόσμο όλη την αλήθεια (ότι η έξοδος από το μνημόνιο οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ) θα χάσει την επαφή της με την κοινωνία. Εδώ όμως διαχωρίζεται η αριστερά από τις άλλες δυνάμεις. Εκείνες παρασκήνια και κόλπα, αυτή αλήθεια και όλη την αλήθεια. Η αριστερά προειδοποιεί με ευθύνη τον λαό. Δεν του λέει μόνο ότι ο δρόμος έξω από το μνημόνιο είναι και δρόμος έξω από το ευρώ, αλλά ότι είναι και ιδιαίτερα επώδυνος, όμως με προοπτική. Του δίνει τη δυνατότητα να επεξεργασθεί την ανησυχία του, που δεν είναι αβάσιμη. Δεν τον αφήνει να βρεθεί σε άγνωστο λιμάνι, να αιφνιδιασθεί, να στραφεί τελικά με μένος ενάντια στους υπαιτίους.
9.Όταν ένα παιδί τρομοκρατείται από τους σκύλους, δεν θα του πούμε ότι δεν υπάρχουν σκύλοι. Θα του πούμε ότι είναι φιλικά ζώα και πολλές φορές σώζουν ανθρώπινες ζωές. Τις περισσότερες φορές ο φόβος που υπάρχει μέσα μας έχει λιγότερη σχέση με την εξωτερική αιτία και πολύ περισσότερη με την εσωτερική μας ανασφάλεια. Όταν το πολιτικό κατεστημένο ξεκινά μια από τις σκληρότερες εκστρατείες φόβου για το ενδεχόμενο αποχώρησης από το ευρώ, η αριστερά δεν θα διαβεβαιώσει ότι δεν υφίσταται τέτοιος κίνδυνος (ούτως ή άλλως υφίσταται εκ των πραγμάτων). Η διαβεβαίωση ή η ταλάντευση θα κάνει ακόμα πιο σκληρή την επίθεση. Με σταθερότητα θα απαντήσει ότι σε σχέση με τη σημερινή ερήμωση της κοινωνίας η έξοδος είναι δυνατότητα και μπορεί να μας σώσει. Και με το πρόγραμμά της θα προσπαθήσει να καθησυχάσει τη δικαιολογημένη ανασφάλεια του κόσμου της εργασίας.
10.Ό,τι καλό φανταζόμαστε, δεν σημαίνει ότι θα γίνει. Αλλά για να γίνει ένα καλό, πρέπει να το φαντασθούμε πρώτα. Αυτό ακριβώς δεν κάνει όλη η αριστερά για το ευρώ. Δεν το κάνει πρώτα από όλους το ΚΚΕ, που παραδοσιακά έχει ταχθεί κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ας βοηθήσουμε την κοινωνία να φαντασθεί ότι μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια και ευημερία εκτός Ευρωζώνης. Όχι ρομαντικά και με υπερβολές, αλλά με πλήρη συναίσθηση των δυσχερειών. Ας μιλήσουμε για τις πρωτοβουλίες που είχαν άλλες χώρες σε αντίστοιχη κατάσταση άγριας ύφεσης σαν τη δική μας, πώς αποκόπηκαν από σκληρά νομίσματα, ακολούθησαν πολιτική ενίσχυσης της ζήτησης. Ας πούμε πώς χιλιάδες σημερινοί νέοι άνεργοι – πτυχιούχοι, καλλιτέχνες, ειδικευμένοι, ανειδίκευτοι – μπορούν να βρουν γρήγορα εργασία με καλά μελετημένες πρωτοβουλίες ενός νέου δημοσίου. Ας μιλήσουμε για την ακατανίκητη δύναμη της συλλογικότητας που απαιτείται, όπως παλιά όταν η φωτιά έφτανε στην εκκλησία του χωριού
11.Σε κάποια αμερικάνικα δικαστικά θρίλερ ο κακός δικηγόρος κάνει τον πελάτη του να πάρει πολύ βαρύτερη ποινή παρά αν δεν είχε καθόλου δικηγόρο. Το ίδιο έχει συμβεί στην Ελλάδα με απόψεις που τάσσονται υπέρ της εξόδου από το ευρώ. Ο βασικός συνήγορος δεν πατάει καν στην αίθουσα του δικαστηρίου – το ΚΚΕ, που θεωρεί το θέμα «αποπροσανατολιστικό». ‘Άλλες φορές προσλαμβάνεται η αποχώρηση από το ευρώ ως ένα κομμουνιστικό σχέδιο δεκαετιών που βρήκαμε τώρα την χρυσή ευκαιρία να το επιβάλλουμε. Έτσι το ζήτημα μένει έξω από την κοινωνία, ξένο, δεν συνηχεί με τις μεγάλες ανάγκες της. Η αποχώρηση από το ευρώ σε συνδυασμό με την κατάργηση της δανειακής σύμβασης θα νοηματοδοτηθεί θετικά από τον απλό κόσμο με ένα βασικό όρο: αν γίνει πειστική ως η μόνη απάντηση στον συνταξιούχο που το μηνιάτικο του φτάνει για μια βδομάδα, στο νέο άνεργο που περιφέρεται χωρίς σκοπό, στο μικροκαταστηματάρχη που δεν περνάει πια από τον δρόμο που ήταν το μαγαζάκι του γιατί δεν αντέχει τον πόνο.
12.Η Ελλάδα ήταν στους νικητές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου γιατί ο Βενιζέλος διείδε την επιτυχία της Αγγλογαλλικής Συμμαχίας, έφτασε μετά λίγα μόλις χρόνια στη Μικρασιατική Καταστροφή γιατί έσφαλε ότι η στήριξή της θα συνεχίζονταν. Σε μια χώρα εξαρτημένη η σωστή ή λαθεμένη εκτίμηση για τις κατευθύνσεις και τα όρια των Μεγάλων Δυνάμεων (από τη δεξιά για να ευθυγραμμιστεί, την αριστερά για να εναντιωθεί) οδηγεί από τον θρίαμβο μέχρι την πανωλεθρία. Αυτό είναι εξαιρετικά κρίσιμο σήμερα. Και με τον Ολάντ και τις προθέσεις του για ανάπτυξη και με ένα «όχι» των Ιρλανδών στο ευρωσύμφωνο, τα όρια τροποποίησης των όρων των δανείων είναι ελάχιστα και σε δευτερεύοντα σημεία, που δεν μπορούν να απαντήσουν στις άμεσες ανάγκες και στην κλιμακούμενη οργή του λαού. Δυνατότητα κατάργησης του μνημονίου δεν υπάρχει παρά μόνο εκτός Ευρωζώνης. Μια λάθος εκτίμηση εδώ για τα περιθώρια ευλυγισίας της Γαλλίας ή της Γερμανίας μπορεί να αποβεί μοιραία.
13.Μια χώρα είτε θα έχει χαμηλούς φόρους είτε θα έχει γενναίες δαπάνες για Παιδεία και Υγεία. Η οικονομία και η ιστορία θέτει τα δικά της διλήμματα, κάθε εποχή, εκεί που πολλοί θα ήθελαν οι δύο πόλοι να συμβιώνουν. Έτσι ακριβώς τίθεται το θέμα «ακύρωση του μνημονίου» και «παραμονή στην ευρωζώνη». Ή το ένα ή το άλλο (κι εδώ περιπλέκεται σε βάθος το πρόβλημα γιατί στην Ελλάδα ένα πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ του ευρώ ακυρώνει ένα ακόμη ισχυρότερο πλειοψηφικό ρεύμα απελευθέρωσης από το μνημόνιο). Στο δίλημμα αυτό παρά τους κανόνες της λογικής πέρα από τις δύο μπορεί να εμφανισθεί και τρίτη απάντηση. Η μία είναι η επιλογή της «παραμονής στο ευρώ» με επιβίωση του μνημονίου - τις άγριες επιπτώσεις τις βιώνουμε. Η δεύτερη είναι η «ακύρωση του μνημονίου» με οργανωμένη, προετοιμασμένη και προγραμματισμένη έξοδο από την Ευρωζώνη – πολύ σύντομα θα έρθει η άνοιξη. Η τρίτη είναι η «ακύρωση του μνημονίου» με ανοργάνωτη, απροετοίμαστη και απρογραμμάτιστη έξοδο από το ευρώ, με επιβολή απέξω, με πανικό του λαού, με χάος, με ανεξέλεγκτο πληθωρισμό, με άγνωστη έκβαση – επιλογή χειρότερη και από την πρώτη.
14.«Ήρεμα, ήρεμα κι απλά» γράφει ο Γιάννης Ρίτσος. Αυτό χρειάζεται να κάνει σήμερα η αριστερά. Να συγκεντρώσει όλες τις δυνάμεις της και «ήρεμα και απλά» να πει στον κόσμο: «Εμείς θέλουμε την άμεση και πλήρη κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των νόμων τους. Ήδη ακούμε την Ευρώπη να μας απειλεί με έξοδοι από το ευρώ. Για να μη βρεθούμε στο χάος έχουμε ετοιμάσει το σχέδιό μας για την έξοδο» Πάνω σε μια τέτοια βάση θα μπορούσαν να συνυπάρξουν και οι δυνάμεις που την αποχώρηση από το ευρώ θα την έχουν ως εφεδρικό Σχέδιο Β΄ και οι δυνάμεις που την έχουν κιόλας ως Σχέδιο Α΄ (όπως το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής). Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο υπάρχει μια ευρεία βάση συνεργασίας, αλλά κυρίως οι εργαζόμενοι γνωρίζουν, ούτε θα απογοητευθούν ούτε θα αιφνιδιασθούν και συμμετέχουν ως συμπρωταγωνιστές.
15.Η αριστερά μπορεί ταυτόχρονα να υψώνεται και να χαμηλώνει. Να ανεβαίνει καλπάζοντας εκλογικά και να αποδομείται ο ριζοσπαστικός πυρήνας των ιδεών και αξιών της, οι διαχωρισμοί «αριστερά», «κέντρο», «δεξιά» να χάνουν τη σημασία τους. Το έχουμε δει στην Ιταλία, το βλέπουμε τώρα στην Κυπριακή Δημοκρατία. Στην Ελλάδα σήμερα οι «απελπισμένοι» αναζητούν αγωνιωδώς ελπίδα από όπου κι αν αυτή προέρχεται. Δεν αξίζει η αριστερά να αφήσει τα πράγματα στο «κορώνα – γράμματα» κι ας φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή έρχονται «γράμματα» (κυρίως για τον ΣΥΡΙΖΑ). Η ριζοσπαστική αριστερά μπορεί να αμυνθεί απέναντι στην ευκολία της ίδιας της εκλογικής επιτυχίας. Να μη φοβηθεί το συγκρουσιακό και μετασχηματιστικό της χαρακτήρα. Να κρατήσει τα κοινωνικά της οράματα. Να εντάξει τη θετική συμβολή που μπορεί πια να έχει στα δραματικά προβλήματα του λαού σε μια καινοτόμα αφήγηση ανατρεπτικών αλλαγών σε μια χώρα όχι της Λατινικής Αμερικής, όπου η αλυσίδα ήδη έχει σπάσει από «αδύναμους κρίκους», αλλά της ευρωπαϊκής ηπείρου.

25 σχόλια

  1. ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ
    ΔΡΑΧΜΗ
    ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ
    ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΑΤΩΝ
    ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΝΔ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ANTE ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΞΕΘΑΒΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ .ΠΑΝΕ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ,ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΑΙΔΙΑ ΝΗΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕΣ.ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ.ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΣΕΙΣ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕΜΑΣ .ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΟΥ ΔΡΟΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΤΟΝ ΚΟΥΒΑ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΑΣ ΤΟ ΞΕΚΟΨΕ Η ΞΕΔΟΝΤΙΑΡΑ.ΣΕ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΘΕΛΕΤΕ.ΠΑΡΤΕΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΒΔΕΛΥΓΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑΧΙΣΤΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΚΑΤΟΧΑΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΩΝΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΑΠΑΤΕΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΨΕΥΔΗ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΕΠΙΟΡΚΟΙ.ΠΑΜΕ ΣΕ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΓΑΛΕΙ Η ΚΑΛΠΗ.ΤΡΕΜΕΤΕ ΨΗΝΕΣΤΕ ΑΦΡΟΥΣ ΒΓΑΖΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΤΣΑΝΑΚΙΑ ΣΑΣ ΑΧΩΝΕΥΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ.ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΣΕΧΕ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ.ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΨΕΙΣ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ .ΕΥΓΕ ΕΥΓΕ ΕΥΓΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ε Ρ Τ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΤΡΙΝΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟ ΣΚΑΪ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ, ΛΟΙΠΟΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΑΙΣΧΡΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ;
    ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. KATARAMENE XARATΣA EKOΨES ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥΣ .ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΕΙ ΠΟΥ ΑΝΕΤΡΕΨΕΣ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΞΕΤΣΙΠΩΤΕ ΟΠΩΣ ΕΠΙΑΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΑΤΑΡΕ.ΣΚΕΤΟΣ ΛΗΣΤΗΣ ΣΙΝΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΔΩΣΤΕ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΕΝΑ 40% ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΤΡΕΜΕΙ ΜΗ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ.
    ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ Η ΝΔ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝ ΛΥΓΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ,ΠΕΘΑΝΕ.
    θα αντεξει αν μεινει ενα μηνα απληρωτος,η θα γονατισει παρακαλωντας και κλαιγοντας?
    θα αντεξει το χαος που ερχεται,η θα ζητησει προστασια απο μια δικτατορια?
    θα θυμηθει ποιοι του λεγανε την αληθεια για ολυμπιακους και ευρω,η θα υποκυψει στην προπαγανδα των καναλιων?
    Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.
    Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. BΓΑΛΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ.ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΕΙ .ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ.ΑΝΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειναι πρωτοφανής η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στις πολιτικές του θέσεις σχετικά με την ανατροπή και καταργηση του μνημονίου που επιβλήθηκε από τα κόμματα της καταστροφής που εχουν δεσμευσει την χωρα με υπογραφές προσωπικές των αρχηγων τους για την συνέχιση και διαιώνιση του μνημονίου.
    Ποιος είναι ανακόλουθος αυτός που συμφωνησε και υπέγραψε και τωρα λέει πως θα προσπαθησει να το τροποιήσει; δηλαδή θα αναιρέσει την υπογραφή του; και γιατι αφου αυτός ειναι ο σκοπός τους δεν εστειλαν επιστολή αναίρεσης της υπογραφης τους με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα που καταδίκασε την πολιτική τους; γιατι διερυγνύουν τα ιματια τους στο να σχηματιστεί κυβερνηση με συμμετοχή ενός κομματος που εμένει στις θέσεις του; Εχουν την πλειοψηφία που απαιτείται για να σχηματιστεί κυβέρνηση. Απλά δεν είναι ηλίθιοι να το κανουν γιατί ακομα μια φορά ψευδονται με τον χυδαιοτερο τρόπο γνωρίζοντας τι θα επακολουθησει με τον σχηματισμό κυβερνησης με τα σφαγιαστικά μετρα του Ιουνίου που θα ξεσηκωσουν και τις πέτρες εναντίον τους.
    Σε μια τέτοια περίπτωση αντιλαμβανεται και ο πιο αδαής ότι αν έμενε στο απυροβλητο και εκτος κυβερνησης ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηταν το κομμα που θα πρωτοστατουσε και θα ανετρεπε μαζι με τον λαό αυτο το εκτρωμα κυβέρνηση οποτε και η ζωη της κυβερνησης εκτρωμα θα ηταν με ημερομηνια ληξης μικροτερη απο το γάλα. Δεν είναι ηλίθιοι απλά θέλουν και τον ΣΥΡΙΖΑ στην επερχομενη καταστροφή, έτσι ώστε να μην υπάρχει πολιτικός φορέας που να αφουγκραζεται την λαικη οργή που θα ξεσπάσει.
    Θα μου πει καποιος εύλογα ότι υπάρχει το ΚΚΕ, το οποίο όμως έχει συγκεκριμενη θεση και πολιτική που απορρίπτει στο συνολο της οποιαδηποτε συζητηση ΕΕ και μνημονίου οποτε η πορτα ειναι κλειστη για λαμογια.
    Ριχνουν το βαρος των ευθυνών στον ΤΣΊΠΡΑ την στιγμή που υπεραμύνεται των πολιτικών του θέσεων που αυτές ψήφισε ο λαός και του εδωσε το ποσοστο του 16,5%.
    Δηλαδή τι ζητανε τα καθαρματα που κατεστρεψαν την Ελλαδα; να εξαπατησει τους ψηφοφορους που εμπιστευτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικες του θεσεις και να οδηγηθει στην ίδια ξεφτιλα που βρίσκονται αυτοί. Αυτοί ειναι μαθημένοι άλλα να λενε και αλλα να κανουν εξαπατωντας κλεβωντας καταχρωμενοι την εμπιστοσύνη των ψηφοφορων τους. Τοσο βρωμιάρηδες είναι. Ουτε λίγο ουτε πολύ ακόμα δεν εχουν χρεώσει στον Τσίπρα το μνημονιο και την χρεοκοπία, η αλητεία τους δεν έχει όρια.
    Θεωρώ ότι παιχθηκε ενα χυδαίο θέατρο με πολυ κακους ηθοποιούς καραγκιοζηδες που νομιζουν οτι ακομα ο λαός θα τους ανέχεται.
    Τα κομματα της καταστροφής ειναι κλινικά νεκρα και το γνωριζουν όπως γνωριζουν οτι όλο αυτο το θεατρο δυναμωσε τον ΣΥΡΙΖΑ περισσοτερο. συνειδητοποιούν πλέον ότι ειναι παρελθον αυτο το σαπιο πολιτικό συστημα που τους εξεθρεψε και προσπαθουν να σωθουν συμπαρασύρωντας μαζι τους και κομματα που πλεον βγαινουν μπροστα με ενα διαφορετικο λογο και οντότητα.
    Η τόσο ευγλωττη εικονα στις φάτσες τους που ηταν σαν πατημενα σκατα δεν αφήνει περιθωρια παρερμηνείας.
    Αυτο το διακιολόγησαν με την αγωνία τους για το που το παει ο Τσίπρας δηλαδή αυτοί που μας εφεραν ως εδω καταστρεφοντας τα παντα τηρωντας μνημονια και δανειακες συμβάσεις που θελουν τελικα να το φτάσουν; στο να μας αφανισουν τελείως;
    Τα ψεμματα τελείωσαν η χωρα ειναι χρεοκοπημένη εδω και 3 χρονια και μας κοροιδευουν ασύστολα με χυδαία ψεμματα, στο πρόβλημα λοιπον που εχει προκύψει ας δώσει λύση ο λαός μια και αυτος ειναι ο κυρίαρχος και εχει τον τελευταίο λόγο. Εκτός και αν δεν είναι; η ειναι οι κομπαρσοι μιας θανασιμης τραγωδίας που εχουν στήσει τα καθαρματα εις βαρος του κοροιδευοντας τον εξαπατωντας τον κλεβωντας τον και χλευάζοντας τον με όλη την αλλαζονεια που διεθεταν και διαθετουν τα πολιτικά γουρουνια που κυβερνησαν τον τοπο και τωρα λακισαν με γεματες τσέπες κλεμμενα από ενα εξαθλιωμενο σημερα λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
    οπως παντα,ο μεσος ελληνας ειναι μπουλης που νομιζει οτι μπορει να τα εχει ολα,και ζηταει την καταστροφη των αλλων οταν η βλακεια του αποκαλυπτεται.

    τα λεει και ο διεθνης τυπος τα τελευταια τρια χρονια..
    μονο το μεγκα-σκαι επιμενει στο ανοητο ευρωπαικο ονειρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. σχολιανόοοοοο

    ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ..ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ
    ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΑ ΣΟΥ
    ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΕΝΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ Α Ρ Χ Ι Δ Ι


    ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ
    ΜΕΡΟΣ - ΠΙΣΤΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ http://www.renadourou.gr
    http://www.renadourou.gr/index.php/2012/05/interviews-158/ς
    της κυρίας Ρένας Δούρου μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού- Σύριζα και υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής, ΚΕΑ-Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς και Διεθνών Σχέσεων.

    Συνέντευξη της Ρένας Δούρου στην τουρκική εφημερίδα TODAY’S ZAMAN, 9 Μαΐου 2012
    Turkey and Greece have to go beyond stereotypes, says SYRIZA official.

    9 May 2012 / SELAHATTİN SEVİ / FATİH UĞUR , ATHENS
    A senior official from the Greek party that was given a mandate to form the country’s new government has sent warm messages to Turkey, stating that Turkey and Greece have many common points to overcome the historical problems, which have became stereotypes.
    “Turkey and Greece need to be partners. They have too much in common to risk a useless confrontation,” Rena Dourou, a member of the Coalition of the Radical Left (SYRIZA), told Today’s Zaman in an exclusive interview.
    When asked about SYRIZA’s policy on solving the problems of Turkish minorities in Greece, who supported the party in Sunday’s elections, Dourou replied that their party had a clear policy concerning the matter of minorities. “Minorities’ problems must be solved by state services on the basis of equality of rights, without any kind of discrimination. We [SYRIZA] are very well aware of the fact that during the economic crisis, there has been a tendency to marginalize the problems of minorities, even the minorities themselves. In that way, the members of the minorities are becoming the victims of the economic crisis and this is, according to us, highly unacceptable. We are against it, and we will fight for that not to happen. The crisis must not be the pretext for discriminatory policies against minorities. It is highly unjust, undemocratic and unfair,” Dourou said.
    Dourou added that two parties, the Panhellenic Socialist Movement (PASOK) and the ND, have huge responsibilities because Turkish minorities became the victims of their discriminatory policies. “SYRIZA has always been the responsible political force that wants to guarantee the rights of minorities, especially during these very difficult times,” Dourou said.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το τελευταίο κομμάτι όπου η κυρία αυτή δηλώνει ότι Πασόκ και ΝΔ έχουν τεράστιες ευθύνες διότι οι Τουρκικές Μειονότητες -Turkish minorities ( ο πληθυντικός minorities παραπέμπει σε πολλές Τουρκικές μειονότητες και προφανώς αναφέρετε στην Ελλάδα γιατί αυτά τα κόμματα προφανώς δεν επηρεάζουν τα πράγματα στην Ιταλία π.χ.) γίνανε τα θύματα,victims , πάλι πληθυντικός μιας πολιτικής διακρίσεων εις βάρος τους από αυτά. Ο Σύριζα όμως είναι πάντα υπεύθυνη πολιτική δύναμη που θέλει να εγγυηθεί τα δικαιώματα των μειονοτήτων, minorities, πάλι πληθυντικός, ειδικά κατά την διάρκεια αυτών των δύσκολων καιρών.
    ( αλλά και γενικά η κυρία Ρένα Δούρου αναφέρετε για Turkish minorities πολλές Τουρκικές μειονότητες στην Ελλάδα)
    _____________
    ΕΡΩΤΗΜΑ πρώτο, στην κυρία Ρένα Δούρου και στον Κύριο Αλέξη Τσίπρα….
    Πόσες Μουσουλμανικές μειονότητες έχουμε στην Ελλάδα και πόσες
    ( θεός φυλάξει) Τουρκικές κατά την Κυρία Δούρου, και πόσες κατά τον κύριο Τσίπρα που την στεγάζει στον Σύριζα;
    _______________
    ΕΡΩΤΗΜΑ δεύτερο, είναι δυνατόν για τον κάθε Έλληνα να ψηφίζει τον Σύριζα που δέχεται την ύπαρξη Τουρκικών μειονοτήτων στην Ελλάδα;
    _____________
    Ερώτημα τρίτο, είναι δυνατόν Ελληνικό κόμμα να υιοθετεί πάγιες τουρκικές απόψεις ιστορικά απαράδεκτες, προκειμένου να πάρει τις ψήφους των μουσουλμάνων;
    _______________
    ΕΡΩΤΗΜΑ τέταρτο, μήπως για αυτούς τους ψήφους ο Σύριζα θέλει τους λαθρομετανάστες στην συντριπτική τους πλειοψηφία μουσουλμάνους τουρκογενείς και τουρκοεξαρτώμενους στην Ελλάδα νόμιμους και μόνιμους που όμως έτσι θα γίνει μια Τουρκική Αποικία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπούτζουκας Θ.Τ Ηράκλειο Κρήτης

    Βλέπω όμως ότι παλεύουν αργια για το ευρώ φοβούμενοι ότι αν κατάρρευση το ευρώ , θα χάσουν πολλοί που έχουν τα λεφτά τους ΈΞΩ , γιατί όσοι τα έχουν στην Ελλαδα η σε άλλες χώρες θα τα πάρουν σε ευρώ άρα χαρτί υγείας,η νομίζουν ότι αν τα έχουν ευρώ σε Ελβετία Αγγλία η θα τους δώσουν εθνικά χρήματα; π.χ ελβετικά φράγκα ..

    Αυτό ΕΙΝΑΙ το μυστικό αν γίνει ατύχημα ΌΣΑ ΕΥΡΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΈΧΟΥΝ ΝΌΜΙΜΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΕΛΕΧΤΟΥΝ ΚΑΙ ΛΆΒΟΥΝ ΕΘΝΙΚΌ ΝΌΜΙΣΜΑ...ΤΑ ΜΑΎΡΑ ΤΟΝ ΟΦ ΣΟΡ ΘΑ ΟΔΗΓΟΎΝ ΚΑΙ ΣΕ ΦΥΛΑΚΉ... άρα εμείς δεν φοβίζουμε τον ΛΑΟΥΣ της Ευρώπης αλλά τους ελευθερώνουμε ..η ΜΕΡΚΕΛ ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΗΘΙΚΕ ΜΕ ΠΑΝΩΛΕΘΡΊΑ ΣΕ ΕΚΓΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ..

    Μην δώσεις κανένα άλλοθι σε Ν.Δ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ. Οι ψηφοφόροι τους μπορούνε να μας ψηφίσουν ΑΛΛΟΥ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ οι ηγεσίες τους πρέπει να λογοδοτήσουν .. απλά και καθαρά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά αυτό τον αηδία νομίζεται ότι τον λαμβάνει υπόψιν του κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τι μιζέρια που μας περιμένει
    ..μέτρα !



    Μ Α Λ Α Κ Α....ΕΕ...ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΕ ΜΑΛΑΚΑ
    ____________________________
    ΙΣΟΤΙΜΙΑ χρεοκοπημένης ΔΡΑΧΜΗΣ
    στην ..καλύτερη
    1.500 δρχ = 1 ευρω.

    όχι των αλλων.


    Πρακτοράκο ώραία σύγκριση
    την σκέφτηκες πολύ μόγγολε
    απο το Καζακτσάν

    και μην παραμυθιάζεσαι ότι θα τρώς απο τον κάδο σκουπιδιών

    Γιατί αν ξεβρακωθούμε με πληθωριστικό νόμισμα
    χρωστόντας σε όλον τον Πλανήτη Γή
    ΗΛΙΘΙΕ

    ούτε σκουπίδια δεν θα υπάρχουν στους κάδους.

    ΜΟΝΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ
    και όσο έχουν και ρεύμα ακόμη
    σύντροφε απο την Γεωργία του Κακιασβίλι

    ΜΑΛΑΚΑ...εε μαλακισμένε Μ Α Λ Α Κ Α

    ΣΚΟΥΠΙΔΙ μολυσματικό ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. TI ΦΟΒΑΣΕ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ . ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ .ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΥΘΩΔΗ ΠΟΣΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΤΣΙΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. το θέμα δεν είναι
    τάχα
    Μνημουνιακοί
    ή
    τάχα αντιΜνημουνάκηδες

    το ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΓΙΟΥΦΤΟΙ
    ΑΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ μαζί ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΛΑΟΥΣ
    ΕΛΛΑΔΑ στην ΕΥΡΩΠΗ

    Ή αν θα είμαστε
    με τα πεινασμένα μαυράκια των Αφικαν
    τους ετοιμοθάνατους σκλάβους της Ασίας
    και τους Γιούφτους στυλ Συρίας-Ιράκ
    Σκοπίων

    ΓΙΟΥΦΤΟΙ του Σύριζα, απάτρηδες
    Απάτριδες Λαθρο-λάγνα αχόρταγα απο πίσω, τομάρια.

    _______________________
    ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ
    ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ λάγναΛαθρο Τσόλια
    των κακόμοιρων ανθρώπων:
    "Τόσα χρόνια στην Ευρώπη, κερδίσαμε μόνο φτώχεια πείνα και δυστυχία ;!!!"

    Τι φτώχεια και τη δυστυχία που αναφέρεις, ετοιμάσου να τη ζήσεις τώρα.
    Αν τόσα χρόνια νομίζεις ότι ζούσαμε στη φτώχεια και στη δυστυχία, πήγαινε να ρωτήσεις τους λατρεμένους μας Βαλκάνιους γείτονες λαούς και όλους αυτούς που εισέρρευσαν κατά κύματα,
    ιδίως μετά τη πτώση του ανατολικού μπλογκ, να σου πούνε καλύτερα.

    Επίσης για τα πιο χειρότερα τους ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΑΘΛΟΙΩΜΕΝΟΥΣ Αφρικανούς και τους Ασιάτες
    που μας ήρθαν απο την άκρη της γής..με τα πόδια

    Το θέμα ειναι ότι εμείς βαδίζουμε ολοταχώς
    και με τις ευλογίες του λαού, στο δρόμο από τον οποίον αυτοί ήρθαν και ΕΚΕΙ απο όπου ήρθανε
    (την ΚΟΛΑΣΗ)~~~~~~~~~~~~
    και ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε ετεροχρονισμένα
    τα "καλά" τους.

    και ΟΥΤΕ ο Θεός + ΟΥΤΕ ο Αλλαχ-
    ΘΑ μας λυπηθεί..

    ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΝΕΚΡΑ ..ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, αποκομένοι πλήρως απο την πραγματικότητα
    χάρη στα λεφτά του ματσό του κερατα μπαμπά, και της "γνωστής πολυτελείας" μαμάς, με τους Νταβραντισμένους Λάθρο εραστές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στο θέμα, ακύρωση του μνημονίου και λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους, και ταυτόχρονα παραμονή στην ευρωζώνη, δεν υπάρχει αντίφαση, το εμπόδιο βρίσκετε στην έλειψει πολιτικής παιδείας των υποχείριων πολιτικών του μνημονίου, και της μη δημιουργικής τους φαντασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τζωωωων, που είσαι λούγκρα μου???

    Γλείφεις καλά τα χρυσά αρχίδια του άεργου μεγαλοτζακιού από τη Μεσσηνία???

    Κωλόγερε, δεν έχεις να φας και χειροκροτείς τα "τζάκια"???
    Να ρωτήσω κάτι??

    Το Πολιτικό Πτώμα, ο κωλοτούμπας Σαχλαμαράς, γιατί έχει αυτήν την χεσμένη φάτσα, αυτό το θλιμμένο ύφος, σαν να τον πάτησε ελέφαντας???

    ΠΡΟΣΟΧΗ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΖΟΜΠΙ!

    ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!

    Το Πολιτικό Πτώμα - ο κωλοτούμπας διαρκείας, κ. Σαμαράς, καλεί σε... Κεντροδεξιό μέτωπο (!?!)

    Μα πόσο ανεγκέφαλοι κωλοτούμπες είναι επιτέλους εκεί στη Συγγρού???

    Δεν πήραν το μήνυμα??? Δεν κατάλαβαν ότι είναι τελειωμένοι, οι καταστροφείς της χώρας!!!

    Μπένυ "σάπιε" και "Κομανέτσι" Σαμαρά... ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΚΡΟΙ!!!!

    Στις επόμενες εκλογές θα καταβαραθρωθείτε, θα εξαφανιστείτε από τον πολιτικό χάρτη!!!

    Στις επόμενες εκλογές ο Τσίπρας θα σας πάρει ΚΑΙ τα σώβρακα!!!

    Τζων $$$$$$$$$, πουτάνας γιέ, δεξιό αρχίδι της Συγγρού, τώρα που τα σκάτωσε ο κωλοτούμπας σου, ερωτοτροπείς με τη Χ.Α., έέέ?

    Και μην λες ψέματα παλιοαρχίδι, ότι ψήφισες Καμμένο, γιατί θα σε πάρουν με τις πέτρες...

    Τζων $$$$$$, ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ, ΔΕΞΙΑ ΒΡΩΜΟΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ!

    Τζωωων, ΕΓΕΡΘΗΤΩ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΗΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΞΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΟΔΗΓΕΙ
    ΣΕ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΟΥ ΚΚΕ, ΤΗΣ Χ.Α ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΩΝ, ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ, ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ Η ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΟΔΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ, ΤΕΛΙΚΑ, ΝΑ ΜΗ ΠΙΑΣΕΙ ΤΗ 1Η ΘΕΣΗ, ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΕΝΤΡΩΟΙ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ.

    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΚΛΟΓΙΚΑ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.

    Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου:
    ΝΔ 19,4%
    ΣΥΡΙΖΑ 20,5%
    ΠΑΣΟΚ 11,8%
    ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ 7,8%
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 6,2%
    ΚΚΕ 4,8%
    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 3,8%
    ΔΗΣΥ 2,%
    ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 2,3%
    ΛΑΟΣ 2%
    ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,0%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Στις 18 Ιουνίου δεν θα έχει το πασοκ ούτε τους μισούς βουλευτές εκεί, γιατί
    1) έρχεται το χαράτσι στη ΔΕΗ του 2012 στους λογαριασμούς, ενώ
    ξέρεις ότι δεν μπορούν να το πληρώσουν 1, 5 εκατομμύρια άνθρωποι, αυτό
    του 2011
    2) Άρχισαν οι φορολογικές δηλώσεις, ΚΑΝΕΙΣ δεν παίρνει επιστροφή με τα νέα τεκμήρια και τα μειωμένα αφορολόγητα, αλλά τους έρχεται να πληρώσουν και φόρους 500 , 1000 και άνω ευρώ, εκεί που πέρσι δεν πλήρωναν, αλλά έπαιρναν επιστροφή !
    3) Έρχονται οι αναδρομικές μειώσεις σε συνταξιούχους τον Ιούνιο, ενώ όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι με το ενιαίο φτωχολόγιο, έχουν χάσει από 500 έως 1.500 ευρώ το μήνα.
    4) Αυξάνεται ραγδαία η ανεργία, ενώ σε λίγες μέρες καταρρέουν οι κλαδικές συμβάσεις και έρχονται νέες μειώσεις παντού.
    5) Η αγορά δεν κινείται, ο τουρισμός δεν κινείται, λόγω της πολιτικής που εφάρμοσε ο κ. Βενιζέλος και όλα τα σπίτια δεν έχουν ρευστό, αλλά αντιθέτως ξοδεύουν τις καταθέσεις για να πληρώνουν φόρους, έκτακτες εισφορές και χαράτσια
    6) Έρχονται και οι παλιοί φόροι στα ακίνητα, οπότε η πλειοψηφία του 13, 1 % που ψήφισε πασοκ θα αλλάξει κόμμα, μη αντέχοντας αυτή τη φορολαίλαπα. Σάπισε την Ελλάδα, σάπισε το κόμμα, σάπισαν οι Έλληνες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο Αλεκος Αλαβάνος είναι ένας παρτάκιας που όλα αυτά τα χρόνια το μόνο που τον ενοιαζε ήταν να βολεύει τον ευατουλη του και όταν εβλεπε ότι κινδύνευε να χάσει την θεσουλα του από Ευρωβουλευτής την εκανε γυριστή και όταν νόμιζε ότι ο Συνασπισμός θα πάει χάλια έβαλε τον Τσίπρα για να τα φορτώσει σαυτόν αλλά δυστυχώς δεν του βγήκε και όταν τα φώτα έφυγαν απ αυτόν και πήγαν στο Τσίπρα προσπάθησε με δολοπλοκίες να τον ρίξει και να ξαναβγεί αρχηγός του Συνασπισμού αλλα το τρένο είχε περάσει και τοτε έφυγε από τον Συνασπισμό με στόχο να ξανακάνει κακό στις επόμενες εκλογές αλλά μάταια δεν του ξαναβγήκε και ο Συριζα βγήκε δεύτερος και πολύ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ και έρχεται πάλι ο χολωμένος πρώην αρχηγός του να ρίξει το φαρμακερό δηλητήριο του για να ανακόψει την δυναμική αυτή του ΣΥΡΙΖΑ για τη ανάληψη της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και την ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

    ΑΛΕΚΟ ΑΛΑΒΑΝΕ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΧΕΙΣ ΣΑΝ ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΟΥ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΣΙΩΠΑ ΝΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τη προδοσια πολλοι αγαπησαν, το προδοτη ουδεις "κυριε" αλαβανε, εσενα και τη συμμορια σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΕΓΚΑΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ.

    ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΦΤΙΑΞΟΥΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ 168 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,ΑΝΕΤΗ ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ,

    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ

    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ

    ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

    ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΚΟΡΜΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,

    ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΜΠΟΝΟΥΣ 50 ΕΔΡΩΝ,

    ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΗΜΑΡ

    ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠ'ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ,ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΝ ΑΟΖ,ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ 2,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!!

    ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 170 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΟΡΑΤΗ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΛΥΣΗ!!!

    ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΟΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ.

    ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΕΤΑ.

    ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΤΟΠΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΛΑΒΑ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ?ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΥΛΗ ΤΟΥ? ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΝΕΟΝΑΖΙ" ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΠΑΙΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΕ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ" ΤΣΕΠΗ.ΚΑΤΑΛΛΑΒΕΣ ΠΡΩΗΝ ΞΑΜΟΛΥΤΗ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση