GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Μέρκελ, οι ελληνικές τράπεζες και τα… μπαζούκας

Ανεπαρκή θα αποδειχθούν τα περιβόητα… μπαζούκας στην περίπτωσης μιας μαζικής φυγής καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες. Αν το κακό σενά...

Ανεπαρκή θα αποδειχθούν τα περιβόητα… μπαζούκας στην περίπτωσης μιας μαζικής φυγής καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες. Αν το κακό σενάριο επαληθευτεί και η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, τότε οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να επιστρατεύσουν πολύ πιο ισχυρά όπλα για την αντιμετώπιση των αλυσιδωτών αντιδράσεων στις αγορές και τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.
Οι Έλληνες σπεύδουν να αποσύρουν τα χρήματά τους, καθώς αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο. Αν σταματήσει η χρηματοδότηση των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων από την ΤτΕ μέσω του ELA τότε το ευρώ για την Ελλάδα έχει τελειώσει, εκτιμά ο David Zervos, αρθρογράφος του Business Insider.
Η Άγκελα Μέρκελ στέλνει μήνυμα στους Έλληνες ψηφοφόρους πως αν επιλέξουν τον Αλέξη Τσίπρα, θα σταματήσει τη λειτουργία του ELA σημειώνει ο Zervos κι εξηγεί γιατί η διακοπή του ELA θα σημάνει την έξοδο της χώρας από το ευρώ και τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης για το υπόλοιπο της ευρωζώνης.
Χωρίς ELA δεν υπάρχουν ευρώ
Καθώς οι Έλληνες «οσμίζονται» το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την μετατροπή των καταθέσεών τους, τις οποίες απέκτησαν με πολύ κόπο, σε δραχμές, θα σπεύσουν να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις ελληνικές τράπεζες.
‘Ετσι οι ελληνικές τράπεζες θα οδηγηθούν στην Τράπεζα της Ελλάδας, ικετεύοντας για ευρώ ώστε να πληρώσουν τους καταθέτες. Η ΤτΕ θα λάβει τις εγγυήσεις, θα προχωρήσει σε «κούρεμα» και θα διοχετεύσει τα ευρώ στις τράπεζες μέσω του ELA. Αυτή είναι η διαδρομή. Η ΤτΕ θα δώσει ευρώ στις ελληνικές τράπεζες και αυτές με τη σειρά τους θα τα διοχετεύσουν στους Έλληνες καταθέτες που θα περιμένουν στην ουρά για να αδειάσουν τους λογαριασμούς τους.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ελληνικές τράπεζες «ξεμένουν» από ευρώ μόνο αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να δικαιολογήσει τη διακοπή της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών απευθείας από τον μηχανισμό ELA.
H ΕΚΤ έχει ήδη σταματήσει τη χρηματοδότηση προς 4 ελληνικές τράπεζες, οπότε το μόνο πράγμα που στέκεται ανάμεσα στους Έλληνες καταθέτες και τα ευρώ του είναι ο ELA.
Χωρίς ELA δεν υπάρχουν ευρώ! Πρέπει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση της Ιρλανδίας, η ΕΚΤ είχε απειλήσει την Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας ότι θα διακόψει την πρόσβασή της σε ευρώ. Άρα αυτό είναι ένα γεγονός που ενδέχεται να επαναληφθεί.
Πότε μπορεί η ΕΚΤ να «κλείσει» τον ELA;
Ανατρέχοντας στην περίπτωση της Ιρλανδίας, η πιθανότητα χρεοκοπίας μιας μεγάλης τράπεζας οδήγησε την ΕΚΤ στο να απειλήσει την Κεντρική Τράπεζα της χώρας.
Ωστόσο στην περίπτωση της Ελλάδας, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη φυγή καταθέσεων από τα ιδρύματα της χώρας, θα είναι δύσκολο να αποδειχθεί ότι οι τράπεζες δεν είναι υγιείς; Μάλλον όχι. Το πιο σημαντικό όμως στοιχείο είναι ότι η ασφάλεια των ελληνικών τραπεζών, εξαρτάται 100% από την ένεση ρευστότητας ύψους 65 δισ. ευρώ, που αποτελεί μέρος όσων προβλέπει το μνημόνιο. Η συμφωνία δηλαδή που ο Αλέξης Τσίπρας αποκαλεί «μνημόνιο της βαρβαρότητας».
Αυτά τα 65 δισ. είναι ο μόνος λόγος που οι ελληνικές τράπεζες έχουν μια πιθανότητα να θεωρηθούν υγιείς. Χωρίς τα 65 δισ. δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να ισχυριστεί ότι η Τράπεζα της Ελλάδας δανείζει σε υγιή τραπεζικά ιδρύματα και δεν υπάρχει περίπτωση η ΕΚΤ να εξουσιοδοτήσει την ΤτΕ ώστε να δανείζει μέσω του ELA.
Έτσι οδηγούμαστε απευθείας στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, το μνημόνιο και τις ελληνικές εκλογές. Θα ήταν εξαιρετικά εύκολο για την Άγκελα Μέρκελ και την παρέα της στο Βορρά να δρομολογήσουν μια παύση της λειτουργίας του ELA, στην περίπτωση που οι Έλληνες ψηφοφόροι απορρίψουν το μνημόνιο μέσω της εκλογικής νίκης του Τσίπρα.
Από μία άποψη, το τηλεφώνημα της Μέρκελ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια αφορούσε ακριβώς αυτό. Στην ουσία ήταν το ίδιο τηλεφώνημα που έγινε στον Ιρλανδό ομόλογο του κ. Παπούλια. Μόνο που οι Ιρλανδοί υπάκουσαν στις επιταγές της Γερμανίας.
Το μήνυμα της Μέρκελ στους Έλληνες
Αυτή τη φορά η Γερμανίδα Καγκελάριος απευθύνεται στους Έλληνες. Και το μήνυμα αυτό είναι: “Ψηφίστε τον Τσίπρα και σταματώ τα ευρώ”. Ή με άλλα λόγια, η επιλογή Τσίπρα σημαίνει επιλογή αποχώρησης από την ευρωζώνη.
Βέβαια, οι Έλληνες μπορεί τελικά να επιλέξουν τον Αλέξη Τσίπρα και να καταγγείλουν το μνημόνιο και τελικά να παραμείνουν στο ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια θα γίνουν Μαυροβούνιο! Ωστόσο οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι μηδαμινές. Αν σταματήσει η λειτουργία του ELA, είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στη δραχμή. Κι αυτό, σύμφωνα με την Μέρκελ, θα είναι μια επιλογή που θα έχουν κάνει οι ίδιοι οι Έλληνες. Ή τουλάχιστον έτσι θα «πουληθεί» στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Το πρόβλημα της Μέρκελ είναι ότι οι Έλληνες έχουν ήδη διαγνώσει τον κίνδυνο, γι αυτό τρέχουν στις τράπεζες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους πριν από τη 17η Ιουνίου.
Ένα μπλοκάρισμα του ELA αυτή τη στιγμή θα ήταν μια παράλογη πράξη από την πλευρά της Γερμανίας.
Σε μια τέτοια περίπτωση Μέρκελ και ΕΚΤ δεν θα δρούσαν προς το συμφέρον της ευρωζώνης. Σίγουρα πρόκειται για ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Αλλά αυτός είναι και ένας τρόπος να κατηγορήσει τους Έλληνες ψηφοφόρους για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και να κρυφτεί πίσω από τους κανόνες της ΕΚΤ.
Με αυτή την τακτική η Άγκελα Μέρκελ ρίχνει το μπαλάκι στους Έλληνες ψηφοφόρους, ώστε να φανεί ότι δεν τους έδιωξε η ίδια από το ευρώ, αλλά το αποφάσισαν μόνοι τους.
Η απόφαση που αφορά τι θα συμβεί με τον ELA και την ΤτΕ αποτελεί την πιο σημαντική στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης, τονίζει ο αρθρογράφος του Business Insider.
Αλλά και για την ίδια τη Μέρκελ το δίλημμα είναι εμφανές, καθώς αν τελικά αποφασίσει να αφήσει σε λειτουργία τον ELA, τότε καθιστά πολύ εύκολο για τους Έλληνες να ψηφίσουν τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και πιο πιθανό να υποχωρήσει στις απαιτήσεις του Αλέξη Τσίπρα.
Το διακύβευμα είναι πολύ σημαντικό, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι μια μαζική φυγή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες θα οδηγήσει σε ανάλογες καταστάσεις σε Ισπανία και Πορτογαλία.
Το χάος που θα προκληθεί από το ελληνικό bank run και την έξοδο της χώρας από το ευρώ, θα οδηγήσει σε τύπωμα χρήματος από την ΕΚΤ, έκδοση ευρωομολόγων και μαζικές ενέσεις ρευστότητας στις παγκόσμιες χρηματαγορές από τις κεντρικές τράπεζες. Τότε πολύ σύντομα οι κεντρικές τράπεζες θα αναγκαστούν όχι να πυροδοτούν μπαζούκας αλλά πολυβόλα και πυραύλους τόμαχοκ!

5 σχόλια

  1. Ο Κουκουλόπουλος είπε σήμερα στην ΕΤ3 πως τα στελέχη του Πασοκ που πήγαν στον Συριζα είναι το "Πασόκ του προχθές". Προφανώς ο Πετσάλνικος που δεν πήγε αποτελεί το ΑΥΡΙΟ του Πασόκ και της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μας δάνειζαν κιόλας αν βγαίναμε από € !!!!

    «Τρέμει» η Ρωσία την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
    ----------------------------------------------------------
    [Κατά τ΄άλλα οι πυροβολημένοι μας λένε ότι οι Ρώσοι θα χαρούν
    να μας δανείσουν κιόλας άμα γαμήσου@@ το σύστημα του ευρώ
    και πούμε δεν πληρώνουμε....]
    ----------------------------------------------------------
    Πολιτικές αναταράξεις στη Ρωσία αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ «βλέπουν» οι αναλυτές του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών της Μόσχας!

    Σύμφωνα με ανταπόκριση του πρακτορείου Bloomberg ο επικεφαλής του Κέντρου, Μιχαήλ Ντμιτρίεφ, προειδοποιεί πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον κίνδυνο πολιτικών αναταράξεων στην περίπτωση που μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη πυροδοτήσει μια νέα παγκόσμια κρίση και μια «βουτιά» στην τιμή του πετρελαίου.

    Οι αναλυτές του Κέντρου εκτιμούν πως σήμερα οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ υπερβαίνουν το 50% και προβλέπουν πως μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σύντομα και άλλες χώρες σε έξοδο από την νομισματική ένωση.
    Θεωρούν δε πως η Ρωσία, ως άμεσα εξαρτημένη από το πετρέλαιο και τις εξαγωγές ενεργειακών πόρων οικονομία, θα δεχόταν πλήγμα τέτοιο που ενδεχομένως θα οδηγούσε σε «έντονη δυσαρέσκεια» προς το πρόσωπο του Πούτιν, αυξημένη πολιτική καταστολή και επιδείνωση της οικονομικής κρίσης.

    Παράλληλα, η προοπτική ενός ντόμινο στην Ευρωζώνη και η συνεπακόλουθη περαιτέρω επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομίας «θα αποτελέσει τροχοπέδη στην ικανότητα της ρωσικής κυβέρνησης να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για κοινωνικές παροχές και θα απειλούσε να εξαλείψει κεφάλαια που οι Ρώσοι επενδυτές και επιχειρηματίες μετέφεραν στην Ευρώπη», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ρωσικού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το θέμα.

    Ενδεικτική είναι και η εκτίμηση της επικεφαλής οικονομολόγου της μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας, OAO Sberbank, βάσει της οποίας το χειρότερο σενάριο για τη Ρωσία, εφόσον τελικώς η Ελλάδα βγει από το ευρώ, θα είναι αυτό της συρρίκνωσης της ρωσικής οικονομίας κατά 2,1% και η άμεση εκροή από τη χώρα επενδυτικών κεφαλαίων ύψους 95 δισ. δολαρίων!

    Είναι δεδομένο πως τα σενάρια αυτά τελούν σε γνώση της ρωσικής ηγεσίας, που με τη σειρά της έχει εκφράσει δημόσια τη στήριξή της στην «ευρωπαϊκή ταυτότητα» της Ελλάδας. Κάτι που επανέλαβε εμφατικά και ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των Οκτώ ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου στο Κάμπ Ντέιβιντ των ΗΠΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν δήλωνε πως: «Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη, όμως δεν φτάνει να το θέλει μόνο το G8, πρέπει να το θέλει και ο ελληνικός λαός».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν είναι αληθινό το γκάλοπ, προφανώς θα δημιουργήσει έναν "πανικό" στις τάξεις των ψηφοφόρων και θα υπάρξει μεγάλη μετακίνησή τους από το ΠΑΣΟΚ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, από το ΛΑΟΣ, την Χ.Α και τη σύμπραξη Δημιουργίας-Μάνου, το Σύνδ. Εθνικής Ενότητας και τη Κοινωνία προς τη Νέα Δημοκρατία, είτε για λόγους οικονομικούς ( κεντρώοι και φιλελεύθεροι ), είτε για λόγους εθνικούς- ιδεολογικούς.

    Και τα επιχειρήματά τους θα είναι :
    α) η νέα μεγάλη κατάρρευση του Χρηματιστηρίου που θα οδηγήσει σε νέα λουκέτα πολλών εταιρειών ή και σε κατάρρευση της οικονομίας, αν διαφανεί πρωτιά του Σύριζα
    β)Στις ακυρώσεις τουριστικών πακέτων, αν δουν μια πιθανή ακυβερνησία ή στάση δανείων από την ΕΕ
    γ) Στη μεγάλη μείωση των εσόδων του προϋπολογισμού, λόγω της αποτυχίας του οικονομικού προγράμματος Βενιζέλου.
    δ)Σε ένα πιθανό "θερμό" επεισόδιο εις βάρος της Ελλάδας, σε περίπτωση ακυβερνησίας ή αδυναμίας του σύριζα να τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

    Φαίνεται, πάντως, ότι θα επικρατήσει μεγάλη πόλωση, με μεγάλους χαμένους το πασοκ και όλα τα άλλα κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κραχ στις ελληνικές οικογένειες από τις νέες φορολογικές δηλώσεις, εφεύρεση του Βενιζέλου με τα "τεκμήρια" ! Σύμφωνα με ακροατές του real fm που τηλεφώνησαν για να διαμαρτυρηθούν :
    Πολύτεκνος με 5 παιδιά και εισόδημα 25.000 ευρώ ενώ πέρσι είχε επιστροφή φόρου, φέτος υποχρεώνεται να πληρώσει ( λόγω τεκμηρίων και μείωσης του αφορολογήτου ) 4.500 φόρο !
    Άνεργος με 8.000 εισόδημα, υποχρεώνεται να πληρώσει φόρο σαν να είχε εισόδημα 17.000 ευρώ( λόγω τεκμηρίων )!!!
    Προβλέπω άγριες καταστάσεις. Βλέπω τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να πολιορκούν τα γραφεία των υπουργών και βουλευτών τους , με τα εκκαθαριστικά στο χέρι, και να γίνεται η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Και η οργή εξαπλώνεται κάθε μέρα σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις επόμενες εκλογές, αφού μέχρι τις 15 Ιουνίου, όλοι θα έχουν μάθει το νέο χαράτσι που τους φόρεσε ο Βενιζέλος και το επιτελείο του, ενώ ακόμα δεν έχει έρθει το χαράτσι στη ΔΕΗ του 2012, το ΕΤΑΚ του 2009 και όσους άλλους φόρους ετοίμασε για τους Έλληνες το πασοκ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπούτζουκας Θ,Τ Ηράκλειο Κρήτης

    Τον Καμμένο... Θέλω να σε πιστέψω, ΑΛΛΑ δεν κίνησε στο ΦΩΣ απορρόφησες- πείρες άλλον έναν Ν. Δημοκράτη!!!

    Έχεις ένα μότο {Ο λαθρομετανάστης φταίει για όλα } το οικονομικό σου επιτελείο, μου μιαζει παιδική χαρά..

    Σου έγραψα σε προκάλεσα στο σαιτ των ΑΝ.ΕΛ ,,Πιο είναι το πλάνο -σχέδιο Β! ΕΙΣΈΠΡΑΞΑ από τους οπαδούς σου - ΠΡΟΒΑΤΑ , ότι γράφω τα ίδια και τα ίδια !!!!

    Εύχομαι να πέφτω έξω , ΜΗΝ ΣΕ ΔΩ ΜΕΤΆ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ Ν.Δ, γιατί ο Τσιπρας, ναι μπορεί να είναι άπυρος να κάνει χίλια λάθει θα πάθει για να μάθει , αλλά ο Σαμαράς είναι αδίστακτος και ένας αδίστακτος κάνει τα πάντα ώστε να εξυπηρέτηση ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΆ {αυτά δεν έχουν σχέσει με τους απλούς ψηφοφόρους σας} ..

    Έχω γράψει 1.000 φορές ΆΛΛΟ ΤΟ ΜΝΗΜΌΝΙΟ --ΆΛΛΟ Η ΔΑΝΕΙΑΚΉ ΣΎΜΒΑΣΗ, εσείς εκεί ΖΥ.ΡΙΖ.Α ΚΑΙ ΑΝ.ΕΛ τα βάζετε μαζί ..εεεε δεν πάνε μαζί πως να το κάνουμε, το μνημόνιο το σκίζεις το πετάς και ξανάγραφης άλλο { ΑΠΛΆ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, δεν θα παίζουν όλοι οι ΞΕΝΟΙ σε μια ποδοσφαιρική ομάδα, θα πάρομε αποφασει σαν Ε.Ε να παίζουν 6 ΞΈΝΟΙ ΚΑΙ 5 ΕΛΛΗΝΕΣ = Μνημόνιο...Θα πλερώνονται όμως όλοι με τα συμβόλαια που έχεις υπογραφή ως έχει = ΔΑΝΕΙΑΚΉ ΣΎΜΒΑΣΗ , εκεί θα μπορείς να πεις φίλε δεν βγαίνω κάνει να παίρνεις 200 ευρώ θα σου δώσω 100 σε τρία χρονιά λεγαιμε {ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΆΣΕΙ} !!!

    Και αν σου πουν ΟΧΙ εμείς θέλομε τα 200 ευρώ του οικονομικού συμβολαίου ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΤΕ; ΠΩΣ ΘΑ κατεβάσεις ομάδα-εντεκάδα να παίξεις το ματς ;

    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΑΝΤΆ ΚΑΝΈΝΑ ΚΌΜΜΑ, ΜΑ ΚΑΝΈΝΑ .. Παίζουν ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ κόμματα σήμερα με το μνημόνιο, για τη δανειακή συμβάσει; κανένας και καμιά κουβέντα, για τον ιδικό λογαριασμό τίποτα, για εθνική κυριαρχία= νερό,γης, υδρογονάνθρακες, ελευθερία, σύνορα, χρυσός κ.τ.λ κ.τ.λ ΤΊΠΟΤΑ...Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ακούω να μιλάνε οι οικονομολόγοι τους και δεν ξέρουν που έχουν μπλέξει...ΟΙ ΆΛΛΟΙ ΞΈΡΟΥΝ...Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΤΟΠΥΣΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΗΝΟΣ. {ο άνθρωπος δεν αλλάζει, ΑΠΟΚΑΛΎΠΤΕΤΕ } Τον βλέπετε κάνει τα πάντα καλή μέχρι Ντόρα, Γεωργιαδη, Βοριδη, Πλευρη, Βελοπουλο Κ.Τ.Λ .. αυτά δεν είναι ΔΩΡΕΆΝ !!!

    Ο Καμμένος έχει ΣΙΝΤΙ ΕΣ και για οικογένεια τον ΣΑΜΑΡΑ ,δεν ξέρω γιατί δεν τα βγάζει ίσως τα φύλλα για ώρα ανάγκης Η για να τους τα κουνα αύριο ..ΑΝ ΜΑΣ ΒΆΛΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΟΧΙΚΌ ΝΌΜΙΣΜΆ ΤΗΝ ΕΥΡΩΔΡΑΧΜΗ που θα την ελέγχουν αυτοί ώστε να επανέλθομε μετά από 5-6 χρόνια στο ΕΥΡΩ ... ΘΈΛΟΥΝ ΣΚΌΤΩΜΑ ΌΣΟΙ ΤΟ ΚΆΝΟΥΝ ΠΑΡΑΔΊΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΎΧΗ ΜΑΣ , ΜΕΤΆ ΟΙ ΠΟΛΊΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΚΑΙ ΛΌΓΟ ΥΠΑΡΞΕΙΣ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΑΜΕΝΟ--ΖΥΡΙΖΑ--Κ.Κ.Ε--ΔΗΜΑΡ--ΠΑΣΟΚ ...ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΝΆΡΙΌ ΘΑ ΠΑΊΞΕΙ.. ΕΚΕΊ ΘΈΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΖΥΡΙΖΑ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση