GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαγνησία + Κώστας Καρτάλης, μια σχέση που ναυάγησε...

ΑΡΘΡΟ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του e-Volos.gr , με αφορμή το "βατερλώ" του άλλοτε κραταιού εκλογικά κόμματος στην Μαγνησία Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΤΑΛΗ...

ΑΡΘΡΟ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του e-Volos.gr, με αφορμή το "βατερλώ" του άλλοτε κραταιού εκλογικά κόμματος στην Μαγνησία
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΤΑΛΗΣ μπροστά στα προσωπικά του διλήμματα
Την ίδια στιγμή που κάποιοι προσπαθούν να ωραιοποιήσουν τις καταστάσεις, η πραγματικότητα παραμένει πολύ σκληρή για το ΠΑΣΟΚ της Μαγνησίας. Το άλλοτε κραταιό εκλογικά κόμμα υπέστη τέτοια εκλογική συντριβή στις 6 Μαΐου στο Νομό, που δικαιολογημένα μπορεί να μιλήσει κανείς για «Βατερλώ» και για πλήρη απόρριψη από την κοινωνία.
Επειδή αυτή η εκλογική καταστροφή δεν φαίνεται να προβληματίζει ιδιαίτερα όσους είχαν τη βασική ευθύνη των εκλογών στο Νομό, θα ήταν χρήσιμο να θυμίσουμε λίγο τα εκλογικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία και να τα συγκρίνουμε με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Δείτε, λοιπόν, με τη σειρά τα αρνητικά επιτεύγματα της Ν.Ε. Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, υπό τον Γιώργο Φώτη, τον οποίο το e-Volos.gr είχε εγκαίρως προειδοποιήσει και καμαρώστε τα!
1) Με ποσοστό 9,9% το ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία έχει το χειρότερο ποσοστό στην Περιφέρεια της χώρας.
2) Το ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία βρίσκεται 5 μονάδες κάτω από το μέσο όρο των υπόλοιπων θεσσαλικών Νομών (Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα).
3) Το ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία έχει το πέμπτο χειρότερο ποσοστό στην Ελλάδα, αφού μόνο οι τέσσερις εκλογικές περιφέρειες του Λεκανοπεδίου κατάφεραν να τα πάνε χειρότερα…
4) Το ΠΑΣΟΚ είναι τέταρτο κόμμα στο Νομό αισθητά πίσω από τον Πάνο Καμμένο.
5ο και σημαντικότερο: στο Πολεοδομικό Συγκρότημα του Βόλου, το ΠΑΣΟΚ κατατάσσεται πέμπτο κόμμα, πίσω από το ΚΚΕ, με το χειρότερο ποσοστό στην Ελληνική Επικράτεια, που είναι το 8,7%.
6) Στη Νέα Ιωνία, το ΠΑΣΟΚ χειροτερεύει ακόμη περισσότερο, αφού παίρνει 8% (!!!), μόλις μια μονάδα μπροστά απ’ τη Χρυσή Αυγή…
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και πολλά άλλα «κατορθώματα» της εν λόγω παρα-πολιτικής ομάδας, υπό τον Γραμματέα της Νομαρχιακής, που τα τελευταία χρόνια θεωρεί προσωπικό της τσιφλίκη το κόμμα στο Νομό και που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στην πλήρη ανυποληψία και τον εκλογικό αφανισμό.
Το ζήτημα, όμως, δεν είναι να κρυφογελάμε χαιρέκακα για την καταστροφή, αλλά να σκεφθούμε νηφάλια εάν υπάρχει ακόμη ίχνος ενστίκτου αυτοσυντήρησης και σοβαρότητας σ’ έναν πολιτικό χώρο που διεκδικεί, με τις όποιες αξιώσεις, την ψήφο των πολιτών.
Αξίζει όλοι να αναρωτηθούμε πώς σκέφτεται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το μέλλον της παράταξής της. Με τα ίδια υλικά κατεδάφισης, άραγε, θα πάει και στις εκλογές στις 17 Ιουνίου; Θα αφήσει τον Γιώργο Φώτη και τους συν αυτώ, να ακολουθούν ανενόχλητοι το δρόμο της συρρίκνωσης και της καταστροφής; Θα επιμείνουν να ποντάρουν στον Κώστα Καρτάλη, όταν η γνωστή ομάδα μετέτρεψε σε κουτσό πολιτικό άλογο, ανίκανο και αδύναμο να πείσει την κοινωνία της Μαγνησίας;
Προς Θεού, δεν μας διακατέχει κάποια εμπάθεια, αλλά θα ήταν προτιμότερο για την Μαγνησία ένα πρόσωπο με αριστερότερο προφίλ, που θα γνώριζε τα προβλήματα του Νομού, θα γνώριζε εν πάση περιπτώσει πώς κατασκευάζεται μια γέφυρα ή ένας δρόμος και ο Κώστας Καρτάλης θα ήταν χρησιμότερος σε μία εκλογική περιφέρεια όπως η Α' Αθήνας, στην οποία και περισσότερη τύχη θα είχε και φυσικά λιγότερες πιθανότητες να καεί πολιτικά και μάλιστα τόσο σύντομα, δεδομένου ότι και νέος άνθρωπος είναι και ικανός, όχι όμως για την επίλυση των προβλημάτων της Μαγνησίας μας.
Εάν διαθέτουν το ελάχιστο πολιτικό «νιονιό» θα πάρουν πρωτοβουλίες για μια νέα αρχή, που ούτως ή άλλως ευαγγελίζεται και σωστά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με άλλα ωστόσο πρόσωπα ακόμη πιο φρέσκα και περισσότερο ικανά να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, πράγμα που για να συμβεί θα πρέπει, αφού περισώσουν τον Κώστα Καρτάλη, να ανακαταλάβουν τη Νομαρχιακή τους Επιτροπή. Ειδάλλως, στις 17 Ιουνίου δύσκολα το ΠΑΣΟΚ θα σπάσει το «φράγμα» του 6% που κατάφερε να πάρει στον τέως Δήμο Αισωνείας…

Υ.Γ.1: κ. Κώστα Καρτάλη, ελπίζουμε πλέον να αντιληφθήκατε στο ακέραιο ότι οι πολιτικές καριέρες στην επαρχία, πόσο μάλλον στην Μαγνησία, με την πλούσια συνδικαλιστκή παράδοση, δεν χτίζονται στο πλευρό πολιτικά απομονωμένων από την τοπική κοινωνία, οι οποίοι είμαστε απόλυτως σίγουροι ότι σας παρέσυραν.
Υ.Γ.2: κ. Κώστα Καρτάλη, πέραν όλων των άλλων, οφείλετε να παραδεχτείτε ότι η θητεία σας στο Νομό μας, υπήρξε μια μοναδική, συναρπαστική εμπειρία και ότι τα εφόδιά της θα φανούν χρήσιμα για την μετέπειτα πολιτική σας καριέρα, την οποία αν επιλέξετε να συνεχίσετε στην Αθήνα, επειδή ακριβώς "σας γνωρίζουμε προσωπικά" θεωρούμε ότι θα είναι λαμπρή, αν όμως κάνετε το πολιτικό λάθος κα επιλέξετε να συνεχίσετε εδώ, στην Μαγνησία μας, είναι αμφίβολο αν τα καταφέρετε να μπείτε στην Βουλή, πράγμα που και να καταφέρετε, ελέω του εκλογικού Νόμου Παυλόπουλου, θα καταγραφεί ως εκλογική κωλοφαρδία, η οποία σαφώς και δεν κεφαλαιοποιείται. Συμβουλευτείτε και τον φίλο σας τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος φημίζεται για την πολιτική του ευφυία.

4 σχόλια

  1. Περίεργες φήμες κυκλοφορούν ότι οι Γερμανοί ήθελαν να διακόψουν την παράσταση του Λάκη Λαζόπουλου στο Ντύσελντορφ γιατί, λέει, έβριζε συνέχεια τον... Καραμανλή! ΄Ελεγε ότι... 'Το μεγάλο οικονομικό έγκλημα έγινε την περίοδο 2007-2009, από την Κυβέρνηση Καραμανλή"! Είναι αλήθεια ότι μια εμπάθεια και ανεξήγητη εμμονή με τον Καραμανλή την έχει ο Λάκης... Ούτε να είχε υπογράψει... συμβόλαιο να τον εξοντώσει! ΄Ενα τέτοιο πράμα... για τον Καραμανλή! (Λάκη, μη μας παρεξηγείς, ξέρουμε ότι αγαπάς αληθινά τον Καραμανλή και δεν θα ήθελες το κακό του, μια πλάκα κάνουμε, όπως αυτές που μας κάνεις συνέχεια εσύ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ21 Μαΐ 2012, 1:15:00 π.μ.

    ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ 6 ΜΑΗ ΗΤΑΝΕ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΑΡ ΑΝΑΤΡΕΨΑΝΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.ΜΕ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ.ΤΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΠΟΥ ΚΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΜΕΡΚΕΛ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ Ν ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΟΥΤΕ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΗΣ.ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟ ΜΑΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΟΠΛΟ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΦΑΝΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΜΕΝΟ ΜΗ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΗ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ.ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ.ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύμφωνα με την «Ναυτεμπορική», από τους φόρους αυτούς αναμένονται έσοδα ύψους 8,5 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν:

    * Ειδική εισφορά αλληλεγγύης έτους 2012. Οι φορολογούμενοι θα κληθούν αμέσως μετά την υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων, με τα εισοδήματα του 2011, που λήγει στις 15 Ιουνίου, να πληρώσουν έως και το Δεκέμβριο την εισφορά αλληλεγγύης, η οποία κυμαίνεται από 1% έως και 4% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.

    Η ειδική εισφορά επιβάλλεται σε όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ με συντελεστές:

    * 1% για εισοδήματα από 12.000 - 20.000 ευρώ.

    * 2% από 20.000 - 50.000 ευρώ

    * 3% από 50.000 - 100.000 ευρώ.

    * 4% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.

    ** Τέλος επιτηδεύματος έτους 2012. Στο δεύτερο εξάμηνο περίπου 900.000 μικρομεσαίοι επιτηδευματίες θα πληρώσουν ξανά τέλος επιτηδεύματος, το οποίο θα είναι αυξημένο από τα 300 στα 500 ευρώ για όσους εδρεύουν σε πόλεις άνω των 200.000 κατοίκων και στα 400 ευρώ για όσους εδρεύουν σε πόλεις κάτω των 200.000 κατοίκων. Για κάθε υποκατάστημα θα επιβαρυνθούν με επιπλέον ποσό τέλους επιτηδεύματος ύψους 300 ευρώ.

    ** Φόρος εισοδήματος έτους 2012. Ο φόρος εισοδήματος που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος περίπου 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά θα είναι πολλαπλάσιος σε σχέση με πέρυσι, καθώς, εκτός από τη μείωση του αφορολογήτου ορίου, έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι σημαντικές περικοπές σε φοροαπαλλαγές και εκπτώσεις φόρων, αλλά και τα νέα αυξημένα τεκμήρια διαβίωσης.

    ** Ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων για το έτος 2012. Το ειδικό τέλος επί των ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα από 5 εκατ. νοικοκυριά μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Αν αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, όπως ορίζει το Μνημόνιο, τα ποσά του ειδικού τέλους θα είναι αυξημένα σε σύγκριση με τα περυσινά.

    Το γεγονός φυσικά ότι το εν λόγω τέλος δεν συμπεριελήφθη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ του τρέχοντος μηνός, ενδέχεται να οδηγήσει στη μείωση του αριθμού των δόσεων εξόφλησής του από τις πέντε που ήταν σε τέσσερις έως τον Ιανουάριο του 2013. Εφέτος το συγκεκριμένο τέλος προσδιορίζεται με βάση τα στοιχεία ιδιοκτησίας της 31ης Μαρτίου 2012.

    ** Φόρος Ακίνητης Περιουσίας έτους 2011. Το φετινό ΦΑΠ θα κληθούν να πληρώσουν, περισσότεροι από 2 εκατ. φορολογούμενοι, οι οποίοι κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2011 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα των οποίων η αντικειμενική αξία ξεπερνά το αφορολόγητο όριο των 400.000 ευρώ.

    Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει υπολογίσει ότι θα σταλούν εκκαθαριστικά σε περίπου 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι έχουν ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Το μέσο ποσό πληρωμής θα ανέλθει σε 1.000 ευρώ.

    ** Τέλη κυκλοφορίας έτους 2013. Στο δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2012 θα καταβληθούν απ' όλους τους κατόχους οχημάτων τα τέλη κυκλοφορίας του έτους 2013, τα οποία αναμένεται να είναι και πάλι αυξημένα τουλάχιστον κατά 10%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέσα στις επόμενες μέρες μια δυσάρεστη έκπληξη έρχεται σε όλους τους Έλληνες, και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

    Οι φορολογικές δηλώσεις ( έργο των Βενιζέλου- Σαχινίδη ) έρχονται και τσακίζουν τα ήδη εξαντλημένα ( από το χαράτσι στη ΔΕΗ και τις έκτακτες εισφορές ) ελληνικά νοικοκυριά. 8 στα 10 εκκαθαριστικά φέρνουν φόρους απίστευτους, εκεί που πέρσι είχαν επιστροφές 1000, 2000 και άνω ευρώ ! Πραγματικός Αρμαγεδώνας που θα εξουθενώσει τους Έλληνες !
    Τι έκαναν ; Μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις, άφησαν 1,5 εκ. άνεργους, και τριπλασίασαν τα τεκμήρια, ώστε ΟΛΟΙ να πληρώνουν ΤΡΙΠΛΑΣΙΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ενώ έχουν τα μισά εισοδήματα ! Μείωσαν και το αφορολόγητο, κατάργησαν τις επιστροφές λόγω αποδείξεων και ετοίμασαν έναν φρικτό καλοκαίρι για τους Έλληνες. Τέτοια νοσηρότητα δεν έχει ξαναζήσει η Ελλάδα, μέσα σε ένα χρόνο !

    Επιπλέον, έχουν σταματήσει όλες τις επιστροφές του δημοσίου προς τους πολίτες εδώ και 3 χρόνια, για να παραγραφούν, από 23/05 σταματούν τα φάρμακα και έρχονται και οι περιορισμοί στις ιατρικές εξετάσεις ! Πογκρόμ σε βάρος των Ελλήνων, καλά μελετημένο από το δίδυμο Βενιζέλου- Σαχινίδη- πασοκ, ακόμα και προς τους έρμους τους ψηφοφόρους τους !

    Τέλος, από το Μάιο και Ιούνιο έρχονται οι αναδρομικές κρατήσεις σε συντάξεις, και οι συνταξιούχοι παίρνουν συντάξεις με ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις. Επίσης, μαζί με τον Κουτρουμάνη, έχουν συμφωνήσει τη περικοπή σε 200.000 κοινωνικά,τριτεκνικά, πολυτεκνικά επιδόματα, φόρο ιδιοκατοίκησης, φόρο σε οικόπεδα, αγροτεμάχια, ενοίκια, φόρους καταθέσεων και ότι άλλο, χωρίς να διαπραγματευτούν ποτέ ! Εδώ και 2 χρόνια οδήγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ και στα μνημόνια και στην εξαθλίωση των Ελλήνων.

    Συμπέρασμα : αν υπάρχει λογικός άνθρωπος στην Ελλάδα, θα ψηφίσει οτιδήποτε άλλο, εκτός από το μεταλλαγμένο πασοκ του κ. Βενιζέλου και των συνεργατών του. Οι κεντρώοι θα στραφούν προς τη Νέα Δημοκρατία και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Οι αριστεροί θα στραφούν προς Δημ. Αριστερά και ΣΥΡΙΖΑ. Για να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί η κεντρώα παράταξη, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της σημερινής ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των Ελλήνων, που δεν είναι άλλοι από Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Σαχινίδη, Κουτρουμάνη και όλους όσους βάζουν πλάτη στο μεταλλαγμένο πασοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση