GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό!

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Στον χθεσινό Δευκαλίωνα η στήλη πήρε θέση για τις εκλογές. Από την χώρα λ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

Στον χθεσινό Δευκαλίωνα η στήλη πήρε θέση για τις εκλογές. Από την χώρα λείπει ένας εθνικός ηγέτης όπως ο Τάσος Παπαδόπουλος. Ας θυμηθούμε την συγκυρία…
Άνοιξη 2004. Στην Αμερική δεν είναι Πρόεδρος κάποιος ειρηνόφιλος και διαλλακτικός Δημοκρατικός αλλά ο σκληρός Ρεπουμπλικάνος Τζωρτζ Μπους. Στην Ευρώπη πνέει...
άνεμος συντηρητισμού. Μόλις έχουν εκλεγεί ο Σαρκοζί στην Γαλλία και η Μέργκελ στην Γερμανία. Από ΗΠΑ, ΕΕ και Μεγάλη Βρετανία προωθείται ένα καινούργιο σχέδιο “επίλυσης” του Κυπριακού, το περιβόητο σχέδιο Ανάν. Είναι τηρουμένων των ιστορικών και πολιτικών αναλογιών το μνημόνιο της Κύπρου.
Το σχέδιο Ανάν τίθεται στην κρίση του Κυπριακού Λαού. Της Ελληνοκυπριακής και της Τουρκοκυπριακής κοινότητας σε δημοψηφισματικές εκλογές. Στην Ελλάδα ένα μέρος της Νέας Δημοκρατίας υπό την Ντόρα Μπακογιάννη και το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου στηρίζουν με φανατισμό την υπερψήφιση του σχεδίου Ανάν από την Ελληνοκυπριακή κοινότητα. Στην Τουρκία, θέση υπέρ της υπερψήφισης του σχεδίου Ανάν από την Τουρκοκυπριακή κοινότητα παίρνει ο Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κ. Καραμανλής είναι φανερό ότι διαφωνεί αλλά ταυτόχρονα δεν παίρνει επί της ουσίας δημόσια αρνητικά θέση καλυπτόμενος πίσω από την κυρίαρχη θέση του Κυπριακού Λαού που θα εκφραστεί στο δημοψήφισμα.
Όμως, πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας τάσσονται ανοικτά εναντίον του σχεδίου Ανάν. Μαζί τους στοιχίζονται στελέχη του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ και η κομμουνιστική αριστερά.
Στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, του οποίου μετεξέλιξη είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α του κ. Α. Τσίπρα, ηγείται ο κ. Ν. Κωνσταντόπουλος (μετέπειτα Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) ο οποίος δηλώνει αποδεχόμενος το σχέδιο Ανάν ότι τα θετικά στοιχεία είναι περισσότερα από τα αρνητικά.
Ταυτόχρονα εκτός από τον προαναφερόμενο αρνητικό πολιτικό συσχετισμό υπήρχε και γενικότερη αρνητική πολιτική τακτική συγκυρία. Το δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν διεξάγονταν την 24η Απριλίου 2004. Η είσοδος της Κύπρου στην ΕΕ θα γίνονταν την 1η Μαΐου 2004. Δηλαδή λίγες ημέρες μετά την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την αποδοχή η απόρριψη του σχεδίου Ανάν. Ο εκβιασμός είχε στηθεί και τότε μία χαρά!
• «Αν η Ελληνοκυπριακή κοινότητα ψηφίσει εναντίον του σχεδίου Ανάν. Κινδυνεύει η είσοδος της Κύπρου στην ΕΕ»
Με τον εκβιασμό να παγώνει την ψυχή του βασανισμένου Κυπριακού Λαού και τον αρνητικό πολιτικό συσχετισμό να τον πιέζει αφόρητα, στις 22 Απριλίου 2004 ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσος Παπαδόπουλος, εμφανώς κτυπημένος από τον καρκίνο, εκφωνεί το ιστορικό διάγγελμα προς τον Κυπριακό Ελληνισμό.
Υπεραμυνόμενος των αρχών του δικαίου, της ηθικής και της ιστορικής αλήθειας, ο Τάσος Παπαδόπουλος αφού τεκμηριώνει την άρνηση του να δεχθεί το σχέδιο Ανάν με την ιστορικά ανεπανάληπτη παρακαταθήκη:
• «Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω «κοινότητα» χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα».
Καλεί στην συνέχεια, με φορτισμένη από την συγκίνηση φωνή, τον Κυπριακό Ελληνισμό να πει ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν. Ο βασανισμένος Κυπριακός Ελληνισμός παίρνει παράδειγμα και εμψυχώνεται από τον ηγέτη του. Ξαναβρίσκει το κουράγιο του, ορθώνει το πληγωμένο του κορμί και βροντοφωνάζει ΟΧΙ με ένα ποσοστό ιστορικά συντριπτικό. Το 76% του Κυπριακού Ελληνισμού ψηφίζει ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν.
Σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατίας είναι πλήρες μέλος της ΕΕ. Αντέχει με αξιοπρέπεια και χωρίς να έχει απεμπολήσει την Εθνική της Ανεξαρτησία σε καμία τρόικα την δοκιμασία της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Ενώ προχωρά -παρά την αντίθεση της Τουρκίας- στην εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου που υπάρχουν άφθονα όπως δείχνουν όλες οι έρευνες στην περιοχή της.
Σήμερα στην πατρίδα μας πείνα και εξαθλίωση κτυπά μεγάλα τμήματα του Ελληνικού Λαού. Η Τουρκία προκαλεί στα σύνορα. Το μέλλον της πατρίδας μας και του λαού μας είναι εξαιρετικά δυσοίωνο. Όμως όλοι αυτοί που πίεζαν-εκβίαζαν τον αείμνηστο Πρόεδρο Τάσο Παπαδόπουλο να αποδεχθεί το σχέδιο Ανάν, όλοι αυτοί που εκπροσωπούν ένα σύστημα ηττημένο από την παγκόσμια οικονομική κρίση, ένα πολιτικοοικονομικό σύστημα που καταλήστευσε τους εθνικούς πόρους και κατασπατάλησε τα εθνικά εφόδια κάνουν και πάλι το μόνο που ξέρουν. Πιέζουν-εκβιάζουν τον Ελληνικό Λαό να αποδεχθεί και να ψηφίσει τα φιλομνημονιακά κόμματα.
Έως τις εκλογές απομένει πολύς πολιτικός χρόνος. Στην κοινωνία διαμορφώνονται, λειτουργούν και καθημερινά γιγαντώνονται υπόγεια ρεύματα που επιζητούν εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη. Κάθε ημέρα όλο και περισσότεροι Έλληνες χτυπημένοι από την μνημονιακή λαίλαπα συστρατεύονται στο μεγάλο πατριωτικό αντιμνημονιακό κίνημα. Για όλους αυτούς που σχεδιάζουν σε κενό αέρα, εξαιρετικά αφιερωμένο από την στήλη: Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό!

6 σχόλια

  1. ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ 6 ΜΑΗ ΗΤΑΝΕ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΑΡ ΑΝΑΤΡΕΨΑΝΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.ΜΕ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ.ΤΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΠΟΥ ΚΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΜΕΡΚΕΛ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ Ν ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΟΥΤΕ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΗΣ.ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟ ΜΑΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΟΠΛΟ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΦΑΝΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΜΕΝΟ ΜΗ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΗ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ.ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ.ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    20 Μαΐου 2012 6:34 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πότε άραγε θα ξαναδούμε ΗΓΕΤΗ σαν τον ΗΡΩΑ ΤΑΣΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ;;;΄
    ίσως στην επόμενη χιλιετία!!!
    αλλιώς από τη ντόρα με τον αντωνάκη σωθήκαμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πες τε μου τι θα κανετε με το ΧΑΡΑΤΣΙ της ΔΕΗ που ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ να πληρωσουμε;
    Ατομα που υπαγονται στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ δεν θα πρεπει να ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ;
    πες τε μου ΕΝΑ λογο που θα πρεπει να ψηφισουμε ΝΔ
    και οχι ενα ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ αλλο κομμα;
    Αφου ΝΔ - ΠαΣοΚ μας εφερε σττον γκρεμο, ολοι γνωριζουν, τι θα κανετε εσεις για να ΜΗΝ πεσουμε;

    Παλι τα "τεκμηρια" αυτοκινητων αυξηθηκαν
    εχω αυτ/το 20ετιας και δεν μπορω να καλυψω τα τεκμηρια! Σ' αυτο το χαλι με φερατε!
    Αλλωστε το τεκμηριο ειναι η ΚΛΟΠΗ του κρατους αφου φορολογει ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ εισοδηματα.

    Γιατι, λοιπον, κι εγω να κανω ΑΛΗΘΙΝΗ δηλωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ

    ...Οι "Τουρκοι της Θράκης" !!

    Δείτε πώς θέλουν να ανατρέψουν τη συνθήκη της Λωζάνης, που κάνει λόγο για Έλληνες μουσουλμανικού θρησκεύματος, στη Θράκη, αναγνωρίζοντας (!) "Τουρκική μειόνοτητα"!

    Την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» φρόντισε να επισκεφτεί ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Ξάνθης, Νίκος Καλιαμπάκας, σε μια επαίσχυντη πράξη διαφοροποίησης από την εθνική μας πολιτική…
    Σύμφωνα με διαδικτυακό κόμβο τουρκόφωνου περιοδικού που εκδίδεται στην περιοχή, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, ο προαναφερθείς κύριος συνοδευόμενος από τον βοηθό του γραμματέα Ξάνθης και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη με το ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Μακεδονία και Ξάνθη, Χουσείν Ζεϊμπέκ , πέρασαν μια βόλτα από τα γραφεία της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», προφανώς για να επιβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους στην – κατά Ερντογάν και των συν αυτώ – προάσπιση… των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης…

    Τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος, Αχμέτ Καρά, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο Χουσείν Ζεϊμπέκ αφού τους μίλησε για την υποψηφιότητά του, δεσμεύθηκε πως αν εκλεγεί θα πολιτευθεί με τρόπο που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της περιοχής…
    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αχμέτ Καρά εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την επίσκεψη και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις εκλογές, έχοντας ωστόσο καταγράψει ως θετικό αυτό καθεαυτό το γεγονός της επίσκεψης, αφού τον τελευταίο λόγο στην ψήφο κάποιων μειονοτικών τον έχει η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, η ΜΙΤ, την οποία και έχουν αφήσει ανεξέλεγκτη οι ελληνικές αρχές να δρα στη Δυτική Θράκη, παρότι γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια, πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις…

    ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΟΥ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΣΟΥ, ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΨΗΦΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΨΗΦΙΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μετά τα νέα δεδομένα, η λιγότερο "κακή" λύση είναι η Νέα Δημοκρατία και σε αυτήν θα κινηθεί μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων των άλλων κομμάτων.
    Η αδυναμία συνενόησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργί κυβέρνησης, η ολική αποτυχία του προγράμματος του Βενιζέλου, που εξαθλιώνει τα μεσαία και τα κατώτερα στρώματα ( πέρσι με το χαράτσι, φέτος με τις απίστευτες φορολογικές δηλώσεις, τους 5 φόρους στα ακίνητα, τις αναδρομικές νέες μειώσεις στις συντάξεις και τις περικοπές στα φάρμακα ) δημιουργούν την εικόνα αδιεξόδου και οικονομικής κατάρρευσης. Μέσα σε αυτό το σκηνικό η ΝΔ προβάλλει ( και δευτερευόντως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ) ως η μόνη ικανή δύναμη να επαναδιαπραγματευτεί βασικούς όρους στο μνημόνιο και την ύφεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση