GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όταν ο ευρωπαϊστής και καραμανλικός Χρ. Ζώης "εργάζεται" για τον Αλ. Τσίπρα...

Γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης Έχει ειπωθεί ότι το Facebook είναι η σύγχρονη Εκκλησία του Δήμου . Μέσα από στάσεις που καταγράφο...

Γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης

Έχει ειπωθεί ότι το Facebook είναι η σύγχρονη Εκκλησία του Δήμου. Μέσα από στάσεις που καταγράφονται στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργούνται οι τάσεις στον ως τώρα νοούμενο πραγματικό κόσμο.
Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, με μέτρο την κινητικότητα που παρατηρώ διαχρονικά στο εν λόγω μέσο (εκτόνωσης), πίστευα ότι η υπεράσπιση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από μια μεγάλη πλειοψηφία χρηστών/ψηφοφόρων είχε εξασθενήσει και πολλοί, μπρος στα εκλογικά διλήμματα που τέθηκαν από όλα τα κόμματα, θα τιθάσευαν το καταγεγραμμένο πάθος και ζήλο με τα οποία μάχονται για την ανάδειξη όσων υποστηρίζει η Συνισταμένη των Συνιστωσών και παράλληλα, την καταδίκη εκείνων που μας οδήγησαν στο σημερινό τέλμα. Νόμιζα ότι ατρόφησε η δυναμική της κυριαρχίας των ασαφών θέσεων των επίλεκτων της Κουμουνδούρου και θεωρούσα ότι η τελευταία μεταπολιτευτική, νεοελληνική μόδα θα είχε διάρκεια μικρή.
Έσφαλα. 
Κρίνοντας απ᾽την επί των τeχων συμπεριφορά, ο κ. Τσίπρας θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Προβλέπω μάλιστα να επικρατεί εύκολα, παρά το εκλογικό ντέρμπι που δίδουν οι πάντα εντεταλμένες εταιρίες δημο(σ)κοπήσεων. Ο πολιτικός που ως καλύτερη στιγμή του θεωρείται η περίοδος των καταλήψεων, όπου πρωτοστάτησε όταν ήταν 16 (!) ετών, θα κληθεί να κυβερνήσει χάρη κυρίως στις απέλπιδες προσπάθειες των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών να αποδείξουν ότι είναι μέρος μιας λύσης. 
Την πεποίθησή μου για μια άνετη νίκη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ενισχύει και η (μετα)στροφή που βλέπω να συντελείται τις τελευταίες μέρες σε ΜΜΕ που κατέκριναν εντόνως το ΣΥΡΙΖΑ (βλ.π. ΣΚΑΪ), αλλά που η ανάγκη για τραπεζικό δανεισμό τους και κρατική διαφήμιση την επαύριο των εκλογών θα παραμένει. 
Πιστεύω, δε, ότι η έντονη θετική προβολή του από διεθνή ΜΜΕ, εξυπηρετεί σκοπούς που ο ρους της ιστορίας θα αποκαλύψει αβίαστα συν τω χρόνω. Τον σημαντικότερο ρόλο, όμως, στο αποτέλεσμα θα παίξει το ύψος της (ατομικής) απώλειας στις συντάξεις (δεδομένου ότι ο πληθυσμός της χώρας είναι γηρασμένος) που για πρώτη φορά βίωσαν οι δικαιούχοι πριν λίγες μέρες, αλλά και η δυνατότητα που πια έχουμε ως φορολογούμενοι να γνωρίζουμε άμεσα (πριν έρθει το εκκαθαριστικό σπίτι) πόσα θα πληρώσουμε κι εύστοχα ο πάλαι ποτέ (;)ευρωπαϊστής, ακραιφνής καραμανλικός, με 5ετή υπουργικό θώκο στην ακυβερνησία Καραμανλή του Νεώτερου, κ. Ζώης, παρότρυνε (μέσω twitter) να κάνουμε_

20 σχόλια

  1. ίδια όψη του νομίσματος είναι, ούτε καν διαφορετική όψη του ίδιου νομίσματος. ίδια όψη

    Πού σας φαίνετε περίεργο λοιπόν;

    Και οι δύο ΣΥΡΙΖΑ και ΑνεξΈλληνες έχουν κοινό τόπο το συναισθηματισμό, την έλλειψη πολιτικής ανάλυσης, την 'προδοσία', το Μίκυ, το Λαζόπουλο, τα πρωινάδικα, το 'αντιμνημόνιο' χωρίς εναλλακτική επιλογή λειτουργίας της χώρας, τις κρεμάλες, την αγανάκτηση κτλ.

    Ένας πεινασμένος που έχει σώας τα φρένας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΙΜΝΑΖΟΥΝ ΔΙΣ ΦΟΡΟΙ. Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. ΠΩΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ΑΨΕ ΣΒΗΣΕ ΓΙΑ ΥΜΕΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΔΩΜΕΝΟΥΣ.ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΜΝΑΖΟΝΤΑΣ ΦΟΡΟΥΣ ΟΙ ΚΛΙΚΕΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ.ΤΑ ΠΕΡΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΧΡΟΝΙΑ.ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΕ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AKΟΝΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΔΟΝΤΑΡΕΣ ΣΟΥ ΔΙΚΟΛΑΒΕ ΧΑΡΑΤΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΘΑ ΜΠΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Κάτω από τον οίστρο τον πατριωτικό, για την Αμυνα της χώρας, λειτουργούσε η μαφία της διαπλοκής και το ροκάνισμα του πλούτου του ελληνικού Λαού.

    Και κάτω από την περίπτωση του Ακη, λειτουργούσε και αποταμίευε χρήμα ζεστό η πολιτική μαφία με την πράσινη και με την γαλάζια σημαία. Ο Ακης είναι ο αληθινός καθρέφτης κάθε κυβερνητικού κόμματος. Απλώς αυτός αποδείχτηκε ο πιο εύθραυστος κρίκος της αλυσίδας. Ισως ο πιο αχόρταγος ίσως και ο πιο ατζαμής.

    Αυτά τα συμπεράσματα εξάγονται από κάθε έλληνα πολίτη. Γιατί η περίπτωση του Ακη συμπυκνώνει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα κάθε μαφίας. Με άλλα λόγια, με την περίπτωσή του πιστοποιείται στην συνείδηση του Ελληνα ότι αντί για κόμματα, μάς διοικούν μαφίες. Οτι τα λεφτά του σκληρά φορολογούμενου πολίτη έχουν γίνει οικόπεδα, σπίτια, βίλες, λίρες και τουαλέτες. Οτι τα ταμεία άδειασαν επειδή επί σειρά ετών εμπιστευτήκαμε τα λεφτά μας και το μέλλον των παιδιών μας σε τύπους που προσομοιάζουν με τον Αλ Καπόνε και τον Λάκι Λουτσιάνο. Οτι, επομένως, δεν είμαστε μαλάκες για να στηριχτούμε, τώρα πάνω στην μεγαλύτερη κρίση της μεταπολεμικής Ελλάδας, στους συνεργάτες και τους ομοίους του Τσοχατζόπουλου. Και ότι, τέλος, για να μην αποκαλύπτει ο Ακης από την φυλακή, ονόματα πολιτικών του συνεργατών, μαφιόζων δηλαδή, δύο τινά συμβαίνουν: Είτε το σύστημα έχει εγγυηθεί την απελευθέρωσή του, όταν φυσικά οι συνθήκες ηρεμήσουν. Είτε τον απειλούν να κλείσουν το στόμα του ίδιου και της οικογένειάς του. Ελάτε λοιπόν στην θέση των εκατομμυρίων πολιτών που τα πιστεύουν όλα αυτά. Και πέστε μου ειλικρινά με το χέρι στην καρδιά: Θα ψηφίζατε ποτέ ένα από τα δύο αυτά κόμματα που στην συνείδησή σας έχει χαρακτηριστεί πράσινη η γαλάζια Μαφία; Σαν να λες «φέρτε μας τον Αλ Καπόνε να σώσει την χώρα»! Δ.Δανίκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΤΕΡ ΓΙΩΤΗ

    ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΑΝΕΛΑΒΕΣ ;

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΠΕΝΙ.

    ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και φυσικα τοπαμε.
    Χρυση Αυγη δαγκωτο...

    Και οταν με το καλο στηθουν οι κρεμαλες και περασουμε την θηλεια στο λαιμο του ηλιθιου βλακογιοργο παιντι της μαργκαρετ τσαντ και στο μαμουνι παπακωνσταντινου ,σε πρωτη φαση μιλαμε, τοτε ας γαυγιζουν αυτα τα σκυλια οτι τα εγκληματα τους παραγραφησαν..

    Αστους να γαυγιζουν "τα εγκληματα μας παραγραφησαν" τα περιπου τρια λεφτα που θα "παρει" μεχρι τα γαμημενα κουφαρια τους να αιωρουνται αψυχα..

    Να ειναι αυτο το γαυγισμα, ο επιθανατιος ρογχος τους...

    τζων

    Υ.Γ
    Η ταπεινοτης μου προσφερεται ΑΜΙΣΘΙ ,ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ, να εκτελεσω αυτο το ακρως κοινωνικο εργο:
    Να περασω την θηλεια στο λαιμο σε αυτα τα σκυλια ...και μετα ..
    μια κλωτσια στο "καφασι" και τα σιχαμενα κουφαρια τους να μεινουν κρεμασμενα...να κλωτσανε και να γαυγιζουν ..

    Ευχαριστω.
    Υ.Γ
    Φυσικα τοπαμε.
    Αυτο ειναι ΜΟΝΟΝ η αρχη.
    Σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ που θα εχουν την ιδια τυχη υπαρχουν πολλα ακομα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπορεί να λένε όλοι για συναισθηματισμό του Έλληνα και μπλα μπλα μπλα αλλά ακόμα και ο Φρόιντ διαπίστωσε ότι οι πιο κρίσιμες αποφάσεις πρέπει να παίρνονται με την καρδιά! Η λογική, θεωρεί, ότι είναι για δευτερεύουσες επιλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΛΑΓΟΣ!

    ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ,

    ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτά που λέει - αν τα λέει - ο Φρόιντ εξυπνάκια τα λέει για ατομικές επιλογές που δεν προκαλούν βλάβη σε τρίτους. Εδώ μιλάμε για επιλογές λαού.

    Άσχετε ΣΥΡΙΖΑΚΙΑ ξεσαλωμένε αντιΠΑΣΟΚ

    άντε πάνε να κάνεις το βοηθό στους ... δήμιους της Χρυσής Αυγής και άσε τα σοβαρά θέματα σε τίποτα συγκροτημένους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 9 και 48 .ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΩΡΤ ΜΝΥΜΟΝΙΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΗΤΑΝ ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΤΙΓΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΠΑΤΣΟΚ ΠΟΥΤΕΣ

    ΜΥΡΙΖ ΚΟΥΠΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μωρη πιθηκογαμημενη Τζων-πουστρα με το σαπιο μυαλο απο το εϊτς πηγαινε στη χρυση αυγη να σε παρτουζωσουν μηπως τους κολλησεις και αυτους να ησυχασουμε μια για παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εις το Εσωτερικόν...ΑΠΕΡΑΝΤΟ ~~~~~~~~~~~ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ..σύριζα

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

    Η άκριτη νομιμοποίηση ΟΛΩΝ των λαθρομεταναστων, η διάλυση της αστυνομίας και η υποστήριξη της άρνησης στράτευσης θα ήταν σε φυσιολογικές συνθήκες μία προκλητική κουβέντα καφενείου ή -στη χειρότερη περίπτωση- μία συζήτηση σε φοιτητικό αμφιθέατρο ή υπό κατάληψη λύκειο ανάμεσα σε επίδοξους κοινωνικούς επαναστάτες…
    Στην Ελλάδα του 2012 όμως, όσο κι αν δύσκολα μπορεί να το πιστέψει κανείς, αποτελούν επίσημες θέσεις ενός κόμματος εξουσίας (!) που προσδοκά να κυβερνήσει!

    Συνεχίζοντας την παρουσίαση των αληθινών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, που πολύ απέχουν από τα επικοινωνιακά τερτίπια του συμπαθή Αλέξη Τσίπρα, επικεντρώνουμε σήμερα σε κάποια από τα σοβαρότερα κοινωνικά ζητήματα και τον τρόπο με τον οποίο το κόμμα του τα αντιλαμβάνεται.
    Δείτε λοιπόν:

    Νομιμοποίηση Λαθρομεταναστών
    «Νομιμοποίηση των μεταναστών και μεταναστριών και η εξασφάλιση ότι οι εισφορές τους θα πιάνουν τόπο, ακόμα και αν φύγουν». (ΕΠ, σελ. 13)
    «Αποσύνδεση της χορήγησης άδειας παραμονής από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων». (ΕΠ, σελ. 12)
    «Επέκταση του επιδόματος ανεργίας σε όλους και όλες, ντόπιους και μετανάστες, ώσπου να βρουν δουλειά, και η αύξησή του σταδιακά στο 80% του τελευταίου μισθού για την πρώτη διετία». (ΕΠ, σελ. 13)
    «Μας απειλούν ότι θα φύγουμε από το Σένγκεν, μικρό το κακό λέω, η Δανία έχει φύγει δυο φορές», Αλ. Τσίπρας στη ΝΕΤ (2.5).

    (Όλες οι θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συντείνουν όχι μόνο στη παγίωση της σημερινής κατάστασης με τους εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες και θα βαρύνουν ακόμη περισσότερο τον ελλειμματικό κρατικό προϋπολογισμό αλλά και δημιουργούν το ευνοϊκό περιβάλλον για να προσελκυσθούν και νέα κύματα λαθρομεταναστών. Οι θέσεις του δεν ισχύουν σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, αντίκεινται στις συμφωνίες της χώρας και θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην έξοδό μας από τη συνθήκη Σένγκεν)

    Επάνοδος στο καθεστώς ανομίας του Πανεπιστημιακού ασύλου
    «Την αναστολή της εφαρμογής του νόμου 4009 μέχρι την οριστική του απόσυρση». (ΕΠ, σελ. 16)

    Αποδυνάμωση της Αστυνομίας παρά την έξαρση της εγκληματικότητας
    «Οι υπηρεσίες Δημόσιας Τάξης πρέπει να είναι πολιτικές υπηρεσίες.
    Να αποστρατιωτικοποιηθούν η Αστυνομία και το Λιμενικό σώμα όσον αφορά την οργάνωση, την εκπαίδευση και την εμφάνισή τους. Να πάψει η εκπαίδευση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις». (ΕΠ, σελ. 11)

    Οι θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στοχεύουν ευθέως στην απόλυτη διάλυση της αστυνομίας και των σωμάτων ασφαλείας που θα σημάνει την αποχαλίνωση του εγκλήματος και τη γενίκευση της ανομίας)

    «Η άρνηση στράτευσης πρέπει να προστατεύεται». (ΕΠ, σελ. 12)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟ................Quizzzz

    "Ποιο είναι εκείνο το κόμμα που από τα 19 μέλη της διοικούσας επιτροπής του τα 5 υπήρξαν...μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της «17Ν»;"





    Το αίσχος του ΣΥΡΙΖΑ.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Να τα βλέπουν οι ΑΕροψεκασμένων
    που επιδιώκουν και συνεργασία μαζί τους και κυρίως ο Κουίκ
    που ήτανε τόσο σφοδρός πολέμιος της 17Ν.

    Nαι..χα χα...θυμήθηκα ότι τότε που έπιασαν μερικά απο τα μέλη της 17Ν
    η θεία μου ειχε πάει σε μία συγκέντρωση-δείπνο του ΣΥΡΙΖΑ επειδή ο άντρας της είναι ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ...

    Ξαφνικά την πλησίασε ένα μέλος (χωρίς να ξέρει προφανώς ότι ανήκει σε άλλο χώρο) και με καλαθάκι της είχε ζητήσει μια μικρή εισφορά για "τους συντρόφους της 17Ν που είναι άδικα φυλακισμένοι"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 27 Μαϊ 2012 1:33:00 μ.μ.
    +++
    Θελεις να γαμηθεις και ντρεπεσαι να το πεις.

    Πουστρακι σου το ξαναλεω:
    Δεν θα το πω πουθενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Alessio de Cypra, νεο-παSSοκ Οττομαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ας δούμε τα μέχρι τώρα δεδομένα.

    Η ΝΔ, για διάφορους λόγους, είτε οικονομικούς, είτε ιδεολογικούς, συσπειρώνει μεγάλη μάζα ψηφοφόρων από όλα τα κόμματα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

    Ειδικότερα, απορροφά τη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ, του ΛΑΟΣ, κι ένα μεγάλο μέρος ψηφοφόρων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Δράσης-Δημιουργία Ξανά, της Χρυσής Αυγής, του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, της Κοινωνίας και ένα διαρκώς αυξανόμενο αριθμό ψηφοφόρων ( κεντρών και από το πατριωτικό χώρο ) του ΠΑΣΟΚ !

    Ο Σύριζα αντλεί ψήφους από το Πασοκ, τους Οικολόγους, το ΚΚΕ και τη Κοινωνική Συμφωνία, αλλά και χάνει ψήφους προς Νέα Δημοκρατία και Ανεξάρτητους Έλληνες!

    Το Πασοκ, χτυπημένο από τα ημερολόγια του Άκη και τον πλουτισμό στελεχών ( και είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου που έχει γίνει γνωστή ), από την είδηση για τις διακοπές Παπανδρέου σε πολυτελή ξενοδοχείο της Κρήτης ( που έχει και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκτονιών !!! ), και τις εγκληματικές οικονομικές ενέργειες του Βενιζέλου ( χαράτσι στη ΔΕΗ, τεκμηρια και μείωση αφορολογήτου στις φορολογικές δηλώσεις, αναδρομικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, προβλημα στα φάρμακα,στους γιατρούς, στα νοσοκομεία, το κούρεμα των ομολόγων απλών αποταμιευτών, ασφαλιστικών ταμείων και δημοσίων ιδρυμάτων, το ΕΤΑΚ του 2009,ΦΑΠ 2010 και 11 ), με τις απίστευτες γκάφες του Υπουργείου Παιδείας ( επιτελείο Αννούλας ) σε Νεοελληνική Γλώσσα, Βιολογία, Φυσική ( όπου όλοι σχεδόν οι μαθητές νοιώθουν αδικημένοι και εξοργισμένοι ), βλέπει καθημερινά να πέφτουν τα ποσοστά του, και οι συγκεντρώσεις του Βενιζέλου σε Ίλιο, Κόρινθο και Ναύπλιο ήταν των 50-100 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των υποψηφίων, των οικογενειών τους, των δημοσιογράφων-τεχνικών ΜΜΕ, και της προσωπικής ασφαλείας του κ.Βενιζέλου και των συνοδών του βουλευτών !

    Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε μια δημοσκόπηση, μέσα σε μια εβδομάδα έχασε 3 μονάδες ! Και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τις εκλογές, αφού περισσότερο εξοργισμένοι είναι οι ίδιοι ψηφοφόροι του, όπως φάνηκε στο Ναύπλιο! Λογικά, και παρά τη στήριξη, θα πέσει σε μονοψήφια νούμερα, ίσως και πιο κάτω από τους ΑΝΕΛ και τη Δημ. Αριστερά.

    Οι ΑΝΕΛ χάνουν το 1/3 της δύναμης τους προς τη Νέα Δημοκρατία, αλλά θα κερδίσουν ψήφους από τον Σύριζα, το ΠΑΣΟΚ, το ΟΧΙ ( ΕΠΑΜ ) και άλλα μικρότερα αντιμνημονιακά κινήματα, και κάπως θα ισορροπήσουν στο 7%. Επίσης, στα πλαίσια τα ιδεολογικά θα επαναπατρίσουν ψήφους που πήγαν στο Σύριζα ή και ψήφους της Χ.Α.

    Στα ίδια περίπου ποσοστά θα μείνει η Δημ. Αριστερά, το ΚΚΕ και η Χ.Α με πτωτικές τάσεις.

    Η Δράση- Δημιουργία Ξανά συμπιέζονται από το ενδεχόμενο πρωτιάς του Σύριζα, οπότε δύσκολα θα ξεπεράσουν, σε συνθήκες πόλωσης, το 2%, γιατί θα θεωρηθεί "χαμένη ψήφος", το ίδιο και οι Οικολόγοι- Πράσινοι.

    Η αδυναμία του Σύριζα, όσο και των ΑΝΕΛ να δώσουν κυβερνητική λύση, μένοντας ανυποχώρητοι σε κάποιες θέσεις τους, αντί να ζητήσουν επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ( αρχικά ) σε μερικά βασικά σημεία ( πχ χαράτσι στη ΔΕΗ, φορολογικές δηλώσεις, οριζόντες μειώσεις μισθών και συντάξεων, φόροι στα ακίνητα κλπ ), οδήγησαν στην άποψη ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν σαν κυβερνητικοί εταίροι σε κυβέρνηση συνεργασίας, με αποτέλεσμα μια διαρκώς αυξανόμενη μάζα ψηφοφόρων ( από το χώρο του ΠΑΣΟΚ μέχρι σε όλο το χώρο της κεντροδεξιάς και δεξιάς, ακόμα και στις παρυφές της πατριωτικής αριστεράς ) να στρέφεται προς τη Νέα Δημοκρατία, ζητώντας και κυβερνητική σταθερότητα και επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ( πάγωμα μέτρων Ιουλίου, όπως πρότεινε ο Αβραμόπουλος, αλλαγή στο χαράτσι στη ΔΕΗ, όπως είπε ο κ. Σαμαράς σήμερα στην εφημερίδα REAL κλπ ). Η τάση αυτή θα διαφανεί και στις επόμενες δημοσκοπήσεις, με ακόμα πιο ισχυρή άνοδο της Ν.Δ, ώστε να μη χρειάζεται να στηρίζεται στις εμμονές κάποιων αδιάλλακτων προσώπων, που θέτουν σε κίνδυνο την πορεία της Οικονομίας.

    Μερικοί, μάλιστα, ισχυρίζονται ότι θα δούμε και μετακίνηση ψηφοφόρων του Σύριζα προς ΝΔ και ΑΝΕΛ και τη Δημ. Αριστερά, όπως αυτό παρατηρείται και στους ψηφόρους του ΠΑΣΟΚ, για λόγους σταθερότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα κόλπα της Ιπποκράτους δεν πιάνουν πιά.
    Και αυτό γιατί ο κόσμος έχει μπροστά του την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης και όσο περνάνε οι μέρες το πασοκ θα συρρικνώνεται, όσο περισσότεροι βλέπουν τα κόλπα με τα τεκμήρια και τη μείωση του αφορολογήτου, που αναγκάζει το κόσμο, ενώ είναι άνεργος ή έχει χάσει το 1/3 των εισοδημάτων του να πληρώνει τριπλάσιους φόρους από πέρσι.

    Είναι το δεύτερο "σατανικό" σχέδιο του κ. Βενιζέλου, μετά το επάρατο χαράτσι, για να αρπάξει ότι έχει απομείνει από τις αποταμιεύσεις των Ελλήνων, να αρπάξει τα 1-2 ακίνητα που έχουν από κληρονομιά ή από στεγαστικό δάνειο, όπως "έφαγε" τις αποταμιεύσεις των ομολογιούχων, των ασφαλιστικών ταμείων και των δημόσιων ιδρυμάτων με το "κουρεμα" ! Κι ετοίμαζε και άλλα μέτρα, πέρα από τις δυσβάσχατες αναδρομικές μειώσεις όλων των συντάξεων, όπως φορο ιδιοκατοίκησης, φόρο στα αγροτεμάχια και στα οικόπεδα, φόρο στα ενοίκια, και στέλνει ( παράλληλα με το χαράτσι ) άλλους 4 φόρους με ΕΤΑΚ και ΦΑΠ μέσα στην ίδια χρονιά !

    Ο λαός, όμως, κυρίως οι ψηφοφόροι του, τον σταμάτησαν ! Τώρα ήρθε η ώρα σε όσους απέμειναν ( γιατί πολλοί ήδη έχουν διαρρεύσει προς Νέα Δημοκρατία, Ανεξάρτητους Έλληνες, Σύριζα και Δημ. Αριστερά ) να τον σταματήσουν και να τον τιμωρήσουν, για τις ΑΝΗΘΙΚΕΣ φορολογικές δηλώσεις και το ακόμα πιο ΑΝΗΘΙΚΟ χαράτσι στη ΠΡΩΤΗ κατοικία των Ελλήνων!

    Προχθες στο Ίλιον μαζεύτηκαν μόνο καμιά 100αριά άτομα, σε μια αίθουσα 70 ατόμων ! Στη Κόρινθο και στο Ναύπλιο είχε 50-60 άτομα, οι υποψήφιοι βουλευτές και οι οικογένειες τους, και μάλιστα στο Ναύπλιο, τον στρίμωξαν για τις συντάξεις και τους μισθούς, ακόμα και μερικοί που ήταν στη συγκέντρωση !

    Φανταστείτε τι οργη επικρατεί στον υπόλοιπο κόσμο !Η τιμωρία έρχεται από όσους πρόδωσαν τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και τους ταπείνωσαν, στέλνοντας τους στην ανεργία, στα συσσίτια, στις ουρές για πατάτες και ρύζι ! Την ίδια ώρα που αποκαλύπτεται ο πλουτισμός του Άκη ( που ειναι η κορυφή του παγόβουνου γιατί καλύπτονται όλοι οι άλλοι ... ), οι καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, οι επαύλεις, τα κότερα και κανό, τα πολυτελή αυτοκίνητα, τα πολυτελή ταξιδάκια αναψυχής στο εξωτερικό. Ένα σάπιο κόμμα, τι δουλειά έχει να μπει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση.

    Ξέρετε τι κάνουν τώρα ; Το παίζουν δίπορτο ; Αν βγει ο Σύριζα να μπουν στη κυβέρνηση με Δημ. Αρ! Αν βγει πρώτη η ΝΔ να μπουν σε κυβέρνηση της ΝΔ ! Οι άνθρωποι είναι άρρωστοι με τις καρέκλες, την εξουσία, την κουτάλα ! Στείλτε τους σπίτια τους ! Ανικανότητα στην Οικονομία, ανικανότητα στο Υπουργείο Παιδείας, ανικανότητα παντού. Με τόσους φόρους οδηγούν τη ΔΕΗ σε κατάρρευση, ενώ δεν μπορούν να μαζέψουν έσοδα ! Πως γίνεται αυτό , όταν χρωστάνε 7 δισ. ευρώ στους πολίτες από το 2010, έχοντας κάνει στάση πληρωμών ; Τι να πούμε για το κούρεμα των ομολόγων που κατέστρεψαν τους μικροαποταμιευτές, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις περιουσίες των δημοσίων ιδρυμάτων ; Σε ποιο μέτρο φάνηκε η ικανότητα του κ. Βενιζέλου και του πασοκ ; Σε κανένα ! Απέτυχαν και να πάνε στις επαύλεις τους, να τρώνε από τα έτοιμα ( εκατομμύρια ευρώ σε καταθέσεις ) και να κάνουν κρουαζιέρες, ισόβιες διακοπές και ηλιοθεραπεία και κανό. Αρκετά με τους ανίκανους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προσοχή. Δείτε τι σας έχει ετοιμάσει το επιτελείο Βενιζέλου- Σαχινίδη ( δεν μιλάμε για τα μέτρα Ιουλίου που είχε συμφωνήσει, αλλά μπορεί να παγώσουν μετά τις εκλογές, είτε κερδίσει η ΝΔ, είτε ο Σύριζα ). Αυτά σας τα αποκρύπτουν οι υποψήφιοι βουλευτές και τα κομματικά όργανα του πασοκ ( δήμαρχοι, περιφερειάρχες ) για να αρπάξουν κανένα ψηφουλάκι και να έχουν μέρος στη εξουσία, καρέκλα, κουτάλα ! Καμαρώστε και αποφασίστε αν θα "αυτοκτονήσετε", εμπιστευόμενοι αυτούς ( Παπανδρέου, Βενιζέλο, Σαχινίδη, Κουτρουμάνη ) που έσκαψαν ένα τάφο για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα, βάζοντας χέρι στο μισθό, στο σπίτι και στις αποταμιεύσεις μιας ζωής !

    Ρεπορτάζ : Γιώργος Αυτιάς
    (από την Ισοτιμία της Κυριακής)
    Έρχονται πάλι οι φόροι. Αυτή τη φορά ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Η μείωση του αφορολογήτου προκαλεί τριγμούς σε πολίτες και νοικοκυριά. Αυτοί που...
    περισσότερο θα πιεστούν είναι οικογένειες, πολύτεκνοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. Οι αλλαγές φέτος στους φόρους.
    1. Αφορολόγητο 5.000 ευρώ
    2.Για κάθε 1000 ευρώ ο φόρος είναι 100 ευρώ
    3. Τα τεκμήρια ανεβάζουν κατακόρυφα το φόρο
    4. Με ΜΗΔΕΝ εισόδημα αν υπάρχει σπίτι 90 τετραγωνικών ή ΙΧ 1600 κυβικά ο φόρος είναι 1400 ευρώ!
    5.Μαζί με το εκκαθαριστικό του φόρου θα έρθει και η έκτακτη εισφορά που θα πληρωθεί σε έως έξι μηνιαίες δόσεις.
    6. Φέτος το τέλος επιτηδεύματος απο 300 ευρώ πάει στα 500
    7. Τα τεκμήρια διαβίωσης ανεβάζουν το φόρο έως 100%
    Από φέτος έχουμε
    - Αύξηση φόρου 58,3% λόγο μείωσης αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ.
    - Αύξηση φόρου για 30άρηδες και συνταξιούχους άνω των 65 ,λόγο μείωσης αφορολογήτου σε 9.000 ε.
    - Αύξηση φόρου για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα λόγο αλλαγής της φορολογικής κλίμακας.
    -Φόρος 10% αν δεν συγκεντρωθούν αποδείξεις για το 25% του εισοδήματος!
    - Μείωση αφορολογήτου τρίτεκνων από 11.500 στα 7.000 ευρώ
    -Μείωση αφορολογήτου για 4τεκνους από 13.500 στα 10.000 ευρώ .
    - Αύξηση από 10%- 71% στα τεκμήρια για κατοικίες, Ι.Χ., σκάφη και πισίνες.
    - Αύξηση της παρακράτησης φόρου εισοδήματος από τους μισθούς και τις συντάξεις.
    - Διπλός φόρος κάθε μήνα ! Κεφαλικός φόρος και φόρος μισθωτών μαζί! Δηλαδή θα παρακρατείται από το μισθό!
    - Αύξηση προκαταβολής φόρου εισοδήματος 55% !
    - Φόρος σε ακίνητα από 400 - 200.000 ευρώ κατά 0,2% , για το 2011 και 2012!
    - Αύξηση του Εκτάκτου Φόρου Ακινήτων μέσω ΔΕΗ
    - Επιβολή 6 φόρων στην κατοχή της ακίνητης περιουσίας.
    - Είσπραξη τριών φόρων ! Κεφαλικού, επιτηδεύματος , έκτακτης εισφοράς για ΙΧ .
    - Διπλή Πληρωμή Κεφαλικού φόρου 2011 και 2012 .
    - Αύξηση φόρου επιτηδεύματος από 300 σε 500 εύρο.
    - Αύξηση της έκτακτης εισφοράς για Ι.Χ. άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών.
    - Αύξηση του ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις νέων οικοδομών.
    - Αύξηση φόρου σε μεταβιβάσεις παλαιών οικοδομών, οικοπέδων,αγροκτημάτων.
    - Αυξήσεις στους φόρους για δωρεές, γονικές παροχές και κληρονομιές ακινήτων.

    ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΤΟΥ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σφοδρή επίθεση του Αλέξη Τσίπρα κατά εγχώριων και μη «δυνάμεων του μνημονίου»

    Οι εγχώριες πολιτικές δυνάμεις του μνημονίου ξεπερνούν ακόμη και τους δανειστές μας σε εκβιασμούς, απειλές και ψεύδη, υπογραμμίζει σε δηλώσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και στρέφεται κατά της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Κώστα Σημίτη.

    Την ίδια στιγμή που ο επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα και αξιωματούχοι της ΕΕ υπογραμμίζουν την ανάγκη να σταματήσουν οι συζητήσεις σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, λόγω των επιπτώσεων που θα έχει αυτό, «οι εγχώριοι ταλιμπάν των μνημονίων συνεχίζουν την τρομοκράτηση του λαού σε πλήρη υποταγή στα σχέδια της κ. Μέρκελ και του ΔΝΤ».

    Σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «το τελευταίο που επιζητούμε στην Ελλάδα είναι η συμπάθειά της. Τους φόρους, οι Έλληνες εργαζόμενοι τους πληρώνουν και είναι δυσβάσταχτοι. Για τους φοροφυγάδες, ας απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ να της εξηγήσουν γιατί δεν έχουν ακουμπήσει το μεγάλο κεφάλαιο και κυνηγούν τον απλό εργαζόμενο επί δύο χρόνια.

    » Όσοι όψιμα επικριτές της τώρα εξανίστανται από τα λεγόμενα της, ας αναλογιστούν ότι αυτοί έφεραν το ΔΝΤ στη χώρα, παρουσιάζοντάς το ως εθνική επιτυχία και σωτηρία.

    «Έχουμε απέναντί μας τον κ. Σαμαρά», συνεχίζει, « αγκαλιά με τη διαπλοκή, τα τραπεζικά συμφέροντα και τις δυνάμεις της στασιμότητας, της αδράνειας, της κλεπτοκρατίας, ιδιοτέλειας και της υποτέλειας.

    » Πολιτικά κόμματα, θεσμικοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξένα κερδοσκοπικά funds, εργοδοτικά συμφέροντα, μέσα ενημέρωσης της διαπλοκής, ένα στόχο έχουν: Να υποκύψει ο ελληνικός λαός, να επικρατήσει ολοκληρωτικά το μνημόνιο και να συνεχίσει να κυβερνά το πολιτικό προσωπικό του, δηλαδή αυτοί που χρεοκόπησαν ηθικά, πολιτικά και οικονομικά τη χώρα.

    Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας επιτίθεται κατά του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, λέγοντας ότι «ξεχνά να κάνει την παραμικρή αυτοκριτική» και «δεν λέει κουβέντα για τα δάνεια και τις μίζες των Ολυμπιακών αγώνων και των εξοπλισμών. Για τα μεγάλα έργα που κόστισαν δέκα φορές πάνω από ότι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για το σκάνδαλο της Γκόλντμαν Σακς».

    Ακόμη στρέφεται κατά της «αντιπροσώπου της Siemens στην Ελλάδα» κ. Μπακογιάννη, που «χυδαιολογεί και κατασυκοφαντεί τον ΣΥΡΙΖΑ».

    » Στις 6 Μαΐου έγινε το πρώτο βήμα. Ο λαός καταψήφισε τις μνημονιακές πολιτικές εξόντωσής του. Ψήφισε δημοκρατία και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Στις 17 Ιουνίου, η ατζέντα των εκλογών δεν θα είναι αυτή που προσπαθούν να επιβάλουν οι δανειστές -τοκογλύφοι και τα φερέφωνά τους», υπογράμμισε ο Αλ.Τσίπρας.

    «Ο λαός αντιστέκεται, οργανώνεται, αντεπιτίθεται και στο τέλος θα νικήσει» καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση