GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ήρεμο ποτάμι της οργής στην κάλπη ...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Τώρα που μάθαμε να συζητούμε ήρεμα και απλά, όχι όμως πια απλοϊκά, ας πλημμυρίσουμε την κάλπη με οργή…χαλαρά, μ...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.
Τώρα που μάθαμε να συζητούμε ήρεμα και απλά, όχι όμως πια απλοϊκά, ας πλημμυρίσουμε την κάλπη με οργή…χαλαρά, με αυτοπεποίθηση, με βαθιά κοινωνική συνείδηση, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, με διάθεση για χειραφέτηση και αυτοπροσδιορισμό. Με πίστη ότι οι λαοί δεν καταστρέφονται στο βαθμό που εμφανίζουν πολιτική ισχύ. Ας (επι)δείξουμε σε αυτές τις εκλογές την ισχύ μας, διεκδικώντας μια γνήσια δημοκρατική πλουραλιστική διακυβέρνηση, που θα κινήσει τον τροχό της ιστορίας προς τα εμπρός. Ας μην επιτρέψουμε την συντήρηση του ελεεινού πελατειακού καθεστώτος της μεταπολίτευσης του 1974.
Φίλε αναγνώστη, τώρα πια ξέρεις ότι είχα δίκιο. Είσαι παγιδευμένος σε ένα βαθιά πατερναλιστικό σύστημα πατρωνίας, το οποίο επί πολλά χρόνια υποδύεται την Δημοκρατία. Γνωρίζεις ότι η διαπλοκή είναι ένας πανίσχυρος μηχανισμός που παράγει ανισότητα και άθλια κουλτούρα για να συντηρήσει ένα ψευδοδημοκρατικό, ψευδο-ευρωπαϊκό καθεστώς, που ξεπερνώντας τα όριά του, οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία και εσένα σε ένα σπιράλ εξαθλίωσης. Αυτό το καθεστώς των διαπλεκομένων σε απειλεί ανοιχτά πλέον. Ή με υποστηρίζεις με την ψήφο σου, ή σε περιμένει το χάος, σου λέει. Ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, και μόνον εξαιτίας αυτής της απειλής θα τους «μαύριζε». Δεν μπορείς, Κύριε, εσύ που με χρεοκόπησες, να με απειλείς στη συνέχεια και διαρκώς με πλήρη καταστροφή αν δεν συνεχίσω να σε υποστηρίζω στην ηγεσία της χώρας. Είσαι θρασύς, Κύριε: ο δικομματισμός σε αυτές τις εκλογές συνθέτει ρεσιτάλ θράσους. Η προεκλογική παρουσία του ήταν μια ατελείωτη φαρσοκωμωδία - και το τονίζω δίχως την παραμικρή εμπάθεια.
Δεν μισούμε την διαπλοκή, αυτή μας μισεί. Δεν θέλουμε οι προοδευτικοί πολίτες «κρεμάλες» και άλλες σαχλαμάρες στο Σύνταγμα, παρότι αυτοί, με την πολιτική τους στέλνουν καθημερινά πολύ κόσμο για «κρέμασμα». Δεν θέλουμε να εκδικηθούμε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, παρότι έχουν διαπράξει πολλά που θα άξιζαν την εκδίκηση μας: τους θέλουμε πολιτικά ηττημένους και ανίσχυρους να μας βλάψουν περισσότερο και όχι στο «απόσπασμα»! Η ιστορία δεν αντιστρέφεται. Ας μείνουν κάπου στην ιστορία και ας πάψουν να αποτελούν ζώσα απειλή για την κοινωνία. Δεν θέλουμε να σκοτώσουμε το πολιτισμικό, κοινωνικό και οικονομικό τέρας της διαπλοκής, αρκεί να το εξοντώσουμε πολιτικά: αρκεί να χάσει την πολιτική ισχύ του. Θα είναι η απαρχή του τέλους του.
 Έτσι γίνεται στις ώριμες, μεταβιομηχανικές κοινωνίες…κόσμια, ήρεμα και απλά. Εκτός εάν το «τέρας», υπερεκτιμήσει τις δυνάμεις του και επιδοθεί σε έναν αγώνα καταστροφικό με «άλλα» μέσα. Τότε, θα μεταβληθεί αναγκαστικά και το επίπεδο της αντιπαράθεσης και τότε δεν θα είναι καλό για κανέναν. Η χώρα, αν η διαπλοκή δεν δείξει διάθεση ειλικρινούς συμμόρφωσης με την λαϊκή βούληση, θα ταλαιπωρηθεί και θα οπισθοδρομήσει. Η αριστερά, οι κοινωνικές δυνάμεις και η προοδευτική κοινωνία των πολιτών, πιστεύω, ότι δεν θα το επιτρέψουν να συμβεί αυτό. Έχουμε φαντάζομαι και την εμπειρία και την γνώση, έτσι ώστε να είμαστε ικανοί να προστατεύσουμε την σταθερότητα στην χώρα, από τον δυνητικό κίνδυνο που αποτελούν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και οι ξένοι πάτρωνες του καθεστώτος.
Το ήρεμο ποτάμι της οργής που θα κατευθυνθεί προς την κάλπη, ας συμβολίσει τον ενωμένο, αποφασισμένο λαό, που διεκδικεί το δικαίωμα να αναπροσδιορίσει την τύχη του, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προοδευτική-κοινωνική αναδιάρθρωση του πολιτικού συστήματος. Μέσα στη ροή αυτού του ποταμού, σκουπίδια με την μορφή προβοκατόρων δεν χωρούν. Οι προβοκάτορες του καθεστώτος μάλλον δεν θα πρέπει να δοκιμάσουν την «εκτροπή» του ποταμού. Είναι πολύ ισχυρό το ρεύμα για ανατροπή του καθεστώτος της φτωχοποίησης και δεν νομίζω ότι θα ήταν σώφρων επιλογή από την μεριά τους, οποιαδήποτε κίνηση αποπροσανατολισμού ή λαθροχειρίας της τελευταίας στιγμής. Δεν θέλω να πιστεύω ότι η διαπλοκή είναι ικανή για μεγάλου μεγέθους νόθευση της λαϊκής πολιτικής βούλησης. Αρκετή νοθεία γίνεται με τον εκλογικό νόμο και τα μέτρα που ορίζουν την δυνατότητα προβολής και υποστήριξης αντικαθεστωτικών φορέων και προσωπικοτήτων! Πιστεύω ότι ο μηχανισμός της διαπλοκής θα σεβαστεί στοιχειωδώς τους κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Και ας γνωρίζει ότι οι Έλληνες δεν θα επιτρέψουν παιχνίδια με αυτό που με κόπο πέτυχαν τόσα χρόνια και για το οποίο μάχονται αυτή την περίοδο με τον δικομματισμό και την τρόικα: για τα ανθρώπινα, πολιτικά, εργασιακά, και γενικότερα αστικά τους δικαιώματα.
Στην κάλπη δεν κατευθύνεται μια αγέλη προβάτων υπό την απειλή του τσοπάνη και των σκυλιών του, αλλά θιγμένοι πολίτες - από λογής-λογής τσοπαναραίους - έτοιμοι να υποστηρίξουν ήρεμα και απλά το δίκιο τους και τα δίκαια τους και όχι το ρουσφέτι τους και τον πάτρωνα τους - θέλω να πιστεύω! Σε λίγες μάλιστα ώρες θα μου δοθεί η ευκαιρία να μετρήσω τον βαθμό αισιοδοξίας μου: να διαπιστώσω αν πράγματι οι Ελληνίδες και ο Έλληνες, προτίθενται να απαλλαγούν από τα εισαγωγικά που τους προσδιορίζουν ατομικά, θεσμικά και πολιτικά μέχρι σήμερα: να μεταβληθούν από «πολίτες» σε Πολίτες, δηλαδή. Αυτό θα είναι πιθανότατα και ένα βασικό κριτήριο επιστροφής στην πατρίδα για τους αυτοεξορισμένους συμπατριώτες μας. Προσωπικά - αν μου επιτρέπετε - όσο βασιλεύει η διαπλοκή, η διαφθορά και η κοινωνικοπολιτική χυδαιότητα, δεν θα επιστρέψω. (Προσοχή, αυτά δεν είναι ιδιότητες του λαού, είναι χαρακτηριστικά που προσδίδει σε ένα μεγάλο μέρος του λαού ή μορφή διακυβέρνησης. Η διακυβέρνηση δομεί το ουσιαστικό καθεστώς κοινωνικοποίησης και άρα το πλαίσιο της κουλτούρας και το νομιμοποιητικό αίτιο της ατομικής δράσης και στάσης).
Μέσα στο βασίλειο της οικογενειοκρατίας, της μαφίας, της πατρωνίας, της αυθαιρεσίας, του ψευτοτσαμπουκά, της απάτης, των νταβάδων κλπ., που συνδυάζει κωμικά τον αριστερισμό με τον νεοφιλελευθερισμό, την δήθεν κοσμιότητα και το lifestyle, με τον επαρχιωτισμό και την προστυχιά, δεν έχουμε καμία δουλειά. Με αυτούς που τα «τρώγανε όλοι μαζί», ή με αυτούς που πολιτεύονται με την αφήγηση του «μαζί τα φάγαμε», επίσης δεν θα μπορούσαμε να έχουμε σχέσεις. Μην μας κατηγορείτε κάποιοι επειδή δεν ανεχόμασταν και δεν αντέχουμε για εμάς και τα παιδιά μας αυτή την κατάσταση. Δεν μας αξίζει, δεν αξίζει σε κανέναν δημοκράτη, αξιοπρεπή, σοβαρό άνθρωπο, αυτή η απίθανη πολιτική υποκρισία και κοινωνική έκπτωση, η οποία τώρα πλέον με την χρεοκοπία γιγαντώνεται. Μην μας κατηγορείτε ότι δεν επιμείναμε αγωνιστικά στη χώρα μας και εγκαταλείψαμε εύκολα. Δεν ξέρετε τι τράβηξε ο καθένας. Δεν ήταν «εύκολα» και καλό είναι να αναγνωρίζετε τις αντικειμενικές συνθήκες. Δεν γνωρίζετε πόσο αγωνίστηκε και σε τι επίπεδο, ο καθένας. Ίσως ποτέ να μην καταλάβετε κάποιοι τι σημαίνει να πεις …«δεν παλεύεται άλλο, πάμε να φύγουμε, όσο προλαβαίνουμε», γνωρίζοντας ότι πολλοί άλλοι δεν πρόλαβαν, ενώ πάρα πολλοί άλλοι ούτε θα μπορούσαν να διανοηθούν να «δραπετεύσουν» από την πολυδιάστατη αθλιότητα λόγω της αντικειμενικής τους κατάστασης - αν και πολύ θα το ήθελαν.
Δεν είναι καλό για τη χώρα να αιμορραγεί, χάνοντας εκπαιδευμένο, αξιόλογο προσωπικό. Δεν είναι καλό για την κοινωνία να δομείται από εξαθλιωμένους εργαζόμενους και απογοητευμένους νέους ανθρώπους. Έτσι δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος. Δεν είναι καλό, φίλε αναγνώστη, να ζει κανείς βουτηγμένος στον λαϊκισμό και την «συνωμοσία» πάνω σε ένα μύθο ευημερίας, που ξέρεις ότι είναι κοινή απάτη, βαρβαρότητα και ξετσιπωσιά. Άσχημο πράγμα να αλληλοκοροϊδευόμαστε! Θλιβερό πράγμα να ιδεολογικοποιούμε την φτώχεια, την δυστυχία, τον αποκλεισμό και την συμφορά, όπως όμως και την «αρπαχτή», την διαφθορά, τα σκάνδαλα και τα «προνόμια», τις κάστες και τα μονοπώλια, από την άλλη πλευρά. Ο τόπος έχει ανάγκη να ξεκινήσει από την αρχή, δίχως ωστόσο προηγουμένως να ισοπεδωθεί η κοινωνία από την στρατηγική της τρόικας και την εντόπια ελίτ. Και αυτό είναι το πιο δύσκολο (πολιτικώς) εγχείρημα που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Απαιτείται αποφασιστικότητα, λαϊκή ενότητα, σοβαρότητα (αντί για σοβαροφάνεια), εφευρετικότητα και τόλμη για ριζική πολιτισμική, πολιτική και παραγωγική αναδιάρθρωση.
Απόλυτα ρεαλιστικά σας λέω ότι αυτό το εγχείρημα μόνον μια αριστερά του 21ου αιώνα θα μπορούσε να πετύχει: θα μπορούσε να βάλει τα θεμέλια, εννοώ, για ένα τέτοιο εγχείρημα. Δεν το λέω βασισμένος αποκλειστικά στην βιοοικονομική, σοσιαλιστική ιδεολογία μου, αλλά επιπλέον και σε τεχνολογικές (πολιτική τεχνολογία) και ευρύτερα θεσμικές γνώσεις. Στο σημείο που βρισκόμαστε, το παιχνίδι για την τύχη (εξέλιξη) της χώρας είναι δυνητικά στα χέρια της ευρύτερης αριστεράς (από τους κομμουνιστές όλων των αποχρώσεων έως τους φιλελευθέρους αριστερούς και τους ριζοσπάστες δημοκράτες).
Μόνον αυτή η ευρύτερη αριστερά θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει ταξικά – πολιτικά, τόσο σε διεθνές επίπεδο την χώρα, όσο και σε εσωτερικό επίπεδο την κοινωνία. Δεν γνωρίζω αν αυτή η αριστερά έχει πράγματι τα φόντα να πρωταγωνιστήσει για την δόμηση μιας νέας εθνικής και κοινωνικής ταυτότητας με προοδευτικά χαρακτηριστικά. Δεν είμαι βέβαιος ότι οι ηγεσίες του χώρου έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των στιγμών. Είμαι ωστόσο βέβαιος ότι αν δεν τους δώσουμε την ευκαιρία να αναλάβουν την ευθύνη διεξόδου της χώρας από την κρίση, δεν θα το ανακαλύψουμε ποτέ. Αξίζει να δοκιμάσουμε, καθώς δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή για να κινήσει ο τροχός της ιστορίας έξω από το αυλάκι της κοινωνικής κατάρρευσης και υποτέλειας της χώρας, που έσκαψε η λεγόμενη κεντροδεξιά και κεντροαριστερά με τόση επιπολαιότητα επί τόσα χρόνια.

20 σχόλια

  1. ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΑΝΑΛΙΑ,ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΜΑΚΑΚΙΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΟΥ.ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.ΔΕΚΑ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΦΙΕΡΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ Η REAL NEWS,που έχουν υπογράψει Βενιζέλος, Σαχινίδης, Κουτρουμάνης ( λιγότερα δέχεται και η νδ )

    1) Φόρο ΕΤΑΚ και ΦΑΠ
    2) Φόρο για τα αγροτεμάχια ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΠ.
    3) ΕΕΤΗΔΕ ( χαράτσι στη ΔΕΗ ) ΤΟ2012, ενώ οι 100.000 αιτήσεις εξαίρεσης
    εκκρεμούν στις εφορίες της Ελλάδας και απειλούνται με δήμευση καταθέσεων
    και σπιτιών !
    4) αύξηση αντικειμενικών αξιών ( άρα διπλάσιους φόρους ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ και χαράτσια )ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΚΡΗΤΗ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ,ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΑΤΤΙΚΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ,ΑΧΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.
    5) Φόρο 20% στα ενοίκια και στις καταθέσεις
    6) νέες έκτακτες εισφορές στα εισοδήματα, μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, αυτοκίνητα, ελεύθερους επαγγελματίες
    7)κατάργηση φοροαπαλλαγών, οικογενειακών και πολυτεκνικών επιδομάτων,
    και των κοινωνικών επιδομάτων ΣΕ 200.000 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, αφού θα μπουν πολύ χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια.
    8)ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ , άρα διπλασιασμός φόρων και ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΠΕΡΣΙ 1000 Ή 2000 ΕΥΡΩ.
    9) νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις,εφάπαξ
    10) πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,5 ευρώ και ανάλογα το φυσικό αέριο 1,3 ευρώ
    11) ΒΕΝΖΙΝΗ στα 2 ευρώ.
    12) Μείωση επιδομάτων ανεργίας και βύθιση της χώρας σε μεγαλύτερη ύφεση,
    άρα και μείωση του εσωτερικού τουρισμού, καταποντισμός των τουριστικών περιοχών, των ναυτιλιακών και αεροπορικών εταιρίων.
    13) Απολύσεις και ανεργία άλλων 200.000 ατόμων τουλάχιστον σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
    14) ΦΟΡΟ ΙΔΙΟΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ !
    15 )Όχι αποζημιώσεις σε ομολογιούχους που έχασαν τις αποταμιεύσεις τους από το κούρεμα και σε ταμεία ασφαλισμένων και δημόσια ιδρύματα που έχασαν τα αποθεματικά τους.
    16) μηδενισμός αφορολόγητου, ακόμα και για τα παιδιά, οπότε θα αυξηθούν οι
    φόροι κατά 100%
    17 ) νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ, στις συγκοινωνίες και στις εταιρίες κοινής οφέλειας.
    18 ) ηλεκτρονικό φακέλλωμα όλων των Ελλήνων.
    19 ) ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΒΕΒΑΙΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ 13OY KAI 14ΟΥ ΜΙΣΘΟΥ.
    20 ) Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών
    21) Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα – Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά
    22)Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε απο απόλυση είτε απο σύνταξη.
    -23)Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.
    24)Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%
    25) Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά
    26) Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ
    27) Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα
    28) Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα
    29)Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας
    Σκέψου. Έχεις μόνο μια μέρα καιρό, για να σκεφτείς αν θα εγκρίνεις τον ααργό "θανάτο" σου, μαζί με τα παιδιά σου και εκατομμύρια μη βολεμένους Έλληνες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανονιστε να ψηφισετε παλι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ και να ξανα κυβερνήσουν... Τοτε ετοιμαστειτε για εμφυλιο πολεμο... Δεν θα καταδικαστει το μελλον των παιδιων μου εξαιτίας σας παλιο κομματόσκυλα... δεν αστειεύεται πλεον το συνολο του ελληνικου λαου...ετοιμαστειτε για εμφυλιο... Για εσας δεν ξερω, εγω παντως σκεφτομαι τα παιδια μου και δεν θα τα αφησω να πεθανουν της πεινας δουλευοντας σκλάβοι ολη μερα για 300 ευρω ή ανεργοι ή να ζουν απ τα συσσίτια και τους κάδους απορριμάτων... ούτε θελω να τα δω να οδηγούνται σε αυτοκτονίες μιά και εχει γίνει μοδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι λετε μπορει να συγκυβερνήσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ? Τοσο καιρο δεν συγκυβερνάνε?? Μαζι χρεωσανε την Ελλαδα 400 δις ευρω, μαζι κατακλέψαν τα δημοσια ταμεία, μαζι πήρανε μίζες και προμήθειες, μαζι συνεργαζονται με τον Γερμανο κατακτητη Μερκελ-Τρόικα, μαζι ψηφισαν μνημονια και δανειακη συμβαση με αγγλικο δικαιο (δηλαδη κατασχεση δημοσιας και ιδιωτικης περιουσιας απ τους δανειστές μας), μαζι ξεπουλανε τον ορυκτο, φυσικο και παραγωγικο πλουτο της χωρας στους ξενους, μαζι στιρίζουν τον αντισυνταγματικο-παρανομο-διορισμενο Λ.Παπαδημο της goldman sachs, μαζι παιρνουν παράνομα δανεια με καταστροφικά υψηλά επιτοκια αυξάνοντας κι αλλο τα χρεη μας και μαζι βοηθάνε τις τραπεζες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την μερα που θα γινουν οι εκλογες ο ελληνικος λαος απαιτει να κλεισουν τα σύνορα της χωρας και να μη φυγει κανενας πολιτικος απο την Ελλαδα...
    Ηρθε η ωρα να αποδωθούν ευθυνες, να δικαστουν, να κατασχεθουν περιουσιες και να φυλακιστουν:
    οσοι κλεψαν απ το δημοσιο,
    οσοι πηραν παρανομα δανεια,
    οσοι ψηφισαν ΔΝΤ, μνημονια και δανειακη συμβαση,
    οσοι ξεπουλησαν στους ξενους ορυκτο, πραγωγικο και φυσικο πλουτο της χωρας,
    οσοι πηραν μιζες
    και γενικα οσοι οδηγησαν την χωρα σ αυτην την κατασταση απ το 1974 εως σημερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με την ψηφιση των μνημονιων και της δανειακης συμβασης απο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και Μπακογιαννη:
    1) Δεν εχει δικαιωμα η Ελλαδα να δανειστει απο αλλες χωρες εκτος Ευρωπαικης Ενωσης και ΔΝΤ. Θα δανειζετε παντα μονο απ τους Ευρωπαιους και το ΔΝΤ με καταστροφικα υψηλα επιτοκια απο 5 εως 7%, με αποτελεσμα να αυξανονται κατα πολυ τα χρεη μας.
    2) Καταργηθηκε η εθνικη κυριαρχια του κρατους, δηλαδη η εννοια του εθνους-κρατους.
    3)Καταργηθηκαν τα δικαιωματα των πολιτων και οι κατακτησεις των εργαζομενων.
    4) Εχουν δικαιωμα οι ξενοι, βασει αγγλικου δικαιου να κατασχεσουν οτι ωρα γουσταρουν ιδιωτικη και δημοσια περιουσια του κρατους...
    5) Ξεπουλησαν τον ορυκτο και φυσικο πλουτο της χωρας στους ευρωπαιους χωρις εμεις να εχουμε καποιο οφελος, κερδος και συμφερον...
    Mπατε σκυλοι αλεστε, ελευθερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για οσους σκεφτονται να ψηφισουν ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ να ξερετε οτι σε 1 μηνα ερχονται νέα φρικιατικά και εξοντωτικα μετρα μεσω του Παπαδημου-Τρόικας:
    Νερό, αέριο, λιγνίτης, δρόμοι και λιμάνια σε ιδιώτες! Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, πωλήσεις δημόσιων οργανισμών, μείωση μισθών και συντάξεων, επιπλέον περικοπές στις παροχές υγείας, κατάργηση των φοροαπαλλαγών, αύξηση αντικειμενικών αξιών και τιμολογίων της ΔΕΗ. Η λίστα των όσων πρέπει να γίνουν μέχρι τον Ιούνιο δεν έχει τέλος. Το οικονομικό γραφείο του Λουκά Παπαδήμου κωδικοποίησε τις εκκρεμότητες και τις παρέδωσε σε κάθε υπουργό ξεχωριστά στο τελευταίο υπουργικό. Προκειμένου να παραδοθούν σε λίγες ημέρες στους διαδόχους τους. Ηδη αυτες τις μερες η κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Παπαδήμος) έδωσε 18 δισ. σε Εθνική, Πειραιώς, ALPHA και Eurobank και θα δωσει μετά τις εκλογές αλλα τοσα για Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Αγροτική. Περιπου 40 δις ευρω ζημιές υπέστησαν οι τραπεζες λογω του PSI που μας παραμυθιάζαν οτι θα μας έσωζε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μας λενε οτι το 2015 θα βγουμε απ τα μνημονια και θα εχουμε αναπτυξη στην χωρα. Λοιπον...
    Μεχρι το 2015 για να φερουν αυτοι αναπτυξη θα πρεπει εμεις να κανουμε θυσιες:
    1) 300-400 ευρω μισθος. 200-300 ευρω συνταξεις. 40% η ανεργια. Καθε μερα θα κλεινουν μικρομεσαίες επιχειρησεις.
    2) Ολοι οι νεοι θα φυγουν στο εξωτερικο μονιμα για δουλειες. Ηδη εχουν φυγει οι μισοι.
    3) 1.800 αυτοκτονιες ειχαμε την χρονια 2011. Μεχρι το 2015 θα εχουμε περιπου 10.000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.
    4) 2.000.000 Έλληνες θα χασουν τα σπιτια τους και τα ακινητα τους, θα τα κατασχεσουν οι τραπεζες αφου θα αδυνατούν οι πολιτες να πληρωσουν τα δάνεια. Ηδη 500.000 Ελληνες ειναι αστεγοι και ζουν απο τα συσσίτια και τους καδους απορριμάτων.
    5) Θα αυξηθουν οι λαθρομεταναστες, η εγκληματηκοτητα, οι ληστειες, οι δολοφονείες, η πορνεία και οι βιασμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πρωτο κομμα
    μαλλον δεν θα ειναι
    ουτε νδ ουτε πασοκ.

    να βοηθησουμε ολοι
    να πανε οι 50 εδρες
    σε αντιμνημονιακο κομμα.

    η καλυτερη εκδικηση
    στους τυραννους που μας κυβερνουν
    με τετοιους εκλογικους νομους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ ΑΠ'ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΗΣ ΝΔ!!!

    ΤΟ ΣΑΜΑΡΙΚΟ SITE ΑΝΤΙΝΕWS
    ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΕΣ ΚΑΤΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ...

    ΑΝΕΒΑΣΑΝΕ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΓΕ ΤΟΝ
    ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ
    ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝΕ...

    ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΑΣ ΛΕΩ...

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ!!!

    ΤΙ ΕΙΝ'ΤΟΥΤΟΙ;

    Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ!!!

    ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ Η ΝΔ ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΣΤΑ 4

    ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΑΝ

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ:

    ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΙΔΗΔΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ (ΕΛΕΟΣ!!!),

    ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ

    ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ MANIA ΤΟΥ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΗ ΝΔ ΣΤΟΝ
    ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΧΩΡΟ!!!

    ΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ

    ΘΑ ΤΗ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΜΟΛΙΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ!!!

    ΗΔΗ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ.

    ΚΙ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΔΗΛΩΣΗ
    ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ!

    ΣΑΝ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΟ 2007 ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όσοι πρόκειται να ψηφίσουν πασοκ και Βενιζέλο, ας διαβάσουν σήμερα
    την REAL NEWS, όπου έχει αναλυτικά όλα τα μέτρα που έχουν προαποφασίσει , σχετικά με μισθούς,συντάξεις, απολύσεις, φορολογία, επιδόματα κλπ. Το θέμα είναι πόσοι Έλληνες θα αντέξουν να πληρώσουν άλλα 5000 ευρώ σε φόρους, με περικομμένους μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ; Τα μέτρα που περιγράφει σε πολλές σελίδες η REAL NEWS είναι τα ακόλουθα ( πολλά τα δέχεται και η Νδ, όχι όλα ). Σκέψου αν πραγματικά μπορείς να βγάλεις το καλοκαίρι και τον επόμενο χειμώνα με πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,5 ευρώ. Σκέψου τα παιδιά σου :

    1) Φόρο ΕΤΑΚ και ΦΑΠ
    2) Φόρο για τα αγροτεμάχια ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΠ.
    3) ΕΕΤΗΔΕ ( χαράτσι στη ΔΕΗ ) ΤΟ2012, ενώ οι 100.000 αιτήσεις εξαίρεσης
    εκκρεμούν στις εφορίες της Ελλάδας και απειλούνται με δήμευση καταθέσεων
    και σπιτιών !
    4) αύξηση αντικειμενικών αξιών ( άρα διπλάσιους φόρους ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ και χαράτσια )ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΚΡΗΤΗ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ,ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΑΤΤΙΚΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ,ΑΧΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.
    5) Φόρο 20% στα ενοίκια και στις καταθέσεις
    6) νέες έκτακτες εισφορές στα εισοδήματα, μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, αυτοκίνητα, ελεύθερους επαγγελματίες
    7)κατάργηση φοροαπαλλαγών, οικογενειακών και πολυτεκνικών επιδομάτων,
    και των κοινωνικών επιδομάτων ΣΕ 200.000 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, αφού θα μπουν πολύ χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια.
    8)ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ , άρα διπλασιασμός φόρων και ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΠΕΡΣΙ 1000 Ή 2000 ΕΥΡΩ.
    9) νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις,εφάπαξ
    10) πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,5 ευρώ και ανάλογα το φυσικό αέριο 1,3 ευρώ
    11) ΒΕΝΖΙΝΗ στα 2 ευρώ.
    12) Μείωση επιδομάτων ανεργίας και βύθιση της χώρας σε μεγαλύτερη ύφεση,
    άρα και μείωση του εσωτερικού τουρισμού, καταποντισμός των τουριστικών περιοχών, των ναυτιλιακών και αεροπορικών εταιρίων.
    13) Απολύσεις και ανεργία άλλων 200.000 ατόμων τουλάχιστον σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
    14) ΦΟΡΟ ΙΔΙΟΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ !
    15 )Όχι αποζημιώσεις σε ομολογιούχους που έχασαν τις αποταμιεύσεις τους από το κούρεμα και σε ταμεία ασφαλισμένων και δημόσια ιδρύματα που έχασαν τα αποθεματικά τους.
    16) μηδενισμός αφορολόγητου, ακόμα και για τα παιδιά, οπότε θα αυξηθούν οι
    φόροι κατά 100%
    17 ) νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ, στις συγκοινωνίες και στις εταιρίες κοινής οφέλειας.
    18 ) ηλεκτρονικό φακέλλωμα όλων των Ελλήνων.
    19 ) ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΒΕΒΑΙΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ 13OY KAI 14ΟΥ ΜΙΣΘΟΥ.
    20 ) Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών
    21) Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα – Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά
    22)Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε απο απόλυση είτε απο σύνταξη.
    -23)Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.
    24)Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%
    25) Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά
    26) Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ
    27) Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα
    28) Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα
    29)Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας

    Σκέψου, πόσοι χάθηκαν στα δύο χρόνια. Στα 4 χρόνια, αν δώσεις στο χαρατσοπασοκ, ποσοστά άνω του 15%, τι θα σου κάνουν ; Μήπως οι διαπλεκόμενοι μεγαλοεκδότες, οι ψευτοανεξάρτητοι "μπλοκερς" που στηρίζουν ( ξαφνικά ) το σάπιο, χωρίς να επιτρέπουν σχόλια στους αναγνώστες, θα σου δώσουν να φας ή να ταϊσεις τα παιδιά σου ; Μήπως θα γλιτώσουν τη σύνταξη σου, το μισθό σου, τις καταθέσεις, τα ακίνητα σου απο κατάσχεση ( νέα εντολή του κ. Σαχινίδη, συνεργάτη του κ. Βενιζέλου ), αν δεν μπορείς να πληρώσεις τους επαχθείς φόρους και τα χαράτσια ; Σκέψου. Έχεις μόνο μια μέρα καιρό, για να σκεφτείς αν θα εγκρίνεις τον αργό "θανάτο" σου, μαζί με τα παιδιά σου και εκατομμύρια μη βολεμένους Έλληνες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο κόσμος θα ενημερωθεί, όσο κι αν κάποιοι δεν το θέλουν, για τα μέτρα
    που έχει υπογράψει ο κ. Βενιζέλος, με τον κ. Σαχινίδη, και Κουτρουμάνη ( από τα οποία πολλά δέχεται και η νδ ). Βέβαια, ποσώς απασχολούν τους Έλληνες τι θα γίνει στη ΝΔ και στο πασοκ μετά τις εκλογές. Άλλα είναι τα σημαντικά, αλλά το προβοκατόρικο παπαγαλάκι του δρ. ασχολείται με τον Σαμαρά και τη Ντόρα, λες και αυτή κυβερνούσαν 2 χρονια την ελλάδα και έβαζαν χαράτσια. Έχουν την ευθύνη που τους αναλογεί, αλλά το 80% της ευθύνης έχουν οι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος. Αν είσαι αντικειμενικός, βάλε τα μέτρα και μην αποπροσανατολίζεις τη συζήτηση. Αυτά πρέπει να μάθουν οιΈλληνες πριν ψηφίσουν, παπαγαλάκι του διαδικτυου και του δόκτορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ayrio 8a exoyme sth 8alamh mas thn teleytaia sfaira... gia na xtyphsoyme... ta dyo prwhn megala kommata poy mas katestrepsan. Mh thn peta3ete sta skoypidia ayth th sfaira...

    Dwste pshfo se mikra kommata, alla oxi se akraioys sxhmatismoys ths aristeras kai ths de3ias. pshifiste fwnes ths logikhs. Apo to kalokairi erxontai pio dyskoles katastaseis kai eimaste synypey8ynoi an den antidrasoyme. H koinwnia mas prepei na alla3ei kai na plhrwsoyn osoi ftaine.., politikoi, kratikodiaitoi epixeirhmaties, syntexnies kleistwn... epaggelmatwn, bolemenoi... dhmosioi ypallhloi, trapezites, Pshfiste me to myalo kai oxi me thn orgh. Mayro... se Venizelo-Samara.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όσοι πρόκειται να ψηφίσουν πασοκ και Βενιζέλο, ας διαβάσουν σήμερα
    την REAL NEWS, όπου έχει αναλυτικά όλα τα μέτρα που έχουν προαποφασίσει , σχετικά με μισθούς,συντάξεις, απολύσεις, φορολογία, επιδόματα κλπ. Το θέμα είναι πόσοι Έλληνες θα αντέξουν να πληρώσουν άλλα 5000 ευρώ σε φόρους, με περικομμένους μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ; Τα μέτρα που περιγράφει σε πολλές σελίδες η REAL NEWS είναι τα ακόλουθα ( πολλά τα δέχεται και η Νδ, όχι όλα ). Σκέψου αν πραγματικά μπορείς να βγάλεις το καλοκαίρι και τον επόμενο χειμώνα με πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,5 ευρώ. Σκέψου τα παιδιά σου :

    1) Φόρο ΕΤΑΚ και ΦΑΠ
    2) Φόρο για τα αγροτεμάχια ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΠ.
    3) ΕΕΤΗΔΕ ( χαράτσι στη ΔΕΗ ) ΤΟ2012, ενώ οι 100.000 αιτήσεις εξαίρεσης
    εκκρεμούν στις εφορίες της Ελλάδας και απειλούνται με δήμευση καταθέσεων
    και σπιτιών !
    4) αύξηση αντικειμενικών αξιών ( άρα διπλάσιους φόρους ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ και χαράτσια )ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΚΡΗΤΗ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ,ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΑΤΤΙΚΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ,ΑΧΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.
    5) Φόρο 20% στα ενοίκια και στις καταθέσεις
    6) νέες έκτακτες εισφορές στα εισοδήματα, μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, αυτοκίνητα, ελεύθερους επαγγελματίες
    7)κατάργηση φοροαπαλλαγών, οικογενειακών και πολυτεκνικών επιδομάτων,
    και των κοινωνικών επιδομάτων ΣΕ 200.000 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, αφού θα μπουν πολύ χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια.
    8)ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ , άρα διπλασιασμός φόρων και ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΠΕΡΣΙ 1000 Ή 2000 ΕΥΡΩ.
    9) νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις,εφάπαξ
    10) πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,5 ευρώ και ανάλογα το φυσικό αέριο 1,3 ευρώ
    11) ΒΕΝΖΙΝΗ στα 2 ευρώ.
    12) Μείωση επιδομάτων ανεργίας και βύθιση της χώρας σε μεγαλύτερη ύφεση,
    άρα και μείωση του εσωτερικού τουρισμού, καταποντισμός των τουριστικών περιοχών, των ναυτιλιακών και αεροπορικών εταιρίων.
    13) Απολύσεις και ανεργία άλλων 200.000 ατόμων τουλάχιστον σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
    14) ΦΟΡΟ ΙΔΙΟΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ !
    15 )Όχι αποζημιώσεις σε ομολογιούχους που έχασαν τις αποταμιεύσεις τους από το κούρεμα και σε ταμεία ασφαλισμένων και δημόσια ιδρύματα που έχασαν τα αποθεματικά τους.
    16) μηδενισμός αφορολόγητου, ακόμα και για τα παιδιά, οπότε θα αυξηθούν οι
    φόροι κατά 100%
    17 ) νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ, στις συγκοινωνίες και στις εταιρίες κοινής οφέλειας.
    18 ) ηλεκτρονικό φακέλλωμα όλων των Ελλήνων.
    19 ) ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΒΕΒΑΙΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ 13OY KAI 14ΟΥ ΜΙΣΘΟΥ.
    20 ) Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών
    21) Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα – Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά
    22)Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε απο απόλυση είτε απο σύνταξη.
    -23)Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.
    24)Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%
    25) Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά
    26) Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ
    27) Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα
    28) Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα
    29)Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας

    Αυτά όλα στα έκρυψαν τα διαπλεκόμενα κανάλια, εφημερίδες ( όπως το Έθνος ) και ορισμένα στρατευμένα μπλογκς, και τα δημοσιεύει αναλυτικά η εφημερίδα REAL. Αντέχεις ; Έχεις τόσες καταθέσεις, ώστε μέσα στη τετραετία να πληρώσεις φόρους 20.000 ευρώ ανά οικογένεια ; Δες το μισθό σου, τη σύνταξή σου, τα επιδόματά σου, τα παιδιά σου. Μπορείς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. FINANCIAL TIMES

    Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης θεωρούν πλέον ότι το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά θα είναι ο πλέον αξιόπιστος σύμμαχος στην εφαρμογή του μνημονίου.

    ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ;;;;;

    ''Ο ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ''!!!

    Ο ΣΑΜΑΡΟΥΛΗΣ!!!

    ΑΥΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΗΚΕ Ο GAP!!

    ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ!!!

    ΤΟ ΓΟΝΑΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!

    Η ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΟΝΑΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗ,ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ!!

    ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!

    ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!!

    ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ!!

    ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΕΦΟΡΙΑΣ ΜΕ 2000 ΕΥΡΩ!!!

    ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,ΤΟ ΙΔΙΟ!!

    ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ.

    ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΣΕΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ.

    ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

    ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ
    ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ.

    ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!!

    ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ!!!

    ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΑΜΑΡΑ

    ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

    ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

    ΤΟ ΙΔΙΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΑΣΟΚ

    ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΥΟ ΚΑΙ ΣΠΑΕΙ ΤΑΜΕΙΑ!


    ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΣΟΚ "ΔΟΥΛΕΥΑΝ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ?
    ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ

    Τα πολιτικά γραφεία είναι, λένε, της Άννας Διαμαντοπούλου, της Εύης Χρισοφιλοπούλου, του Χρήστου Πρωτόπαπα, της Μαρίας Δαμανάκη, του Πέτρου Ευθυμίου, του Τηλέμαχου Χυτήρη κλπ, που αντί να στηρίζουν τους ψηφοφόρους τους, στήριζαν την «τσέπη τους»!

    Παράδειγμα είναι η υπόθεση ΑΣΠΑΙΤΕ, Ευανθία Μακρή Μπότσαρη, Ευρωπαϊκά Προγράμματα, Πρότυπα Πειραματικά σχολεία, επιλογές διευθυντών Δανίλη Ελένη, Παπατσίμπα Λαμπρινή Ελμε Προτύπων κλπ…, που όλοι τους ήταν δεξιοί ή Συριζαίοι, αλλά προωθήθηκαν μέσα από πολιτικά γραφεία ΠΑΣΟΚ!.

    Βέβαια όλοι αυτοί /ές σήμερα θα ψηφίσουν Σαμαρά, ενώ τα πολιτικά γραφεία ΠΑΣΟΚ θα τα μαυρίσει ο κόσμος!

    ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΣΟΚ

    ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΠΑΣΟΚ

    ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ ΑΠ'ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΗΣ ΝΔ!!!

    ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΜΑΡΙΚΟ SITE ΑΝΤΙΝΕWS
    ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΕΣ ΚΑΤΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ...

    ΑΝΕΒΑΣΑΝΕ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΓΕ ΤΟΝ
    ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ
    ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝΕ...

    ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΑΣ ΛΕΩ...

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ!!!

    ΤΙ ΕΙΝ'ΤΟΥΤΟΙ;

    Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ!!!

    ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ Η ΝΔ ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΣΤΑ 4

    ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΑΝ

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ:

    ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΙΔΗΔΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ (ΕΛΕΟΣ!!!),

    ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ

    ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ MANIA ΤΟΥ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΗ ΝΔ ΣΤΟΝ
    ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΧΩΡΟ!!!

    ΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ

    ΘΑ ΤΗ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΜΟΛΙΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ!!!

    ΗΔΗ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ.

    ΚΙ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΔΗΛΩΣΗ
    ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ!

    ΣΑΝ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΟ 2007 ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τσατσόνι της Συγγρού,όπως γαμήσαμε το Μπατσόκ για τα δεινά που μας έφερε,έτσι θα γαμήσουμε και εσάς
    που έχετε υπογράψει τα πάντα.
    Να πας να πληρώσεις εσύ τα χαράτσια που δέχτηκε ο Σαμρούλης σου μαζί με τον χοντρό.

    ΤΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΟΛΑ.

    ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΣΕΝ ΓΙΑ ΟΛΑ.

    ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ
    ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.

    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΜΣΕΝ.

    ΑΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΕΣΥ,
    ΤΣΑΤΣΟΝΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ5 Μαΐ 2012, 7:52:00 μ.μ.

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ

    ΜΟΛΙΣ ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΜΟΣ ΤΗΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΩΣ ΜΗ ΩΦΕΙΛΕ, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟΣΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ,ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝΕ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝ.ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΟΠΟΥ Ο Κ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ Ν ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΕΝΩ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Γ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΕΖΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ.ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΓΛΥΤΩΣΕ.ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΓΕΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙ ΑΦΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΩΡΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ 200 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΣ ΧΡΕΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙ ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΒΑΙΝΕ ΣΕ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ,ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΚΛΠ ΕΝΩ ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΤΡΕΦΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ,ΕΝΩ ΟΦΕΙΛΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΝΤΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΕ ΔΥΣΧΕΡΕΣΤΑΤΗ ΘΕΣΗ.ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΕΜΠΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ Σ ΕΝΑ ΑΕΝΑΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΥΡΙΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ,ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ.ΕΤΣΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΚΑΛΥΠΤΟΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΛΠ.ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΗ ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΕΝ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΣΟΔΟ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΩΓΜΟΥ.ΣΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ.ΕΤΣΙ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΖΗΤΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΑΥΡΙΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΝΕΩΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΛΕΙΜΑ 11,5 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΝΤΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΣΘΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΘΙΞΟΥΝ ΣΩΡΕΥΜΕΝΟ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΧΕΙ ΝΑ ΜΗ ΡΙΞΕΙ ΑΚΥΡΟ ,ΝΑ ΜΗ ΡΙΞΕΙ ΛΕΥΚΟ, ΝΑ ΜΗ ΡΙΞΕΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΑΣΟΚ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΤΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΠΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ.ΑΥΤΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ .ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ

    5 Μαΐου 2012 6:19 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. CNN

    ''ΝΔ:ΜΕΤΑΞΥ 18% ΚΑΙ 22%

    ΠΑΣΟΚ:ΜΕΤΑΞΥ 13% ΚΑΙ 18%''

    ΑΥΤΑ ΒΓΑΛΑΝΕ ΠΡΟΧΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ FINANCIAL TIMES

    ''ΝΔ+ΠΑΣΟΚ: ΜΕΤΑΞΥ 30 ΚΑΙ 35%''

    ΚΑΙ ΤΟ REUTERS ΠΡΙΝ ΑΠΟ 3 ΜΕΡΕΣ

    ''ΝΔ+ΠΑΣΟΚ:ΤΑΒΑΝΙ 38,ΜΕ ΠΤΩΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ''.ΑΡΑ ΤΑΒΑΝΙ 35%,ΚΑΙ

    ΜΕΤΑΞΥ 30 ΚΑΙ 35 ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΤΟΥΣ.

    ΑΜΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ,ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

    ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑΠΟ 1,65 ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ 1,40.

    Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΝΕΒΗΚΕ ΑΠ'ΤΟ 1,55
    ΣΤΟ 1,80.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση