GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την Δευτέρα τα νεώτερα και δύσκολα...

Του Νίκου Κοτζιά. Η αριστερά και οι αντιφάσεις της. Η προεκλογική καμπάνια πέρασε για κάθε κόμμα μέσα από κύματα. Στα αριστερά, η ΔΗΜΑΡ βρέ...

Του Νίκου Κοτζιά.
Η αριστερά και οι αντιφάσεις της.Η προεκλογική καμπάνια πέρασε για κάθε κόμμα μέσα από κύματα. Στα αριστερά, η ΔΗΜΑΡ βρέθηκε σε ένα μεγάλο κύμα ανόδου.H διαχείρισή του ήταν ατυχής και η κάμψη μεγάλη. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ πίστεψε αρχικά ότι θα έβρισκε σε αυτήν ένα σχετικά ανώδυνο λιμάνι. Τελικά έδειξε ως να γινόταν το λιμάνι και για ένα τμήμα από το σημιτικά «εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ». Την δευτέρα μετά τις εκλογές η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ έχει να αποφασίσει εάν θα σταθεί στο δημοκρατικό αντιμνημονιακό μέτωπο και θα συμβάλει στην διαμόρφωση μιας νέας αριστερής σοσιαλιστικής προσπάθειας ή θα μεταφράσει τον «αριστερό κυβερνητισμό» σε μνημονιακή παράδοση.
Αντίθετα με τη ΔΗΜΑΡ, ο Σύριζα έχει πάρει την ανιούσα. Μάλλον θα είναι εκλογικά ο μεγάλος κερδισμένος. Πιθανότατα τρίτο κόμμα, υπό συνθήκες ακόμα και δεύτερο, τουλάχιστον στα μεγάλα αστικά κέντρα. Η αιτία της επιτυχίας του είναι τόσο ο σαφής δημοκρατικός αντιμνημονιακός λόγος του, παρόλο που οι προτάσεις του δεν είναι εξίσου σαφείς, όσο και οι ενωτικές διακηρύξεις του. Βέβαια, μέλλει ακόμα να δείξει κατά πόσο τις εννοούσε αυτές τις διακηρύξεις ή θα παραμείνει στην τακτική της συνεργασίας με προσωπικότητες και προσπάθειας αποδιοργάνωσης των εταίρων του. Η υπέρβαση των εσωτερικών του λογικών, σε μια κατεύθυνση επιλογής μεγάλου ταξιδιού, θα είναι το κομβικό στοιχείο για το αύριο του για το κατά πόσο θα ενισχυθεί και άλλο ή θα ξεφουσκώσει σύντομα.
Τέλος, το ΚΚΕ έδειξε τάσεις γραφειοκρατικής αυτοκτονίας. Για πρώτη φορά στην ιστορία του όχι μόνο δεν είχε πολιτική ενότητας και συμμαχιών, αλλά δεν μπόρεσε (αν και είναι αμφίβολο αν το ήθελε) να κάνει ούτε καν συνεργασία με προσωπικότητες από άλλους χώρους. Οι μετεκλογικές εσωτερικές εντάσεις είναι προγραμματισμένες. Τέλος, όλα δείχνουν ότι οι Οικολόγοι-Πράσινοι βρίσκονται κοντά στον στόχο τους να εισέλθουν στο κοινοβούλιο.
Ο κατακερματισμός του χώρου του ΠΑΣΟΚΟ χώρος του αριστερού ρεφορμισμού παρέμεινε κατακερματισμένος. Πολλοί βουλευτές από εκείνους οι οποίοι έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ, ευτυχώς όχι οι καλύτεροι ανάμεσά τους, διατήρησαν ζωντανό το αξίωμα ότι η δική τους επιβίωση είναι σημαντικότερες των αναγκών και απαιτήσεων του λαού. Αντί να συμβάλλουν στην ανοικοδόμηση του χώρου πάνω σε συνεπείς προοδευτικές θέσεις προσπάθησαν να υποτάξουν τις όποιες κινήσεις διαμορφώθηκαν αυτά τα δύο χρόνια στην προσωπική στρατηγική επανεκλογή τους. Υιοθέτησαν τις λογικές των ισορροπιών εντός της αριστεράς και δεν έδρασαν υπέρ της αυτοτέλειας του χώρου. Τέλος, ορισμένοι με τις επιμονές τους να δικαιώνουν το πρώτο μνημόνιο υπονόμευσαν τις δυνατότητες τους.
Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πορεία αποδιοργάνωσης και ιστορικής παρακμής. Η κρίση που περνά θα φαντάζει παράδεισος με όσα πιθανόν ακολουθήσουν τη Δευτέρα. Ο Β.Βενιζέλος επιβεβαίωσε τις περιορισμένες δυνατότητές του. Η ανασύνθεση του χώρου του πατριωτισμού, σοσιαλισμού, κοινωνικής δικαιότητας παραμένει ένα μεγάλο ζητούμενο που κάθε μέρα που περνά θα γίνεται και πιο δύσκολο.
Η δεξιά και οι προοπτικές τηςΣτα δεξιά υπάρχει η εμφάνιση του κόμματος της Δράσης, το αυθεντικό, αν και πολύ μικρό, κόμμα της τρόικας. Στις γραμμές της έχουν ενταχθεί πολλοί από εκείνους που συμβούλευαν επί δύο χρόνια την τρόικα και προωθούσαν μέσω αυτής τα συμφέροντα στα οποία είναι δεσμευμένοι. Η Δημοκρατική Συμμαχία, που βρίσκεται στο ίδιο μήκος πολιτικού προγράμματος με την Δράση, ελπίζει, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο, ότι θα εισέλθει στο κοινοβούλιο.
Το ΛΑΟΣ, μπόρεσε να νομιμοποιηθεί ως δύναμη ειδικών συμφερόντων και χειρισμών, με σίγουρο εκλογικό κόστος, ιδιαίτερα έναντι του ναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής. Η τελευταία ανέπτυξε μια κοινωνική δικτύωση πίσω από την οποία έκρυψε το πραγματικό πολιτικό της πρόσωπο. Αντίθετα με αυτές τις δυνάμεις, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πιθανά σε μικρότερο βαθμό, οι κερδισμένοι των εκλογών. Οφείλω δε να σημειώσω ότι έκανε εντύπωση η επιθετικότητα που έδειξε όλο το σύστημα απέναντί τους.
Η ΝΔ ασφαλώς θα εξέλθει πρώτο κόμμα από τις εκλογές, όχι, όμως, αυτοδύναμο. Το μεγάλο της πρόβλημα είναι ότι οι τελευταίοι μήνες κυβερνητικής συγκυβέρνησης αποδόμησαν την εικόνα της. Πρόβλημα είναι, επίσης, το γεγονός το ότι ορισμένα από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη της έχουν συμφωνήσει μέσα τους, αν όχι και με συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας, να μεταμορφωθούν την επομένη των εκλογών σε βρούτοι. Το μόνο που μπορεί να τους συγκρατήσει από αυτό το «δολοφονικό συμβόλαιο» είναι η μεγάλη μείωση δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ.
Πιθανά σενάρια τη Δευτέρα Η πιο πιθανή εξέλιξη είναι να λάβουν τα δύο κόμματα του μνημονίου κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Σε περίπτωση που θα έχουν λιγότερους βουλευτές από 151 θα υπάρξει η επιδίωξη να ενταχθούν στην κυβέρνηση κόμματα όπως το ΛΑΟΣ και η ΔΣ. Πιθανόν δε, να οργανωθούν και αποστασίες από άλλα μικρότερα κόμματα. Σε κάθε περίπτωση η όποια κυβέρνηση και αν προκύψει, αν προκύψει, θα έχει μικρότερη λαϊκή συναίνεση από εκείνη που είχαν όλες, μα όλες, οι κυβερνήσεις των τελευταίων τριών ετών και δεν μπόρεσαν να σταθούν.
Υπάρχει, βέβαια, και περίπτωση να μην έχουν τα κόμματα του παλιού δικομματισμού πλειοψηφία εδρών, ή να μην συμφωνήσουν καν στο να συγκυβερνήσουν. Σε αυτή την περίπτωση, δύο είναι οι πιθανότερες εξελίξεις. Η μία, που θα την συναντήσουμε και στην περίπτωση που θα συγκροτηθεί κυβέρνηση, είναι η άνοδος του αυταρχισμού. Με άλλα λόγια αμέσως μετά τις εκλογές το ζήτημα της δημοκρατίας θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο βάρος. Και δημοκρατία σημαίνει υπεράσπιση της κυριαρχίας του κοινοβουλίου και κατά προέκταση της ίδιας της χώρας. Η δεύτερη, είναι αυτή των εντός του έτους εκλογών. Πιθανά να πάμε άμεσα σε εκλογές (αν δεν υπάρξει κυβέρνηση) ή εντός του έτους (αν υπάρξει συμφωνία).
Οι επόμενες εκλογές, εκτιμώ ότι θα είναι οι δεύτερες εντός του 2012. Θα είναι οι σκληρότερες εκλογές που θα έχει γνωρίσει τα τελευταία ο τόπος. Θα διεξαχθούν μέσα σε κλίμα εκβιασμών, εκφοβισμού και ενισχυόμενου αυταρχισμού. Αυτό σημαίνει ότι η συνεργασία και ενότητα των δημοκρατικών δυνάμεων θα είναι πιο αναγκαία από ποτέ! Κάτι που δεν δείχνουν να το καταλαβαίνουν όλοι. Ελπίζω το εκλογικό αποτέλεσμα να μην υπάρξει αφετηρία μεταφυσικού ναρκισσισμού σε ορισμένες δυνάμεις του αντιμνημονιακού μπλοκ.
Οι επόμενες εκλογές – δεύτερες το 2012Είναι σίγουρο ότι μετά τις εκλογές θα χρειαστεί η διαμόρφωση του μεγαλύτερου δυνατού μπλοκ δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, με σεβασμό και ισοτιμία, κάτι που δεν υπήρξε μέχρι τώρα. Είναι, ακόμα, αναγκαίο ο χώρος που εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ να αποκτήσει πολιτική έκφραση. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με την υπέρβαση που θα κάνουν υπάρχουσες αντιμνημονιακές δημοκρατικές δυνάμεις, και της αριστεράς συμπεριλαμβανόμενης, είτε με τη δημιουργία καινούργιου πολιτικού σχηματισμού.
Δεν χρειάζεται κανείς να είναι σοφός για να διαβλέψει τα συνθήματα και τα μοτίβα με τα οποία θα μας πάνε οι δυνάμεις του μνημονίου στις επόμενες εκλογές. Πέρα από εκφοβισμούς και εκβιασμούς, την αύξηση των εγκληματικών ενεργειών και τις πολλαπλές προβοκάτσιες, θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν την στροφή πολιτικής που θα υπάρξει στην ΕΕ και στη Δύση συνολικά. Την αποδοχή ακόμα και από τη Γερμανία της διασύνδεσης της εφαρμοζόμενης πολιτικής με μια πολιτική ανάπτυξης. Η ΕΕ θα συμβιβαστεί με την νέα ηγεσία της Γαλλίας και την θεσμική πίεση των γερμανών σοσιαλδημοκρατών.
Πιστεύω ότι στην στρατηγική που έχουν οι ξένοι, τις εκλογές της 6ης Μαϊου τις θεωρούν, από μια σκοπιά, ως χαμένες, ως εκλογές έκφρασης «αδιέξοδης» διαμαρτυρίας. Τις δεύτερες εκλογές του 2012 θα θελήσουν να τις κάνουν εκλογές στις οποίες θα κυριαρχήσουν εκ νέου με το επιχείρημα ότι «η αντιμνημονιακή πλειοψηφία της χώρας δεν οδήγησε πουθενά». Αυτό σημαίνει ότι η αντιμνημονιακή νίκη της Κυριακής θα είναι πύρρειος αν δεν υπάρξουν οι ανακατατάξεις που ανέφερα προηγούμενα και δεν σοβαρευτούν πολλές πλευρές ανάμεσα στις αντιμνημονιακές δημοκρατικές δυνάμεις. Δεν θα πρέπει τη χαρά του αποτελέσματος της Κυριακής να τη συνοδέψουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ανικανότητες και η κυριαρχία των μετρίων. Διαφορετικά η απογοήτευση που υπήρξε από τα αδιέξοδα των κινημάτων των αγανακτισμένων θα συνοδευτεί από την απογοήτευση εκείνων που διαμορφώνουν τη σημερινή δυναμική εκλογική πλειοψηφία. Αυτό θα συμβεί ιδιαίτερα αν οι ηγεσίες που καλούνται να την εκφράσουν δεν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων με ωριμότητα, γνώση και αποφασιστικότητα.
Συνολικά, όσο πιο γρήγορα τελειώνουμε με τους πολιτικάντικους τακτικισμούς και περάσουμε σε έναν δημοκρατικό διάλογο εναλλακτικών στρατηγικών, τόσο καλύτερα για τη χώρα.   

17 σχόλια

  1. Η πιο εμπεριστατωμενη πολιτική αναλυση που διαβασα και ακουσα τις τελευταίες μέρες.

    Μπραβο κύριε Κοτζιά. Διαβαζωντας το αρθρο σας γινεται κατανοητό και στον πιο αδαή αυτα συμβαίνουν και μελλεται να συμβουν από την Δευτέρα.

    Ειναι σίγουρο την κυριακή θα καταποντιστουν τα μνημονιακά κόμματα και το γνωρίζουν καλα. Εκεί είναι πραγματικά όμως και μητος της Αριαδνης που θα ξετυλιξουν οι Ευρωπαίοι δανειστές τοκογλυφοι.
    Αυτα που ζήσαμε με τις δόσεις των δανειακών συμβάσεων την πηρατε δεν την πηρατε δεν την παίρνετε θα ενταθουν με καταιγισμό παραλογων και εξοντωτικων μέτρων εκβιαστικού χαρακτήρα. Εδω είναι λοιπόν και το σημείο που οι αντιμνημονιακές δυναμεις πρέπει να αντισταθουν σθεναρά σε ολες αυτες τις υαινες που θα χρησιμοποιήσουν καθε μέσο απαξίωσης της λαικής βούλησης του λαού για μια πορεια εξω από μνημόνια εκβιασμούς και ξεπουλήματος της πατρίδας.
    Θα προσπαθήσουν πράγματι να κτυπησουν την οποια κυβερνηση αντιμνημονιακού χαρακτηρα για να μας αποδειξουν την δυναμη τους και να αποδεχθούμε την υποτέλεια.
    Ευχομαι από τα βαθη της καρδιάς μου όλοι αυτοι που σημερα μιλούν εναντια στα προδοτικά μνημονια να φερουν εις πέρας τις προσδοκίες του λαού.
    Από τα κομματα του μνημονίου δεν περιμένουμε τίποτε το μονο που μπορει καποιος να προσδοκέι από αυτούς ειναι να τους αναγγείλουν την ημερομηνία του κοινωνικού και βιολογικού θανατου του.
    Ειναι εθνικοί μειοδοτες δοσίλογοι και αλήτες. Ειναι αδιστακτοι και υπηρετες ανομων συμφεροντων με αντιτιμο την πατρίδα.
    Αν την δευτερα ξεκινησει μια διαδικασια διευρευνητικής εντολής προς τα αντιμνημονιακά κόμματα μια από τις βασικές προτεραιότητες της πρέπει να είναι η σύλληψη ολων των δοσιλογων απατεωνων κλεφτών και η παραδειγματική τιμωρία τους. Αν και τους αξιζει ο θανατος εν τοιαυτη περιπτωσει ας σαπίσουν στις φυλακές με δημευμενη όποια περιουσία απεκτησαν κατα την διαρκεια του πολιτικού τους βίου.
    ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ Μ ΟΛΟΥΣ.
    Οποια πορεία και να επιλεγεί που το βαθος υπάρχει προοπτική ο λαός θα την ακολουθήσει συσσωμος και θα αποτρεψει δευτερες εκλογές για να ξαναβγούνε μπροστα τα τομάρια και τα καθαρματα που ακομα και σημερα μεσα στην καταστροφη που βιώνουμε ψευδονται ασυστολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο υποψηφιος του πασοκ απαντα στο ερωτηματολογιο του ΟΥΣΤ


    Η απόλυτη ευτυχία για σένα είναι;
    Να μετραω τα κλεμμενα.
    Τι σε κάνει να σηκώνεσαι το πρωί;
    η μυρωδια του χρηματος
    Η τελευταία φορά που ξέσπασες σε γέλια;
    οταν ακουσα το βενιζελο να υποσχεται αξιοκρατια
    Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σου είναι;
    Η πουστια.
    Το βασικό ελάττωμά σου;
    Ειμαι στοκος.
    Σε ποια λάθη δείχνεις τη μεγαλύτερη επιείκεια;
    στα επικερδη για μενα λαθη των αλλων.
    Η τελευταία φορά που έκλαψες;
    εκλαψα απο τα γελια, οταν ακουσα το βενιζελο να υποσχεται αναπτυξη.
    Ποιοι είναι οι ήρωές σου σήμερα;
    Τα γατονια που τσιμπανε τα ευρωπουλα των επιδοτησεων
    Ποια είναι η ταινία που σε σημάδεψε;
    The color of money
    Το αγαπημένο σου ταξίδι;
    Στην ελβετια
    Οι αγαπημένοι σου συγγραφείς;
    Ο αντρεας.Απιαστος στη μυθοπλασια.
    Ποια αρετή προτιμάς σε έναν άντρα;
    Την ανεργια.Μας δουλευει για ψιχουλα.. Αν ειναι και αστεγος ακομα καλυτερα,γιατι φτιαχνω κοινωνικο προφιλ με εξοδα του κρατους.
    Και σε μια γυναίκα;
    Την ανεργια.Μας καθεται για ψιχουλα.Αν ειναι και φορεας ακομα καλυτερα,γιατι φτιαχνω κοινωνικο προφιλ με εξοδα του κρατους.
    Ο αγαπημένος σου συνθέτης;
    Ο νταλαρας.Ναι ναι,συνθετης..
    Το τραγούδι που σφυρίζεις κάνοντας ντους;
    Money money money..
    Το βιβλίο που σε σημάδεψε;
    How to Cheat at Everything: A Con Man Reveals the Secrets of the Esoteric Trade of Cheating, Scams, and Hustles
    Ο αγαπημένος σου ζωγράφος;
    Ο μπιρσιμ.
    Το αγαπημένο σου χρώμα;
    Το πράσινο του δολλαριου.Αρεσει και στη βαση μας,αλλα με τη λιγουρα θα μεινουν.
    Ποια θεωρείς ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σου;
    Οτι σας εχω εξαπατησει ολους
    Το αγαπημένο σου ποτό;
    αυτο που πινω στην υγεια των κοροιδων.
    Για ποιο πράγμα μετανιώνεις περισσότερο;
    γιατι δεν πηρα περισσοτερα
    Τι απεχθάνεσαι περισσότερο απ’ όλα;
    την εφορια.
    Ποια είναι η αγαπημένη σου ασχολία;
    Να σας τα παιρνω
    Ο μεγαλύτερος φόβος σου;
    η εφορια
    Σε ποια περίπτωση επιλέγεις να πεις ψέματα;
    στην εφορια
    Ποιο είναι το μότο σου;
    ολα τα λεφτα,κρυφα και μετρητα.
    Πώς θα επιθυμούσες να πεθάνεις;
    πινοντας το αγαπημενο μου ποτο στην υγεια των κοροιδων
    Εάν συνέβαινε να συναντήσεις το Θεό, τι θα ήθελες να σου πει;
    υπηρχαν ευκαιριες να κονομησω που δεν τις ειδα?
    Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτόν τον καιρό;
    αποριας.Λες να ξυπνησουν τα κοροιδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ

    30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥ

    ΕΙΜΑΣΤΕ
    Π
    Ο
    Υ
    Σ
    Τ
    Η
    Δ
    Ε
    Σ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

    ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑ$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ΟΚ


    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ

    απο τους φινανσιαλ ταιμς,3 μαιου

    1.ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μαζι παιρνουν 30-35%
    2.πολυ μεγαλη ανοδος της αριστερας
    3.ευρυ αντιμνημονιακο μετωπο δεξιας-αριστερας,μαλλον τσιπρα-καμμενο εννοει
    4.μικρη η πιθανοτητα εξοδου απο το ευρω
    5.πανικος στις αγορες για σταση πληρωμων
    6.πιο ευκολη η αναδιαπραγματευση του χρεους παρα η εφαρμογη των μετρων.
    7.θα γινει κοινωνικος πολεμος

    σας βαζω σχεδον ολοκληρο το αρθρο
    μπας και σκασουν οι παπαγαλοι νδ-πασοκ

    Greek elections: Be afraid, be very afraid
    Posted by Masa Serdarevic on May 03 17:37.
    Greece goes to the polls this weekend. And it looks like it’s going to be messy. The potential for the “wrong” result to wreak
    havoc in the markets on Monday morning is real.
    The outcome is very difficult to predict due to the incredible fragmentation of political support within the country and the rise
    of marginal parties. Many of these are deeply opposed to the austerity measures, the euro and the EU/IMF programme. As a
    result, mainstream parties have been dragged away from the centre.
    The most recent indications are that the two major parties that form the bulk of the current ruling coalition, New Democracy
    and Pasok, can together scrape in about 30-35 per cent of the vote.

    Clearly support for the left is much stronger than for the right, but support for the bailout
    programme is low on both sides of the political spectrum. Moreover, the communists (KKE) and Golden Dawn on the far right
    are in agreement that Greece should leave the euro.

    However, the risks of trying to renegotiate the Memorandum of Understanding with the IMF pale into insignificance compared
    with the challenges the new government, whoever it is, will have in implementing austerity measures. Some €3bn-worth of
    spending cuts must be made immediately, and another €12bn are slated for 2013-2014.
    As a result, argues the global economics research team at UBS, the biggest risk is for a temporary suspension of official
    sector financing, with worrying social consequences:
    If Greece does not fulfil its commitments, we think it is entirely possible that the IMF, and in turn the EU, will
    simply refuse to make the next payment. However, it is unlikely in our view that payments would stop altogether
    – rather, they might be postponed until Greece fulfilled its obligations. This could generate considerable tension,
    with the Greek government quickly running out of cash and being forced to stop paying salaries and pensions.
    Social turmoil would almost certainly follow.
    The markets, they argue, are unprepared for such a scenario (our emphasis):
    The restructuring of Greek debt earlier this year appeared to many people to mark the end of Greece’s ability to
    upset other European markets. Even a temporary suspension of official sector financing could therefore
    be very damaging to European markets – as they consider Greece’s alternatives in the event that official
    funding were cut off permanently.
    The likelihood of Greece leaving the euro is relatively small, the UBS team argues, as voters are generally in favour of
    keeping the single currency, but the taboo of discussing an exit is gone. Such talk, and the implications for a euro-exit for
    Spain and Italy, could send the markets into a spin.
    Underlying all these concerns are more fundamental issues of social turmoil in Greece. As austerity drags on, support for
    both Communists and the far right is rising, making it more difficult for moderates to hold on to power and make the
    necessary compromises. If the new government after is unable to pay wages its employees and pensions to the retired,
    voters may plump for increasingly extreme options. Earlier this week Venizelos’ was reduced to appealing to voters not to
    allow “neo-Nazis goose-step into parliament”, but there’s a good chance they might.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περίμενα απο το ΚΚΕ μεγαλύτερη λεβεντια απεναντι στα μνημόνια και όχι αυτη την επιλογή που ανακοίνωσε.
    Εθεσε ακομη μια φορα το κόμμα στο περιθώριο απο αυτό που σημερα απαιτεί ο λαός.
    Σιγουρα κ Παπαρήγα δεν μπορουμε όλοι να γινουμε σκληροι Σταλινιστες και κομμουνιστές και να παρουμε τα οπλα για επανασταση και ασφαλως και ο τρόπος που επιλεξατε δεν πείθει κανενα γιαυτό θα μείνετε πάντα στο περιθωριο βγαζωντας φωνες και κακαρισματα που θα δικαιολογουν τον μισθο σας και την υπαρξη σας από το απυρόβλητο.
    Δεν γινετε να γινουμε Κορέα για πολλούς λόγους σε αυτό τον τόπο που δεν το επιτρεπει ουτε ο χωρος ουτε και η παρούσα κατασταση να εξηγήσουμε.
    Μήπως θα πρέπει να ανοιξετε το παραθυρο και να δείτε λιγο εξω εχουν αλλαξει πολλα πραγματα από τοτε που κλειστήκατε μεσα στο σπίτι του λαού. Μηπως θα πρεπει να αλλαξετε και εσεις οι ιδιοι και να δειτε την σημερινη κατασταση με σημερινά ματια;
    Μας λέτε οτι δεν γινετε τιποτε γιατι υπαρχουν οι ντοπιοι κεφαλαιοκρατες το ξενο κεφάλαιο και τα κομματα τους που εκφραζονται μεσω αυτων. Ωραια! και εσείς τι κανετε για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση; συγκεντωσεις του Π.Α.Μ.Ε. στην Ομονοια και πορεία να κλεινετε τους δρόμους και μετα σπίτι γιατι δικαιώθηκε ο αγώνας σας; δεν νομιζετε οτι αυτη η καραμέλλα κουρασε και ο κόσμος από εσας περιμενει περισσότερα απο μεθοδους και θέσεις παλαιολιθικης εποχής; μιλατε για επαναστασεις και επαναστατικές θέσεις και τη μονη επανασταση που κανετε είναι να αλλαζετε γραφεία μεταξύ σας στον Περισσό.
    Οχι κ Παπαρηγα δεν ειστε με όλους αυτους που σημερα λενε όχι στα μνημονια και ειναι ετοιμοι να αντεξουν τα παντα για να φύγει αυτη η λαιλαπα απο την χώρα και να ανακτησει η πατριδα μας ξανα την υπερηφανεια της και την υποσταση της. Είστε μαζι τους γιατι αυτο σας βολεύει και συντηρεί την παλαιολιθική ιδεολογια σας. Αυτες τις στιγμές το λαβαρο που σηκώνουμε είναι η γαλανολευκη που σας ταιζει και όχι το σφυροδρεπανο που λιβανιζετε.
    Εκτος και αν για εσας το σφυροδρέπανο είναι πανω από την σημαία και την πατρίδα όποτε συγχωρεστε με για τις παρατηρησεις γιατι σιγουρα δεν μιλαμε την ιδια γλώσσα.
    Συνεχιστε τον μοναχικο δρόμο του 6%και φροντιστε οι οπαδοι σας να κανουν παιδια κατι που ειναι δυσκολο σε αυτη την χώρα γιατι ετσι όπως πανε τα πραγματα θα ξεμείνετε και απο οπαδους μια και οι παλιοι ερχεται η ωρα του μεγαλου ταξιδιού τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η δεξιά και το πασόκ,
    φαύλοι και αστοιχείωτοι,
    ρημάξανε τη χώρα μας
    κι' έγιν'η ζωή αβίωτη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ ΑΠ'ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΗΣ ΝΔ!!!

    ΤΟ ΣΑΜΑΡΙΚΟ SITE ΑΝΤΙΝΕWS
    ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΕΣ ΚΑΤΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ...

    ΑΝΕΒΑΣΑΝΕ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΓΕ ΤΟΝ
    ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ
    ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝΕ...

    ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΑΣ ΛΕΩ...

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ!!!

    ΤΙ ΕΙΝ'ΤΟΥΤΟΙ;

    Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ!!!

    ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ Η ΝΔ ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΣΤΑ 4

    ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΑΝ

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ:

    ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΙΔΗΔΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ (ΕΛΕΟΣ!!!),

    ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ

    ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ MANIA ΤΟΥ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΗ ΝΔ ΣΤΟΝ
    ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΧΩΡΟ!!!

    ΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ

    ΘΑ ΤΗ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΜΟΛΙΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ!!!

    ΗΔΗ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ.

    ΚΙ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΔΗΛΩΣΗ
    ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ!

    ΣΑΝ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΟ 2007 ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όσοι πρόκειται να ψηφίσουν πασοκ και Βενιζέλο, ας διαβάσουν σήμερα
    την REAL NEWS, όπου έχει αναλυτικά όλα τα μέτρα που έχουν προαποφασίσει , σχετικά με μισθούς,συντάξεις, απολύσεις, φορολογία, επιδόματα κλπ. Το θέμα είναι πόσοι Έλληνες θα αντέξουν να πληρώσουν άλλα 5000 ευρώ σε φόρους, με περικομμένους μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ; Τα μέτρα που περιγράφει σε πολλές σελίδες η REAL NEWS είναι τα ακόλουθα ( πολλά τα δέχεται και η Νδ, όχι όλα ). Σκέψου αν πραγματικά μπορείς να βγάλεις το καλοκαίρι και τον επόμενο χειμώνα με πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,5 ευρώ. Σκέψου τα παιδιά σου :

    1) Φόρο ΕΤΑΚ και ΦΑΠ
    2) Φόρο για τα αγροτεμάχια ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΠ.
    3) ΕΕΤΗΔΕ ( χαράτσι στη ΔΕΗ ) ΤΟ2012, ενώ οι 100.000 αιτήσεις εξαίρεσης
    εκκρεμούν στις εφορίες της Ελλάδας και απειλούνται με δήμευση καταθέσεων
    και σπιτιών !
    4) αύξηση αντικειμενικών αξιών ( άρα διπλάσιους φόρους ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ και χαράτσια )ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΚΡΗΤΗ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ,ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΑΤΤΙΚΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ,ΑΧΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.
    5) Φόρο 20% στα ενοίκια και στις καταθέσεις
    6) νέες έκτακτες εισφορές στα εισοδήματα, μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, αυτοκίνητα, ελεύθερους επαγγελματίες
    7)κατάργηση φοροαπαλλαγών, οικογενειακών και πολυτεκνικών επιδομάτων,
    και των κοινωνικών επιδομάτων ΣΕ 200.000 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, αφού θα μπουν πολύ χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια.
    8)ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ , άρα διπλασιασμός φόρων και ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΠΕΡΣΙ 1000 Ή 2000 ΕΥΡΩ.
    9) νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις,εφάπαξ
    10) πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,5 ευρώ και ανάλογα το φυσικό αέριο 1,3 ευρώ
    11) ΒΕΝΖΙΝΗ στα 2 ευρώ.
    12) Μείωση επιδομάτων ανεργίας και βύθιση της χώρας σε μεγαλύτερη ύφεση,
    άρα και μείωση του εσωτερικού τουρισμού, καταποντισμός των τουριστικών περιοχών, των ναυτιλιακών και αεροπορικών εταιρίων.
    13) Απολύσεις και ανεργία άλλων 200.000 ατόμων τουλάχιστον σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
    14) ΦΟΡΟ ΙΔΙΟΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ !
    15 )Όχι αποζημιώσεις σε ομολογιούχους που έχασαν τις αποταμιεύσεις τους από το κούρεμα και σε ταμεία ασφαλισμένων και δημόσια ιδρύματα που έχασαν τα αποθεματικά τους.
    16) μηδενισμός αφορολόγητου, ακόμα και για τα παιδιά, οπότε θα αυξηθούν οι
    φόροι κατά 100%
    17 ) νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ, στις συγκοινωνίες και στις εταιρίες κοινής οφέλειας.
    18 ) ηλεκτρονικό φακέλλωμα όλων των Ελλήνων.
    19 ) ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΒΕΒΑΙΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ 13OY KAI 14ΟΥ ΜΙΣΘΟΥ.
    20 ) Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών
    21) Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα – Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά
    22)Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε απο απόλυση είτε απο σύνταξη.
    -23)Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.
    24)Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%
    25) Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά
    26) Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ
    27) Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα
    28) Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα
    29)Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας

    Αυτά όλα στα έκρυψαν τα διαπλεκόμενα κανάλια, εφημερίδες ( όπως το Έθνος ) και ορισμένα στρατευμένα μπλογκς, και τα δημοσιεύει αναλυτικά η εφημερίδα REAL. Αντέχεις ; Έχεις τόσες καταθέσεις, ώστε μέσα στη τετραετία να πληρώσεις φόρους 20.000 ευρώ ανά οικογένεια ; Δες το μισθό σου, τη σύνταξή σου, τα επιδόματά σου, τα παιδιά σου. Μπορείς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ,ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ

    ΓΙΆΥΤΟ ΜΑΥΡΙΖΩ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.

    ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

    ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΣΕΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

    ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. CNN

    ''ΝΔ:ΜΕΤΑΞΥ 18% ΚΑΙ 22%

    ΠΑΣΟΚ:ΜΕΤΑΞΥ 13% ΚΑΙ 18%''

    ΑΥΤΑ ΒΓΑΛΑΝΕ ΠΡΟΧΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ FINANCIAL TIMES

    ''ΝΔ+ΠΑΣΟΚ: ΜΕΤΑΞΥ 30 ΚΑΙ 35%''

    ΚΑΙ ΤΟ REUTERS ΠΡΙΝ ΑΠΟ 3 ΜΕΡΕΣ

    ''ΝΔ+ΠΑΣΟΚ:ΤΑΒΑΝΙ 38,ΜΕ ΠΤΩΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ''

    ΑΜΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΗΡΑΝ ΣΥΡΜΑ ΟΙ ΤΣΑΤΣΑΔΕΣ
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΒΑΝΤΑΡΑΝΕ ΤΟΝ ΘΙΑΣΟ [ΔΗΜΑΡ]ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΜΠΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟ ΜΥΤΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΠΟΡΤΟ ΤΑ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΥΛΛΑ ΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟΥΣ ΡΗΜΑΓΜΕΝΟΥΣ ΣΚΟΤΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΤΙΠΟΤΕΝΙΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ.ΕΛΕΓΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΣΤΙΚΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΣΥΜΠΡΑΞΟΥΝ ΘΙΑΣΟΣ [ΔΗΜΑΡ]ΜΕ ΠΑΣΟΚ.ΕΓΚΛΗΜΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΙΟΥΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΑΤΖΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ.ΑΥΤΟΙ ΓΥΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΔΩΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΓΗ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΦΑΡΕΣ ΜΑΦΙΟΖΩΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΕΧΟΥΝ.ΑΥΡΙΟ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ .ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ.
    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩ ΣΚΑΤΟΧΑΡΤΑ ΤΥΠΩΝΟΥΝ ΟΣΑ ΘΕΛΟΥΝ .ΓΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΚΕ ΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΩ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ ΔΑΓΚΩΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

    ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑΠΟ 1,65 ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ 1,40.

    Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΝΕΒΗΚΕ ΑΠ'ΤΟ 1,55
    ΣΤΟ 1,80.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ!!!!

    ΤΟ ΣΑΜΑΡΙΚΟ SITE ΑΝΤΙΝΕWS
    ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΕΣ ΚΑΤΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ...

    ΑΝΕΒΑΣΑΝΕ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΓΕ ΤΟΝ
    ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ
    ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝΕ...

    ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΑΣ ΛΕΩ...

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΛΑ-ΚΑΛΑ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ!!!

    ΤΙ ΕΙΝ'ΤΟΥΤΟΙ;

    Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ!!!

    ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ Η ΝΔ ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΣΤΑ 4

    ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΑΝ

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ:

    ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΙΔΗΔΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ (ΕΛΕΟΣ!!!),

    ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ

    ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ MANIA ΤΟΥ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΗ ΝΔ ΣΤΟΝ
    ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΧΩΡΟ!!!

    ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ

    ΘΑ ΤΙΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ!!!

    ΗΔΗ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ.

    Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΔΗΛΩΣΗ
    ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ!

    ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ!

    ΣΑΝ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΟ 2007 ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση