GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παράλυτη ασθενής κίνησε ρομποτικό χέρι με τη σκέψη της...

Ένα ακόμα σημαντικό επίτευγμα σημείωσε επιστημονική κοινότητα στις προσπάθειες που γίνονται για να δώσουν και πάλι τη δυνατότητα της κίνη...

Ένα ακόμα σημαντικό επίτευγμα σημείωσε επιστημονική κοινότητα στις προσπάθειες που γίνονται για να δώσουν και πάλι τη δυνατότητα της κίνησης σε παράλυτους ανθρώπους. Η νέα επιτυχία σημειώθηκε στις ΗΠΑ όπου δύο ασθενείς, παράλυτοι από το λαιμό και κάτω, κατάφεραν να ελέγξουν ένα ρομποτικό χέρι με τη σκέψη τους.
Σύμφωνα με το περιοδικό Nature οι επιστήμονες εμφύτευσαν στον εγκέφαλο μία μικροσκοπική συσκευή, που έχει τη δυνατότητα να μεταφράζει τα ηλεκτρικά σήματα σε εντολές.

Η επιστημονική ομάδα αποτελείται μεταξύ άλλων από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Μπράουν , του Χάρβαρντ και του τμήματος Νευρολογίας του νοσοκομείου της Μασαχουσέτης.
Με την χρήση του ίδιου εμφυτεύματος, όπως αναφέρει το BBC, το 2006 η επιστημονική ομάδα είχε καταφέρει την κίνηση με τη σκέψη ενός δρομέα στην οθόνη του υπολογιστή.
«Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια. Ήμουν σε θέση να πίνω καφέ χωρίς τη βοήθεια κανενός. Ήμουν εκστασιασμένη. Ένιωσα ελπίδα και είχα τη αίσθηση της ανεξαρτησίας», είπε η 58χρονη Cathy Hutchinson, μία από τους δύο ασθενής, που έκαναν χρήση του εμφυτεύματος BrainGate.
Και οι δύο ασθενείς είχαν παραλύσει από το λαιμό και κάτω πριν από πολλά χρόνια. Ήταν η πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια που  η Hutchinson έπινε καφέ χωρίς τη βοήθεια κανενός. Σημειώνεται πως η Hutchinson στα 44 της χρόνια, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο την καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο στερώντας της και την φωνή της. Πλέον επικοινωνεί με μία συσκευή επιλέγοντας τα γράμματα με τα μάτια της.

«Ήταν μία στιγμή ευτυχίας. Πρόκειται για ένα επίτευγμα στον εν λόγω τομέα», τόνισε John Donoghue νευρολόγος στο Πανεπιστήμιο Μπράουν. Από την πλευρά του ο καθηγητής Leigh Hochberg δήλωσε πως απώτερος στόχος είναι να μπορέσουν οι παράλυτοι ασθενής να κινούνται και πάλι μόνοι τους.
Ο Hochberg σημείωσε πως έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε προς αυτό το σκοπό, όμως αυτό είναι το όνειρο για όσους ανθρώπους έχουν τέτοια προβλήματα. Είναι αδύνατο να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επιτευχθεί αυτό, επισημαίνουν οι επιστήμονες.

7 σχόλια

  1. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ!

    Δίλημμα Ευρώ ή Δραχμή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

    ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑ!

    ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ,

    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!

    Ψήφος σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σημαίνει επιδοκιμασία του Μνημονίου, ανακούφιση της Μέρκελ, Τρόϊκας και του διεθνούς τραπεζικού και παρασιτικού κεφαλαίου...

    ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, αλλά και των Ισπανών, των Πορτογάλων, των Ιταλών, των Ιρλανδών εργαζομένων και ανέργων!

    Ψήφος στα Μερκελικά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σημαίνει
    ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ για το αύριο!

    Σήμερα όλη η Ευρώπη έχει στραμμένα τα μάτια της στην Ελλάδα.

    Ισπανοί, Ιταλοί, Γάλλοι, Πορτογάλοι βλέπουν σε μας την ελπίδα...

    ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ, ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΡΟ ΤΗΣ ΜΑΝΤΑΜ ΜΕΡΚΕΛ!

    Εδώ με το 16,8% του ΣΥΡΙΖΑ, ΣΕΙΣΤΗΚΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΕΥΡΩΠΗ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ!!

    ΑΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ!

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ,

    ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο "άνθρωπος" είναι απίστευτος!

    Είπε στο ΜΕΓΚΑ: δεν θα πληρώσουμε τους δανειστές !!

    Και με τα χρήματα .που θα πάρουμε!!
    - από τις φορολογικές δηλώσεις -
    θα πληρώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις!!!

    Το δημόσιο εισπράττει 85 δις ευρώ κάθε χρόνο!!!

    Τι πίνεις... άνθρωπέ μου ;

    Στο παραλήρημά του ο Στρατούλης, μιλάει για μαζικές προσλήψεις στην Εκπαίδευση και στην Υγεία, μιλάει ότι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ με τις συνιστώσες τους, Ρόζα, Κόκκινο κτλ...
    Δεν θέλουν τους πλούσιους τουρίστες που θα παίζουν γκόλφ
    και θα ...καταστρέφουν τη χλωρίδα μας!

    Α Π Ι Θ Α Ν Ο Σ μαλακόΤ Υ Π Ο Σ !

    ο συνΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ=Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΛΟΥΜΠΑΣ..

    ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ μαστούρηδες ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ?




    «ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΧΩΡΙΣ ......ΤΣΙΠΑ»
    τού... ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ...!!!
    Ο Υπ. Πρωθυπουργός της Ελλάδος

    - ο Αλέξης καλέ του Συριζα -
    πού στο εσωτερικό και γιά εσωτερική κατανάλωση ωρύεται γιά την κατάργηση τού Μνημονίου στέλνει στα αφεντικά της Ε.Ε. επιστολή υποταγής στούς όρους του Μνημονίου.
    Στην επιστολή του δεν υπάρχει καν η λέξη «κατάργηση» του Μνημονίου την οποίαν έχει αντικαταστήσει με την «αναθεώρηση».


    Ο «ΚΟΥΡΑΔΟΜΑΓΚΑΣ» ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ.

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
    ΣΤΗΝ.........ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ...!!!

    με..
    τον Παπαδημούλη το πρωι στον Real να εξηγεί ότι δεν θα καταγγείλουν το Μνημόνιο αλλά θα το επανεξετάσουν.
    τον κ. Στρατούλη το βράδυ στην Νετ, να λέει ότι δεν θα το επανεξετάσουν αλλά ότι θα το καταγγείλουν.
    τον κ. Μητρόπουλο στο extra να λέει ότι δεν θα το καταγγείλουν αλλά θα το επανεξετάσουν και
    τον κ. Λαφαζάνη στον Alpha να λέει ότι θα το καταγγείλουν οπωσδήποτε.
    - Στο ενδιάμεσο άκουσα και τον κ.Μηλιό να προτείνει να φορολογήσουμε 1% επί του τζίρου όλες τις επιχειρήσεις ζημιογόνες ή μή...

    Επιπλέον έχουμε Λαφαζάνης-Γλέζος υπέρ δραχμής...
    Παπαδημουλης-Τσίπρας υπέρ Ευρώ...

    Κοινώς χάος...φαντασθείτε και να κυβερνήσουν !!!

    Ο Θεός να μας φυλάει..και λίγο ο Αλλάχ..αλλά απο μακριά
    εε....gay Λαθρολάγνοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως τα λέγαμε. Υπάρχει πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

    Η ΝΔ παίρνει διαρκώς νέους ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, την Χ. Αυγή, το ΛΑΟΣ, το ΔΗΣΥ ( ειδικά αν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις ), τη Δράση, τη Δημιουργία Ξανά, το Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας, τη Κοινωνία, και άλλα μικρότερα κόμματα, κινούμενη πλέον από τις παρυφές της αριστεράς, καταλαμβάνοντας όλο το κέντρο και τη δεξιά του εκλογικού σώματος.

    Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ψήφους από το αριστερό Πασοκ, το ΚΚΕ, τους Οικολόγους πράσινους, τη κοινωνικη συμφωνία και άλλα αριστερότερα κόμματα.

    Αυτοί που θα έχουν μικρότερη πτώση θα είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημοκρατική Αριστερά, που θα εισπράξουν ψήφους σε σχέση με όσους φεύγουν από άλλα κόμματα μικρότερα.

    Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ευχαριστημένο, αν πέσει μόνο 4-5 μονάδες και βγει τρίτο κόμμα, αλλά τις περισσότερες πιθανότητες για τη τρίτη θέση έχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημ. Αριστερά, όταν αρχίσουν να έρχονται οι φορολογικές δηλώσεις των Βενιζέλου- Σαχινίδη και οι μεγάλες μειώσεις των συντάξεων και το ΕΤΑΚ του 2009, ενώ ήδη άρχισαν οι μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα από 15 έως 20%. Όλοι αυτοί θα τιμωρήσουν ακόμα περισσότερο το ΠΑΣΟΚ, ενώ ήδη βρίσκεται σε ισχύ το χαράτσι που αδυνατούν να πληρώσουν 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά ! Το νέο γκάλοπ είναι :



    Πρώτια ΣΥ.ΡΙΖΑ. με 1,5 μονάδα διαφορά από τη ΝΔ δείχνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για την εφημερίδα Μetro weekend.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προηγείται με 21,7%, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η ΝΔ με 20,2 %. Ενώ η Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ κινούνται ανοδικά σε σχέση με το εκλογικό ποσοστό που κατέγραψαν στις τελευταίες εκλογές, τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ καταγράφουν μείωση συγκεντρώνοντας 11,7%.

    Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,3% και η Δημοκρατική Αριστερά με 6,2%. Μεγάλη πτώση εμφανίζει το ΚΚΕ καταγράφοντας στην πρόθεση ψήφου 5,5%, όπως και η Χρυσή Αυγή με 3,7%.

    Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 10.9%. Ενώ, τα κόμματα που έδιναν μάχη στις εκλογές της 6ης Μαίου να μπουν στη βουλή συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά: Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, Κοινωνική Συμφωνία 2%, ΛΑΟΣ 1,9% και Οικολόγοι Πράσινοι 1,1%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οδηγίες για να ξεφύγετε τις παγίδες που ετοίμασαν Βενιζέλος και Σαχινίδης. Οι άθλιοι, ενώ ο κόσμος είναι άνεργος ή έχει χάσει το 30-50% των εισοδημάτων του, τριπλασίασαν τα τεκμήρια και όσοι είχαν πέρσι επιστροφή, πληρώνουν φόρο φέτος ! Χαμός στις εφορίες, κλάμα στις οικογένειες των Ελλήνων !

    Για να μην πληρώσετε επιπλέον φόρο οι αποδείξεις που θα προσκομίσετε πρέπει να είναι βάση του τεκμαρτού εισοδήματος και όχι βάση του πραγματικού. Αναλυτικές οδηγίες από τον φοροτεχνικό Παναγιώτη Παντελή.

    Από τις πρώτες 40.000 φορολογικές δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει παρουσιαστεί σε περίπου 24.000 δηλώσεις το φαινόμενο οι φορολογούμενοι να έχουν εισοδήματα με τεκμαρτό προσδιορισμό και όχι με το πραγματικό τους εισόδημα

    Οπως δήλωσε στο Newsit o φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής "αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν προσκομίσει αρκετές λιγότερες αποδείξεις από τις οποίες προβλέπονται. Αυτό σημαίνει πως πέρα από την επιβάρυνση που θα πληρώσουν σε φόρο για το τεκμαρτό εισόδημα, να πληρώσουν προκαταβολή, αλλά να επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο με τις αποδείξεις οι οποίες τους λείπουν.

    Εκείνο που θα πρέπει να προσέξουν όλοι οι φορολογούμενοι είναι οτι για να ισχύσουν οι αποδείξεις πρέπει να προσδιορίσουν το 25% στο τεκμαρτό εισόδημα, σε αυτό δηλαδή που είναι το μεγαλύτερο και φορολογείται και επιπλέον αυτό θα πρεπει να γίνει με την αρχική και εμπρόθεσμη δήλωση.

    Αυτοί λοιπόν οι 24.000 φορολογούμενοι που έχει εκαθαριστεί η φορολογική τους δήλωση δεν μπορούν με συμπληρωματική δήλωση να προσκομίσουν αποδείξεις και να μην επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρο.

    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ:
    - Μισθωτός με πραγματικό εισόδημα 5.000 ευρώ και τεκμαρτό 15.000 ευρώ.

    Δηλαδή εάν κάποιος δουλεύει part-time και παίρνει 357 ευρώ το μήνα, θα πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις 1.250 ευρώ και δε θα πληρώσει καθόλου φόρο.

    Εάν όμως είναι έγγαμος, έχει ένα σπίτι 90τ.μ και ένα αυτοκίνητο 1.400 κυβικών έχει τεκμαρτό εισόδημα 15.000 ευρώ και οι αποδείξεις που πρέπει να προσκομίσει είναι 3.750 ευρώ και όχι 1.250 ευρώ.
    Αυτός λοιπόν θα πληρώσει φόρο 1.995 ευρώ, θα πληρώσει προκαταβολή 1.097 ευρώ, άρα θα πληρώσει συνόλο 3.092 ευρώ.

    ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ 1.250€ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ 3.750€ Ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 387€
    ΣΥΝΟΛΟ: 3.479€

    - Μισθωτός με πραγματικό εισόδημα 15.000 ευρώ και τεκμαρτό εισόδημα 30.000€

    Δηλαδή εάν κάποιος παίρνει μισθό 1.000 ευρώ το μήνα, θα πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις 3.705 ευρώ και θα πληρώσει φόρο 1.240 ευρώ.

    Εάν είναι έγγαμος, έχει ένα σπίτι 100 τ.μ, ένα αυτοκίνητο 1600 κυβικά και πληρώνει δόση δανείου έχει τεκμαρτό εισόδημα 30.000 ευρώ και οι αποδείξεις που πρέπει να προσκομίσει είναι 7.500 ευρώ και όχι 3.750 ευρώ.
    Αυτός λοιπόν θα πληρώσει φόρο 5.320 ευρώ, θα πληρώσει προκαταβολή 2.926 ευρώ, άρα θα πληρώσει σύνολο 8.246 ευρώ.

    ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 7.500 ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ 3.750€ Η ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΕΊΝΑΙ 581€
    ΣΥΝΟΛΟ: 8.827€

    "Αρα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε οι φορολογούμενοι να μην πληρώσουν επιπρόσθετο φόρο λόγω των αποδείξεων" επεσήμανε τέλος ο φοροτεχνικός.

    Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο κ.Παναγιώτης Παντελής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «ΕΒΓΑΛΕ» ΓΙΟ ΛΗΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
    και ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ... ΟΡΘΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ και ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ...!!!

    Η γελοιότητα στην πολιτική σκηνή είναι καθημερινό φαινόμενο με ευθύνη ασφαλώς των ΜΜΕ.

    Καί ύστερα μιλάνε γιά απαξίωση τού.. πολιτικού συστήματος...!!!

    «Τρώμε στη μάπα» καθημερινά σε όλα τα ΜΜΕ την φάτσα της νέας πολιτικής φίρμας τον Ν.Βούτση, Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τού οποίου ο γιός στις 3 Οκτωβρίου του 2007 διέπραξε ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Γκύζη με τις κατηγορίες ληστείας, κατοχής εκρηκτικής βόμβας (κακουργήματα) και παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής.

    Ο πατέρας Βούτσης και σύγχρονη «ακαταμάχητη φάτσα» της πολιτικής είπε στο Δικαστήριο:
    «Τα χρήματα από τη ληστεία, ο γιος μου θα τα διέθετε σε εκδηλώσεις, εκτύπωση αφισών κ.ά. Τα κίνητρα τού γιού μου δεν ήταν.. ιδιοτελή»...!!!

    Η δε Μαμά του είπε στο Δικαστήριο:
    «Στον αντιεξουσιαστικό χώρο υπάρχει η αντίληψη ότι η πράξη του γιου της δεν είναι ληστεία, αλλά... απαλλοτρίωση»....!!!


    Ε, αυτός ο Πατέρας και Βουλευτής του Τσίπρα όπως και των 10 συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα τα ΜΜΕ, μας υποδεικνύει και μας διαπαιδαγωγεί πως θα Κυβερνηθούμε και μάλιστα με...χρηστό τρόπο...!!!

    Αν αυτός ο τύπος ή Εθνοπατέρας, ήταν Βουλευτής άλλου κόμματος
    θα είχε αντιμετωπίσει τη κατακραυγή των ΜΜΕ.;;;

    ΤΟ «ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ» ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ και ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΤΗΣ...
    ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ...!!!

    Οι κουραδομαγκες του συριζα
    οι κουκουλοφοροι....

    Αντε ρε ανθελληνες AΛΗΤΕΣ
    η "αριστερα" των λαθρομεταναστων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλέξης Τσίπρας στον Guardian:

    «Η Μέρκελ έχει τεράστια κοινωνική ευθύνη»

    «Οι Έλληνες υπήρξαν πειραματόζωα της λιτότητας»

    Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

    «Να σταματήσει το πείραμα» των πολιτικών λιτότητας που επιδιώχθηκαν στο όνομα της επίλυσης της κρίσης, ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα The Guardian.

    «(Η Ελλάδα) επιλέχθηκε να είναι το πείραμα για την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών σοκ και οι Έλληνες υπήρξαν τα πειραματόζωα» είπε.

    «Εάν το πείραμα συνεχιστεί, τότε θα θεωρηθεί επιτυχημένο και οι πολιτικές αυτές θα εφαρμοστούν και σε άλλες χώρες. Γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό να σταματήσει το πείραμα. Δεν θα είναι νίκη μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη» πρόσθεσε.

    Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι ποτέ η χώρα δεν βρισκόταν σε τόσο άσχημη κατάσταση.

    «Ήττα είναι η μάχη που δεν δίνεται» λέει ο Έλληνας πολιτικός και όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτά εάν φοβάται, εκείνος απαντά: «Θα φοβόμουν εάν συνεχίζαμε σε αυτόν τον δρόμο, έναν δρόμο προς την κοινωνική κόλαση [...] Όταν κάποιος παλεύει, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κερδίσει και εμείς παλεύουμε για να κερδίσουμε».

    Ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι δεν τάσσεται κατά του ευρώ ή της Ευρωζώνης και δηλώνει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος «έχει τεράστια κοινωνική ευθύνη».

    «Δεν επιθυμούμε να εκβιάσουμε, θέλουμε να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι ο τρόπος που έχει επιλέξει να αντιμετωπίσει την Ελλάδα είναι αντι-παραγωγικός. Είναι σαν να πετάει κάποιος χρήματα σε έναν λάκο χωρίς πάτο» προσθέτει.

    «Οι επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα θα καθορίσουν όχι μόνο τι θα συμβεί εδώ, αλλά τι θα συμβεί σε διεθνές επίπεδο» δηλώνει και τονίζει ότι η μάχη δεν είναι προσωπική.

    «Δεν αφορά λαούς και πολίτες. Από τη μία πλευρά είναι οι εργαζόμενοι και η πλειοψηφία των πολιτών και από την άλλη είναι οι καπιταλιστές, οι τραπεζίτες, οι κερδοσκόποι των χρηματιστηριακών συναλλαγών, τα μεγάλα κεφάλαια. Είναι ένας πόλεμος ανάμεσα στους πολίτες και τους καπιταλιστές» λέει.

    Ερωτηθείς τι θα κάνει με το μνημόνιο εάν εκλεγεί, απαντά: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να προχωρήσουμε σε μονομερή κίνηση. Θα αναγκαστούμε να δράσουμε, εάν εκείνοι δράσουν μονομερώς και κάνουν το πρώτο βήμα» λέει.

    «Εάν δεν μας πληρώσουν, εάν σταματήσουν να χρηματοδοτούν (τα δάνεια), τότε δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τους πιστωτές μας. Αυτό που λέω είναι πολύ απλό» προσθέτει.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Επενδυτής ξεκαθαρίζει ότι «η επιστροφή στη δραχμή δεν είναι επιλογή».

    Τονίζει ότι «η Βουλή θα ακυρώσει τον νόμο του μνημονίου και θα επαναδιαπραγματευτούμε το χρέος».

    «Το μνημόνιο μας οδηγεί στη δραχμή, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ» λέει.

    Απευθυνόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Αλέξης Τσίπρας τον καλεί να σταματήσει «τις κινδυνολογίες με μοναδικό σκοπό την προσωπική του σωτηρία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. .. ο γιός στις 3 Οκτωβρίου του 2007 διέπραξε ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Γκύζη με τις κατηγορίες ληστείας, κατοχής εκρηκτικής βόμβας (κακουργήματα) και παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής.

    Ο πατέρας Βούτσης και σύγχρονη «ακαταμάχητη φάτσα» της πολιτικής είπε στο Δικαστήριο:
    ________________________________
    «Τα χρήματα από τη ληστεία, ο γιος μου θα τα διέθετε σε εκδηλώσεις, εκτύπωση αφισών κ.ά.
    Τα κίνητρα τού γιού μου δεν ήταν.. ιδιοτελή»...!!!

    Η δε Μαμά του είπε στο Δικαστήριο:
    ___________________________________
    «Στον αντιεξουσιαστικό χώρο υπάρχει η αντίληψη ότι η πράξη του γιου της δεν είναι ληστεία, αλλά... απαλλοτρίωση»....!!!

    Ε, αυτός ο Πατέρας και Βουλευτής του Τσίπρα όπως και των 10 συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα τα ΜΜΕ, μας υποδεικνύει και μας διαπαιδαγωγεί πως θα Κυβερνηθούμε και μάλιστα με...χρηστό τρόπο...!!!

    EΣΥ
    ΕΙΣΑΙ ΡΕ ..Α Λ Η Τ Α Ρ Α
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ;
    _____________________
    ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΟ p.c.
    α
    ρ
    χ
    ι
    δ
    ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση