GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ελληνας …όλων των Ηπείρων!

Ο Ελληνας …όλων των Ηπείρων ξεπηδάει μέσα από το βιβλίο «Οι Έλληνες στην Άπω Ανατολή» του καθηγητή Αναστάσιου Τάμη, η πηγή έμπνευσης του οπο...

Ο Ελληνας …όλων των Ηπείρων ξεπηδάει μέσα από το βιβλίο «Οι Έλληνες στην Άπω Ανατολή» του καθηγητή Αναστάσιου Τάμη, η πηγή έμπνευσης του οποίου υπήρξε η ιστορία του 95χρονου ομογενή Βύρωνα Θεοφάνη, που ήταν η πηγή έμπνευσης για τη συγγραφή του βιβλίου που παρουσιάστηκε τιςπροάλλες στην Αυστραλία από τον πρωην Πρωθυπουργό John Brumby και έναν Έλληνα τ.υπουργό της αχανούς αυτής χώρας κ. Φάνη Θεοφάνους.Δέστε σε …σύντομη περίληψη την ιστορία του Βύρωνα Θεοφάνη: Κατά τον κ. Τάμη, βρέθηκε νεότατος στην Κίνα, εμπορεύτηκε ποτά στο Μούγντεν και στο Χαρμπίν, ανέλαβε εργοστάσιο επεξεργασίας βότκας στη Σαγκάη, γνώρισε και σχετίστηκε φιλικά με την οικογένεια του Χαράλαμπου Δουκάκη (ανηψια του Μιχάλη Δουκάκη, υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ) στο Τιεντσίν και το Πεκίνο και τις τρεις θυγατέρες του, οι δύο εκ των οποίων, η Τρούλα και η Μάχη Δουκάκη, βρίσκονται στην Αυστραλία, διέφυγε στην Ιαπωνία το 1950, εργάστηκε ως άτυπος πρέσβης του Ελληνισμού, διέσωσε από τον Πόλεμο της Κορέας, τον Νικήτα Βενιζέλο, ευεργέτησε παλιννοστούντες Έλληνες, ίδρυσε με άλλους Έλληνες τον Ελληνο-Ιαπωνικό Σύνδεσμο, την Κοινότητα των Ελλήνων στο Τόκιο, και άνοιξε κατάστημα σουβενίρ στη Γιοκοχάμα με τον αδελφό του Πλάτωνα Θεοφάνη (ο οποίος είχε νυμφευτεί στο Μούγτεν τη γοητευτική Κλαύδια Στεφανίδη, θυγατέρα του εκδιωγμένου από το σταλινικό καθεστώς Πόντιου πρόσφυγα δασκάλου, Βλαδίμηρου Στεφανίδη).
Η Κλαύντια και τα παιδιά τους, που γεννήθηκαν στην Κίνα και στην Ιαπωνία και που σήμερα ζουν στην Αυστραλία, προστάτευσαν δεκάδες έλληνες στρατιώτες της κορεατικής εκστρατείας και παρασημοφορήθηκαν από την Ελληνική Πολιτεία, για τη εθνική τους δράση στην Ιαπωνία.
Ο Βύρων Θεοφάνης, περιζήτητος γαμπρός – σχετίστηκε με τη δημοφιλέστερη ηθοποιό της Ιαπωνίας της περιόδου 1946-1962, τη γοητευτική και θρυλική για τους φίλους του παγκόσμιου κινηματογράφου, Sugi Yoko, την οποία δεν νυμφεύθηκε (δεν το επέτρεψαν οι γονείς της) – αφού επισκέφτηκε σύντομα την Ελλάδα, εγκαταστάθηκε μαζί με τον αδελφό του Πλάτωνα στη Μελβούρνη.
Στη Μελβούρνη γνώρισε την αείμνηστη σύζυγό του, Γκόλφω, άνοιξε δικό του εργαστήριο και αργότερα εργοστάσιο καφέ, , έκανε οικογένεια με τρία παιδιά (τους Βασίλη, Ειρήνη και Τίνα) υπηρέτησε τους ΑΧΕΠΑ, ενίσχυσε τις ελληνικές σπουδές, τα γράμματα και προσπάθησε να σηκώσει την Ελλάδα ψηλότερα, κάτι που συνεχίζει να κάνει ακόμα και στα 95 του!
Με χαιρετισμό του ο μέχρι τις προάλλες υπουργός Παιδείας της Ελλάδας κ Μπαμπινιώτης τονίζει:
«Ο καθηγητής Αναστάσιος Τάμης τεκμηρίωσε, ανέλυσε και ανέδειξε την ελληνική παρουσία σε τρεις ηπείρους, καλύπτοντας συνολικά με την έρευνά του τον ελληνικό εποικισμό σε 21 χώρες και προσφέροντας έτσι πολύτιμες υπηρεσίες στη βιβλιογραφία του Ελληνισμού. Δεν μπορώ επίσης να μην αναφέρω και τη συμβολή τού κ. Τάμη στην κοινωνική γλωσσολογία, αφού με τις μελέτες του έκανε διεθνώς γνωστή την ελληνική εθνόλεκτο της Αυστραλίας.
Ο τ.υπουργός κ. Φάνης Θεοφάνους είπε:.<<Οι περιπτώσεις των αδελφών Βύρωνα και Πλάτωνα Θεοφάνη, του Χαράλαμπου Δουκάκη που βρέθηκε στην Κίνα ενωρίς το 1911, προκειμένου να αποφύγει να κληθεί στρατιώτης στον Τουρκικό Στρατό, ως Σμυρνιός, και του οποίου ο εξάδελφος βρέθηκε την ίδια εποχή στις ΗΠΑ όπου ο γιος του αναδείχθηκε Υποψήφιος των Δημοκρατών για την Προεδρία των ΗΠΑ, δίνουν ένα τεράστιο φάσμα δικτύωσης οικογενειών που απλώνονται διαχρονικά σε χώρες πάνω από ωκεανούς και θάλασσες>> τόνισε ο κ. Θεοφάνους.
Ειναι αναμφίβολα μία κιβωτός που κρύβει μέσα του ενα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής μετανάστευσης.

2 σχόλια

  1. Κραχ στις ελληνικές οικογένειες από τις νέες φορολογικές δηλώσεις, εφεύρεση του Βενιζέλου με τα "τεκμήρια" ! Σύμφωνα με ακροατές του real fm που τηλεφώνησαν για να διαμαρτυρηθούν :
    Πολύτεκνος με 5 παιδιά και εισόδημα 25.000 ευρώ ενώ πέρσι είχε επιστροφή φόρου, φέτος υποχρεώνεται να πληρώσει ( λόγω τεκμηρίων και μείωσης του αφορολογήτου ) 4.500 φόρο !
    Άνεργος με 8.000 εισόδημα, υποχρεώνεται να πληρώσει φόρο σαν να είχε εισόδημα 17.000 ευρώ( λόγω τεκμηρίων )!!!
    Προβλέπω άγριες καταστάσεις. Βλέπω τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να πολιορκούν τα γραφεία των υπουργών και βουλευτών τους , με τα εκκαθαριστικά στο χέρι, και να γίνεται η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Και η οργή εξαπλώνεται κάθε μέρα σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις επόμενες εκλογές, αφού μέχρι τις 15 Ιουνίου, όλοι θα έχουν μάθει το νέο χαράτσι που τους φόρεσε ο Βενιζέλος και το επιτελείο του, ενώ ακόμα δεν έχει έρθει το χαράτσι στη ΔΕΗ του 2012, το ΕΤΑΚ του 2009 και όσους άλλους φόρους ετοίμασε για τους Έλληνες το πασοκ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νέο πρόβλημα για το μεταλλαγμένο πασοκ τα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

    Σε μια χρονιά που οι μαθητές πήραν τα βιβλία με 2 μήνες καθυστέρηση, το επιτελείο της Αννούλας φρόντισε να βάλει δύσκολα και δυσνόητα θέματα στους μαθητές της Γ' Λυκείου, εξοργίζοντας αυτούς και τις οικογένειές τους.
    Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, όπου πολλά παιδιά δεν μπόρεσαν να κάνουν φροντιστήρια, δεν έκαναν πολλές εβδομάδες κανονικό μάθημα από έλλειψη βιβλίων ή και καθηγητών, οι φωστήρες του Υπουργείου ( βασικά κρατήθηκε το επιτελείο της Αννούλας ) έβαλαν δύσκολα θέματα και εξόργισαν τους μαθητές, που απογοητεύτηκαν τόσο από την Έκθεση, όσο και από το μάθημα επιλογής.
    Αυτό που φοβούνται τώρα στην Ιπποκράτους είναι ότι,μετά τη φυγή εξοργισμένων από τις φορολογικές δηλώσεις και τις αναδρομικές μειώσεις στις συντάξεις πολιτών, χάνουν το μεγαλύτερο μέρος των νέων ψηφοφόρων που θα στραφούν ακόμα πιο μαζικά προς Νέα Δημοκρατία, Σύριζα και Ανεξάρτητους Έλληνες, συμπαρασύροντας μαζί τους φίλους, αδέλφια, γονείς και συγγενείς !

    Αυτό καθιστά ανέφικτο το να πιάσει το πασοκ πάνω από 10% και οδηγείται πλέον σε ξεκάθαρα μονοψήφια νούμερα του 7 και 8% !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση