GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γουμενίσσης Δημήτριος: "Δεν πρέπει να επενδύουμε αλόγιστα στο λαϊκό δυναμισμό"...

1ον ] Η δικαιοσύνη, η αξιοκρατία και η αξιοποίηση των δυνάμεων του τόπου, με αίσθηση των ορίων φαινομένης αντοχής του κοινωνικού σώματος...

1ον ] Η δικαιοσύνη, η αξιοκρατία και η αξιοποίηση των δυνάμεων του τόπου, με αίσθηση των ορίων φαινομένης αντοχής του κοινωνικού σώματος, ανήκει στη διαχειριστική υπευθυνότητα των αρμοδίων. Δεν πρέπει να λησμονούμε ούτε και όμως και να επενδύουμε αλόγιστα στο λαϊκό δυναμισμό, με τη θαυμαστή ωριμότητα και κοινωνική αλληλεγγύη σε δύσκολες φάσεις της ιστορίας μας.
Προς αυτήν την κατεύθυνση εμπνέουν και καθοδηγούν οι ιστορικές επέτειοι, οι οποίες μάλιστα πάντοτε προκαλούσαν το θαυμασμό των συμμάχων δυνάμεων, ώστε να λεχθεί κάποτε από στόμα ξένου ηγέτη ότι “Πριν λέγαμε πως οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες• από τώρα θα λέμε πως οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες”.
Μια τέτοια πολυσήμαντη ιστορική επέτειος είναι και η νίκη στο Σκρα, η εκπόρθηση του οχυρωμένου και σχεδόν απόρθητου “Σκρα ντι λέγκεν”. Απόρθητου, μέχρι που το κατέλαβε η ελληνική ψυχή, με τις Μεραρχίες Αρχιπελάγους, Κρητών και Σερρών υπό τον στρατηγό Εμμανουήλ Ζυμβρακάκη, την 17η Μαΐου 1917, με μια καίρια και πολυσήμαντη νίκη των προγόνων μας.
“Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία”. Τροφοδοτώντας την αρετή με την ακεραιότητα της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης μίλησε στο εκκλησίασμα και στις Αρχές ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουμενίσσης κ. Δημήτριος μέσα στο Ναό του Αγίου Δημητρίου Σκρα, πριν την επίσημη Δοξολογία της Κυριακής 13 Μαΐου.
Ο ίδιος έψαλε και την Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο στην είσοδο του χωριού, τιμώντας τους ήρωες και ευχόμενος για τους γενναίους που θυσιάστηκαν τότε, ώστε να απλωθούν δικαίως τα σύνορά μας σε ευρύτερα όρια πατρογονικής κληρονομιάς και ζωτικού χώρου. Παρόντες ο Δήμαρχος Παιονίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, οι εκλεγέντες Βουλευτές Κιλκίς, ο Δκτης της 9ης Μεραρχίας Πεζικού, ο Αστ. Δντης Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου, ο Δκτης της Π.Υ. Γουμένισσας, εκπρόσωποι Σωματείων και φορέων, μεταξύ των οποίων και Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου των Βλάχων, της Παμμακεδονικής Ένωσης Κρητών και της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης.
Ο Δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας απηύθυνε επίκαιρο πολυσήμαντο χαιρετισμό, ο πρόεδρος του παρ/τος Μακεδονίας του Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Βενιζέλος” Κων. Νικολάκαρος αναφέρθηκε στη σημασία της πετυχημένης πολιτικής του μεγάλου πολιτικού εκείνου άνδρα, ενώ ο εκπαιδευτικός κ. Βαΐτσης Βαϊστίδης με την ομιλία του έδωσε με σαφήνεια το περίγραμμα της ελληνικής νίκης και τη σημασία της για το παρόν.
Κατάθεση πολλών στεφάνων και προσκλητήριο των πεσόντων κατενώπιον του Ηρώου ήταν η λιτή προσφορά μας σ᾽ εκείνους τους ήρωες που θυσιάστηκαν υπέρ πίστεως και πατρίδος. Τον Εθνικό Ύμνο παιάνισε η στρατιωτική φιλαρμονική, ενώ ταυτόχρονα τον έψαλε το τιμητικό άγημα.
Στην κεντρική πλατεία κατατέθηκε στεφάνι στην προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου για την κεφαλαιώδους αξίας πολιτική γραμμή του και ακολούθησαν ενθουσιώδεις χοροί από τα τρία αντιπροσωπευτικά Σωματεία.
2ον ] Την προηγούμενη μέρα, στο Πολύκαστρο ο ιερός κλήρος και ο λαός με επικεφαλής το Σεβ. Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου κ. Δημήτριο υποδέχθηκαν στο Πολύκαστρο την ιερή εικόνα της Αγίας Τριάδος, σέμνωμα των προσφύγων της Ανατολικής Ρωμυλίας από το Καβακλί, όπου ανήκει και το Σιναπλί, που οι κάτοικοί του εγκαταστάθηκαν και συνδημιούργησαν το Πολύκαστρο. Η ιερή εικόνα κοσμούσε το ομώνυμο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος και μεταφέρθηκε στην Ελλλάδα, αρχές της δεκαετίας του 1990. Θα παραμείνει στο φερώνυμο κεντρικό Ναό του Πολυκάστρου μέχρι και την 21η Μαΐου, σε καθημερινό προσκύνημα και ευλογία της ενορίας και της περιοχής.
Στην υποδοχή συμμετείχαν ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Αθαν. Λαπόρδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρ. Γκουντενούδης, ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών, το χορωδιακό και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου, η φιλαρμονική του Δήμου και το ενοριακό πλήρωμα.
Επακολούθησε Εσπερινός σε κατάλληλα διαμορφωμένο το χώρο του νέου Ναού, όπου προέστη και μίλησε ο Μητροπολίτης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός ο ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Τερζής, Πρόεδρος του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Εδέσσης. Στο τέλος η δραστήρια Ενορία δεξιώθηκε τους παρόντες στο παρακείμενο ενοριακό της κέντρο.
3ον ] Ενόψει της εξεταστικής δοκιμασίας των μαθητών και μαθητριών για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη 16/5 στις 6 μ.μ. θα τελεσθεί ιερά Παράκληση προς την Θεοτόκο στους Ι. Ναούς Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου και Αγίου Γεωργίου Ευρωπού, καθώς και στην Ι. Μονή Παναγίας Γουμενίσσης. Παράκληση για την ενίσχυση του ηθικού, τη βοήθεια και την έμπνευση του Θεού στην εισαγωγική αυτή δοκιμασία. Για τον ίδιο ποιμαντικό σκοπό από 13 έως 19 Μαΐου, τελείται καθημερινά θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Γουμενίσσης τις ώρες 5–8 π.μ. και στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου στις ώρες 7–9.30 π.μ., όπου και θα μνημονεύονται τα ονόματα των εξεταζομένων μαθητών και υποψηφίων φοιτητών. Αντίστοιχη λειτουργική και προσευχητική διακονία προσφέρεται και στον Ι. Ναό Παναγίας “Άξιόν Εστιν” Αξιουπόλεως.

9 σχόλια

  1. «Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, από τον οποίο ζήτησε, στο πλαίσιο του νόμου, να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διακριτικής ευχέρειας που διαθέτει, ώστε να μην απελαθεί ο γνωστός δημοσιογράφος, Νίκο Άγκο»

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ, ΕΛΛΗΝΑ ;
    ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΕ ΕΧΕΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΜΠΕΝΥ, ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ !

    ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΦΟΡΤΩΣΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ. ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΕΛΕΟΣ ΚΑΝΕΝΑ, ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΩΜΟΣ, ΑΦΗΣΕ 1,5 ΕΚ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΑΦΗΣΕ 1,5 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ Ή ΜΕ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ.
    ΑΦΗΣΕ 200.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ, ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΙ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΑΚΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ.
    ΑΦΗΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΟΡΦΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
    ΕΦΑΓΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ, ΜΕ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ, ΕΝΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ Ή ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΡΣΙ 1000 ΕΥΡΩ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ 2000 ΦΟΡΟ, ΧΩΡΙΑ ΤΟ ΕΤΑΚ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΠ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΤΟΣ, ΧΩΡΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ 2012.

    ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ. ΑΣ ΤΟΝ ΚΑΜΑΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ Ή ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ. ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ. ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΤΟΣ, ΕΛΕΟΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΡΦΑΚΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ. ΜΟΝΟ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΣΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΚΟΡΟΙΔΑ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΑΝΤΕ, ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ, ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΣΚΙΣΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι κατάφεραν Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος ; Ιδού τα αποτελέσματα της πολιτικής τους. Και να φανταστεί κανείς ότι δεν έχει έρθει ούτε το χαράτσι του 2012, ούτε το ΕΤΑΚ του 2009, ούτε οι νέες αφόρητες φορολογικές δηλώσεις, ούτε οι νέες μειώσεις!!! ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ !!!

    Σημαντικά στοιχεία για την οικονομική κρίση που πλήττει δραματικά τους μαθητές και τις οικογένειές τους, εξέτασαν οι έφηβοι σύμβουλοι του Συνηγόρου του Παιδιού και έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ανεξάρτητη αρχή, μετά και τη διεξαγωγή της 4ης συνάντησης της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Ομάδα Εφήβων Συμβούλων, με βάση ερωτηματολόγιο που διαμόρφωσαν, με τη συμβολή των επιστημόνων του Συνηγόρου (1.211 απαντήσεις από μαθητές 22 σχολείων σε διάφορες περιοχές της χώρας), οι μαθητές πιστεύουν ότι η κρίση έχει σοβαρές συνέπειες στη ζωή τους με ποσοστά γύρω στο 90%. Μάλιστα, το 29% των μαθητών συζητά στις οικογένειές τους την πιθανότητα μετανάστευσης ενός τουλάχιστον μέλους της στο εξωτερικό.

    Επίσης, εντύπωση προκαλεί ότι ενώ καταγράφεται σημαντική μείωση στα οικογενειακά έξοδα (το 70% των μαθητών αναφέρουν αρνητικές αλλαγές στο επίπεδο διαβίωσής τους), μόνο το 33% αυτών δεν έχει περιορίσει τα φροντιστήρια και τα μαθήματα ξένων γλωσσών.

    Παράλληλα, το 20% απάντησε ότι ο ένας ή και οι δύο γονείς του έχουν χάσει τη δουλειά τους, ενώ το 82% αναφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην εργασιακή κατάσταση των γονέων τους.

    Η ομάδα συζήτησε, επίσης, για τα δικαιώματα των παιδιών που διαμένουν σε ιδρύματα παιδικής προστασίας, θέμα που απασχολεί φέτος το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Συνηγόρων του Παιδιού και τους Εφήβους Συμβούλους τους. Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, στο οποίο διαμένει μέλος της ομάδας, συνάντηση με τα παιδιά του ιδρύματος και ξενάγηση στους χώρους διαβίωσής τους.

    Υπενθυμίζεται ότι η Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού, 20 αγόρια και κορίτσια 14-18 ετών, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αποτελεί θεσμό των τελευταίων ετών για την ανεξάρτητη αρχή.
    Zougla.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ ωρε . . . . .


    http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γαμιέστε φασιστοπαπάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ;!
    Νομίζω ότι ο Λοβέρδος είχε πει ότι θα κλείσουν πάνω από 20 νοσοκομεία.... ο νοών νοείτο...

    Από την περασμένη Τετάρτη πάρα πολλοί διοικητές νοσοκομείων, πρυτάνεις ΑΕΙ και υπεύθυνοι αρκετών άλλων οργανισμών του δημοσίου άρχισαν να ανακαλύπτουν ΑΝΑΥΔΟΙ, πως έχει ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ το 70% των χρημάτων ΕΝΤΟΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ που διατηρούσαν στην Τράπεζα της Ελλάδος ! Οι λογαριασμοί αυτοί ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΑ !

    Την μέρα που «έκλεινε» το PSI και μάλλον λίγο πριν τα μεσάνυχτα, κυβέρνηση και διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΠΟ ΚΑΤΟΧΟΥΣ με αυτά τα χρήματα, χωρίς να ρωτήσουν τους καταθέτες των έντοκων λογαριασμών ! Οι «ομολογιούχοι» αυτοί έτσι ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ, ενώ ταυτόχρονα ΛΗΣΤΕΥΘΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ από νοσοκομεία, πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς τελείως απαραίτητα για την στοιχειώδη διατήρηση της λειτουργίας τους !

    1) Τώρα τι θα γίνει με τα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια κ.κ. Προβόπουλε , Βενιζέλο , Σαχινίδη ,
    Παπαδήμο, Σαμαρά κλπ «γκάνγκστερς» ;
    Τι θα γίνει με τους καρκινοπαθείς στο Ογκολογικό «Αγ. Ανάργυροι» ;
    Τι θα γίνει με τους ασθενείς στο Κρατικό Νίκαιας ;
    Τι θα γίνει στο ΕΜΠ και στο Πάντειο ;
    Γιατί κ. Προβόπουλε δεν αγοράσατε ομόλογα «στο παρά πέντε» ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΙΣΘΟ των 5 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο (!!!), που τον μειώσατε «εθελοντικά» στα 4 εκατομμύρια (!!!)
    - για τέτοιο δούλεμα μιλάμε και που συνεχίζετε να τον τσεπώνετε
    Κ Α Ν Ο Ν Ι Κ Ο Τ Α Τ Α από το υστέρημα του ελληνικού λαού ;

    2) Αυτή ήταν η «εθελοντική συμμετοχή» στο PSI ;
    Να ληστευτούν τελευταία στιγμή νοσοκομεία, ΑΕΙ κλπ
    ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΡΩΤΗΘΟΥΝ για να αγοραστούν ομόλογα ;
    Και μετά βγαίνατε χωρίς ντροπή
    ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΤΕ ΚΙΟΛΑΣ για 90% συμμετοχή ;
    Από ποιούς ;

    3) Αφού εν πάση περιπτώσει το «μάρμαρο» το πλήρωσε ΟΛΟΚΛΗΡΟ ο ελληνικός λαός,
    (όπως αποδεικνύεται πλέον περίτρανα)
    γιατί συνεχίζεται το ΠΑΡΑΜΥΘΙ πως

    «τι να κάνουμε, τα αντιλαϊκά μέτρα τα απαιτούν οι δανειστές μας, ενώ εμείς δεν τα θέλουμε».

    Ποιοι δανειστές σας ;

    Τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, το Τεχνικό Επιμελητήριο και ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας ;
    Όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί που Κ Α Τ Α Λ Η Σ Τ Ε Ψ Α Τ Ε μέσα στη νύχτα (κυριολεκτικά) ;

    4) Για να' χουμε καλό ρώτημα, να μας εξηγήσετε ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΑΤΕ ΟΜΟΛΟΓΑ
    εκείνο το μοιραίο βράδυ και τους γλιτώσατε από το «κούρεμα» με τα πολύτιμα χρήματα των νοσοκομείων .
    Ήταν ξένες τράπεζες ;

    ήταν ελληνικές τράπεζες ;

    Ποιοι ήταν αυτοί στους οποίους
    ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ την τελευταία στιγμή ;

    Με τι κριτήρια επιλέχθηκαν ;

    ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ;

    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ, ΜΕ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ) ΕΥΘΥΝΕΣ . ΟΣΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τρομοκρατία με φόρους που δεν θα επιβληθούν...
    Αφού θα τους.... καταργήσουν οι Τσιπραμμένοι !!!

    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Άρα γιατί χτυπιέσαι
    Παντού Λαμόγιο του ΠΑΣΟΚ
    που δεν πλήρωσες ΠΟΤΕ
    και ΤΙΠΟΤΕ στο Ελληνικό Κράτος

    παρά μόνο έτρωγες
    και ΕΚΛΕΒΕΣ του ΣΚΑΣΜΟΥ
    απο 10% - 100% ;

    --------------------------------------------------------------------
    ΠΑΝΤΩΣ: Την πού@@ισαν οι δανειολήπτες σε επιστροφή στη ΤΣΙΠΡΟ δραχμή.

    Μια πιθανή επιστροφή στη δραχμή μπορεί να σημάνει μεγάλες απώλειες για όσους έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια, με τα επιτόκια να ξεπερνούν το 15% από 5-6% που βρίσκονται σήμερα στην χειρότερη περίπτωση.

    Σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν από τραπεζικούς κύκλους, και δημοσιεύονται σήμερα στα «ΝΕΑ», ζημιωμένοι θα είναι οι δανειολήπτες είτε τα δάνεια τους μετατραπούν σε δραχμές είτε παραμείνουν σε ευρώ είτε ακόμα κι αν έχουν λάβει δάνειο σε κάποιο σκληρό ξένο νόμισμα όπως το ελβετικό φράγκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γουρούνια παπάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτά έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία και θα εφαρμόσουν την επομένη των εκλογών, θα τους το επιτρέψεις;

    - Κατάργηση 13-14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα.
    - Νέα μείωση του βασικού μισθού σε επίπεδα Βουλγαρίας στα 200? καθαρά!
    - Νέα μείωση βασικών και επικουρικών συντάξεων.
    - Μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας αδείας.
    - Μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες.
    - Πλέον ευέλικτες σχέσεις εργασίας, κατάργηση συμβάσεων και δικαιωμάτων.
    - Άμεση απόλυση 50 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων το 2012. 200.000 απολύσεις σε βάθος τριετίας.
    - Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα – Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά.
    - Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε από... απόλυση είτε από σύνταξη.
    - Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.
    - Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%.
    - Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά.
    - Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ.
    - Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα.
    - Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.
    - Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας.
    - Επιπλέον μείωση ή κατάργηση του αφορολόγητου ορίου.
    - Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κάθε χρόνο.
    - Εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης.
    - Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών
    - Μονιμοποίηση του έκτακτου φόρου ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και ενοποίηση όλων των φόρων επί της ακίνητης περιουσίας, σε μόλις δύο: σε ένα φόρο θα ενωθούν οι 33 φόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε άλλον έναν όλο οι φόροι του κράτους.
    - Φόρος ιδιοκατοίκησης (Ουσιαστικά θα είναι ένα είδος ενοικίου για όσους μένουν σε δικά τους σπίτια).
    - Κατάργηση της μισθοδοσίας του Κλήρου.
    - Χαράτσια εφορίας ακριβώς μετά τις εκλογές: (α) Φόρος εισοδήματος, β) Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, γ) Τέλος επιτηδεύματος, δ) ΕΤΑΚ 2009, ε)Έκτακτη εισφορά ακινήτων, στ) ΦΑΠ 2010, ζ) ΦΑΠ 2011, η) Ειδικό τέλος ακινήτων (χαράτσι) για το 2012).
    - Ιδιώτες φοροεισπράκτορες.
    - Πλήρες ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας ακόμη και στην… Τουρκία!

    Τώρα ξέρεις τι σου έχουν για μετά τις 17 Ιουνίου. Οι Έλληνες δεν θα μπορούν πλέον να πουν ότι δεν ήξεραν. Οι Έλληνες δεν θα μπορούν πλέον να πουν ότι παραπλανήθηκαν από τις γνωστές ψεύτικες προεκλογικές δεσμεύσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης, αυτοδύναμης Ελλάδας.

    Υ.Γ. Σε περιμένει ΑΙΜΑ-ΠΟΝΟΣ-ΔΑΚΡΥΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τρομοκρατία με φόρους που δεν θα επιβληθούν...
    Αφού θα τους.... καταργήσουν οι Τσιπραμμένοι !!!

    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Άρα γιατί χτυπιέσαι
    Παντού Λαμόγιο του ΠΑΣΟΚ
    που δεν πλήρωσες ΠΟΤΕ
    και ΤΙΠΟΤΕ στο Ελληνικό Κράτος

    παρά μόνο έτρωγες
    και ΕΚΛΕΒΕΣ του ΣΚΑΣΜΟΥ
    απο 10% - 100% ;
    --------------------------------------------------------------------
    ΠΑΝΤΩΣ: Την πού@@ισαν οι δανειολήπτες σε επιστροφή στη ΤΣΙΠΡΟ δραχμή.

    Μια πιθανή επιστροφή στη δραχμή μπορεί να σημάνει μεγάλες απώλειες για όσους έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια, με τα επιτόκια να ξεπερνούν το 15% από 5-6% που βρίσκονται σήμερα στην χειρότερη περίπτωση.

    Σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν από τραπεζικούς κύκλους, και δημοσιεύονται σήμερα στα «ΝΕΑ», ζημιωμένοι θα είναι οι δανειολήπτες είτε τα δάνεια τους μετατραπούν σε δραχμές είτε παραμείνουν σε ευρώ είτε ακόμα κι αν έχουν λάβει δάνειο σε κάποιο σκληρό ξένο νόμισμα όπως το ελβετικό φράγκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση