GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κραυγή Αγωνίας από τη Βόρειο Ηπειρο...

Από τον Γιώργο Θανάση. Ξεσκονίζοντας το αρχείο μου βρήκα μια έκθεση που είχα στείλει ως μαθητής στην Βουλή των Εφήβων την περίοδο 2008 - 2...

Από τον Γιώργο Θανάση.
Ξεσκονίζοντας το αρχείο μου βρήκα μια έκθεση που είχα στείλει ως μαθητής στην Βουλή των Εφήβων την περίοδο 2008 - 2009 για να πάρω μέρος στην ΙΔ' σύνοδο (αν και ποτέ δεν επιλέχτηκα διότι τα όσα "εθνικιστικά" αναφέρονται στο κείμενο μου θα ενόχλησαν προφανώς κάποιους στο τότε Υπουργείο Παιδείας...)
Σήμερα, αφού έχουν περάσει τρία χρόνια, την διαβάζω και την ξαναδιαβάζω και νιώθω πως είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.
Σήμερα 19 Μαΐου τιμούμε την μνήμη της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού απο τους τούρκους και τους μπολσεβίκους και εύχομαι σε λίγα χρόνια για να μην θρηνήσουμε άλλη μία χαμένη πατρίδα, την Βόρειο Ήπειρό μας!
Σας την στέλνω με την πεποίθηση πως αξίζει να δημοσιευτεί.
Κραυγή Αγωνίας από τη Βόρειο ΗπειροΗ Βόρειος Ηπειρος περνάει ίσως τη μεγαλύτερη δοκιμασία στην ιστορική διαδρομή της.
Ο κίνδυνος του αφανισμού διαγράφεται πιο απειλητικός από κάθε άλλη φορά. Στ’ αλήθεια, ίδιος μ’ αυτόν που ξεπηδούσε μέσα απ’ τα τραγικά δρώμενα με τις λεηλασίες, τις δολοφονίες, τις πυρκαγιές και τον ύπουλο και αθόρυβο αποικισμό του τόπου μας στον επίλογο του προηγούμενου αιώνα με το σωτήριο κομμουνιστικό ναυάγιο του. Με τη μόνη διαφορά πως όλα αυτά τα έκτροπα τώρα γίνονται στη σκιά των πανηγυρισμών για την ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και όπου να ’ναι, όπως λένε, και… στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Τι τραγική ειρωνεία!
Το θέμα είναι περίπλοκο και σηκώνει πολλή συζήτηση. Θα επικεντρώσω μόνο σε μια του πτυχή, αυτή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που, ενώ παραβιάζονται κατάφωρα, πλασάρονται προκλητικά ως πρότυπο και για άλλες χώρες απ’ τους πολιτικούς των Τιράνων. Τα πράγματα όμως είναι πολύ απλά. Εν έτει 2009 αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες, απ’ την Κορυτσά μέχρι τη μαρτυρική Χιμάρα, πόσω μάλλον σ’ αυτούς της διασποράς ανά την αλβανική επικράτεια, το αυτονόητο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού τους ως Ελλήνων αυτοχθόνων στις πατρογονικές τους εστίες. Οι ωροδείκτες των αυτόκλητων δημοκρατών των Τιράνων έχουν κολλήσει στις «μειονοτικές ζώνες» του καθεστώτος Χότζα σε Αργυρόκαστρο και Αγίους Σαράντα, με τα 99 χωριά τους!!
Τι ζητούμε όμως εμείς οι «αχάριστοι»; Αυτά που και η ίδια η Αλβανία ζήτησε και ζητάει για τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου και των Σκοπίων. Γιατί όμως κωφεύει, γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά;
Το θέμα με την Αλβανία δεν είναι η υπογραφή της, που δεν λείπει σχεδόν από καμία διεθνή σύμβαση: Απ’ αυτή για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, το Διεθνές Σύμφωνο για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα, μέχρι την Σύμβαση-πλαίσιο για τις Εθνικές Μειονότητες, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που αναγνωρίζει το δικαίωμα της ατομικής προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου κ.ά. Το θέμα είναι ο σεβασμός αυτών που υπογράφει. Που, στ’ αλήθεια, στην περίπτωση του Βορειοηπειρωτικού τα αγνοεί και μάλιστα με τρόπο προκλητικό.
Επ’ ευκαιρία, να αναφέρω πως πρόσφατα σημειώθηκαν δύο προσφυγές κατά του αλβανικού κράτους: Η μία απ’ τα ηρωικά παιδιά της Χιμάρας που καταδικάστηκαν τελεσίδικα σε τριετή κάθειρξη απ’ το Ανώτατο Αλβανικό Δικαστήριο γιατί τόλμησαν και σήκωσαν τη γαλανόλευκη προκειμένου να εκφράσουν την αντιθεσή τους στην εκτεταμένη νοθεία των εκλογικών αποτελεσμάτων εκ μέρους του αλβανικού κράτους και παρακράτους.
Αυτό όταν την ημέρα της επετείου της έναρξης του αυτονομικού μας αγώνα, την 17η Φεβρουαρίου, χιλιάδες Αλβανοί στην Αθήνα πανηγύρισαν ανεμπόδιστα ανεμίζοντας τη σημαία τους –άσε που ο φακός του CNN έπιασε και πανό που έλεγε «Χωρίς Κόσοβο και Τσαμουριά δεν υπάρχει Αλβανία». Οι Βορειοηπειρώτες, όμως, γι’ αυτούς δεν έχουν αυτό το δικαίωμα την ίδια ημέρα που η ιστορία –τι σύμπτωση και αυτή!- θέλησε να ορίσει ως επετειακή της αυτονομίας τους.
Η δεύτερη προσφυγή έγινε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και αφορά την κατάφωρη καταπίεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Είναι οφθαλμοφανές πως η διαχρονική ανθελληνική πολιτική που εκπορεύεται από εθνικιστικούς κύκλους και εφαρμόζεται τεχνηέντως από την εκάστοτε αλβανική κυβέρνηση μέσω των εκτελεστικών της οργάνων (αστυνομία, παρακράτος κλπ.) έχουν αλλοιώσει τον δημογραφικό χάρτη της Βορείου Ηπείρου και έχουν αλλάξει την εθνολογική σύνθεση του πληθυσμού. Στις
προσπάθειες αντίδρασης και αυτοπροστασίας των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών το κράτος δεν διστάζει να καταφύγει στη μαζική βία. Αρκεί ένα παράδειγμα, απ’ τα εκατοντάδες, για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος αυτής της μεθοδευμένης γενοκτονίας: Πέρασαν χειροπέδες σε 500 άτομα, έστειλαν στη φυλακή πέντε ιστορικά στελέχη της Ομόνοιας και έστησαν τη γνωστή δίκη-παρωδία. Απέτυχαν όμως να εκφοβίσουν τους Βορειοηπειρώτες που είχαν στο πλευρό τους τον Ελληνισμό απανταχού της γης.
Προϊόν ίδιας έμπνευσης και πολιτικής είναι και η απέλαση του αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Μαϊδώνη αλλά ακόμη και αυτή η 20ετή άρνηση απόδοσης της αλβανικής υπηκοότητας στον αρχιεπίσκοπο Τιράνων και Πάσης Αλβανίας, κ.κ. Αναστάσιο Γιαννουλάτο, που θα ήταν ελάχιστη αναγνώριση της πολύτιμης συμβολής του στην εκ βάθρου αναστήλωση της Αλβανικής Εκκλησίας αλλά και τη γενικότερη αναμόρφωση της μετακομμουνιστικής Αλβανίας φτιάχνοντας παντού υδραγωγεία, νοσοκομεία, σχολεία και δρόμους. Η τιμή σε έναν Αγιο εν ζωή θα
περιποιούσε τιμή στην ίδια την Αλβανία και θα ήταν ένα καλό διαβατήριο για τις ευρωπαϊκές της φιλοδοξίες.
Αντί αυτού, όμως, ακόμη και στην εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου, για την ακρίβεια την παραμονή, επέλεξαν με τρόπο προκλητικό ως την κατάλληλη ημέρα να δικάσουν τον δήμαρχο Χιμάρας Βασίλη Μπολάνο Πού; Πού αλλού, στην περιοχή της δικαιοδοσίας του, εντός των ορίων του δήμου με το 95 % των δημοτών του Βορειοηπειρώτες.
Αυτό που θέλουμε απ’ την Ελλάδα είναι να σταθεί δίπλα μας, διότι πολύ υποψιαζόμαστε πως στην άλλη πλευρά έχουν γίνει λάθος υπολογισμοί και περισσεύει το θράσος. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιήσει τη δημοκρατική της ισχύ και να διαμηνύσει προς τα Τίρανα πως ο δρόμος προς την Ευρώπη περνάει απ’ την Αθήνα, δηλαδή απ’ τον πλήρη και αδιαπραγμάτευτο σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.
Θέλω να πιστεύω πως θα εισακουστεί αυτή η κραυγή αγωνίας για να μην θρηνήσουμε άλλη μια χαμένη πατρίδα.
Θα κλείσω υπενθυμίζοντας μια φράση του αείμνηστου Μακρυγιάννη: «Ας μετατρέψουμε τα πολλά μονοφωνικά Εγώ σε ένα πολυφωνικό ΕΜΕΙΣ!». Καλό αγώνα και λευτεριά σε κάθε υπόδουλο κομμάτι του Ελληνισμού!

Το άρθρο γράφτηκε το 2009 για την Βουλή των Εφήβων

9 σχόλια

  1. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ NΔ

    Πάει ο Αντωνάκης.

    ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ!

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥ ΝΔ ΑΛΛΑ,

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΑΞΙ ΨΗΦΙΖΟΥ ΝΔ ΑΛΛΑ,

    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΨΗΦΙΖΟΥ ΝΔ ΑΛΛΑ,

    Σε όλες τις Κυριακάτικες δημοσκοπήσεις είναι δεύτεροι.

    Στο 28% καταγράφει τη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue για την Καθημερινή .

    Τελειωμένοι πραγματικά λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΕΙ Ο ΑΒΤΩΝΗΣ;;;;;;
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
    ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;;;;;;
    ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. to kalitero doro sti nea dimokratia ekane tsipras.
    stelnei kosmo sti nea dimokratia.
    to mono antimnimoniako kinima pou tha anteksei einai toy kammenou, dimara.
    oses psifous xasei pros n.d tha tis anaplirosei apo alla antimnimoniaka kommata.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ψηφιστε συριζα για πληρη αφανισμο των βορειοηπειρωτων.μετανομασια των σκοπιων σε μακεδονια,επιδομα ανεργιας στους λαθρομεταναστες,αποκοπη εκκλησιας-κρατους και γεμισμα τζαμιων σε ολη την περιφερεια,εργατικες κατοικιες σε λαθρομεταναστες,πληρης ανοιγμα των συνορων,απολυσεις στρατιωτικων-αστυνομικων και καταργηση της θητειας,προσληψεις λαθρομεταναστων στο δημοσιο με σειρα προτεραιοτητας εναντι των ελληνων.Τωρα ΕΛΛΗΝΑ ξερεις το 1/10 του προγραμματος του συριζα ρωτα μαθε ξυπνα πριν γινεις λαθρομεταναστης στην χωρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από επαφές που είχα κατά καιρούς με ανθρώπους από την Β. Ήπειρο με έχει εντυπωσιάσει το πάθος και η δίψα των ανθρώπων αυτών για την Ελλάδα και μια ατόφια εκφορά της ελληνικής με αρχαιοελληνικές λέξεις που παραπέμπει στα δικά μας ορεινά χωριά των αρχών του 20ου αιώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μέσα στις επόμενες μέρες μια δυσάρεστη έκπληξη έρχεται σε όλους τους Έλληνες, και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

    Οι φορολογικές δηλώσεις ( έργο των Βενιζέλου- Σαχινίδη ) έρχονται και τσακίζουν τα ήδη εξαντλημένα ( από το χαράτσι στη ΔΕΗ και τις έκτακτες εισφορές ) ελληνικά νοικοκυριά. 8 στα 10 εκκαθαριστικά φέρνουν φόρους απίστευτους, εκεί που πέρσι είχαν επιστροφές 1000, 2000 και άνω ευρώ ! Πραγματικός Αρμαγεδώνας που θα εξουθενώσει τους Έλληνες !
    Τι έκαναν ; Μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις, άφησαν 1,5 εκ. άνεργους, και τριπλασίασαν τα τεκμήρια, ώστε ΟΛΟΙ να πληρώνουν ΤΡΙΠΛΑΣΙΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ενώ έχουν τα μισά εισοδήματα ! Μείωσαν και το αφορολόγητο, κατάργησαν τις επιστροφές λόγω αποδείξεων και ετοίμασαν έναν φρικτό καλοκαίρι για τους Έλληνες. Τέτοια νοσηρότητα δεν έχει ξαναζήσει η Ελλάδα, μέσα σε ένα χρόνο !

    Επιπλέον, έχουν σταματήσει όλες τις επιστροφές του δημοσίου προς τους πολίτες εδώ και 3 χρόνια, για να παραγραφούν, από 23/05 σταματούν τα φάρμακα και έρχονται και οι περιορισμοί στις ιατρικές εξετάσεις ! Πογκρόμ σε βάρος των Ελλήνων, καλά μελετημένο από το δίδυμο Βενιζέλου- Σαχινίδη- πασοκ, ακόμα και προς τους έρμους τους ψηφοφόρους τους !

    Τέλος, από το Μάιο και Ιούνιο έρχονται οι αναδρομικές κρατήσεις σε συντάξεις, και οι συνταξιούχοι παίρνουν συντάξεις με ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις. Επίσης, μαζί με τον Κουτρουμάνη, έχουν συμφωνήσει τη περικοπή σε 200.000 κοινωνικά,τριτεκνικά, πολυτεκνικά επιδόματα, φόρο ιδιοκατοίκησης, φόρο σε οικόπεδα, αγροτεμάχια, ενοίκια, φόρους καταθέσεων και ότι άλλο, χωρίς να διαπραγματευτούν ποτέ ! Εδώ και 2 χρόνια οδήγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ και στα μνημόνια και στην εξαθλίωση των Ελλήνων.

    Συμπέρασμα : αν υπάρχει λογικός άνθρωπος στην Ελλάδα, θα ψηφίσει οτιδήποτε άλλο, εκτός από το μεταλλαγμένο πασοκ του κ. Βενιζέλου και των συνεργατών του. Οι κεντρώοι θα στραφούν προς τη Νέα Δημοκρατία και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Οι αριστεροί θα στραφούν προς Δημ. Αριστερά και ΣΥΡΙΖΑ. Για να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί η κεντρώα παράταξη, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της σημερινής ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των Ελλήνων, που δεν είναι άλλοι από Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Σαχινίδη, Κουτρουμάνη και όλους όσους βάζουν πλάτη στο μεταλλαγμένο πασοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, από τον οποίο ζήτησε, στο πλαίσιο του νόμου, να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διακριτικής ευχέρειας που διαθέτει, ώστε να μην απελαθεί ο γνωστός δημοσιογράφος, Νίκο Άγκο»

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ, ΕΛΛΗΝΑ ;
    ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΕ ΕΧΕΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΜΠΕΝΥ, ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ !

    ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΦΟΡΤΩΣΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ. ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΕΛΕΟΣ ΚΑΝΕΝΑ, ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΩΜΟΣ, ΑΦΗΣΕ 1,5 ΕΚ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΑΦΗΣΕ 1,5 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ Ή ΜΕ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ.
    ΑΦΗΣΕ 200.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ, ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΙ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΑΚΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ.
    ΑΦΗΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΟΡΦΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
    ΕΦΑΓΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ, ΜΕ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ, ΕΝΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ Ή ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΡΣΙ 1000 ΕΥΡΩ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ 2000 ΦΟΡΟ, ΧΩΡΙΑ ΤΟ ΕΤΑΚ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΠ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΤΟΣ, ΧΩΡΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ 2012.

    ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ. ΑΣ ΤΟΝ ΚΑΜΑΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ Ή ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ. ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ. ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΤΟΣ, ΕΛΕΟΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΡΦΑΚΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ. ΜΟΝΟ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΣΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΚΟΡΟΙΔΑ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΑΝΤΕ, ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ, ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΣΚΙΣΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν της ...βγαίνει η λέξη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    ρε-πούστη μου λαγνοΛάθρε
    του ..κώλου σου ..."αριστερέ" !
    άρρωστε, ανάπηρε, σακάτη
    ζητιάνε της μάυρης ψωλής !!


    «Ο σεβασμός μου στη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού είναι δεδομένος και δεν επιτρέπω σε κανέναν να τον αμφισβητεί» λέει η Ρεπούση στην ανακοίνωσή της για να μπαλώσει την αποχώρησή της από τη Βουλή κατά την τήρηση ενός λεπτού σιγής την Παρασκευή για τη γενοκτονία των Ποντίων.

    Μα καλή μου, σήμερα δεν ήταν ημέρα "μνήμης του Ποντιακού ελληνισμού", αλλά... ημέρα "μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού ελληνισμού".
    Δεν πέθανε ο ποντιακός ελληνισμός για να υπάρχει ημέρα μνήμης!!!!!

    Δεν λέμε:
    «Ο σεβασμός μου στη μνήμη των Εβραίων είναι δεδομένος και δεν επιτρέπω σε κανέναν να τον αμφισβητεί»,
    αλλά
    «Ο σεβασμός μου στη μνήμη του Ολοκαυτώματος των Εβραίων είναι δεδομένος και δεν επιτρέπω σε κανέναν να τον αμφισβητεί».

    Έτσι δεν είναι κύριε Κουβέλη;

    Καταλάβατε το ζόρι τους; Κι οι ξεφτίλες δημοσιογράφοι, παρουσιάζουν αυτή την εμετική "διευκρίνιση", ως ...ικανοποιητική.
    Τολμούν να γράψουν ότι "έδωσε απάντηση η Ρεπούση".

    Μα, ρε τρόμπα ολίγιστε δημοσιογράφε,
    είναι απάντηση το "Ο σεβασμός μου στη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού..".

    Πέθανε ο ποντιακός ελληνισμός και του κάνουμε μνημόσυνο;
    Μυαλό θέλει ;


    αλλά που να το βρείς gay Συνιστώσα
    "μοδατε" πούσταρε αλήτη !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπούτζουκας Θ.Τ Ηράκλειο Κρήτης..

    Βλέπω ότι είθισται οι πιο πολλοί κολλημένοι, με τα εθνικά Θέματα..{δεν λέω ότι είναι λάθος } Λάθος είναι ο χρόνος που ανακινείτε αυτά τα θέματα ως πρωτεύοντα..

    Όταν ΕΙΣΑΙ σε μια Ε.Ε , πιστός υπερασπιστής της ελεύθερης αγοράς πιστεύετε ακόμα σε εθνικά θέματα;

    Αν έλθει ένας ΤΟΥΡΚΟΣ, ένας Σκοπιανός και ρίχνει χρήματα στην αγορά {{ επενδύει που ΛΕΝΕ και λέτε}} αγοράζει γη και ύδωρ πια είναι η διαφορά; θα δώσει και 10.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας, αν πάρει και μια ποδοσφαιρική ομάδα τι θα λέτε; Ερωτώ και θέλω σοβαρές απαντήσεις...

    Για να τελειώνουμε αυτές της μπούρδες ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΌ ΝΌΜΙΣΜΑ δεν υπάρχει εθνική πολιτική.. διαβάστε και κανένα βιβλίο δεν κάνει ΚΑΚΟ..

    Θα το ξαναγράψω μπας και το μάθετε εσείς, αλλά και οι υποψήφιοι σωτήρες όλων τον παρατάξεων ΆΛΛΟ δανειακή συμβάσει και άλλο τα μνημόνια ..

    Τα μνημόνια τα πετάμε αύριο τα σκίζομαι, ΜΕ ΤΗΝ δανειακή συμβάσει τι γίνετε; ΆΝΤΕ και μας πάνε ένα δυο χρόνια πείσω ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ , εε και τι έγινε;; ΜΙΑ ΤΡΎΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΌ ΣΑΣ ΤΟ ΥΠΟΓΡΆΦΩ ... Η δανειακή σύμβαση λέει μέσα για εγγυητικές που είναι δημόσιος και ιδιωτικώς πλούτος= εθνική κυριαρχία ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΊΑ, ΝΕΡΌ, ΓΗ , ΦΤΗΝΌ ΑΝΘΡΩΠΙΝΌ ΕΡΓΑΤΙΚΌ ΔΥΝΑΜΙΚΌ ...

    ΟΛΑ τα κόμματα παίζουν σήμερα μια κακή μικροκομματική πολιτική που δεν θα τους βγει σε καλό..

    Όσο προδότες είναι αυτοί που ψηφίσαν και ΥΠΕΡΓΑΨΑΝ της δανειακές συμβάσεις ΆΛΛΟ τόσο θα είναι όσοι μιλάνε για δραχμή ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΆΛΟΥΝ ΑΥΤΟΊ ΑΡΓΆ Η ΓΡΉΓΟΡΑ ...

    Το εθνικό μας νόμισμα μας θα πρέπει εμείς να το προσδιορίσουμε ας λέγεται ΟΒΟΛΟΣ Η ΔΡΑΧΜΉ...

    Αυτή η τρομοκρατία που έχουν σπείρει εντέχνως ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ..ΣΚΑΙ...ΠΑΣΟΚ ...ΜΕΚΑ... ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ , που αν μπορούσα θα τους έδινα τα πτυχία τους να τα φανέ.. κυριολεκτικά..

    Η χώρες που δεν είναι στο ευρώ πως κάνουν συναλλαγές; ΠΩΣ; με συνάλλαγμα ρε βλήτα ; εγώ θέλω ένα εθνικό νόμισμα που θα το κάνω εγώ κουμάντο ..Και η προπαγάνδα θα έλθουν να μας αγοράσουν ΤΖΆΜΠΑ, του ΑΥΤΙΆ, ΟΧΙ θυμάστε πως έγινε η αλλαγή της δραχμής από το ευρώ; ΣΕ ΈΝΑ ΒΡΑΔΎ ... έχεις ΝΌΜΙΜΑ 100.000 ΕΥΡΩ σε καταθέσεις στην Ελλαδα; θα σου της μετατρέψουν ΤΑ 100.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΊ δραχμές με αξία 341.75 δραχμές ...ΣΗΜΕΡΑ ,ΟΧΙ ΌΤΑΝ ΈΛΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ ... Και ας φέρουν όλοι οι Ευρωπαίοι τα ευρώ τους να τους τα κάνομε δραχμές με ισοδύναμο 341.75 να αποκτήσουμε και συνάλλαγμα άμα λάχει να βγαίνουμε να πλερώνομαι μετρητής ΟΤΙ εισάγουμε...

    ΚΑΛΆ ΜΥΑΛΆ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ...ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΈΞΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΜΗΝ ΔΕΧΤΟΎΜΕ ΚΑΤΟΧΙΚΉ ΔΡΑΧΜΉ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΝ ΘΑ ΈΧΕΙ ΣΦΑΞΊΜΑΤΑ.. NENEKOI ΕΕΕ ΝΕΝΕΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση