GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε αναζήτηση νέου σταθερού πολιτικού σημείου…

Από τον Δ. Τρικεριώτη. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς τάχθηκε κατά της διακοπής των πακέτων διάσωσης στην Ελλάδα με...

Από τον Δ. Τρικεριώτη.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς τάχθηκε κατά της διακοπής των πακέτων διάσωσης στην Ελλάδα με τα οποία πιστεύει ότι μπορεί να σταθεροποιηθεί η χώρα και να μην προκληθούν κατάρρευση και ντόμινο αγνώστων διαστάσεων. Για αυτόν, το γεγονός ότι οι ‘Έλληνες απέρριψαν αυτούς που τους κυβερνούσαν δεν σημαίνει ότι αντιτίθενται κιόλας σε όλα τα μέτρα της ΕΕ
Την άποψη του Σουλτς ενισχύει και η τοποθέτηση του οίκου Fitch ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, είτε άμεσα λόγω της τρέχουσας πολιτικής κρίσης, είτε σε ένα μεταγενέστερο στάδιο λόγω της αποτυχίας για οικονομική σταθεροποίηση, θα οδηγούσε σε υποβάθμιση όλων των υπολοίπων χωρών του ευρώ, σαν απόρροια τόσο των συστημικών επιπτώσεων όσο και των ειδικών κατά χώρα, που σχετίζονται με την έξοδο της Ελλάδας...
Αυτή η ρευστή πολιτική κατάσταση στη χώρα μας, φαίνεται πως έχει φέρει και τους Γερμανούς στα όρια τους. Ο Γιένς Βάϊντμαν, πρόεδρος της Bundesbank, προειδοποιεί ότι θα σταματήσει η χρηματοδότηση αν οι Έλληνες δεν τιμήσουν τις συμφωνίες τους με το ΔΝΤ και την ΕΕ. Αντίθετα, ο υπουργός Οικονομικών Σόϊμπλε, ενώ πιέζει την Αθήνα για σχηματισμό κυβέρνησης και υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, ταυτόχρονα, και παρά το «χάος», δεν αποκλείει περισσότερη οικονομική βοήθεια.
Πιο κατηγορηματικός, ο υπουργός Εξωτερικών Βεστερβέλε, ξεκαθαρίζει ότι αν η νέα κυβέρνηση προχωρήσει σε μονομερή ακύρωση της συμφωνίας, τότε δεν θα υπάρξει περαιτέρω Ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια. Όμως παραδέχεται ότι η ανάμιξη της Γερμανίας στην πολιτική ζωή των εταίρων της γίνεται επιβλαβής όταν αυτή δεν δείχνει την απαραίτητη ευαισθησία. Πιστεύει ότι η σημερινή οικονομική ισχύς της Γερμανίας δεν πρέπει να θεωρηθεί και ως μια «Τευτονική κυριαρχία».
Οι Γερμανοί γνωρίζουν ότι η θεμελιακή αντίθεση των Ελλήνων στη λιτότητα μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο νέες εκλογές, αλλά ανεξάρτητα από αυτές, νέα πολιτική κρίση από νέες «ασυμβατότητες» για το σχηματισμό κυβέρνησης. Δεν είναι μόνο ο κίνδυνος για ένα μετεκλογικό σταθερό αντιμνημονιακό προσανατολισμό, αλλά και ο κίνδυνος για ένα νέο ασταθή μνημονιακό προσανατολισμό, όπως αυτός που θα μπορούσε να προκύψει και τώρα από μια ετοιμόρροπη σύμπραξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Αλλά παρότι αυτή η λιτότητα δεν αποβαίνει παρά καταστροφική, αδιέξοδη και πολιτικά αποσταθεροποιητική, όπου εφαρμόζεται, δεν μπορούν να κάνουν πίσω, διότι έχουν ήδη επιλέξει ένα οικονομικό μοντέλο για την ανάπτυξη, το οποίο βαθαίνοντας την ανισότητα στην Ευρώπη είναι μοιραίο να εξαθλιώνει τις κοινωνίες και να δοκιμάζει τις δημοκρατίες. Και είναι προφανές ότι δεν θα αποδέχονταν εύκολα ένα εναλλακτικό μοντέλο στο οποίο η εξοικονόμηση και οι δυναμικές επενδύσεις στην κοινωνία και την οικονομία θα μπορούσαν να στηριχθούν και να προκύψουν από την καταπολέμηση της ανισότητας, τη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου και την πάταξη της σπατάλης του κομματικού κράτους.
Στην ουσία πρόκειται για μια ιδεολογική σύγκρουση που έχει φτάσει στα όρια της διότι ο χρόνος ελιγμών και αντοχής έχουν εξαντληθεί. Η επισημότητα στην ανταλλαγή των εκβιασμών είναι το σύνθημα της κλιμάκωσης. Στη συνέχεια ο ισχυρός ή θα εξαντλήσει την αλαζονεία του ή θα υποχωρήσει και ο αδύναμος ή θα δοκιμάσει τις δικές του δυνάμεις ή θα υποταχθεί. Αλλά δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε χώρος για παλιές δυνάμεις και παλιές εξισορροπήσεις.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν τελικά ο κ.Βενιζέλος θα αφεθεί να πάει στα ανοικτά να βυθίσει στο σαπιοκάραβό του. Αν ο κ. Σαμαράς θα καταφέρει να συσπειρώσει τους σχετικά κραταιούς του υπόλοιπου σάπιου συστήματος. Αλλά είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει βιώσιμη επιστροφή και ότι οι κοινωνικές δυνάμεις, που απελευθερώθηκαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου, συνεχίζουν την «απελευθερωτική» τους πορεία από τα δεσμά του παρελθόντος. Στην αναζήτηση νέου σταθερού σημείου, το πολιτικό μας σύστημα σήμερα αναδιατάσσεται με επίκεντρο την αριστερά. Ήδη, αυτή η αναδιάταξη ξεκίνησε με αναφορά στις θέσεις και τις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Το 1967, το κλίμα του ψυχρού πολέμου και τα γεωπολιτικά συμφέροντα της εποχής απέτρεψαν βίαια, με το πραξικόπημα, κάθε δυνατότητα στην αριστερά να καθορίσει τις εξελίξεις. Είναι φυσικό και σήμερα το σύστημα να αναζητεί τρόπους να αντιδράσει στο ενδεχόμενο απώλειας του ελέγχου, όταν μάλιστα επίκειται ο κίνδυνος και για νέους μιμητές. Ωστόσο, στο πλαίσιο της πολιτικοοικονομικής ρευστότητας προς την Ευρωπαϊκή ενοποίηση ή διάσπαση, τα περιθώρια μιας τέτοιας δυναμικής αντίδρασης δείχνουν περιορισμένα σε σχέση με τότε. Αυτή η απειλή διαβάζεται περισσότερο σαν ένας ακόμη εκβιασμός και εκφοβισμός κατά της δημοκρατίας…
(Follow on Twitter)

http://gnathion.blogspot.com/2012/05/blog-post_12.html

14 σχόλια

  1. Τζων $$$$$$$,

    Πουστόγερε του ελέους της Συγγρού, κωλόγερε υμνητή του άεργου τζακιού και ανίκανου Σαχλαμαρά, πεινασμένος ψηφοφόρος και χειροκροτητής κρετίνος, όλων των πολιτικών τζακιών που έχουν εκατομμύρια στην Ελβετία, π.χ. Όλγα Κεφαλογιάννη και λοιπούς βουτηρομπεμπέδες της βρωμερής εγχώριας οικογενειοκρατίας...

    Αυτή είναι η γριά παλιοαδερφή, ο πούστης Τζων.

    Επίσης είναι και ψυχασθενής, το ταγματασφαλίτικο τραβέλι...

    Τζωωωωωωωων, ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ΣΟΥ, ΤΟΝ ΦΑΗΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΜΠΙΛΙΔΗ!!!

    Ήθελες αυτοδυναμία για τον άεργο, χωρίς ένα ένσημο, κωλοτούμπα σου??

    ΠΑΡ' ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΩΡΑ, ΔΕΞΙΟ ΤΡΑΒΕΛΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ!!!

    Τζωωωωων $$$$$$$, φτωχομπινέ κωλόγερε, υμνητή-χειροκροτητή των μεγάλων τζακιών, μην κάνεις κωλοτούμπες βρωμοαδερφή του ελέους, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟ!!

    ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΙΛΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΕΡΓΟΥ ΜΕ ΤΑ ΓΥΑΛΑΚΙΑ, ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑ ΕΝΣΗΜΟ!!!!!!

    ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΑΧΡΕΙΑ, ΔΕΞΙΑ, ΒΡΩΜΟΑΔΕΡΦΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τζωωωων, που είσαι λούγκρα μου???

    Γλείφεις καλά τα χρυσά αρχίδια του άεργου μεγαλοτζακιού από τη Μεσσηνία???

    Κωλόγερε, δεν έχεις να φας και χειροκροτείς τα "τζάκια"???

    ΠΡΟΣΟΧΗ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΖΟΜΠΙ!

    ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!

    Το Πολιτικό Πτώμα - ο κωλοτούμπας διαρκείας, κ. Σαμαράς, καλεί σε... Κεντροδεξιό μέτωπο (!?!)

    Μα πόσο ανεγκέφαλοι κωλοτούμπες είσαστε επιτέλους εκεί στη Συγγρού???

    Δεν πήρατε το μήνυμα??? Δεν καταλάβατε ότι είστε τελειωμένοι, εσείς οι καταστροφείς της χώρας!!!

    Μπένυ "σάπιε" και "Κομανέτσι" Σαμαρά... ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΚΡΟΙ!!!!

    Στις επόμενες εκλογές θα καταβαραθρωθείτε, θα εξαφανιστείτε από τον πολιτικό χάρτη!!!

    Στις επόμενες εκλογές ο Τσίπρας θα σας πάρει ΚΑΙ τα σώβρακα!!!

    Τζων $$$$$$$$$, πουτάνας γιέ, δεξιό αρχίδι της Συγγρού, τώρα που τα σκάτωσε ο κωλοτούμπας σου, ερωτοτροπείς με τη Χ.Α., έέέ?

    Και μην λες ψέματα παλιοαρχίδι, ότι ψήφισες Καμμένο, γιατί θα σε πάρουν με τις πέτρες...

    Τζων $$$$$$, ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ, ΠΑΛΙΟΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ!

    Τζωωων, ΕΓΕΡΘΗΤΩ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΗΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει με τον πιο επίσημο λόγο και τρόπο την θέση του σχετικά με τους λαθρομετανάστες, καθώς προεκλογικά ο Πρόεδρος του σε τηλεοπτική συνέντευξη είπε ότι πρέπει να τους δούμε σαν κοινωνικές οντότητες και να τους εντάξουμε στην κοινωνία μας, αυτό το είπε σχεδόν ψιθυριστά για να μην το καταλάβουν όσοι τον παρακολουθούσαν προφανώς γιατί δεν ήθελε να χάσει ψήφους!
    Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ παίζετε το παιχνίδι της ΤΟΥΡΚΙΑΣ ;
    Έχετε βάλει σε εφαρμογή το ΔΟΓΜΑ ΟΖΑΛ που λέει ότι στέλνοντας δυο τρία εκατομμύρια μουσουλμάνους μετανάστες στην Ελλάδα μέσα σε δυο δεκαετίες θα την καταλάβει χωρίς να πέσει μια τουφεκιά ;
    Υπάρχουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΛΗΝΕΣ που συνειδητά ή ασυνείδητα δουλεύουν για την Τουρκία σε βάρος της ΕΛΛΑΔΑΣ ;
    Στον Σύριζα δεν ξέρουν ότι η Τουρκία μας στέλνει εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς και όταν της λένε να τους πάρει πίσω δέχεται μόνο δυο τρεις χιλιάδες ; Με κάνουν να πιστεύω ότι ξέρουν αλλά…!
    Κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ το σημαντικότερο που διαφάνηκε και βεβαιώθηκε στην διερευνητική επαφή σας με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων για σχηματισμό κυβέρνησης ήταν ότι ο Καμμένος έθεσε το θέμα της απομάκρυνσης των λαθρομεταναστών και εσείς μουλαρώσατε αρνούμενοι να δεχτείτε κάτι τέτοιο!
    Ποιο είναι το κόλλημα σας με τους λαθρομετανάστες που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ;
    Στην ίδια συνέντευξη ο Μπούλης Τσίπρας ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο αν αφήνει τα παιδιά του μόνα τους στο δρόμο εκεί στην Κυψέλη που είπε ότι μένει και απάντησε ΟΧΙ γιατί φοβάται και μάλλον όχι από τους Έλληνες που προφανώς λόγω της ιδιότητας του τον γνωρίζουν, αλλά από τους ξένους, τους λαθρομετανάστες μην και τα αρπάξουν για οτιδήποτε….
    Αυτός λοιπόν που φοβάται για τα παιδιά του γιατί γράφει στα ΑΡΧΙΔΙΑ του τα παιδιά των άλλων; ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΣ!
    Σε ποιους έχει δώσει γη και ύδωρ και είναι δεσμευμένος χειροπόδαρα να φορτώσει στην Ελλάδα σε εμάς τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών να καταστήσει την Ελλάδα Μουσουλμανική χώρα εξαρτώμενη ( ΜΟΝΟ ;) από την Τουρκία;
    Και αν είναι να μας πει ότι τους έχει ψυχοπονέσει και από την άλλη δεν αφήνει τα παιδιά του στο δρόμο γιατί φοβάται για την τύχη τους, εξ αιτίας αυτών των λαθρομεταναστών μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τον Μπούλη μας, δεν μας τα λέει όλα και προφανώς δεν μας λέει για αυτά που έχει αναλάβει εργολαβικά ως υποχρεώσεις του.
    Και το ξαναλέω ο μόνος ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΠΟΙΚΟΥΣ!
    ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ!
    Μπούλη μην καταστρέψεις τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!
    Μην τον αφήσετε να καταστρέψει τον Ελληνισμό!
    ΠΡΟΤΑΣΗ
    Κάθε οπαδός του Σύριζα να αναλάβει να ταΐζει και να φιλοξενεί και ένα λαθρομετανάστη έτσι για να δούνε πόσα απίδια βάνει ο σάκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο βλέπω στα κανάλια τις κατσουφιασμένες, γεμάτες θλίψη, φάτσες της Τρέμη, του Πρετεντεράκου, του Καψή, του Μπάμπη Παπαδημητρίου, του Παπαχελά, της Στάη και λοιπών, λόγω της μεγάλης νίκης του ΣΥΡΙΖΑ...

    ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩ,

    ΠΟΣΟ ΣΟΦΑ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!!!!

    Τζωωων, ΕΓΕΡΘΗΤΩ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΗΤΩ,
    ΔΕΞΙΑ ΒΡΩΜΟΑΔΕΡΦΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω βαρεθεί με το μαλάκα τον Έλληναρά.
    Διαχρονικά ο Ελληνικός λαός έχει κάνει επιλογές που έχουν οδηγήσει σε εθνικές καταστροφές( πρόσφατες 1897, 1920, 1967 και ποιο παλιά )
    Σήμερα έχει κάνει ακόμα μία τέτοια.
    Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστή και θα οδηγήσει σε ακόμα μια. Ωστόσο είναι επιλογή του και δυστυχώς , πρέπει να εφαρμοστεί.

    - Τα περί του ''δεν υπάρχει μηχανισμός εξόδου από το ευρώ'', που την πετάτε αριστερά και δεξιά, είναι θεωρία που είναι για γέλια.
    Ποιος σας είπε ότι οι ξένοι θα μας βγάλουν από το ευρώ.
    ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ
    οτι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να βγει ΜΟΝΗ ΤΗΣ από το ευρώ.

    Όταν δεν θα υπάρχει ..ευρώ,
    για πληρωμή μισθών, για δημόσιες δαπάνες και γενικά για τη λειτουργία του κράτους, χωρίς τη δυνατότητα κοπής νομίσματος, τι ακριβώς θα κάνει η τότε κυβέρνηση. Ή ..μάλλον τι άλλο θα μπορεί να κάνει.

    Δυστυχώς αυτό που , καταδεικνύει την πλάνη, στην οποία έχει βρεθεί μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού, φαίνεται στις δημοσκοπήσεις κατά τις οποίες οι Έλληνες καταδικάζουν μεν το μνημόνιο, αλλά θέλουν στο σύνολό τους την παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή ένωση.
    Γιαυτό από ένα σημείο και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ το είδε και τροποοίησε αυτό που υποστήριζε αρχικά, δηλ έξοδο απο το ευρώ, στο ποιο μετριοπαθές παραμονή στο ευρώ και μονομερή καταγγελία τού μνημονίου.

    Το δίλημα στο οποίο ΞΕΚΑΘΑΡΑ πρέπει να απαντήσει ο Ελληνικός λαός, χωρίς υπεκφυγές πλέον στις νέες εκλογές που θα γίνουν είναι ένα.
    Παραμονή της χώρας στο ευρώ και εκπλήρωση των επαχθών όρων του μνημονίου, ίσως με μια μικρή(;)
    ή μετριοπαθή τροποποίησή του.

    Ή μονομερή καταγγελία, στάση πληρωμών των δανείων (και των υποχρεώσεων που έχουμε αναλάβει) και έξοδο της χώρας από το ευρώ και κατά πάσα πιθανότητα και από την Ευρωπαϊκή ένωση.

    Απλά πράγματα._______________
    Τώρα τα περί συμπαιγνίας όλων των Ευρωπαϊκών χωρών προκειμένου να μπλοφάρουν και να μας τρομάξουν, είναι απλά για γέλια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσο βλέπω στα κανάλια τις κατσουφιασμένες, γεμάτες θλίψη, φάτσες της Τρέμη, του Πρετεντεράκου, του Καψή, του Μπάμπη Παπαδημητρίου, του Παπαχελά, της Στάη και λοιπών, όσο βλέπω το σκύλιασμα του φασίστα γιαουρτοφάγου Άδωνι Μπουμπούκου, από την μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ...

    ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩ,

    ΠΟΣΟ ΣΟΦΑ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!!!!

    Τζων και κουρδιστήρι,

    ΕΓΕΡΘΗΤΩ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΗΤΩ,

    ΔΕΞΙΕΣ ΒΡΩΜΟΑΔΕΡΦΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΑΣ, ΑΧΩΝΕΥΤΟ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ, ΤΟΝ ΣΥΜΠΙΛΙΔΗ ΣΑΣ, ΤΟΝ ΦΑΗΛΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΣΑΣ!!!!

    ΠΑΡΤΕ Τ' ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΞΟΦΛΗΜΕΝΕΣ ΑΔΕΡΦΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. είσαι πέρα απο τα όρια
    ..
    Α
    Ν
    Ο
    Η
    Τ
    Ο
    Σ.


    όταν μπήκαμε η ισοτιμία ήταν 340,75 δραμές = 1 ευρω

    άν βγούμε έτσι άτσαλα και χρεοκωπημένα
    στην καλύτερη 1.500 δραχμές = 1 ευρω.

    Β
    Λ
    Α
    Κ
    Α
    Σ
    ...ή βαριά άρρωσοτος ΨΥΧΑΣΘΕΝΗΣ ΕΙΣΑΙ ..καραγκιόζη ;


    Ο κύκλος έκλεισε……
    Με ένα 10% υπερ-πολύ και ΛΑΘΡΟφουσκομένο να είστε ευχαριστημένοι σύντροφοι ..
    απο το Μπαγκλαντές-συντρόφισες
    απο τις Φιλιππίνες
    την Μουσουλμανική Θράκη
    και την πρώην ΕΛΛΗΝΙΚΗ Μακεδονία 5.000 χρόνων.

    Τώρα ΚΑΙ εξαιτίας σας των Σκοπίων με έδρα την Θεσσαλονίκη και εξοχικό στην Βεργίνα, στο παλατι του Μ.Αλέξανδου και τους Βασιλικούς τάφους του Φιλίππου -ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Μ Ν Η Μ Ε ΙΟ ΟΥΝΕΣΚΟ-


    Γελοίοι μπαχαλάκηδες λεσβίες κουρεμένες Σύριζα με 19 συνιστώσες του άπλυτου αχόρταγου κώλου.

    σκυπίδια του διαδικτύου
    που γεννηθήκατε για να σας τρέφει και να σας πληρώνει το σύμπαν !

    Τέλος οι ΠΑΠΑΡΙΕΣ σας.
    ΔΕΝ τρώγονται με τίποτα....

    OFF
    ..η μαλακία σας
    τραβήξτε την αλλού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όσο βλέπω στα κανάλια τις κατσουφιασμένες, γεμάτες θλίψη, φάτσες της Τρέμη, του Πρετεντεράκου, του Καψή, του Μπάμπη Παπαδημητρίου, του Παπαχελά, της Στάη και λοιπών, όσο βλέπω το σκύλιασμα του φασίστα γιαουρτοφάγου Άδωνι Μπουμπούκου, από την μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ...

    ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩ,

    ΠΟΣΟ ΣΟΦΑ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!!!!

    Τζων και κουρδιστήρι,

    ΕΓΕΡΘΗΤΩ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΗΤΩ,

    ΔΕΞΙΕΣ ΒΡΩΜΟΑΔΕΡΦΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΑΣ, ΑΧΩΝΕΥΤΟ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ, ΤΟΝ ΣΥΜΠΙΛΙΔΗ ΣΑΣ, ΤΟΝ ΦΑΗΛΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΣΑΣ!!!!

    ΠΑΡΤΕ Τ' ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΞΟΦΛΗΜΕΝΕΣ ΑΔΕΡΦΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γαμημένοι Δεξιοί, φτωχομπινέδες ΠΙΑ (ελέω μνημονίου), Νοικοκυραίοι της πούτσας,

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΙΑ,

    ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!!!!

    ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ, Η ΧΟΥΝΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΔΕΞΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!!!

    ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΣΑΣ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ, ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΕΔΕΣ Ή ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ), ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ,

    ΗΤΑΝ ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ, ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ, ΧΙΤΕΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ, ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΝΑΖΙ, ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΜΑΝΤΑΤΟΥΡ!!!!!

    Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟ 1993, ΟΤΑΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ, ΩΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ!!!!

    Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΠΟ ΤΟΤΕ, ΗΤΑΝ Η ΠΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ – ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ, ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΠΛΕΥΡΕΣ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΗΕ!!!

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΔΕΞΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΥΤΣΑΣ???

    ΠΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ΠΟΛΕΜΗΣΕ, ΔΙΩΧΘΗΚΕ, ΕΞΟΡΙΣΤΗΚΕ… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ???????

    Τζωωωων, κουρδιστήρι και λοιπές βρωμοαδερφές της Συγγρού…

    ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΩΡΑ!!!!

    ΣΥΡΙΖΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν γίνουν εκλογές, θα επικρατήσει γενικευμένη πόλωση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
    Πιο συγκεκριμένα, ψηφοφόροι ( κεντροδεξιοί και δεξιοί ) που επέλεξαν να ψηφίσουν Ανεξάρτητους Έλληνες, Χ.Α, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ, Δράση, Δημιουργία Ξανά, Κοινωνία, άλλοι για λόγους ιδεολογικούς, άλλοι για λόγους οικονομικούς ( φόβος για ευρώ ή 'χρεοκοπία') θα στραφούν προς τη ΝΔ, η οποία θα προσελκύσει και ένα μέρος των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και κεντρώων ψηφοφόρων που έχουν εκπαιδευτεί,δύο χρόνια τώρα, στο φόβο της 'χρεοκοπίας-μισθών- συντάξεων'. Μπροστά στο ιδεολογικό- οικονομικό δίλημμα της κάλπης τα κόμματα ( πέριξ της ΝΔ ) και το ΠΑΣΟΚ θα συρρικνωθούν ακόμα περισσότερο σε ψήφους, ποσοστά και έδρες στη Βουλή.
    Από την άλλη, ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ λεηλατεί το αριστερό πασοκ και τη Δημ. αριστερά και μικρό μέρος του ΚΚΕ και εκτινάσσεται δημοσκοπικά. Είναι, επίσης, πιθανόν, ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίζει από αριστερά ( με ψήφους από Οικολόγους, Κοινωνική Συμφωνία, Ανταρσυα ), αλλά μπορεί να χάσει κεντροδεξιούς και κεντρώους ψήφους διαμαρτυρίας που μπορεί να επιστρέψουν προς τη ΝΔ. Οπότε, αν γίνουν εκλογές, θα δούμε ένα πραγματικό ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ ( γι' αυτό θέλει εκλογές, γιατί μπορεί να βγει πρώτο κόμμα και να έχει 110-120 βουλευτές )και της ΝΔ ( η οποία, όμως, φοβάται τις εκλογές, γιατί δεν ξέρει πόσους ψηφοφόρους από δεξιά, κεντροδεξιά και κέντρο θα επαναπατρήσει και πόσους κεντρώους ψηφοφόρους θα κερδίσει από το χώρο του ΠΑΣΟΚ )!

    Με βάση αυτά τα δεδομένα, να δούμε πως θα κινηθούν τα κόμματα αυτά στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα "αυτοκτονήσουν" ή θα κάνουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γαμημένοι Δεξιοί, φτωχομπινέδες ΠΙΑ (ελέω μνημονίου), Νοικοκυραίοι της πούτσας,

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΙΑ,

    ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!!!!

    ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ, Η ΧΟΥΝΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΔΕΞΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!!!

    ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΣΑΣ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ, ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΕΔΕΣ Ή ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ), ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ,

    ΗΤΑΝ ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ, ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ, ΧΙΤΕΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ, ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΝΑΖΙ, ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΜΑΝΤΑΤΟΥΡ!!!!!

    Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟ 1993, ΟΤΑΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ, ΩΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ!!!!

    Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΠΟ ΤΟΤΕ, ΗΤΑΝ Η ΠΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ – ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ, ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΠΛΕΥΡΕΣ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΗΕ!!!

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΔΕΞΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΥΤΣΑΣ???

    ΠΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ΠΟΛΕΜΗΣΕ, ΔΙΩΧΘΗΚΕ, ΕΞΟΡΙΣΤΗΚΕ… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ???????

    Τζωωωων, κουρδιστήρι και λοιπές βρωμοαδερφές της Συγγρού…

    ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΩΡΑ!!!!

    ΣΥΡΙΖΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κάθε οπαδός του Σύριζα να αναλάβει να ταΐζει και να φιλοξενεί και ένα λαθρομετανάστη


    Και κάθε μαλάκας ελληναράς του είδους σου να φιλοξενεί και να ταΐζει ένα ¨Ελληνα άστεγο και έναν άνεργο!
    Α πηδήσου ρε μπάμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κάθε οπαδός του Σύριζα να αναλάβει να ταΐζει και να φιλοξενεί και ένα λαθρομετανάστη


    Και κάθε μαλάκας ελληναράς του είδους σου να φιλοξενεί και να ταΐζει ένα ¨Ελληνα άστεγο και έναν άνεργο!
    Α πηδήσου ρε μπάμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κάθε οπαδός του Σύριζα να αναλάβει να ταΐζει και να φιλοξενεί και ένα λαθρομετανάστη


    Και κάθε μαλάκας ελληναράς του είδους σου να φιλοξενεί και να ταΐζει ένα ¨Ελληνα άστεγο και έναν άνεργο!
    Α πηδήσου ρε μπάμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση