GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Είναι η παγκόσμια οικονομία "φούσκα";!...

Απο το http://nataliakalou.blogspot.com .  1.Πως γίνεται το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρ...

Απο το http://nataliakalou.blogspot.com.

 1.Πως γίνεται το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία να έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς και αυτοί να ΜΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα να έρχονται να σώσουν εμάς;!
2. Πως μπορει το Αφγανιστάν, με 50 χρονια πολέμους, να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ χρέος, τη στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να «ξετινάξει» μία χώρα;
3-Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% τη στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;
4-Πως μπορει στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο (εδω και 10 χρονια) να παιρνει 2000 ευρώ μισθό, όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 20 χρόνια προϋπηρεσία;
5-Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μη χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές; (Προσέξτε τώρα τι «έπαθε» εκεί φιλος που μετακομισε πριν δυο χρονια:
α) Έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου σαν ανειδίκευτος και έπαιρνε 2.500 ευρώ τον μήνα μισθό!
β) Μετά τρεις μήνες στη δουλειά δήλωσε ότι ήταν «ψυχικά κουρασμένος» και του έδωσαν αμέσως άδεια 15 ημερών!
γ) Τώρα είναι άνεργος (με τη δικαιολογία ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ εκεί που δούλευε!) και για δύο χρόνια παίρνει 1700 ευρώ τον μήνα!)
6-Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13,5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ,) αλλά ανησυχούν για τα 500 δις που χρωστάμε εμείς;!
7-Πως μπορει ολος ο πληθυσμός της γης να χρωστάει το 98% των χρημάτων του;!
8-Ποιοι (τελος παντων) έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;
9-Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;
 Τελικά, μήπως απλα η παγκόσμια οικονομία είναι μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;

9 σχόλια

  1. Είναι η παγκόσμια οικονομία "φούσκα";!...


    ΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΥ ΕΣΚΑΣΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΓΑΠ ΕΤΡΕΧΕ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΗ ΘΗΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ Ο ΛΑΟΣ Η Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη φοβάσαι, άλλη μια μέρα ξημέρωσε, αλλη μια μέρα πιο κοντά στον στόχο.
    Μη φοβάσαι, ότι ακούς είναι φθηνή χυδαία προπαγάνδα.
    Μη φοβάσαι, αυτοί σε φοβούνται γιατι ξύπνησες.

    Εκεί σε ιστό δυσθεωρητο, κρέμασαν τις σημαίες τους. Εσυ σαν ενας συγχρονος Απολλωνας ακολουθησε τον Ηλιο κι' ανεβα ως εκει, ξεκρεμασε τες και τραβα ψηλοτερα!
    Μπορείς να επιβιώσεις και χωρίς τα στολιδια που σου δάνεισαν.

    Σηκω, να πιασουμε δουλειά. Να φυλαξουμε τα σύνορα μας όπως αρμόζει στην αξία του τόπου μας.
    Γιατι ό,τι πολυ αξίζει, με αίμα το φυλάς.

    Σηκω, πάρε μια ανάσα ήλιο και πάμε να τιμωρήσουμε, τους κλέφτες, τους δολοπλόκους, τους εργολάβους της φτωχοποίησης μας, οσους το μελλον των παιδιών μας υποθηκεψαν!
    Χωριό μην μεινει, ουτε σπιτι, χωρις να υψώσει ξανά τη γαλανόλευκη, γεροντας μη μείνει χωρίς βοήθεια, παιδί χωρίς παιχνίδι, μανα χωρις ελπιδα, νεος χωρις ονειρα!

    Η Δύναμη και το Θάρρος του Λεωνίδα και των Παλικαριών του '21 και του '40, δεν χαθηκαν, ειναι μεσα σου! Προσεξε: ΕΣΥ τα κουβαλας!

    Ελα εξω, κι' αν η Δυση "ξεχασε", εμεις ειμαστε εδω να τους θυμιζουμε, αιωνια, ότι σε μας εδω ανέτειλε το Φως κι η Δημοκρατία.

    Πιάσε το χέρι μου να γινουμε πολλοι και μην φοβασαι .
    Αριστερός η δεξιός δεν έχει σημασία.

    Έλληνες είμαστε κι εγω κι εσύ.
    Έλληνες, παντοτινα, Ελεύθεροι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρίτη, 22 Μαΐου 2012
    Ούτε μία λέξη για τα «καρφιά» της Μέρκελ!!!

    Του Μιχάλη Ιγνατίου
    Σε άλλες εποχές, η δήλωση της κ. Μέρκελ στο CNN, ότι για την οικτρή οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθε ο ελληνικός λαός ευθύνονται οι Ελληνες πολιτικοί, θα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων από τους «ευαίσθητους» εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου. Αυτήν τη φορά δεν κουνήθηκε φύλλο και θαρρώ πως ικανοποιήθηκε και το λαϊκό αίσθημα, αν και η διαπίστωση προέρχεται από την καγκελάριο της Γερμανίας, η οποία.....
    με πράξεις και δηλώσεις έχει πονέσει τους Ελληνες πολίτες.

    Μέχρι πριν από τις εκλογές, με ευθύνη και της κ. Μέρκελ, ο λαός έβλεπε -ανήμπορος να αντιδράσει- τη θύελλα που προκάλεσαν τα σκάνδαλα και η ασυδοσία των πολιτικών να σαρώνει όλα όσα δημιούργησε με κόπο και ιδρώτα. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου «έβγαλε το άχτι του» και τιμώρησε με την ψήφο του αυτούς που θεωρεί τους κατεξοχήν φταίχτες. Το τελευταίο διάστημα οι φωνές εναντίον του πολιτικού κόσμου ακούγονται δυνατά και στο εξωτερικό, αν και αυτοί που τους ψέγουν εστιάζονται περισσότερο στις πράξεις τους μετά το Μνημόνιο. Η βασική κατηγορία είναι ότι δεν εφαρμόστηκε το Πρόγραμμα, διότι ταυτόχρονα αλληθώριζαν προς τους πελάτες-ψηφοφόρους.

    Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι οι πολιτικοί δεν έχουν αλλάξει και συνεχίζουν να αναλώνονται σε μικροπολιτική και να ξοδεύουν τον χρόνο τους για την προστασία των «κεκτημένων» τους. Και σ' αυτό το θέμα σχεδόν όλοι έχουν τον ίδιο στόχο και σκοπό: να μην πειραχθεί το σύστημα, που είναι σαθρό και οδήγησε με τη λαιμαργία και την ανικανότητά του στη σημερινή κατάσταση, που γρήγορα -εάν δεν γίνει κάποιο θαύμα- θα οδηγήσει στη χρεοκοπία.

    Είναι αδύνατον να σώσουν την ελληνική οικονομία οι πολιτικοί, διότι δεν έχουν ούτε τη βούληση, και πολύ περισσότερο τις ικανότητες που απαιτούνται για να σηκώσουν τη χώρα στην πλάτη τους. Πώς θα μπορέσουν να σταματήσουν την πορεία προς τον όλεθρο οι ίδιοι άνθρωποι που φέρουν ακέραιη την ευθύνη για το κατάντημα της Ελλάδας; Και, δυστυχώς, αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας: ο διεφθαρμένος πολιτικός της κόσμος...

    Από: ethnos.gr


    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η Ν.Δ!! ΤΟ ΠΑΣΟΚ!! ΟΙ ΠΟΛΙΤIΚΟΙ ΜΑΣ .. ΡΕ ΣΑΣ ΦΤΗΝΉ ,ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗ, ΝΤΟΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!! Γ.Α.Π ΠΑΓΚΑΛΕ!! ΣΑΜΑΡΑΑΑΑΑΑ ...ΤΙ ΛΈΕΙ ΑΥΤΉ...ΒΓΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΣ ΤΡΙΞΕΤΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ...Η ΣΑΣ ΚΡΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ Α@@@@@@ ΖΙΜΕΝΣΣΣΣΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ; ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΠΑΠΑΡΕΣ .ΠΑΠΟΥΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΠΡΟΕΡΔΑ ΜΑΣΣΣΣΣΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΟΥΓΚΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΜΠΕΙ ΜΠΙΛΙΝΟ ...ΚΑΜΕΙΑ ΑΝΑΚΗΝΩΣΟΥΛΑ Ο ΜΠΙΤΣΙΟΣ!!!! ΠΟΥ @@@@@@@ Η ΦΡΟΙΛΑΗΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΕΙ ΓΑ@@@@@@ ΤΑΣ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑΙ ειναι φουσκα.
    Οι τραπεζες "αγοράζουν" την μελλοντική παγκοσμια παραγωγή και δινουν δανεια. Στη συνέχεια "πουλανε" την παγκόσμια παραγωγή σε τιμές μεγαλύτερες της πραγματικής (αφου εχουν αγοράσει μελλοντική παραγωγή που δεν υπάρχει ακόμα) δίνοντας χρημα. Καποια στιγμή το χρέος γινεται μη βιώσιμο και το χρημα χανει την αξία του. Τοτε οι κατοχοι του χρηματος (πλουσιοι) κανουν πολέμους μεταξυ τους παρασέρνωντας τους λαούς για να σωσουν οτι προλάβουν, γενικά γινονται ανακατατάξεις, επαναστάσεις,κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Reuters: Οι Έλληνες έπλασαν το νέο μύθο τους:
    "Δεν μπορούν να μας βγάλουν από το ευρώ"
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Ζώντας σε μια χώρα με αρχαίους μύθους, οι σύγχρονοι Έλληνες έχουν δημιουργήσει τους δικούς τους σχετικά με το μέλλον της χώρας τους που βρίσκεται ένα βήμα πριν την χρεοκοπία.
    Σύμφωνα λοιπόν με νέο δημοσίευμα του Reuters, ο μύθος αυτός λέει ότι η Ευρώπη δεν θα διώξει ποτέ την Ελλάδα από ευρώ.

    Το γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι οι προειδοποιήσεις στην Αθήνα από το εξωτερικό, όσον αφορά την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αντιμετωπίζονται με δυσπιστία από τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι πιστεύουν ότι η χώρα τους συγκεντρώνει το φθόνο των ξένων.
    Όπως αναφέρει το Reuters, οι Έλληνες δεν πιστεύουν ότι η Ευρώπη θα τους διώξει, παρά τις αυξανόμενες ενδείξεις ότι η χώρα τους οδεύει προς την έξοδο από την ευρωζώνη και προς μια οικονομική και κοινωνική καταστροφή.

    Μάλιστα, χαρακτηρίζει παράδοξο το γεγονός ότι, στις δημοσκοπήσεις το 75% των πολιτών δηλώνουν πως επιθυμούν να παραμείνουν στο ευρώ, αλλά τα 2/3 αντιτίθενται σε μια διεθνή διάσωση, που είχε ως αποτέλεσμα την σκληρή μείωση μισθών, συντάξεων καθώς και περικοπές στις θέσεις εργασίας.

    "Υπάρχουν πολλά χρήματα στη χώρα. Χρειάζεται μόνο να φορολογήσουν τους πλούσιους και θα λύσουν πολλά προβλήματα" λέει μια 55χρονη μοδίστρα, η οποία σύμφωνα με το Reuters πιστεύει στο μύθο ότι η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ.

    Μεγάλη αυταπάτη

    Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τα ρίσκα θα είναι πολύ μεγάλα
    "αν οι Έλληνες μεταφέρουν αυτούς τους μύθους στις κάλπες".

    Είναι μια μεγάλη αυταπάτη.
    Το θεμελιώδες ερώτημα: εντός ή εκτός ευρώ; Θα είναι τραγικό εάν ρίξουν έξω από το ευρωπαϊκό λεωφορείο επειδή οι πολιτικοί δεν μπορούν να στείλουν το σωστό μύνημα".
    Το βασικό μήνυμα όμως που άκουσαν οι Έλληνες ήταν ότι οι πολιτικοί κατέστρεψαν την οικονομία.

    Σύμφωνα με το Reuters, πολλά κόμματα δεν δείχνουν να ξεκαθαρίζουν στους ψηφοφόρους ότι το διακύβευμα των επόμενων εκλογών είναι "ευρώ ή δραχμή".

    Τα κόμμα κοιτούν να κάνουν συμμαχίες, ενώ το μήνυμά τους δεν έχει αλλάξει από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
    "Έλληνες αξιωματούχοι έχουν παραδεχτεί ότι η χώρα θα ξεμείνει από χρήμα τον επόμενο μήνα" αναφέρει το πρακτορείο τονίζοντας, ωστόσο, ότι οι Έλληνες δεν πιστεύουν αυτές τις προφητείες.

    "Όπως και στο μύθο του Αισώπου "Ο βοσκός και ο λύκος", οι Έλληνες εδώ και καιρό ακούνε προειδοποιήσεις ότι τα χρήματα τελειώνουν μα αυτά συνέχεια εμφανίζονται ξανά. Αλλά επίσημες πηγές υποστηρίζουν ότι αυτή τη φορά ο λύκος είναι εδώ…"________________________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανακοίνωση προς χαχόλους Έλληνες :

    Συμπατριώτες, στη συνάντηση Ολάντ - Βενιζέλου, ο κ. Ολάντ υποσχέθηκε :

    1) Να αναστήσει όλους τους πεθαμένους λόγω μνημονίου Έλληνες και να περιθάλψει όλα τα ορφανά του ΔΝΤ !
    2) Θα πληρώσει το χαράτσι σε 1, 5 εκ. Έλληνες που δεν μπορούν να το πληρώσουν !
    3)Θα δώσει δουλειά ( στη Γαλλία ; ) στο 1, 5 εκ. Έλληνες !
    4) Θα πληρώσει τους επαχθείς φόρους στις νέες φορολογικές δηλώσεις, έργο μοναδικό του Βενιζέλου- Σαχινίδη
    5) Θα καλύψει όλο το πετρέλαιο θέρμανσης ή το φυσικό αέριο για τη νέα χρονιά !
    6)Θα επιστρέψει τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις που επέβαλλε ο κ. Βενιζέλος!
    7)Δεν θα κόψει τα 200.000 κοινωνικά επιδόματα που έχει συμφωνήσει ο κ. Βενιζέλος με την Τρόικα από το Μάιο!
    8) Δεν θα βάλει φόρο ιδιοκατοίκησης, το χαράτσι για το 2012, το ΕΤΑΚ του 2009, τους φόρους σε οικόπεδα, αγροτεμάχια, ενοίκια που έχει συμφωνήσει ο κ. Βενιζέλος !
    9) Θα καλύπτονται όλες οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες των Ελλήνων, θα επιστραφούν τα κουρεμένα ομόλογα, τα εφάπαξ κλπ
    10) Θα επιστραφούν προς τους Έλληνες πολίτες τα 7 δισ. ευρώ που τους χρωστάει εδώ και 3 χρόνια το ελληνικό δημόσιο. Και η αδέκαστη δικαιοσύνη παραγράφει σε 2 χρόνια τις υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τους πολίτες, αλλά τις υποχρεώσεις των πολιτών προς το Δημόσιο σε 5 χρόνια ! Αυτό θα το διορθώσει ο Ολάντ !

    Και επειδή, τίποτα από τα παραπάνω δεν θα γίνει, αλλά η συναντηση είναι μια ακόμα ΦΟΥΣΚΑ ( όχι σαν του Χρηματιστηρίου ) και δεν έχει καμία σχέση με τα καθημερινά μας προβλήματα, αλλά μόνο για να ξεγελάσει ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΑ, ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΛΛΑ, ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ...ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ. ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ; ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΚΗ ; ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΤΕ ΤΑ 20 ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ, ΧΩΡΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ Ο Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ Μ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οσοι μαλακες νομιζουν οτι ο τσιπρας ειναι ο σωτηρας τους βλεπουν ονειρα ορθιοι.

    Ξυπνατε ρεεεεε.

    ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

    ΒΡΕ .....ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ
    ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕΣ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ!


    Ας παει τωρα παρεα με τους Στρατουλη,
    Λαφαζανη, Βουτση καιτους εξ αποστασιας νεους συντροφους τους Κοτσακα , Ραυτοπουλο, Τσουκαλά κ.λ.στην Ιπποκρατους να σπασουν την τζαμαρια στα γραφεια του ΠΑ.ΣΟ.Κ
    για να τους φυγει ο καυμος που δεν τον δεχτηκε ο Ολαντ.

    Ενα ονειρο τρελλο Τσιπρα μου απατηλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση