GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Οι ηθικολογίες και η διγλωσσία» της Κριστίν Λαγκάρντ...

Γενικευμένες αντιδράσεις έρχονται ως απάντηση στις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ , Κριστίν Λαγκάρντ στη βρετανική εφημερίδα Guardian, σ...

Γενικευμένες αντιδράσεις έρχονται ως απάντηση στις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ στη βρετανική εφημερίδα Guardian, στις οποίες μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «οι Έλληνες δεν θα πρέπει να περιμένουν καμιά συμπάθεια» και ότι «ήρθε η ώρα να πληρώσουν τους φόρους τους». Παρά τις... διορθώσεις στις οποίες προχώρησε η κ. Λαγκάρντ οι αντιδράσεις δε κόπασαν με τον ίδιο τον εκδότη της Guardian να πρωτοστατεί κατηγορώντας σε άρθρο του την επικεφαλής του ΔΝΤ για κενές περιεχομένου ηθικολογίες και διγλωσσία. Αντίστοιχες αντιδράσεις υπάρχουν και στον υπόλοιπο διεθνή Τύπο, επικρίσεις σημειώθηκαν και από τη Γαλλία ενώ τα σχόλια στη προσωπική σελίδα της Λαγκάρντ στο Facebook ξεπερνούν τα 12.000. Η Κομισιόν, πάντως, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, ενώ η ελληνική κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της Δ. Τσιόρδα, απάντησε στην κ. Λαγκάρντ πως «οι Έλληνες αξίζουν σεβασμό για τις θυσίες τους».
«Κρίση στην ευρωζώνη: Ο ηθικός μύθος της κυρίας Λαγκάρντ» «Η κυρία Λαγκάρντ γνωρίζει καλύτερα από πρώτο χέρι. Κι όταν εκ του θεσμικού της ρόλου διακηρύττει πως "έφθασε η ώρα της πληρωμής του λογαριασμού" ακυρώνει τη λογική και τα επιχειρήματα της ίδιας» σημειώνει ο εκδότης της Guardian τονίζοντας ότι η αξιωματούχος του ΔΝΤ, γνωρίζει πολύ καλά το ρόλο των τραπεζών της Β. Ευρώπης στην κρίση χρέους που στραγγαλίζει την Ελλάδα. «Γνωρίζει πως πίσω από τη σημερινή κρίση βρίσκονται γαλλικές και γερμανικές τράπεζες. Αυτές δάνειζαν αλόγιστα χρήματα στο ελληνικό κράτος, στις ισπανικές και ιρλανδικές τραπεζικές φούσκες. Το φτηνό χρήμα που διοχετεύθηκε στις χώρες της περιφέρειας, είναι η θεμελιώδης αιτία της ευρωκρίσης» τονίζει.

«Η Λαγκάρντ τα ξέρει αυτά και είναι συνυπεύθυνη, αφού ήταν υπουργός Οικονομικών όταν ξέσπασε η κρίση. Μάλιστα στις αρχές της θητείας της στο ΔΝΤ είχε επισημάνει το πρόβλημα των τραπεζών. Τι είναι λοιπόν αυτό που εξοργίζει στις πρόσφατες δηλώσεις της;». «Είναι ότι επικαλείται το ηθικολογικό μύθευμα που θέλει τους σπάταλους νότιο-Ευρωπαίους να πληρώνουν τώρα για μια δεκαετία αποχαλίνωσης. Επιχείρημα τελείως άδικο και άχρηστο στην παρούσα κατάσταση. Η συνταγή της μονομερούς λιτότητας που επιβάλλεται στις χώρες της Ευρώπης απειλεί τώρα με κατάρρευση την Ισπανία, την Ιταλία και σε λίγο και τη χώρα της, τη Γαλλία. Επομένως το ηθικό δίδαγμα για την Λαγκάρντ δεν θα έπρεπε να είναι Βορράς εναντίον Νότου, αλλά Ευρώπη εναντίον τραπεζών τις οποίες υποχρεωνόμαστε όλοι να πληρώνουμε» υπογραμμίζει ο εκδότης του Guardian.
Στη Γαλλία
Η υποδοχή των δηλώσεων της Κριστίν Λαγκάρντ στη Γαλλία δεν έτυχε καλύτερης υποδοχής με την κυβερνητική εκπρόσωπο Νατζάτ Βαλό-Μπελκασέμ να την επικρίνει ως «γελοιογραφική και ισοπεδωτική» και τον ηγέτη της Αριστεράς, Ζαν-Λικ Μελανσόν, να καταγγέλλει τις δηλώσεις ως αναξιοπρεπείς.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο γαλλικός Τύπος. Η οικονομική L’ Expansion μιλά για «κονσέρτο» κριτικής και επικρίσεων που δέχεται για τη δήλωσή της, ενώ η Liberation θεωρεί ότι η Λαγκάρντ «άναψε το φυτίλι στο μπαρούτι». Με την ουσία των δηλώσεων Λαγκάρντ φαίνεται πως συμφωνεί η συντηρητική γαλλική εφημερίδα Le Figaro, όχι όμως και με το σκληρό ύφος που χρησιμοποίησε. Η εφημερίδα σχολιάζει ότι η Λαγκάρντ είπε την αλήθεια, σημειώνοντας ωστόσο ότι το μήνυμα θα έπρεπε να μεταφερθεί στους Έλληνες με την κατάλληλη διατύπωση.
Στο διεθνή Τύπο
Στο δίκτυο CNN αναφέρονται όλες οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο ρεπορτάζ με τίτλο «η Λαγκάρντ παρέχει τα «πυρομαχικά» για τις ελληνικές αντιδράσεις», ενώ ασκείται κριτική στην Κριστίν Λαγκάρντ ότι ήταν άστοχος ο χρόνος που επέλεξε για τις δηλώσεις περί φοροδιαφυγής.

«Οι Έλληνες ενώνονται εναντίον της Λαγκάρντ μετά τη δήλωση για τους φοροφυγάδες» είναι ο τίτλος της εφημερίδας New York Times που σημειώνει τον εξαιρετικά μεγάλο αριθμό σχολίων που δέχθηκε η επικεφαλής του ΔΝΤ στο Facebook.
Η εφημερίδα Wall Street Journal υπογραμμίζει ότι «η Λαγκάρντ θύμωσε τους Έλληνες», ενώ το BBC γράφει: «Ενοχλημένοι οι Έλληνες από τα σχόλια της Λαγκάρτντ για τους φοροφυγάδες».

Χιλιάδες σχόλια στο Facebook
Περισσότερα από 25.000 σχόλια στην προσωπική σελίδα της στο Facebook δέχτηκε η Κριστίν Λαγκάρντ για τη συνέντευξή της στον «Guardian», ενώ δημιουργήθηκε και ξεχωριστή σελίδα με τίτλο: «Οι Έλληνες είμαστε κατά της Lagarde».
«Ίσως οι Γάλλοι να πιστεύουν ότι είσαι η επόμενη Μαρία Αντουανέτα. Μιλάς για την πείνα φορώντας το ακριβό σου κοστούμι και τα ακριβά σου παπούτσια και παραδίδεις μαθήματα εντιμότητας όταν πάνω σου πέφτουν σκιές σκανδάλων» σημειώνει ένας από τους χρήστες. «Ξέρεις τι σημαίνει να πληρώνεις όλους αυτούς τους φόρους με μισθό 400 ευρώ;» σημειώνει κάποιος άλλος. «Εσύ ζεις στην πολυτέλεια και οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι πολίτες την πληρώνουν. ΕΣΥ ζεις μια ζωή για την οποία ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε» άλλο ένα ενδεικτικό σχόλιο.
Επίσης αρκετοί είναι αυτοί που σπεύδουν να υπενθυμίσουν ότι η ίδια η Λαγκάρντ δεν πληρώνει φόρους εισοδήματος παρότι εισπράττει ετησίως από το ΔΝΤ 390.000 ευρώ, καθώς επωφελείται από ειδική φορολογική εξαίρεση επειδή είναι αξιωματούχος διεθνούς φορέα.

9 σχόλια

  1. ΤΣΙΠΡΑΣ:" ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟ
    ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ" !!!

    χαχαχαχα....
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ !

    Αν δεν τρελλαθούμε σε αυτές τις εκλογές σίγουρα μπορούμε να την γλυτώσουμε την τρέλα για πάντα.
    Ο εκπρόσωπος των στον σκληρό τους πυρήνα άθεων και των θολοκουλτουριαραίων εμφανίστηκε σε ρωσικό κανάλι ως υπερορθόδοξος!

    Πάντως ρε φίλε Τσίπρα, αν αρχίσουν να σε κηνυγάνε από το κόμμα σου
    ίσως να έχουν και δίκιο.
    Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε και από τα μικρά κόμματα της δεξιάς,
    χάριν των ψήφων, όλα τα κρασιά νερώνονται.
    Αντε να δούμε που θα καταλήξουμε.

    Ο Τσίπρας εμφανίζεται να υπόσχεται τα πάντα σε όλους.
    Στους υπεραριστερούς λέει άλλα, στους απογοητευμένους ΠΑΣΤόκους άλλα
    και τώρα την πέφτει στο "ψαχνό της ΝΔ και μιλάει για αλλαγή σχέσεων με την Ρωσία.

    Το παραμύθι εύκολα το τρώει ο μέσος Έλληνας που δεν ξέρει ότι ο Τσίπρας είναι το αγαπημένο παιδί των Αμερικάνων και βεβαίως δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική και την ιδεολογία του Πούτιν.
    Αυτά που λέει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την εκκλησία.. τους το διάβασε ο Τσίπρας ;

    Μπορώ λοιπόν και εγώ να αναφωνήσω σε Συριζέϊκη γλώσα.

    ΗΜΑΡΤΟΝ ρε ....πούστη μου !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΡΑΒΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΑΟΣ.ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ.ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΔΥΟ ΚΑΚΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ,ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΑΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΣΑΣΤΕ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΑΤΕ ΤΟ ΓΑΠ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ.ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΙΣ.ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ" ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ, ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΡΑΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ, ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΤΕΤΟΙΑΣ ΕΚΤΑΣΗΣ "ΕΠΙΘΕΣΗ" ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΛΠ ΖΗΤΑ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ;

    - Νέος με 9.000 εισόδημα με σπίτι 80τμ που του παραχωρούν οι γονείς του θα πληρώσει 1252,40 ευρώ
    - Όσοι έχουν αφορολόγητο έως 9.000 ευρώ εάν το ξεπεράσουν τότε ξαναπέφτουν σε αφορολόγητο 5.000 ευρώ
    - Ο φοροτεχνικός Β. Αμπελιώτης προειδοποιεί ότι σε ένα-δύο μήνες οι επιχειρήσεις δεν θα έχουν να πληρώσουν μισθούς
    - Σε όλα αυτά τα φορολογικά βάρη θα προστεθούν σύντομα το νέο χαράτσι και το ΕΤΑΚ 2009

    Το επόμενο χρονικό διάστημα η ύφεση στην Ελλάδα θα γίνει ακόμα βαθύτερη και πως στην πραγματικότητα το κράτος δεν έχει να εισπράξει γιατί απευθύνεται στους μη έχοντες οι οποίοι δεν δίνουν γιατί δεν έχουν, με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομίας να καλεί την Τετάρτη σε έκτακτη σύσκεψη τους 10 εφόρους των μεγαλύτερων ΔΟΥ, λόγω εκτροχιασμού των εσόδων.

    Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου ΣΚΑΙ στις 19:00, όπου φιλοξενήθηκε ο γνωστός φοροτεχνικός, Βαγγέλης Αμπελιώτης, ο οποίος έκανε λόγο για μία παράμετρο του φορολογικού όχι ιδιαιτέρως γνωστή και η οποία αποτελεί πασιφανή τρόπο τιμωρίας των φορολογουμένων. Όπως τόνισε για έναν νέο μέχρι 30 ετών ή έναν συνταξιούχο ισχύει το αφορολόγητο στις 9.000 ευρώ και όχι στις 5.000 όπως ισχύει για όλους. Εάν όμως κάποιος από αυτούς ξεπεράσει τις 9.000 ευρώ το κράτος "τον τιμωρεί" κατεβάζοντας το αφορολόγητό του στις 5.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με όσα εξήγησε ένας νέος φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ που του έχει παραχωρηθεί από τους γονείς του κατοικία 80 τετραγωνικά μέτρα και παλιό αυτοκίνητο 1.600 κυβικά, αυτός με βάση το εισόδημά του θα έχει φόρο 0. Αλλά με βάση τα τεκμήρια ο φόρος κύριος και προκαταβολή θα ανέρχονται στα 1252,40 ευρώ.

    Αυτό σημαίνει ότι ο πολίτης αυτός ενώ δεν θα φορολογείτο με βάση το παλιό σύστημα θα φορολογηθεί με 1252,40 ευρώ, μία φορολόγηση που είναι περίπου μιάμιση φορά ο βασικός μηνιαίος του μισθός ή 100 ευρώ το μήνα. Να σημειωθεί εδώ ότι με βάση το συγκεκριμένο παράδειγμα εάν αυτός ο πολίτης ξεπεράσει τα 12.000 ευρώ καλείται να πληρώσει και έκτακτη εισφορά.

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ


    Με βάση αυτό το παράδειγμα, τις αδικίες, αλλά και το γεγονός πως ένας πολίτης δεν θα ΜΠΟΡΕΙ πλέον να πληρώσει αυτά που τον καλεί το κράτος, ο κ. Αμπελιώτης προειδοποίησε ότι σε έναν-δύο μήνες με βάση την υπάρχουσα κατάσταση, οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να πληρώνουν μισθούς.

    Σε ένα άλλο παράδειγμα που ανέλυσε ο κ. Αμπελιώτης φαίνεται επίσης ότι η φορολογία αντί να βοηθήσει έναν πολύτεκνο ή τρίτεκνο έρχεται να τον δυσκολέψει ακόμα περισσότερο. Συγκεκριμένα, ένας πατέρας 3 παιδιών με εισόδημα 20.000 ευρώ για το 2010 δεν πλήρωσε φόρο, ενώ φέτος θα πληρώσει φόρο 1720 ευρώ, κάτι που δείχνει ότι το κράτος τον "τιμωρεί" επειδή έχει τρία παιδιά.

    Στα δύο προηγούμενα παραδείγματα είναι επίσης απαραίτητο να διευκρινιστεί πως δεν αποτυπώνεται η έκτακτη εισφορά στο ρεύμα και για το ΕΤΑΚ το 2009.

    Στο τελευταίο παράδειγμα με τα τραγικά του φορολογικού συστήματος, αποτυπώνεται ένας φορολογούμενος χωρίς εισόδημα που μένει σε κατοικία 70 τετραγωνικά, την οποία του την έχουν παραχωρήσει οι γονείς του. Αυτός ο φορολογούμενος θα υποβάλλει δήλωση και επειδή δεν έχει εισόδημα δεν δηλώνει αποδείξεις. Επειδή όμως τον πιάνει το τεκμήριο λόγω της κατοικίας και το τεκμήριο διαβίωσης θα κληθεί να πληρώσει φόρο 201,50 ευρώ.

    Αυτή η εικόνα αποδεικνύει το τραγικό κράτος και τις τραγικές ευθύνες των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και το μόνο σίγουρο είναι πως εάν δεν το αλλάξουν από μόνοι τους αυτό το σκηνικό, θα αλλαχτεί αναγκαστικά γιατί ο κόσμος δεν ΕΧΕΙ να δώσει άλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «ήρθε η ώρα να πληρώσουν τους φόρους τους».

    η μονη αληθεια!
    και δεν εννοει τους φτωχους,που δεν εχουν να δωσουν..
    ξαφνικα οι φτωχοι απεκτησαν προσβαση στην ιστοσελιδα του ΙΜF!,αλλη σκασιλα δεν ειχαν..

    για να θυμμωμαστε και λιγο..
    στο πρωτο μνημονιο οι πασοκοι ειχαν υποσχεθει στο IMF μειωση της φοροδιαφυγης και ανοιγμα των κλειστων επαγγελματων..
    ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ σε αυτα τα δυο μετωπα..
    το ειδε αυτο το IMF,καταλαβε οτι οι πασοκοι λενε ψεμματα και υπερασπιζονται τους πλουσιους,και ζητησε τα δανεικα πισω με καθε τροπο..
    αποτελεσμα?
    οι μισθωτοι εχασαν το μισο τους εισοδημα..
    ολοι οι αλλοι,αν εχασαν, εχασαν εμμεσως,γιατι μειωθηκε η ζητηση..
    παρα πολλοι ωφεληθηκαν γιατι τωρα απασχολουν μισθωτους σκλαβους..
    γιαυτο και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχιζουν να παιρνουν γυρω στο 35-40%..

    ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΦΡΑΓΚΑΤΟΙ?
    θα το δειξουν οι επομενες δυο εκλογες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην ξεχνατε οτι απο το φουστανι της κρατιοτανε ο αλλος ο κοντος το δεκανικι της Μερκερ το δεξιο αρχ@@@@ι. Μην ξεχνατε πως εκαναν την ζωη του ΓΑΠ 2 χρονια και ποιο τελος του επεφυλαξαν τα σκατομουτρα της Ευρωπης ο ομοϊδεατες της. Τωρα θα φανε στην μαπα τον Τσιπρα για να μαθουν αλλη φορα τα φασιστομουτρα νε εκτιμουν οποιον προσπαθει να κανει κατι και του φερνονται με αυτο τον τροπο. Θα τους βαλει ο Τσιπρας μπουρλοτο που θα παρει φωτια οχι μονο το φουστανι αλλα και τ εσωρουχο της και αυτης και της αλλης της αχωνευτης λες και ολες τις αμαρτιες που δηθεν δεν εβλεπαν οσο κυβερνουσε ο Βουδας επρεπε να τις φορτωθει το κοροϊδο ο ΓΑΠ. Μεγαλο κοροϊδο αλλα ειναι αργα τωρα πια, επρεπε απο τοτε να τους ειχε κανει την ζωη ποδηλατο και οχι να του την κανουν αυτοι και τελικα ολου του Ελληνικου Λαου κυριως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 127 ΠΑΣΟΚοι στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ... αφού εκεί είναι το μέλι..$$$$$$$$$$$$

    Με την Ανοιχτή Επιστολή για τη Συγκρότηση της Δημοκρατικής Αριστερής Παράταξης και την προοπτική της Αριστερής Διακυβέρνησης τα στελέχη σημειώνεουν ότι σήμερα ο πρωταγωνιστικός ρόλος έχει περάσει στα χέρια των δυνάμεων, οι οποίες εκλογικά δικαιώθηκαν, με βασικό παράγοντα το ΣΥΡΙΖΑ.
    Οι υπογράφοντες.
    1. Αδαμαντιάδης Νικόλαος Γραμματέας Σωματείου Ηλεκτρολόγων Ιωαννίνων
    2. Αναγνωστάκης Κώστας, υπάλληλος
    3. Αναγνώστου Γεώργιος
    4. Αναγνώστου Χριστίνα
    5. Αναστασιάδου Ιωάννα, φοιτήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΙΑΚΑ)
    6. Ανδρεάδης Χρήστος
    7. Ανέστης Κόττας, φοιτητής Πολυτεχνείου Κρήτης
    8. Αντωνοπούλου Μαρία
    9. Αστέρης Θέμης, φοιτητής
    10. Βαρδάκη Γεωργία, Οικονομολόγος
    11. Βαρδάκης Γιάννης, Λογιστής
    12. Βασιλείου Αλέξανδρος ,φοιτητής
    13. Βασλή Μαρία
    14. Βαφειάδου Τατιάνα, εκπαιδευτικός
    15. Βίτσιος Δημήτριος, συνταξιούχος
    16. Βίτσιος Χρήστος, οικονομολόγος
    17. Βορλόου Αντώνης, Οκονομολόγος – Περιβαλλοντολόγος
    18. Βορλόου Νότα, Οικονομολόγος
    19. Βράντζης Νίκος, φοιτητής
    20. Γαλανόπουλος Δημήτριος
    21. Γιουρτζίδης Λάζαρος, συνδικαλιστής
    22. Γκιάτας Νικόλαος, νέος επιχειρηματίας
    23. Γρετζελιά Αλεξάνδρα, συνταξιούχος
    24. Δεληγεώργης Γιάννης, κτηνίατρος
    25. Διαμαντοπουλος Κωστας
    26. Δουλγερίδης Γιώργος, ιδιωτικός υπάλληλος
    27. Δραγάζης Μάνος, φοιτητής
    28. Ελένη Δεδούση, εργαζόμενη
    29. Ελευθεριάδης Βαγγέλης
    30. Ελευθεριάδης Αντώνιος, τραπεζικός υπάλληλος
    31. Ζαχαρή Δήμητρα, δημ. υπάλληλος
    32. Ζερβάκη Μαρία, δικηγόρος
    33. Ζήκος Άγγελος
    34. Ζήνας Αλέξανδρος, σπουδαστής
    35. Ζορμπαλάς Νικόλαος
    36. Θέμης Τζήμας, νέος δικηγόρος, υπ. διδάκτορας
    37. Καζάς Θεοδόσης, Δικηγόρος
    38. Καλαμαράς Άκης, πτυχιούχος Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων
    39. Κανακάρη Μαίρη, εκπαιδευτικός
    40. Καπέλλας Δημήτρης, συνδικαλιστής
    41. Καπλανης Λουκας
    42. Καπνίσης Κώστας, Ιδιωτικός υπάλληλος
    43. Καρακιτσος Παναγιωτης, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(αρχιτεκτονική)
    44. Καραμολέγκος Γιώργος, συνταξιούχος
    45. Καραμπελας Δημητρης, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(Γεωπονία Ιχθυολογίας)
    46. Κουιδουρμαζης Αποστολος
    47. Κουλούρης Γεώργιος,
    48. Κρομμύδα Πένη, νέα νομικός, εργατολόγος
    49. Κτιστάκη Κατερίνα, Συνταξιούχος
    50. Κωνσταντινίδης Γιώργος
    51. Κωνσταντινίδης Σπύρος, νέος δικηγόρος
    52. Κωστής Απόστολος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (οικονομικό)
    53. Κωτσόπουλος Κώστας, εμπειρογνώμων ανθρώπινου δυναμικού
    54. Λαζανάς Μιχάλης
    55. Λαζάρου Ελένη, φοιτήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (οικονομικό)
    56. Λαϊτσας Δημήτρης, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (οικονομικό)
    57. Λεμπετλής Νίκος, πτυχιούχος υπομηχανικός-νέος επιχειρηματίας
    58. Λένα Παπαθανασίου, Βιβλιοθηκονόμος
    59. Λογοθετιδης Γιωργος
    60. Μακρυγιάννης Αλέξανδρος, γεωπόνος
    61. Μαργαρίτη Αναστασία, δημ. υπάλληλος
    62. Μαρούλης Αντώνης, μεταπτυχιακός φοιτητής-νέος επιχειρηματίας
    63. Μασουρίδου Έφη, τ. Συμβολαιογράφος Αθηνών
    64. Μεταξιώτης Πέτρος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πολιτικός μηχανικός)
    65. Μήττας Μιχάλης
    66. Μοσχούλας Ιωάννης, δημοτικός σύμβουλος
    67. Μουστάκας Νίκος, οικονομολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 68. Μπαϊράμη Αθηνά, δημοτική σύμβουλος
    69. Μπεκιάρης Δημήτρης, Δημοσιογράφος
    70. Μπέτσιος Θανάσης, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πολιτικός μηχανικός)
    71. Μπουτζουρά Εύη, νέα δικηγόρος
    72. Νεκταριος Ροδιτης φοιτητής Πολυτεχνειου Κρητης
    73. Νικολάου Δημήτρης
    74. Νίκος Ανδρειόπουλος
    75. Ντίνος Χρίστος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(Γεωπονία Ιχθυολογίας)
    76. Ντόκος Ιωάννης, γυμναστής
    77. Ξηντάρης Δήμος, πολιτικός μηχανικός
    78. Πάικας Σπύρος Αντιδήμαρχος Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων
    79. Παναγιώτου Άννα
    80. Παναγόπουλος Δημήτρης, φοιτητής
    81. Παπαγιαννης Χαρης
    82. Παπαδημητρίου Νικόλαος
    83. Παπαδοπουλος Πετρος
    84. Παραλής Γιώργος, τραπεζικός υπάλληλος
    85. Παρασκευας Αρης
    86. Παρασκευοπουλος Πάνος
    87. Πέκας Απόστολος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πολιτικός μηχανικός)
    88. Πέλλιος Απόστολος, ιδιωτικός υπάλληλος
    89. Πετροπουλος Θανάσης, ιδιωτικός υπάλληλος
    90. Πιτσογιάννης Γιώργος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΙΑΚΑ)
    91. Ρέντζου Πετρούλα, ιδιωτική υπάλληλος
    92. Ρηγας Αλεξανδρος, γυμναστής
    93. Σαμαρά Σουλτάνα, φοιτήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(Γεωπονία Ιχθυολογίας)
    94. Σαπρίκη Άννα
    95. Σκαλτσής Δημήτρης, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΙΑΚΑ)
    96. Σκουλάς Μανώλης, πολιτικός μηχανικός
    97. Σκρέτας Κωνσταντίνος, φοιτητής
    98. Σπανουδάκη Βασιλική, Συνταξιούχος
    99. Σπανουδάκη Ρένια, Νομικός
    100. Σπανουδάκης Αντώνης, Οικονομολόγος
    101. Σπανουδάκης Ζαχαρίας, Συνταξιούχος
    102. Σπυράκου Μαρία, διοίκηση επιχειρήσεων
    103. Σταθοπούλου Κική, Επίτιμος Πρόεδρος Εφετών
    104. Σταμάτης Γιώργος, φοιτητής Πολυτεχνείου Κρήτης
    105. Σταμάτης Κώστας, σπουδαστής
    106. Σταματοπούλου Κατερίνα, χρηματοοικονομική σύμβουλος
    107. Στάμος Κωνσταντίνος, συνταξιούχος
    108. Στέφανος Κρεμέτης, μέλος ΔΣ Συλλόγου Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης
    109. Στεφάνου Νίκος, εκπαιδευτικός
    110. Τζιάκος Θωμάς, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(μηχανικός Η/Υ)
    111. Τζιβανης Παναγιώτης, ιδιωτικός υπάλληλος
    112. Τζίμα Έλενα
    113. Τσατσαρούνος Στέλιος
    114. Τσιαμούρας Δημήτρης, φοιτητής
    115. Τσουκαλάς Κώστας, νέος δικηγόρος
    116. Τσούμας Γιώργος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (μηχανικός χωροταξίας και πολεοδομίας)
    117. Φωτιαδου Γεωργια
    118. Χαντές Κώστας ,νέος εργαζόμενος
    119. Χατζηπέτρου Αλέξανδρος
    120. Χατζής Νίκος, φοιτητής
    121. Χιοκτουρίδης Νίκος, φοιτητής
    122. Χουχούμης Γιώργος,
    123. Χρηστίδης Κώστας
    124. Χριστοδουλιδης Μανωλης
    125. Χριστοδούλου Χρήστος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(Γεωπονία Ιχθυολογίας)
    126. Χρονόπουλος Γιάννης, Νέος Επιχειρηματίας
    127. Ωρολογά Άννα, Οικονομολόγος
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    127 κατασκευαστές κομματικών κρατικοδίαιτων στρατών, ελλειμάτων, μιζών, ρεμούλας, πλιάτσικου δημοσίου χρήματος, κλπ, συνιστούν ΣΥΡΙΖΑ.

    Αυτοί ξέρουν.....το ότι είναι αρκετά απο τα υπογράφοντα πρόσωπα στελέχη που στήριξαν την ΚΟΙΣΥ-κατσέλη-μπύλη στις 6 Μαίου είναι εντελώς τυχαίο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΖΩΩΩΩΝ;;;;

    ΓΕΡΟΠΟΥΣΤΑ;;;

    ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΑ, ΠΟΥΣΤΑΡΕ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕ;;;;

    ΔΗΛΑΔΗ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΑΝΙΑΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΔΕΞΙΟ ΤΡΑΒΕΛΙ!!!!!

    ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ,

    ΤΟ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙ ΤΖΩΩΩΩΝ$$$$$////!!!,

    ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΒΡΩΜΟΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ,

    ΤΟΝ ΚΩΛΟΓΛΥΦΤΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ,

    ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΕΡΚΕΛ!!!!!!

    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ, ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΤΖΩΩΩΝ$$$$,

    ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΑΡΧΙΔΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΤΖΑΚΙΟΥ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!!!

    ΑΦΟΥ ΡΕ ΚΩΛΟΓΕΡΕ, ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ, ΓΡΙΑ ΔΕΞΙΑ ΒΡΩΜΟ-ΑΔΕΡΦΗ...

    ΤΙ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ;;;

    ΝΑ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ;;;

    ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕ ΛΟΥΓΚΡΑ!!!

    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ!

    Δίλημμα Ευρώ ή Δραχμή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

    ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑ!

    ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ,

    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!

    Ψήφος σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σημαίνει επιδοκιμασία του Μνημονίου, ανακούφιση της Μέρκελ, της Τρόϊκας και του διεθνούς τραπεζικού και παρασιτικού κεφαλαίου...

    ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, αλλά και των Ισπανών, των Πορτογάλων, των Ιταλών, των Ιρλανδών εργαζομένων και ανέργων!

    Ψήφος στα Μερκελικά κόμματα- ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σημαίνει
    ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ για το αύριο!

    Σήμερα όλη η Ευρώπη έχει στραμμένα τα μάτια της στην Ελλάδα.

    Ισπανοί, Ιταλοί, Γάλλοι, Πορτογάλοι βλέπουν σε μας την ελπίδα...

    ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ, ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΡΟ ΤΗΣ ΜΑΝΤΑΜ ΜΕΡΚΕΛ!

    Εδώ με το 16,8% του ΣΥΡΙΖΑ, ΣΕΙΣΤΗΚΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΕΥΡΩΠΗ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ!!

    ΑΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ!

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ,

    ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση