GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαχείριση κρίσεων: Η επικοινωνιακή διάσταση...

 Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου  Η «κρίση» ορίζεται ως η διανοητική ενέργεια που προσδιορίζει τις σχέσεις ανάμεσα σε έννοιες, συγκρίνει ...

 Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
 Η «κρίση» ορίζεται ως η διανοητική ενέργεια που προσδιορίζει τις σχέσεις ανάμεσα σε έννοιες, συγκρίνει και ξεχωρίζει τις διαφορές, επίσης ως αξιολόγηση πράξεων ή καταστάσεων, ως διατύπωση έγκυρης και εμπεριστατωμένης γνώμης για κάτι, ως διανοητική διαύγεια, ορθοφροσύνη και, τελικά, ως περίοδος ανωμαλίας με δυσχέρειες και κινδύνους που αφορά σε οποιαδήποτε δραματική αλλαγή και επιδείνωση σε δεδομένες καταστάσεις.
   Ο τελευταίος ορισμός της έννοιας της κρίσης είναι αυτός που αφορά στον προκείμενο προβληματισμό μου για επιχειρήσεις και οργανισμούς. Οι κρίσεις μπορεί να προκληθούν από φυσικά αίτια ή θεομηνίες, μπορεί να οφείλονται σε ανθρώπινα λάθη και παραλείψεις ή ακόμη και σε εγκληματικές ενέργειες μεμονωμένων ατόμων ή επιχειρήσεων και οργανισμών.
   Τα στελέχη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωπα με μία «κρίση» που προκύπτει εντελώς αναπάντεχα ή με ένα πρόβλημα που δεν του δίνουμε την πρέπουσα σημασία και εξελίσσεται με γοργό (και σε μερικές περιπτώσεις με ραγδαίο) ρυθμό σε «κρίση» που απαιτεί άμεση, ορθή και αποτελεσματική διαχείριση.
   Η αλήθεια είναι ότι και στην περίπτωση των κρίσεων και της διαχείρισής τους ισχύει το Ιπποκρατικό ρητό, που αξιολογεί την «πρόληψη ως κατά πολύ σημαντικότερη προσέγγιση από τη θεραπεία» (αυτό περιγράφει το αγγλοσαξονικό ρητό που θέλει «μια ουγκιά πρόληψης αξίζει όσο ένα λίτρο θεραπείας…»).
   Καλό είναι, με άλλα λόγια, να αποφεύγουμε τις κρίσεις εάν μπορούμε να τις προλάβουμε, αλλά αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό όσο και αν είναι επιθυμητό. Το επόμενο στάδιο είναι να έχουμε έτοιμο ένα σχέδιο (μαζί με ένα εγχειρίδιο, ένα «manual») διαχείρισης μιας πιθανής κρίσης και να έχουμε εκπαιδεύσει επαρκώς την ομάδα των ατόμων που θα την διαχειριστεί, εάν και όποτε αυτή εκδηλωθεί.
   Θεωρητικά και εμπειρικά δεδομένα μας βοηθούν να δημιουργήσουμε έναν χρήσιμο χάρτη ροής που περιλαμβάνει δέκα βασικές δραστηριότητες, οι οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως σημεία αναφοράς στη διαχείριση κρίσεων από στελέχη των Δημοσίων Σχέσεων.
   Εδώ θέλω να επισημάνω ότι στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε κρίσεως και στην κατάρτιση οποιουδήποτε προγράμματος διαχείρισης κρίσεων χρειάζεται να ξεκινήσουμε από το θεμελιακό ερώτημα που θα πρέπει να αποτελεί και διαρκή πρόκληση «τι θα πρέπει να κάνουμε εάν…». Από τη στιγμή, φυσικά, που αρχίζουμε να δίνουμε απαντήσεις στο συγκεκριμένο ερώτημα ξεκινάμε και την δόμηση και μαζί την καταγραφή σε ένα εγχειρίδιο του δικού μας προγράμματος διαχείρισης οποιασδήποτε κρίσης.
   Πριν παρουσιάσω μια σειρά πράξεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά κάθε καλού εγχειριδίου διαχείρισης κρίσεων θα αναφερθώ πολύ συνοπτικά σε δύο περιπτώσεις διαχείρισης κρίσεων όπου η πρώτη στέφθηκε από ΕΠΙΤΥΧΙΑ και η δεύτερη σφραγίστηκε από ΑΠΟΤΥΧΙΑ και συγκεκριμένα στις εμπειρίες δύο γιγάντιων πολυεθνικών επιχειρήσεων, δηλαδή στην εταιρία Johnson & Johnson (ΕΠΙΤΥΧΙΑ διαχείρισης κρίσης) και στην εταιρία EXXON (ΑΠΟΤΥΧΙΑ στη διαχείριση κρίσης).
 Η επιτυχία
Στα μέσα περίπου της δεκαετίας του 1980 ένα απρόσμενο γεγονός αναστάτωσε την αμερικανική κοινή γνώμη, καθώς 7 άτομα από τα εκατομμύρια που αγόραζαν σταθερά το εξαιρετικά δημοφιλές παυσίπονο TYLENOL, το οποίο σαν την ασπιρίνη δεν χρειαζόταν ιατρική συνταγή, βρήκαν τραγικό θάνατο επειδή, όπως αργότερα διαπιστώθηκε, κάποιος ή κάποιοι είτε εσκεμμένα είτε κατά λάθος είχαν προσθέσει μικρή αλλά θανατηφόρα ποσότητα υδροκυανίου σε κάψουλες του φαρμάκου.
Η αντίδραση της εταιρίας Johnson & Johnson υπήρξε ακαριαία.
Η εταιρία διέθεσε το ποσό των 300 εκατ. δολαρίων ανακαλώντας ΟΛΑ τα φιαλίδια του φαρμάκου από όλες τις αγορές.
Η εταιρία άμεσα εισήγαγε μια νέα μορφή αεροστεγούς συσκευασίας που δεν επέτρεπε την παρέμβαση στα φιαλίδια του φαρμάκου μετά την έξοδό τους από τη γραμμή παραγωγής.
Η εταιρία έδωσε όλες τις απαιτούμενες από τα ΜΜΕ πληροφορίες ζητώντας ταυτόχρονα την κατανόηση της αμερικανικής κοινής γνώμης και
Έδειξε ευαισθησία παραδεχόμενη την οδύνη της για το γεγονός.
Η αμερικανική κοινή γνώμη επικρότησε την διαχείριση της κρίσης από τα στελέχη της εταιρίας και οι πιθανές απώλειες σε αξιοπιστία και προτίμηση για τα προϊόντα της εταιρίας περιορίστηκαν σε μηδενικά επίπεδα.
 Η αποτυχία
Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 το τάνκερ της εταιρίας ΕΧΧΟΝ με την επωνυμία EXXON VALDEZ προσέκρουσε σε παγόβουνο στον κόλπο της Αλάσκας με αποτέλεσμα εκατομμύρια λίτρα αργού πετρελαίου να χυθούν στη θάλασσα προκαλώντας ίσως τη μεγαλύτερη μέχρι τότε περιβαλλοντική καταστροφή, που προκάλεσε τον θάνατο σε ψάρια, θαλάσσια κύτη και πουλιά και απώλεια εισοδήματος για τους αλιείς της περιοχής.
Ο έλεγχος απέδειξε ότι ο κυβερνήτης του σκάφους εμπιστεύθηκε το τιμόνι σε κατώτερο αξιωματικό που δεν διέθετε την απαραίτητη άδεια και εμπειρία και το κακό ολοκληρώθηκε με τους λανθασμένους χειρισμούς στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας.
Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση μετά την ανακοίνωση της κρίσης.
Προφανώς η εταιρία δεν διέθετε πρόγραμμα διαχείρισης κρίσεων καθώς επαναπαύτηκε στις ασφαλείς διακινήσεις αργού πετρελαίου και παραγώγων του από τον στόλο των σκαφών της.
Η επικοινωνιακή πολιτική και η διαχείριση της κρίσης από τα ανώτατα διοικητικά στελέχη της εταιρίας ήρθε με καθυστέρηση.
Η ενημέρωση ήταν σπασμωδική και ελλιπής και προσέβαλε όχι μόνο τα στελέχη και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, στα οποία δεν δόθηκαν ακριβή στοιχεία, αλλά και την κοινή γνώμη, καθώς δεν υπήρξε έκφραση οδύνης.
Η ΕΧΧΟΝ τελικά αναγκάστηκε να πληρώσει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια στην Κυβέρνηση της Αλάσκας και την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση των ΗΠΑ, στους αλιείς της περιοχής αλλά και σε μεμονωμένα άτομα και, φυσικά, υπέστη πτώση εταιρικού γοήτρου για πολλά χρόνια μετά το γεγονός.
 Χάρτης ροής διαχείρισης κρίσεων
- Έσο έτοιμος
- Παροχή χρήσιμων πληροφοριών
- Διαχείριση ροής πληροφοριών
- Αποδοχή βασικών κανόνων
- Προβολή κύρους
- Συνεχής παροχή πληροφοριών
- Έκφραση λύπης
- Διασφάλιση ακρίβειας
- Προβολή ευαισθησίας
- Μαθαίνουμε από εμπειρίες
Κλείνοντας θα επικαλεστώ ένα λαϊκό μας ρητό που περιγράφει, για άτομα, οικογένειες ή κοινωνικά σύνολα, τα αποτελέσματα κάθε κρίσης λέγοντας «αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις…».
Όσο χρήσιμο και αν ήταν και συνεχίζει να είναι το συγκεκριμένο γνωμικό, έχω την αίσθηση ότι για ακαδημαϊκούς και μαθησιακούς λόγους χρειάζεται εδώ να αντιτάξω αυτό που λέγεται ότι ειπώθηκε για παρόμοιες περιπτώσεις από τον μεγάλο Γερμανό ηγέτη Bismarck «όλοι λένε ότι αν δεν πάθεις δεν θα… μάθεις. Προσωπικά προτιμώ να μαθαίνω από τα παθήματα των… άλλων!»
Από κάθε μικρή ή μεγάλη κρίση που θα διαχειριστούμε μπορούμε να μάθουμε κάποια πράγματα, να εντοπίσουμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία του σχεδίου μας, τις διαφορές στην εκδήλωση συμπεριφοράς των μελών της ομάδας διαχείρισης κρίσεων, την ενσάρκωση των ρόλων που είχαν εκπαιδευτεί να διαδραματίσουν εάν και όταν κάτι απρόοπτο συνέβαινε…

21 σχόλια

  1. Τα τρια κακα που μας πανε πατο:
    Στο extra channel χθες ειχαν μια συζητηση για εκλογικα και απο τον κ. Καψαμπελη εγινε η σωστη επισημανση πως σε περιπτωση νεων εκλογων, γινεται παραγραφη στην παλια κυβερνηση!
    Αυτο ειναι το ΕΝΑ κακο: Η παραγραφη!
    Ακροατης αναφερθηκε στον εκλογικο νομο με το "δωρο" των 50 εδρων στο πρωτο κομμα, που φτυνει καταμουτρα το εκλογικο σωμα και που ειναι φτιαγμενος απο τα δυο κομματα για την αιωνια διακυβερνηση τους! Αυτο ειναι το ΔΕΥΤΕΡΟ κακο! (Αν δεν θελουν ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ το δωρο να το παιρνει το πρωτο κομμα αλλα με προϋποθεσεις, π.χ. εαν συμπληρωσει ενα ΚΑΤΩΤΑΤΟ οριο 42% ή 40%, οχι με 18% οπως ειναι τωρα! Οπως εβαλαν αυθαιρετα το 3% για την εισοδο στην Βουλη ενος κομματος, ενω θα μπορουσαν να το κανουν 2%)
    Τελος το ΤΡΙΤΟ και χειροτερο κακο ειναι η βουλευτικη ασυλια!
    Αυτα τα τρια κακα εχουν ΚΑΤΑΡΤΗΣΕΙ την Δημοκρατια και εχουν δημιουργησει δυο ρευματα: Των αρχοντων και των δουλων, της πλεμπαγιας, του οχλου, οπως γινοταν και με τους Φαραω στην Αιγυπτο!
    Εαν δεν αλλαξουν ολα αυτα, τοτε μην περιμενουμε αλλαγη (ειρηνικη τουλαχιστον...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΟΜΜΑ DEB ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ.

    Χέρι-χέρι... ΣΥΡΙΖΑ και Τουρκική ακροδεξιά. (*

    Η κατάσταση φαίνεται ότι έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των κεντρικών του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 7 Ιανουαρίου 2012, εκπρόσωποι του εθνικιστικού κόμματος DEB, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της οργάνωσης Ξάνθης κ. Οζάν Αχμέτογλου (αρθρογράφο της τουρκόφωνης Γκιουντέμ) και την κα Νετζλά Τσαβούς (γιατρό, επικεφαλής του τομέα Γυναικών), πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στα γραφεία

    Με το κόμμα του γνωστού εξτρεμιστή της Θράκης Αχμέτ Σαδίκ επιχειρεί ο Συνασπισμός.
    DEB ιδρύθηκε με σκοπό να... προσεταιριστεί όσους δηλώνουν Τούρκοι και πιστεύουν στην αυτόνομη παρουσία τους στα πολιτικά αυτοδιοικητικά θέματα και όχι μόνο.

    Ουσιαστικά ο ΣΥΝ με την κίνηση του αυτό αναγνωρίζει ένα κόμμα που προωθεί την εθνική διάσταση των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη σε αγαστή συνεργασία με το τουρκικό κράτος.

    Σύμφωνα λοιπόν με το δελτίο Τύπου που είχε λόγους για να νομιμοποιήσει και την πολιτική του υπόσταση το DEB, πληροφορούμαστε ότι η συνάντηση έγινε στη νομαρχιακή επιτροπή Ξάνθης του ΣΥΝ το Σάββατο 7 Ιανουαρίου με τον αντιπρόεδρο Οζάν Αχμέτογλου όπου συμμετείχε και η πρόεδρος του τμήματος γυναικών του DEB, ιατρός Νέτζιλά Τσαβούς.



    ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ.
    της Μακεδονίας μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα διέλυσαν όλα οι πατριώτες του κώλου:
    50% πτώση στις κρατήσεις τις τελευταίες μέρες...
    ______________________________
    Το έχουμε γράψει πολλές φορές
    αλλά οι ηλίθιοι δεν παλεύονται,
    πόσο μάλλον όταν οι πιο ηλίθιοι είναι οι αρχηγοί τους.
    ___________________________
    Το έχουμε ξαναπεί ΜΙΑ ΧΩΡΑ
    ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΕΣ..
    ________________________________
    Ο ηλίθιος όμως λέει τι με νοιάζει
    εμένα αν δεν πάνε τουρίστες π.χ.στη Ρόδο...

    Όταν τον Οκτώβριο κάνουμε ταμείο και δούμε ότι λόγω μειωμένων εσόδων στον τουρισμό λείπουν πχ. 500 εκ ευρώ...
    Να δούμε τι θα πούνε αν μπει πάλι κανένα χαράτσι...

    Θα λένε ότι φταίει ο Σαμαράς ή το μνημόνιο, ο φούφουτος
    ο ξεσκούφουτος, το μαλί της γριάς και λοιπά..
    και όχι η μαλακ@@ τους.............. γνωστά πράματα!
    ____________________________________________________


    Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης, στο πλαίσιο παρουσίασης νέου κρουαζιερόπλοιου στη Μαρίνα Ζέας, επεσήμανε ότι τις δυο τελευταίες ημέρες παρατηρείται πτώση 50% στο ρυθμό των κρατήσεων στις αγορές του εξωτερικού.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, μέλος του ΣΕΤΕ και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, υπογράμμισε ότι η παρούσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα λειτουργεί ως δαμόκλειος σπάθη για το ελληνικό τουριστικό προϊόν.
    Σε κάθε περίπτωση οι προβλέψεις για το σύνολο της χρονιάς, κάθε άλλο παρά αισιόδοξες είναι, καθώς εκτιμάται πτώση τουλάχιστον 10% στα έσοδα αλλά και 7% έως 10% στις αφίξεις.

    Πλέον, όπως αναφέρουν οι ξενοδόχοι, οι υποψήφιοι πελάτες τους, ρωτάνε εάν η Ελλάδα θα έχει
    **** - ευρώ ή δραχμή - *****
    γεγονός που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την κράτησή τους.

    Εστιάζοντας στην πολιτική ατζέντα των ημερών, ο κ. Ανδρεάδης μετέφερε την απογοήτευση του τουριστικού κόσμου για το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου υπογραμμίζοντας ότι ο τουριστικός κόσμος της χώρας περιμένει από τις πολιτικές ηγεσίες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

    Όσον αφορά στο μέτωπο του θαλάσσιου τουρισμού και εκεί τα νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα, με τον πρόεδρο των επαγγελματικών σκαφών Αντώνη Στελιάτο να δηλώνει ότι τα επαγγελματικά σκάφη οδηγούνται σε κατάρρευση κάνοντας λόγο για παντελή έλλειψη πολιτικής και διαφήμισης σε αυτό τον κλάδο.



    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ !!!
    ο Τσίπρας, ο γελοίος αλαζόνας:

    - Θα έπαιρνε πετρέλαιο από τον Τσάβες χωρίς να το ξέρει ο Τσάβες.

    - θα αγόραζαν όλο το χρέος οι Κινέζοι, χωρίς να το ξέρουν οι Κινέζοι.

    - Θα κατέβαζε 200.000 λαού στο Σύνταγμα για να υποχρεώσει τους άλλους ηγέτες να τον στηρίξουν και τώρα που τον στηρίζουν,
    την "έκανε" πανηγυρικά !
    _____________________
    Η απόλυτη γελοιότητα. ........OFF

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ Πιπερόπουλε, σεβαστέ μας δάσκαλε ο κύβος ερρίφθη!
    Εφόσον όμως ο κ Κουβέλης παλιός φιλοσοφημένος ιδεολόγος της αριστεράς δεχθεί να υπηρετήσει το παραμύθι της ΣΩΤΗΡΙΑΣ μας ως Πρωθυπουργός στην μαγειρεμένη από τον κ Βενιζέλο και τον Σαμαρά Κυβέρνηση το μήνυμα θα είναι απλο:
    Άσχετα με το τι ψηφίσαμε εμείς το ΣΥΣΤΗΜΑ και πάλι θα κερδίσει...
    Λέμε, εάν μας προκύψει το σενάριο αυτό μεθαύριο υπό τον επίσης παλιό αριστερό ιδεολόγο πρόεδρό μας κ Παπούλια και τους νεόκοπους αριστερούς Προέδρους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ. ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Η ΣΠΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 2.

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙΣ , ΕΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ
    ΜΙΚΡΟ ( ή μάλλον μηδαμινό ) ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ! !
    ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΗ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑ: Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΞΗΓΑΓΕ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΑ ΣΕ 150 ΧΩΡΕΣ ΑΝΑ TΟΝ ΚΟΣΜΟ..

    Η ΕΥΒΟΙΑ (ΕΥ + ΒΙΟΣ = ΣΩΣΤΟΣ ΒΙΟΣ) ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΑ

    ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΒΩΞΙΤΗ (ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ
    ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ
    ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ... ΚΑΙ Η ΕΥΒΟΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ...

    Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΡΑΚΗ (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ) ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΙΧΕ ΩΣ ΕΡΓΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΥΚΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ, ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ,

    ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΣΜΙΟ... 60.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ...

    ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ (ΔΕΣ ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ) ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΗ ...ΛΗΜΝΟ, Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ "ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ" .....ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ" ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Γ.ΑΛΥΦΑΝΤΗ, Α' ΕΚΔΟΣΗ , ΓΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ............

    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΜΠΙΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΓΙΑ ΠΑΡΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ...)

    ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑ...ΑΠΟΘΗΚΕΣ....
    ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΑ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ............

    ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ....Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...

    Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας.

    Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150 !

    Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου,Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ.

    Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ.

    Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.

    Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκει υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο.

    Εμείς ερωτάμε.... ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ;

    Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/2/1996, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ. Γύρω στο
    ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους..

    Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και
    λανθάνιο, που έχουνε εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.

    Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας.
    Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ ..Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (το 1998) ήταν 20.000 δολάρια το γραμμάριο!.

    Βάσει των παραπάνω, με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με υπολογισμούς από τα παραπάνω,
    εμπεριέχονται 48 εκατ. Τόνοι ουρανίου προς 20δις δολάρια ο τόνος δηλ.
    συνολικά $ 960.000.000.000.000.000 (τα μηδενικά είναι σωστά και είναι): 960 τετράκις εκατομμύρια δολ.!!!!

    ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ $ 96.000.000.000 Διαβάστε το δυνατά (96 δισεκ. δολ.!!!!

    ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ... ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ....

    Να γιατί θέλουν λοιπόν τη Μακεδονία.....Λες να ναι αληθεια ......? ? ? ? ποιος θα μας ΠΕΙ :::

    Μπουτζουκας Θ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν γίνουν εκλογές, πράγματι θα ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από αριστερές δυνάμεις( Οικολογους πράσινους, κοινωνική συμφωνία κλπ )

    Επίσης, θα αυξηθεί σημαντικά η δύναμη της ΝΔ, από κεντρώους του ΠΑΣΟΚ, από ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ, από νεοφιλελεύθερους ψηφοφόρους που ψήφισαν τα τρια μικρά κεντροδεξιά κόμματα, από ψηφοφόρους της Χ.Α και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που - για διαφορετικούς λόγους ο καθένας - δεν θέλουν ή φοβούνται τη πιθανότητα να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Εκτίμησή μου είναι ότι ακόμα κι αν ενωθούν Ντόρα και Μάνος, δεν θα μπουν στη Βουλή, γιατί ο "κίνδυνος χρεοκοπίας" θα ωθήσει το μεγαλυτερο μέρος των ψηφοφόρων τους στη ΝΔ. Πάμε για μεγάλο "ντέρμπι", ψήφο με ψήφο, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Γι' αυτό δεν πιστεύω ότι όλα τα άλλα κόμματα θέλουν εκλογές πρόωρες, γιατί θα πέσουν φοβερά "διλήμματα". Οι μόνοι που θα επιβιώσουν θα είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, γιατί ότι χάσουν θα το εισπράξουν από άλλα μικρότερα κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. + _____________________________________ +

    Κάποιοι βαρεμένοι στον εγκέφαλο νομίζουν ότι με ξεφτιλισμένη δραχμή ή με αριστερή κυβέρνηση, θα πέφτουν τα λεφτά απ΄ το παράθυρο και θα περνάνε όμορφα.

    ΡΩΤΗΣΤΕ βρε ανόητοι τις χώρες των Βαλκανίων τι περάσανε.
    Ρωτήστε την Κούβα τι περνάει.
    Ρωτήστε την Κίνα ΓΙΑΤΙ άλλαξε πολιτική;
    Ρωτήστε την Ρωσία ΓΙΑΤΙ άλλαξε πολιτική;

    Αλήθεια, η Τανζανία, Ουζουμπούρη, η Αφρική γενικώς που έχουν δικό τους νόμισμα, αλλά και στην Ασία που έχουν δικό τους νόμισμα και πεινάνε ΠΑΡ΄ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ, γιατί δεν τρέχουν τα λεφτά απ΄ τα πατζάκια στον κοσμάκη;

    Η Ελλάδα είναι ΠΕΘΑΜΕΝΗ από παραγωγή και έχει ένα λαό κακομαθημένο που δεν τον έβαλαν να οργανωθεί σωστά και να παράγει.

    Τα εγκλήματα των μεγάλων κομμάτων δεν είναι λύση να τα διαδεχτεί Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

    Χωρίς τα λεφτά της Ευρώπης και την πίεση της Ευρώπης που μπορεί να μας κάνει σοβαρό κράτος, το παγόβουνο θα το φάτε όλο στο κεφάλι.

    Και επειδή είμαστε και η σούπερ παραγωγική χώρα με τους σούπερ παραγωγικούς οργανωμένους ελληναράδες, θα στηριχτούμε στο δικό μας νόμισμα και θα πάμε πολύ καλά αφού θα πουλάμε παντού το... τίποτα!

    Θα έχουμε ΚΑΙ ξεφτιλισμένο νόμισμα (τρομακτική μείωση αγοραστικής δύναμης) ΚΑΙ δεν θα μας βοηθήσει στην παραγωγή αφού τι να παράγεις,
    το τίποτα;
    Τότε θα πάμε στη λύση Καζάκη που έλεγε ότι θα καλλιεργούμε ντομάτες στην Κρήτη και θα τις πουλάμε στην... Αίγυπτο.

    Τράτζικ.

    Πολλοί "μάγκες" μπλοφατζήδες απ΄ τα άκρα λένε με κουραδίσιο ύφος "δεν μπορούν να μας βγάλουν έξω από το ευρώ".

    Τους επαναλαμβάνω λοιπόν εγώ ότι μπορούν να μας βγάλουν έξω από την Ε.Ε. και απ΄ το ευρώ ταυτόχρονα!
    Κλείνει τη στρόφιγγα η ΕΚΤ και αναγκάζεσαι να τυπώσεις ντόπιο νόμισμα για να αποζημιώσεις καταθέτες (έστω με ξεφτιλέ νόμισμα) και να πληρώσεις μισθούς και συντάξεις.
    Και επειδή τα χρήματα οι καταθέτες θα τα τραβάνε για να αγοράσουν ξένο νόμισμα πριν απαξιωθεί κι άλλο το ελληνικό, θα βάλεις φραγή στις τράπεζες και τότε θα σε πετάξουν έξω από την Ε.Ε.!
    Ο Στρατούλης ήδη μίλησε για ελέγχους στη διακίνηση κεφαλαίων.

    Ψεύτες και υποκριτές, πείτε αλήθειες στο λαό.

    Θα παρακαλάμε χρόνια έπειτα να μπούμε στην Ε.Ε. και δεν θα μας βάζουν. Για να παραδειγματίσουν κιόλας τους πολίτες άλλων χωρών μην τολμήσουν να κάνουν τα ίδια.

    Θα είσαι η μόνη χώρα στην Ευρώπη, η μόνη, που θα είσαι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    Η μόνη.

    Και άμα σε πειράξει ο Τούρκος, πήγαινε να διαμαρτυρηθείς στον ΟΗΕ που θα έχεις φάει τα λεφτά των κρατών και του ΔΝΤ. Δηλαδή τα λεφτά των κρατών της Ευρώπης (μέσω των διακρατικών δανείων) αλλά και των ΗΠΑ που είναι ο μεγαλύτερος δανειστής του ΔΝΤ. Μέχρι και τα λεφτά της Ρωσίας η οποία και αυτή δανείζει το ΔΝΤ.

    Και όμως ορισμένοι καραγκιόζηδες που μας έχουν πρήξει τα ούμπαλα με τη Ρωσία, προτείνουν διαγραφή του χρέους!

    Τότε θα σε βοηθήσουν οι εξωγήινοι που θα έρθουν από έναν άλλο πλανήτη".

    + ___________________________________ +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενίσχυση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, που θα βρισκόταν στην πρώτη θέση, σε περίπτωση που γίνουν ξανά εκλογές, δείχνουν τα στοιχεία για την πρόθεση ψήφου μιας νέας δημοσκόπησης της εταιρείας Marc που μεταδόθηκε απόψε από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Αντίθετα, τα ποσοστά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υποχωρούν, ενώ και πάλι προκύπτει επτακομματική Βουλή.

    Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτημα που τέθηκε στους πολίτες για το κόμμα που θα ψήφιζαν εάν γίνονταν νέες εκλογές, το 23,8% δήλωσε ότι θα ψήφιζε τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Ακολουθεί η ΝΔ με ποσοστό 17,4% που είναι χαμηλότερο από αυτό που απέσπασε στις εκλογές της 6ης Μαΐου, όπως και το ΠΑΣΟΚ με 10,8%.

    Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες συγκεντρώνουν το 8,7%, το ΚΚΕ πέφτει στο 6%, η Χρυσή Αυγή με 4,9% και η Δημοκρατική Αριστερά με 4,2%.

    Τα υπόλοιπα κόμματα δεν κατορθώνουν και πάλι να περάσουν το απαιτούμενο 3% για την είσοδό τους στη Βουλή. Ο ΛΑΟΣ παίρνει το 2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,5%, η Δημιουργία Ξανά 1,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία 1,3% και η Δράση 1,1%.

    Το 11,8% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν έχουν αποφασίσει τί θα ψήφιζαν.

    Τα αποτελέσματα της πρόθεσης ψήφου είναι τα εξής:

    ΣΥΡΙΖΑ 23,8%
    ΝΔ 17,4%
    ΠΑΣΟΚ 10,8%
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 8,7%
    ΚΚΕ 6,0%
    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4,9%
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 4,2%
    ΛΑΟΣ 2,0%
    ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1,5%
    ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1,5%
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,3%
    ΔΡΑΣΗ 1,1%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάποιοι βαρεμένοι στον εγκέφαλο νομίζουν ότι με ξεφτιλισμένη δραχμή ή με αριστερή κυβέρνηση, θα πέφτουν τα λεφτά απ΄ το παράθυρο και θα περνάνε όμορφα.

    ΡΩΤΗΣΤΕ βρε ανόητοι τις χώρες των Βαλκανίων τι περάσανε.
    Ρωτήστε την Κούβα τι περνάει.
    Ρωτήστε την Κίνα ΓΙΑΤΙ άλλαξε πολιτική;
    Ρωτήστε την Ρωσία ΓΙΑΤΙ άλλαξε πολιτική;

    Αλήθεια, η Τανζανία, Ουζουμπούρη, η Αφρική γενικώς που έχουν δικό τους νόμισμα, αλλά και στην Ασία που έχουν δικό τους νόμισμα και πεινάνε ΠΑΡ΄ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ, γιατί δεν τρέχουν τα λεφτά απ΄ τα πατζάκια στον κοσμάκη;

    Η Ελλάδα είναι ΠΕΘΑΜΕΝΗ από παραγωγή και έχει ένα λαό κακομαθημένο που δεν τον έβαλαν να οργανωθεί σωστά και να παράγει.

    Τα εγκλήματα των μεγάλων κομμάτων δεν είναι λύση να τα διαδεχτεί Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

    Χωρίς τα λεφτά της Ευρώπης και την πίεση της Ευρώπης που μπορεί να μας κάνει σοβαρό κράτος, το παγόβουνο θα το φάτε όλο στο κεφάλι.

    Και επειδή είμαστε και η σούπερ παραγωγική χώρα με τους σούπερ παραγωγικούς οργανωμένους ελληναράδες, θα στηριχτούμε στο δικό μας νόμισμα και θα πάμε πολύ καλά αφού θα πουλάμε παντού το... τίποτα!

    Θα έχουμε ΚΑΙ ξεφτιλισμένο νόμισμα (τρομακτική μείωση αγοραστικής δύναμης) ΚΑΙ δεν θα μας βοηθήσει στην παραγωγή αφού τι να παράγεις,
    το τίποτα;
    Τότε θα πάμε στη λύση Καζάκη που έλεγε ότι θα καλλιεργούμε ντομάτες στην Κρήτη και θα τις πουλάμε στην... Αίγυπτο.

    Τράτζικ.

    Πολλοί "μάγκες" μπλοφατζήδες απ΄ τα άκρα λένε με κουραδίσιο ύφος "δεν μπορούν να μας βγάλουν έξω από το ευρώ".

    Τους επαναλαμβάνω λοιπόν εγώ ότι μπορούν να μας βγάλουν έξω από την Ε.Ε. και απ΄ το ευρώ ταυτόχρονα!
    Κλείνει τη στρόφιγγα η ΕΚΤ και αναγκάζεσαι να τυπώσεις ντόπιο νόμισμα για να αποζημιώσεις καταθέτες (έστω με ξεφτιλέ νόμισμα) και να πληρώσεις μισθούς και συντάξεις.
    Και επειδή τα χρήματα οι καταθέτες θα τα τραβάνε για να αγοράσουν ξένο νόμισμα πριν απαξιωθεί κι άλλο το ελληνικό, θα βάλεις φραγή στις τράπεζες και τότε θα σε πετάξουν έξω από την Ε.Ε.!
    Ο Στρατούλης ήδη μίλησε για ελέγχους στη διακίνηση κεφαλαίων.

    Ψεύτες και υποκριτές, πείτε αλήθειες στο λαό.

    Θα παρακαλάμε χρόνια έπειτα να μπούμε στην Ε.Ε. και δεν θα μας βάζουν. Για να παραδειγματίσουν κιόλας τους πολίτες άλλων χωρών μην τολμήσουν να κάνουν τα ίδια.

    Θα είσαι η μόνη χώρα στην Ευρώπη, η μόνη, που θα είσαι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    Η μόνη.

    Και άμα σε πειράξει ο Τούρκος, πήγαινε να διαμαρτυρηθείς στον ΟΗΕ που θα έχεις φάει τα λεφτά των κρατών και του ΔΝΤ. Δηλαδή τα λεφτά των κρατών της Ευρώπης (μέσω των διακρατικών δανείων) αλλά και των ΗΠΑ που είναι ο μεγαλύτερος δανειστής του ΔΝΤ. Μέχρι και τα λεφτά της Ρωσίας η οποία και αυτή δανείζει το ΔΝΤ.

    Και όμως ορισμένοι καραγκιόζηδες που μας έχουν πρήξει τα ούμπαλα με τη Ρωσία, προτείνουν διαγραφή του χρέους!

    Τότε θα σε βοηθήσουν οι εξωγήινοι που θα έρθουν από έναν άλλο πλανήτη"..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τζων = Πουστράκι του ελέους της Συγγρού, κωλόγερε υμνητή του άεργου τζακιού και ανίκανου Σαχλαμαρά, πεινασμένος ψηφοφόρος και χειροκροτητής κρετίνος, όλων των πολιτικών τζακιών που έχουν εκατομμύρια στην Ελβετία, π.χ. Όλγα Κεφαλογιάννη και λοιπούς βουτηρομπεμπέδες της βρωμερής εγχώριας οικογενειοκρατίας...

    Αυτή είναι η γριά παλιοαδερφή, ο πούστης Τζων.

    Επίσης είναι και ψυχασθενής, το ταγματασφαλίτικο τραβέλι...

    Τζωωωωωωωων, ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ΣΟΥ, ΤΟΝ ΦΑΗΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΜΠΙΛΙΔΗ!!!

    Ήθελες αυτοδυναμία για τον άεργο, χωρίς ένα ένσημο, κωλοτούμπα σου??

    ΠΑΡ' ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΩΡΑ, ΔΕΞΙΟ ΤΡΑΒΕΛΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τζωωωωων $$$$$$$, φτωχομπινέ κωλόγερε, υμνητή-χειροκροτητή των μεγάλων τζακιών, μην κάνεις κωλοτούμπες βρωμοαδερφή του ελέους, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟ!!

    ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΙΛΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΕΡΓΟΥ ΜΕ ΤΑ ΓΥΑΛΑΚΙΑ, ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑ ΕΝΣΗΜΟ!!!!!!

    ΕΙΣΑΙ ΑΧΡΕΙΑ ΔΕΞΙΑ ΠΑΛΙΟΑΔΕΡΦΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τζωωωωων $$$$$$$, φτωχομπινέ κωλόγερε, υμνητή-χειροκροτητή των μεγάλων τζακιών, μην κάνεις κωλοτούμπες βρωμοαδερφή του ελέους, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟ!!

    ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΙΛΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΕΡΓΟΥ ΜΕ ΤΑ ΓΥΑΛΑΚΙΑ, ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑ ΕΝΣΗΜΟ!!!!!!

    ΕΙΣΑΙ ΑΧΡΕΙΑ ΔΕΞΙΑ ΠΑΛΙΟΑΔΕΡΦΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ 28% ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!

    ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΚΥΛΙΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ- ΜΜΕ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΜΕΓΑΛΟΒΑΡΩΝΟΙ, ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ-ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ...

    ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΕΚΦΟΒΙΣΟΥΝ, ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ...

    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ,
    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΥΜΑ ΕΓΙΝΕ ΤΣΟΥΝΑΜΙ,
    ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επιστολή Βόμβα Τσίπρα, τρομοκρατεί τους Ευρωπαίους...

    Μετά από πολλές συσκέψεις τωρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ,
    Παπαδημούλη - Στρατούλη - Γλέζου
    προς το τέλος ήρθαν και οι Μίκης και Χάλυ Κλυνν -
    για να βοηθήσουν με τις οικονομικές τους γνώσεις, αποφασίστηκε το επιχείρημα που θα χρησιμοποιηθεί απέναντι στους Ευρωπαίους, ώστε να αποδείξουμε το απεχθές, επαχθές, ιπαχθές, οπα-χθες, άλλα-είπα-χθες και λοιπά "χθες" του δημοσίου χρέους!!!

    Το επιχείρημα που αναμένεται να κονιορτοποιήσει τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων είναι:___________

    Δεν σας χρωστάμε τίποτα διότι το δημόσιο χρέος δημιουργήθηκε από τα δάνεια που υπέγραψε και πήρε ο Ανδρέας Παπανδρέου τη δεκαετία του 1980 και τα οποία πληρώνουμε μέχρι σήμερα...

    ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΥΤΑ...
    ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ !!

    ΑΡΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΟ 1996 !!!
    - Ικανοποιούνται πλήρως και οι ΚΟΠΡΙΕΣ του Πασοκ που μαζί με τον Πάγκαλο τα φάγανε και τα ΧΕΣΑΝΕ -

    Κάπου εκεί οι Ευρωπαίοι θα αρχίσουν να τρέχουν πανικόβλητοι και η Μέρκελ θα αρχίσει να πακετάρει σε κούτες τα ευρώ που θα μας στείλει...€ € € € € € € € € € € € € € € € € € €
    ________________________________
    ΠΑΠΑΡΙΕΣ.. Η απόλυτη ανωριμότητα.
    "Δεν κάνει το παιδί"...μια φράση που είχε πει κι ο Μητσοτάκης για τον ΓΑΠ. Ετσι και ο Αλέξης με το πασοκοΚΚΕ επιτελείο του.
    Αερολογίες, αερολογίες και μια ζωή αερολογίες.

    Βαρέθηκα να τους ακούω.

    Με πορδες δεν βάφονται αυγά.
    Αν έχει την λύση ο Τσιπρας ας πάει να την πει στην Ευρώπη.
    Η αριστερά έμαθε μια ζωή να καταγγέλλει και να κάνει αντιπολίτευση.
    Τώρα που ήρθε η ώρα να κυβέρνηση στρίβει δια του αρραβώνος.
    Καλή η διαμαρτυρία και εγώ μαζί σας αλλά ποιος θα πλήρωση την γιαγιά και τον πάππου και τους μισθούς των ΠασοκοΣυριζαιοΚουβέληδων ΚΗΦΗΝΩΝ!

    Οι πρωτεργάτες της διάλυσης της κοινωνίας μας δεν μπορεί να ταυτόχρονα και σωτήρες της.

    Όσο νωρίτερο το συνειδητοποιήσει ο ελληνικός λαός τόσο μικρότερες θα είναι οι επιπτώσεις στη ζωή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. To κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ένα ελπιδοφόρο κίνημα,
    κινδυνεύει και αυτό ( όπως το ΛΑΟΣ,η Χ.Α,το ΔΗΣΥ, η Δράση και η
    Δημιουργία Ξανά και τμήμα του κεντρώου ΠΑΣΟΚ ) από το σκληρό
    δίλημμα που θα μπει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όταν έρθουν οι νέες
    εκλογές.
    Για λόγους ιδεολογικούς ( οι κεντροδεξιοί κι οι δεξιοί ), για λόγους οικονομικού φόβου οι κεντρώοι, θα μετακινηθούν μαζικά προς τη
    ΝΔ, οδηγώντας σε συρρίκνωση όλα τα υπόλοιπα συγγενή κόμματα.
    Μπαίνουμε σε μια φάση περίεργη, όπου κανέναν δεν συμφέρει μια
    εκλογική αναμέτρηση. Αυτή τη ψυχολογία του κόσμου θα πρέπει
    να λάβουν υπόψη τα κόμματα, όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες,
    και να προσπαθήσουν να αλλάξουν, με συνεργασίες και όρους,
    το μνημόνιο, τώρα που έχουν ΙΣΧΥΡΗ κοινοβουλευτική δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εδώ και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει με τον πιο επίσημο λόγο και τρόπο την θέση του σχετικά με τους λαθρομετανάστες, καθώς προεκλογικά ο Πρόεδρος του σε τηλεοπτική συνέντευξη είπε ότι πρέπει να τους δούμε σαν κοινωνικές οντότητες και να τους εντάξουμε στην κοινωνία μας, αυτό το είπε σχεδόν ψιθυριστά για να μην το καταλάβουν όσοι τον παρακολουθούσαν προφανώς γιατί δεν ήθελε να χάσει ψήφους!
    Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ παίζετε το παιχνίδι της ΤΟΥΡΚΙΑΣ ;
    Έχετε βάλει σε εφαρμογή το ΔΟΓΜΑ ΟΖΑΛ που λέει ότι στέλνοντας δυο τρία εκατομμύρια μουσουλμάνους μετανάστες στην Ελλάδα μέσα σε δυο δεκαετίες θα την καταλάβει χωρίς να πέσει μια τουφεκιά ;
    Υπάρχουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΛΗΝΕΣ που συνειδητά ή ασυνείδητα δουλεύουν για την Τουρκία σε βάρος της ΕΛΛΑΔΑΣ ;
    Στον Σύριζα δεν ξέρουν ότι η Τουρκία μας στέλνει εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς και όταν της λένε να τους πάρει πίσω δέχεται μόνο δυο τρεις χιλιάδες ; Με κάνουν να πιστεύω ότι ξέρουν αλλά…!
    Κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ το σημαντικότερο που διαφάνηκε και βεβαιώθηκε στην διερευνητική επαφή σας με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων για σχηματισμό κυβέρνησης ήταν ότι ο Καμμένος έθεσε το θέμα της απομάκρυνσης των λαθρομεταναστών και εσείς μουλαρώσατε αρνούμενοι να δεχτείτε κάτι τέτοιο!
    Ποιο είναι το κόλλημα σας με τους λαθρομετανάστες που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ;
    Στην ίδια συνέντευξη ο Μπούλης Τσίπρας ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο αν αφήνει τα παιδιά του μόνα τους στο δρόμο εκεί στην Κυψέλη που είπε ότι μένει και απάντησε ΟΧΙ γιατί φοβάται και μάλλον όχι από τους Έλληνες που προφανώς λόγω της ιδιότητας του τον γνωρίζουν, αλλά από τους ξένους, τους λαθρομετανάστες μην και τα αρπάξουν για οτιδήποτε….
    Αυτός λοιπόν που φοβάται για τα παιδιά του γιατί γράφει στα ΑΡΧΙΔΙΑ του τα παιδιά των άλλων; ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΣ!
    Σε ποιους έχει δώσει γη και ύδωρ και είναι δεσμευμένος χειροπόδαρα να φορτώσει στην Ελλάδα σε εμάς τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών να καταστήσει την Ελλάδα Μουσουλμανική χώρα εξαρτώμενη ( ΜΟΝΟ ;) από την Τουρκία;
    Και αν είναι να μας πει ότι τους έχει ψυχοπονέσει και από την άλλη δεν αφήνει τα παιδιά του στο δρόμο γιατί φοβάται για την τύχη τους, εξ αιτίας αυτών των λαθρομεταναστών μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τον Μπούλη μας, δεν μας τα λέει όλα και προφανώς δεν μας λέει για αυτά που έχει αναλάβει εργολαβικά ως υποχρεώσεις του.
    Και το ξαναλέω ο μόνος ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΠΟΙΚΟΥΣ!
    ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ!
    Μπούλη μην καταστρέψεις τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!
    Μην τον αφήσετε να καταστρέψει τον Ελληνισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τζων $$$$$$$,
    Πουστράκι του ελέους της Συγγρού, κωλόγερε υμνητή του άεργου τζακιού και ανίκανου Σαχλαμαρά, πεινασμένος ψηφοφόρος και χειροκροτητής κρετίνος, όλων των πολιτικών τζακιών που έχουν εκατομμύρια στην Ελβετία, π.χ. Όλγα Κεφαλογιάννη και λοιπούς βουτηρομπεμπέδες της βρωμερής εγχώριας οικογενειοκρατίας...

    Αυτή είναι η γριά παλιοαδερφή, ο πούστης Τζων.

    Επίσης είναι και ψυχασθενής, το ταγματασφαλίτικο τραβέλι...

    Τζωωωωωωωων, ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ΣΟΥ, ΤΟΝ ΦΑΗΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΜΠΙΛΙΔΗ!!!

    Ήθελες αυτοδυναμία για τον άεργο, χωρίς ένα ένσημο, κωλοτούμπα σου??

    ΠΑΡ' ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΩΡΑ, ΔΕΞΙΟ ΤΡΑΒΕΛΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. άπλυτε ΣΤΟΚΕ.
    ΜΕ αυτές τις ΠΑΠΑΡΙΕΣ που γράφεις είναι εκτός γραμμής ΣΥΡΙΖΑ.

    Αν δεν με πιστευεις διάβασε την επιστολή Τσίπρα προς τον πολυχρονεμένο του Βεζύρη Μπαρόζο:

    http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=27051 (το Link από τη σελίδα του συνασπισμού,
    μην μας πειτε ότι λέμε σαν και σας ψέμματα):

    "Αθήνα, Πέμπτη 10 Μαϊου 2012

    Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
    ...............................
    ...ανοησίες κενού περιεχομένου.. ..............................

    Με τιμή,
    Αλέξης Τσίπρας
    Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ
    Αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

    ///////////////////////////////////

    ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
    πές το ΣΟΜΑΛΟ ΕΡΑΣΤΗ ΣΟΥ
    να σου κάνει μετάφραση..

    "Ελληναρά μου, Πατριώτη μου, αγωνιστή του ελληνικού λαού"
    και της άπλυτης ΠΑΠΑΡΙΑΣ >>> ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ.


    Με ένα 10% υπερπολύ καιφουσκομένο.
    να είστε ευχαριστημένοι σύντροφοι απο το Μπαγκλαντές-συντρόφισες απο τις Φιλιππίνες
    την Μουσουλμανική Θράκη
    και την πρώην ΕΛΛΗΝΙΚΗ Μακεδονία 5.000 χρόνων.
    Τώρα ΚΑΙ εξαιτίας σας των Σκοπίων με έδρα την Θεσσαλονίκη και εξοχικό στην Βεργίνα, στο παλατι του Μ.Αλέξανδουκαι τους τάφους του Φιλίππου
    -ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΥΝΕΣΚΟ-


    Γελοίοι μπαχαλάκηδες λεσβίες κουρεμένες Σύριζα με 19 συνιστώσες του άπλυτου αχόρταγου κώλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τσίπρας στο NBC: Με μεταφραστή και πάνω στο μονόζυγο έδωσε
    -Ζήτησε επαναδιαπραγμέτευση μνημονίου, ευρομόλογα κ.λπ

    (βίντεο)
    Δείτε το:
    στις 18:57
    Μοίρασέ το4


    NBC breaking news for Tsipras
    Φόρτωση...
    305 Προβολές

    Δημοσιεύτηκε στις 11 Μάι 2012 από Radio9gr

    Tsipras says Greek euro exit bad for Europe

    apo to olotela kala kai auta ta agglika!


    Asto Tzipra ....Asto agori mou ta skatoses....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τζων $$$$$$$,
    Πουστράκι του ελέους της Συγγρού, κωλόγερε υμνητή του άεργου τζακιού και ανίκανου Σαχλαμαρά, πεινασμένος ψηφοφόρος και χειροκροτητής κρετίνος, όλων των πολιτικών τζακιών που έχουν εκατομμύρια στην Ελβετία, π.χ. Όλγα Κεφαλογιάννη και λοιπούς βουτηρομπεμπέδες της βρωμερής εγχώριας οικογενειοκρατίας...

    Αυτή είναι η γριά παλιοαδερφή, ο πούστης Τζων.

    Επίσης είναι και ψυχασθενής, το ταγματασφαλίτικο τραβέλι...

    Τζωωωωωωωων, ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ΣΟΥ, ΤΟΝ ΦΑΗΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΜΠΙΛΙΔΗ!!!

    Ήθελες αυτοδυναμία για τον άεργο, χωρίς ένα ένσημο, κωλοτούμπα σου??

    ΠΑΡ' ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΩΡΑ, ΔΕΞΙΟ ΤΡΑΒΕΛΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ!!!

    Τζωωωωων $$$$$$$, φτωχομπινέ κωλόγερε, υμνητή-χειροκροτητή των μεγάλων τζακιών, μην κάνεις κωλοτούμπες βρωμοαδερφή του ελέους, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟ!!

    ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΙΛΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΕΡΓΟΥ ΜΕ ΤΑ ΓΥΑΛΑΚΙΑ, ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑ ΕΝΣΗΜΟ!!!!!!

    ΕΙΣΑΙ ΑΧΡΕΙΑ ΔΕΞΙΑ ΠΑΛΙΟΑΔΕΡΦΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση