GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προσγείωση ΣΥΡΙΖΑ...

Του Γιάννη Σιδέρη Η Αριστερά  έρχεται από μακριά. Το διάβα της έχ...


Η Αριστερά  έρχεται από μακριά. Το διάβα της έχει ράνει με αίμα, δικό της και των αντιπάλων. Έχει αναδείξει ονειροπόλους, ήρωες, μάρτυρες, αλλά και τέρατα. Η Αριστερά έχει γράψει την εποποιία του 20ου αιώνα. Απλώθηκε με ενθουσιασμό και αυταπάρνηση, με επαναστάσεις ή  πραξικοπήματα, από τις στέπες της φεουδαρχικής Ρωσίας, στις αχανείς εκτάσεις και τροπικά τοπία της Ανατολής, στα αφιλόξενα τοπία της Αφρικής, στους  ανέτοιμους λαούς της Ανατολικής Ευρώπης, ακόμη και στην  παραδείσια Καραϊβική. 
Στόχος αυτής της ανθρώπινης αιματηρής πορείας ήταν η δημοκρατία, η δικαιοσύνη, η αντίσταση σε δικτατορίες, η υπεράσπιση των εργατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ισότητα.  Στην πορεία αυτή έγιναν ηρωισμοί αλλά και εγκλήματα, εκεί που η Αριστερά στην ακραία μορφή της έγινε εξουσία (π.χ. Στάλιν, Πολ Ποτ, Νουμέϊρι, Χότζα). Όλα ωστόσο  δικαιολογούνταν, υπέρ του ύψιστου σκοπού: Την απελευθέρωση του ανθρώπου (εκεί έγκειται και η  γνωστή απάντηση  Τσίπρα στους μαθητικούς «σκούλιγκανς» για τα εγκλήματα του Μάο, για τα οποία και επικρίθηκε, επειδή τα χαρακτήρισε απλώς ως «υπερβολές»!).
Αυτή η ευκλεής προϊστορία ήταν μια ιστορική παρακαταθήκη, ένα φωτοστέφανο που κέρδισε η Αριστερά, μια πολιτική πρόσοδος και ένα ηθικό έρμα που η ακτινοβολία του φτάνει ως τις μέρες μας, ειδικά στη χώρα μας.
Μόνο που προ χούντας τα στρατόπεδα ήταν ανάγλυφα οριοθετημένα, ο εχθρός συγκεκριμένος, τα αιτήματα ευανάγνωστα. Στους καιρούς της μεταχουντικής ευκολίας, με τον πακτωλό των κοινοτικών πακέτων να εισρέει χρυσοφόρος, η Αριστερά  βρέθηκε εν αμηχανία. Επί σημιτικού ΠΑΣΟΚ π.χ. οι εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα άρχισαν να κονιορτοποιούνται, οι «απασχολήσιμοι» δεν ήταν απλώς ένας μοντέρνος νεολογισμός, αλλά αντανακλούσε το φρικιαστικό τοπίο στο οποίο εισέρχονταν τα εργασιακά δικαιώματα.  Όμως η Αριστερά συνέχισε να διαβάζει το ίδιο «μάνιουαλ». Ναι στους εργατικούς αγώνες. Μόνο αυτοί πλέον εκδηλώνονταν εκεί που οι αγώνες ήταν εύκολοι και δεν περιείχαν διακύβευμα τιμωρίας: στον ευρύτερο  δημόσιο τομέα! Αυτούς και σιγοντάριζε αγωνιστικά, ενώ έστεκε αμήχανη ή ξοδευόταν σε απλές καταγγελτικές ανακοινώσεις για τον εργασιακό μεσαίωνα του ιδιωτικού τομέα!
Αυτό το πνεύμα της ευκολίας, επαναπαυμένο σε πατροπαράδοτα αιτήματα (και μπολιασμένο με εμπειρίες επέμβασης του ΔΝΤ σε χώρες του Τρίτου Κόσμου, όπου ξεπουλήθηκε ο εθνικός πλούτος),  αντανακλούσε το απλοϊκό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 6ης Μαΐου: Για παράδειγμα, λατρεία του Δημοσίου και επαναφορά στην αγκάλη του, των πρώην δημόσιων επιχειρήσεων - έτσι  γενικώς  και αδιαιρέτως. Αυτό το πνεύμα ευκολίας αντανακλούν και οι αλλεπάλληλες γραφικές κορώνες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα τηλεπαραθύρια και τα ραδιόφωνα. Εκφράζουν επιπροσθέτως μια εσωτερική λογική που έχει κληροδοτήσει το παρελθόν  στην Αριστερά: «εμείς μόνο ενδιαφερόμαστε για το λαό, άρα… έχουμε δίκιο σε ότι λέμε»! Ξεκίνησαν από τις δηλώσεις του σεβαστού Μανόλη Γλέζου, πέρασαν  στις αστοχίες του αριστερού Στρατούλη, και κατέληξαν, μόλις προχθές το βράδυ στην εκπομπή του Στ. Θεοδωράκη, με τον εκ των οικονομικών εγκεφάλων του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητή Γ. Μηλιό, να δηλώνει αφελώς ότι θα μπορούσαν να βρεθούν και άλλες πηγές για τη χρηματοδότηση της χώρα, όπως ας πούμε …το Ντουμπάϊ (σ.σ. ναι το χρεωκοπημένο Ντουμπάϊ, που σώθηκε χάρις στη γενναία οικονομική αιμοδοσία από το αδελφό πριγκιπάτο Αμπού Ντάμπι!!).
Στο ενδιάμεσο υπήρξαν οι δηλώσεις Τσίπρα που ξεκίνησαν από καταγγελία του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης για να καταλήξουν στο «θα κάνουμε τα πάντα για να μείνουμε στην Ευρώπη». Υπήρξε φυσικά και η ευρωπαϊκή περιοδεία του, που έδειξε τα όρια της διεθνούς παρέμβασής του, με την πόρτα που έφαγε από τον Ολάντ, την κρυάδα που πήρε από τον επικεφαλής  των γερμανών σοσιαλιστών Σίγκμαρ Γκάμπριελ: «κάλεσα τον κ. Τσίπρα για να του πω ότι η πολιτική του οδηγεί στην αθέτηση των συμφωνιών», και με την άρνηση  του επικεφαλής της Κ.Ο. του SPD Φρανκ Βάλτερ Στανμάγιε, να τον συναντήσει, μετά από τις δηλώσεις του. Αυτά βέβαια δεν είναι καθόλου αρνητικά για τον  αρχηγό ενός κόμματος της Αριστεράς που θεωρεί ότι σύμμαχοί του στην Ευρώπη είναι «Ριζοσπάστες της Αριστεράς, Αριστεροί σοσιαλιστές, κομμουνιστές, Αριστεροί Οικολόγοι, Εργατικά συνδικάτα, κοινωνικά κινήματα, κοινωνικές οργανώσεις και διανοούμενοι». Είναι ωστόσο καταστροφικό για έναν εν δυνάμει πρωθυπουργό…
Ο  ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πλώρη για την εξουσία. Το κοινωνικό κύμα που δημιούργησε το μνημόνιο, τον σπρώχνει αναπόδραστα προς αυτή - έστω κι αν το κύμα αυτό δεν αποτελείται μόνο από αριστερούς ριζοσπάστες, από άνεργους και χαμηλόμισθους, αλλά και από ωφελημένους της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που έχασαν προνόμια και τώρα στοιχίζονται στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ για να τα επανακτήσουν. Είναι υποχρέωσή του κόμματος πλέον, το νέο πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ( σε 4 ενότητες: οικονομία, Εξωτερική πολιτική, κοινωνία, θεσμοί)  να άπτεται της πραγματικότητας. Αυτό δεν θα είναι υποχώρηση στην Κίρκη εξουσία, ούτε υποταγή στις επιταγές των …κατοχικών δυνάμεων, όπως ικανό μέρος της εκλογικής του βάσης θα πιστεύει (αφού έτσι το εκπαίδευσε), αλλά προσφορά στο λαό και το μέλλον της χώρας. Αν και τα έως τώρα στοιχεία δεν δείχνουν ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, το ασταθές μετεκλογικό τοπίο, ο όποιος βίος των όποιων μετεκλογικών κυβερνήσεων, μέσα στο γκρίζο φόντο της φτώχειας και των δυσεπίλυτων κοινωνικών προβλημάτων που ενσκήπτουν, θα σημάνει κάποια στιγμή πρόσκλησή του σε κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση. Και αυτό θα απαιτήσει πραγματισμό.
Αλλωστε ο κ Τσίπρας, αφού αρέσκεται να στρέφει το βλέμμα στη Λατινική Αμερική, ας δει και πιο κάτω από την Βενεζουέλα του Τσάβες, τη  Βραζιλία του Λούλα. Θα βρει εκεί παραδείγματα  επιτυχούς αριστεράς διακυβέρνησης!

9 σχόλια

  1. Καλά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντούν , όπως πρέπει στην κ. ΝΤΟΡΑ...

    Είναι σε κόμμα που έχει ΚΌΡΗ που ο πατέρας της σαν ΝΟΝΟΣ πρώην υπουργός της Ν.Δ και η κόρη ΣΗΜΕΡΑ βουλευτής κάλυπτε ναρκοεμπόρους και απειλούσε αστυνομικούς..και καταδικασμένος ..

    Τα ελληνοπούλα που πεθαίνουν από τα ναρκωτικά δεν είναι τρομοκρατική πράξη; Αφού η κύρια Ντόρα θέλει εμφύλιο να την χαιρόσαστε ρε Ν.ΔΟΥΛΗΔΕΣ...

    Πανάθεμα σας βρομώπολιτικοί που μας οδηγείτε ρεεε ;σε εμφύλιο.

    Υπόθεση υπόθαλψης εγκληματία:

    Ο Ι. Κεφαλογιάννης κατηγορήθηκε για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία και προτροπή σε ψευδορκία αστυνομικών υπαλλήλων και παραιτήθηκε από την θέση του συμβούλου στις 23 Σεπτεμβρίου 2008 όταν το μονομελές πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου τον καταδίκασε πρωτόδικα σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή για κατηγορίες περί "απόπειρας υπόθαλψης εγκληματία και την προτροπή σε ψευδορκία τριών αστυνομικών υπαλλήλων ..

    Ύστερα από αυτή την εξέλιξη το γραφείο του πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία έπαυε τον Κεφαλογιάννη από τα καθήκοντα του συμβούλου του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, μέχρι την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας στο εφετείο..

    Ο Κεφαλογιάννης, σύμφωνα με το δικαστήριο πίεσε δύο αστυνομικούς να καταθέσουν ψευδώς έτσι ώστε να επιτευχθεί η αθώωση κατοίκου του Μυλοποτάμου που είχε συλληφθεί με ποσότητες ινδικής κάναβης.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επικοινώνησε μαζί τους τηλεφωνικά και τους ζήτησε να μεταβούν στο πολιτικό γραφείο του. Στο ραντεβού ανταποκρίθηκε ο ένας από τους δύο αστυνομικούς, από τον οποίο ο κ. Κεφαλογιάννης ζήτησε να καταθέσει στο δικαστήριο ότι δεν αναγνωρίζει στο πρόσωπο του χασισοκαλλιεργητή τον δράστη.

    Ωστόσο στις 19 Δεκεμβρίου 2008 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου, κατά την εκδίκαση της έφεσης, επέβαλε στον πρώην υπουργό ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή..

    αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Η υπόθεση εκδικάστηκε μόλις τρεις μήνες μετά την πρωτόδικη απόφαση και τούτο λόγω της ιδιαίτερης σημασίας της, αλλά και της ιδιότητας των δύο κατηγορουμένων (πολιτικό πρόσωπο και δημόσιος λειτουργός

    ΜΕ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ Ν.Δ ΑΥΤΉ Η ΠΟΙΝΉ.. ΤΌΣΟ ΚΑΛΆ ΧΩΜΕΝΟΣ Ο ΣΥΧΩΡΕΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αντελφι εμείς άλλα ξέρουμε
    μπρεεεεε
    είναι πιο καλό απο Παπαντρέου,
    αυτό το Αλέξι
    --------------------------------
    Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λύσει το δημογραφικό μέσω συνεχούς και διαρκούς νομιμοποίησης μεταναστών….


    Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό αναφέρει τα εξής -

    “Εφαρμογή ενός συστήματος ανοιχτής και διαρκούς νομιμοποίησης, υπό προϋποθέσεις.
    Θέσπιση ενός πρόσθετου τύπου άδειας, που θα λέγεται «άδεια προς αναζήτηση εργασίας», με την οποία θα εφοδιάζεται αυτομάτως κάθε ενδιαφερόμενος (είτε με αίτηση προς τις αρμόδιες ελληνικές αρχές είτε με αίτηση στο ελληνικό προξενείο της χώρας προέλευσης) και θα αποκτά αυτοδικαίως το δικαίωμα παραμονής στην ελληνική επικράτεια για ένα χρόνο, με στόχο να αναζητήσει δουλειά.

    Αποσύνδεση της ανανέωσης της άδειας παραμονής από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων, για να μην μεταπίπτουν εργαζόμενοι μετανάστες, μαζικά και άδικα, από το καθεστώς της νομιμότητας στο καθεστώς της παρανομίας, εξαιτίας της απροθυμίας των εργοδοτών τους να καταβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ασφαλιστικές εισφορές.

    Πολιτικά δικαιώματα – Ιθαγένεια – Μετανάστες δεύτερης γενιάς Απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, καθώς και σε όλα τα παιδιά που συμπληρώνουν τρία χρόνια παραμονής στη χώρα μας.

    Αναγνώριση στα παιδιά που αποφοιτούν από σχολεία μέσης εκπαίδευσης στην Ελλάδα (και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για κτήση ιθαγένειας ή δεν επιθυμούν να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια) του καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος με την ενηλικίωσή τους, ανεξάρτητα από τη νόμιμη ή μη διαμονή των γονέων τους στη χώρα.

    Παροχή άδειας αόριστης διάρκειας στους αλλοδαπούς μαθητές που φοιτούν στην ελληνική εκπαίδευση.

    Καθιέρωση της αρχής της κατοικίας προκειμένου για την κτήση της ιθαγένειας (residence citizenship), που θα στηρίζεται όχι στον τόπο γέννησης ή στην καταγωγή βάσει αίματος, αλλά στον τόπο που βρίσκεται η κατοικία και η εργασία του μετανάστη, δημιουργώντας ειδικό δεσμό με τη χώρα.

    Παροχή δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές για όσους τεκμηριώνουν 5ετή νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα.“

    Από ότι φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει στόχο να λύσει το δημογραφικό μας πρόβλημα με διαρκή και συνεχή νομιμοποίηση μεταναστών!!!!

    Οι θέσεις αυτές εγγυόνται τη λύση του δημογραφικού μέσω της ελληνοποίησης μερικών εκατομμυρίων λαθρομεταναστών

    ΖΩΑ αριστεριστές του κώλου
    ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΓΚΑΒΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ!!!
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΦΑΖΟΥΝ!!

    ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ;;

    ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟΣΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ !!
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ;;;

    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ.. ζώα δίποδα ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ__________ ΕΣΕΙΣ ΟΧΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 29 Μαϊ 2012 10:09:00 μ.μ.

    Το σωστό θα ήταν να λέγαμε πως ο φασισμός έμμεσα προωθείται από το υπάρχων κοινωνικοπολιτικό status quo και όχι άμεσα.


    Ο καπιταλισμός βασίζεται στην εκμετάλλευση της εργατικής τάξης από την κυρίαρχη τάξη.

    Αλλά η ανισότητα και η εκμετάλλευση ε κ φ ρ ά ζ ο ν τ α ι επίσης ως φυλή, φύλο, σεξουαλικότητα, ηλικία, και με αυτούς τους τρόπους ένα τμημα της εργατικής τάξης καταπιέζει ένα άλλο.

    Αυτό προκαλεί την έλλειψη της ταξικής ενότητας στον αγώνα και ωφελεί την άρχουσα τάξη.

    Οι καταπιεσμένες ομάδες πρέπει ενισχυθούν με αυτόνομη δράση που αμφισβητεί την κοινωνική και οικονομική τους συσχετισμούς δυνάμεων.

    Για να πετύχουμε τον στόχο μας θα πρέπει να απορρίψουμε την άσκηση εξουσίας πάνω από κάθε άλλο σε πρόσωπο, σε πολιτικό επίπεδο.

    Εν ολίγοις, είναι ο ανταγωνισμός της ελεύθερης αγοράς που οξύνει τις αντιθέσεις μεταξύ γηγενών και μεταναστών, ένας ανταγωνισμός που γεννιέται από το υπάρχον κοινωνικό φαντασιακό, την παραγωγιγοκεντρική καπιταλιστική κοινωνία.

    Αν ο φασισμός ήταν -όπως υποστηρίζει ο καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια Ρόμπερτ Πάξτον- το ανάχωμα της ιταλικής και γερμανικής άρχουσας τάξης του Μεσοπολέμου στην ολοένα και αυξανόμενη επιρροή των κομμουνιστικών ιδεών, τότε στην εποχή {του τέλους της Ιστορίας} μάλλον δεν θα πρέπει να ανησυχούμε.

    Το άρμα της φιλελεύθερης οικονομίας τρέχει ξέφρενα και ο καβαλάρης που κρατάει τα χαλινάρια δεν ανεμίζει κόκκινη παντιέρα.

    Κανένας φίρερ και κανένας Μουσολίνι δεν χρειάζεται να τον ρίξει απ' τη σέλα. Ή μήπως δεν είναι έτσι; Μήπως πρέπει να ανησυχούμε; Ναι, μας λέει ο Πάξτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 29 Μαϊ 2012 10:09:00 μ.μ.

    Οχι απαραίτητα για το αν έρθει ο φασισμός στην εξουσία. Αλλά διότι -όπου ξυπνάνε ο ρατσισμός, ο εθνικισμός και ο λαϊκισμός- κάποιοι δείχνουν πρόθυμοι να πάρουν μαζί του πρωινό.

    Όπως εξηγεί ο καθηγητής Ρόμπερτ Πάξτον (άρθρο: «Η κρίση μπορεί να φέρει και το φασισμό»), μπορεί να μην γίνεται λόγος πλέον περί «κομμουνιστικού κινδύνου» -

    η γνωστή δικαιολογία που επικαλέστηκαν οι Φράνκο, ο Μουσολίνι, ο Μεταξάς και οι συνταγματάρχες της επταετίας για να αναρριχηθούν στην εξουσία - αλλά η εκτόξευση της ανεργίας στα ύψη στρέφουν πολλούς ψηφοφόρους προς τα ακραία εθνικιστικά κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μακάρι να κυβερνήσει ο Συριζα.

    Γιά να ξανασχοληθούμε μαζί τους μετά από τριάντα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ" ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ, ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΡΑΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ, ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΤΕΤΟΙΑΣ ΕΚΤΑΣΗΣ "ΕΠΙΘΕΣΗ" ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΛΠ ΖΗΤΑ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ;

    - Νέος με 9.000 εισόδημα με σπίτι 80τμ που του παραχωρούν οι γονείς του θα πληρώσει 1252,40 ευρώ
    - Όσοι έχουν αφορολόγητο έως 9.000 ευρώ εάν το ξεπεράσουν τότε ξαναπέφτουν σε αφορολόγητο 5.000 ευρώ
    - Ο φοροτεχνικός Β. Αμπελιώτης προειδοποιεί ότι σε ένα-δύο μήνες οι επιχειρήσεις δεν θα έχουν να πληρώσουν μισθούς
    - Σε όλα αυτά τα φορολογικά βάρη θα προστεθούν σύντομα το νέο χαράτσι και το ΕΤΑΚ 2009

    Το επόμενο χρονικό διάστημα η ύφεση στην Ελλάδα θα γίνει ακόμα βαθύτερη και πως στην πραγματικότητα το κράτος δεν έχει να εισπράξει γιατί απευθύνεται στους μη έχοντες οι οποίοι δεν δίνουν γιατί δεν έχουν, με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομίας να καλεί την Τετάρτη σε έκτακτη σύσκεψη τους 10 εφόρους των μεγαλύτερων ΔΟΥ, λόγω εκτροχιασμού των εσόδων.

    Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου ΣΚΑΙ στις 19:00, όπου φιλοξενήθηκε ο γνωστός φοροτεχνικός, Βαγγέλης Αμπελιώτης, ο οποίος έκανε λόγο για μία παράμετρο του φορολογικού όχι ιδιαιτέρως γνωστή και η οποία αποτελεί πασιφανή τρόπο τιμωρίας των φορολογουμένων. Όπως τόνισε για έναν νέο μέχρι 30 ετών ή έναν συνταξιούχο ισχύει το αφορολόγητο στις 9.000 ευρώ και όχι στις 5.000 όπως ισχύει για όλους. Εάν όμως κάποιος από αυτούς ξεπεράσει τις 9.000 ευρώ το κράτος "τον τιμωρεί" κατεβάζοντας το αφορολόγητό του στις 5.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με όσα εξήγησε ένας νέος φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ που του έχει παραχωρηθεί από τους γονείς του κατοικία 80 τετραγωνικά μέτρα και παλιό αυτοκίνητο 1.600 κυβικά, αυτός με βάση το εισόδημά του θα έχει φόρο 0. Αλλά με βάση τα τεκμήρια ο φόρος κύριος και προκαταβολή θα ανέρχονται στα 1252,40 ευρώ.

    Αυτό σημαίνει ότι ο πολίτης αυτός ενώ δεν θα φορολογείτο με βάση το παλιό σύστημα θα φορολογηθεί με 1252,40 ευρώ, μία φορολόγηση που είναι περίπου μιάμιση φορά ο βασικός μηνιαίος του μισθός ή 100 ευρώ το μήνα. Να σημειωθεί εδώ ότι με βάση το συγκεκριμένο παράδειγμα εάν αυτός ο πολίτης ξεπεράσει τα 12.000 ευρώ καλείται να πληρώσει και έκτακτη εισφορά.

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ


    Με βάση αυτό το παράδειγμα, τις αδικίες, αλλά και το γεγονός πως ένας πολίτης δεν θα ΜΠΟΡΕΙ πλέον να πληρώσει αυτά που τον καλεί το κράτος, ο κ. Αμπελιώτης προειδοποίησε ότι σε έναν-δύο μήνες με βάση την υπάρχουσα κατάσταση, οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να πληρώνουν μισθούς.

    Σε ένα άλλο παράδειγμα που ανέλυσε ο κ. Αμπελιώτης φαίνεται επίσης ότι η φορολογία αντί να βοηθήσει έναν πολύτεκνο ή τρίτεκνο έρχεται να τον δυσκολέψει ακόμα περισσότερο. Συγκεκριμένα, ένας πατέρας 3 παιδιών με εισόδημα 20.000 ευρώ για το 2010 δεν πλήρωσε φόρο, ενώ φέτος θα πληρώσει φόρο 1720 ευρώ, κάτι που δείχνει ότι το κράτος τον "τιμωρεί" επειδή έχει τρία παιδιά.

    Στα δύο προηγούμενα παραδείγματα είναι επίσης απαραίτητο να διευκρινιστεί πως δεν αποτυπώνεται η έκτακτη εισφορά στο ρεύμα και για το ΕΤΑΚ το 2009.

    Στο τελευταίο παράδειγμα με τα τραγικά του φορολογικού συστήματος, αποτυπώνεται ένας φορολογούμενος χωρίς εισόδημα που μένει σε κατοικία 70 τετραγωνικά, την οποία του την έχουν παραχωρήσει οι γονείς του. Αυτός ο φορολογούμενος θα υποβάλλει δήλωση και επειδή δεν έχει εισόδημα δεν δηλώνει αποδείξεις. Επειδή όμως τον πιάνει το τεκμήριο λόγω της κατοικίας και το τεκμήριο διαβίωσης θα κληθεί να πληρώσει φόρο 201,50 ευρώ.

    Αυτή η εικόνα αποδεικνύει το τραγικό κράτος και τις τραγικές ευθύνες των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και το μόνο σίγουρο είναι πως εάν δεν το αλλάξουν από μόνοι τους αυτό το σκηνικό, θα αλλαχτεί αναγκαστικά γιατί ο κόσμος δεν ΕΧΕΙ να δώσει άλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 127 ΠΑΣΟΚοι στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ... αφού εκεί είναι ΤΩΡΑ
    το μέλι....$$$$$$$$$$$$

    Με δημόσια τοποθέτηση τους 127 πρώην και νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνουν την απόφαση τους να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
    Με την Ανοιχτή Επιστολή για τη Συγκρότηση της Δημοκρατικής Αριστερής Παράταξης και την προοπτική της Αριστερής Διακυβέρνησης τα στελέχη σημειώνεουν ότι σήμερα ο πρωταγωνιστικός ρόλος έχει περάσει στα χέρια των δυνάμεων, οι οποίες εκλογικά δικαιώθηκαν, με βασικό παράγοντα το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.
    Οι υπογράφοντες
    1. Αδαμαντιάδης Νικόλαος Γραμματέας Σωματείου Ηλεκτρολόγων Ιωαννίνων
    2. Αναγνωστάκης Κώστας, υπάλληλος
    3. Αναγνώστου Γεώργιος
    4. Αναγνώστου Χριστίνα
    5. Αναστασιάδου Ιωάννα, φοιτήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΙΑΚΑ)
    6. Ανδρεάδης Χρήστος
    7. Ανέστης Κόττας, φοιτητής Πολυτεχνείου Κρήτης
    8. Αντωνοπούλου Μαρία
    9. Αστέρης Θέμης, φοιτητής
    10. Βαρδάκη Γεωργία, Οικονομολόγος
    11. Βαρδάκης Γιάννης, Λογιστής
    12. Βασιλείου Αλέξανδρος ,φοιτητής
    13. Βασλή Μαρία
    14. Βαφειάδου Τατιάνα, εκπαιδευτικός
    15. Βίτσιος Δημήτριος, συνταξιούχος
    16. Βίτσιος Χρήστος, οικονομολόγος
    17. Βορλόου Αντώνης, Οκονομολόγος – Περιβαλλοντολόγος
    18. Βορλόου Νότα, Οικονομολόγος
    19. Βράντζης Νίκος, φοιτητής
    20. Γαλανόπουλος Δημήτριος
    21. Γιουρτζίδης Λάζαρος, συνδικαλιστής
    22. Γκιάτας Νικόλαος, νέος επιχειρηματίας
    23. Γρετζελιά Αλεξάνδρα, συνταξιούχος
    24. Δεληγεώργης Γιάννης, κτηνίατρος
    25. Διαμαντοπουλος Κωστας
    26. Δουλγερίδης Γιώργος, ιδιωτικός υπάλληλος
    27. Δραγάζης Μάνος, φοιτητής
    28. Ελένη Δεδούση, εργαζόμενη
    29. Ελευθεριάδης Βαγγέλης
    30. Ελευθεριάδης Αντώνιος, τραπεζικός υπάλληλος
    31. Ζαχαρή Δήμητρα, δημ. υπάλληλος
    32. Ζερβάκη Μαρία, δικηγόρος
    33. Ζήκος Άγγελος
    34. Ζήνας Αλέξανδρος, σπουδαστής
    35. Ζορμπαλάς Νικόλαος
    36. Θέμης Τζήμας, νέος δικηγόρος, υπ. διδάκτορας
    37. Καζάς Θεοδόσης, Δικηγόρος
    38. Καλαμαράς Άκης, πτυχιούχος Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων
    39. Κανακάρη Μαίρη, εκπαιδευτικός
    40. Καπέλλας Δημήτρης, συνδικαλιστής
    41. Καπλανης Λουκας
    42. Καπνίσης Κώστας, Ιδιωτικός υπάλληλος
    43. Καρακιτσος Παναγιωτης, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(αρχιτεκτονική)
    44. Καραμολέγκος Γιώργος, συνταξιούχος
    45. Καραμπελας Δημητρης, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(Γεωπονία Ιχθυολογίας)
    46. Κουιδουρμαζης Αποστολος
    47. Κουλούρης Γεώργιος,
    48. Κρομμύδα Πένη, νέα νομικός, εργατολόγος
    49. Κτιστάκη Κατερίνα, Συνταξιούχος
    50. Κωνσταντινίδης Γιώργος
    51. Κωνσταντινίδης Σπύρος, νέος δικηγόρος
    52. Κωστής Απόστολος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (οικονομικό)
    53. Κωτσόπουλος Κώστας, εμπειρογνώμων ανθρώπινου δυναμικού
    54. Λαζανάς Μιχάλης
    55. Λαζάρου Ελένη, φοιτήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (οικονομικό)
    56. Λαϊτσας Δημήτρης, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (οικονομικό)
    57. Λεμπετλής Νίκος, πτυχιούχος υπομηχανικός-νέος επιχειρηματίας
    58. Λένα Παπαθανασίου, Βιβλιοθηκονόμος
    59. Λογοθετιδης Γιωργος
    60. Μακρυγιάννης Αλέξανδρος, γεωπόνος
    61. Μαργαρίτη Αναστασία, δημ. υπάλληλος
    62. Μαρούλης Αντώνης, μεταπτυχιακός φοιτητής-νέος επιχειρηματίας
    63. Μασουρίδου Έφη, τ. Συμβολαιογράφος Αθηνών
    64. Μεταξιώτης Πέτρος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πολιτικός μηχανικός)
    65. Μήττας Μιχάλης
    66. Μοσχούλας Ιωάννης, δημοτικός σύμβουλος
    67. Μουστάκας Νίκος, οικονομολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 68. Μπαϊράμη Αθηνά, δημοτική σύμβουλος
    69. Μπεκιάρης Δημήτρης, Δημοσιογράφος
    70. Μπέτσιος Θανάσης, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πολιτικός μηχανικός)
    71. Μπουτζουρά Εύη, νέα δικηγόρος
    72. Νεκταριος Ροδιτης φοιτητής Πολυτεχνειου Κρητης
    73. Νικολάου Δημήτρης
    74. Νίκος Ανδρειόπουλος
    75. Ντίνος Χρίστος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(Γεωπονία Ιχθυολογίας)
    76. Ντόκος Ιωάννης, γυμναστής
    77. Ξηντάρης Δήμος, πολιτικός μηχανικός
    78. Πάικας Σπύρος Αντιδήμαρχος Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων
    79. Παναγιώτου Άννα
    80. Παναγόπουλος Δημήτρης, φοιτητής
    81. Παπαγιαννης Χαρης
    82. Παπαδημητρίου Νικόλαος
    83. Παπαδοπουλος Πετρος
    84. Παραλής Γιώργος, τραπεζικός υπάλληλος
    85. Παρασκευας Αρης
    86. Παρασκευοπουλος Πάνος
    87. Πέκας Απόστολος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πολιτικός μηχανικός)
    88. Πέλλιος Απόστολος, ιδιωτικός υπάλληλος
    89. Πετροπουλος Θανάσης, ιδιωτικός υπάλληλος
    90. Πιτσογιάννης Γιώργος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΙΑΚΑ)
    91. Ρέντζου Πετρούλα, ιδιωτική υπάλληλος
    92. Ρηγας Αλεξανδρος, γυμναστής
    93. Σαμαρά Σουλτάνα, φοιτήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(Γεωπονία Ιχθυολογίας)
    94. Σαπρίκη Άννα
    95. Σκαλτσής Δημήτρης, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΙΑΚΑ)
    96. Σκουλάς Μανώλης, πολιτικός μηχανικός
    97. Σκρέτας Κωνσταντίνος, φοιτητής
    98. Σπανουδάκη Βασιλική, Συνταξιούχος
    99. Σπανουδάκη Ρένια, Νομικός
    100. Σπανουδάκης Αντώνης, Οικονομολόγος
    101. Σπανουδάκης Ζαχαρίας, Συνταξιούχος
    102. Σπυράκου Μαρία, διοίκηση επιχειρήσεων
    103. Σταθοπούλου Κική, Επίτιμος Πρόεδρος Εφετών
    104. Σταμάτης Γιώργος, φοιτητής Πολυτεχνείου Κρήτης
    105. Σταμάτης Κώστας, σπουδαστής
    106. Σταματοπούλου Κατερίνα, χρηματοοικονομική σύμβουλος
    107. Στάμος Κωνσταντίνος, συνταξιούχος
    108. Στέφανος Κρεμέτης, μέλος ΔΣ Συλλόγου Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης
    109. Στεφάνου Νίκος, εκπαιδευτικός
    110. Τζιάκος Θωμάς, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(μηχανικός Η/Υ)
    111. Τζιβανης Παναγιώτης, ιδιωτικός υπάλληλος
    112. Τζίμα Έλενα
    113. Τσατσαρούνος Στέλιος
    114. Τσιαμούρας Δημήτρης, φοιτητής
    115. Τσουκαλάς Κώστας, νέος δικηγόρος
    116. Τσούμας Γιώργος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (μηχανικός χωροταξίας και πολεοδομίας)
    117. Φωτιαδου Γεωργια
    118. Χαντές Κώστας ,νέος εργαζόμενος
    119. Χατζηπέτρου Αλέξανδρος
    120. Χατζής Νίκος, φοιτητής
    121. Χιοκτουρίδης Νίκος, φοιτητής
    122. Χουχούμης Γιώργος,
    123. Χρηστίδης Κώστας
    124. Χριστοδουλιδης Μανωλης
    125. Χριστοδούλου Χρήστος, φοιτητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(Γεωπονία Ιχθυολογίας)
    126. Χρονόπουλος Γιάννης, Νέος Επιχειρηματίας
    127. Ωρολογά Άννα, Οικονομολόγος

    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    127 κατασκευαστές κομματικών κρατικοδίαιτων στρατών,
    ελλειμάτων, μιζών, ρεμούλας, πλιάτσικου δημοσίου χρήματος κλπ.
    συνιστούν ΣΥΡΙΖΑ.
    Αυτοί ξέρουν...

    ..το ότι είναι αρκετά απο τα υπογράφοντα πρόσωπα στελέχη που στήριξαν την ΚΟΙΣΥ-κατσέλη-καστανίδη στις 6 Μαίου είναι εντελώς τυχαίο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΛΛΗΝΙΔΑ, ΕΛΛΗΝΑ,

    ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ!

    ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΗ ΜΑΝΤΑΜ ΜΕΡΚΕΛ;;;

    ΕΧΕΙΣ ΒΙΤΣΙΟ ΝΑ ΣΕ ΚΑΘΥΒΡΙΖΕΙ Η ΜΑΝΤΑΜ ΛΑΝΓΚΑΡΝΤ;;;

    ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;;;

    ΤΟΤΕ ΨΗΦΙΣΕ ΤΑ ΜΕΡΚΕΛΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ- ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!!

    ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;;;

    ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΛΑΟΙ, ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΠΟΥ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΥΧΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΗΡΥΚΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ;;;;

    ΤΟΤΕ ΨΗΦΙΣΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ,

    ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ,

    ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΧΝΑΣ,

    ΟΤΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΤΡΟΪΚΑΝΟ ΖΥΓΟ!!!

    ΨΗΦΙΣΕ ΣΥΡΙΖΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση