GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα Δημοκρατία, Ξανά;;..

Toυ Τάκη Μίχα Μετά την προσχώρηση της Ντόρας στην ΝΔ, στον χώρο του  φιλελεύθερου κέντρου παρέμειναν τρία  κόμματα: η Δράση/Μάνος, η Φ...

Toυ Τάκη Μίχα

Μετά την προσχώρηση της Ντόρας στην ΝΔ, στον χώρο του  φιλελεύθερου κέντρου παρέμειναν τρία  κόμματα: η Δράση/Μάνος, η Φιλελεύθερη Συμμαχία /Βαλλιανάτος και η Δημιουργία Ξανά /Τζήμερος. Τα δύο πρώτα συνήθιζαν να κατέβαινουν στις εκλογές μαζί, το τρίτο μόνο του. Μετά τις πρόσφατες εκλογές oπου κανένα από αυτά τα σχήματα δεν εξελέγη στην Βουλή υπήρξε μία σκέψη για συνεργασία. Στην σκέψη αυτή  η  ΔΗΞΑ και ο ηγέτης της αντέδρασε θετικά, πλήν όμως  απέκλεισε συνεργασία με την ΦιΣ, λόγω των απόψεων του κόμματος και του αρχηγού του  στα «εθνικά θέματα». Αντιθέτως η ΔΗΞΑ δεν είχε καμμία αντίρρηση για συνεργασία με Μάνο/Δράση. Από την πλευρά του ο και ο ηγέτης της Δράσης θεώρησε το αίτημα της ΔΗΞΑ για αποκλεισμό της ΦΙΣ συζητήσιμο.
Όμως, μετά από τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν από την άκομψη αυτή προσέγγιση , οι  ηγέτες της Δράσης και της ΔΗΞΑ το ξανασκέφθηκαν και υιοθέτησαν μία νέα στρατηγική. Ναι, η ΦιΣ θα μπορούσε να συμμετάσχει στους συνδυασμούς αλλά σε μη εκλόγιμες θέσεις! Και έτσι έχουμε το πρωτοφανές στην πολιτική ιστορία γεγονός: σε ένα συνασπισμό  κομμάτων να αποκλείεται από εκλόγιμη θέση ο ηγέτης ενός από αυτά !
Όμως η μεθόδευση της όλης ιστορίας είναι  δευτερεύον θέμα. Το πρωτεύον είναι ότι σήμερα με τον ουσιαστικό αποκλεισμό της ΦιΣ, πολύ  δύσκολα μπορεί να βρεί κανείς στοιχεία που να διαφοροποιούν ιδεολογικά το νέo σχήμα από την Νέα Δημοκρατία. Τά προγράμματα τόσο της ΝΔ όσο και του  συνδυασμού  ΔΗΞΑ/Δράση οικοδομούνται στην αναγκαιότητα της εφαρμογής των μεταρρυθμιστικών μέτρων που προβλέπει η δανειακή συμφωνία.
Η ΔΗΞΑ παλαιότερα διαφοροποιείτο από την ΝΔ (και τα υπόλοιπα κόμματα) με την  προγραμματική άρνηση της να συνεργασθεί με παλαιούς πολιτικούς. Ομως, μετά την απόφαση της να συνεργασθεί με τον κ.Μάνο - που βρίσκεται στην πολιτική σκηνή της χώρας από το 1979 - απώλεσε οριστικά αυτό το διαφοροποιητικό στοιχείο. Οσο δε αφορά το πρόγραμμα της ΔΗΞΑ , δεν βρήκα κανένα στοιχείο που δεν θα μπορούσε a priori να περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της ΝΔ.
Ούτε και η Δράση έχει στην πράξη και επι της ουσίας κανένα στοιχείο που να την διαφοροποιεί από την ΝΔ. Η πιο απτή απόδειξη αυτού του ισχυρισμού είναι τα όσα συνέβησαν μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου: Ο κ.Μάνος άρχισε ( μαζί με την κ.Μπακογιάννη) διαπραγματεύσεις για επάνοδο στην ΝΔ.Ο μόνος λόγος για  το οποίο αυτές οι διαπραγματεύσεις δεν τελεσφόρησαν στην περίπτωση του, δεν οφείλεται ούτε σε προγραμματική ασυμβατότητα των δύο κομμάτων ούτε σε ιδεολογικές διαφορές: απλά έθεσε βέτο στην επιστροφή του ο Κώστας Καραμανλής σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον κ.Σαμαρά. Αν δεν είχε τεθεί το βέτο, ο κ.Μάνος θα ήταν σήμερα μέρος της «γαλάζιας πολυκατοικίας» και  η Δράση θα αποτελούσε μακρυνό παρελθόν.
Ουσιαστικά το  μόνο από τα τρία κόμματα που παρουσιάζει στοιχεία ουσιαστικής  διαφοροποίησης απο την ΝΔ, είναι η εκπαραθυρωμένη  ΦιΣ. Διαφέρει π.χ. στα θέματα οικονομικής πολιτικής ( flat tax), στα θέματα παιδείας (επιλογή-«κουπονια παιδείας») και φυσικά στα «εθνικά θέματα» και στα ανθρώπινα δικαιώματα ( όπου οι απόψεις της είναι πολύ πιο κοντά σε αυτές τους Σύριζα ).
Από την στιγμή λοιπόν πού έχει ουσιαστικά αποκλεισθεί  η ΦιΣ, διερωτάται κανείς αν ο νέος  συνδυασμός θα πρέπει να ονομάζεται «Δημιουργία Ξανά» ή αν ο πιο σωστός τίτλος θα ήταν «Νέα Δημοκρατία Ξανά»! Πάντως ένα είναι σίγουρο: Ότι οι μπακαλολογιαρισμοί που χρησιμοποιήθηκαν  για την  δικαιολόγηση της περιθωριοποίησης της ΦιΣ, συνάδουν με τις πιο παρωχημένες καί πελατειακές λογικές των ελληνικών πολιτικών κομμάτων. 

12 σχόλια

  1. Φόβοι ότι αν δεν λυθούν βασικά ζητήματα θα υπάρχει πρόβλημα το καλοκαίρι που αυξάνεται η ζήτηση ρεύματος - Δραματικές προειδοποιήσεις του επικεφαλής της ΔΕΗ - Μεγάλο το πρόβλημα ρευστότητας - Τελευταία στιγμή βρέθηκαν 380 εκατ. ευρώ προκειμένου να λυθεί προσωρινά το πρόβλημα μέχρι το τέλος του Ιουνίου!

    ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΗ ΔΕΗ, Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΙΑΛΥΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΗ. ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΖΗΤΑ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας δούμε τα μέχρι τώρα δεδομένα.

    Η ΝΔ, για διάφορους λόγους, είτε οικονομικούς, είτε ιδεολογικούς, συσπειρώνει μεγάλη μάζα ψηφοφόρων από όλα τα κόμματα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

    Ειδικότερα, απορροφά τη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ, του ΛΑΟΣ, κι ένα μεγάλο μέρος ψηφοφόρων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Δράσης-Δημιουργία Ξανά, της Χρυσής Αυγής, του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, της Κοινωνίας και ένα διαρκώς αυξανόμενο αριθμό ψηφοφόρων ( κεντρών και από το πατριωτικό χώρο ) του ΠΑΣΟΚ !

    Ο Σύριζα αντλεί ψήφους από το Πασοκ, τους Οικολόγους, το ΚΚΕ και τη Κοινωνική Συμφωνία, αλλά και χάνει ψήφους προς Νέα Δημοκρατία και Ανεξάρτητους Έλληνες!

    Το Πασοκ, χτυπημένο από τα ημερολόγια του Άκη και τον πλουτισμό στελεχών ( και είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου που έχει γίνει γνωστή ), από την είδηση για τις διακοπές Παπανδρέου σε πολυτελή ξενοδοχείο της Κρήτης ( που έχει και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκτονιών !!! ), και τις εγκληματικές οικονομικές ενέργειες του Βενιζέλου ( χαράτσι στη ΔΕΗ, τεκμηρια και μείωση αφορολογήτου στις φορολογικές δηλώσεις, αναδρομικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, προβλημα στα φάρμακα,στους γιατρούς, στα νοσοκομεία, το κούρεμα των ομολόγων απλών αποταμιευτών, ασφαλιστικών ταμείων και δημοσίων ιδρυμάτων, το ΕΤΑΚ του 2009,ΦΑΠ 2010 και 11 ), με τις απίστευτες γκάφες του Υπουργείου Παιδείας ( επιτελείο Αννούλας ) σε Νεοελληνική Γλώσσα, Βιολογία, Φυσική ( όπου όλοι σχεδόν οι μαθητές νοιώθουν αδικημένοι και εξοργισμένοι ), βλέπει καθημερινά να πέφτουν τα ποσοστά του, και οι συγκεντρώσεις του Βενιζέλου σε Ίλιο, Κόρινθο και Ναύπλιο ήταν των 50-100 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των υποψηφίων, των οικογενειών τους, των δημοσιογράφων-τεχνικών ΜΜΕ, και της προσωπικής ασφαλείας του κ.Βενιζέλου και των συνοδών του βουλευτών !

    Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε μια δημοσκόπηση, μέσα σε μια εβδομάδα έχασε 3 μονάδες ! Και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τις εκλογές, αφού περισσότερο εξοργισμένοι είναι οι ίδιοι ψηφοφόροι του, όπως φάνηκε στο Ναύπλιο! Λογικά, και παρά τη στήριξη, θα πέσει σε μονοψήφια νούμερα, ίσως και πιο κάτω από τους ΑΝΕΛ και τη Δημ. Αριστερά.

    Οι ΑΝΕΛ χάνουν το 1/3 της δύναμης τους προς τη Νέα Δημοκρατία, αλλά θα κερδίσουν ψήφους από τον Σύριζα, το ΠΑΣΟΚ, το ΟΧΙ ( ΕΠΑΜ ) και άλλα μικρότερα αντιμνημονιακά κινήματα, και κάπως θα ισορροπήσουν στο 7%. Επίσης, στα πλαίσια τα ιδεολογικά θα επαναπατρίσουν ψήφους που πήγαν στο Σύριζα ή και ψήφους της Χ.Α.

    Στα ίδια περίπου ποσοστά θα μείνει η Δημ. Αριστερά, το ΚΚΕ και η Χ.Α με πτωτικές τάσεις.

    Η Δράση- Δημιουργία Ξανά συμπιέζονται από το ενδεχόμενο πρωτιάς του Σύριζα, οπότε δύσκολα θα ξεπεράσουν, σε συνθήκες πόλωσης, το 2%, γιατί θα θεωρηθεί "χαμένη ψήφος", το ίδιο και οι Οικολόγοι- Πράσινοι.

    Η αδυναμία του Σύριζα, όσο και των ΑΝΕΛ να δώσουν κυβερνητική λύση, μένοντας ανυποχώρητοι σε κάποιες θέσεις τους, αντί να ζητήσουν επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ( αρχικά ) σε μερικά βασικά σημεία ( πχ χαράτσι στη ΔΕΗ, φορολογικές δηλώσεις, οριζόντες μειώσεις μισθών και συντάξεων, φόροι στα ακίνητα κλπ ), οδήγησαν στην άποψη ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν σαν κυβερνητικοί εταίροι σε κυβέρνηση συνεργασίας, με αποτέλεσμα μια διαρκώς αυξανόμενη μάζα ψηφοφόρων ( από το χώρο του ΠΑΣΟΚ μέχρι σε όλο το χώρο της κεντροδεξιάς και δεξιάς, ακόμα και στις παρυφές της πατριωτικής αριστεράς ) να στρέφεται προς τη Νέα Δημοκρατία, ζητώντας και κυβερνητική σταθερότητα και επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ( πάγωμα μέτρων Ιουλίου, όπως πρότεινε ο Αβραμόπουλος, αλλαγή στο χαράτσι στη ΔΕΗ, όπως είπε ο κ. Σαμαράς σήμερα στην εφημερίδα REAL κλπ ). Η τάση αυτή θα διαφανεί και στις επόμενες δημοσκοπήσεις, με ακόμα πιο ισχυρή άνοδο της Ν.Δ, ώστε να μη χρειάζεται να στηρίζεται στις εμμονές κάποιων αδιάλλακτων προσώπων, που θέτουν σε κίνδυνο την πορεία της Οικονομίας.

    Μερικοί, μάλιστα, ισχυρίζονται ότι θα δούμε και μετακίνηση ψηφοφόρων του Σύριζα προς ΝΔ και ΑΝΕΛ και τη Δημ. Αριστερά, όπως αυτό παρατηρείται και στους ψηφόρους του ΠΑΣΟΚ, για λόγους σταθερότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΝΔ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 18%
    ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟΙ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ!

    Δίλημμα Ευρώ ή Δραχμή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

    ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑ!

    ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ,

    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!

    Ψήφος σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σημαίνει επιδοκιμασία του Μνημονίου, ανακούφιση της Μέρκελ, Τρόϊκας και του διεθνούς τραπεζικού και παρασιτικού κεφαλαίου...

    ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, αλλά και των Ισπανών, των Πορτογάλων, των Ιταλών, των Ιρλανδών εργαζομένων και ανέργων!

    Ψήφος στα Μερκελικά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σημαίνει
    ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ για το αύριο!

    Σήμερα όλη η Ευρώπη έχει στραμμένα τα μάτια της στην Ελλάδα.

    Ισπανοί, Ιταλοί, Γάλλοι, Πορτογάλοι βλέπουν σε μας την ελπίδα...

    ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ, ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΡΟ ΤΗΣ ΜΑΝΤΑΜ ΜΕΡΚΕΛ!

    Εδώ με το 16,8% του ΣΥΡΙΖΑ, ΣΕΙΣΤΗΚΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΕΥΡΩΠΗ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ!!

    ΑΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ!

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ,

    ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΣΗΤΟ ΚΟΜΜΑ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ... ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ
    ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΒΡΩΜΕΡΗ ΚΟΥΡΑΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΛΗΝ ΠΑΣΟΚ ... ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΟΥΜΕ ...
    ΘΛΙΒΕΡΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΔΕΝ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΙΣ
    ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ ... ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΞΕΧΕΙΛΩΜΕΝΟ ΚΩΛΟ ΣΑΣ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΣΗΤΟ ΚΟΜΜΑ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ... ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ
    ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΒΡΩΜΕΡΗ ΚΟΥΡΑΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΛΗΝ ΠΑΣΟΚ ... ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΟΥΜΕ ...
    ΘΛΙΒΕΡΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΔΕΝ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΙΣ
    ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ ... ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΞΕΧΕΙΛΩΜΕΝΟ ΚΩΛΟ ΣΑΣ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε μαλακες, δηθεν σχολιαστες γραψτε τιποτα καινουργιο, ολο τα ιδια και τα ιδια. Φαινεται οτι ειστε υπαλληλοι κομματωνκαι πληρωνεστε με καθε αρθρο που δηθεν σχολιαζετε. Και εδω τεμπεληδες.
    Ενα πραγμα να ξερετε, σας εχουμε βαρεθει. Τιγανπκεφαλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. www.Kathimerini.gr
    Ο πρωθυπουργός σήμερα στην βουλή άφησε αιχμές κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι:

    «δεν μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις να διαφωνούμε σε όλα».
    Δεν μπορεί να υπάρχει άρνηση σε όλα.
    Δεν είναι στάση ευθύνης το «όχι σε όλα».
    «Το τονίζω, δεν χωρά στις κρίσιμες αυτές περιστάσεις το όχι σε όλα».

    «Δεν είναι πολιτική ευθύνης
    η απόπειρα έντασης, η σκόπιμη απόπειρα ισοπέδωσης των πάντων».

    Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που θα προκύψουν στο προσεχές μέλλον
    και υπογράμμισε ότι :

    «εάν δεν συμπράξουμε όλοι σε κοινούς στόχους,
    οι επιπτώσεις από την παγκόσμια οικονομική θύελλα θα είναι δυσμενέστερες,
    Τόσο οι επόμενοι μήνες, οι δύσκολοι μήνες που έρχονται,
    όσο και το αύριο του τόπου μας,
    «εξαρτώνται από την υπευθυνότητα όλων μας, πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων»

    ΤΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
    ΗΧΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ, ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΑΛΛΑ

    ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ»
    και αυτό δεν θα σταματήσω να το επαναλαμβάνω.


    κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    --Βόγλης ο Κηφισεύς

    υ.γ.
    ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ
    ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ
    Ή ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτοί οι δύο και αν δεν είναι κόμμα!!! κόμμα, απόκομμα, υποδιαστολή δασεία, οξεία, περισπωμένη, ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ ΚΩΜΑ!!!!!!

    Ο ΤΥΡΑΝΝΟΣΑΥΡΟΣ Τ-REX ΚΑΙ Ο ΚΟΜΨΟΓΝΑΘΟΣ!!! Αυτοί λείπανε απο το κουφαρι της Ελλαδας που μασουλανε οι υαινες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

    Επεστρεψε και διψασμενη η κόρη του καρπαθουλα και θελει να πιει βυσσινο πολύ βυσσινο.

    Αντε μαλακες Ελληνες φατε παλι τον ταραμά και μετα τις εκλογές να μυξοκλαίτε σαν πουτανες που δεν τις γαμαει κανένας.
    Αντε πρωταθλητες της μαλακίας ψηφίστε τους και μετα τρεχατε να βρείτε μερος να ανεβασετε τα βρακιά σας τα χεσμενα γιατι το πρόγραμμα προβλέπει πολύ γαμήσι με ατελειωτο ξυλο. Θα μου πεις συνηθισες να σε γαμανε και να διαμαρτυρησε οχι γιατι σε γαμανε αλλα πως σε γαμανε έτσι!!Αντε ανωμαλαρες ψηφίστε τον Σαμαρα να σας σωσει όπως σας εσωσαν οι προηγούμενοι.

    Καντε μια βουλή με όλο το απαβγασμα των δεξιων και ακρο δεξιων αποχωρητηριων και μπουγελοχυστρα το ΠΑΣΟΚ.
    Βαλτε τον ΜΑΝΟ την Μπακογιαννη τον Σαμαρα τον Μπουμπούκο τον Βοριδη την ρόμπα τον Βελόπουλο τον φιλοσοφο και σουπερ εγγραματο Ανατολακη μην αφήνετε έξω τον Καρατζαφερη φερτε πισω και τον φιλοσοφο της μαλακιας τον Ανδριανόπουλο βαλτε αξιωματική αντιπολιτευση την χρυση αυγη, θα σκασει απο την πολυ "δημοκρατία" η βουλή.

    ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπούτζουκας Θ.Τ Ηράκλειο Κρήτης...

    Μάνο και Τζημερε ,Τσημανη για βγάλετε μου αυτά τα νούμερα..σαν νούμερα που είστε

    Γιατί όλοι μου θυμίζετε την κ.Παπακώστα της Ν.Δ που όταν την ρωτούν στην tv ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΎΝ η Ν.Δ από το μνημόνιο δεν απαντά, μόνο λέει αλλά ντα άλλων..

    Δυστυχώς λυπάμαι όλους ΕΛΛΗΝΕΣ {ΟΧΙ ΕΣΑΣ} που δεν έχουνε καταλάβει, δεν έχουν πάρει χαμπάρι, ότι όλοι οι πολιτικοί τους δουλεύουν με τα παπαγαλάκια τους χωρίς να ξέρει τι του ετοιμάζουν απο στης 18 Ιουνίου..

    2012= ΤΌΚΟΙ =10.4 δις... χρέη 8.6 δις = >Σ19 δις. ΜΕ αναχρηματοδότηση τραπεζών =>Σ.50..δις..


    2013 = ΤΌΚΟΙ = 13.4 δις .. χρέη 12.9 δις=>Σ.26.1..δις ..αναχρηματοδότηση τραπεζών=>Σ.0 ΜΗΔΈΝ..

    2014= ΤΌΚΟΙ =13.8 δις.. χρέη 25.4 δις=>Σ.39.2 δις.. αναχρηματοδότηση τραπεζών=>Σ.0..ΜΗΔΕΝ..

    2015=ΤΟΚΟΙ=13.3 δις.. χρέη 16.9 δις =>Σ 31.2 δις αναχρηματοδότηση τραπεζών=>Σ.0..ΜΗΔΕΝ..

    2016=ΤΟΚΟΙ=14.4 δις... χρέη 13.4 δις =>Σ 27.7 δις.. αναχρηματοδότηση τραπεζών=>Σ.0 ΜΗΔΕΝ..

    Είναι κανείς οικονομολόγος εδώ; Τα στοιχεία είναι από την επίσημη έκθεση του ΔΝΤ με ημερομηνία 16-3-2012.

    Αυτά θέλει να μάθει ο κόσμος κύριοι , ώστε να τα ψάξει και ο ποιος άπιστος , και να του πείτε μετά τι κάνετε στα πάνελ τον TV ΌΛΟΙ ΣΑΣ..

    όταν ΛΕΝΕ.. αναχρηματοδότηση τραπεζών=>Σ.0 ΜΗΔΕΝ.. ξέρετε τι σημαίνει ότι πήρατε πήρατε ΤΕΛΟΣ.....{ θέλουμε να τηρηθούν πρώτα όλα τα παραπάνω και μα μετά αν φτανου θα ζήσει ο λαό σας }

    Σας έχουν στην άγνοια του θανάτου μας ώστε να μας ΟΔΗΓΉΣΟΥΝ σαν πρόβατα στην σφαγή εγώ ΠΙΣΤΕΥΩ ότι ΌΛΟΙ ξέρουν την σοβαρότητα της κατάστασης και κανείς δεν μαζεύεις τα πρόβατα να τους εξηγήσεις την πραγματικότητα , ΝΑ ιεραρχείς τι θα έπρεπε να έχουν κανεί; ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΩΣ ΗΓΕΤΗΣ ΑΜΕΣΩΣ..

    Βλέπετε εσείς κανένα να ενδιαφέρετε για αυτά; τι Πλάνο Β! έχουν της ΠΛΑΚΑΣ; .. ΕΝΏ ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΑΚΡΑΊΑ ΚΑΙΡΙΚΆ ΦΑΙΝΌΜΕΝΑ .. ΕΊΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΔΕΝ ΒΓΑΊΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ,,ΑΣ ΤΟ ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΚΑΛΆ ΌΛΟΙ ...

    Ίσως ακόμα ακόμα να μην προλάβουμε να πάμε σε εκλογές γιαυτό δεν αναλάμβανε κανείς την πρωτοβουλία να κάνει κυβέρνηση όλοι φοβούνται ΤΩΡΑ μην σκάσει η βόμβα της επίσημης χρεοκοπίας στα χέρια τους και ΤΗΝ ΧΡΕΩΘΟΎΝ ,θα γράψει ο ιστορικός ο ΧΧΧΧ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ ..

    Εκτιμώ ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή που , που ίσως σκάσει στα χέρια του πρωθυπουργού που λέγετε κ. Πικραμένος ... Γιατί; ΠΆΝΤΑ υπάρχει σχέδιο για αυτούς,, εμείς δεν έχομε πολιτικούς να έχουν σχέδιο



    ΣΑΣ ΤΟ ΧΑΡΊΖΩ ,ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΊΣΕΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΊΖΕΣΤΕ ΌΛΟΙ ΣΑΣ ΜΕ ΤΌΣΟ ΠΑΘΟΣ.. ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μια συνιστώσα παρακαλώ !

    Πονηρός ο άπειρος νάρκισσος, με τη χαμηλή νοημοσύνη Τσίπρας!
    Δεν έχει συνισταμένη στις συνιστώσες του, για να διαλέγεις ότι θέλεις.
    Πάρτε μια τώρα που γυρίζει!!
    Κάποια θα πηγαίνει ασορτί με το κουστούμι σας.
    Ενώ αν είχε συνθέσει συνισταμένη θα ήταν πιο καθαρά και δε θάπαιρνε ούτε 5%.

    Η μία είναι υπέρ της αθεΐας.
    Η άλλη υπέρ της 17 Νοέμβρη.
    Άλλη υπέρ των φόρων.
    Άλλη υπέρ των λάθρο.
    Και άλλη χωρίς σχέδιο υπέρ της κατάργησης το λένε, καταγγελίας, επαναπαδιαπραγμάτευσης το....λένε;

    Ούτε οι ίδιοι ξέρουν πώς το λένε!
    Αλλά ο απελπισμένος κόσμος λέει ας είναι και αυτό!
    Δε μας νοιάζει!
    Φτάνει να έχουμε την καραμέλα στο στόμα και την τσίχλα στο μυαλό.

    Δε μας νοιάζει να πάμε χειρότερα.
    Εμείς έχουμε μόνο δικαιώματα όχι υποχρεώσεις. Θα κόψουμε πληθωριστικό νόμισμα και θα διορίσουμε όλη την Ελλάδα δημοσίους υπαλλήλους.
    Αυτό θέλουμε.
    Ναι θα χτυπήσει το χέρι του ο Τσίπρας στο τραπέζι.

    Τόσο απελπισία να πιστεύετε ένα νάρκισσο άπειρο κουτοπόνηρο γιάπη που εξυπηρετεί συμφέροντα ;;
    Τόση έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό σας;
    Είστε εσείς που μας φέρατε τον ΓΑΠ.
    Είδατε τι έγινε!
    Τωρα θέλετε τον πρωθυπουργό του εμφύλιου,
    της δραχμής και του τρίμηνου;

    Εκτός αν είστε του παλιού ΠΑΣΟΚ και θέλετε να φάτε και βολευτείτε πάλι.
    Έχετε αρχίσει να πηγαίνετε παλιοί πασοκοι.

    Δε θα σας αφήσουμε όμως σήμερα.
    Θα κάνουμε ότι πρέπει κλίκα για να σώσουμε την Ελλάδα.
    Δε θα τα φάτε πάλι πασοκοι με το όνομα ΣΥΡΙΖΑ.
    Δε θα γλιτώσετε τις φυλακές Φωτοπουλαίοι και λοιποί συγγενείς.
    Αργόμισθοι πασοκοι τεμπέληδες που σας πληρώνουμε !

    Ξυπνήσαμε ρεεεεε!!!
    -------------------
    ΅Εχουμε πια σαφή εικόνα για τον αχταρμά τον ιδεολογικό και τους επικίνδυνους ανθρώπους του.
    - Όταν είσαι ψευτομάρτυρας στους κατηγορούμενους της 17 Νοέμβρη, είσαι επικίνδυνος.
    - Όταν υποστηρίζεις την παρανομία, οταν βρίσκεις ελαφρυντικά για τις δολοφονίες των τρομοκρατών είσαι μάρτυρας και υποστηρικτής τους άρα ταυτίζεσαι τότε είσαι και εσύ ιδεολογικά επικίνδυνος


    Δε σώζεστε με τίποτα ελληνοποιημένες απο τα βάθη της Ασίας και της Αφρικής και Δημόσιοι Υπάλληλοι απο τα γυφτοχώρια της Ελλάδας..Άρχοντες
    ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και βουρ απο 10%-100%
    τα κλεμμένα του Ελληνικού Λαού..

    Κρατικοδίαιτοι που ΦΑΓΑΤΕ ολόκληρη την Ελλάδα

    Επαγγελματίες του ΠΑ$$$$$$$$οκισμού. ΑΛΗΤΕΣ.
    Δ Ο Λ Ο Φ Ο Ν Ο Ι ________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ!

    Δίλημμα Ευρώ ή Δραχμή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

    ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑ!

    ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ,

    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!

    Ψήφος σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σημαίνει επιδοκιμασία του Μνημονίου, ανακούφιση της Μέρκελ, Τρόϊκας και του διεθνούς τραπεζικού και παρασιτικού κεφαλαίου...

    ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, αλλά και των Ισπανών, των Πορτογάλων, των Ιταλών, των Ιρλανδών εργαζομένων και ανέργων!

    Ψήφος στα Μερκελικά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σημαίνει ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ για το αύριο!

    Σήμερα όλη η Ευρώπη έχει στραμμένα τα μάτια της στην Ελλάδα.

    Ισπανοί, Ιταλοί, Γάλλοι, Πορτογάλοι βλέπουν σε μας την ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΤΟΥΣ ελπίδα...

    ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ, ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΡΟ ΤΗΣ ΜΑΝΤΑΜ ΜΕΡΚΕΛ!

    Εδώ με το 16, 8% του ΣΥΡΙΖΑ, ΣΕΙΣΤΗΚΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΕΥΡΩΠΗ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ!!

    ΑΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ..

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Η ΆΛΛΟ ΚΌΜΜΑ ΑΝΤΙΜΗΜΟΝΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

    ΜΑΥΡΟ ΣΕ ..ΔΥΜΑΡ..Δ.Ν.. ΠΑΣΟΚ..ΙΑΧΩΒΑΔΟΜΑΝΟΥΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση