GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με ή χωρίς πατρίδα το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών...

Μια από τις συνέπειες του εκλογικού αποτελέσματος της 6ης Μαΐου ήταν η ελπίδα του κόσμου που αντικατέστησε -έστω προσωρινά- την απογοήτευση,...

Μια από τις συνέπειες του εκλογικού αποτελέσματος της 6ης Μαΐου ήταν η ελπίδα του κόσμου που αντικατέστησε -έστω προσωρινά- την απογοήτευση, την απελπισία, την κατάθλιψη, την οποία αντίκριζε κανείς καθημερινά στα σβησμένα χαμόγελα και τα χαμηλωμένα βλέμματα. Ήταν βέβαια αναμενόμενο ότι αυτό θα προκαλούσε το συναγερμό ολόκληρου του συστήματος μέσα και έξω από τα σύνορα της χώρας μας, του οποίου τα συμφέροντα διακυβεύονται από την αντίθετη στα σχέδιά τους εκφρασμένη βούληση των πολιτών. Έτσι λοιπόν κινήθηκαν όλοι οι καλοστημένοι εγχώριοι και εξωτερικοί μηχανισμοί άμεσα και ενορχήστρωσαν με εκπληκτική ταχύτητα όχι την άμυνα αλλά την επίθεσή τους κυρίως εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον τα δικά του ποσοστά προπάντων φαίνεται να απειλούν την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής.
Η επιθετικότητα όμως αυτή που στρέφεται εμμέσως στον κόσμο, που τόλμησε να αμφισβητήσει ύστερα από 40 χρόνια την αυτοκρατορία του δικομματισμού, δεν είναι παρά η συνέχεια της βίας που υφιστάμεθα τα τελευταία χρόνια με τις ποικίλες εκφάνσεις της :
Με τη φτώχεια, την ανεργία, την άδικη και άνιση φορολόγηση, την κατάργηση του κοινωνικού κράτους, την κλοπή των αποθεματικών των ταμείων, την υφαρπαγή μέσω δεκάδων φόρων της ιδιωτικής περιουσίας,τη διάλυση της Υγείας και Παιδείας. Και έπειτα με τις 2000 αυτοκτονίες, με τα πρωτοφανή σε βιαιότητα μέσα καταστολής της αντίδρασης των πολιτών σε διαδηλώσεις, με την τρομοκρατία στις παρελάσεις, με την ενημέρωση που στόχευε στην παραγωγή απελπισίας, φόβου, ενοχών και με πολλούς άλλους τρόπους.
Και φτάνουμε στην επιθετικότητα που βιώνουμε σήμερα εξαιτίας της ψήφου μας, που έχει χαρακτηριστεί λανθασμένη, επιπόλαιη, οργισμένη και πάντως σε καμιά περίπτωση αποτέλεσμα συνειδητής επιλογής απόρριψης προσώπων και πολιτικών. Η επιθετικότητα αυτή εκδηλώνεται με την ανενδοίαστη επίρριψη ευθυνών για ό τι επακολουθήσει, όχι σ’ αυτούς τους ίδιους που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού αλλά σε κείνους που εμπιστεύτηκε περισσότερο ο λαός. Ακόμη με την κινδυνολογία, τον εκφοβισμό, αλλά και με τις απειλές από τους αγοραστές μας που σπεύδουν με δηλώσεις και επαφές αγωνιωδώς να κατοχυρώσουν ως κεκτημένο πλέον την υποθηκευμένη χώρα. Γίνεται μάλιστα από όλους μαζί τους ηττημένους συγχρόνως και από όλα μαζί τα ΜΜΕ ή τουλάχιστον τα περισσότερα. Επίθεση πολυμέτωπη, διαρκής, σκληρή και με αθέμιτα μέσα. Πέρα όμως από τους επικοινωνιακούς στόχους και τα συμφέροντα που πρωτίστως εξυπηρετεί η συγκεκριμένη τακτική, εκφράζει και το αγεφύρωτο χάσμα που χωρίζει εξουσία και λαό, αυτό που δεν τους επέτρεψε να αντιληφθούν τις αντιδράσεις του κόσμου και να προβλέψουν τη συντριπτική τους ήττα. Αυτό που τους έκανε δεκαετίες ολόκληρες, ζαλισμένους από την αλαζονεία της εξουσίας, να λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο μαζί με τους επιχειρηματικούς κύκλους που εξυπηρετούσαν, και να διαχειρίζονται το κράτος σαν οικογενειακή επιχείρηση.
Έκαναν λοιπόν τη χώρα μας το ιδανικό πειραματόζωο προετοιμάζοντας το έδαφος για την αποικιοποίησή της και στη συνέχεια δένοντάς τη χειροπόδαρα με τη δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια. Και είναι αυτοί οι ίδιοι που τώρα κάτι ψελλίζουν για διαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, όταν όχι μόνο δε διαπραγματεύτηκαν τότε υπό ευνοικότερες συνθήκες προς το συμφέρον μας, αλλά παρέδωσαν στους δανειστές και τα τελευταία διαπραγματευτικά χαρτιά της χώρας με την υπαγωγή των συμβάσεων στο αγγλικό δίκαιο.
Ποιός θα μπορούσε να εμπιστευτεί ως συνομιλητές των δανειστών αυτούς που αποδέχτηκαν την παραίτηση της Ελλάδας από τις ασυλίες της εθνικής κυριαρχίας της; Αυτούς που έπαιξαν το ρόλο του μεσίτη στην πώλησή της;
Και για ποιο πολιτικό πρόγραμμα μιλούν όταν αναγνωρίζουν ως μονόδρομο την εφαρμογή των μνημονίων; Το πολιτικό τους πρόγραμμα είναι το περιεχόμενο των δανειακών συμβάσεων και οι ίδιοι οι εγγυητές της απαρέγκλιτης εφαρμογής τους, παρόλο που είναι πεπεισμένοι πλέον ότι θα οδηγήσει στην καταστροφή της χώρας και στην πλήρη εξαθλίωση των κατοίκων της. Σπεύδουν λοιπόν τώρα να εκβιάσουν εκ νέου την ψήφο μας βάζοντας οι ίδιοι τα διλήμματα των εκλογών: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ή ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ,ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΜΕΣΑ Ή ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ.
Το πραγματικό δίλημμα όμως είναι ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ. Είναι αυτό που κι αν ακόμη επιμελημένα καλύφτηκε από τα ΜΜΕ αλλά και από την επιχειρηματολογία των κομμάτων προεκλογικά, ενίσχυσε σημαντικά τα ποσοστά των αντιμνημονιακών, περισσότερο κι από την απειλή της φτώχειας. Είναι αυτό που ένωσε χιλιάδες πολίτες στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του Μίκη Θεοδωράκη και έβαζε τα θεμέλια της αντίστασης και της ανατροπής. Ο διασυρμός της χώρας μας διεθνώς,το παζάρι για τα ιμάτιά της, το σουλατσάρισμα των ξένων υπαλλήλων στα Υπουργεία,η προσπάθεια διαστρέβλωσης της Ιστορίας μας, η περιφρόνηση του Πολιτισμού μας, λειτούργησαν ως βαρίδια στη διαμόρφωση της εκλογικής συμπεριφοράς του λαού μας.
Τελικά το δίλημμα είναι η εξαφάνισή μας ως έθνος- κράτος που υπό συνθήκες παγκοσμιοποίησης μπορεί να συμβεί πολύ μεθοδευμένα και άρα σύντομα και από την άλλη η ελπίδα επιβίωσής μας για την οποία ποιος θα αμφέβαλε ότι αξίζει να αγωνιστούμε.
Ο κύριος Χρυσοχοϊδης είπε τα εξής για την πιθανότητα διαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου: “Είμαστε μια μικρή χώρα. Τίποτε δεν μπορούμε να δώσουμε στους δανειστές. Μόνο να ζητάμε. Το μόνο που ίσως πετύχουμε θα είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής“. Ο πρώην υπουργός και οι όμοιοί του υπολογίζουν το μέγεθος της χώρας σύμφωνα με το δικό τους μικρό ανάστημα. Μαζί επομένως με το δικαίωμά μας να ζήσουμε, μαζί με την πατρίδα μας, ας διεκδικήσουμε και τη χαμένη μας αξιοπρέπεια, αυτή που κιλήδωναν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων, τότε που κατά το πώς αντιλαμβάνονται την άσκηση της πολιτικής, μόνο έδιναν απλόχερα. Όσο για τα “αργύρια” της ανταλλαγής, επίσης απαίτησε ο λαός με την ψήφο του να αποκαλυφθούν.
Όσο κι αν επιχειρήσουν να αλλάξουν τη βούλησή μας, τα μνημόνια καταδικάστηκαν στη συνείδήσή μας και μαζί μ’ αυτά και το παρασιτικό σύστημα που τα δημιούργησε και τα επέβαλε. Φαίνεται να έχουμε έναν αμείλικτο και πανίσχυρο εσωτερικό εχθρό που θα κάνει τα πάντα, για να μη χάσει τα κεκτημένα του. Είναι όμως και οι εξωτερικοί εχθροί που δε θα επιτρέψουν να αποτύχει το πείραμα. Που δε θα θελήσουν να χάσουν τη χώρα που τους χαρίστηκε. Υπάρχει όμως και ο λαός μας και πλάι του οι λαοί της Ευρώπης με εμφανή πλέον τα σημάδια συνειδητοποίησης και αντίστασης. Τώρα πρέπει να δείξει ότι δεν εκβιάζεται, δεν τρομοκρατείται και πως είναι αποφασισμένος παίρνοντας τη μοίρα του στα χέρια του να την αλλάξει.
Το μήνυμα των εκλογών δεν ήταν η οικουμενική κυβέρνηση ως πρόσχημα για να εισέλθουν από την πίσω πόρτα τα ίδια πρόσωπα και οι πολιτικές που καταδικάστηκαν. Το μήνυμα του εκλογικού αποτελέσματος ήταν να ενωθούν όλοι όσοι σέβονται τη Δημοκρατία, επιθυμούν τη Λαϊκή Κυριαρχία, επιδιώκουν την Εθνική Ανεξαρτησία.
Είναι αυτό που εξέφρασε ο Μίκης Θεοδωράκης, όταν κάλεσε για άλλη μια φορά στις 5 Μαϊου τις Δημοκρατικές Αντιμνημονιακές Δυνάμεις να αποτελέσουν το Πατριωτικό Κοινωνικό Μέτωπο απέναντι στο Μαύρο Μέτωπο της υποτέλειας και του εξευτελισμού.
Το πρώτο βήμα ο λαός μας το έκανε με ένα τρανταχτό ΟΧΙ στις εκλογές της 6ης Μαϊου, το επόμενο βήμα είναι να μη φοβηθεί και οπισθοχωρήσει και να επιβάλει το ΝΑΙ με μια πιο δυναμική απάντηση και συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές.
Τουτουντζίδου Μαριάνθη
Σπίθα Βέροιας “ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ”
RAMNOUSIA

8 σχόλια

  1. Pasok

    ο ΠΑΣΟΚ ξαναμπαίνει στην εκλογική κούρσα…
    μετά την συνάντηση Ολάντ, Βενιζέλου και δύναται να έρθει πρώτο κόμμα!!


    αυτα ειπε ο Δρ Κουτσουκος σημερα στην Μηλιωνη

    Ηλιας Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Pasok

    ο ΠΑΣΟΚ ξαναμπαίνει στην εκλογική κούρσα…
    μετά την συνάντηση Ολάντ, Βενιζέλου και δύναται να έρθει πρώτο κόμμα!!


    αυτα ειπε ο Δρ Κουτσουκος σημερα στην Μηλιωνη

    Ηλιας Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Pasok

    ο ΠΑΣΟΚ ξαναμπαίνει στην εκλογική κούρσα…
    μετά την συνάντηση Ολάντ, Βενιζέλου και δύναται να έρθει πρώτο κόμμα!!


    αυτα ειπε ο Δρ Κουτσουκος σημερα στην Μηλιωνη

    Ηλιας Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΩΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΝΑ ΦΑΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΡΕΛΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

    ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΩΞΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΚΙΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανακοίνωση προς χαχόλους Έλληνες :

    Συμπατριώτες, στη συνάντηση Ολάντ - Βενιζέλου, ο κ. Ολάντ υποσχέθηκε :

    1) Να αναστήσει όλους τους πεθαμένους λόγω μνημονίου Έλληνες και να περιθάλψει όλα τα ορφανά του ΔΝΤ !
    2) Θα πληρώσει το χαράτσι σε 1, 5 εκ. Έλληνες που δεν μπορούν να το πληρώσουν !
    3)Θα δώσει δουλειά ( στη Γαλλία ; ) στο 1, 5 εκ. Έλληνες !
    4) Θα πληρώσει τους επαχθείς φόρους στις νέες φορολογικές δηλώσεις, έργο μοναδικό του Βενιζέλου- Σαχινίδη
    5) Θα καλύψει όλο το πετρέλαιο θέρμανσης ή το φυσικό αέριο για τη νέα χρονιά !
    6)Θα επιστρέψει τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις που επέβαλλε ο κ. Βενιζέλος!
    7)Δεν θα κόψει τα 200.000 κοινωνικά επιδόματα που έχει συμφωνήσει ο κ. Βενιζέλος με την Τρόικα από το Μάιο!
    8) Δεν θα βάλει φόρο ιδιοκατοίκησης, το χαράτσι για το 2012, το ΕΤΑΚ του 2009, τους φόρους σε οικόπεδα, αγροτεμάχια, ενοίκια που έχει συμφωνήσει ο κ. Βενιζέλος !
    9) Θα καλύπτονται όλες οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες των Ελλήνων, θα επιστραφούν τα κουρεμένα ομόλογα, τα εφάπαξ κλπ
    10) Θα επιστραφούν προς τους Έλληνες πολίτες τα 7 δισ. ευρώ που τους χρωστάει εδώ και 3 χρόνια το ελληνικό δημόσιο. Και η αδέκαστη δικαιοσύνη παραγράφει σε 2 χρόνια τις υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τους πολίτες, αλλά τις υποχρεώσεις των πολιτών προς το Δημόσιο σε 5 χρόνια ! Αυτό θα το διορθώσει ο Ολάντ !

    Και επειδή, τίποτα από τα παραπάνω δεν θα γίνει, αλλά η συναντηση είναι μια ακόμα ΦΟΥΣΚΑ ( όχι σαν του Χρηματιστηρίου ) και δεν έχει καμία σχέση με τα καθημερινά μας προβλήματα, αλλά μόνο για να ξεγελάσει ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΑ, ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΛΛΑ, ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ...ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ. ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ; ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΚΗ ; ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΤΕ ΤΑ 20 ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ, ΧΩΡΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ Ο Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλλη μια αυτοκτονια στο παρκακι στο Περιστέρι 60χρονου πολυτεκνου με κομμενες φλέβες. Ο καταλογος μεγαλώνει καθε μερα.

    Το αιμα θα μας πνιξει.
    κ. ΠΕΠΟΝΗ γιατι ακόμα δεν εχουν συλληφθεί αυτα τα κτήνη ο Παπανδρεου και ο Παπακωνσταντινου; γιατι αυτα τα καθαρματα είναι ακόμη ελεύθεροι; Ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτών των εγκλημάτων; τι περιμενετε και δεν τους συλλαμβανετε; να τους φυγαδεύσουν όπως τον Χριστοφοράκο;
    ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΌΛΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ.

    Τι θελετε να δείτε να κροταλιζουν καλασνικοφ στις γειτονιές και τις παιδικές χαρές;
    ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΘΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΠΛΕΟΝ.

    ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΚΟΥΩΝΤΑΣ ΣΕ ΤΕΡΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΙΚΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ.

    ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Που ξέρεις τι είπε στη Μηλιώνη ο δόκτορας, ρε π@π@ρα ; Μπροστά ήσουν ; Ότι μακακίες ακους από το δρ. πάλι άρχισες να τις μεταφέρεις εδώ ; Σάλτα και ...

    Μας έπρηξες με τον σαχλοδόκτορα, που κατήγγειλε τη διαφθορά στο πασοκ, και τώρα το βλέπει και πρώτο κώμα !!! Ηλίθιε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οσοι μαλακες νομιζουν οτι ο τσιπρας ειναι ο σωτηρας τους βλεπουν ονειρα ορθιοι.

    Ξυπνατε ρεεεεε.
    ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

    ΒΡΕ .....ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ
    ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕΣ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ!


    Ας παει τωρα παρεα με τους Στρατουλη,
    Λαφαζανη, Βουτση καιτους εξ αποστασιας νεους συντροφους τους Κοτσακα , Ραυτοπουλο, Τσουκαλά κ.λ.στην Ιπποκρατους να σπασουν την τζαμαρια στα γραφεια του ΠΑ.ΣΟ.Κ
    για να τους φυγει ο καυμος που δεν τον δεχτηκε ο Ολαντ.

    Ενα ονειρο τρελλο Τσιπρα μου απατηλο..



    Reuters: Οι Έλληνες έπλασαν το νέο μύθο τους:
    "Δεν μπορούν να μας βγάλουν από το ευρώ"
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Ζώντας σε μια χώρα με αρχαίους μύθους, οι σύγχρονοι Έλληνες έχουν δημιουργήσει τους δικούς τους σχετικά με το μέλλον της χώρας τους που βρίσκεται ένα βήμα πριν την χρεοκοπία.
    Σύμφωνα λοιπόν με νέο δημοσίευμα του Reuters, ο μύθος αυτός λέει ότι η Ευρώπη δεν θα διώξει ποτέ την Ελλάδα από ευρώ.

    Το γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι οι προειδοποιήσεις στην Αθήνα από το εξωτερικό, όσον αφορά την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αντιμετωπίζονται με δυσπιστία από τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι πιστεύουν ότι η χώρα τους συγκεντρώνει το φθόνο των ξένων.
    Όπως αναφέρει το Reuters, οι Έλληνες δεν πιστεύουν ότι η Ευρώπη θα τους διώξει, παρά τις αυξανόμενες ενδείξεις ότι η χώρα τους οδεύει προς την έξοδο από την ευρωζώνη και προς μια οικονομική και κοινωνική καταστροφή.

    Μάλιστα, χαρακτηρίζει παράδοξο το γεγονός ότι, στις δημοσκοπήσεις το 75% των πολιτών δηλώνουν πως επιθυμούν να παραμείνουν στο ευρώ, αλλά τα 2/3 αντιτίθενται σε μια διεθνή διάσωση, που είχε ως αποτέλεσμα την σκληρή μείωση μισθών, συντάξεων καθώς και περικοπές στις θέσεις εργασίας.

    "Υπάρχουν πολλά χρήματα στη χώρα. Χρειάζεται μόνο να φορολογήσουν τους πλούσιους και θα λύσουν πολλά προβλήματα" λέει μια 55χρονη μοδίστρα, η οποία σύμφωνα με το Reuters πιστεύει στο μύθο ότι η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ.

    Μεγάλη αυταπάτη

    Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τα ρίσκα θα είναι πολύ μεγάλα
    "αν οι Έλληνες μεταφέρουν αυτούς τους μύθους στις κάλπες".

    Είναι μια μεγάλη αυταπάτη" λέει ο Θεόδωρος Κουλουμπής του think tank ΕΛΙΑΜΕΠ. "Τα κόμματα πρέπει να θέσουν το θεμελιώδες ερώτημα: εντός ή εκτός ευρώ; Θα είναι τραγικό εάν μας ρίξουν έξω από το ευρωπαϊκό λεωφορείο επειδή οι πολιτικοί δεν μπορούν να στείλουν το σωστό μύνημα".
    Το βασικό μήνυμα όμως που άκουσαν οι Έλληνες ήταν ότι οι πολιτικοί κατέστρεψαν την οικονομία.

    Σύμφωνα με το Reuters, πολλά κόμματα δεν δείχνουν να ξεκαθαρίζουν στους ψηφοφόρους ότι το διακύβευμα των επόμενων εκλογών είναι "ευρώ ή δραχμή".

    Τα κόμμα κοιτούν να κάνουν συμμαχίες, ενώ το μήνυμά τους δεν έχει αλλάξει από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
    "Έλληνες αξιωματούχοι έχουν παραδεχτεί ότι η χώρα θα ξεμείνει από χρήμα τον επόμενο μήνα" αναφέρει το πρακτορείο τονίζοντας, ωστόσο, ότι οι Έλληνες δεν πιστεύουν αυτές τις προφητείες.

    "Όπως και στο μύθο του Αισώπου "Ο βοσκός και ο λύκος", οι Έλληνες εδώ και καιρό ακούνε προειδοποιήσεις ότι τα χρήματα τελειώνουν μα αυτά συνέχεια εμφανίζονται ξανά. Αλλά επίσημες πηγές υποστηρίζουν ότι αυτή τη φορά ο λύκος είναι εδώ…"________________________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση