GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι τραπεζικοί κολοσσοί και τα ένοχα μυστικά τους...

Μόνο αγγελικά πλασμένος δεν είναι ο κόσμος των τραπεζικών κολοσσών. Οι διεθνείς επενδυτικές τράπεζες κρύβουν στα ντουλάπια τους σκελετούς...

Μόνο αγγελικά πλασμένος δεν είναι ο κόσμος των τραπεζικών κολοσσών. Οι διεθνείς επενδυτικές τράπεζες κρύβουν στα ντουλάπια τους σκελετούς, που συχνά-πυκνά βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας. Ωστόσο τρεισήμισι χρόνια μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες της Wall Street, που πυροδότησαν την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση προκαλώντας ύφεση και την κρατική κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, είναι πιο ισχυρές από ποτέ. Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν τα καλύτερα σε κερδοφορία και παράλληλα οι ρυθμιστικοί κανόνες που προαναγγέλθηκαν τους έχουν αγγίξει ελάχιστα. Τούτο καθώς φρόντισαν συντεταγμένα -και με επιτυχίανα αντικρούσουν την όποια πολιτική απάντηση στην κρίση, επιβεβαιώνοντας την άποψη που θέλει το πολιτικό σύστημα ακόμα όμηρο των αγορών.
«Η αμερικανική κυβέρνηση, που υποσχέθηκε να κάνει πιο ασφαλές το χρηματοοικονομικό σύστημα, ενέδωσε στον καταιγισμό των διαμαρτυριών του κλάδου», παρατηρούσε σε άρθρο του το δίκτυο Bloomberg, και συνέχιζε: «Οι νομοθέτες εγκατέλειψαν τις αλλαγές που θα προστάτευαν απαγόρευαν τις εμπορικές -αποταμιευτικές- τράπεζες από ρισκαδόρικες συναλλαγές. Αρνήθηκαν να περιορίσουν το μέγεθος των τραπεζών ή να απαγορεύσουν οποιαδήποτε μορφή παράγωγων προϊόντων. Ακόμα και οι πιο αυστηρές προϋποθέσεις κεφαλαιακής επάρκειας και ρευστότητας που συμφωνήθηκαν από τις ρυθμιστικές Αρχές παγκοσμίως αναβλήθηκαν, με στόχο να μην υπάρξουν αναταράξεις στην προσπάθεια της οικονομικής ανάκαμψης»!
Υπό αυτών των συνθηκών οι τραπεζικοί κολοσσοί ζουν και βασιλεύουν και δεν φαίνεται να πτοούνται από τα σκάνδαλα στα οποία κατά καιρούς εμφανίζονται μπλεγμένοι.
Goldman: Περίεργες πρακτικές και ροζ σκάνδαλα
«Η Goldman Sachs κάνει θεάρεστο έργο», είχε πει το 2009 ο διευθύνων σύμβουλός της, Λόιντ Μπλάνκφειν. Κανείς δεν τον είχε πιστέψει, βέβαια, αφού το κάθε άλλο παρά… χριστιανικό προφίλ της τράπεζας ήταν γνωστό σε όλους, ακόμα και πριν αυτή βάλει το χέρι της στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους και στα όσα έφεραν την ελληνική οικονομία στη σημερινή της κατάσταση. Η Goldman έχει χαρακτηριστεί σαν ένα «μεγάλο καλαμάρι-βρικόλακας, που έχει τυλιχτεί γύρω από την ανθρωπότητα και χώνει διαρκώς τα πλοκάμια της, ρουφώντας το αίμα, όπου μυριστεί χρήμα». Και όμως. Ακόμα και για τους πιο κυνικούς της Wall Street, που πιστεύουν ότι έχουν πια ακούσει τα πάντα, η αποκάλυψη ότι η τράπεζα-κολοσσός είναι μέτοχος κυκλώματος εμπορίας λευκής σαρκός, ήταν μάλλον σοκαριστική.
Το πώς η «τράπεζα του Θεού» κατέληξε να ελέγχει ποσοστό του site που δημοσιεύει 7 στις 10 διαφημίσεις πορνείας στις ΗΠΑ, είναι μια μεγάλη ιστορία. Αλλά είναι και ο νέος πονοκέφαλος για την ομάδα που διαχειρίζεται τη δημόσια εικόνα της Goldman Sachs, η οποία τους τελευταίους μήνες τρέχει και δεν φτάνει, αντιμετωπίζοντας το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο. Όλα ξεκίνησαν το 2000, όταν ένα από τα private equity funds της τράπεζας επένδυσε 30 εκατ. δολάρια στην Village Voice Media. Επρόκειτο για μια μικροσκοπική και μάλλον αθώα επένδυση από έναν κολοσσό, που διατηρεί επενδυτικά συμφέροντα σε όλο τον κόσμο. Όμως, όταν το 2005 η Village Voice αποφάσισε να διευρύνει την παρουσία της, αποκτώντας το site Backpage.com, η Goldman βρέθηκε μπλεγμένη σε αυτό που χαρακτηρίστηκε ως «το μεγαλύτερο φόρουμ σεξουαλικής διακίνησης ανήλικων κοριτσιών στις ΗΠΑ». «Για περισσότερα από έξι χρόνια, η Goldman κατείχε σημαντικό ποσοστό σε μία εταιρεία γνωστή για τους δεσμούς της με τη διακίνηση λευκής σαρκός, ενώ κατείχε και θέση στο διοικητικό της συμβούλιο για τέσσερα από αυτά τα χρόνια», αποκάλυψαν πριν από λίγες ημέρες οι New York Times. Η ίδια η τράπεζα, πάντως, δηλώνει αθώα. Όπως έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν οι εκπρόσωποί της, η Village Voice Media δεν είχε την παραμικρή σχέση με το Backpage το 2000, όταν έγινε η αρχική επένδυση. Αλλά και αργότερα, η διοίκηση της Goldman Sachs δεν είχε καμία επιρροή πάνω στη στρατηγική της εταιρείας, δηλώνουν, έστω και εάν στέλεχος της τράπεζας κατείχε για χρόνια μία θέση στο δ.σ. της. Για να αποφύγει τα χειρότερα, η Goldman έσπευσε να ξεφορτωθεί όπως-όπως το 16% της Village Voice Media που κατείχε. Η ανακοίνωση για την πώληση του ποσοστού, που εκδόθηκε στα τέλη του Μαρτίου, ανέφερε ότι οι σχετικές διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει από το 2010, όταν η τράπεζα άρχισε να νιώθει άβολα με την κατεύθυνση της εταιρείας.
Η «φάλαινα» του Λονδίνου…
Εδώ και ένα μήνα, ολόκληρο το City έμοιαζε να μην έχει άλλο θέμα συζήτησης από τη «Φάλαινα του Λονδίνου». Αυτός ο trader της JP Morgan και οι τεράστιες θέσεις του στην αγορά των παραγώγων δεν άργησαν να λάβουν τις διαστάσεις ενός αστικού θρύλου. «Η Φάλαινα είναι τόσο σπουδαία για την αγορά των παραγώγων όσο είναι ο Μπέν Μπερνάνκι για τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ», έλεγαν κάποιοι. «Όλοι γνωρίζουν τη Φάλαινα. Όποτε υπάρχει μια μεγάλη κίνηση στην αγορά των CDS, ξέρουμε ότι πίσω της κρύβεται η Φάλαινα», έλεγαν άλλοι. «Υπερβολές!», απαντούσε ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Τζέιμι Ντίμον. Όμως, όταν τα ριψοκίνδυνα στοιχήματα του μυστηριώδους trader στο «καζίνο» των παραγώγων, άνοιξαν μια μαύρη τρύπα 2 δισ. δολαρίων στα βιβλία της τράπεζας, η Φάλαινα ξεβράστηκε στην ακτή. Και τότε αποκαλύφθηκε ότι δεν δρούσε μόνη της. Πίσω από το πιο πολυσυζητημένο αλλά και αποτυχημένο trade των τελευταίων χρόνων κρύβεται ένας Έλληνας, καθώς και μία από τις ισχυρότερες γυναίκες της Wall Street.
Η ταυτότητα της Φάλαινας του Λονδίνου δεν αποτελεί πια μυστήριο. Πρόκειται για τον Μπρουνό Ικσίλ, έναν 40άρη Γάλλο που τον τελευταίο καιρό είχε καταφέρει να γίνει ο φόβος και τρόμος των traders. Ανάμεσα στους διαχειριστές των hedge funds ήταν γνωστός και ως «Βόλντεμορτ», από τον κακό μάγο του Χάρι Πότερ. Όπως συνέβαινε και με τον ήρωα της διάσημης σειράς βιβλίων, όσοι είχαν την ατυχία να βρεθούν στο δρόμο του δεν τολμούσαν καν να προφέρουν το όνομά του.
Οι ανταγωνιστές του τον αποκαλούσαν «trader-τέρας». Όμως όσοι τον γνωρίζουν προσωπικά κάνουν λόγο για έναν συμπαθητικό άνθρωπο, μια πατρική φιγούρα που σε τίποτα δεν μοιάζει με τον τυπικό trader που οδηγεί Ferrari και φορά Rolex. Το σίγουρο είναι ότι ο Ικσίλ είναι μια αντιφατική προσωπικότητα. Στο προφίλ του στο Bloomberg επαίρεται ότι «περπατά πάνω στο νερό», αλλά από την άλλη, περιγράφει τον εαυτό του σαν μετριόφρονα.
Ο Ικσίλ δούλευε στη μονάδα Chief Investment Office (CIO) της JP Morgan, που εδρεύει στο Λονδίνο. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια μονάδα αντιστάθμισης κινδύνου. Δουλειά του trader ήταν να λαμβάνει θέσεις στην αγορά οι οποίες να «εξουδετερώνουν» τα ρίσκα που αναλαμβάνει η τράπεζα από τα δάνειά της προς επιχειρήσεις και άλλους πελάτες. Ουσιαστικά, η CIO είχε στη διάθεσή της 360 δισ. δολάρια, δηλαδή τη διαφορά ανάμεσα στις καταθέσεις της τράπεζας και τα δάνεια που έχει μοιράσει.
Όμως, όπως αποδείχθηκε, η αμαρτωλή μονάδα του Λονδίνου έκανε πολύ περισσότερα από το να αντισταθμίζει τους κινδύνους της τράπεζας. Στο κυνήγι του κέρδους, πόνταρε τόσο επιθετικά στις αγορές, ώστε έφτασε να αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις τους. Η ομάδα της CIO έφτασε να έχει ένα χαρτοφυλάκιο 200 δισ. δολαρίων, από το οποίο το 2010 έβγαλε 5 δισ. δολάρια, δηλαδή πάνω από το 1/4 των συνολικών κερδών της JP Morgan για τη χρονιά εκείνη.
Αυτό ακριβώς το τεράστιο μέγεθος των trades της CIO φαίνεται να ευθύνεται για το φιάσκο του Ικσίλ. Τα hedge funds δεν άργησαν να αντιληφθούν την παρουσία της JP Morgan στις αγορές. Η Φάλαινα ήταν πια ένας εύκολος στόχος. Κάθε φορά που το έξυπνο χρήμα της αγοράς των εντόπιζε σε ένα trade, έσπευδε να ποντάρει εναντίον του. Αυτή η επίθεση των hedge funds ήταν που άφησε τον Ικσίλ με ζημιογόνες θέσεις, οι οποίες μέρα με τη μέρα αυξάνονταν. Όταν η JP Morgan αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, η αιμορραγία είχε ήδη φτάσει στα 2 δισ. δολάρια. Πηγές της τράπεζας εκτιμούν ότι μέχρι να κλείσουν τις θέσεις του Ικσίλ, θα έχουν χάσει άλλο ένα δισεκατομμύριο. Όμως αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως σύμφωνα με τα διεθνή δημοσιεύματα ο πραγματικός ηθικός αυτουργός για το φιάσκο της JP Morgan δεν είναι άλλος από έναν Έλληνα. Ο Αχιλλέας Μακρής, ή «η Αχίλλειος πτέρνα της JP Morgan», όπως κάποιοι έσπευσαν να τον ονομάσουν. Ο 50χρονος Μακρής, Έλληνας υπήκοος με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας σε μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου, ήταν ο επικεφαλής της CIO. Αλλά και ο άνθρωπος που αποφάσισε να αναστείλει όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες, οι οποίες ίσχυαν για να προστατεύουν την τράπεζα από τέτοιες ζημιές. Όσοι έχουν δουλέψει μαζί του μιλούν για μια ιδιοφυία των αγορών. Μια «μηχανή παραγωγής σκέψεων», ένα εξαιρετικά συνθετικό μυαλό που μπορεί να διαβάζει πίσω από τις γραμμές και να κινείται έξω από την πεπατημένη. Πρόκειται, βέβαια, για έναν trader που δεν απολογείται για το επιθετικό του στυλ. Στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο, σε ένα δωμάτιο με περισσότερα από έξι τερματικά συναλλαγών, έχει μια τεράστια φωτογραφία ενός πύραυλου σε πτήση. Έπειτα από τις ζημιές των 2 δισ. δολαρίων, μια ιδιαίτερα ντροπιαστική εξέλιξη για τη μοναδική τράπεζα που είχε βγει από την κρίση του 2008 με το κύρος της βελτιωμένο, ο Μακρής αποτελεί παρελθόν για την JP Morgan. Η υπόθεση κόστισε, επίσης, τη θέση μιας από τις ισχυρότερες και πιο καλοπληρωμένες γυναίκες του finance. Η Ίνα Ντρου, που γιγάντωσε την CIO, αποτελούσε έως πρότινος έναν έμπιστο υπαρχηγό του Τζέιμι Ντίμον. Κέρδιζε περίπου 1,2 εκατ. δολάρια το μήνα. Παρότι βοήθησε την τράπεζα να επιβιώσει σε δύσκολες περιόδους, όπως μετά την κατάρρευση του LTCM το 1998 αλλά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2001, η υπόθεση της Φάλαινας του Λονδίνου κόστισε τη θέση της.
…και τα τοξικά
Όμως η JP Morgan Chase παραμένει στο μάτι του κυκλώνα, μετά την αποκάλυψη για ζημιές ύψους 2 δισ. δολ. εξαιτίας πράξεων και συναλλαγών για την αντιστάθμιση κινδύνου. Μάλιστα η τράπεζα προειδοποίησε ότι η «τρύπα» μπορεί να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο ξεπερνώντας τα 3 δισ. δολάρια στο σύνολο του τρέχοντος τριμήνου, αν οι εξελίξεις στις αγορές δεν αποδειχθούν ευνοϊκές. Πρόκειται για εξέλιξη που έχει σημάνει συναγερμό για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Κυρίως γιατί το αφεντικό της, ο διευθύνων σύμβουλος Τζέιμς Ντάιμον, ελληνοαμερικανικής καταγωγής, είχε καταφέρει να αποκτήσει τη φήμη του «πιο σοφού τραπεζίτη της Γουόλ Στριτ», όταν μπόρεσε να διασχίσει το τσουνάμι της διετίας 2008-2009 έχοντας τις μικρότερες ζημιές έναντι όλων των άλλων ανταγωνιστών του. Η JP Morgan ήταν το μοναδικό τραπεζικό ίδρυμα που δεν χρειάστηκε να ζητήσει ελεημοσύνη από την κυβέρνηση Ομπάμα.Ο δεύτερος λόγος ανησυχίας είναι ότι οι ζημιές των 2 δισ. ευρώ είναι συνδεδεμένες με πράξεις γύρω από ασφάλιστρα έναντι κινδύνου χρεοκοπίας (τα γνωστά μας CDS). Τα συμβόλαια αυτά αποτελούν ασφάλιστρα έναντι ομολόγων που εκδίδουν είτε κράτη είτε επιχειρήσεις, τα οποία αγοράζουν οι επενδυτές για να καλυφθούν από τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας ή της επιχείρησης. Οπως ωστόσο αποδείχθηκε περίτρανα στην περίπτωση της Ελλάδας, τα ίδια αυτά προϊόντα χρησιμοποιούνται ως εργαλεία κερδοσκοπίας από όσους ποντάρουν στην κατάρρευση της χώρας. Ηταν τέτοιου τύπου και τα προϊόντα που έκαναν την εμφάνισή τους την περίοδο κατάρρευσης της Lehman Brothers το 2008 και που παραλίγο να προκαλέσουν τη χρεοκοπία της AIG, της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας των ΗΠΑ, η οποία σώθηκε στο παρά πέντε εξαιτίας της παρέμβασης από την κυβέρνηση Ομπάμα.
Η τράπεζα των «καζίνο»
Άλλη μία πανίσχυρη επενδυτική τράπεζα, η Deutsche Bank είναι μπλεγμένη στις διόλου πολιτικά ορθές business των καζίνο. Όλα ξεκίνησαν από ένα «αθώο», όσο και συνηθισμένο επιχειρηματικό δάνειο ύψους 60 εκατ. δολαρίων. Η γερμανική τράπεζα δάνεισε το ποσό αυτό στον κατασκευαστή Μπρους Έιχνερ, για να αγοράσει ένα οικόπεδο στο Λας Βέγκας.
Ο επιχειρηματίας, όμως, είχε μεγάλα σχέδια. Ήταν ο καιρός του εύκολου χρήματος. Η παγκόσμια οικονομία έμοιαζε με ένα τεράστιο καζίνο. Όσο για τα αληθινά καζίνο, αυτά ζούσαν χρυσές εποχές. Έτσι, η Deutsche Bank ήταν περισσότερο από πρόθυμη να δανείσει ακόμα 1 δισ. δολάρια στον Έιχνερ, για την κατασκευή ενός τεράστιου καζίνο, που θα στεγαζόταν σε δύο εντυπωσιακούς ουρανοξύστες. Και μετά ήρθε η κρίση του 2008. Ο επιχειρηματίας κήρυξε στάση πληρωμών. Και η Deutsche Bank κατάσχεσε το ακίνητό του. Παρότι προσέγγισε τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου, όπως οι MGM Resorts International και Hilton Worldwide, η τράπεζα δεν βρήκε κανέναν πρόθυμο να αγοράσει το υπό κατασκευή καζίνο. Το Λας Βέγκας ήταν το «σημείο μηδέν» της οικονομικής κρίσης. Η αγορά ακινήτων κατέρρεε εκκωφαντικά. Οι επισκέπτες στα καζίνο συνεχώς λιγόστευαν. Θα πίστευε κανείς ότι η Deutsche Bank θα θεωρούσε χαμένα τα λεφτά που δάνεισε στον Έιχνερ και θα διέγραφε το δάνειο. Αλλά η διοίκησή της κατέληξε σε μία μάλλον ασυνήθιστη απόφαση: επένδυσε άλλα 3 δισ. δολάρια για να ολοκληρώσει μόνη της το project. Οπότε ο Άκερμαν έγινε και καζινάρχης. Και μάλιστα, υπερήφανος. Το Cosmopolitan, με 3.000 δωμάτια, εγκαινιάστηκε με μια φαντασμαγορική τελετή, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2011.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο πυρετός του χρήματος, που συνήθως πιάνει τους τζογαδόρους του Λας Βέγκας, δείχνει να έχει συνεπάρει τους τραπεζίτες της Deutsche Bank. Οι Financial Times αποκάλυψαν ότι η γερμανική τράπεζα είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους μεγαλύτερους πιστωτές και επενδυτές, στην αμερικανική πρωτεύουσα τυχερών παιχνιδιών.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η Deutsche Bank έχει ρίξει στα καζίνο σχεδόν όσα επένδυσε στα -υποτίθεται μηδενικού ρίσκου- κρατικά ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Συγκεκριμένα, εκτός από τη γραμμή πίστωσης των 3,9 δισ. δολαρίων στο Cosmopolitan, που αποτελεί θυγατρική του ομίλου, η Deutsche, μέσω δανείου 1 δισ. δολ., κατέχει το 25% μιας ακόμα εταιρείας τζόγου, της Station Casinos. Τέτοια είναι η επιρροή της γερμανικής τράπεζας στο Λας Βέγκας, που τα σωματεία των εργαζομένων στα καζίνο, της ζητούν να παρέμβει για να επιλυθούν οι διαφορές, που έχουν με τους άλλους καζινάρχες. Η λειτουργία του Cosmopolitan δημιούργησε 2.400 νέες θέσεις εργασίας στην πόλη, την ώρα που άλλα φιλόδοξα projects μπαίνουν στον πάγο ή και ακυρώνονται. Παρ’ όλα αυτά, η Deutsche διαβεβαιώνει ότι το Cosmopolitan ουδέποτε υπήρξε στρατηγική ή μακροπρόθεσμη επένδυσή της. Εκπρόσωπος της τράπεζας, επεσήμανε ότι το συνολικό ενεργητικό της αγγίζει τα 2,5 τρισ. δολάρια. Μία επένδυση 4,9 δισ. δολαρίων θεωρείται μάλλον λογική, στο πλαίσιο διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου της.

14 σχόλια

  1. Όχι δεν είμαστε ανίκανοι!!ΡΕ Ν.Δ, ΠΑΣΟΚΟΙ...


    Επειδή το παραμύθι με την δήθεν καταστροφή της Ελλάδος σε ενδεχομένη έξοδο της Ελλάδος από την Ευρωζώνη, ξεπέρασε κάθε όριο, ρωτάω:

    1) Από οικονομικά δεν γνωρίζω, αλλά επειδή είμαι από άλλο κλάδο, τι θα πάθουμε επακριβώς από άποψη προϊόντων; (ΠΡΟΣΟΧΗ! Το μεγαλύτερο ψέμα)

    Καταρχήν, είναι απολύτως ψέμα η εκτίμηση ότι δεν θα έχουμε προϊόντα δευτερογενούς παραγωγής (βλέπε απορρυπαντικά, χαρτικά που λέγονται δευτερογενή λόγω ότι απαιτούνται πρώτες ύλες για να παραχθούν), διότι η Ελλάς...

    α) βρίθει από πρώτες ύλες και

    β) τα περισσότερα απολύτως καθημερινής ανάγκης προϊόντα ΔΕΝ είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να παρασκευασθούν ακόμη και από έναν αδαή επί του αντικειμένου (δεν το συζητώ καν για εξειδικευμένους επί του κλάδου χημικούς, χημικούς μηχανικούς κτλ).


    Θα έλεγα ότι θα υπάρξει και όφελος τόσο προσωπικό οικονομικό όσο και κοινωνικό-οικονομικό αφού οι Έλληνες μεμονωμένα θα αρχίσουν να παράγουν κάτι ξεχωριστό (κάθε σπίτι και ένα εργαστήριο).


    Επιπλέον, θα διαπιστώσετε οι περισσότεροι ότι τόσα χρόνια αγοράζατε φύκια για μεταξωτές κορδέλες που τις πληρώνατε χρυσό!

    Φανταστείτε τον εαυτό σας σε δύσκολη θέση. Δεν θα αρχίσετε να σκέφθεσθε διάφορες ιδέες προς επιβίωση. Στο κάτω-κάτω όλα σχεδόν τα προιόντα που εδραιώθηκαν σήμερα, κάπως έτσι ξεκίνησαν πριν από 100-150 χρόνια. Εν τέλει θα μάθετε να δημιουργείτε και να το ευχαριστιέστε.


    2) Τι θα συμβεί στα αγροτικά προϊόντα;


    Εδώ, παίχθηκε το μεγάλο παραμύθι που ευτυχώς, δεν ήταν εκτεταμένο διότι κινδύνεψαν να θεωρηθούν γελοίοι οι θιασώτες.

    Η Ελλάδα ΔΕΝ έχει πρόβλημα τόσο άποψη κλίματος όσο και ποικιλίας χλωρίδας. Αντιθέτως, θα προκαλέσει έκρηξη αγροτικής παραγωγής αφού πολλοί θα φύγουν από τις πόλεις και θα ασχοληθούν με καλλιέργειες.


    Πιστεύω, ότι όχι μόνο θα ρολλάρει η αγροτική οικονομία αλλά με σωστή πολιτική και πραγματικούς ηγέτες στην κυβέρνηση, θα υπάρξει εξαγωγή Ελληνικών προιόντων που ΟΥΤΕ ευδοκιμούν σε άλλες χώρες και ΟΥΤΕ ποτέ τα είδαν ή τα ήξεραν.


    Επιπλέον, θα υπάρξει και δευτερογενής εκμετάλλευση των φυτών όπως παραγωγή αιθερίων έλαιων για καλλυντικά, ζαχαροπλαστική κτλ.

    3) Τι θα συμβεί σε προιόντα που ΔΕΝ παράγει η Ελλάδα;

    Εδώ, βασίμως έχουμε πρόβλημα δομικό και όχι τεχνογνωσίας.
    Αρχικά, ΔΕΝ θα αγοράζουμε αυτοκίνητα (δυστυχώς, δεν είχαμε σοβαρές εγκαταστάσεις) ή ηλεκτρικές συσκευές (τις παρήγαγε κάποτε και άρα οι κτιριακές εγκαταστάσεις σε πρώτη φάση είναι έτοιμες).

    Στη πρώτη περίπτωση πλήθος επιστημόνων που ασχολούνται με τον κλάδο και διαπρέπουν στο εξωτερικό θα γυρίσουν στην Ελλάδα αφού απομακρυνθούν τα σημερινά πολιτικά καθάρματα.


    Οι νέοι ηγέτες θα δώσουν ότι χρειαστεί (δάνεια, εγκαταστάσεις) και τα υπόλοιπα έπονται. Δεν αποκλείεται κάποια υποτυπώδη υπάρχοντα σχήματα να συνεργαστούν (βλέπε Βιοτεχνία REPLICA HELLAS) και να εξελιχθούν σε μεγάλη ανταγωνιστική εταιρεία διεθνούς κύρους.

    Στη δεύτερη περίπτωση, η κατάσταση είναι πιο εύκολη και θα γίνει επαναδραστηριοποίηση.

    Σε όλες τις περιπτώσεις που ανέφερα, το συμπέρασμα είναι ότι ΟΥΤΕ πρόβλημα θα έχει η Ελλάδα και ΟΥΤΕ θα καταστραφεί. Μην ξεχνάτε ότι το επιστημονικό επίπεδο του Έλληνα είναι αρκετά υψηλό και άρα τα προϊόντα της Νέας Πραγματικής Ελλάδας θα είναι αρίστης ποιότητας. Ούτως ή άλλως, και σήμερα κάποια προϊόντα διατροφής είναι απείρως καλύτερα.

    ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. Από εμάς εξαρτάται η ανάκαμψη της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισχυρό σοκ θα υποστούν φέτος περίπου 4,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα όταν θα παραλάβουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος του τρέχοντος οικονομικού έτους, τα οποία θα προκύψουν από τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2011. Μισθωτοί και συνταξιούχοι που υπέστησαν απώλειες έως και 30% στα εισοδήματά τους κατά τη διάρκεια του 2011 (λόγω των αλλεπάλληλων περικοπών που τους επέβαλαν η…
    κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Τρόικα) θα κληθούν να πληρώσουν έως και 6 φορές υψηλότερα ποσά φόρων από αυτά που πλήρωσαν πέρυσι! Ακόμη χειρότερα θα είναι τα πράγματα για όσους τα εισοδήματα του 2011 είναι στα ίδια επίπεδα με τα εισοδήματα του 2010.


    Στο… απόσπασμα Οπως προκύπτει από αναλυτικά παραδείγματα που παραθέτει σήμερα ο «Ε.Τ.»:


    * Μισθωτοί, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με μεσαία εισοδήματα θα κληθούν να καταβάλουν φόρους αυξημένους έως και 522%, παρά το γεγονός ότι τα ετήσια εισοδήματα του έτους 2011 υπέστησαν πρωτοφανείς μειώσεις που φθάνουν το 30%!


    * Χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι που μέχρι πέρυσι δεν πλήρωναν καθόλου φόρο επειδή τα ετήσια εισοδήματά τους ήταν μικρότερα του παλαιού αφορολογήτου ορίου των 12.000 ευρώ θα κληθούν φέτος για πρώτη φορά, με τα νέα εκκαθαριστικά, να καταβάλουν τριψήφια ή ακόμη και τετραψήφια ποσά φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης!



    Εργο Βενιζέλου
    Ολες αυτές οι αναμενόμενες δυσμενέστατες εξελίξεις θα οφείλονται στην εφαρμογή των επαχθών φοροεισπρακτικών μέτρων που νομοθέτησε στο δεύτερο εξάμηνο του 2011 ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος. Τα μέτρα αυτά προβλέπουν:


    * Μείωση του βασικού αφορολόγητου ορίου από τις 12.000 στις 5.000 ευρώ.
    * Δυσμενέστερο σύστημα υπολογισμού της αξίας των αποδείξεων λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών που κατοχυρώνουν το αφορολόγητο όριο. Για να κατοχυρωθεί το μειωμένο στις 5.000 ευρώ αφορολόγητο όριο πρέπει να συγκεντρωθούν αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του μεγαλύτερου ποσού μεταξύ του πραγματικού και του τεκμαρτού ετήσιου ατομικού εισοδήματος, όποιο κι αν είναι το ύψος του.
    * Μειώσεις έως και 10.000 ευρώ στα πρόσθετα αφορολόγητα ποσά για τριτέκνους και πολυτέκνους. Το συνολικό αφορολόγητο όριο εισοδήματος για κάθε τρίτεκνο φορολογούμενο μειώθηκε από τις 23.500 στις 12.000 ευρώ, ενώ για κάθε φορολογούμενο με 4 τέκνα το συνολικό αφορολόγητο περιορίστηκε από τις 25.000 στις 15.000 ευρώ!
    * Αυξήσεις στα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες και Ι.Χ. αυτοκίνητα κατά 33% έως και 70%.
    * Περικοπή των εκπτώσεων δαπανών από το φόρο εισοδήματος. Οι ετήσιες δαπάνες για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΟΑΕΕ και τόκους στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας εκπίπτουν πλέον κατά ποσοστό 10% από το φόρο εισοδήματος αντί 20% που εξέπιπταν μέχρι πέρυσι.
    * Αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα! Ο συντελεστής φόρου στο κλιμάκιο εισοδήματος από τις 5.000 έως τις 12.000 ευρώ ανέρχεται πλέον σε 10%, ενώ μέχρι πέρυσι το τμήμα αυτό του εισοδήματος ήταν αφορολόγητο. Εξάλλου στο κλιμάκιο εισοδήματος από τις 16.000 έως τις 22.000 ευρώ ο συντελεστής φόρου αυξήθηκε από 24% σε 25%, ενώ στο κλιμάκιο εισοδήματος από τις 26.000 έως τις 32.000 ευρώ ο φόρος αυξήθηκε από 32% σε 35%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το "βαθύ" ΠΑ$$ΟΚ πάει ΣΥΡΙΖΑ !
    Φωτόπουλος, Ραυτόπουλος, Κοτσακάς και λοιποί...

    Ο Αλ.Τσίπρας ποτέ δεν έκρυψε τη συμπάθειά του για το παλιό ΠΑΣΟΚ ("Είμαστε το ΠΑΣΟΚ του 1981"). Και η στρατηγική που ακολουθεί αυτό ακριβώς φανερώνει...

    Το "άνοιγμα" στον Γ. Αρσένη ήταν μόνο ένα από τα πολλά στοιχεία που καταδεικνύουν πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει να...σκυλεύσει το ΠΑΣΟΚ.

    Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, τις τελευταίες μέρες, επαφές με την Κουμουνδούρου έχει και ο Ν.Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Οι σχέσεις του κ.Φωτόπουλου με το ΠΑΣΟΚ έχουν "παγώσει" από τη περίοδο της διακυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, ενώ ο κ. Βενιζέλος δεν έχει επιχειρήσει κάποιο "άνοιγμα" προς τον συνδικαλιστή. Έτσι, ο κ. Φωτόπουλος βρίσκεται σε επαφές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τον ίδιο τον Αλ. Τσίπρα, με τον οποίο διατηρεί πολύ καλές σχέσεις.

    Συν τοις άλλοις, πολλά ιστορικά συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν προσχωρήσει, εδώ και αρκετούς μήνες, στον ΣΥΡΙΖΑ. Μερικοί από αυτούς είναι οι κ. Ραυτόπουλος, Κοτσακάς και Γκόβας. Οι δύο πρώτοι, μάλιστα, ήταν στο πλευρό του Ακ.Τσοχατζόπουλου, στη "μεγάλη σύγκρουση" του 96'.

    Επίσης, από το ΠΑΣΟΚ προέρχονται και οι εκλεγέντες, στις τελευταίες εκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλής και Σ. Σακοράφα, ενώ συζητήσεις με τον Αλ. Τσίπρα έχει κατά καιρούς και ο Ν. Κοτζιάς, παλιός συνεργάτης του Θ. Πάγκαλου και του Γ. Παπανδρέου. Από το ΠΑΣΟΚ, τέλος, προέρχεται και ο εργατολόγος, Αλ. Μητρόπουλος.

    Άντε και Υποργοί Οικονομικών
    με ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ σε όλους του άνδρες...

    και επιδόματα ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΧΕΡΙΩΝ στους ...πάντες !



    Οι συνιστώσες του κωλοχανείουΣΥΡΙΖΑ
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    (αναφέρονται με αλφαβητική σειρά και επισημαίνεται
    η ιδεολογική τους αναφορά και το έτος ένταξής τους στο σχήμα):

    Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά (ΑΚΟΑ)
    - ευρωκομμουνιστική / οικολογική συνιστώσα - 2004.
    Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ)
    - σοσιαλιστές / σοσιαλδημοκράτες * 2007.
    Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ)
    - τροτσκιστές κομμουνιστές - 2004.
    Ενεργοί Πολίτες - δημοκρατική πατριωτική αριστερά - 2004.
    Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς (ΚΕΔΑ) - ενωτικοί κομμουνιστές / αριστεροί
    - 2004.
    Κόκκινο - τροτσκιστές κομμουνιστές - 2004...
    Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ)
    - μαοϊκοί κομμουνιστές - 2007.
    Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας - Μέλη του Διεθνούς Οικοσοσιαλιστικού Δικτύου (ΕΙΝ)
    - πολιτική (αριστερή) οικολογία - 2008.
    Ρόζα - πολιτική ομάδα που βασίζεται στο ριζοσπαστικό αριστερό Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα - 2008.
    Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας (ΣΥΝ) - πολυτασικό κόμμα που περιλαμβάνει από κλασικούς μαρξιστές έως σοσιαλδημοκράτες - 2004.
    Ανένταχτοι Αριστεροί του Χώρου Διαλόγου
    Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα - ΑΠΟ - 2011.
    Ριζοσπάστες - 2011.

    = Δραγασάκης: Θα κινηθούμε βάση
    του μνημονίου____________________

    Δείτε το βίντεο και διαπιστώστε και μόνοι σας ότι ο Δραγασάκης ο οποίος είναι υπεύθυνος για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
    (το οποίο λένε ότι τώρα θα ξαναγράψουν επειδή μπορεί να κυβερνήσουν ενώ μέχρι τώρα έλεγαν ότι μαλακία τους κατέβαινε),
    λέει πως θα κινηθούνε ανάλογα με τον μνημόνιο και ενδεχομένως και πιο σκληρά!!

    Τα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο θα μείωναν το έλλειμμα σε κάποιο ποσό, ο Δραγασάκης όμως λέει ότι αν το έλλειμμα είναι μεγαλύτερο τότε θα χρειαστούν επιπλέον (έκτακτα) μέτρα από αυτά που προβλέπει το μνημόνιο!!!

    Άρα τι μας λένε ότι θα καταργήσουν το μνημόνιο;;
    Εννοούν ότι θα σκίσουν το χαρτί αλλά θα κρατήσουν σε ισχύ όλα τα μέτρα που περιγράφει και θα πάρουν κι άλλα αν δεν βγούνε τα νούμερα;;;


    ΤΣύριζα = το λαγνοΛάθρο κόμμα των χαρατσιών και της υπανάπτυξης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσοχη στους Banksters!



    Οι τράπεζες μας ως γνωστόν πηραν όλα τα λεφτά των μνημονίων ώστε να... σωθούν! (αληθεια από ποιους; τους... διαχειριστές τους;).
    Η διαφορά μας από την Ισπανία ήταν ότι στην Ελλάδα δεν κρατικοποίησαν τις τράπεζες , αλλα τα μνημόνια υπεγράφησαν για να σώσουν τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες οι οποίες τότε ήταν βαθειά εκτιθέμενες στο ελληνικό χρέος
    Πρακτικά όλες οι μεγάλες δυτικές τράπεζες έχουν χρεοκοπήσει!
    Κρατούν απλώς ένα μεγάλο ποσό των κρατικών χρεών, που εκτιμάται σε «ΑΑΑ» με την πεποίθηση …. ότι δεν θα χρεοκοπήσουν!
    Όταν χώρες της ευρωζώνης (χώρες των PIIGS) αρχίζουν τις προεπιλογές , αυτές θα επιφέρουν πλήγμα επί του συνολικού τραπεζικού συστήματος.


    Ο λόγος για τον οποίο οι τράπεζες σώζονται είναι επειδή έχουν τη δυνατότητα να αποτιμούν με την φαντασία τους όλα αυτά τα άχρηστα κρατικά μας χρέη αντί να χρησιμοποιούν ως μοντέλο τους την πραγματική άξια της αγοράς.
    Η FED.Res και ΕΚΤ εγχέουν κάθε τρεις και λίγο τεράστια ποσά ρευστότητας σε αυτές τις τράπεζες για να τις στηρίξουν.


    Στην Ισπανία έγινε επιτέλους αυτό περίμεναν όλοι οι banksters : επιτέλους πλήρωσε ο Ισπανικός λαός τα σπασμένα των τραπεζιτών


    Μόνο που σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγονται από την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα , οι βρετανικές τράπεζες είναι εκτιθέμενες στα 74 δισεκατομμύρια ευρώ της αξίας του ισπανικού κυρίαρχου χρέους , ενώ οι γαλλικές τράπεζες κάθονται επάνω σε δυναμίτη άξιας 112 δισεκατομμυρίων ευρώ του ισπανικού κυρίαρχου χρέους και οι δε γερμανικές
    τράπεζες εκτίθενται σε συνολικό ποσό του ισπανικού κυρίαρχου χρέους άξιας 131 δισ. αντίστοιχα.
    Έτσι, λοιπόν ένα ποσόν (ΦΟΥΣΚΑ), περίπου 317 δισεκατομμύρια ευρώ της αξίας του ισπανικού δημόσιου χρέους εγγράφεται στους ισολογισμούς των τραπεζών των τριών αυτών χωρών !
    Αυτό το χρέος, στη συνέχεια, καταγράφεται “ως περιουσιακο στοιχείο” από το οποίο οι τράπεζες δικαιολογούν χρήματα για να τα δανείσουν προς διάφορες εταιρείες, εργολάβους, κτλ. σε ποσοστό άνω του 10 προς 1, η λεγομένη μόχλευση που τωρα ειναι πανω απο 40 προς 1 !!! δηλ. για καθε ευρω δανειζεις 40(αερα) !!)


    Οι τράπεζες , και οι ρυθμιστικές αρχές δεν καθορίζουν πόσο επικίνδυνη είναι η μόχλευση στα περιουσιακά τους στοιχεία με αποτέλεσμα και οι μοχλεύσεις των ισολογισμών τους να θέτουν ως βάση τα ανώτατα δυνατά όρια, με βάση τις δικές τους εσωτερικές εκτιμήσεις ( δηλαδή των στελεχών των τραπεζών) και μετά βρίσκεται η αληταρία των κυβερνήσεων μας που ξεχρεώνουν την τράπεζα εθνικοποιώντας την !
    Αυτό ήταν όλο το κολπο !
    Ενώ το σωστό ΘΑ ΗΤΑΝ: οι ζημιές να χρεώνονται στους μετόχους των τραπεζών , όπως και τα κέρδη τους δηλαδή …. και να τις ξεχρεώνουν οι ίδιοι δια της εκποιήσεως της προσωπικής των περιουσίας, οπως (πρεπει να...) γινεται σε ολες τις επιχειρησεις!
    Αν ομως αυτη η ΦΟΥΣΚΑ των 317 δις σκασει, θα φερει καταρρευση στο υνολο του τραπεζικου συστηματος της ΕΕ!
    Ειναι η μοχλευση εφευρημα των εχοντων για περισσοτερα κερδη, αφου στη χασουρα οι φορολογουμενοι συνεισφερουν (ποιος τους ρωταει...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. N. Ferguson: "To 2o ημίχρονο του 'μεγάλου κραχ' θα παιχτεί στην Ευρώπη.Είναι σαν κάποιοι να παίζουν με τα νεύρα μας.

    Mόλις αρχίζουμε να νιώθουμε μια κάποια ανακούφιση στη σκέψη ότι τα χειρότερα πέρασαν - 5 ολόκληρα χρόνια κρατάει αυτή η κρίση… δεν είναι λίγο - μας λένε ότι έχει και δεύτερο ημίχρονο.

    Και απ' ό,τι φαίνεται, με όλες αυτές τις μαζικές αναλήψεις από τράπεζες, σύντομα θα δούμε το 2ο ημίχρονο του "μεγάλου κραχ" του '29-'30 να παίζεται στην Ευρώπη"

    Αυτά δήλωσε ο Νiall Ferguson, ο γνωστός καθηγητής οικονομικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, συγγραφέας και οικονομικός αναλυτής, σε προχθεσινή συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Καναδά, CBC.

    Η κύρια πηγή ανησυχίας του Ferguson πηγάζει από την διαπίστωση ότι το φαινόμενο των μαζικών αναλήψεων από τράπεζες σε Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να ξεφύγει από τον έλεγχο ακόμα και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Ο Ferguson υπενθυμίζει την σταθεροποίηση που επεχείρησαν οι ΗΠΑ από το 1930 έως το 1931, την οποία διαδέχθηκε ακόμη βαθύτερη ύφεση, αμέσως μετά την χρεοκοπία της τράπεζας Credit-Anstalt, γεγονός που πυροδότησε διαδοχικές χρεοκοπίες τραπεζών, ώσπου τελικά ο κόσμος οδηγήθηκε σε χρεοκοπίες κρατών το 1932, λόγω της κρίσης του δημόσιου χρέους.

    Σύμφωνα με τον Ferguson, o κύριος λόγος για τον οποίο θα πρέπει κανείς να ανησυχεί για μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι η πιθανότητα μαζικών αναλήψεων από τις τράπεζες.

    Η κύρια πηγή ανησυχίας του Ferguson πηγάζει από την διαπίστωση ότι το φαινόμενο των μαζικών αναλήψεων από τράπεζες σε Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να ξεφύγει από τον έλεγχο ακόμα και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο Ferguson υπενθυμίζει την σταθεροποίηση που επεχείρησαν οι ΗΠΑ από το 1930 έως το 1931, την οποία διαδέχθηκε ακόμη βαθύτερη ύφεση, αμέσως μετά την χρεοκοπία της τράπεζας Credit-Anstalt, γεγονός που πυροδότησε διαδοχικές χρεοκοπίες τραπεζών, ώσπου τελικά ο κόσμος οδηγήθηκε σε χρεοκοπίες κρατών το 1932, λόγω της κρίσης του δημόσιου χρέους.

    Σύμφωνα με τον Ferguson, o κύριος λόγος για τον οποίο θα πρέπει κανείς να ανησυχεί για μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι η πιθανότητα μαζικών αναλήψεων από τις τράπεζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι συνιστώσες του κωλοχανείουΣΥΡΙΖΑ
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    (αναφέρονται με αλφαβητική σειρά και επισημαίνεται
    η ιδεολογική τους αναφορά και το έτος ένταξής τους στο σχήμα):

    Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά (ΑΚΟΑ)
    - ευρωκομμουνιστική / οικολογική συνιστώσα - 2004.
    Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ)
    - σοσιαλιστές / σοσιαλδημοκράτες * 2007.
    Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ)
    - τροτσκιστές κομμουνιστές - 2004.
    Ενεργοί Πολίτες - δημοκρατική πατριωτική αριστερά - 2004.
    Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς (ΚΕΔΑ) - ενωτικοί κομμουνιστές / αριστεροί
    - 2004.
    Κόκκινο - τροτσκιστές κομμουνιστές - 2004...
    Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ)
    - μαοϊκοί κομμουνιστές - 2007.
    Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας - Μέλη του Διεθνούς Οικοσοσιαλιστικού Δικτύου (ΕΙΝ)
    - πολιτική (αριστερή) οικολογία - 2008.
    Ρόζα - πολιτική ομάδα που βασίζεται στο ριζοσπαστικό αριστερό Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα - 2008.
    Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας (ΣΥΝ) - πολυτασικό κόμμα που περιλαμβάνει από κλασικούς μαρξιστές έως σοσιαλδημοκράτες - 2004.
    Ανένταχτοι Αριστεροί του Χώρου Διαλόγου
    Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα - ΑΠΟ - 2011.
    Ριζοσπάστες - 2011.

    = Δραγασάκης: Θα κινηθούμε βάση
    του μνημονίου____________________

    Δείτε το βίντεο και διαπιστώστε και μόνοι σας ότι ο Δραγασάκης ο οποίος είναι υπεύθυνος για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
    (το οποίο λένε ότι τώρα θα ξαναγράψουν επειδή μπορεί να κυβερνήσουν ενώ μέχρι τώρα έλεγαν ότι μαλακία τους κατέβαινε),
    λέει πως θα κινηθούνε ανάλογα με τον μνημόνιο και ενδεχομένως και πιο σκληρά!!

    Τα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο θα μείωναν το έλλειμμα σε κάποιο ποσό, ο Δραγασάκης όμως λέει ότι αν το έλλειμμα είναι μεγαλύτερο τότε θα χρειαστούν επιπλέον (έκτακτα) μέτρα από αυτά που προβλέπει το μνημόνιο!!!

    Άρα τι μας λένε ότι θα καταργήσουν το μνημόνιο;;
    Εννοούν ότι θα σκίσουν το χαρτί αλλά θα κρατήσουν σε ισχύ όλα τα μέτρα που περιγράφει και θα πάρουν κι άλλα αν δεν βγούνε τα νούμερα;;;


    ΤΣύριζα = το λαγνοΛάθρο κόμμα των χαρατσιών και της υπανάπτυξης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Καθώς αυξάνεται ο φόβος για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, μειώνεται η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα και σε άλλες μεσογειακές χώρες εκτός Ελλάδας.

    Ήμουν πριν από λίγες μέρες στην Ισπανία και είναι τρομερό.

    Δεν συζητάει ο κόσμος για τίποτε άλλο εκτός από το αν θα πρέπει να εξακολουθήσει να διατηρεί τις καταθέσεις του σε ισπανικές τράπεζες ή αν θα πρέπει να βάλει τα χρήματά του σε γερμανικές τράπεζες. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε την πρώτη μεγάλη φωτιά, με την χρεοκοπία της Bankia και υπάρχει ο φόβος μήπως επεκταθεί το φαινόμενο και σε άλλες τράπεζες ή σε άλλες χώρες.

    Βλέπε Ιταλία και μετά Γαλλία. Αν αυτό συμβεί, τότε θα βρεθούμε μπροστά σε μια μεγάλη τραπεζική κρίση στην Ευρώπη".

    Αυτό είναι και το μόνο σκεπτικό που δικαιολογεί τις όποιες ανησυχίες για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σύμφωνα με τον καθηγητή.

    "Η Ελλάδα είναι μια μικρή οικονομία. Δεν είναι τέτοιου μεγέθους ώστε να επηρεάσει αρνητικά την παγκόσμια ανάπτυξη. Ωστόσο, το μήνυμα που περνάει και η πιθανότητα "επιδημίας" σε άλλες χώρες είναι τεράστιας σημασίας και δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε μια πανευρωπαϊκή τραπεζική κρίση, η οποία θα καταλήξει να επηρεάσει την ίδια τη Γερμανία, αλλά και τις ΗΠΑ και την Ασία μέσω των οδών του διεθνούς εμπορίου και των τραπεζικών συναλλαγών".

    Ο Ferguson αναφέρθηκε ειδικά στους φόβους με τους οποίους βρίσκεται αντιμέτωπη άμεσα η Ευρώπη και έμμεσα οι ΗΠΑ και πρότεινε την αρκετά απλή λύση του χρηματοπιστωτικού φεντεραλισμού στα πλαίσια της ΕΕ, την οποία η γερμανική πολιτική, όπως ασκείται σήμερα, έχει δυστυχώς εγκαταλείψει.

    Ο γνωστός οικονομολόγος θεωρεί ότι η σημερινή πολιτική της Γερμανίας, όσον αφορά τις δεσμεύσεις που έχουν τα κράτη μέλη της ΕΕ προς όλα τα άλλα, απέχει πάρα πολύ από εκείνη του Helmut Kohl. Ο Ferguson ανησυχεί έντονα για το πού θα οδηγήσει αυτή η πολιτική, επιρρίπτει ευθύνες στην καγκελάριο Μerkel και την θεωρεί υπεύθυνη για ό,τι θα συμβεί από δω και πέρα.

    "Το παρόν σύστημα, που προωθείται κυρίως από τη Γερμανία, οδηγεί στην καταστροφή. Διαφαίνεται άμεσα η ανάγκη να επιστρέψει η ΕΕ στην προηγούμενη οικονομική πολιτική της, σύμφωνα με την οποία η κάθε χώρα μέλος διατηρούσε την δική της εθνική χρηματοπιστωτική πολιτική".
    "Η Γερμανία είναι ο κλειδοκράτορας της Ε.Ε. και στο Βερολίνο αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται κανείς να έχει γνώσεις γύρω από τις οικονομικές αγορές".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν ρωτήθηκε για το αν και κατά πόσο θα μπορούσε να επηρεάσει μια ευρωπαϊκή τραπεζική κρίση τις χώρες της Βόρειας Αμερικής, ο Ferguson υπογράμμισε:Η Ευρώπη αποτελεί, είτε το θέλει κανείς είτε όχι, μέρος του πεπρωμένου της Βόρειας Αμερικής ακριβώς επειδή τα χρηματοπιστωτικά συστήματα είναι τόσο συνδεδεμένα μεταξύ τους. Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμα και η Federal Reserve υποτίμησε σε απίστευτο βαθμό τις δευτερογενείς επιπτώσεις της κατάρρευσης της Lehman Brothers".
    Και κατέληξε:

    "Είναι αυταπάτη, επομένως, να πιστεύει κανείς ότι οι παράπλευρες συνέπειες στις οποίες αναφέρομαι, και που δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν σε λίγες εβδομάδες από σήμερα, δεν θα επηρεάσουν βαθιά τις προοπτικές βιώσιμης ανάκαμψης των ΗΠΑ και του Καναδά από την κρίση".


    ΓΙΑΥΤΟ ΤΡΈΜΟΥΝ ΣΤΗΝ Ν.Δ..ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ.. ΨΥΦΟΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ... ΏΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΆΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΕΟΝΈΚΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩΜΕ ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.....ΑΛΛΙΟΣ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΑΣΟΚ..Ν.Δ.. ΘΑ ΞΑΝΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ 28 Μαϊ 2012 1:42:00 μ.μ.

    ΓΡΆΨΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΤ ΜΕ ΟΥΣΊΑ ΜΑΛΑΚΑ...ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΟΝ ΨΗΦΟ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΕ ΚΑΙ @#$^%*^*&&ρ:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το "βαθύ" ΠΑ$$ΟΚ πάει ΣΥΡΙΖΑ !
    Φωτόπουλος, Ραυτόπουλος, Κοτσακάς και λοιποί...

    Ο Αλ.Τσίπρας ποτέ δεν έκρυψε τη συμπάθειά του για το παλιό ΠΑΣΟΚ ("Είμαστε το ΠΑΣΟΚ του 1981"). Και η στρατηγική που ακολουθεί αυτό ακριβώς φανερώνει...

    Το "άνοιγμα" στον Γ. Αρσένη ήταν μόνο ένα από τα πολλά στοιχεία που καταδεικνύουν πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει να...σκυλεύσει το ΠΑΣΟΚ.

    Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, τις τελευταίες μέρες, επαφές με την Κουμουνδούρου έχει και ο Ν.Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Οι σχέσεις του κ.Φωτόπουλου με το ΠΑΣΟΚ έχουν "παγώσει" από τη περίοδο της διακυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, ενώ ο κ. Βενιζέλος δεν έχει επιχειρήσει κάποιο "άνοιγμα" προς τον συνδικαλιστή. Έτσι, ο κ. Φωτόπουλος βρίσκεται σε επαφές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τον ίδιο τον Αλ. Τσίπρα, με τον οποίο διατηρεί πολύ καλές σχέσεις.

    Συν τοις άλλοις, πολλά ιστορικά συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν προσχωρήσει, εδώ και αρκετούς μήνες, στον ΣΥΡΙΖΑ. Μερικοί από αυτούς είναι οι κ. Ραυτόπουλος, Κοτσακάς και Γκόβας. Οι δύο πρώτοι, μάλιστα, ήταν στο πλευρό του Ακ.Τσοχατζόπουλου, στη "μεγάλη σύγκρουση" του 96'.

    Επίσης, από το ΠΑΣΟΚ προέρχονται και οι εκλεγέντες, στις τελευταίες εκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλής και Σ. Σακοράφα, ενώ συζητήσεις με τον Αλ. Τσίπρα έχει κατά καιρούς και ο Ν. Κοτζιάς, παλιός συνεργάτης του Θ. Πάγκαλου και του Γ. Παπανδρέου. Από το ΠΑΣΟΚ, τέλος, προέρχεται και ο εργατολόγος, Αλ. Μητρόπουλος.

    Άντε και Υποργοί Οικονομικών
    με ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ σε όλους του άνδρες...

    και επιδόματα ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΧΕΡΙΩΝ στους ...πάντες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΕΝΤΙΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΗΔΗ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
    ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ, ΙΣΩΣ ΟΧΙ ΦΑΝΕΡΑ, ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ,
    ΑΛΛΑ ΠΑΝΕ, ΣΙΩΠΗΛΑ Ή ΦΑΝΕΡΑ, ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΔΗΜ.ΑΡ. ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ.

    ΟΙ ΝΕΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΗ ΔΕΗ, ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΚΗ, ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΥΝ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΜΟΝΟΨΗΦΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΩΜΜΑ ΣΑΠΙΟ, ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΠΛΗΞΕ,ΚΥΡΙΩΣ, "ΠΡΑΣΙΝΕΣ" ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΕΝΑ ΛΑΚΚΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΑΚΚΟ ΠΟΥ ΕΣΚΑΨΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και όσο αυτοί προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, τόσο και οι υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου πιέζονται να εξετάσουν ένα ανάλογο ενδεχόμενο.

    Ετσι αναπτύσσεται ραγδαία και η μετάδοση του νεολογισμού:

    Porxit (έξοδος της Πορτογαλίας),

    Eirexit (έξοδος της Ιρλανδίας),

    Spaxit (έξοδος της Ισπανίας) και

    Ixit (έξοδος της Ιταλίας)!..

    Αλλά όταν η μεγάλη πλειονότητα του κόσμου έχει καταστραφεί από το Μνημόνιο, γράφει στο γνωστό μέρος το αν θα βγούμε από την Ευρωζώνη ή όχι. {Γαία πυρί μιχθήτω} λέει και ψηφίζει Τσίπρα και Καμμένο.

    Το χρεοκοπημένο κράτος και οι χρεοκοπημένες ελληνικές τράπεζες καλύπτονται από την ευρωπαϊκή δανειακή βοήθεια.

    Οχι όμως τα νοικοκυριά, τα οποία χρεοκοπούν το ένα μετά το άλλο και, το χειρότερο, πολλά εξ αυτών βρίσκονται σε κατάσταση οιονεί χρεοκοπίας χωρίς να το γνωρίζουν.

    Η κρίση χρηματοδότησης των προνοιακών μηχανισμών -και η έλλειψη πόρων για τον εκσυγχρονισμό και την επέκτασή τους- επιτείνει τα πιο πάνω φαινόμενα.

    Το ελληνικό κράτος πρόνοιας ήταν σχεδιασμένο για ποσοστά φτώχειας της τάξεως του 20%, όχι για μεγέθη που σε λίγο θα προσεγγίζουν το 40%.

    Η οικονομική επανεκκίνηση της Ευρώπης είναι απαραίτητη για τη διάσωση του ευρώ.

    Η Ελλάδα φέρνει στο προσκήνιο την ώρα της αλήθειας.

    Και όμως, οι πολιτικοί, ειδικά στη Γερμανία, ακόμα δεν μπορούν να αποδεχτούν αυτή τη λογική - πόσω μάλλον να την εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους.

    Η προοπτική μιας ελληνικής εξόδου σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσουν να το κάνουν - και μάλιστα γρήγορα, τονίζει ο βρετανικός Economist.

    Προς το παρόν, οι ψηφοφόροι δεν είναι τόσο τρομαγμένοι όσο οι επενδυτές. Ενας άλλος τρόπος με τον οποίο εκδηλώνεται η λαϊκή οργή, και που συνιστά σοβαρή απειλή, είναι η μαζική απόσυρση καταθέσεων από τις τράπεζες (bank run).

    Ολοι ξέρουν πως, αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα για τις τράπεζες, και όλοι πιστεύουν πως τα ευρώ τους θα μετατραπούν σε άχρηστες δραχμές, εν μια νυκτί.

    O τραπεζικός πανικός είναι ιδιαίτερα μεταδοτικός. Και τα σύγχρονα αόρατα εικονικά bank runs μέσω του Διαδικτύου, διαδίδονται με ταχύτητα dt.

    Ζούμε δηλαδή στην εποχή του αόρατου bank run, και του εικονικού πανικού.

    Πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα, που οι ηγέτες της Ευρωζώνης θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.

    Ομως, οι εκλογές στην Ελλάδα δεν μπορούν να προκαλέσουν το μοιραίο χτύπημα, όσο θα προκαλούσε ένα bank run στη Βαρκελώνη ή στο Τορίνο.

    Οι φόβοι αυτοί δεν είναι κάτι το αφηρημένο. Την περασμένη εβδομάδα, φήμες ενός bank run στην Ισπανία οδήγησαν σε πτώση κατά 30% των μετοχών των ισπανικών τραπεζών. Η κυβέρνηση διέψευσε τις φήμες, και ο κόσμος ησύχασε.

    Ενα bank run αποτελεί μέθοδο ανατίναξης του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

    Μοιάζει σαν να σπάει ένα υδατόφραγμα και παρασύρει την οικονομία. Οι τράπεζες, ακόμη και οι πανίσχυρες, ποτέ δεν διαθέτουν όλα τα χρήματα που έχουν ως καταθέσεις.

    Τα δανείζουν σε τρίτους, κερδίζοντας. Και κερδίζουν, εφόσον οι οφειλέτες μπορούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους. Οταν αυτοί αδυνατούν να ξοφλήσουν τα δάνειά τους, η τράπεζα αναγκάζεται να τα διαγράψει, και σε εποχές κρίσης, οι τράπεζες κλονίζονται.

    Οι πιο ενημερωμένοι επενδυτές έχουν αρχίσει προ πολλού να βγάζουν τα λεφτά τους και από αυτές τις χώρες. Σε λίγο αναμένεται να κάνουν το ίδιο και οι απλοί καταθέτες.

    Γιατί να κρατάς τα χρήματά σου σε μια επικίνδυνη ισπανική τράπεζα, όταν μπορείς να τα στείλεις σε γερμανική ή μια αυστριακή ή μια ολλανδική, με ένα απλό κλικ του ποντικιού σου; Και αν ανησυχείς ότι θα καταρρεύσει ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης, ή ότι θα βρεθεί τρόπος να μετατραπούν τα χρήματα των Ισπανών σε άχρηστα πέσο, σε οποιαδήποτε τράπεζα της Ευρωζώνης, τότε μπορείς να τα στείλεις στην Ελβετία, στην Αγγλία, ή στην Αμερική.

    Η ΟΠΟΊΑ ΑΛΛΑΓΉ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΆΝΕΙ ΚΌΜΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΥΠΟΓΡΆΨΕΙ ΟΠΩΣ Ν.Δ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΛΗΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΈΛΟΥ.. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ ΒΡΕΊΤΕ ΦΈΡΕΤΡΑ ΝΑ ΜΠΕΊΤΕ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝΤ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΟΥ..
    - ΕΣΕΙΣ ...ζώα έλληναράδες ΠΡΕΠΕΙ να τους ταίζετε,
    να τους πλουτίζετε
    και να ΣΑΣ Γ Α Μ Α Ν Ε ________ οικογενειακώς.

    Η άκριτη νομιμοποίηση ΟΛΩΝ των λαθρομεταναστων,
    η διάλυση της αστυνομίας και η υποστήριξη της άρνησης στράτευσης θα ήταν σε φυσιολογικές συνθήκες μία προκλητική κουβέντα καφενείου
    ή -στη χειρότερη περίπτωση- μία συζήτηση σε φοιτητικό αμφιθέατρο ή υπό κατάληψη λύκειο ανάμεσα σε επίδοξους κοινωνικούς επαναστάτες…

    Στην Ελλάδα του 2012 όμως, όσο κι αν δύσκολα μπορεί να το πιστέψει κανείς, αποτελούν επίσημες θέσεις ενός κόμματος εξουσίας (!)
    που προσδοκά να κυβερνήσει!

    Συνεχίζοντας την παρουσίαση των αληθινών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, που πολύ απέχουν από τα επικοινωνιακά τερτίπια του συμπαθή Αλέξη Τσίπρα, επικεντρώνουμε σήμερα σε κάποια από τα σοβαρότερα κοινωνικά ζητήματα και τον τρόπο με τον οποίο το κόμμα του τα αντιλαμβάνεται.
    _____________
    Δείτε λοιπόν: ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ του πλήκτρου και του ΚΩΛΟΥ.

    Νομιμοποίηση Λαθρομεταναστών
    «Νομιμοποίηση των μεταναστών και μεταναστριών και η εξασφάλιση ότι οι εισφορές τους θα πιάνουν τόπο, ακόμα και αν φύγουν». (ΕΠ, σελ. 13)
    «Αποσύνδεση της χορήγησης άδειας παραμονής από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων». (ΕΠ, σελ. 12)
    «Επέκταση του επιδόματος ανεργίας σε όλους και όλες, ντόπιους και μετανάστες, ώσπου να βρουν δουλειά, και η αύξησή του σταδιακά στο 80% του τελευταίου μισθού για την πρώτη διετία». (ΕΠ, σελ. 13)
    «Μας απειλούν ότι θα φύγουμε από το Σένγκεν, μικρό το κακό λέω, η Δανία έχει φύγει δυο φορές», Αλ. Τσίπρας στη ΝΕΤ (2.5).

    (Όλες οι θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συντείνουν όχι μόνο στη παγίωση της σημερινής κατάστασης με τους εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες και θα βαρύνουν ακόμη περισσότερο τον ελλειμματικό κρατικό προϋπολογισμό αλλά και δημιουργούν το ευνοϊκό περιβάλλον για να προσελκυσθούν και νέα κύματα λαθρομεταναστών. Οι θέσεις του δεν ισχύουν σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, αντίκεινται στις συμφωνίες της χώρας και θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην έξοδό μας από τη συνθήκη Σένγκεν)

    -Επάνοδος στο καθεστώς ανομίας του Πανεπιστημιακού ασύλου
    «Την αναστολή της εφαρμογής του νόμου 4009 μέχρι την οριστική του απόσυρση». (ΕΠ, σελ. 16)

    Αποδυνάμωση της Αστυνομίας παρά την έξαρση της εγκληματικότητας
    «Οι υπηρεσίες Δημόσιας Τάξης πρέπει να είναι πολιτικές υπηρεσίες.
    Να αποστρατιωτικοποιηθούν η Αστυνομία και το Λιμενικό σώμα όσον αφορά την οργάνωση, την εκπαίδευση και την εμφάνισή τους. Να πάψει η εκπαίδευση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις». (ΕΠ, σελ. 11)

    (Οι θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στοχεύουν ευθέως στην απόλυτη διάλυση της αστυνομίας και των σωμάτων ασφαλείας που θα σημάνει την αποχαλίνωση του εγκλήματος και τη γενίκευση της ανομίας)

    - «Η άρνηση στράτευσης πρέπει να προστατεύεται». (ΕΠ, σελ. 12)
    ------------------------------------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ!

    Δίλημμα Ευρώ ή Δραχμή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

    ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑ!

    ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ,

    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!

    Ψήφος σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σημαίνει επιδοκιμασία του Μνημονίου, ανακούφιση της Μέρκελ, Τρόϊκας και του διεθνούς τραπεζικού και παρασιτικού κεφαλαίου...

    ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, αλλά και των Ισπανών, των Πορτογάλων, των Ιταλών, των Ιρλανδών εργαζομένων και ανέργων!

    Ψήφος στα Μερκελικά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σημαίνει
    ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ για το αύριο!

    Σήμερα όλη η Ευρώπη έχει στραμμένα τα μάτια της στην Ελλάδα.

    Ισπανοί, Ιταλοί, Γάλλοι, Πορτογάλοι βλέπουν σε μας την ελπίδα...

    ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ, ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΡΟ ΤΗΣ ΜΑΝΤΑΜ ΜΕΡΚΕΛ!

    Εδώ με το 16,8% του ΣΥΡΙΖΑ, ΣΕΙΣΤΗΚΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΕΥΡΩΠΗ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ!!

    ΑΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ!

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ,

    ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση