GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο διπλός ρόλος της Ελληνικής θυσίας…

Από τον Δ. Τρικεριώτη. Η Ελληνική θυσία μπορεί να έχει διπλό ρόλο και αντίκτυπο. Θυσία μέσα από την παραμονή στο ευρώ με ισοπεδωτική και τι...

Από τον Δ. Τρικεριώτη.

Η Ελληνική θυσία μπορεί να έχει διπλό ρόλο και αντίκτυπο. Θυσία μέσα από την παραμονή στο ευρώ με ισοπεδωτική και τιμωριτική λιτότητα, ώστε να αποτραπεί το υπέρμετρο οικονομικό κόστος της εξόδου και οι κίνδυνοι εξάπλωσης. Θυσία μέσα από την έξοδο από το ευρώ με τα δεινά της ανασυγκρότησης στο εσωτερικό, που όμως λόγω της τεράστιας αναστάτωσης στο εξωτερικό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν άλλοθι ή επιχείρημα για τη διάλυση της Ευρωζώνης…
Η έξοδος μας από το ευρώ θα είχε τεράστιο παγκόσμιο οικονομικό κόστος και απρόβλεπτες συνέπειες για τη συνοχή και το μέλλον της Ευρωζώνης. Εκεί οφείλεται η αφόρητη καθημερινή διεθνής πίεση για υπερψήφιση του δικομματισμού, που θα εγγυηθεί τη μέγιστη δυνατή πολιτική σταθερότητα μέσω της εφαρμογής του μνημονίου – παρά τις ήδη βιωμένες καταστροφικές συνέπειες στην Ελληνική οικονομία και κοινωνία. Μπροστά στο κίνδυνο ενός γενικότερου οικονομικού κραχ, εξαιτίας της «μνημονιογενούς» πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα, η χώρα μας θα εκβιαστεί αφόρητα μέχρι τις 17 Ιουνίου, ώστε να αποδεχθεί το ρόλο του ζωντανού αερόσακου. Και βέβαια, η προδιαγραφόμενη θυσία των πολιτών, του πολιτικού συστήματος ή και της δημοκρατίας στη χώρα μας, δεν φαίνεται να συγκινούν ούτε την Καγκελάριο Μέρκελ ή τον Πρόεδρο Ομπάμα αλλά ούτε και τους υπέρμαχους της διάλυσης της Ευρωζώνης.
 Οπωσδήποτε η αποκατάσταση του δικομματικού κυβερνητικού ελέγχου στην Ελλάδα είναι στοίχημα για το γόητρο και τον ηγεμονικό ρόλο της Γερμανίας στην Ευρώπη. Αλλά τα πράγματα δεν είναι πια τόσο απλά ακόμη και σε ενδεχόμενη επικράτηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με μικρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις 17 Ιουνίου. Ακόμα κι αν έμεινε ημιτελές, αυτό που ξεκίνησε στις 6 Μαίου, αυτό είναι που καθόρισε τις εξελίξεις στην Ελλάδα και όχι μόνο. Ακόμη κι αν κερδηθεί λίγος χρόνος για να εδραιωθεί το Γερμανικοευρωπαϊκό μόρφωμα, αυτό συνεχίζει να καταρρέει από εκλογές σε εκλογές και από δημοψήφισμα σε δημοψήφισμα και η πολιτική της λιτότητας οδεύει στην ανατροπή της – μπορεί και ενωρίτερα από την απομάκρυνση της ίδιας της Μέρκελ το 2013.
Σε κάθε περίπτωση η κοινωνική αναταραχή θα είναι η καθημερινότητα στη χώρα αν το πολιτικό σύστημα δεν πετύχει να κυβερνηθεί η χώρα με βάση την ουσία της λαϊκής εντολής της 6ης Μαίου και ανεξάρτητα από ένα ενδεχόμενο συμβιβαστικό αποτέλεσμα στις 17 Ιουνίου – υπό το κράτος του φόβου. Το ζητούμενο των εκλογών της 6ης Μαίου ήταν να αλλάξει η αδιέξοδη μνημονιακή πολιτική και αυτήν την αλλαγή να την καθοδηγήσουν πολιτικές δυνάμεις που δεν βαρύνονταν με τις πελατειακές και διεφθαρμένες πολιτικές, που οδήγησαν στη χρεωκοπία και την εξάρτηση της χώρας. Και το αποτέλεσμα ήταν αδιαμφισβήτητα προς αυτήν την κατεύθυνση. Και αυτή η κατεύθυνση δεν μπορεί να έχει αλλάξει μέσα σε ένα μήνα όταν μάλιστα όλες οι οικονομικές και κοινωνικές παράμετροι έχουν επιδεινωθεί.
 Όμως παρά το ευνοϊκό αποτέλεσμα της 6ης Μαίου, παρά τη δυναμική της ελπίδας και της βιώσιμης προοπτικής, το πολιτικό προσωπικό δεν μπόρεσε να βρει τους κατάλληλους κωδικούς αποκλεισμού και συνεννόησης για μια επόμενη καλύτερη μέρα. Παρά τις «αγαπημένες» λέξεις-κλειδιά από τις κοινωνικές και πολιτικές αναζητήσεις των 2,5 τελευταίων ετών, όπως «πελατειακό κράτος», «κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα», «διαφθορά», «οικονομική ανισότητα», «γραφειοκρατία» και «εγκληματικότητα», οι πολιτικοί δεν κατάφεραν να ξεφύγουν ούτε στιγμή από την κομματική τους εσωστρέφεια. Ένα εκλογικό αποτέλεσμα, όσο ευνοϊκό και να προκύψει για το μέλλον της χώρας, δεν μπορεί να αλλάξει μεμιάς ένα πολιτικό σύστημα που βρισκόταν επί δεκαετίες σε κατάσταση βασικής ανεπάρκειας στην παραγωγή πολιτικών θέσεων, έτσι ώστε να παραχθούν και να υποστηριχθούν εθνικές βιώσιμες και αποδεκτές πολιτικές.
Ο δικομματισμός αναπαράγοντας απλά το Μνημόνιο-2 δεν παράγει δική του πολιτική. Ωστόσο αποκτά τη δυναμική του από την απροκάλυπτη στήριξη των ξένων που τον ενισχύουν για το δικό τους συμφέρον. Στον αντίποδα, ο ανερχόμενος ΣΥΡΙΖΑ ενώ φαίνεται να αναδιαμορφώνει το πολιτικό σύστημα σε σχέση με τα ποσοστά του, ωστόσο δεν δείχνει προς το παρόν επαρκής, θεωρητικά και πρακτικά, να καθοδηγήσει την κοινωνία έτσι ώστε να αμφισβητηθεί στην πράξη ο θυσιαστικός ρόλος που της επιφυλάσσουν οι ξένοι για τα δικά τους συμφέροντα. Για να αυξήσουν την πιθανότητα να μείνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ και η αριστερά, στο παιγνίδι της εξουσίας, χρειάζονται όχι μόνο μελετημένες εναλλακτικές θέσεις αλλά και βιώσιμα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών – από τώρα.
Η σκόνη του θυμού ακόμη δεν έχει καθαρίσει. Όσο δεν πείθεται ο λαός ότι οι θεσμοί που ευνοούν τη διαφθορά και την ατιμωρησία θα αλλάξουν… Όσο δεν διασφαλίζεται προγραμματικά και δεσμευτικά ότι οι περικοπές έχουν όρια και ημερομηνία λήξης… Όσο η φορολογία παραμένει υπερβολική και άδικη… Όσο υπάρχει ο φόβος για την αποτυχία των πολιτικών πειραματισμών… Όσο υπάρχει ο φόβος ενός ακόμη χειρότερου αγνώστου να ενισχύει τις ήδη υπάρχουσες φοβίες μιας σκληρής κι αβάστακτης καθημερινότητας… Όσο υπάρχει ο φόβος του ανεξέλεγκτου, της οικονομικής καταστροφής, της διάλυσης της προσωπικής και οικογενειακής ζωής… Όσο βασιλεύει αυτή η αβεβαιότητα τότε αυτή η βίαιη διατάραξη της ζωής δεν θα πάψει στιγμή να αναθερμαίνει και να προκαλεί το θυμό.
 Στις 6 Μαίου ο λαός μίλησε για αυτήν τη βίαιη ανατροπή της ζωής του και «κατονόμασε» τους υπαίτιους. Το ίδιο πιστεύω θα κάνει και στις 16 Ιουνίου. Η προσπάθεια εκβιασμού της ψήφου μέσα από τον εκφοβισμό θα έχει αντίθετα αποτελέσματα. Ούτε ο δίκαιος θυμός των πολιτών «θεραπεύεται» με φόβο, ούτε ο φόβος με περισσότερο φόβο. Αντίθετα θα οδηγήσουν σε περισσότερο θυμό και απελπισία και ιδιαίτερα όσο ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι στην ουσία χρησιμοποιείται σαν αντικείμενο θυσίας πολλαπλής χρήσης σε βωμούς ξένων και αντιφατικών συμφερόντων.
 Αλλά όπως στη ζωή το περιεχόμενο της ελπίδας συχνά ανακαθορίζεται από τις συνθήκες, κάτι ανάλογο θα μπορούσε να ισχύει και για τη θυσία. Ποιος ξέρει…Μπορεί σήμερα, ο Ευριπίδης, να μην έβαζε στο τέλος την Ιφιγένεια να αυτοκτονεί…


Πίνακας: «Ιφιγένεια» του Anselm Feuerbach

(Follow on Twitter)

6 σχόλια

  1. Σήμερα, το νέο «λεφτά υπάρχουν» ακούγεται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Τα στελέχη του εξηγούν με πολύ απλά λόγια ότι η πρώτη τους κίνηση μόλις αναλάβουν τη διακυβέρνηση θα είναι η κατάργηση των Μνημονίων. Και σε όσους δυσπιστούν – και ρωτούν τι θα συμβεί αν η τρόικα διακόψει τη χρηματοδότηση – η απάντηση είναι επίσης καθησυχαστική: «Θα τα καταφέρουμε μόνοι μας. Απλώς, δεν θα τους πληρώνουμε τα δάνεια».

    Πολύ καλό για να είναι αληθινό. Αλήθεια, αν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί δεν το έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου; Γιατί δεν το έκανε η κυβέρνηση Παπαδήμου; Ηταν σαδιστές εκείνοι και επεδίωκαν τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και την παράδοσή του στις ορέξεις της «μαντάμ» Μέρκελ;

    Προφανώς, όχι. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν: σε περίπτωση διακοπής τής έξωθεν χρηματοδότησης, η Ελλάδα δεν διαθέτει καν το πρωτογενές πλεόνασμα που θα της επέτρεπε να εκπληρώνει τις βασικές της λειτουργικές υποχρεώσεις – πληρωμή μισθών, συντάξεων, χρηματοδότηση της ασφάλειας, της παιδείας, της υγείας και της άμυνας.

    Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι σε μία τέτοια περίπτωση η στάση πληρωμών και η επιστροφή σε ένα εθνικό νόμισμα γίνεται αναπόφευκτη. Και μπορεί άνθρωποι, κατά τα άλλα σεβαστοί, όπως ο Μανώλης Γλέζος, να μην αντιλαμβάνονται τη διαφορά ανάμεσα στο ευρώ και στη δραχμή – αλλά όσοι έχουν επενδύσει στην ελληνική χρεοκοπία τη γνωρίζουν πολύ καλά. Και περιμένουν να κερδίσουν δισεκατομμύρια από αυτή τη διαφορά, στις πλάτες των Ελλήνων.

    Το έχει βεβαίως η ανθρώπινη φύση: ουδείς συμπαθεί τον κομιστή κακών ειδήσεων. Οι πολίτες τείνουν πάντοτε να περιβάλλουν με εμπιστοσύνη εκείνον που τους υπόσχεται ένα καλύτερο αύριο.

    Σήμερα, ωστόσο, οι Ελληνες έχουμε μεγάλη και οδυνηρή εμπειρία από τους κομιστές των καλών ειδήσεων. Και αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε, ολοένα και περισσότεροι, ότι αν πράγματι κάποιοι στην Ευρώπη μάς θέλουν εκτός ευρώ δεν θα βρουν καλύτερο σύμμαχο από τον κ. Τσίπρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ NΔ

    Πάει ο Αντωνάκης.

    ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ!

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥ ΝΔ ΑΛΛΑ,

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΑΞΙ ΨΗΦΙΖΟΥ ΝΔ ΑΛΛΑ,

    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΨΗΦΙΖΟΥ ΝΔ ΑΛΛΑ,

    Σε όλες τις Κυριακάτικες δημοσκοπήσεις είναι δεύτεροι.

    Τελειωμένοι πραγματικά λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ξυπνα ΕΛΛΗΝΑ ειχες γινει απολιτικ για λιγο καιρο και τα τρελανες τα κομματοσκυλα τωρα μπαινεις ξανα στα μαντρια γιατι σε κανουν να βλεπεις τα δεντρα και χανεις το δασος.προσπαθεις να διακρινεις ποιος θα σε πηδηξει λιγοτερο και οι εφημεροι ηρωες σου θα φανουν κατωτεροι των προσδοκιων σου καθως και αυτοι πουλημενοι ειναι.μονο ενωμενοι και χωρις τους σωτηρες εγχωριους και ξενους θα καταφερουμε κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέσα στις επόμενες μέρες μια δυσάρεστη έκπληξη έρχεται σε όλους τους Έλληνες, και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

    Οι φορολογικές δηλώσεις ( έργο των Βενιζέλου- Σαχινίδη ) έρχονται και τσακίζουν τα ήδη εξαντλημένα ( από το χαράτσι στη ΔΕΗ και τις έκτακτες εισφορές ) ελληνικά νοικοκυριά. 8 στα 10 εκκαθαριστικά φέρνουν φόρους απίστευτους, εκεί που πέρσι είχαν επιστροφές 1000, 2000 και άνω ευρώ ! Πραγματικός Αρμαγεδώνας που θα εξουθενώσει τους Έλληνες !
    Τι έκαναν ; Μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις, άφησαν 1,5 εκ. άνεργους, και τριπλασίασαν τα τεκμήρια, ώστε ΟΛΟΙ να πληρώνουν ΤΡΙΠΛΑΣΙΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ενώ έχουν τα μισά εισοδήματα ! Μείωσαν και το αφορολόγητο, κατάργησαν τις επιστροφές λόγω αποδείξεων και ετοίμασαν έναν φρικτό καλοκαίρι για τους Έλληνες. Τέτοια νοσηρότητα δεν έχει ξαναζήσει η Ελλάδα, μέσα σε ένα χρόνο !

    Επιπλέον, έχουν σταματήσει όλες τις επιστροφές του δημοσίου προς τους πολίτες εδώ και 3 χρόνια, για να παραγραφούν, από 23/05 σταματούν τα φάρμακα και έρχονται και οι περιορισμοί στις ιατρικές εξετάσεις ! Πογκρόμ σε βάρος των Ελλήνων, καλά μελετημένο από το δίδυμο Βενιζέλου- Σαχινίδη- πασοκ, ακόμα και προς τους έρμους τους ψηφοφόρους τους !

    Τέλος, από το Μάιο και Ιούνιο έρχονται οι αναδρομικές κρατήσεις σε συντάξεις, και οι συνταξιούχοι παίρνουν συντάξεις με ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις. Επίσης, μαζί με τον Κουτρουμάνη, έχουν συμφωνήσει τη περικοπή σε 200.000 κοινωνικά,τριτεκνικά, πολυτεκνικά επιδόματα, φόρο ιδιοκατοίκησης, φόρο σε οικόπεδα, αγροτεμάχια, ενοίκια, φόρους καταθέσεων και ότι άλλο, χωρίς να διαπραγματευτούν ποτέ ! Εδώ και 2 χρόνια οδήγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ και στα μνημόνια και στην εξαθλίωση των Ελλήνων.

    Συμπέρασμα : αν υπάρχει λογικός άνθρωπος στην Ελλάδα, θα ψηφίσει οτιδήποτε άλλο, εκτός από το μεταλλαγμένο πασοκ του κ. Βενιζέλου και των συνεργατών του. Οι κεντρώοι θα στραφούν προς τη Νέα Δημοκρατία και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Οι αριστεροί θα στραφούν προς Δημ. Αριστερά και ΣΥΡΙΖΑ. Για να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί η κεντρώα παράταξη, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της σημερινής ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των Ελλήνων, που δεν είναι άλλοι από Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Σαχινίδη, Κουτρουμάνη και όλους όσους βάζουν πλάτη στο μεταλλαγμένο πασοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, από τον οποίο ζήτησε, στο πλαίσιο του νόμου, να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διακριτικής ευχέρειας που διαθέτει, ώστε να μην απελαθεί ο γνωστός δημοσιογράφος, Νίκο Άγκο»

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ, ΕΛΛΗΝΑ ;
    ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΕ ΕΧΕΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΜΠΕΝΥ, ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ !

    ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΦΟΡΤΩΣΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ. ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΕΛΕΟΣ ΚΑΝΕΝΑ, ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΩΜΟΣ, ΑΦΗΣΕ 1,5 ΕΚ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΑΦΗΣΕ 1,5 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ Ή ΜΕ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ.
    ΑΦΗΣΕ 200.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ, ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΙ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΑΚΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ.
    ΑΦΗΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΟΡΦΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
    ΕΦΑΓΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ, ΜΕ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ, ΕΝΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ Ή ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΡΣΙ 1000 ΕΥΡΩ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ 2000 ΦΟΡΟ, ΧΩΡΙΑ ΤΟ ΕΤΑΚ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΠ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΤΟΣ, ΧΩΡΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ 2012.

    ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ. ΑΣ ΤΟΝ ΚΑΜΑΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ Ή ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ. ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ. ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΤΟΣ, ΕΛΕΟΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΡΦΑΚΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ. ΜΟΝΟ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΣΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΚΟΡΟΙΔΑ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΑΝΤΕ, ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ, ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΣΚΙΣΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν της ...βγαίνει η λέξη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    ρε-πούστη μου λαγνοΛάθρε
    του ..κώλου σου ..."αριστερέ" !
    άρρωστε, ανάπηρε, σακάτη
    ζητιάνε της μάυρης ψωλής !!


    «Ο σεβασμός μου στη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού είναι δεδομένος και δεν επιτρέπω σε κανέναν να τον αμφισβητεί» λέει η Ρεπούση στην ανακοίνωσή της για να μπαλώσει την αποχώρησή της από τη Βουλή κατά την τήρηση ενός λεπτού σιγής την Παρασκευή για τη γενοκτονία των Ποντίων.

    Μα καλή μου, σήμερα δεν ήταν ημέρα "μνήμης του Ποντιακού ελληνισμού", αλλά... ημέρα "μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού ελληνισμού".
    Δεν πέθανε ο ποντιακός ελληνισμός για να υπάρχει ημέρα μνήμης!!!!!

    Δεν λέμε:
    «Ο σεβασμός μου στη μνήμη των Εβραίων είναι δεδομένος και δεν επιτρέπω σε κανέναν να τον αμφισβητεί»,
    αλλά
    «Ο σεβασμός μου στη μνήμη του Ολοκαυτώματος των Εβραίων είναι δεδομένος και δεν επιτρέπω σε κανέναν να τον αμφισβητεί».

    Έτσι δεν είναι κύριε Κουβέλη;

    Καταλάβατε το ζόρι τους; Κι οι ξεφτίλες δημοσιογράφοι, παρουσιάζουν αυτή την εμετική "διευκρίνιση", ως ...ικανοποιητική.
    Τολμούν να γράψουν ότι "έδωσε απάντηση η Ρεπούση".

    Μα, ρε τρόμπα ολίγιστε δημοσιογράφε,
    είναι απάντηση το "Ο σεβασμός μου στη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού..".

    Πέθανε ο ποντιακός ελληνισμός και του κάνουμε μνημόσυνο;
    Μυαλό θέλει ;


    αλλά που να το βρείς gay Συνιστώσα
    "μοδατε" πούσταρε αλήτη !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση