GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ποιότητα της εκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ....

Από τοv Θάνο Παναγιωτόπουλο. Πολιτικό Επιστήμoνα - Δημοσιολόγο.  Η ποιότητα της πολιτικής εκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ, ως αναγκαία συνθήκη πρ...

Από τοv Θάνο Παναγιωτόπουλο.
Πολιτικό Επιστήμoνα - Δημοσιολόγο.

 Η ποιότητα της πολιτικής εκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ, ως αναγκαία συνθήκη προβολής της κοινωνικής του δυναμικής και αξιοποίησης της ιδεολογικής του υπεροχής.
Όταν η πολιτική ιστορία σε καλεί να χαράξεις το μονοπάτι της εθνικής αξιοπρέπειας και της αποκατάστασης της εσωτερικής και της εξωτερικής κυριαρχίας του ελληνικού κράτους, δεν είναι πάντοτε αρκετή η γενναιότητα των προθέσεων και η καθαρότητα του πολιτικού λόγου, για να κατανικηθούν οι εκπρόσωποι της πολιτικής λωποδυσίας και της δωσιλογικής υποτέλειας στα κελεύσματα των εγχώριων και διεθνών τραπεζιτών, των εγκληματικών τοκογλύφων και των διεφθερμένων πολιτικών συμμάχων τους στα ΜΜΕ και τις διαπλεκόμενες επαγγελματικές οργανώσεις, που εκπροσωπούν τα παρακμιακά πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.
Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των δημοσιογραφικών φερεφώνων τους, που δημιουργούν ιδανικές συνθήκες πολιτικής επικοινωνίας για τους προδοτικούς εκπροσώπους των κομμάτων της παρακμής, απαιτεί άρτια δομημένο λόγο, συγκρότηση επιχειρημάτων, με κυρίαρχο το στοιχείο του ορθού λόγου, και τελικώς διατύπωση πολιτικών προτάσεων, χωρίς γνωστική υστέρηση, αλλά με επαρκή επιστημονική υποστήριξη, απαλλαγμένα από προσωπικές αποχρώσεις, που δεν εμφανίζουν την αναγκαία για την κρισιμότητα των στιγμών πολιτική ομοιογένεια.
Η πολιτική παρατήρηση όσων διαδραματίστηκαν κατά την διάρκεια του κύκλου των διερευνητικών εντολών και την μετάδοση των πολιτικών μηνυμάτων των εντολοδόχων κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, διαπιστώνει ότι αναδείχθηκε, και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο, η πολιτική γενναιότητα, η υψηλή αξιακή και προσωπική συγκρότηση, καθώς και η απόλυτη συνέπεια προεκλογικού και μετεκλογικού λόγου του Αλέξη Τσίπρα.
Ατυχώς, η παρουσίαση στο εκλογικό σώμα των πολιτικών μηνυμάτων, που εξέπεμψε προς αυτό ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πραγματοποιήθηκε με την δέουσα επάρκεια, σαφήνεια και αποτελεσματικότητα από τα πολιτικά στελέχη που ανέλαβαν την εξειδίκευσή τους.
Με την φωτεινή εξαίρεση πρωτίστως της Ζωής Κωνσταντοπούλου και δευτερευόντως του Γιάννη Δραγασάκη, οι παρεμβάσεις των πολιτικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ στα δελτία ειδήσεων και στις εκπομπές πολιτικού περιεχομένου χαρακτηρίστηκαν από γενναιότητα και απλότητα, αλλά δεν ξεπέρασαν την μετριότητα κατά την υπεράσπιση των ζωτικών συμφερόντων της κοινωνίας των πολιτών, που έπληξαν βάναυσα η δανειακή σύμβαση της υποτέλειας, το μνημόνιο της εθνικής μειοδοσίας και οι εφαρμοστικοί του νόμοι, που επέφεραν βίαια την οικονομική και πολιτειακή εξαθλίωση των Ελλήνων.
Η κρισιμότητα της παρούσας πολιτικής περιόδου καθιστά ανεπίτρεπτο τον πολιτικό ερασιτεχνισμό, ακόμη και όταν αυτός αντιπαρατίθεται με την πολιτική αθλιότητα των απατεώνων και της σύγχρονης κάστας προδοτών, που συγκροτούν τα κατάπτυστα κομματικά στελέχη της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και των πολιτικών δορυφόρων τους.
Αντιθέτως, απαιτείται πολιτικός λόγος μεστός, πλήρως συγκροτημένος, με επάρκεια επιχειρημάτων, λάμψη ιδεολογικής υπεροχής και στιβαρότητα κατά την επικοινωνιακή αντιπαράθεση. Οι απλοϊκές προσεγγίσεις, διανθισμένες με περιορισμένης επάρκειας προσωπικές θεωρήσεις, περιορίζουν την δυναμική της διαμόρφωσης του κοινωνικού μετώπου που τελικώς θα καταστήσει την αριστερά κυβερνώσα πολιτική δύναμη.
Η συγκεκριμένη παρατήρηση έχει ιδιαίτερη σημασία αν αξιολογηθεί και υπό το πρίσμα της αμφιλεγόμενης πολιτικής πρακτικής που ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ, αλλά και της παραδοσιακά αποκρουστικής και προδοτικής πολιτικής τακτικής του ΚΚΕ.
Κατά τον ίδιο χρόνο, πρέπει να αντιμετωπίζονται με ομοιογενή επικοινωνιακή επάρκεια και οι δωσίλογοι και οι επίδοξοι Εφιάλτες. Συνεπώς, πρέπει τα πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν διαθέτουν επιστημονική συγκρότηση, επάρκεια λόγου και επιχειρημάτων και πραγματική στιβαρότητα σκληρής επικοινωνιακής αντιπαράθεσης, να απέχουν από την εκπροσώπηση του κόμματος, γιατί μόνον καλές υπηρεσίες δεν προσφέρουν στην αξιοποίηση της κοινωνικής δυναμικής του και της ιδεολογικής του υπεροχής.
Ας στρατευθούν σε αφανείς τομείς πολιτικής δράσης, που απαιτούν πολιτικές αξίες, ιδεολογική καθαρότητα και κοινωνική γενναιότητα, αλλά συγχωρούν την ανεπάρκεια των επιχειρημάτων και την αδυναμία άρθρωσης μεστού και αποτελεσματικού ή επιστημονικού πολιτικού λόγου.
Ανάρτηση  στο  ΘΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 

11 σχόλια

  1. Στις 18 Ιουνίου δεν θα έχει το πασοκ ούτε τους μισούς βουλευτές εκεί, γιατί
    1) έρχεται το χαράτσι στη ΔΕΗ του 2012 στους λογαριασμούς, ενώ
    ξέρεις ότι δεν μπορούν να το πληρώσουν 1, 5 εκατομμύρια άνθρωποι, αυτό
    του 2011
    2) Άρχισαν οι φορολογικές δηλώσεις, ΚΑΝΕΙΣ δεν παίρνει επιστροφή με τα νέα τεκμήρια και τα μειωμένα αφορολόγητα, αλλά τους έρχεται να πληρώσουν και φόρους 500 , 1000 και άνω ευρώ, εκεί που πέρσι δεν πλήρωναν, αλλά έπαιρναν επιστροφή !
    3) Έρχονται οι αναδρομικές μειώσεις σε συνταξιούχους τον Ιούνιο, ενώ όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι με το ενιαίο φτωχολόγιο, έχουν χάσει από 500 έως 1.500 ευρώ το μήνα.
    4) Αυξάνεται ραγδαία η ανεργία, ενώ σε λίγες μέρες καταρρέουν οι κλαδικές συμβάσεις και έρχονται νέες μειώσεις παντού.
    5) Η αγορά δεν κινείται, ο τουρισμός δεν κινείται, λόγω της πολιτικής που εφάρμοσε ο κ. Βενιζέλος και όλα τα σπίτια δεν έχουν ρευστό, αλλά αντιθέτως ξοδεύουν τις καταθέσεις για να πληρώνουν φόρους, έκτακτες εισφορές και χαράτσια
    6) Έρχονται και οι παλιοί φόροι στα ακίνητα, οπότε η πλειοψηφία του 13, 1 % που ψήφισε πασοκ θα αλλάξει κόμμα, μη αντέχοντας αυτή τη φορολαίλαπα. Σάπισε την Ελλάδα, σάπισε το κόμμα, σάπισαν οι Έλληνες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έσοδα του κράτους έπεσαν στο μισό το μήνα Απρίλιο. Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν βουλιάξει και θα χρειάζονται και άλλα μέτρα. Αυτή είναι η αλήθεια.

    O ΣΥΡΙΖΑ, στο βωμό μιας διαφαινόμενης ( αλλά όχι σίγουρης ) πρωτιάς, θυσίασε την ευκαιρία να παίξει κυβερνητικό ρόλο και να ανατρέψει το μνημόνιο με στροφή στην ανάπτυξη και στην άμεση ανακούφιση των ασθενέστερων στρωμάτων.

    Τώρα αυτή την ευκαιρία έχει η ΝΔ, η οποία μπορεί να ζητήσει τη στήριξη Ανεξάρτητων Ελλήνων και Δημ. Αριστεράς, που δέχονται το ευρώ και ζητούν ΑΜΕΣΗ αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, χωρίς κατάρρευση της οικονομίας με νέες εκλογές σε 1,5 μήνα ! Ας αλλάξουν 10 τομείς της οικονομίας που συμφωνούν και, αφού σταθεροποιήσουν την οικονομία και την ανάπτυξη,και τη ΑΜΕΣΗ προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων, και τις αλλαγές στο μνημόνιο και στις δανειακές συμβάσεις, ας κάνουν μετά εκλογές. Δεν υπάρχουν χώροι για εγωισμούς και προσωπικά κίνητρα και προσωπικές αντιπαραθέσεις. Σε 1,5 μήνα, τίποτα μπορεί να μην είναι όρθιο.

    108+33+19= 160 ( και + 41 αν δεχτεί και ο χαρατσοΒενιζέλος ψήφο ανοχής )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    Η ΕΥΡΩΠΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΔΩΣΤΕ ΕΛΠΙΔΑ, ΚΑΝΤΕ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΝ, ΜΕ ΤΟ 10,6% ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ. ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καμμένο, άκουσε τη φωνή του Αλαβάνου, πάρε την ευθύνη της εξουσίας με βάση το οικονομικό πρόγραμμα των Ανεξάρτητων και οδήγησε την Ελλάδα σε ανάπτυξη και μερική αλλαγή των όρων μνημονίου και δανειακών συμβάσεων. Σχημάτισε κυβέρνηση ειδικού σκοπού με ΝΔ και Δημ. Αριστερά και σώστε τους Έλληνες. Τώρα η Ευρώπη ακούνε και δέχονται κάποιες αλλαγές. Τώρα, πριν είναι αργά για όλους μας.

    Μήνυμα Αλαβάνου σε Τσίπρα πως ''η Αριστερά οφείλει να πει στην κοινωνία πως έξοδος της Ελλάδας από το Μνημόνιο οδηγεί στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με μια επώδυνη διαδικασία''.

    Σε σημερινό του άρθρο ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί πως ''Σε μια χώρα εξαρτημένη η σωστή ή λαθεμένη εκτίμηση για τις κατευθύνσεις και τα όρια των Μεγάλων Δυνάμεων (από τη δεξιά για να ευθυγραμμιστεί, την αριστερά για να εναντιωθεί) οδηγεί από τον θρίαμβο μέχρι την πανωλεθρία''.

    Ο Αλαβάνος τονίζει :'' Και με τον Ολάντ και τις προθέσεις του για ανάπτυξη και με ένα «όχι» των Ιρλανδών στο ευρωσύμφωνο, τα όρια τροποποίησης των όρων των δανείων είναι ελάχιστα και σε δευτερεύοντα σημεία, που δεν μπορούν να απαντήσουν στις άμεσες ανάγκες και στην κλιμακούμενη οργή του λαού. Δυνατότητα κατάργησης του μνημονίου δεν υπάρχει παρά μόνο εκτός Ευρωζώνης. Μια λάθος εκτίμηση εδώ για τα περιθώρια ευλυγισίας της Γαλλίας ή της Γερμανίας μπορεί να αποβεί μοιραία''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΑΘΡΟλάγνε...πούσταρε με ΑΙDS
    ο Τσίπρας μας έφερε ώς ΕΔΩ ______

    Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωνε στο κέντρο των Σκοπίων...

    "Η νεολαία του Συνασπισμού διαδήλωσε στο κέντρο των Σκοπίων
    *Για το δικαίωμα της ΠΓΔΜ να χρησιμοποιεί την ονομασία "Μακεδονία"(!)
    * Το δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού.. !!
    * Την επιστροφή πολιτικών προσφύγων απ'την Πγδμ..
    * Την αναγνώριση "μακεδονικής" μειονότητας στην....Ελλάδα κλπ."

    (Greece Salonika 18/5/'08)

    Καλή η... αντιμνημονικακή ρητορική ακόμα καλύτερη η προώθηση του κ.Τσίπρα περίπου ως νέου .."Ανδρέα Παπανδρέου του '81" αλλά για να έχουμε σφαιρική εικόνα και ολοκληρωμένη άποψη καλό θα ήταν να ακούσουμε κάποτε τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και στα εθνικά θέματα.
    Mη θεωρηθεί πως θέλουμε να πλήξουμε το Συνασπισμό ή πως παίζουμε κάποιου είδους παιχνίδι τώρα που η αριστερά είναι ένα βήμα πριν τη δημιουργία δικής της κυβέρνησης.

    Απλώς ως δυνητικοί ψηφοφόροι του κ.Τσίπρα απαιτούμε να γνωρίζουμε τις απόψεις που πρεσβεύει -και- σε όλα τα Εθνικά θέματα..
    Άλλωστε οι επιπτώσεις απ΄τη στάση που θα κρατήσει η επόμενη κυβέρνηση στα Εθνικά θέματα ίσως να διαρκέσουν περισσότερο ...ακόμα και απ'την οικονομική κρίση.

    ** Θυμηθείτε τι ακριβώς συνέβει στις 18/5/2008 στα Σκόπια πατώντας εδώ:
    http://greece-salonika.blogspot.com/2008/05/sugababesdeutsche-telecom.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι μιζέρια που μας περιμένει
    μέτρα

    Μ Α Λ Α Κ Α....ΕΕ...ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΕ ΜΑΛΑΚΑ
    ____________________________
    ΙΣΟΤΙΜΙΑ χρεοκοπημένης ΔΡΑΧΜΗΣ
    στην ..καλύτερη
    1.500 δρχ = 1 ευρω.

    όχι των αλλων.


    Πρακτοράκο ώραία σύγκριση
    την σκέφτηκες πολύ μόγγολε
    απο το Καζακτσάν

    και μην παραμυθιάζεσαι ότι θα τρώς απο τον κάδο σκουπιδιών

    Γιατί αν ξεβρακωθούμε με πληθωριστικό νόμισμα
    χρωστόντας σε όλον τον Πλανήτη Γή
    ΗΛΙΘΙΕ

    ούτε σκουπίδια δεν θα υπάρχουν στους κάδους.

    ΜΟΝΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ
    και όσο έχουν και ρεύμα ακόμη
    σύντροφε απο την Γεωργία του Κακιασβίλι

    ΜΑΛΑΚΑ...εε μαλακισμένε Μ Α Λ Α Κ Α

    ΣΚΟΥΠΙΔΙ μολυσματικό ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SIΤΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙς ΤΩΝ 12 ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ...ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ ...ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΓΙΑ ΜΟΥΣΟΥΚΛΜΑΝΟΥΣ ΘΡΑΚΗΣ , ΓΙΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΛΠ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΙ 9 ΑΠΌ ΤΙς 12 ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν οι άτιμοι μιλάνε για τιμή.

    Μας κατηγορούν επίσης, ότι εμείς επιβουλευόμαστε την τιμή.

    Βλέπετε, όλοι αυτοί οι «ηθικοί», που όταν περπατάνε μπερδεύουνται τα κεφάλια τους στα σύρματα, μιλάνε για τιμή!

    Αυτοί που πούλησαν τις γυναίκες και τις αδελφές στον κατακτητή, για να κάνουν τα νταραβέρια μαζί του και μας σκλάβωσαν διπλά, αυτοί πάνε τώρα να μας πείσουν ότι είναι οι κέρβεροι της τιμής και της ηθικής.

    Με αυτά τα μέσα προσπαθούν να εξαπατήσουν το λαό για να συνεχίσουν το ξεζούμισμα και την εκμετάλλευση του. Και πολλές φορές το καταφέρνουν αυτό και μας πείθουν μάλιστα ότι έτσι είναι όπως τα λένε.
    Πάρτε ένα παράδειγμα, απ' αυτό που γίνεται στα χωριά:

    Ο χωριάτης καπνίζει τον καπνό που παράγει ο ίδιος. Μα τον πείσανε ότι αυτός είναι λαθραίος. Κι ο ίδιος ο χωρικός σου λέει ότι καπνίζει λαθραίο καπνό. Λες και δεν τον έσπειρε αυτός στον τόπο μας, αλλά τον έφερε από την Αμερική. Όπως βλέπετε λοιπόν κι ο ίδιος ο χωριάτης το πίστεψε, πως ο καπνός του είναι «λαθραίος».

    Η αντίδραση δεν σταματά σε τίποτα μπροστά προκειμένου να εξαπατήσει το λαό, χρησιμοποιώντας γι αυτό όλα τα μέσα, όλη τη συκοφαντία και το ψέμα. Μα αυτές οι συκοφαντίες στην ύπαιθρο, όπου μας είδανε και μας νιώσανε, έγιναν συντρίμμια.

    Στις πόλεις θα γίνει κι αυτού το ίδιο.

    Σε λίγες μέρες θα δείτε κι εσείς μόνοι σας την πραγματικότητα.
    Γιατί ο δικός μας σκοπός είναι ένας:

    Πώς θα ζήσει καλύτερα ο λαός μας!


    ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τζωωωων, που είσαι λούγκρα μου???

    Γλείφεις καλά τα χρυσά αρχίδια του άεργου μεγαλοτζακιού από τη Μεσσηνία???

    Κωλόγερε, δεν έχεις να φας και χειροκροτείς τα "τζάκια"???

    Να ρωτήσω κάτι??

    Το Πολιτικό Πτώμα, ο κωλοτούμπας Σαχλαμαράς, γιατί έχει αυτήν την χεσμένη φάτσα, αυτό το θλιμμένο ύφος, σαν να τον πάτησε ελέφαντας???

    ΠΡΟΣΟΧΗ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΖΟΜΠΙ!

    ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!

    Το Πολιτικό Πτώμα - ο κωλοτούμπας διαρκείας, κ. Σαμαράς, καλεί σε... Κεντροδεξιό μέτωπο (!?!)

    Μα πόσο ανεγκέφαλοι κωλοτούμπες είναι επιτέλους εκεί στη Συγγρού???

    Δεν πήραν το μήνυμα??? Δεν κατάλαβαν ότι είναι τελειωμένοι, οι καταστροφείς της χώρας!!!

    Μπένυ "σάπιε" και "Κομανέτσι" Σαμαρά... ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΚΡΟΙ!!!!

    Στις επόμενες εκλογές θα καταβαραθρωθείτε, θα εξαφανιστείτε από τον πολιτικό χάρτη!!!

    Στις επόμενες εκλογές ο Τσίπρας θα σας πάρει ΚΑΙ τα σώβρακα!!!

    Τζων $$$$$$$$$, πουτάνας γιέ, δεξιό αρχίδι της Συγγρού, τώρα που τα σκάτωσε ο κωλοτούμπας σου, ερωτοτροπείς με τη Χ.Α., έέέ?

    Και μην λες ψέματα παλιοαρχίδι, ότι ψήφισες Καμμένο, γιατί θα σε πάρουν με τις πέτρες...

    Τζων $$$$$$, ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ, ΔΕΞΙΑ ΒΡΩΜΟΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ!

    Τζωωων, ΕΓΕΡΘΗΤΩ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΗΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ομοβροντία οι απειλές, αλλά ο λαός δεν ..χαμπαριάζει !
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Τσίπρας: δεν πάω στη σύσκεψη.
    Καμμένος: δεν μιλάμε με τη ΝΔ, διαψεύδουμε τις φήμες...

    Οι απειλές για έξοδο από το Ευρώ, την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. δίνουν και παίρνουν.
    Δεν υπάρχει Ευρωπαίος αξιωματούχος, που να μην προετοιμάζει για "Αλβανοποίηση".
    "Προειδοποίηση και από το Eurogroup", "Κίνδυνος για την οικονομία", "Ακρόπολη Αντίο" κλπ, είναι συνηθισμένοι τίτλοι.
    Κι όμως!
    Ο Ελληνικός λαός, δείχνει να αγνοεί πλήρως όλες τις προειδοποιήσεις, από όπου κι αν προέρχονται και επιζητά την... καταγγελία των συμβάσεων και την άμεση κατάργησή τους.
    Το κακό είναι, ότι οι πολιτικές δυνάμεις που υπόσχονται την καταγγελία, λεονταρίζουν.
    Κάνουν σαν τα σκυλιά που γαβγίζουν από μακριά κι όταν πλησιάζουν βάζουν την ουρά στα σκέλια.

    Άρα, το μόνο που μόνο που μένει, είναι να δώσει ο λαός ξεκάθαρη εντολή,
    με πολύ μεγάλη πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ ή στον Καμμένο, να εφαρμόσουν στην πράξη τις "καταγγελίες".
    Να δώσει διακόσιους βουλευτές στον Τσίπρα στις 17 Ιουνίου, ούτως ώστε, πρωί πρωί με τη δροσούλα, στις 18 Ιουνίου, να καταγγείλει τα μνημόνια, να διαγράψει μονομερώς το χρέος και να κάνει όλα τα ηρωικά που υπόσχεται.
    Μπορεί όντως να υπάρχει άλλος δρόμος, μπορεί όντως να μπλοφάρουν οι Ευρωπαίοι.
    Μπορεί να μπλοφάρει ο Τσίπρας και να μην κάνει τίποτε, παρά μια τεράστια κωλοτούμπα και να το γυρίσει το κλαρίνο κι αυτός σε επαναδιαπραγμάτευση, σωστό timing κλπ.
    Δεν μένει παρά να το δούμε.
    Το χρωστάμε στην ιστορία.
    Αν δεν το ζήσουμε, θα μείνουμε με την απορία: τι θα γινόταν αν τους αγνοούσαμε όλους;
    Επομένως, επειδή το μήνυμα του λαού είναι σαφές και συνεχίζει να είναι αντιμνημονιακό, κανείς Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης δεν δικαιούνται να παλεύουν να κάνουν κυβέρνηση,
    με τη λογική του ότι θα καταστραφούμε αν απομονωθούμε.
    Ας το δοκιμάσουμε.
    Και γαία πυρί μιχθήτω !

    1.500 ΔΡΧ = 1 ΕΥΡΩ ή σχεδόν 1 ΔΟΛΛΑΡΙΟ
    ζωή σε λόγου σας
    αμήν +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΕΓΚΑΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ.

    ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΦΤΙΑΞΟΥΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ 168 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,ΑΝΕΤΗ ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ,

    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ

    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ

    ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

    ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΚΟΡΜΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,

    ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΜΠΟΝΟΥΣ 50 ΕΔΡΩΝ,

    ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΗΜΑΡ

    ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠ'ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ,ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΝ ΑΟΖ,ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ 2,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!!

    ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 170 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΟΡΑΤΗ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΛΥΣΗ!!!

    ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΟΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ.

    ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΕΤΑ.

    ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΤΟΠΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση