GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολιτική μόχλευση από αριστερά και εθνικός εγωισμός…

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου.  Η προοδευτική οντότητα στην προσπάθεια της να βιώσει βαθιά την ηδονή του «Είμαι», οφείλει να δομήσει ένα απ...

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου.
 Η προοδευτική οντότητα στην προσπάθεια της να βιώσει βαθιά την ηδονή του «Είμαι», οφείλει να δομήσει ένα απομυθοποιητικό «Υπάρχω». Αυτό την απελευθερώνει κοινωνικά. Το μυστικό λοιπόν είναι να ξεκινήσει κανείς αποκαλύπτοντας άφοβα τον εαυτό του, προχωρώντας στην απομυθοποίηση των πολιτικών σχέσεων που ορίζουν το «Υπάρχω» του, για να καταλήξει το «Υπάρχω» να απομυθοποιεί το «Είμαι». Κάπως έτσι η ζωή αποκτά προοδευτικό νόημα και σε διατηρεί φρέσκο σαν παιδί και ταυτόχρονα ώριμο για καινοτόμο δημιουργία. Η χώρα μας σήμερα δεν μπορεί να υπάρξει σε ένα έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, υψηλής πολυπλοκότητας, δίχως καινοτόμο δημοκρατική πολιτική στην συγκρότηση του «Είμαι» της. Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επαναπροσδιοριστεί στον κόσμο δίχως να επισυμβεί προηγουμένως προοδευτική-κοινωνική μόχλευση του πολιτικού συστήματος.   
Όσοι προσέφεραν νόημα στον κόσμο παρέμειναν δημιουργικοί νέοι μέχρι τον θάνατο τους, ασχέτως αν ήταν βοσκοί, αγρότες, τεχνίτες, επιστήμονες, πολιτικοί, καλλιτέχνες ή φιλόσοφοι. Η διαδικασία παραγωγής νοήματος μέσω της καινοτομίας, είναι μια ηδονική περιπέτεια. Σήμερα καταντήσαμε αυτό να υποκαθίσταται από μια αγοραία ψευδαίσθηση της ηδονής: «επίλυση προβλημάτων» το λένε και καταστρέφουν την πιθανότητα της προοδευτικής εξέλιξης των κοινωνιών. Η λύση είναι πάντα μέσα στο πρόβλημα, ποτέ έξω από αυτό. Ο κυρίαρχος παγκοσμιοποιημένος πολιτισμός μας (:οικονομισμός σε αντίθεση με την βιοοικονομία) αναζητεί την λύση έξω από το πρόβλημα παίζοντας με το παιχνίδι του Αρχιμήδη, το οποίο όμως δεν καταλαβαίνουν… τον μοχλό του: «Πα βω και χαριστιωνι ταν γαν κινησω πασαν» - (Που να σταθώ και με ένα μοχλό να κινήσω τον κόσμο ολόκληρο)! Αυτό το παιχνίδι σήμερα αποκαλείται αναζήτηση του «Leverage Factor». Μόνον που ελάχιστοι κατανοούν ότι ο μοχλός του Αρχιμήδη ήταν μέσα στο σύστημα που ορίζει το πρόβλημα. Ο μοχλός είναι μέρος του προβλήματος, δηλαδή. Ο Αρχιμήδης υπήρξε αυτό το τεράστιο Κεφάλαιο για την ανθρωπότητα, διότι ήταν μέσα στο πρόβλημα και ο ίδιος, αναζητώντας διαρκώς λύση για τον εαυτό του, ο οποίος ένοιωθε ασφυκτικά μέσα σε αυτό. Δεν εύρισκε λύσεις ο Αρχιμήδης σε απομονωμένα προβλήματα, καθιστούσε τον εαυτό του μέρος του προβλήματος. Και αυτό, στον βαθμό που πραγματοποιείτο με επιτυχία, προσέφερε αναπόδραστα, σαν από θαύμα την λύση και την απελευθέρωση του εαυτού από το πρόβλημα: «Εύρηκα, Εύρηκα»…Είμαι ελεύθερος, διότι υπήρξα μέρος ενός προβλήματος που τώρα δεν υπάρχει, καθώς απομυθοποιήθηκε, λύθηκε.
Φίλοι, αυτό είναι το μυστικό της προόδου. Σύμφωνοι, αποτελεί μια στιγμιαία ύβρι, προς τον θεό, αλλά σαν πάνσοφος και φιλεύσπλαχνος που είναι, ίσως μας συγχωρήσει για το αμάρτημα! Στην αρχαιοελληνική Τραγωδία ποτέ οι θεοί δεν συγχωρούσαν τον υβριστή ήρωα, αλλά ας ελπίσουμε ότι μέχρι σήμερα κάτι άλλαξε στην πολιτική τους! Δεν το πιστεύω, έτσι το λέω για να τους καλοπιάσω!
Όταν λέμε λοιπόν «Leverage Factor» για τις εκλογές, θεωρείστε ότι μιλούμε για κάποιο καταλύτη και όχι για έναν (εξωτερικό) μοχλό. Αναφέρομαι στην εσωτερική μόχλευση ενός συστήματος για να επιτευχθεί μια κρίσιμη μεταβολή, που θα επιλύει το πρόβλημα διακυβέρνησης στην Ελλάδα, ορίζοντας εκ νέου το φαινόμενο ηγεμονίας στην χώρα. Ε, αυτόν τον «Leverage Factor», αποκαλούσα αριστερή διακυβέρνηση. Και πού είναι η ιδεολογία; Στη μορφή του καταλύτη που παίζει το ρόλο του εσωτερικού μοχλού: στις πολιτικές ιδιότητες του υλικού μόχλευσης, με άλλα λόγια. Σε αυτό που ορίζει την μορφή της μόχλευσης προς μια δημοκρατική και ελεύθερη κοινωνία, η οποία να στηρίζεται στην πολιτική συμμετοχή, στον απολογισμό, στην αξιοκρατία, στην διαφάνεια και τον κοινωνικό έλεγχο. Να, γιατί υποστήριξα την αριστερά. Για να καταστεί «Leverage Factor» εντός του πολιτικού συστήματος (με την ευρεία έννοια) προς μια νέα μεταπολίτευση με δημοκρατικά ριζοσπαστική κατεύθυνση και σοσιαλιστικά χαρακτηριστικά. 
Ξέρω ότι ξενερώσατε οι περισσότεροι. Πάει ο μύθος που υπηρετούσα! Πάει το ιδεαλιστικό «είμαι» μου, θάφτηκε στο ματεριαλιστικό «υπάρχω» μου: στην απομυθοποίηση του ιδανικού, στην κατάρρευση της αυθεντίας! Άσε που δεν μπορώ να φωνάξω … Εύρηκα, Εύρηκα, καθώς ο καταλύτης (μου) είναι στα χαρτιά και μπορεί να μείνει για πάντα εκεί, αν ο ψηφοφόρος και οι ηγεσίες της αριστεράς δεν μπουν στο πρόβλημα παρέα με την αφεντιά μου, κατανοώντας την ανάγκη σε αυτή την κρίση να υπάρξει ένας «Leverage Factor» από αριστερά.
Μα, ο «Leverage Factor» ήταν πάντα ο λαός, ίσως αντιτάξεις! Κι εγώ τι λέω, ότι είναι ο θεός; Ο λαός είναι, με την μορφή του εκλογικού σώματος στην περίπτωσή μας, ο οποίος για να λειτουργήσει καταλυτικά θα πρέπει να έχουμε και κατάλληλη πολιτική υποδομή για την μόχλευση και το τελευταίο είναι πρόβλημα των κομματικών ελίτ. Ως «Leverage Factor», δεν εννοείται ο λαός δίχως την προοδευτική ηγεσία του. Όπως δεν μπορείς να λες «είμαι εδώ για να αφανίσω τον εχθρό του λαού» και να εννοείς ότι «θα υπάρχω όπως είμαι, όσο υπάρχει ζωντανός ο εχθρός μου». Διότι, είναι ο «εχθρός» σου που σε ορίζει σε αυτή την περίπτωση και εάν δεν θέλεις να αλλάξεις εσύ, δεν θέλεις στην πραγματικότητα να σβήσει και ο «εχθρός» σου. «Είσαι» όσο υπάρχει ο «εχθρός» σου και έτσι δεν μπορείς να λειτουργήσεις σαν «Leverage Factor», αλλά αποκλειστικά σαν αντίθετος πόλος, στο πλαίσιο μιας ισορροπίας, η οποία τείνει στην καταστροφή και όχι στην δημιουργία. Για να υπάρξεις προοδευτικά πρέπει να πάψεις να ορίζεις την αναφερόμενη ταυτότητα σου σε σχέση με εκείνη του «εχθρού» σου. Αν τον δεις ως αντίπαλο εντός ενός κοινού συστήματος, εντός του οποίου υπάρχεις και εσύ, τότε θα καταλάβεις την σημασία του «Leverage Factor». Μην (ισχυρίζεσαι ότι) ψάχνεις τον μοχλό έξω από το σύστημα, την στιγμή μάλιστα που ξέρεις και εσύ ότι τοποθετείς έντεχνα υπομόχλια μέσα στο σύστημα για να υπάρξεις ο ίδιος με την σημερινή σου ταυτότητα, δίχως μάλιστα με τα υπομόχλια αυτά να προκαλείς κίνηση ανατροπής του καθεστώτος! Είπαμε απομυθοποίηση, για να υπάρξει γνήσια ηδονή προόδου! Μην την φοβάσαι την απομυθοποίηση, αριστερέ όλων των αποχρώσεων και ιδεολογιών!
 Μα, ο Μαρξ είδε ως «Leverage Factor» την δικτατορία του προλεταριάτου! Τι να κάνει ο άνθρωπος, κουράστηκε από την διεισδυτική ανάλυση του συστήματος και της βιομηχανικής εποχής από κάλπαζε και μετά σε μια στιγμή αδιεξόδου, όταν κάτι έπρεπε να προτείνει για πολιτική δράση, βγήκε έξω από το πρόβλημα (όλες οι μεγάλες μορφές της ιστορίας των ιδεών έτσι την πάτησαν), στο εσωτερικό του οποίου ήταν καλά τοποθετημένος, και ανυπόμονα διέπραξε την ύβρι, πατώντας όμως έξω από το αναλυτικό σύστημα (του) …έτσι έγινε και αυτός τραγικός ήρωας! Ας αφήσουμε όμως τον «Leverage Factor» του Μαρξ στην άκρη (ασχέτως αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε), μια και δεν ταιριάζει σε εκλογές. Ας μην μπερδευόμαστε: για την πολιτικοοικονομική κρίση στην Ελλάδα μιλάμε και όχι για την κρίση του καπιταλισμού, γενικώς. Για προοδευτική-κοινωνική μόχλευση μέσω κοινοβουλευτικών εκλογών μιλάμε και όχι για την παγκόσμια μόχλευση ανατροπής του ηγεμονικού (νεοφιλελεύθερου) μοντέλου που έχει κυριαρχήσει στον κόσμο. Εδώ αναφερόμαστε σε άλλο σύστημα υπό δυνητική μόχλευση. Μα, δεν είναι σύστημα (ένα είναι το σύστημα, ο καπιταλισμός), αυτό είναι ένα μικρό υποσύστημα! Σύμφωνοι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι έστω και μια μικρή ποιοτική μεταβολή (αριστερή μεταβολή) στην πολιτική σύσταση του υποσυστήματος, δεν μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης σε ένα ευρύτερο σύστημα με επιπτώσεις που δεν γνωρίζεις εκ των προτέρων. Σε αυτή τη στενή έννοια του «Leverage Factor», αναφέρομαι και τον ορίζω αντικειμενικά εντός του κοινοβουλευτισμού της συγκυρίας. Δυνητικά το εννοώ, έχοντας συνείδηση πού βρισκόμαστε στην Ελλάδα και ποιο είναι το πλαίσιο αντικειμενικοτήτων. Δεν ξέρω αν θα λειτουργήσει. Όμως, εδώ ανεχτήκαμε να γίνουμε πειραματόζωα των χρηματαγορών, φοβόμαστε να κάνουμε επιτέλους και ένα πείραμα αριστερής διακυβέρνησης; Στο κάτω-κάτω αποκλείεται να το πάρει προσωπικά ο Μαρξ!
Αρκεί όλες οι αριστερές δυνάμεις να συμφωνήσουν σε κάτι: αν ο λαός τους δώσει εκλογική δύναμη, να την χρησιμοποιήσουν για να σχηματίσουν με ενωτική διάθεση διακυβερνητικό «Leverage Factor». Η αριστερά με σωφροσύνη θα πρέπει να πει το ελάχιστο τούτες τις ώρες: Με τα χέρια μας ενωμένα και από κοινού θα κινήσουμε τον μοχλό της δημοκρατικής εξέλιξης του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα. Θα συνεργαστούμε σε μια κατεύθυνση εκδημοκρατισμού και χειραφέτησης της ελληνικής κοινωνίας. Θα κρατήσουμε από την ίδια μεριά τον μοχλό της ιστορίας μετεκλογικά, αγωνιστικά και δίχως να ισοπεδώσουμε τις ιδεολογικές διαφορές μας. Αν ο λαός δώσει επαρκή δύναμη στην αριστερά (κομμουνιστική και μη-κομμουνιστική), αυτή θα χρησιμοποιηθεί ως ισχυρός «Leverage Factor» για την διαμόρφωση μιας νέας πλουραλιστικής, αντιμονοπωλιακής, διακυβέρνησης που θα κινήσει τον τροχό της ιστορίας στην Ελλάδα, εκτός του μονόδρομου που χάραξε και χαράσσει ο δικομματισμός με τον γνώμονα και τον διαβήτη της τρόικας.
Τούτο όμως σημαίνει ότι η αριστερά θα αντιλαμβανόταν τον εαυτό της ως στοιχείο του προβλήματος διακυβέρνησης της χώρας, ως παράγοντα μόχλευσης του καθεστώτος και όχι ως δήθεν εξωτερικό παρατηρητή. Ο «Leverage Factor» έχει λειτουργική σημασία στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες εντός του κυβερνητικού πυρήνα λήψης των αποφάσεων και ευρύτερα εντός του συστήματος διακυβέρνησης – εντός των οργάνων του κράτους, όπως λέγαμε παλαιότερα Ο «Leverage Factor» με την μορφή της αντιπολίτευσης, σε μορφές πολιτευμάτων όπως το δικό μας, δεν έχει κρίσιμη σημασία, σπανίως μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά δυστυχώς. Η αντιπολίτευση στο σύστημά μας νομιμοποιεί θεσμικά την κυβέρνηση, δεν κάνει πολιτική μόχλευση στο καθεστώς. Μην αρχίσουμε πάλι τα παιδιάστικα: κακώς δεν έχει, κακώς δεν κάνει κλπ. Κακώς, κάκιστα δεν έχει, αλλά έτσι είναι. Με τις εκλογές δεν κάνεις επανάσταση. Η κρίση διακυβέρνησης στην Ελλάδα, από κανέναν δεν προτάθηκε να αντιμετωπιστεί εξωθεσμικά, επαναστατικά. Η Επανάσταση προϋποθέτει επαναστατική οργάνωση - και όχι διακηρύξεις επαναστατισμού - ενώ εμείς μιλάμε για νέα κοινοβουλευτική οργάνωση με τις λαϊκές δυνάμεις να καταστούν «Leverage Factor», για προοδευτική αλλαγή και απαλλαγή από αυτούς που μόχλευσαν τα πολιτικά πράγματα προς την χρεοκοπία, την φτωχοποίηση, την υποτέλεια και την οπισθοδρόμηση της ελληνικής πολιτείας και κοινωνίας.
Ας μην αλλάζουμε διαρκώς τα επίπεδα και το πλαίσιο αναφοράς, θα ζαλισθούμε! Αν παραμείνεις στο επίπεδο «τι θα πρέπει να είναι (είμαι), πώς θα υπάρξει (υπάρξω)», που αναπαριστά το επίπεδο ιδεολογίας, παραγνωρίζοντας τις αντικειμενικές συνθήκες εντός των οποίων αναπτύσσεται η συγκεκριμένη πολιτική δράση, τότε εμφανίζεσαι να «είσαι» αυτό που δεν είσαι λειτουργικά στην πραγματικότητα. Το «είμαι» συγκρούεται με το «υπάρχω» και αυτό φίλοι είναι μια αντίφαση που σε αποδομεί πολιτικά και σε ακυρώνει από την πιθανότητα να καταστείς «Leverage Factor» υπέρ των λαϊκών συμφερόντων. Το «θα πρέπει» δεν είναι πολιτικός στόχος, είναι ιδεολογικοποιημένη κοσμοαντίληψη, σύστημα με την έννοια του σύμπαντος. Με το «θα πρέπει» δεν κάνεις πολιτική, κανείς δεν έκανε ποτέ! Το «θα πρέπει» στην ιδανικότερη περίπτωση εμπνέει για στρατηγική, για το «πρέπει». Και το «πώς πρέπει» συνδέεται με τον «Leverage Factor», όπως τον προσδιόρισα.
 Όλα αυτά πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό αποτελούν συνείδηση της αριστεράς που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα την Ελληνική κρίση, με τα μάτια στραμμένα στον 21ο αιώνα. Διακρίνω σχετικό προβληματισμό από τους αναρχικούς, έως τους κομμουνιστές και τους φιλελευθέρους αριστερούς. Πέραν των προεκλογικών κορωνών, η αριστερά εμφανίζεται ικανή να διακρίνει το επίπεδο ιδεολογίας από εκείνο της πρακτικής πολιτικής, εντός του οποίου έχει έννοια το concept «Leverage Factor». Και μην αναρωτιέστε κάποιοι αν υπάρχει αριστερά! Αριστερά είναι ο κάθε άνθρωπός που αγωνίζεται για την ισότητα και την ελευθερία σε έναν κόσμο, ο οποίος ίσως ποτέ να μην μοιάσει σε παράδεισο (:ιδεολογία), αλλά σίγουρα δεν θα πρέπει να μεταβληθεί σε κόλαση, με όρους φυσικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς. Τούτη η αριστερά του 21ου αιώνα διαθέτει σήμερα ήθος, γνώση και πνοή για να γίνει «Leverage Factor» στην ελληνική κρίση διακυβέρνησης. Η αριστερά, στο σύνολο της, μπορεί να γίνει μοχλός πολιτικής, προοδευτικής, δημιουργίας και ποιοτικής ευημερίας αρκεί να το θελήσει ο λαός σε αυτές τις εκλογές. Ας βοηθήσουμε όλοι μέσω της απομυθοποίησης της πολιτικής διαλεκτικής του 20ου αιώνα, να βιώσουμε την εμπειρία ενός αριστερού πειράματος σε ένα πλαίσιο «αντι-σημείωσης» του κοινωνικά σαρωτικού πειράματος του ΔΝΤ υπό τον δικομματισμό και την διαπλοκή.

Εμπιστευτείτε όλα τα αριστερά κόμματα. Με την ψήφο σας θα τα οδηγήσετε να γίνουν από κοινού «Leverage Factors». Και μην ξεχνάτε: Λαός στραβός δεν υπάρχει. Στο βαθμό που οι προοδευτικές-κοινωνικές δυνάμεις αρμένισαν προεκλογικά στραβά, με την ψήφος σας μπορείτε να τις «ισιώσετε». Δώστε τους την ευκαιρία να χαράξουν μια νέα μεταπολίτευση. Αν δεν το πράξουν θα χαθούν. Εμείς όμως σε κάθε περίπτωση θα έχουμε υπάρξει, προβάλλοντας στον κόσμο μιαν προοδευτική ταυτότητα και την διάθεση μας μέσω της χειραφέτησης να συμβάλουμε σε έναν 21ο αιώνα που δεν θα είναι κόλαση. Για έναν προοδευτικό εθνικό εγωισμό, αξίζει να καταστήσουμε την αριστερά ««Leverage Factor»…

10 σχόλια

  1. μια αντιμνημονιακη κυβερνηση
    θα ειναι ΠΟΛΥ χρησιμη
    ακομα και αν δεν καταφερει να αλλαξει την δανειακη συνθηκη..
    γιατι εχει μεγαλη σημασια
    η εσωτερικη κατανομη του κοστους προσαρμογης..

    το καθεστως εχει εξασφαλισει τους ανθρωπους του,τη νομενκλατουρα,
    σε θεσεις σε τραπεζες,εταιρειες,οργανισμους
    με απιστευτα λεφτα και προνομια
    (ραπανος εθνικης τραπεζας 400.000 το χρονο,προβοπουλος μερικα εκατομυρια το χρονο,μεχρι τους τελευταιους λογογραφους στα διαφορα γραφεια τυπου).
    αυτοι οι ανθρωποι δεν εχουν καταλαβει κριση,
    μας πουλησαν για να διατηρησουν το δικο τους πολυτελες lifestyle,
    και θα πρεπει να υποστουν το κοστος
    των ανοητων και προδοτικων επιλογων τους
    στην τσεπη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτούς δεν τούς έσωσε ο ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΚΑΡΑΤΣΑΦΕΡΗΣ..

    Για αυτούς ποιοι θα πληρώσουν; ποιος ΡΕΕΕΕΕ; είστε καταδικασμένοι εις ΘΆΝΑΤΌ .....ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΤΟ ΞΈΡΕΤΕ Η ΕΣΕΙΣ Η ΕΜΕΙΣ..ΤΕΛΟΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΊ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΛΊΣΤΑ ΑΛΗΤΕΣ... ΑΡΚΕΤΆ

    Υποσιτισμένα βρέφη και καρκινοπαθείς χωρίς θεραπείες!

    Στοιχεία σοκ για καρκινοπαθείς που δεν έχουν χρήματα να συνεχίσουν τη θεραπεία τους, για βρέφη που υποσιτίζονται λόγω έλλειψης χρημάτων των γονέων, αλλά και για μικρά παιδιά άρρωστα και παραμελημένα λόγω φτώχιας, έδωσαν στη δημοσιότητα οι γιατροί οι οποίοι εργάζονται σε 6 Ιατρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    Πρόκειται για περιστατικά οικογενειών στα οποία οι γιατροί κλήθηκαν να δώσουν λύσεις.

    Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν:

    - Κορίτσι 8 ετών με παραπεμπτικό από δημόσιο νοσοκομείο για μαγνητική εγκεφάλου (υποψία καρκίνου στον εγκέφαλο) με γονείς άνεργους και ανασφάλιστους.

    - Βρέφη υποσιτισμένα επειδή οι άνεργοι και ανασφάλιστοι γονείς τους έκαναν οικονομία στη δοσολογία του βρεφικού γάλακτος

    .- Άστεγοι που για να εισαχθούν σε ξενώνα φιλοξενίας έπρεπε να έχουν πιστοποιητικά από γιατρούς και να κάνουν εξετάσεις για ηπατίτιδα και Aids.

    - Ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο και δεν έχουν χρήματα για τη συνέχιση των θεραπειών.

    - Δεκάδες μεσήλικες με χρόνια νοσήματα (υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης. στεφανιαία νόσος κ.α.), που αίφνης έμειναν χωρίς ιατρική τακτική παρακολούθηση και χωρίς φάρμακα.

    - Έγκυες χωρίς καμία δυνατότητα για ιατρικό έλεγχο καθ΄ όλο το διάστημα της κύησης.

    Οι γιατροί έξι Κοινωνικών Ιατρείων τονίζουν σε ανακοίνωσή τους πως «όλα αυτά τα περιστατικά αποτελούν υγειονομική βόμβα που απειλεί ολόκληρη την κοινωνία και όχι οι κυνηγημένοι απόκληροι, τους οποίους η συγκεκριμένη πολιτική σκοπεύει να εγκλείσει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης...

    "Όλοι εμείς, γιατροί και αλληλέγγυοι πολίτες, καταγγέλλουμε την εφαρμοζόμενη πολιτική στον χώρο της υγείας που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων και συνοδεύεται - σε όσες χώρες εφαρμόστηκε - με μείωση κατά 10 χρόνια του μέσου όρου ζωής και αύξηση της βρεφικής - παιδικής και μητρικής θνησιμότητας.

    Τα τελευταία δύο χρόνια, από την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ και την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής, γινόμαστε μάρτυρες μιας ολοένα και μεγαλύτερης εξαθλίωσης ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας.

    Μιας εξαθλίωσης που είναι αποτέλεσμα της ραγδαίας και βίαιης επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας των πολιτών, με την ανεργία επίσημα να ξεπερνά το 21%, εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις να κλείνουν κάθε μέρα, με τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, με την απώλεια της ασφαλιστικής δυνατότητας, με την αύξηση των αστέγων, με την επιδείνωση των δεικτών υγείας και την κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών ( 2.500 αυτοκτονίες μέσα σε 2 χρόνια)

    ΜΕ ΠΟΣΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΘΈΛΕΤΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΤΕ ;

    Μπούτζουκας Θ.Τ Ηράκλειο Κρήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...οσα δεν λενε τα φερεφωνα οι εγκαθετοι οι ραγιαδες..ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030 προβλεπει τη σαρωτικη αλλαγη στην ασφαλιση ωστε να μειωθουν στο ελαχιστο οι δαπανες για την υγεια,να μειωθουν οι ασφαλιστικες δαπανες των εργοδοτων και να αυξηθουν οι εισφορες των αυτοαπασχολουμενων θα καταργηθουν σταδιακα θεραπειες ,ιατρικες εξετασεις και φαρμακα που μεχρι τωρα καλυπταν τα ασφλ.ταμεια. Αυτο θα φερει σαφη επειδεινωση στους ορους ζωης ολοκληρης της κοινωνιας..στελεχη του ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και συμφωνησε Ο ΑΝΤΩΝΟΒΑΓΓΕΛΗΣ και ολοι εμεις οι ραγιαδες..ασχετο..στην ΡΟΥΜΑΝΙΑ με το ΔΝΤ ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ 25% ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΤΑ 5,6 ΧΡΟΝΙΑ..ολε...ετσι στο ασχετο ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ-ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΕΦΟΠ-ΛΗΣΤΕΣ ... ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ-ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΟΚΑΤΣΕΛΟ-ΚΟΥΒΕΛΗ(ΔΕΚΑΝΙΚΙ) ΚΑΙ ΑΣ ΣΙΩΠΗΣΟΥΝ....ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόνο εμείς μπορούμε :
    - να αφήσουμε ορφανά 2000 οικογενειών από αυτοκτονίες!
    - να βάζουμε χαράτσια και έκτακτες εισφορές και να μην μπορείτε να αγοράσετε βασικά είδη διατροφής και να ξεπληρώσετε τα δάνεια σας, όπως σας κάνουμε κατάσχεση μισθων, συντάξεων, καταθέσεων,ακινήτων !
    - να αφήσουμε 1,2 εκατομμύρια άνεργους και να στείλουμε άλλους τόσους μετανάστες στο εξωτερικό !
    - να φορολογήσουμε αύριο και τα οικόπεδα, αγροτεμάχια, καταθέσεις, ενοίκια και να διπλασιάσουμε τις αντικειμενικές αξίες, ώστε να πληρώνετε ακόμα μεγαλύτερους φόρους!
    - να κόψουμε όλα τα κοινωνικά, τριτεκνικά, πολυτεκνικά επιδόματα
    - να έχουμε στείλει 200.000 ανθρώπους στα συσσίτια
    - να σας θεωρούμε τόσο βλάκες, ώστε να ελπίζουμε ότι θα μας ξαναψηφίσετε για να αυξήσουμε την ύφεση, την ανεργία και τους θανάτους λόγω κρίσης και μνημονίου !
    - να παραβιάζουμε 2 χρόνια το Σύνταγμα και τους νόμους, να ραντίζουμε εκατομμύρια Έλληνες με χημικά και ξύλο!
    - να σας καταργήσουμε όλο το αφορολόγητο για τα παιδιά και τις εκπτώσεις φόρου, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ !

    Είμαστε "αληθινοί άνθρωποι" ! Εμπιστευτείτε μας. Σας καταστρέψαμε, αλλά μόνο εμείς μπορούμε να σας σώσουμε, στέλνοντάς σας νωρίτερα στη Βασιλεία των Ουρανών !

    πασοκ,ποτέ κανείς δεν εξαπάτησε τόσους ανθρώπους μέσα σε 32 χρόνια !

    πασοκ, δύναμη βαζελίνης. Για 4 χρόνια, είναι τόσα τα μέτρα, ώστε θα σας χρειαστεί μπόλικη για "λάδωμα παχέος εντέρου" ! 1 χρόνο σας "πηδούσε", φανταστείτε τι έχει να γίνει τη Δευτέρα, αν πάρει κάνα υπουργείο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όποιος σκοπεύει να ψηφίσει πασοκ, πρέπει να ξέρει ότι με τη ψήφο του εγκρίνει τα παρακάτω μέτρα που έχει ήδη συμφωνήσει ο κ. βενιζέλος ή είναι στη κρυφή ατζέντα. Σήμερα διέρρευσε ότι τα έσοδα του Απριλίου δεν πήγαν καλά, οπότε μόλις τους ψηφίσετε θα πουν, ότι όλα αυτά τα έλεγαν, αλλά έπεσαν έξω, ΑΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ! Και έτσι θα δικαιολογήσουν την κωλοτούμπα ! Δεν αλλάζουν, είναι ίδιοι και αμετανόητοι. Θα αφανίσουν τη μισή Ελλάδα ! Προσέξτε, δεν έχετε άλλη ευκαιρία να τους σταματήσετε !

    1) Φόρο ΕΤΑΚ και ΦΑΠ
    2) Φόρο για τα αγροτεμάχια ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΠ.
    3) ΕΕΤΗΔΕ ( χαράτσι στη ΔΕΗ ) ΤΟ2012, ενώ οι 100.000 αιτήσεις εξαίρεσης
    εκκρεμούν στις εφορίες της Ελλάδας και απειλούνται με δήμευση καταθέσεων
    και σπιτιών !
    4) αύξηση αντικειμενικών αξιών ( άρα διπλάσιους φόρους ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ και χαράτσια )ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΚΡΗΤΗ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ,ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΑΤΤΙΚΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ,ΑΧΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.
    5) Φόρο 20% στα ενοίκια και στις καταθέσεις
    6) νέες έκτακτες εισφορές στα εισοδήματα, μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, αυτοκίνητα, ελεύθερους επαγγελματίες
    7)κατάργηση φοροαπαλλαγών, οικογενειακών και πολυτεκνικών επιδομάτων,
    και των κοινωνικών επιδομάτων ΣΕ 200.000 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, αφού θα μπουν πολύ χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια.
    8)ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ , άρα διπλασιασμός φόρων και ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΠΕΡΣΙ 1000 Ή 2000 ΕΥΡΩ.
    9) νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις,εφάπαξ
    10) πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,5 ευρώ και ανάλογα το φυσικό αέριο 1,3 ευρώ
    11) ΒΕΝΖΙΝΗ στα 2 ευρώ.
    12) Μείωση επιδομάτων ανεργίας και βύθιση της χώρας σε μεγαλύτερη ύφεση,
    άρα και μείωση του εσωτερικού τουρισμού, καταποντισμός των τουριστικών περιοχών, των ναυτιλιακών και αεροπορικών εταιρίων.
    13) Απολύσεις και ανεργία άλλων 200.000 ατόμων τουλάχιστον σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
    14) ΦΟΡΟ ΙΔΙΟΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ !
    15 )Όχι αποζημιώσεις σε ομολογιούχους που έχασαν τις αποταμιεύσεις τους από το κούρεμα και σε ταμεία ασφαλισμένων και δημόσια ιδρύματα που έχασαν τα αποθεματικά τους.
    16) μηδενισμός αφορολόγητου, ακόμα και για τα παιδιά, οπότε θα αυξηθούν οι
    φόροι κατά 100%
    17 ) νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ, στις συγκοινωνίες και στις εταιρίες κοινής οφέλειας.
    18 ) ηλεκτρονικό φακέλλωμα όλων των Ελλήνων.
    19 ) ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΒΕΒΑΙΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ 13OY KAI 14ΟΥ ΜΙΣΘΟΥ.
    20 ) Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών
    21) Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα – Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά
    22)Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε απο απόλυση είτε απο σύνταξη.
    -23)Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.
    24)Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%
    25) Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά
    26) Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ
    27) Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα
    28) Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα
    29)Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας
    ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΧΩΡΙΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ… ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 7.52

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΟΥΛΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ!

    ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΣΕΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ!!!

    ΓΙ'ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΠΟΥΛΟ ΠΑΡΕΑ
    ΤΑ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ!!!

    ΤΑ ΔΟΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΜΣΕΝ!

    ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΞΑΠΟΛΥΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ!!!

    ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ!!!

    ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

    ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τώρα που είδαμε όλες τις μαζώξεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην Αθήνα χτες και σήμερα,στη Θεσσαλονίκη πιο πριν,
    και σ'όλες τις πόλεις,ένα συμπέρασμα βγαίνει.

    ΤΡΑΤΖΙΚ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ!

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ πάνω από 17%!

    ΚΙ ΟΙ 2 ΜΑΖΙ,ΝΔ+ΠΑΣΟΚ,ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΥΝ
    30%!

    ΟΥΤΕ ΜΙΚΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ 1 ΜΗΝΑ ΤΩΡΑ!

    Είναι γελοίο το θέαμά τους τόσες μέρες.

    ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ!

    ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΑ ΔΟΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΤΟΜΣΕΝ!

    ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΜΕ

    ΤΗ ΝΕΑ ΔΝΤ-ΔΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗ

    ΤΟ ΜΠΑΤΣΟΚ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥΛΗ.

    ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΕΞΑΠΟΛΥΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ!

    ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ!

    ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!

    ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ GAP.

    ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠ'ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ
    ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ (ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ).

    ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ.

    Οι Νεοταξίτες συμφοιτητές της Βοστώνης,GAP ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ,φορέθηκαν από τους παγκόσμιους πάτρωνές τους στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ!

    ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΠΕΣΑΝΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΡΑΚΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ!

    Αυτούς θέλανε για ''συνομιλητές''.

    Προώθησαν όσο δεν πήγαινε τον George,τους έκανε την αρχική δουλειά,και μετά όταν δεν στεκόταν άλλο τον σούταραν.

    ΤΩΡΑ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΑΛΟΓΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

    ΟΣΟ ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΑ'ΝΑΙ,ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ
    100% ΠΕΙΘΗΝΙΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.

    Βλέπετε,ο χοντρός (και ο Αβραμόπουλος που θα διαδεχτεί άμεσα τον Σαμαρά στη διαλυμένη ΝΔ)
    ανήκει στον ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό,
    ενώ οι συμμαθητούληδες ανήκουν στον Αμερικάνικο.

    ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ.

    Έφυγε ο ένας.

    Κυριακή βράδυ φεύγει και ο άλλος.

    ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!

    ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΗ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ,ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ!

    ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΨΗΦΟ,
    ΨΗΦΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ!

    ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!!!

    ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. FINANCIAL TIMES

    Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης θεωρούν πλέον ότι το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά θα είναι ο πλέον αξιόπιστος σύμμαχος στην εφαρμογή του μνημονίου.

    ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ;;;;;

    ''Ο ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ''!!!

    Ο ΣΑΜΑΡΟΥΛΗΣ!!!

    ΑΥΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΗΚΕ Ο GAP!!

    ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ!!!

    ΤΟ ΓΟΝΑΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!

    Η ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΟΝΑΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗ,ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ!!

    ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!

    ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!!

    ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ!!

    ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΕΦΟΡΙΑΣ ΜΕ 2000 ΕΥΡΩ!!!

    ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,ΤΟ ΙΔΙΟ!!

    ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ.

    ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΣΕΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ.

    ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ!!!

    ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΑΜΑΡΑ

    ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

    ΤΟ ΙΔΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση