GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...

Γράφει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος. www.andrianopoulos.gr Να ξεκαθαρίσω ευθύς εξ αρχής πως δεν είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν , λαθεμ...

Γράφει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος.
www.andrianopoulos.gr

Να ξεκαθαρίσω ευθύς εξ αρχής πως δεν είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν , λαθεμένα κατά τη γνώμη μου, την επιστροφή στη δραχμή. Ούτε και φορτώνω στο Μνημόνιο τις ευθύνες για τα σημερινά οικονομικά μας χάλια. Αντίθετα μάλιστα, αν το Μημόνιο είχε εφαρμοσθεί πιστεύω πως πάρα πολλά θα είχαν αλλάξει προς το καλύτερο. Και πολύ γρήγορα μάλιστα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θεωρώ παραλογισμό την εμμονή της κυβέρνησης στην βαριά φορολογία – κάτι μάλιστα που δεν αποτελεί ούτως η άλλως επιταγή του Μνημονίου. Και καταλογίζω ευθύνες στην τρόικα πως συνέχισε να εισηγείται εκταμιεύεις ποσών υπέρ της Ελλάδος κι’ ανέχεται τις τελευταίες επιλογές των κυβερνόντων υπέρ καινούργιων φορολογικών επιβαρύνσεων, αντί να θέσει σαν όρο της όποιας μελλοντικής οικονομικής ενίσχυσης την δραστική περικοπή των δημοσίων δαπανών μέσω της μείωσης κυρίως του κράτους.
Η εμμονή στην υπερφορολόγηση δείχνει βασικά έλλειμμα λογικής αλλά και στοιχειώδους οικονομικής γνώσης. Γιατί τις όποιες ελλείψεις στην ζητούμενη δημοσιονομική ισορροπία πρέπει να την αναζητούμ ε στην αύξηση των εσόδων κι όχι στην μείωση των δαπανών; Με βάση το κριτήριο αυτό η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει αποτύχει στο έργο της. Εξοντώνει την ελληνική αγορά επιμένοντας στην αύξηση των κρατικών εσόδων από διόγκωση των φόρων – καμία σχέση βέβαια με πάταξη της φοροδιαφυγής, αφού οι αυξήσεις αφορούν κυρίως τους συνήθεις συνεπείς με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις πολίτες – αντί να προχωρήσει σε τολμηρές περικοπές στον δημόσιο τομέα.
Η φορολογική πολιτική της χώρας σήμερα είναι παράλογη. Και βάζει το κράτος απέναντι στον φορολογούμενο. Η πολιτεία κλέβει ανερυθρίαστα τους πολίτες της, γίνεται συνεταίρος στην οικονομική τους καθημερινότητα δίχως να προσφέρει το οτιδήποτε για την συμμετοχή και τις απολαβές της. Εξοντώνει τους πολίτες, υποβαθμίζοντας την πολιτική τους παρουσία ενώ σταδιακά δημεύει την ατομική τους περιουσία. Στην χώρα αρχίζει να υπάρχει έντονο ζήτημα προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και, κατ’ επέκταση, σοβαρότατο θέμα δημοκρατίας.
 Ας βάλουμε τα πράγματα σε κάποια λογική σειρά. Ο φόρος εισοδήματος βρίσκεται σήμερα στο 40% των συνολικών εσόδων κάποιου πολίτη. Το 40 αυτό τοις εκατό περιλαμβάνει το σύνολο των εισοδημάτων του και δεν εξαιρεί το 20% που παρακρατείται απόόσα έκαστος εισπράττει. Ναι μεν ο υπολογισμός του φόρου περιλαμβάνει όσα έχουν καταβληθεί στην πηγή, αλλά το εισόδημα αυτό ποτέ δεν βρέθηκε ολόκληρο στα χέρια του φορολογούμενου. Που θα μπορούσε να το αξιοποιήσει με διάφορους τρόπους (τόκους, επενδύσεις κλπ). Από το πράγματα λοιπόν ο φόρος είναι αισθητά παραπάνω από 40%.
Πέραν όμως των ποσών που υποχρεώνεται να καταβάλει στο κράτος ο πολίτης πρέπει και να ζήσει. Σε ένα κοινωνικό περιβάλλον ανεξέλεγκτης ακρίβειας, άθλιων κοινωνικών υπηρεσιών (υγεία, ασφάλιση, συγκοινωνίες κλπ), χαμηλού επιπέδου εκπαίδευσης, πολεοδομικού χάους κι’ ανύπαρκτης δημόσιας ασφάλειας. Για να αποκτήσει ένα ικανοποιητικό επίπεδο αντίστοιχων υπηρεσιών συνήθως υποχρεώνεται να πληρώνει έξτρα από την τσέπη του. Κι οφείλει βέβαια να καταβάλει μεγάλα ποσά για ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνα, βενζίνες, σχολεία και ιδιωτικά μαθήματα των παιδιών, αθλητικές τους δραστηριότητες και τόσα άλλα. Όλα αυτά βέβαια από το υπόλοιπο 60% του εισοδήματος που μένει στα χέρια του…
Και μετά έρχονται τα διάφορα χαράτσια κατά της ιδιοκτησίας (ΕΤΑΚ, ΦΑΠ, χαράτσι της ΔΕΗ) και οι συνήθεις «έκτακτοι» φόροι (έκτακτες εισφορές, φόρος αλληλεγγύης κλπ). Να σημειωθεί πως επιβαρύνεται η ύπαρξη ιδιοκτησίας και όχι οι πρόσοδοι από αυτήν. Από πού θα βρεθούν τα χρήματα για να αποδοθούν αυτοί οι φόροι; Από το όποιο μαξιλάρι των ετοίμων μπορεί να βρέθηκαν τα χρήματα για την πρώτη φορά. Τις επόμενες όμως πως θα καλυφθούν τα ποσά αυτά; Το μαξιλάρι έχει πλέον γίνει για τους περισσότερους πολίτες στραπατσαρισμένο σομπρέρο. Είναι αυτονόητο πως τα ακίνητα έχουν προέλθει από επένδυση φορολογημένων χρημάτων, ακόμα και τα κληρονομημένα έχουν πληρώσει τους σχετικούς φόρους, ενώ με τις διάφορες μέχρι τώρα επιβαρύνσεις πολλά έχουν ήδη καταβάλλει στο κράτος περίπου το κόστος της κτήσης τους. Με την σημερινή μάλιστα κρίση, εν πολλοίς κι’ αυτή παράγωγο της αφελούς φορολογικής πολιτικής, πολλοί ιδιοκτήτες δεν εισπράττουν πλέον ενοίκια, ενώ είναι δυσχερέστατη μέχρι αδύνατη η πώλησή τους.
Τι απομένει λοιπόν για τον απεγνωσμένο πολίτη; Η ριζοσπαστικοποίησή του, η αποδοχή εξωπραγματικών ισχυρισμών για υποτιθέμενες θεωρίες συνωμοσίας και η στράτευση κάτω από λάβαρα ακροτήτων που ενδεχόμενα να οδηγήσουν τελικά τον τόπο σε τραγικές περιπέτειες. Κι όλα αυτά γατί το σύνολο της πολιτικής εξουσίας δεν μπορεί να δεί παραπέρα από την μύτη του. Και να καταλάβει πως οι φόροι οφείλουν να εξορθολογισθούν και να μειωθούν. Και να αντικατασταθούν από περικοπές στο κράτος. Κατάργηση φορέων και εξάλειψη δαπανών. Οτιδήποτε δεν είναι απόλυτα απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας να καταργηθεί. Εστω, και με θυσία των διορισμένων κομματικών στρατών. Αλλως, ο τόπος δεν έχει μέλλον. 

12 σχόλια

  1. Αντε βρε Χαρτογιακα μη μιλας καλυτερα γιατι οταν μιλας υπαρχει κινδυνος να ανεβει το λιτρο η βενζινη
    50 σρχ. η μισο ευρο, κομπογιαννιτης οικονομολογος εισαι, και παπαγαλακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακόμη λές μ@λακίες βλέπω.
    Τι έγινε φοβηθήκαμε, κλασαμε πατάτες?
    Με το μνημόνιο καραμ@λ@κα η χώρα θα ξεπουληθεί στους ξένους και θα πεινάσουμε και εμείς και τα παιδιά μας αφού θα γίνουμε ιθαγενείς σκλάβοι.
    Χωρίς αυτο θα πεινάσουμε εμείς πάλι αλλά τα παιδιά μας θα παραλάβουν μια χώρα πλούσια που θα τους ανήκει.
    Αι στο διάολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΜΜΕ ΕΠΑΙΞΑΝ ΑΣΧΗΜΟ ΡΟΛΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ,ΞΕΝΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΓΙΔΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΠΩΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ Η ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΚΦΡΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΕΛΟΥΝ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΑΕ ΜΗ ΜΑΣΑΣ.ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΣ.ΜΟΝΟ ΑΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΟΥΝ.ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΔΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΕ Η ΜΑΡΙΟΡΗ Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΙΠΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κινήσεις "Φορσέ"


    Αλέξη, άκουσα τις δηλώσεις σου. Μπράβο.
    Παρουσιάζονται 2 πιθανότητες: Πρώτον εκλογές. Οι εναπομείναντες του μνημονίου, να δοκιμάσουν με εκβιασμούς (ευρώ ή δραχμή), ψέματα, υποσχέσεις, συμμαχίες κλπ, ή την γνωστή παλιά νοθεία (ο Παπαδήμος έφυγε, οι υπουργοί;), να αλλοιώσουν την λαϊκή ετυμηγορία. Η τουλάχιστο, να δοκιμάσουν.
    Θα αποτύχουν οικτρά. Ο Σαμαράς δεν προσφέρει παρά το μνημόνιο, που ήδη καταδικάστηκε. Είναι ένοχος εξαπάτησης και ξεπουλήματος. Αν χάσει, δεν θα βρεθεί μόνο εκτός Βουλής, αλλά και εντός φυλακής. Το ίδιο και χειρότερα ο Βενιζέλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ με το σύνθημα ΟΧΙ στο Μνημόνιο, Επιστροφή των Κλεμμένων, θα βγει αυτοδύναμος.
    Επιπλέον, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι το παλιό, το σάπιο. Ότι κακό ήταν να κάνουν το έκαναν. Τα πρόσωπα είναι οι ίδιοι αλαζόνες και δοσίλογοι, που κατάστρεψαν τη χώρα. Θα συντριβούν ξανά. Νέος άνεμος πνέει. Ο ΣΥΡΙΖΑ με μόλις 2% διαφορά τώρα, αύριο θα αναδειχθεί θριαμβευτής, αφού οι ψηφοφόροι που λένε ΝΑΙ σε ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, θα τον στηρίξουν.

    Στο δίλημμα Σαμαράς ή Αλέξης, κατ εξοχήν ερώτημα νέων εκλογών, ο δεύτερος είναι μέχρι στιγμής, έντιμος και φερέγγυος. Δεν έκανε καμία τούμπα. Και λέει ότι θα αλλάξει την πολιτική. Ο Σαμαράς αμφισβητείται ήδη. Ο Βορίδης κρατά τσεκούρι. Η φωνή του Βούδα, ο Αντώναρος, τον «κάρφωσε» για την ήττα. Η προοπτική εξουσίας, ο ομφάλιος λώρος οπαδών - κομμάτων εξουσίας, έσπασε. Η αποσυσπείρωση, ειδικά στο ΠΑΣΟΚ, θα είναι ραγδαία και με γεωμετρική πρόοδο.

    Το ηθικό των Αριστερών είναι υψηλό. Ο κόσμος ελπίζει ξανά. Τα κανάλια ηττήθηκαν. Είχα πει πριν τις εκλογές για νίκη. Τώρα το ξαναλέω.
    Επιλογή 2η : Κυβέρνηση Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) με στήριξη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΜΑΡ κλπ. Προκειμένου να γλυτώσει νέα ήττα μεγαλύτερη, περνώντας δεύτερη ή ίσως τρίτη πίσω από τον Καμμένο, η ΠΟΛΑ θα στηρίξει.

    Η αυτοδυναμία της έγινε ανέκδοτο. Αν ο κόσμος ήθελε Σαμαρά, θα του έδινε πάνω από 20%. Ο Βαγγέλης, πιθανόν θα βγει εκτός βουλής. Και δεν έχει άλλο πρόσωπο το ΠΑΣΟΚ. Αυτός, ο Λοβέρδος και ο Αδιάβαστος. Χάλια. Και οι δύο λοιπόν θέλουν να κερδίσουν χρόνο.

    Και να γλυτώσουν πιθανή παραπομπή σε δικαστήριο. Τέλος πάντων, με ενδιαφέρει τώρα το Μνημόνιο. Ας γλυτώσουμε απ αυτό και τα ξαναλέμε.
    Η επιλογή αυτή είναι πολύπλοκη. Ο Τσίπρας, έκανε μια έξυπνη κίνηση. Τους είπε, να πουν σε όλα τα αφεντικά, ότι διαφωνούν με το μνημόνιο το οποίο υπόγραψαν. Ματ.
    Η συγκυβέρνηση πάντως θα έχει ρίσκα. Η πλειοψηφία θα στηρίζεται σε ετερόκλητα κόμματα. Νόμοι πιθανόν να έχουν πρόβλημα. Ο μεγάλος κίνδυνος είναι συμβιβασμός και υποχωρήσεις, που θα πλήξουν το κύρος του νέου ηγέτη και θα εξαγριώσουν το λαό.
    Εν τούτοις υπάρχει και ο αντίλογος: Η ψήφιση πραγματικά Αριστερών νόμων, θα δώσει χτύπημα στο σύστημα (όχι ισχυρό και οριστικό όπως η επανάσταση, αλλά καλό). Αν μάλιστα ψηφιστούν, λόγω πανικού και από το Σαμαρά, η θέση του θα είναι πιο δυσχερής από όταν στήριξε το Γιωργάκη. Θα τον δείρουν. Θυμηθείτε το.
    Το μαχαίρι το έχει ο Αλέξης. Αν το χρησιμοποιήσει να δώσει μαχαιριά στο σύστημα, αν το χρησιμοποιήσει να κόψει ψωμί για το φτωχό, αν το χρησιμοποιήσει να αυτοκτονήσει, εξαρτάται από τον ίδιο.

    Είναι το αποκρουστικό πρόσωπο των βαρόνων των ΜΜΕ, τραπεζιτών, πλουτοκρατών. Αυτοί είναι τα ντόπια αφεντικά. Έχουν όνομα και διεύθυνση. Αναλαμβάνουν όλες τις μεγάλες δουλειές. Έχουν τσιράκια παντού.

    Αλέξη, οι βουλευτές των σάπιων κομμάτων υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Κάποιοι έχουν και βλαστάρια μέσα στις αγέλες. Πρόσεχε μη σε τουμπάρουν. Θα κάνουν τα πάντα γι αυτό, να είσαι σίγουρος.

    Καμιά υποχώρηση σε βάρος του λαού.
    Προσωπικά πιστεύω, χωρίς να θέλω να θέλω να γίνω Κασσάνδρα, ότι Αριστερή κυβέρνηση με καπιταλιστικό σύστημα, είναι μάλλον αδύνατη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ


    ΠΩΣ ΑΠΟ ΔΩ ;

    ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΕ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗ!!

    ΤΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΨΗΦΟ ΑΝΟΧΗΣ.

    ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΟΤΙ
    ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ,ΑΡΑ
    ΑΜΑ ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΨΗΦΟ ΑΝΟΧΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ!!!

    ΚΑΙ ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΕΣ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗ!!!

    ΒΓΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕΣ ''ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΩ ΠΙΣΩ,ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΓΟΝΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ!!!

    Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ!!!

    ΜΟΛΙΣ ΠΕΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΔΛΗΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ!!!

    ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΜΟΝΟΨΗΦΙΟ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗ
    ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΡΕ ΤΕΝΕΚΕ ΞΕΓΑΝΩΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΒΓΗΚΕ Η ΝΤΟΡΑΚΛΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕΣ;....ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΠΧΑΖΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΤΑ "ΦΥΚΙΑ" ΣΟΥ;...ΟΥΣΤ ΚΩΛΟΜΑΓΟΥΛΟ ΘΑΤΣΕΡΙΚΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΦΡΟΙ,ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙΟ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ... ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΑΡΙΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. NAI ΡΕ ΚΑΦΡΕ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΘΑΤΣΕΡΙΚΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε κωλομάγουλε κάτσε μέσα στον κάδο (τον πράσινο) και τράβα από πάνω σου το καπάκι. Έξω κυκλοφορούν γιαούρτια ενώ εκεί μέσα το πολυ - πολύ να σου 'ρθει καμμία λεμονόκουπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση