GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Στο νήμα» κρίνεται η διαφορά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Μικρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πανελλαδική έρευνα για τις εκλογές 2012 εκλογικής συμπεριφοράς της DATA...

Μικρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πανελλαδική έρευνα για τις εκλογές 2012 εκλογικής συμπεριφοράς της DATA RC, που διεξήχθη το διάστημα από 21-23 Μαΐου για λογαριασμό του ιστότοπου pelop.gr (εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»).
Ακολουθούν (κατά σειρά) το ΠΑΣΟΚ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Αριστερά.
Ειδικότερα, στο ερώτημα «τι θα ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές» (πρόθεση ψήφου) οι συμμετέχοντες στην έρευνα απαντούν ΝΔ 23,5%, ΣΥΡΙΖΑ 23%, ΠΑΣΟΚ 10,6%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,3%, Χρυσή Αυγή 5,1%, ΚΚΕ 4,6%, Δημοκρατική Αριστερά 3,3%, Οικολόγοι Πράσινοι 1,1%, ΛΑΟΣ 0,3% και Δράση 1,1%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φθάνει το 16,1%.

8 σχόλια

  1. ΣΑΡΩΝΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ - ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ Η Ν.Δ!

    28,1% ΣΥΡΙΖΑ,
    20.5% ΝΔ,
    11,8% ΠΑΣΟΚ,
    8,1% ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,
    5,7% ΚΚΕ,
    5,5% ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,
    4,1% ΔΗΜΑΡ,
    3,3% ΛΑΟΣ,
    3,0.% ΔΡΑΣΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ.
    Τα παραπάνω ποσοστά προέρχονται από τηλεφωνική μέτρηση, ως πελάτης της οποίας εμφανίζεται πανελλαδική εφημερίδα και είναι με αναγωγή των αναποφάσιστων. Οι αναλυτές έχουν πάθει σοκ, αφού το εκλογικό σώμα εμφανίζεται ως κινούμενη άμμος. Ο Τσίπρας μαζεύει από παντού και καλπάζει προς το 30%, με τη ΝΔ να μένει καθηλωμένη στο ψυχολογικό φράγμα του 20%. Το ΠΑΣΟΚ βυθίζεται και άλλο, χάνοντας ψήφους προς το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάμψη παρουσιάζει και ο...
    Καμμένος που χάνει ψήφους κυρίως προς ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο προς ΝΔ. Ακόμη χαμηλότερα το ΚΚΕ, κάμψη η Χρυσή Αυγή, το ίδιο και ο Κουβέλης. Ο Καρατζαφέρης μπαίνει στη Βουλή, το ίδιο οριακά όμως και οι Μάνος-Τζήμερος που παίρνουν ψήφο από ΝΔ και Δημοκρατική Συμμαχία. Ελάχιστο ποσοστό που δεν υπερβαίνει καν τη μονάδα πήρε μαζί της στη ΝΔ η Ντόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κουκουλόπουλος είπε σήμερα στην ΕΤ3 πως τα στελέχη του Πασοκ που πήγαν στον Συριζα είναι το "Πασόκ του προχθές". Προφανώς ο Πετσάλνικος που δεν πήγε αποτελεί το ΑΥΡΙΟ του Πασόκ και της Ελλάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιά χαράαααα και σήμερα
    το Σύριζα-Κωλοχανείο...

    Δραγασάκης:Δεν θα κάνουμε δημοψήφισμα
    - Βούτσης: Θα κάνουμε δημοψήφισμα!!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Εικόνα Βαβέλ φαίνεται να δημιουργείται από τις απόψεις κορυφαίων στελεχών του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς για την πιθανότητα διενέργειας δημοψηφίσματος μιας και ο Δραγασάκης σήμερα είπε ότι δεν θα κάνουν δημοψήφισμα αν αποτύχει η διαπραγμάτευση, ενώ χθες ο Βούτσης είπε ότι θα κάνουν!!!

    Το πρωί της Πέμπτης, σε συνέντευξή του στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Ant1, ο κ. Δραγασάκης ρωτήθηκε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ -σε περίπτωση που σχηματίσει κυβέρνηση- θα πάει σε δημοψήφισμα εφ' όσον αποτύχει η προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης.

    "Αυτό που λέτε τώρα ανάγεται στο κεφάλαιο διαχείριση κρίσεων", απάντησε ο βουλευτής του Συνασπισμού και συνέχισε: "Αν με το plan B εννοείτε έξοδο από το ευρώ, εγώ τέτοιο plan B δεν το θέλω. Τα plan B τα θέλω εντός της ευρωζώνης διότι θεωρώ ότι εκεί έχω συγκριτικά πλεονεκτήματα".

    "Να πάμε όλοι οι έλληνες στην Grande Place (σσ αναφέρεται στην κεντρική πλατεία των Βρυξελλών) και να κάνουμε ολοκαύτωμα, μπορούμε να το συζητήσουμε", είπε αστειευόμενος ο κ. Δραγασάκης.
    "Άρα δημοψήφισμα ναι ή όχι στην ΕΕ, ναι ή όχι στο ευρώ..", ρώτησαν οι συνομιλητές του τον κ. Δραγασάκη για να λάβουν την απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: "Εγώ προσωπικά λέω όχι".

    "Δημοψήφισμα όμως που να συζητήσουμε στρατηγικές επιλογές της χώρας, καταστροφή ή επιβίωση, τέτοια πράγματα μπορούμε να τα σκεφτούμε", επισήμανε ο κ. Δραγασάκης.

    Η αρνητική τοποθέτηση του οικονομολόγου του ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος έρχεται σε συνέχεια άλλων τοποθετήσεων από κορυφαία στελέχη του Συνασπισμού. Την Δευτέρα, ο Νίκος Βούτσης, βουλευτής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, είχε υποστηρίξει ότι απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αντιμετωπίσει "οποιοδήποτε κακό σενάριο" είτε για το ενδεχόμενο αποτυχίας της προσπάθειας επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου ή για άλλα, "πηγαίνοντας στο λαό, ακόμα και με δημοψήφισμα".

    Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι το δημοψήφισμα που έχει προτείνει το κόμμα της αριστεράς "αφορά στο Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας, όπως θα κάνει το προσεχές διάστημα και η Ιρλανδία", ενώ ο Νίκος Παππάς, διευθυντής στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί αν οι Ευρωπαίοι δεν δεχθούν αλλαγές και επιμείνουν στην παλαιά συμφωνία. "Τη συμφωνία που θα προσπαθήσουν να μας επιβάλλουν θα την φέρουμε στον ελληνικό λαό" υπογράμμισε ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

    Δειτε τι είπε ο Βούτσης χθες:
    Δηλώσεις Ν. Βούτση για δημοψήφισμα από Miss-Jessy-Lays !!!!!

    ΑΪ ΣΙΧΤΙΡ...πια !
    Από τις 6 Μαιού παρακολουθούμε τη δημόσια διαβούλευση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, για τη διαμόρφωση του προγράμματός του.

    ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΝΑ το βαράμε όλοι μαζί : Φασούλια και οβολοί, η απάντηση στο δίλημμα «ευρώ ή δραχμή». Πολλά είναι πλέον και στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης τα εναλλακτικά κοινωνικά νομίσματα που κυκλοφορούν στην αγορά. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως οι άνθρωποι προσφέρουν αγαθά και υπηρεσίες, πληρώνοντας με ένα εικονικό νόμισμα, που καθορίζεται ανά περιοχή. Σύμφωνα με Τα Νέα, στην Πάτρα, τα μέλη του Κέντρου Μελέτης και Τεκμηρίωσης του Κοινωνικού Νομίσματος μπορούν να πραγματοποιούν αγοραπωλησίες με οβολούς. Στον Βόλο, οι εγγεγραμμένοι στο Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας χρησιμοποιούν την μονάδα ΤΕΜ ενώ το καερέτι (από το τουρκικό gayret, που σημαίνει προσφέρω μικρή βοήθεια σε κάποιον) είναι το νόμισμα των μελών του Τοπικού Δικτύου Ανταλλαγών Λασιθίου. Στην Αθήνα κυκλοφορούν τα φασούλια και στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης το ΚοιΝό..... ΑΜΗΝ +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. DRASH - DHMIOYRGIA 3ANA | STEFANOS MANOS - THANOS TZIMEROS


    Oi dhmoskophseis deixnoyn oti 8a kataferoymeme -3%- na eimaste sth Boylh! As enhmerwnoyme synexws toys polites gia tis 8eseis mas. As baloyme ena telos sta dyo prwhn megala kommata kai sta anarxokommoynia ths pseytoaristeras kai twn fasistaradwn...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν είναι αληθινό το γκάλοπ, προφανώς θα δημιουργήσει έναν "πανικό" στις τάξεις των ψηφοφόρων και θα υπάρξει μεγάλη μετακίνησή τους από το ΠΑΣΟΚ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, από το ΛΑΟΣ, την Χ.Α και τη σύμπραξη Δημιουργίας-Μάνου, το Σύνδ. Εθνικής Ενότητας και τη Κοινωνία προς τη Νέα Δημοκρατία, είτε για λόγους οικονομικούς ( κεντρώοι και φιλελεύθεροι ), είτε για λόγους εθνικούς- ιδεολογικούς.

    Και τα επιχειρήματά τους θα είναι :
    α) η νέα μεγάλη κατάρρευση του Χρηματιστηρίου που θα οδηγήσει σε νέα λουκέτα πολλών εταιρειών ή και σε κατάρρευση της οικονομίας, αν διαφανεί πρωτιά του Σύριζα
    β)Στις ακυρώσεις τουριστικών πακέτων, αν δουν μια πιθανή ακυβερνησία ή στάση δανείων από την ΕΕ
    γ) Στη μεγάλη μείωση των εσόδων του προϋπολογισμού, λόγω της αποτυχίας του οικονομικού προγράμματος Βενιζέλου.
    δ)Σε ένα πιθανό "θερμό" επεισόδιο εις βάρος της Ελλάδας, σε περίπτωση ακυβερνησίας ή αδυναμίας του σύριζα να τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

    Φαίνεται, πάντως, ότι θα επικρατήσει μεγάλη πόλωση, με μεγάλους χαμένους το πασοκ και όλα τα άλλα κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κραχ στις ελληνικές οικογένειες από τις νέες φορολογικές δηλώσεις, εφεύρεση του Βενιζέλου με τα "τεκμήρια" ! Σύμφωνα με ακροατές του real fm που τηλεφώνησαν για να διαμαρτυρηθούν :
    Πολύτεκνος με 5 παιδιά και εισόδημα 25.000 ευρώ ενώ πέρσι είχε επιστροφή φόρου, φέτος υποχρεώνεται να πληρώσει ( λόγω τεκμηρίων και μείωσης του αφορολογήτου ) 4.500 φόρο !
    Άνεργος με 8.000 εισόδημα, υποχρεώνεται να πληρώσει φόρο σαν να είχε εισόδημα 17.000 ευρώ( λόγω τεκμηρίων )!!!
    Προβλέπω άγριες καταστάσεις. Βλέπω τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να πολιορκούν τα γραφεία των υπουργών και βουλευτών τους , με τα εκκαθαριστικά στο χέρι, και να γίνεται η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Και η οργή εξαπλώνεται κάθε μέρα σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις επόμενες εκλογές, αφού μέχρι τις 15 Ιουνίου, όλοι θα έχουν μάθει το νέο χαράτσι που τους φόρεσε ο Βενιζέλος και το επιτελείο του, ενώ ακόμα δεν έχει έρθει το χαράτσι στη ΔΕΗ του 2012, το ΕΤΑΚ του 2009 και όσους άλλους φόρους ετοίμασε για τους Έλληνες το πασοκ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νέο πρόβλημα για το μεταλλαγμένο πασοκ τα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

    Σε μια χρονιά που οι μαθητές πήραν τα βιβλία με 2 μήνες καθυστέρηση, το επιτελείο της Αννούλας φρόντισε να βάλει δύσκολα και δυσνόητα θέματα στους μαθητές της Γ' Λυκείου, εξοργίζοντας αυτούς και τις οικογένειές τους.
    Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, όπου πολλά παιδιά δεν μπόρεσαν να κάνουν φροντιστήρια, δεν έκαναν πολλές εβδομάδες κανονικό μάθημα από έλλειψη βιβλίων ή και καθηγητών, οι φωστήρες του Υπουργείου ( βασικά κρατήθηκε το επιτελείο της Αννούλας ) έβαλαν δύσκολα θέματα και εξόργισαν τους μαθητές, που απογοητεύτηκαν τόσο από την Έκθεση, όσο και από το μάθημα επιλογής.
    Αυτό που φοβούνται τώρα στην Ιπποκράτους είναι ότι,μετά τη φυγή εξοργισμένων από τις φορολογικές δηλώσεις και τις αναδρομικές μειώσεις στις συντάξεις πολιτών, χάνουν το μεγαλύτερο μέρος των νέων ψηφοφόρων που θα στραφούν ακόμα πιο μαζικά προς Νέα Δημοκρατία, Σύριζα και Ανεξάρτητους Έλληνες, συμπαρασύροντας μαζί τους φίλους, αδέλφια, γονείς και συγγενείς !

    Αυτό καθιστά ανέφικτο το να πιάσει το πασοκ πάνω από 10% και οδηγείται πλέον σε ξεκάθαρα μονοψήφια νούμερα του 7 και 8% !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ.
    ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΔΕΞΙΟ ΜΑΝΤΡΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση