GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επενδύσεις, καινοτομία και τεχνολογία θα φέρουν την ανάπτυξη στην Ελλάδα

Nα δοθεί βαρύτητα στις επενδύσεις, στην καινοτομία και την τεχνολογία και στην παροχή κινήτρων για την ίδρυση εταιρειών υψηλής τεχνολογί...


Nα δοθεί βαρύτητα στις επενδύσεις, στην καινοτομία και την τεχνολογία και στην παροχή κινήτρων για την ίδρυση εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, προτείνει πρόσφατη συγκριτική μελέτη της Deutsche Bank σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Goethe της Φρανκφούρτης για την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.
Η μελέτη αναφέρεται στους τρόπους επίτευξης οικονομικής ανάπτυξης στις τρεις χώρες και όπως σημειώνεται σε ενημερωτικό έγγραφο της πρεσβείας μας στο Βερολίνο το οποίο υπογράφει ο γραμματέας Α’ Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Ι. Σαλαβόπουλος, εκτός από τις δομικές μεταρρυθμίσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, την απλοποίηση διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας- και δεδομένου ότι στην Ελλάδα και στις άλλες δύο χώρες εκτιμά πως δεν μπορεί να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά τους μέσω εξωτερικής υποτίμησης- προτείνει να δοθεί βαρύτητα στις επενδύσεις στην καινοτομία και την τεχνολογία και στην παροχή κινήτρων για την ίδρυση εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.
Το παράδειγμα της Ταϊβάν
Η μελέτη λαμβάνει ως βάση, ότι η καινοτομία, η υψηλή τεχνολογία, η έρευνα και η εκπαίδευση, αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την αύξηση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας μιας οικονομίας. Με βάση τη μελέτη, η καινοτομία μπορεί να αποτελέσει τη βάση για σταδιακή οικονομική ανάπτυξη στις εν λόγω χώρες, παρότι έχουν διαφορετική αφετηρία.
Επιτυχημένα παραδείγματα οικονομιών, που αναπτύχθηκαν βασιζόμενες στην τεχνολογική καινοτομία είναι η Ταϊβάν, το Ισραήλ, η ίδια η Ιρλανδία εν μέρει, αλλά εν μέρει και η Ανατολική Γερμανία, αφού ενσωματώθηκε και ενοποιήθηκε με τη Δυτική Γερμανία. Ωστόσο επισημαίνεται, ότι η επένδυση στην καινοτομία θα πρέπει να είναι μια μακροχρόνια στρατηγική, η οποία δεν μπορεί να φέρει άμεσα αποτελέσματα, ωστόσο μπορεί να δημιουργήσει θετικό επιχειρηματικό και επενδυτικό κλίμα και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη για την επανεκκίνηση των συγκεκριμένων οικονομιών.
Προσέλκυση νέων επενδύσεων
Βραχυπρόθεσμα η Ελλάδα αλλά και η Πορτογαλία, στις οποίες ο κλάδος των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας συνεισφέρει ακόμα πολύ λίγο στη συνολική οικονομία, θα πρέπει να προσελκύσουν περισσότερες ξένες επενδύσεις σε αυτό τον τομέα και να απλοποιήσουν αν όχι να υποστηρίξουν με κίνητρα την ίδρυση νέων καινοτόμων εταιρειών και τη σύσταση κέντρων καινοτομίας και δικτύων μεταξύ επιχειρήσεων, πανεπιστημίων και ινστιτούτων, ενώ η Ιρλανδία σε αυτό τον τομέα βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο, αν και απαιτείται βελτίωση.
Ταυτόχρονα η Ελλάδα και δευτερευόντως η Πορτογαλία, θα πρέπει να εκσυγχρονίσουν τεχνολογικά τον δημόσιο τομέα τους. Μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα και στις τρεις χώρες απαιτούνται σημαντικές βελτιώσεις σε όλα τα επίπεδα του εκπαιδευτικού συστήματος, ώστε η καινοτομία και η έρευνα να αποτελέσουν τμήματά τους. Επιπλέον, κυρίως στις δύο πρώτες χώρες, θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση και εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για την καινοτομία και την τεχνολογία, ενώ θα πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματικό το σύστημα χρηματοδότησης τέτοιων σχεδίων αλλά και αύξηση των δαπανών του κράτους και των εταιρειών σε έρευνα και τεχνολογία. Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι να δοθεί λιγότερη έμφαση σε παραδοσιακούς κλάδους της βιομηχανίας και των υπηρεσιών και να υπάρξει στροφή σε πιο καινοτόμες μορφές παραγωγής αγαθών και παροχής υπηρεσιών.
Με τη σταδιακή ενσωμάτωση της καινοτομίας στην οικονομία εκτιμάται ότι θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και η παραγωγικότητα, οι οποίες με τη σειρά τους θα φέρουν την οικονομική ανάπτυξη.
Ειδικά για την Ελλάδα
Στη μελέτη σημειώνεται ότι στην Ελλάδα το πλαίσιο λειτουργίας και ανάπτυξης της καινοτομίας έχει πολλές αδυναμίες και χρήζει πάρα πολλών βελτιώσεων καθώς, σε αυτό τον τομέα, η χώρα μας έχει στηριχτεί για πολλά χρόνια σε εισαγόμενη και μη παραγόμενη στην Ελλάδα υψηλή τεχνολογία και τεχνογνωσία.
Αναφέρεται ότι το ελληνικό κράτος αλλά και η πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων δεν έδωσαν βαρύτητα στην καινοτομία τα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με την Πορτογαλία, η οποία προσπάθησε περισσότερο και με την Ιρλανδία η οποία προσέλκυσε επενδύσεις από αυτό τον τομέα. Γι’ αυτό και δεν παρατηρείται βελτίωση των δεικτών καινοτομίας της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δαπάνες του ελληνικού κράτους αλλά και των ελληνικών ιδιωτικών επιχειρήσεων σε έρευνα και τεχνολογία τα τελευταία χρόνια ήταν χαμηλότερο σε σχέση με τις δύο άλλες χώρες. Επίσης η Ελλάδα και οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν χαμηλό ποσοστό αιτήσεων ευρεσιτεχνίας.
Πρόβλημα στη χρηματοδότηση της καινοτομίας
Εκτός αυτού αξίζει να αναφερθεί, ότι η καινοτομία παρατηρείται σε πολύ περιορισμένους κλάδους στην ελληνική οικονομία, όπως πληροφορική, τηλεπικοινωνίες και φαρμακευτικός κλάδος, οι οποίες απορροφούν σχεδόν το 50% των πόρων έρευνας και τεχνολογίας σε επίπεδο εταιρειών. Επιπλέον, προστίθεται ότι στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο για τις μικρές ελληνικές εταιρείες η χρηματοδότηση των καινοτόμων επενδυτικών σχεδίων τους τόσο πριν από την κρίση όσο και κυρίως την παρούσα περίοδο κρίσης. Το πρόβλημα της χρηματοδότησης εκτιμάται ότι θα μπορούσε να ξεπεραστεί μέσω των πόρων της ΕΕ, «ωστόσο ούτε αυτό έχει καταστεί εφικτό, αφού η απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά χαμηλή».
Ομως, σημειώνεται ότι ένα κάποιο πλεονέκτημα της Ελλάδας, θα μπορούσε να είναι το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό. Αυτό προκύπτει και από τις πολυάριθμες δημοσιεύσεις Ελλήνων επιστημόνων σε εγνωσμένου κύρους επιστημονικά περιοδικά. Το εν λόγω επιστημονικό δυναμικό, όπως υπογραμμίζεται, θα μπορούσε να αποτελέσει μια κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της καινοτομίας στην Ελλάδα, αν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες. Επίσης σε επίπεδο επιστημονικού δυναμικού με μεταπτυχιακό δίπλωμα, η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλή θέση, ωστόσο υστερεί, αν λάβουμε υπόψη τους πτυχιούχους με βασικό πτυχίο.
Αναγκαία η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου
Στην Ελλάδα κρίνεται ότι απαιτείται βελτίωση του θεσμικού πλαισίου, επένδυση στην εκπαίδευση, σύνδεση της έρευνας με την εκπαίδευση, σύνδεση της ανώτατης εκπαίδευσης με την επιχειρηματική καινοτομία, η υποστήριξη σύστασης επιχειρηματικών και δικτύων καινοτομίας, η προσέλκυση ξένων επενδύσεων στον τομέα της τεχνολογίας, οι εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης τέτοιων σχεδίων όπως μέσω Venture Capital, η καλύτερη απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων που έχουν σχέση με καινοτομία και τεχνολογία, η περιφεριοποίηση και διάχυση της καινοτομίας και όχι η συγκέντρωσή της στα αστικά κέντρα, η αύξηση των δαπανών του κράτους και των εταιρειών σε έρευνα και τεχνολογία και η στροφή της ελληνικής οικονομίας σε πιο καινοτόμους κλάδους έντασης τεχνολογίας και καινοτομίας. Τομείς στους οποίους η Ελλάδα έχει ήδη σχετικό συγκριτικό πλεονέκτημα με βάση τη μελέτη και άρα θα πρέπει να ξεκινήσει από αυτούς η επένδυση στην καινοτομία, είναι εκτός από τον τουρισμό και τις μεταφορές, οι ιχθυοκαλλιέργειες, η καπνοβιομηχανία, η αγροτική παραγωγή, η παραγωγή τροφίμων, τα ενδύματα, οι εκτυπώσεις, τα χημικά και φαρμακευτικά, τα πλαστικά και οι μεταλλικές κατασκευές.
Μέτρα
Τονίζεται ότι απαιτούνται μέτρα ανάπτυξης ταυτόχρονα με τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής όπως:
- Ειδικά επενδυτικά προγράμματα για συγκεκριμένους κλάδους έντασης τεχνολογίας και κινητροδότηση δημιουργίας επιχειρηματικών κέντρων καινοτομίας (Σύνδεση κέντρων επιχειρηματικότητας με Πανεπιστήμια και ερευνητικά προγράμματα).
- Αύξηση της απορροφητικότητας των κοινοτικών κονδυλίων που προορίζονται για καινοτομία, τεχνολογία και έρευνα.
- Προσέλκυση στρατηγικών και μικρότερων ξένων επενδύσεων έντασης τεχνολογίας.
- Βελτίωση και απλοποίηση του πλαισίου σύστασης εταιρειών τεχνολογίας.
- Διευκόλυνση χρηματοδότησης καινοτόμων επενδυτικών σχεδίων.

7 σχόλια

  1. στην παροχή κινήτρων για την ίδρυση εταιρειών


    μια ζωη αυτο κανει η ελλαδα,και πλουτιζουν σε βαρος της τα λαμογια..
    οποιος θελει να κανει επενδυυση,να την κανει με δικα του λεφτα και δικο του ρισκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ!

    Δίλημμα Ευρώ ή Δραχμή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

    ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑ!

    ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ,

    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!

    Ψήφος σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σημαίνει επιδοκιμασία του Μνημονίου, ανακούφιση της Μέρκελ, της Τρόϊκας και του διεθνούς τραπεζικού και παρασιτικού κεφαλαίου...

    ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, αλλά και των Ισπανών, των Πορτογάλων, των Ιταλών, των Ιρλανδών εργαζομένων και ανέργων!

    Ψήφος στα Μερκελικά κόμματα- ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σημαίνει
    ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ για το αύριο!

    Σήμερα όλη η Ευρώπη έχει στραμμένα τα μάτια της στην Ελλάδα.

    Ισπανοί, Ιταλοί, Γάλλοι, Πορτογάλοι βλέπουν σε μας την ελπίδα...

    ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ, ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΡΟ ΤΗΣ ΜΑΝΤΑΜ ΜΕΡΚΕΛ!

    Εδώ με το 16,8% του ΣΥΡΙΖΑ, ΣΕΙΣΤΗΚΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΕΥΡΩΠΗ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ!!

    ΑΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ!

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ,

    ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «ΣΥΡΙΖΑ-ΜΥΡΙΖΑ-ΞΥΡΙΖΑ-ΣΦΥΡΙΖΑ-ΠΙΣΩΓΥΡΙΖΑ-ΤΑ...ΓΥΡΙΖΑ»...!!!

    Η ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ «ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ και ΤΟΥ «ΑΤΖΕΝΤΗ» ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ... ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ...!!!

    Καυστική περιγραφή, μέχρι γελοιοποιήσεως δέχεται ο Συριζα με τα ετερόκλητα στοιχεία που τον συναπαρτίζουν και τις συνιστώσες» του, από την εφημερίδα Νεα Κρήτη.

    Αυτά είναι γιά καλοκαιρινή επιθεώρηση, πού είναι πανεύκολο να μοιρασθούν και με φεϊγ-βολάν.
    Δεστε, σε τι αντιστοιχεί κάθε «συνιστώσα», από τούς «κατσαπλιάδες» του ΣΥΡΙΖΑ...

    1. ΤΣΙΡΙΖΑ:= Στρατούλης.
    2. ΣΦΥΡΙΖΑ: (αδιάφορα),= Αλαβάνος
    3. ΤΑΓΥΡΙΖΑ: = Παπαδημούλης
    4. ΤΡΙΓΥΡΙΖΑ: (είδα φως και μπήκα!),= Σακοράφα
    5. ΜΥΡΙΖΑ (την εξουσία): Τσίπρας
    6. ΡΙΣΚΑΡΙΖΑ: (με τους Τούρκους!)= Μπαλάφας
    7. ΠΙΣΩΓΥΡΙΖΑ: = Λαφαζάνης
    8. ΞΥΡΙΖΑ: =Τατσόπουλος
    9. ΤΡΙΛΙΖΑ: (με τα οικονομικά!)= Σταθάκης
    10. ΑΣΠΡΙΖΑ: (παράνομοι μετανάστες)= Κουράκης
    11. ΧΑΡΙΖΑ: (καταθέσεις)= Γλέζος
    12. ΔΙΟΡΙΖΑ: (κατά χιλιάδες, στο Δημόσιο...)= Βούτσης


    ΟΛΟΙ ΟΙ «ΤΕΜΠΕΛΟΔΙΑΙΤΟΙ» ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣΧΩΡΟΥΝ ΣΤΟΝ... ΣΥΡΙΖΑ...!!!

    ΤΑ «ΤΡΩΚΤΙΚΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΟ... ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ...!!!

    Αυτούς τούς τεμπέληδες και κομματικούς κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές πού εξέθρεψε το Πασοκ με την αμέριστη συνδρομή της Αριστεράς καί οι οποίοι με τα αποκλειστικά προνομιά τους καταδυναστεύουν τούς υπόλοιπους Έλληνες, παίρνει στις κομματικές
    του τάξεις ο Τσίπρας.

    Άκουσαν ότι ο... «ηγέτης» Τσίπρας
    θα αυξήσει τα κοπρόσκυλα του Δημοσίου και ήδη βρίσκονται σε επαφές με τον καιροσκόπο πολιτικό....

    Οι «διαβόητοι» Νίκος Φωτόπουλος, της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ο Γιώργος Ραυτόπουλος, της ΓΣΕΕ,
    ο Αντώνης Κοτσακάς π. γραμματέας Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ, ο Ιωάννης Γκόβας, συνδικαλιστής της Πειραϊκής-Πατραϊκής, ο Θέμης Μπαλασόπουλος της ΠΟΕ-ΟΤΕ και Σπύρος Παπασπύρου της ΑΔΕΔΥ, είναι ένα βήμα πριν την Κουμουνδούρου.

    Αυτό θα πεί Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ...!!!

    Τό απομεινάρι του παρελθόντος,
    πού νομίζει ότι φέρνει την πρόταση του... μέλλοντος.

    Ο επικεφαλής του «λομπι της δραχμής»..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΡΟΧΕΣ "ΚΙΝΗΤΡΩΝ" ΓΙΑ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΑΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ;
    ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΞΕΥΤΗΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΟΥΣ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '90 ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΗΓΑΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ.
    ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΚΑΤΑΤΡΩΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ,

    ΤΟ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙ ΤΖΩΩΩΩΝ$$$$$////!!!,

    ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΒΡΩΜΟΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ,

    ΤΟΝ ΚΩΛΟΓΛΥΦΤΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ,

    ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΕΡΚΕΛ!!!!!!

    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ, ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΤΖΩΩΩΝ$$$$,

    ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΑΡΧΙΔΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΤΖΑΚΙΟΥ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!!!

    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «ΤΣΙΡΚΟ» ΤΡΕΛΟ-ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ... "ΣΩΤΗΡΕΣ" ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...!!!

    ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ...«ΕΙΝΑΙ»...!!!

    Το αλαλούμ και οι μεταλλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ούτε αρχή, ούτε τέλος.
    Από την «καταγγελία» στην «επανεξέταση».
    Και από την επανεξέταση «άλλα καταγγέλλουμε μονομερώς
    (τα εργασιακά) άλλα επαναδιαπραγματευόμαστε,
    (όσα αφορούν συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων) και άλλα δεν μπορούμε να τα ακυρώσουμε (χρηματοδότηση τραπεζών).

    Λέει συγκεκριμένα, στον «Ant1»
    ο Γ. Δραγασάκης:
    «Καταγγέλλω μια σύμβαση γιατί είναι απάνθρωπη, άχρηστη, καταστροφική. Την καταγγέλλω πολιτικά.
    Έρχομαι τώρα να την καταγγείλω νομικά, δηλαδή να σπάσω τη σύμβαση…
    Σε αυτή τη δεύτερη καταγγελία πρέπει να έχουμε σχέδιο διαχείρισης των συνεπειών.
    Διότι μέσα στην ίδια συμφωνία είναι τα εργασιακά μέτρα, τα οποία εμείς θα ακυρώσουμε αμέσως μόνοι μας, μονομερώς.
    Δεύτερον, είναι η χρηματοδότηση των τραπεζών, που δεν μπορούμε να την ακυρώσουμε, γιατί από αυτήν εξαρτάται η χρηματοδότηση και ρευστότητα της οικονομίας.
    Τρίτον, είναι άρθρα των συμβάσεων που αντίκεινται στο γενικό Σύνταγμα και σε διεθνείς συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που αυτά θα τα ακυρώσουμε μετά όμως τη συζήτηση και τη διαπραγμάτευση…
    - Ήθελα να κατανοηθεί ότι το μνημόνιο έχει μέσα τρία πράγματα, άλλα μπορούν να καταργηθούν άμεσα και μονομερώς.
    Αλλά δεν μπορούν να καταργηθούν αν δεν υπάρξει συμφωνία και να σχεδιάσουμε πως θα τα αντιμετωπίσουμε»
    -------------------------------
    Την ίδια στιγμή ο Β. Πριμικήρης, επίσης στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ,
    επιμένει ότι «ξεκάθαρα καταγγέλλουμε το μνημόνιο» και «μπορεί να μην αποφύγουμε το πιστωτικό γεγονός».

    Λέει, ανάμεσα στ’ άλλα,
    στον τηλεοπτικό σταθμό “Alpha”:
    «Στο ζήτημα του μνημονίου λέμε ξεκάθαρα ότι εμείς το καταγγέλλουμε.
    Δεν είναι δυνατόν να πορευτούμε με μνημονιακές πολιτικές. Τελεία.
    Για το ζήτημα του χρέους πρέπει να δούμε πως δημιουργήθηκε το χρέος…
    Το πιστωτικό γεγονός μπορεί και να μην το αποφύγουμε.
    Υπάρχει περίπτωση με την οποιαδήποτε κίνηση που θα κάνουμε να μπει θέμα πιστωτικού γεγονότος».

    Σύγκρουση στις Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζεται και σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όμως θα αποτύχει σε όλα όσα λέει για το μνημόνιο.

    Σ’ αυτή την περίπτωση, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ " Βούτσης δήλωνε πρόσφατα (στη ΝΕΤ) ότι θα προχωρήσουμε σε δημοψήφισμα.

    Για το ίδιο θέμα, στον “Ant1”,
    ο κ. Γ. Δραγασάκης δήλωνε:
    «Αυτό ανάγεται στο κεφάλαιο διαχείριση κρίσεων…
    Αν με το plan B εννοείτε έξοδο από το ευρώ, εγώ τέτοιο plan b δεν το θέλω. Το plan B θέλω εντός της Ευρωζώνης, διότι θεωρώ ότι εκεί έχω συγκριτικά πλεονεκτήματα».

    Απαντώντας μάλιστα στο ερώτημα: «δημοψήφισμα ή όχι στην Ε.Ε.,
    ναι ή όχι στο ευρώ», τόνισε:
    «Εγώ προσωπικά λέω όχι».
    __________________________

    σε απλά Ελληνικά δηλαδή ..Σύριζα-κωλοχανείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ,

    ΤΟ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙ ΤΖΩΩΩΩΝ$$$$$////!!!,

    ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΒΡΩΜΟΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ,

    ΤΟΝ ΚΩΛΟΓΛΥΦΤΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ,

    ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΕΡΚΕΛ!!!!!!

    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ, ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΤΖΩΩΩΝ$$$$,

    ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΑΡΧΙΔΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΤΖΑΚΙΟΥ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!!!

    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση