GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι αλλαγές στον πολιτικό ορίζοντα...

Του Νίκου Κοτζιά.  1. Ποιο είναι το κεντρικό πρόβλημα της χώρας; Κεντρικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η κυριαρχία και ο τρόπος κυριαρχ...

Του Νίκου Κοτζιά.

 1. Ποιο είναι το κεντρικό πρόβλημα της χώρας;Κεντρικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η κυριαρχία και ο τρόπος κυριαρχίας μιας μικρής ομάδας πλούτου που έχει μάθει να λεηλατεί το δημόσιο και αν χρειαστεί ακόμα και τις δικές της, ιδιωτικές εταιρείες. Ελέγχει τα ΜΜΕ και τις χρηματοπιστωτικές ροές προς την αγορά. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην λειτουργεί ορθολογικά κανένας από τους τρεις εν δυνάμει μοχλούς ανάπτυξης. Το Ελληνικό δημόσιο δεν είναι καν ένα «καπιταλιστικό κράτος της προκοπής». Περισσότερο μεσολαβεί ανάμεσα σε συμφέροντα και προωθεί ανακατανομές εισοδήματος και πλούτου, παρά φροντίζει «τα γενικά συμφέροντα» του συστήματος. Η ιδιαιτερότητα του ελληνικού κράτους είναι ότι το έχουν ιδιοποιηθεί ορισμένα συμφέροντα ως μηχανισμό ικανοποίησης των ιδίων αναγκών τους. Οι τράπεζες δρουν περισσότερο ως τοκογλύφοι, παρά ως μηχανισμοί ανάπτυξης, ή έστω στήριξης ενός νέου κύματος επενδύσεων. Η δε αγορά, είναι δυσλειτουργική εξαιτίας της πολιτικής των τραπεζών και του δημοσίου, όπως ήδη περιέγραψα. Μια αγορά στην οποία είναι δύσκολο να μπουν νέοι επιχειρηματίες. Η γραφειοκρατία και η έλλειψη χρηματοδότησης αποτελούν τροχοπέδη.
Το σύμπλεγμα συμφερόντων, ή αλλιώς διαπλοκή, αποτελεί τον πυρήνα του ελληνικού προβλήματος. Με την κατοχή σημαντικών ΜΜΕ περνά τα ιδιωτικά του συμφέροντα ως ανάγκες για τη χώρα. Σε αυτό διευκολύνεται διότι, επιπλέον, ασκεί σημαντικό έλεγχο σε τμήματα του πάλαι πότε δικομματισμού, και όχι μόνο. Πρόκειται για ένα μειοψηφικό σύμπλεγμα το οποίο διαθέτει ισχύ, χρήμα, πληροφορίες, αθέατα στηρίγματα και τις πλάτες της τρόικας. Στηριγμένο σε αυτά τα μέσα προσπαθεί παρά την πολιτική του ήττα να εμφανίσει τον εαυτό του ως εθνική αναγκαιότητα και κάθε άλλη επιλογή ως καταστροφή της χώρας. Με μονόπλευρη πληροφόρηση, εκβιασμούς και εκφοβισμούς προσπαθεί να φορτώσει σε όλους τους υπόλοιπους τις ευθύνες για την κατάσταση που εκείνο, δηλαδή, αυτό το σύμπλεγμα εξουσίας, δημιούργησε, να δώσει αυταρχικές απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα οποία συνδέονται με τις επερχόμενες μεταβολές στο πολιτικό σκηνικό.
 2.Αλλαγές στο Πολιτικό σκηνικό Εάν εξετάσει κανείς με προσοχή της στατιστικές σειρές των εκλογών θα καταλάβει την βαθιά ρήξη που έφεραν τα εκλογικά αποτελέσματα. Από το 1981 μέχρι πρόσφατα, ο δικομματισμός κινήθηκε ανάμεσα στο 77%-87% των ψήφων, με έναν μέσο όρο περίπου στο 84%. Στις εκλογές της 6 Μαΐου έλαβαν τα δύο αυτά κόμματα 32,1%, δηλαδή, λιγότερο από το μισό του ιστορικού τους μέσου όρου. Εξίσου ενδιαφέρουσες σειρές μας προκύπτουν αν προσθέσουμε στον δικομματισμό τις πολιτικές δυνάμεις που κινούνται δορυφορικά γύρο του. Μαζί με αυτές, ο δικομματισμός κινήθηκε τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στο 81% και το 91%! Στις πρόσφατες εκλογές έλαβε αυτό το σύνολο μόλις το 39,2% των ψήφων.
Στην άλλη πλευρά, η αριστερά του ΚΚΕ, ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΑΡ και Σύριζα κινήθηκε αυτή την τριακονταετία ανάμεσα στο 7-13%. Στις 6.5. έλαβε (ΚΚΕ, Σύριζα και ΔΗΜΑΡ) 32,4% των ψήφων, δηλαδή, υπερτριπλασίασε τα ποσοστά της. Αντίστοιχα, η ευρύτερη αριστερά, μαζί με κόμματα και κινήσεις προερχόμενα από τα αριστερά του ΠΑΣΟΚ καθώς και τους Οικολόγους Πράσινους, κινήθηκαν τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στο 8% και το 15,2% των ψήφων. Στις 6.5 έλαβε 37,4%.
Τέλος, ένα τρίτο στοιχείο είναι ότι η πτώση του ενός πόλου του δικομματισμού, του ΠΑΣΟΚ, συνοδεύεται με την αποδιοργάνωση του άλλου. Το ΛΑΟΣ, ένα κόμμα εν μέρει από τα σπλάχνα της ΝΔ και με πιθανή προοπτική την ενσωμάτωση του σ’ αυτή, βρέθηκε εκτός βουλής. Αντίθετα εισήλθε η Χρυσή Αυγή ένα κόμμα ακροδεξιό, που δεν προέρχεται από την ΝΔ. Από την άλλη πλευρά, έχει δημιουργηθεί ένας χώρος νεοφιλελεύθερων κομμάτων που συνεργάζονται χωρίς ντροπές με την τρόικα. Τέλος μεγάλη επιτυχία είχαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, ένα κόμμα της λαϊκής δεξιάς με παράγοντες και από άλλους χώρους, που πρόβαλλε αντιμνημονιακό λόγο λαμβάνοντας διψήφιο αριθμό ποσοστών. 
Από τα πιο πάνω ποσοστά γίνεται φανερό ότι υπάρχει ένα ιστορικών διαστάσεων ρήγμα στην διάταξη του πολιτικού συστήματος. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν αυτό το ρήγμα έχει μόνιμο χαρακτήρα ή όχι. Κατά τη γνώμη μου, το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε μεταβατική φάση. Έχει ανοίξει ένας δρόμος, αλλά δεν έχει κλείσει και η οδός της επιστροφής. Το τι θα γίνει τελικά, θα εξαρτηθεί από την θέληση και ικανότητα των ίδιων των πολιτικών δυνάμεων, ιδιαίτερα εκείνων που κέρδισαν στις προηγούμενες εκλογές.
 Οι μετεκλογικοί προσανατολισμοί Το σύμπλεγμα συμφερόντων, εμφάνιζε την μεγάλη άνοδο της αριστεράς και την ήττα του δικομματισμού, ως την απόφαση του λαού να ψηφίσει «συνεργασίες» των αντιμνημονιακών δυνάμεων με τον δικομματισμό. Την σαφή απόρριψη του μνημονίου από το εκλογικό σώμα ως επιλογή να επανέλθει ο δικομματισμός σε κυβέρνηση συνεργασίας και να «διαπραγματευτεί» και αυτός τα μνημόνια, που έχει υπογράψει και είχε διακηρύξει ότι είναι μονόδρομος. Τέλος, την καταδίκη των προσώπων που κυβερνούν εδώ και δεκαετίες τη χώρα και την κατέστρεψαν την αποσιώπησε παντελώς.
Το σύμπλεγμα συμφερόντων, ή αλλιώς διαπλοκή, έδειξε κατά καιρούς να αντιπαθεί τον Σαμαρά και να φοβάται την αριστερά. Σήμερα ανάμεσα στα δύο το δεύτερο του είναι σημαντικότερο. Προσπαθεί, λοιπόν, να πετύχει ταυτόχρονα δύο στόχους, αφενός να δυναμώσει η ΝΔ, προκειμένου να μην βγει πρώτο κόμμα ο Σύριζα και λάβει το μπόνους των 50 εδρών (αριθμητική προϋπόθεση για να κυβερνήσει μια πολιτική δύναμη). Αφετέρου να μην δυναμώσει τόσο ο Σαμαράς και καταστεί ανεξέλεγκτος. Έτσι τα πιο τροϊκανά κόμματα, όπως αυτό του κ.Μάνου, βάζει ως προαπαιτούμενο επιστροφής στη ΝΔ την παραίτηση Σαμαρά από την ηγεσία της. Την διττή αυτή εξίσωση, η διαπλοκή και η τρόικα προσπαθούν να τη λύσουν με δύο ενέργειες. Αφενός να συμπιεστούν τα κόμματα που δεν ελέγχονται, όπως είναι εκείνο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», ώστε να απολέσουν ψήφους προς τα δεξιά, καθώς και να ενταχθεί το ΛΑΟΣ ή δυνάμεις του στη ΝΔ, και αφετέρου να δημιουργηθεί ένα «ενδιάμεσο» κόμμα που να προσθέσει στις επόμενες εκλογές έδρες στον δικομματισμό.
Το σχέδιο αυτό έχει ορισμένα αδύναμα σημεία. Εξάλλου δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι ασκήσεις επί χάρτου αποτυχαίνουν. Καταρχάς ακόμα και αν πιεστεί ο κόσμος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κανείς δεν δίνει εγγυήσεις στην διαπλοκή ότι θα ψηφίσουν την ΝΔ. Το δεύτερο είναι, ότι το ένα φιλελεύθερο κόμμα προβλέπεται να κινηθεί -εφόσον οι δυνάμεις του δεν ενταχθούν στη ΝΔ-, ανάμεσα στην τελευταία και το ΠΑΣΟΚ. Όμως, το τελευταίο εξακολουθεί να βρίσκεται σε κάθετη πτώση η οποία δημιουργεί πρόβλημα στην υλοποίηση του όλου σχεδίου. Αυτές οι δυσκολίες πιθανόν να ισχυροποιήσουν τη ροή του όλου συστήματος προς τον αυταρχισμό και την ενίσχυση μηχανισμών και λειτουργίας έκτακτης ανάγκης. Κάτι τέτοιο, όμως, θα έχει εξίσου αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία με τυχόν κατάσταση χάους.
Η δημοκρατική αντιμνημονιακή πλευρά του συστήματος εξήλθε κερδισμένη από τις εκλογές. Σε «συστατικά» της ασκούνται αφόρητες πιέσεις. Στόχος η μετακίνηση τους προς το σύστημα καθώς και η εκλογική συμπίεση του Σύριζα. Το ΚΚΕ, δυστυχώς, αντί να κάνει ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης, έχει βγάλει από το σεντούκι του μια πολιτική τάχα συνταγή για κάθε περίπτωση όσο υπάρχει καπιταλισμός και που να μην θυμίζει τα του 1989. Μόνο που όσο λάθος ήταν το 1989 η πολιτική της συγκυβέρνησης, άλλο τόσο λάθος είναι η σημερινή πολιτική άρνησης της συνεργασίας της αριστεράς. Νομίζω ότι έχει προτάξει τους λόγους που αντιπαθεί πολιτικά άλλες αριστερές δυνάμεις και όχι τις ανάγκες της χώρας καθώς και την ενωμένη απόκρουση πιθανών σφοδρών επιθέσεων της διαπλοκής με τη βοήθεια της τρόικας.
Η ζωή είναι γεμάτο αντιφάσεις. Αυτό ισχύει και για την πολιτική σκηνή. Ο Σύριζα ο μεγάλος νικητής των εκλογών που έγιναν στις 6.5, αποκάλυψε, και αυτό ήταν σε ένα βαθμό αναμενόμενο, από την επομένη τις εσωτερικές του αντιθέσεις και ορισμένες αδυναμίες. Το γεγονός ότι δεν είναι ένα ενιαίο κόμμα το πληρώνει σήμερα με πολυγλωσσία και παρεμβάσεις από ορισμένα στελέχη του που είναι το λιγότερο επιπόλαιες. Πληρώνει ακόμα την στάση που κράτησε απέναντι σε εν δυνάμει σύμμαχες δυνάμεις. Το γεγονός ότι ουσιαστικά αρνήθηκε τις ισότιμες συνεργασίας και προσπάθησε περισσότερο πίσω από μια ταμπέλα ενότητας να τσιμπολογήσει προσωπικότητες από τον χώρο της δημοκρατικής παράταξης, τον οδήγησε σήμερα να μην έχει ουσιαστικούς πολιτικούς συμμάχους προκειμένου να βγει τόσο η αριθμητική των συμμαχιών, όσο και η πολιτική ενός μεγάλου τόξου δυνάμεων που με γνώση, πρόγραμμα και σχέδιο θα προωθήσουν τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

22 σχόλια

  1. Κύριε Κοτζιά;;;;;
    Κι εσύ εναντίον Τσίπρα;;;;
    Σάλτα γαμήσου κι εσύ λοιπόν
    οπως κανει ο τζων συνεχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τσιπρα γαμιεσαι πατοκορφα απο λαθρομεταναστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΣΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΤΩΡΑ. ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΠΑΠΑΡΑ Ε ΠΑΠΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. o tsipras ta katafere na steilei olo to kosmo sti nea dimokratia.
    polloi apo tous filous pou psifisan pasok, tora.tha psifisoun n.d.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ NΔ

    Πάει ο Αντωνάκης.

    ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ!

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥ ΝΔ ΑΛΛΑ,

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΑΞΙ ΨΗΦΙΖΟΥ ΝΔ ΑΛΛΑ,

    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΨΗΦΙΖΟΥ ΝΔ ΑΛΛΑ,

    Σε όλες τις Κυριακάτικες δημοσκοπήσεις είναι δεύτεροι.

    Στο 28% καταγράφει τη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue για την Καθημερινή .

    Τελειωμένοι πραγματικά λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΟΟΟΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΤΣΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να υπαρχει τοσος πολεμος εναντιον του Συριζα και του Τσίπρα
    παει να πει οτι ανεβαινουν τα ποσοστα του ΣΥΡΙΖΑ
    Χαχαχα μαλακες την αλλη των εκλογων θα τριβετε τον Κωλο σας.
    Με τι καρδια βρε σεις θα πατε να ψηφησετε τα δυο κόμματα που μας εφεραν σαυτη την κατασταση φτωχειας.Εχετε ευθυνη απεναντι στα παιδια και τα εγγονια σας.
    Εγω ψηφησα αντιμνημονιακα δηλαδη τον Καμμένο αλλα τωρα θα ψηφησω ΣΥΡΙΖΑ για να τελειωνωμε με τα δυο βρωμο κομματα.Και αφηστε τις μαλακιες με τις πληρωμένες δημοσκοπησεις.Να ξερετε οτι οσο ποιο πολυ επιτιθενται εναντιον ενος κομματος τοσο περισσοτερο ανεβαινει στα ποσοστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σκατα στο Παγκαλο20 Μαΐ 2012, 1:40:00 μ.μ.

    Βουτιά θανάτου έκανε μια νέα κοπέλα χθες από τη γέφυρα του Ισθμού στην Κόρινθο. Άνδρες του Λιμενικού ανέσυραν την αγνώστων στοιχείων νεαρή γυναίκα από την θάλασσα, η σορός της οποίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της ενώ θα διενεργηθεί και νεκροψία - νεκροτομή.

    Η νεαρή ήταν ο δεύτερος άνθρωπος που έδωσε τέλος στη ζωή του πέφτοντας στον Ισθμό μέσα σε λιγότερες από δέκα ημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 12:06
    -------

    οποιος εχει αντιθετη γνωμη απο εσενα
    πρεπει να υβριζεται;!

    ΝΤΡΟΠΗ σου
    τραμπουκε

    ΑΛΗΤΑΡΑ ανωνυμε

    . λαθροελληνα

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μέσα στις επόμενες μέρες μια δυσάρεστη έκπληξη έρχεται σε όλους τους Έλληνες, και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

    Οι φορολογικές δηλώσεις ( έργο των Βενιζέλου- Σαχινίδη ) έρχονται και τσακίζουν τα ήδη εξαντλημένα ( από το χαράτσι στη ΔΕΗ και τις έκτακτες εισφορές ) ελληνικά νοικοκυριά. 8 στα 10 εκκαθαριστικά φέρνουν φόρους απίστευτους, εκεί που πέρσι είχαν επιστροφές 1000, 2000 και άνω ευρώ ! Πραγματικός Αρμαγεδώνας που θα εξουθενώσει τους Έλληνες !
    Τι έκαναν ; Μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις, άφησαν 1,5 εκ. άνεργους, και τριπλασίασαν τα τεκμήρια, ώστε ΟΛΟΙ να πληρώνουν ΤΡΙΠΛΑΣΙΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ενώ έχουν τα μισά εισοδήματα ! Μείωσαν και το αφορολόγητο, κατάργησαν τις επιστροφές λόγω αποδείξεων και ετοίμασαν έναν φρικτό καλοκαίρι για τους Έλληνες. Τέτοια νοσηρότητα δεν έχει ξαναζήσει η Ελλάδα, μέσα σε ένα χρόνο !

    Επιπλέον, έχουν σταματήσει όλες τις επιστροφές του δημοσίου προς τους πολίτες εδώ και 3 χρόνια, για να παραγραφούν, από 23/05 σταματούν τα φάρμακα και έρχονται και οι περιορισμοί στις ιατρικές εξετάσεις ! Πογκρόμ σε βάρος των Ελλήνων, καλά μελετημένο από το δίδυμο Βενιζέλου- Σαχινίδη- πασοκ, ακόμα και προς τους έρμους τους ψηφοφόρους τους !

    Τέλος, από το Μάιο και Ιούνιο έρχονται οι αναδρομικές κρατήσεις σε συντάξεις, και οι συνταξιούχοι παίρνουν συντάξεις με ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις. Επίσης, μαζί με τον Κουτρουμάνη, έχουν συμφωνήσει τη περικοπή σε 200.000 κοινωνικά,τριτεκνικά, πολυτεκνικά επιδόματα, φόρο ιδιοκατοίκησης, φόρο σε οικόπεδα, αγροτεμάχια, ενοίκια, φόρους καταθέσεων και ότι άλλο, χωρίς να διαπραγματευτούν ποτέ ! Εδώ και 2 χρόνια οδήγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ και στα μνημόνια και στην εξαθλίωση των Ελλήνων.

    Συμπέρασμα : αν υπάρχει λογικός άνθρωπος στην Ελλάδα, θα ψηφίσει οτιδήποτε άλλο, εκτός από το μεταλλαγμένο πασοκ του κ. Βενιζέλου και των συνεργατών του. Οι κεντρώοι θα στραφούν προς τη Νέα Δημοκρατία και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Οι αριστεροί θα στραφούν προς Δημ. Αριστερά και ΣΥΡΙΖΑ. Για να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί η κεντρώα παράταξη, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της σημερινής ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των Ελλήνων, που δεν είναι άλλοι από Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Σαχινίδη, Κουτρουμάνη και όλους όσους βάζουν πλάτη στο μεταλλαγμένο πασοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποιά ακριβώς απειλή συνιστά η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην ελληνική πολιτική σκηνή και γιατί όλοι (εντός και εκτός της χώρας) έπεσαν να τον φάνε ζωντανό;
    Τι είδους κίνδυνος απειλεί την Ευρώπη (ακόμη και στην Σύνοδο της G8 εξετάστηκαν τρόποι αντιμετώπισης του «φαινομένου Τσίπρα») από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε η Μέρκελ, ο Ολάντ, ο Κάμερον και οι άλλοι κραταιοί ηγέτες να βλέπουν εφιάλτες κάθε βράδυ;
    Αν οι Ευρωπαίοι τσαμπουκάδες που στέλνουν τα εκβιαστικά μηνύματα στον ελληνικό λαό δεν φοβούνται τους «Τσίπρες» αυτού του κόσμου, τότε γιατί τρέμουν στην ιδέα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πιθανόν το πρώτο κόμμα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου;
    Οι θέσεις των άλλων ελληνικών κομμάτων για τον Αλέξη Τσίπρα και ότι αυτός εκφράζει δεν είναι της παρούσης (θα πρέπει να αναλυθούν όροι όπως: «ενδοτισμός», «εθνική μειοδοσία» κ.ά.), καθώς, πρωτίστως, πρέπει να κατανοήσουμε την επικινδυνότητα του Τσίπρα για τους Ευρωπαίους.
    Λένε ότι αν ο ελληνικός λαός προτιμήσει τον ΣΥΡΙΖΑ (που τους θέτει το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους), τότε θα σταματήσουν να δίνουν χρήματα στην Ελλάδα που δεν θα έχει πλέον λεφτά για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, δαπάνες νοσοκομείων και σχολείων και όλα τα άλλα έξοδα της χώρας.
    Λένε ότι αυτό θα επιφέρει την αποβολή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη (ίσως και από την Ε.Ε., ίσως και από την… Οικουμένη) και άρα θα έρθει η συντέλεια του κόσμου και ο Αρμαγεδδών για τους άμοιρους Έλληνες (που τόσο τους αγαπούν οι ευρωπαϊκές ηγεσίες και θρηνούν νυχθημερόν γι αυτούς).
    Ο Αλέξης Τσίπρας είναι, λοιπόν, ο μοιραίος άνθρωπος για την καταστροφή της Ελλάδας (ευθύνεται επίσης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, για τις ταραχές στη Συρία, για τις δοκιμές πυραύλων της Β. Κορέας, για τις κλιματικές αλλαγές στον Πλανήτη και άλλα δεινά) και πρέπει με κάθε τρόπο να εξουδετερωθεί για να μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια η Μέρκελ, ο Σόϊμπλε, ο Όλι Ρεν, ο Ρομπάϊ (ο Ποπάϊ, ο Ντόναλντ Ντακ, ο Γκούφι και οι υπόλοιποι της παρέας των καρτούνς) και να μην βλέπουν εφιάλτες.
    Δεν απομένει παρά να μπουν σε λειτουργία οι προβλεπόμενοι «κατάλληλοι μηχανισμοί» και να… δολοφονηθεί ο Αλέξης Τσίπρας, που τόσα κακά έχει επιφέρει με τις θέσεις του στην ανθρωπότητα, ενώ άλλωστε ελλοχεύει και ο κίνδυνος να βρει μιμητές που θα ακολουθήσουν τις απαράδεκτες και επιζήμιες για την Πλάση συνταγές του.
    Αυτό είναι τελικά που φοβούνται. Τους μιμητές του Τσίπρα!
    (Xkarfoma)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι δηλώνει ο χοντροΜπένυ, ο άνθρωπος που εξαθλίωσε τους Έλληνες με το χαράτσι στη ΔΕΗ, τις έκτακτες εισφορές, και τις επερχόμενες φορολογικές δηλώσεις και αναδρομικές μειώσεις στις συντάξεις ;

    Είπε ο μέγκαΜπένυ : Αντίπαλός μου είναι ο Σαμαράς,όχι ο Τσίπρας !

    Του απαντάμε : αντίπαλος σου είναι το μονοψήφιο νούμερο, που κάθε μέρα θα έρχεται και πιο κοντά, όσο έρχονται στις ελληνικές οικογένειες οι φορολογικές δηλώσεις και το ΕΤΑΚ του 2009 μαζί με τα χαράτσια. Η πληρωμή είναι μαύρισμα. Οι ψηφοφόροι σου φεύγουν προς όλες τις κατευθύνσεις, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Αριστερά, Ανεξάρτητους Έλληνες. Ποιος είναι μαζόχας να σε ξαναψηφίσει ; Ποια στελέχη θα τρέξουν να εκτεθούν στο κόσμο ; Δεν ντρέπεσαι καθόλου ; Αντί να πας στην έπαυλή σου, ζητάς και τα ρέστα ; Κι αληθεύει το δημοσίευμα ότι κυκλοφορείς ακόμα με τη θωρακισμένη λιμουζίνα του ΥΠΟΙΚ των 750.000 ευρώ, την ώρα που οι ψηφοφόροι σου ψωμολυσσάνε, λόγω περικοπών και φόρων ; Τσίπα δεν έχεις καθόλου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ20 Μαΐ 2012, 2:09:00 μ.μ.

    Τα πολλά λόγια είναι περιττά.Στις εκλογές της 17 Ιουνίου η ψηφίζεις την κυρία Μέρκελ μέσω νδ-πασόκ η τον Αλέξη Τσίπρα.Εθνικό χρέος η καταδίκη των εκβιαστών του λαού!!!

    "ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΙΣΤΙΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΩΧΑΜΕΤΗ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΕΝΤΡΕΘΕΣΘΕ ΝΑ ΖΗΤΕΙΤΕ "ΑΠΟ ΗΜΑΣ" ΣΥΝΘΗΚΗΝ ΜΕ "ΕΝΑΝ" ΚΟΝΤΖΙΑ ΣΚΑΤΟ-ΣΟΥΛΤΑΝ ΜΑΧΜΟΥΤΗ -ΝΑ ΤΟΝ ΧΕΣΩ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΕΖΙΡΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΝ ΣΙΛΙΧΤΑΡ ΜΠΟΔΑ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ! ΑΜΑ ΖΗΣΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΩ ΑΜΑ ΠΕΘΑΝΩ ΘΑ ΜΟΥ ΚΛΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΣΟ!"
    ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ (1782-1827)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. «Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, από τον οποίο ζήτησε, στο πλαίσιο του νόμου, να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διακριτικής ευχέρειας που διαθέτει, ώστε να μην απελαθεί ο γνωστός δημοσιογράφος, Νίκο Άγκο»

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ, ΕΛΛΗΝΑ ;
    ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΕ ΕΧΕΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΜΠΕΝΥ, ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ !

    ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΦΟΡΤΩΣΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ. ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΕΛΕΟΣ ΚΑΝΕΝΑ, ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΩΜΟΣ, ΑΦΗΣΕ 1,5 ΕΚ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΑΦΗΣΕ 1,5 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ Ή ΜΕ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ.
    ΑΦΗΣΕ 200.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ, ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΙ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΑΚΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ.
    ΑΦΗΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΟΡΦΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
    ΕΦΑΓΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ, ΜΕ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ, ΕΝΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ Ή ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΡΣΙ 1000 ΕΥΡΩ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ 2000 ΦΟΡΟ, ΧΩΡΙΑ ΤΟ ΕΤΑΚ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΠ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΤΟΣ, ΧΩΡΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ 2012.

    ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ. ΑΣ ΤΟΝ ΚΑΜΑΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ Ή ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ. ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ. ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΤΟΣ, ΕΛΕΟΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΡΦΑΚΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ. ΜΟΝΟ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΣΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΚΟΡΟΙΔΑ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΑΝΤΕ, ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ, ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΣΚΙΣΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΑΥΡΟ ΣΚΥΛΙ

    Ζ
    Ω
    Ο
    ........ 2.09





    Ο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΥΓΗ εγκαλούν τους Ποντίους για εγκλήματα εναντίων των Τούρκων...!!!


    ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ..

    * Ο Νάσος Θεοδωρίδης είναι δικηγόρος και μέλος της Π.Κ. του ΣΥΝ Αμπελοκήπων

    http://udemand.wordpress.com/
    /////////////////////////////

    ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ;;;

    Σ
    Κ
    Υ
    Λ
    Α
    Σ
    ..ΓΕΝΝΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ20 Μαΐ 2012, 2:18:00 μ.μ.

    ΟΥΤΕ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΙ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ...ΒΡΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΕΙΝΟΥΣ ....
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΣΟΥ ΕΑΝ ΥΠΟΚΥΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ
    ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ Η ΤΗΝ ΖΩΗ Η ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ....!!!
    200 θέσεις εργασίας στον Βερόπουλο με 4ωρη απασχόληση και μισθό 185 ευρώ...!!!
    Το διαβάσαμε χθες και ήταν η είδηση της ημέρας. Γιατί η διαφήμιση για τις 200 θέσεις εργασίας, προβλήθηκε.. τον μισθό των 185 ευρώ τον μάθαμε μετά...
    Είναι η ανάπτυξη που τάζουν Σαμαράς και Βενιζέλος...
    Είναι η ανεργία που θα μειωθεί κατα 200 άτομα.......
    Είναι το μνημόνιο που φέρνει ευτυχία για τον τόπο.....
    Είναι η απάντηση στο δίλημμα των "ντόπερμαν της ενημέρωσης" ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ;
    Διαλέξτε αν θέλετε να ακολουθήσετε τον δρόμο που τάζουν στο παραμύθι τους.
    Ευρώ η Δραχμή; Μην συζητάτε για το μνημόνιο, για την ανεργία, την φτώχεια και την πολιτική που τα δημιούργησε.. ή την πολιτική που μπορεί να μας βγάλει από αυτό..
    Ευρώ ή Δραχμή; To ερώτημα το σύστημα το έβαλε από νωρίς, και φρόντισε να διχάσει το αντιμνημονιακό μπλόγκ.
    Απέτυχαν, αλλά κράτησαν κάποιες θέσεις εξ αιτίας της πανσπερμίας των "αντιμνημονιακών".
    Τώρα το φέρνουν με ένταση περισσότερο για να μην συζητηθούν τα πραγματικά προβλήματα.
    Ευρώ 185 ή δραχμή 185 * 340 = 62.900.... Διαλέξτε... η 17 Ιούνη είναι κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙ 20 Μαϊ 2012 2:14:00 μ.μ.


    Ποιά ακριβώς απειλή συνιστά η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην ελληνική πολιτική σκηνή και γιατί όλοι (εντός και εκτός της χώρας) έπεσαν να τον φάνε ζωντανό;
    Τι είδους κίνδυνος απειλεί την Ευρώπη (ακόμη και στην Σύνοδο της G8 εξετάστηκαν τρόποι αντιμετώπισης του «φαινομένου Τσίπρα») από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε η Μέρκελ, ο Ολάντ, ο Κάμερον και οι άλλοι κραταιοί ηγέτες να βλέπουν εφιάλτες κάθε βράδυ;
    Αν οι Ευρωπαίοι τσαμπουκάδες που στέλνουν τα εκβιαστικά μηνύματα στον ελληνικό λαό δεν φοβούνται τους «Τσίπρες» αυτού του κόσμου, τότε γιατί τρέμουν στην ιδέα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πιθανόν το πρώτο κόμμα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου;
    Οι θέσεις των άλλων ελληνικών κομμάτων για τον Αλέξη Τσίπρα και ότι αυτός εκφράζει δεν είναι της παρούσης (θα πρέπει να αναλυθούν όροι όπως: «ενδοτισμός», «εθνική μειοδοσία» κ.ά.), καθώς, πρωτίστως, πρέπει να κατανοήσουμε την επικινδυνότητα του Τσίπρα για τους Ευρωπαίους.
    Λένε ότι αν ο ελληνικός λαός προτιμήσει τον ΣΥΡΙΖΑ (που τους θέτει το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους), τότε θα σταματήσουν να δίνουν χρήματα στην Ελλάδα που δεν θα έχει πλέον λεφτά για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, δαπάνες νοσοκομείων και σχολείων και όλα τα άλλα έξοδα της χώρας.
    Λένε ότι αυτό θα επιφέρει την αποβολή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη (ίσως και από την Ε.Ε., ίσως και από την… Οικουμένη) και άρα θα έρθει η συντέλεια του κόσμου και ο Αρμαγεδδών για τους άμοιρους Έλληνες (που τόσο τους αγαπούν οι ευρωπαϊκές ηγεσίες και θρηνούν νυχθημερόν γι αυτούς).
    Ο Αλέξης Τσίπρας είναι, λοιπόν, ο μοιραίος άνθρωπος για την καταστροφή της Ελλάδας (ευθύνεται επίσης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, για τις ταραχές στη Συρία, για τις δοκιμές πυραύλων της Β. Κορέας, για τις κλιματικές αλλαγές στον Πλανήτη και άλλα δεινά) και πρέπει με κάθε τρόπο να εξουδετερωθεί για να μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια η Μέρκελ, ο Σόϊμπλε, ο Όλι Ρεν, ο Ρομπάϊ (ο Ποπάϊ, ο Ντόναλντ Ντακ, ο Γκούφι και οι υπόλοιποι της παρέας των καρτούνς) και να μην βλέπουν εφιάλτες.
    Δεν απομένει παρά να μπουν σε λειτουργία οι προβλεπόμενοι «κατάλληλοι μηχανισμοί» και να… δολοφονηθεί ο Αλέξης Τσίπρας, που τόσα κακά έχει επιφέρει με τις θέσεις του στην ανθρωπότητα, ενώ άλλωστε ελλοχεύει και ο κίνδυνος να βρει μιμητές που θα ακολουθήσουν τις απαράδεκτες και επιζήμιες για την Πλάση συνταγές του.
    Αυτό είναι τελικά που φοβούνται. Τους μιμητές του Τσίπρα!
    (Xkarfoma)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν της ...βγαίνει η λέξη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    ρε-πούστη μου λαγνοΛάθρε
    του ..κώλου σου ..."αριστερέ" !
    άρρωστε, ανάπηρε, σακάτη
    ζητιάνε της μάυρης ψωλής !!


    «Ο σεβασμός μου στη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού είναι δεδομένος και δεν επιτρέπω σε κανέναν να τον αμφισβητεί» λέει η Ρεπούση στην ανακοίνωσή της για να μπαλώσει την αποχώρησή της από τη Βουλή κατά την τήρηση ενός λεπτού σιγής την Παρασκευή για τη γενοκτονία των Ποντίων.

    Μα καλή μου, σήμερα δεν ήταν ημέρα "μνήμης του Ποντιακού ελληνισμού", αλλά... ημέρα "μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού ελληνισμού".
    Δεν πέθανε ο ποντιακός ελληνισμός για να υπάρχει ημέρα μνήμης!!!!!

    Δεν λέμε:
    «Ο σεβασμός μου στη μνήμη των Εβραίων είναι δεδομένος και δεν επιτρέπω σε κανέναν να τον αμφισβητεί»,
    αλλά
    «Ο σεβασμός μου στη μνήμη του Ολοκαυτώματος των Εβραίων είναι δεδομένος και δεν επιτρέπω σε κανέναν να τον αμφισβητεί».

    Έτσι δεν είναι κύριε Κουβέλη;

    Καταλάβατε το ζόρι τους; Κι οι ξεφτίλες δημοσιογράφοι, παρουσιάζουν αυτή την εμετική "διευκρίνιση", ως ...ικανοποιητική.
    Τολμούν να γράψουν ότι "έδωσε απάντηση η Ρεπούση".

    Μα, ρε τρόμπα ολίγιστε δημοσιογράφε,
    είναι απάντηση το "Ο σεβασμός μου στη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού..".

    Πέθανε ο ποντιακός ελληνισμός και του κάνουμε μνημόσυνο;
    Μυαλό θέλει ;


    αλλά που να το βρείς gay Συνιστώσα
    "μοδατε" πούσταρε αλήτη !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙ 20 Μαϊ 2012 2:14:00 μ.μ.


    Ποιά ακριβώς απειλή συνιστά η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην ελληνική πολιτική σκηνή και γιατί όλοι (εντός και εκτός της χώρας) έπεσαν να τον φάνε ζωντανό;
    Τι είδους κίνδυνος απειλεί την Ευρώπη (ακόμη και στην Σύνοδο της G8 εξετάστηκαν τρόποι αντιμετώπισης του «φαινομένου Τσίπρα») από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε η Μέρκελ, ο Ολάντ, ο Κάμερον και οι άλλοι κραταιοί ηγέτες να βλέπουν εφιάλτες κάθε βράδυ;
    Αν οι Ευρωπαίοι τσαμπουκάδες που στέλνουν τα εκβιαστικά μηνύματα στον ελληνικό λαό δεν φοβούνται τους «Τσίπρες» αυτού του κόσμου, τότε γιατί τρέμουν στην ιδέα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πιθανόν το πρώτο κόμμα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου;
    Οι θέσεις των άλλων ελληνικών κομμάτων για τον Αλέξη Τσίπρα και ότι αυτός εκφράζει δεν είναι της παρούσης (θα πρέπει να αναλυθούν όροι όπως: «ενδοτισμός», «εθνική μειοδοσία» κ.ά.), καθώς, πρωτίστως, πρέπει να κατανοήσουμε την επικινδυνότητα του Τσίπρα για τους Ευρωπαίους.
    Λένε ότι αν ο ελληνικός λαός προτιμήσει τον ΣΥΡΙΖΑ (που τους θέτει το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους), τότε θα σταματήσουν να δίνουν χρήματα στην Ελλάδα που δεν θα έχει πλέον λεφτά για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, δαπάνες νοσοκομείων και σχολείων και όλα τα άλλα έξοδα της χώρας.
    Λένε ότι αυτό θα επιφέρει την αποβολή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη (ίσως και από την Ε.Ε., ίσως και από την… Οικουμένη) και άρα θα έρθει η συντέλεια του κόσμου και ο Αρμαγεδδών για τους άμοιρους Έλληνες (που τόσο τους αγαπούν οι ευρωπαϊκές ηγεσίες και θρηνούν νυχθημερόν γι αυτούς).
    Ο Αλέξης Τσίπρας είναι, λοιπόν, ο μοιραίος άνθρωπος για την καταστροφή της Ελλάδας (ευθύνεται επίσης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, για τις ταραχές στη Συρία, για τις δοκιμές πυραύλων της Β. Κορέας, για τις κλιματικές αλλαγές στον Πλανήτη και άλλα δεινά) και πρέπει με κάθε τρόπο να εξουδετερωθεί για να μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια η Μέρκελ, ο Σόϊμπλε, ο Όλι Ρεν, ο Ρομπάϊ (ο Ποπάϊ, ο Ντόναλντ Ντακ, ο Γκούφι και οι υπόλοιποι της παρέας των καρτούνς) και να μην βλέπουν εφιάλτες.
    Δεν απομένει παρά να μπουν σε λειτουργία οι προβλεπόμενοι «κατάλληλοι μηχανισμοί» και να… δολοφονηθεί ο Αλέξης Τσίπρας, που τόσα κακά έχει επιφέρει με τις θέσεις του στην ανθρωπότητα, ενώ άλλωστε ελλοχεύει και ο κίνδυνος να βρει μιμητές που θα ακολουθήσουν τις απαράδεκτες και επιζήμιες για την Πλάση συνταγές του.
    Αυτό είναι τελικά που φοβούνται. Τους μιμητές του Τσίπρα!
    (Xkarfoma)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν της ...βγαίνει η λέξη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    ρε-πούστη μου λαγνοΛάθρε
    του ..κώλου σου ..."αριστερέ" !
    άρρωστε, ανάπηρε, σακάτη
    ζητιάνε της μάυρης ψωλής !!


    «Ο σεβασμός μου στη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού είναι δεδομένος και δεν επιτρέπω σε κανέναν να τον αμφισβητεί» λέει η Ρεπούση στην ανακοίνωσή της για να μπαλώσει την αποχώρησή της από τη Βουλή κατά την τήρηση ενός λεπτού σιγής την Παρασκευή για τη γενοκτονία των Ποντίων.

    Μα καλή μου, σήμερα δεν ήταν ημέρα "μνήμης του Ποντιακού ελληνισμού", αλλά... ημέρα "μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού ελληνισμού".
    Δεν πέθανε ο ποντιακός ελληνισμός για να υπάρχει ημέρα μνήμης!!!!!

    Δεν λέμε:
    «Ο σεβασμός μου στη μνήμη των Εβραίων είναι δεδομένος και δεν επιτρέπω σε κανέναν να τον αμφισβητεί»,
    αλλά
    «Ο σεβασμός μου στη μνήμη του Ολοκαυτώματος των Εβραίων είναι δεδομένος και δεν επιτρέπω σε κανέναν να τον αμφισβητεί».

    Έτσι δεν είναι κύριε Κουβέλη;

    Καταλάβατε το ζόρι τους; Κι οι ξεφτίλες δημοσιογράφοι, παρουσιάζουν αυτή την εμετική "διευκρίνιση", ως ...ικανοποιητική.
    Τολμούν να γράψουν ότι "έδωσε απάντηση η Ρεπούση".

    Μα, ρε τρόμπα ολίγιστε δημοσιογράφε,
    είναι απάντηση το "Ο σεβασμός μου στη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού..".

    Πέθανε ο ποντιακός ελληνισμός και του κάνουμε μνημόσυνο;
    Μυαλό θέλει ;


    αλλά που να το βρείς gay Συνιστώσα
    "μοδατε" πούσταρε αλήτη !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Oloi mazi me th "DHMIOYRGIA 3ANA" toy Thanou Tzimerou, thn "ENWSH KENTRWWN" toy Vasili Leventi kai th "DRASH" toy Stefanou Manou (an den paei... me th brwmerh... N.D.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Νίκο Κοτζιά υπηρέτησες και συ το "σύστημα".

    Αλήθεια,ποιό χατήρι δεν σου κάνανε και πέρασες "απέναντι"?

    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση