GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απάντηση του Θάνου Δημάδη στη ΕΣΗΕΑ

Στις 20/04 το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ με παρέπεμψε, μαζί με άλλους συναδέλφους, στο πειθαρχικό συμβούλιο της Ένωσης με το ερώτημα της οριστι...

Στις 20/04 το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ με παρέπεμψε, μαζί με άλλους συναδέλφους, στο πειθαρχικό συμβούλιο της Ένωσης με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από τα μητρώα της. Ο λόγος είναι ότι δεν συμμετείχα στην απεργία που είχε προκηρυχθεί την προηγούμενη μέρα. 
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το απαντητικό υπόμνημα που κατέθεσα εγγράφως στο Δ.Σ. και το Πειθαρχικό συμβούλιο της……
ΕΣΗΕΑ εξηγώντας τους λόγους της συνειδητής μη συμμετοχής μου σε τέτοιου τύπου απεργιακές κινητοποιήσεις και ζητώντας την ανάκληση της παραπομπής μου.

Προς: Διοικητικό Συμβούλιο και Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ
Ουάσινγκτον, 30 Μαίου 2012 
 Αγαπητοί συνάδελφοι, 
 αναφορικά με την απόφασή σας να με παραπέμψετε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με το αιτιολογικό ότι ως ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Ουάσινγκτον, όπου διαμένω, δεν αρνήθηκα λόγω της προκηρυχθείσας απεργίας στις 19/04 να δώσω την ανταπόκρισή μου στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού καναλιού από το οποίο εργάζομαι και βγάζω τα προς το ζην, επιτρέψτε μου να αναφέρω τα παρακάτω: 
 - Η μη συμμετοχή μου στην ανακοινωθείσα τελευταία στιγμή απεργία που προκήρυξε εκείνο το απόγευμα η ΕΣΗΕΑ ήταν απόλυτα συνειδητή και εθελούσια. Ο πρώτος λόγος είναι διότι θεωρώ ότι κάθε εργαζόμενος σε οποιαδήποτε επαγγελματική ένωση μπορεί και οφείλει να είναι αυτεξούσιος χωρίς το συνδικάτο στο οποίο μετέχει να του αρνείται το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής και της απόφασής του να ασκήσει το απαράβατο δικαίωμά του: που είναι το δικαίωμά στην εργασία. Πολύ, δε, περισσότερο να επιχειρεί να τον τιμωρήσει επειδή τελικό το ασκεί! 
 - Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την ευρύτερη αντίληψή που έχω για τον τρόπο με τον οποίον εμείς οι εργαζόμενοι σε έναν χώρο υπό κατάρρευση, όπως αυτός των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στη χώρα μας, έχουμε τη δύναμη και την υποχρέωση να προασπίζουμε τα δικαιώματά μας και κυρίως τις θέσεις εργασίας που κάθε μέρα χάνονται είτε αυτές είναι σήμερα των συναδέλφων μας είτε αύριο οι δικές μας. Σε μία τέτοια συγκυρία όπου εργαζόμενοι και εργοδότες οφείλουμε από κοινού να βρούμε λύσεις ώστε από κοινού - το ξανατονίζω το “από κοινού”- να κρατήσουμε τα “μαγαζιά” στα οποία εργαζόμαστε όρθια, το να τραβάμε εμείς οι ίδιοι την “πρίζα” από αυτά, δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε “λύση”  βιώσιμη για κανέναν, ούτε πρωτίστως για εμάς τους εργαζόμενους μισθωτούς του κλάδου. Νεκρώνοντας την ενημέρωση είναι μία εικονική και χωρίς αντίκρισμα ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους που χάνουν τη δουλειά τους. Μετά από την απεργία ο απολυμένος συνάδελφος δεν ξαναγυρίζει στη δουλειά του. Το πιθανότερον είναι να ακολουθήσουν κι άλλοι τον δρόμο του. Γι’ αυτό πριν την αντίδραση σε μία απόλυση, υπάρχει το προγενέστερο στάδιο της πρόληψης ώστε αυτή να μη συμβεί. Και σε αυτό το στάδιο περιμένουμε από την ΕΣΗΕΑ να δράσει δυναμικά με διεκδικήσεις ουσιώδεις και προσαρμοσμένες στις επιταγές των καιρών. Όχι να δρα εκ των υστέρων και με μία “τυπολατρική” απεργία να θεωρεί ότι έτσι συμπαρίσταται και ότι αλλάζει προς το καλύτερο τα δεδομένα των τραγικών δυσκολιών που βαρύνουν τους απολυμένους συναδέλφους μας και συνολικότερα τον χώρο. 
 Ως εργαζόμενος που ανήκει στη νέα γενιά αυτού του χώρου που ονομάζεται δημοσιογραφία και έχοντας ξεκινήσει από τα 18 μου χρόνια να δουλεύω ακόμα και ανασφάλιστος όταν η ΕΣΗΕΑ δεν με αναγνώριζε και δεν ήταν δίπλα μου για να με διαφυλάξει, επιθυμώ να δω- ελπίζω στο άμεσο μέλλον και όχι αφού θα έχουν καταρρεύσει όλα- το συνδικάτο στο οποίο ανήκω να λειτουργεί πάνω απ’ όλα ως πραγματικός μοχλός πίεσης και ελέγχου της εργοδοσίας που θα εγγυάται και δε θα διακινδυνεύει μεγαλύτερες απώλειες θέσεων εργασίας, που θα στηρίζει πραγματικά τους συναδέλφους που πλήττονται χωρίς να τους χρυσώνει το χάπι με μία “απεργία” χωρίς αντίκρισμα. Σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία είναι λάθος να ορθώνονται τείχη διαχωρισμού μας ανάμεσα σε απεργούς και απεργοσπάστες. Και πολύ περισσότερο να μπαίνουν στο “απόσπασμα” όσοι δεν συμπαρατάσσονται με την απόφασης μίας απεργίας που θεωρώ ότι ναρκοθετεί περαιτέρω τον ήδη ναρκοθετημένο χώρο και δημιουργεί πολλαπλά αδιέξοδα από αυτά τα οποία λύνει. 
 Κατόπιν όλων αυτών, σας ζητώ να ανακαλέσετε την απόφασή σας για την παραπομπή μου στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποδεχόμενοι αφενός τη διαφορετική- ίσως και αιρετική αν την θεωρείτε έτσι- αντίληψή μου για την διαχείριση του μέτρου των απεργιακών κινητοποιήσεων στον κλάδο μας και αφετέρου την απόφασή μου να μεταδώσω στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ που εκείνο το βράδυ βγήκε στον “αέρα” μία σημαντική είδηση για την Ελλάδα από το εσωτερικό του ΔΝΤ όπου βρισκόμουν, η οποία με το δικό μου δημοσιογραφικό κριτήριο έκρινα σκόπιμο ότι έπρεπε να μεταδοθεί χωρίς καθυστέρηση. Άλλωστε η διαφορά ενός ανταποκριτής στο εξωτερικό από έναν δημοσιογράφο εντός Ελλάδας είναι ότι ο ανταποκριτής πρέπει να μεταδίδει την είδηση την ώρα που συμβαίνει από τον τόπο που συμβαίνει. Διαφορετικά δεν έχει λόγο ούτε να είναι ανταποκριτής και να διαμένει στο εξωτερικό ούτε να πληρώνεται γι’ αυτό. 
 Θάνος Δημάδης 
Δημοσιογράφος-ανταποκριτής ΣΚΑΪ στις ΗΠΑ 
Μέλος της ΕΣΗΕΑ

8 σχόλια

  1. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ!

    Δίλημμα Ευρώ ή Δραχμή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

    ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑ!

    ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ,

    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!

    Ψήφος σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σημαίνει επιδοκιμασία του Μνημονίου, ανακούφιση της Μέρκελ, της Τρόϊκας και του διεθνούς τραπεζικού και παρασιτικού κεφαλαίου...

    ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, αλλά και των Ισπανών, των Πορτογάλων, των Ιταλών, των Ιρλανδών εργαζομένων και ανέργων!

    Ψήφος στα Μερκελικά κόμματα- ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σημαίνει
    ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ για το αύριο!

    Σήμερα όλη η Ευρώπη έχει στραμμένα τα μάτια της στην Ελλάδα.

    Ισπανοί, Ιταλοί, Γάλλοι, Πορτογάλοι βλέπουν σε μας την ελπίδα...

    ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ, ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΡΟ ΤΗΣ ΜΑΝΤΑΜ ΜΕΡΚΕΛ!

    Εδώ με το 16,8% του ΣΥΡΙΖΑ, ΣΕΙΣΤΗΚΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΕΥΡΩΠΗ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ!!

    ΑΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ!

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ,

    ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Δημαδης σαν δημοσιογράφος ειναι πραγματικά ΣΤΟΚΟΣ!!!! Διαβαστε τα υπαγορευμενα "ρεπορταζ" του να καταλάβετε. Οπότε μονο σαν απεργοσπαστης θα μπορουσε να κανει καριερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να τον διαγράψουν χωρις πολλα πολλά. Οι εποχές δεν ειναι κατάλληλες για συγχωροχάρτια. Αλλωστε ο ίδιος απαξιώνει την ΕΣΗΕΑ λες και ειναι κανας δημοσιογράφος με πουλιτζερ!!! Το τσουτσεκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τραγικό...
    Μετά τα 100 άτομα στη Καλλιθέα και στο Ίλιον ( μαζί με τους δημοσιογράφους, φωτογράφους,τεχνικούς ), 50 άτομα στη Ν. Ιωνία ( μετά τα 50 άτομα σε Κόρινθο και σε Ναύπλιο )ακούνε το Βενιζέλο σε αίθουσα 30 ατόμων !!!

    Ούτε 5ο κόμμα !!!

    Ο κόσμος στρέφεται στη Νέα Δημοκρατία και στο Σύριζα, ανάλογα με τις φοβίες ή τις ελπίδες του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑΙ...
    ΕΝΑ-ΕΝΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΒΡΗΚΑΝ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.
    _______________________________________________
    ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΡΕ ΣΥ ΑΛΕΞΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ;

    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνέχεια του πιο αντιδραστικού ΠΑΣΟΚ.
    Για αυτό έχει μαζέψει όλα τα καλόπαιδα του.
    Έχει μαζέψει:
    1)Αντώνης Κοτσακας. Στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, διετέλεσε υφυπουργός Εργασίας και Υπουργός Αιγαίου από το 1989 έως και το 2000 στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου. Παραιτήθηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ πριν από ένα χρόνο.
    2)Ευάγγελος Χωραφάς. Πρώην στενός συνεργάτης και σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου.
    3)Γιώργος Ραφτόπουλος.Από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του συνδικαλιστικού κινήματος. Πρώην Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, προσχώρησε στο ΣΥΡΙΖΑ.
    4)Αγραφιώτης Γιώργος. Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πρώην συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου.
    5)Σταθάς Ιωάννης. Πρώην στέλεχος ΠΑΣΚΕ, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς.
    6)Βαμβακάς. Πρώην στέλεχος ΠΑΣΚΕ, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Θυρωρών
    7)Τσουκαλάς Δημήτρης. Πρώην Πρόεδρος της ΟΤΟΕ με την ΠΑΣΚΕ
    8)Κουρουπλής Παναγιώτης. Πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Υπερψήφισε το Μνημόνιο I και όλους τους νόμους που το ακολούθησαν μέχρι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής.
    Και αυτοί είναι μόνο ένα μικρό μέρος της κατάταστασης.
    Μην τσιμπας λαέ. Αυτούς τους ΑΛΗΤΕΣ πληρώνεις με την ΖΩΗ σου +

    Με τον Τσίπρα ο Φωτόπουλος.
    Όλα τα μπάζα του ΠΑΣΟΚ μαζεύει ο ΣΥΡΙΖΑ
    Ήταν επόμενο!
    Που θα πήγαινε δηλαδή ο Φωτόπουλος;
    Ο κύριος εκφραστής του βαθέως ΠΑΣΟΚ, ο μαχητής των κεκτημένων και βολεμένων. Μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να βρει καταφύγιο και ένα απάνεμο κομματικό χώρο που εγγυάται την διατήρηση του αμαρτωλού και κρατικοδίαιτου παρελθόντος. Μαζί με τους παχυλούς φυσικά μισθούς που πληρώνει τώρα πολύ ακριβά ολόκληρος ο ελληνικός λαός!

    Aπό τη στιγμή που μίλησε ο ΣΥΡΙΖΑ για εξουσία και κυβέρνηση, γέμισε από Πασόκους. Αποτελεσματική πολιτική 100%.
    Όλα τα διαχρονικά λαμόγια πα$$οκ ΕΚΕΙ.

    Οι νεολαίοι του Άκη στο ΠΑΣΟΚ πήγαν ΣΥΡΙΖΑ!!!
    αφού εκεί είναι ΤΩΡΑ..το μέλι $$$$$$$$$$$$
    127 στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πλειοψηφία τους είναι μέλη του Ρεύματος Νέων Σοσιαλιστών, με διαδρομή στο εθνικό συμβούλιο της νεολαίας του Κινήματος, αλλά και στο εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Το ανώτερο καθοδηγητικό όργανο μεταξύ δύο συνεδρίων. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι οι...Ελευθεριάδης Αντώνιος πολιτικό συμβούλιο νεολαίας ΠΑΣΟΚ (δείτε στο τέλος), Ζερβάκη Μαρία μέλος εθνικού συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, Θέμης Τζήμας μέλος εθνικού συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, Ρέντζου Πετρούλα εθνικό συμβούλιο νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Σκουλάς Μανώλης στέλεχος της ΠΑΣΠ, Στεφάνου Νίκος εθνικό συμβούλιο νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Τσουκαλάς Κώστας εθνικό συμβούλιο νεολαίας ΠΑΣΟΚ και άλλοι.
    Σύριζαπασοκ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ..ΕΧΕΤΕ.
    ΣσοσιαΛΗΣΤΕΣ.


    _______________________________
    Aϊντε να ..σπρώξουμε λίγο ακόμα
    σύντροφοι πρώην πρασινοΣυριζοΦΡΟΥΡΟΙ
    και νύν πρασινοΣυριζοΡΟΥΦΙΑΝΟΙ..μια θέση
    και ΤΕΡΜΑΤΙΖΟΥΜΕ !!!

    Αυτή είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ που αποσιωπούν τα κόμματα και τα ΜΜΕ..

    Προτελευταία είναι η Ελλάδα στην Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας για το 2012 του Διεθνούς Ινστιτούτου Ανάπτυξης του Μάνατζμεντ (IMD).
    Συγκεκριμένα, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 58η θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης Ανταγωνιστικότητας μεταξύ των 59 χωρών οι οποίες μελετώνται από το διεθνές ινστιτούτο, σημειώνοντας πτώση κατά δυο θέσεις σε σχέση με την περσινή κατάταξη.
    Η χώρα μας ξεπερνά μόνο τη Βενεζουέλα...

    (ναι αυτή που θέλει να μας κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ)

    η οποία βρίσκεται σταθερά στην 59η θέση της διεθνούς κατάταξης από το 2004.

    ____________________________
    Ομπρός αδέλφια του Δημοσίου..
    Ομπρός τώρα που έδυσε ο Πράσινος ήλιος..
    Να ανατείλει ο Ήλιος της Μουσούλμ Ανατολής.

    Υπογραφή
    Η 14η Συνιστώσα Σύριζα-Λαμογιων-ΠΑ$$ΟΚ Δημοσίου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν πάτε στο διάολο μαλακισμένοι τσογλανοσυνδικαλιστές!!!!! Και κάποιοι κάφροι εδώ μέσα έχουν το απύθμενο θράσος να υπερασπίζονται την κωλο-ΕΣΗΕΑ! Σκασμός γελοίοι!!!! Ο συνδικαλισμός είναι δικαίωμα! ΟΧΙ υποχρέωση!!! Πολύ καλά έκανε ο Δημάδης και δεν απήργησε. Τσεκούρι και φωτιά στους τσογλανοσυνδικαλιστές!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Leading Most Features of Using Concealed Kits

    Also visit my blog post: volunteer

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση