GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σγουρός: Άννα, έχασες το στοίχημα για την ανάπτυξη...

Ιδιαίτερα καυστικός για την υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου είναι ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός , με αφορμή τις « αρμοδι...

Ιδιαίτερα καυστικός για την υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου είναι ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, με αφορμή τις «αρμοδιότητες και πόρους, ύψους 31.200.000 ευρώ από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής που αποφάσισε να εκχωρήσει αυθαίρετα το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας» στην Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, Αναπτυξιακή Ανώνυμος Εταιρεία Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Αθηναίων, χωρίς να έχει ενημερωθεί ο ίδιος και η Περιφέρεια Αττικής. «Αν το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν αντιλαμβάνεται ότι με αυτόν τον τρόπο θολώνει την εικόνα της διαχείρισης και υλοποίησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος και δυσχεραίνει την απόδοση απολογισμού και λογαριασμού σε σχέση με αυτό, τότε έχει ήδη χάσει το μεγάλο στοίχημα για την ανάπτυξη και τη δημιουργία έργων υποδομής για τη χώρα μας», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Αττικής.

«Μετά τη σημαντική μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων για την Περιφέρεια Αττικής, τη μη απόδοση πιστώσεων που αντιστοιχούν σε αρμοδιότητες της Περιφέρειας, η Κεντρική Διοίκηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Ανάπτυξης προχώρησε για μία ακόμη φορά στον κατακερματισμό των πόρων του ΠΕΠ Αττικής, μέσω εκχωρήσεων (έχει προηγηθεί η εκχώρηση πόρων στην Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης)», καταγγέλλει και ερωτά:
  • »Πώς δημιουργείται ξαφνικά ένας φορέας διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος, χωρίς να έχει προηγηθεί η διερεύνηση των δυνατοτήτων του - θεσμικά και πρακτικά - να διαχειριστεί πόρους υπό την έννοια του Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου του ΕΣΠΑ;
  • »Είναι συμβατή και δεοντολογική η εκχώρηση πόρων σε ένα φορέα ενός μόνο Δήμου για την ένταξη έργων που αφορούν μόνο στο συγκεκριμένο Δήμο; Πώς εφαρμόζεται η Αρχή της μη διάκρισης μεταξύ δυνητικών τελικών δικαιούχων με αυτόν τον τρόπο;»
ΠΕΠ Αττικής
Στο μεταξύ, η Περιφέρεια Αττικής, για τον Απρίλιο, προχώρησε, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ), στην καταχώρηση πληρωμών ύψους 6.326.491,60 ρυρώ του ΠΕΠ Αττικής 2007-2013. Παράλληλα, για τον ίδιο μήνα, εντάχθηκαν 12 νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 88.662.260 ευρώ. Πρόκειται για 6 έργα παιδικών/ βρεφονηπιακών σταθμών, 2 έργα σχολικής στέγης, 2 έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και 1 έργο οδοποιίας.
Συνολικά, από την αρχή του έτους μέχρι και το τέλος Απριλίου, ο Γιάννης Σγουρός έχει υπογράψει την ένταξη στο ΠΕΠ Αττικής 39 νέων έργων, με συνολικό προϋπολογισμό 173.700.000 ευρώ . Επίσης, για το ίδιο διάστημα υπεγράφησαν, σε ενταγμένα έργα του ΠΕΠ Αττικής, νέες συμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 77.100.000 ευρώ.
«Βρισκόμαστε στο δέκατο μήνα διαχείρισης του ΠΕΠ Αττικής από την Περιφέρεια Αττικής και συνολικά (από την 1η Ιουλίου που αναλάβαμε την αρμοδιότητα) έχουμε πραγματοποιήσει και καταχωρήσει δαπάνες 106 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος. Μόνο για το πρώτο τετράμηνο του 2012, εντάξαμε 39 νέα έργα, προσανατολισμένα στην ενίσχυση των υποδομών, την αειφόρο ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών . Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό, με στόχο την όσο το δυνατό μεγαλύτερη απορρόφηση των κονδυλίων. Στην προσπάθεια αυτή θα έπρεπε να έχουμε σύμμαχο και όχι αόρατο εχθρό το Κεντρικό Κράτος», δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Αττικής.

ΔΑΠΑΝΕΣ ΟΠΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012 ΓΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1.pdf
ΔΑΠΑΝΕΣ ΟΠΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012 ΓΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2.pdf
ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ _2007.2013 meta 1-1-12.pdf

aftodioikisi.gr

13 σχόλια

  1. KATASTROFI KAI H ANNOYLA KAI O BENIZELOS.
    PRIN LIGO EMATHA OTI FILOI POU PSIFISAN LAOS KAI KAMMENO,THA PSIFISOUN TORA NEA DIMOKRATIA GIATI FOBOUNTAI TH KATARREYSI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΎΤΕ ΠΑΚΗΣΤΑΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΕΙΔΗΞΗ ΡΕΕΕΕ ΠΑΙΔΙΑ ---ΕΕΕ ΣΥΓΝΏΜΗ ΨΗΦΊΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είδα την εκπομπή του Χασαπόπουδο και Αναγνωστάκη την Κυριακή στο ΜΕΚΑ ο κ. Γλέζο και έλεγε κάτι μπαρούφες για τα οικονομικά..
    Και τον Μπουμπούκο ΑΔΩΝΙ Γεωργιάδης να κάνει πλακά , ποιος ο Γεωργιάδης!!!!

    Κάπως έτσι βγαίνουν μερικοί βουλευτές , ΈΛΕΓΕ ο κ. Γλέζος πράγματα που δεν τα γνωρίζει, ότι θα κάνουν εσωτερικό δάνειο 100 ευρώ τον μήνα σε όσους έχουν εισόδημα άνω τον 20--30 χιλιάδες ευρώ όμως ήθελα και να ήξερα γιατί αφήνουν αυτόν κατά αλλά σεβαστό άνθρωπο να λέει πράγματα που δεν γνωρίζει Για να βγει ο Μπουμπούκας Βουλευτής;..

    Το ίδιο λάθος έκανε και ο κ. Στρατούλης, είπε θα πάρουν χρήματα από της καταθέσεις των Ελλήνων ώστε να γίνονται επένδυσης σωστό έτσι Μπουμπουκο; με αυτό τον τρόπο δουλεύει το τραπεζικό σύστημα ΠΑΝΤΟΥ.. Εδώ όμως αλλά γενάτε ένα τεράστιο θέμα, υπάρχουν καταθέσεις; ε Μπουμπουκο;

    Αυτά γίνονται μόνο όταν λειτουργούν υγιής τράπεζες και σε υγιής οικονομίες , τα παπαγαλάκια τον ΜΜΕ ΕΛΕΓΑΝ ΜΑΛΑΚΙΕΣ μαζί με τον ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ , έχουν αφήσει ΚΑΝΕΝΑ σέντσι από καταθέσεις τον Ελλήνων;

    Άπλα είναι τα πράγματα να το μάθουμε Μπουμπουκο δεν χρειάζεται καμιά έκθεση της ΜΠΛΑΚ ΡΟΚ και μπούρδες ..

    Η Τράπεζα της Ελλάδος δήλωσε στης 3 ΜΑΪΟΎ ότι πήραν στης αρχές του 2012 οι Τράπεζες 73 δις ευρω.

    Οι τράπεζες δηλαδή δανείστηκαν 73 δις ευρώ από την Ε.Κ.Τ μέσω του ΙΕΛΕΪ ,προεκλογικά ΤΩΡΑ δηλαδή, τους έδωσε ο Παπαδημος αλλά 25 δις ευρώ, από αυτά ΟΛΑ ΑΥΤΑ έδωσαν 13 δις ευρώ σε χορήγησης ΚΑΙ ΤΊΠΟΤΑ ΆΛΛΟ ..ρε κλεφτές για κάνετε μια ερεύνα γι’ αυτό και πάρουν και αλλά 18 δις ευρώ τον άλλο μήνα για να σωθούμε έτσι πάμε στα 53 δις ευρώ στην περιβόητη ανακεφαλαιοποίηση...

    Αν Πιστεύει λοιπών κανείς καταθέτης ότι έχει λεφτά στης τράπεζες κάνει ΛΑΘΟΣ .. Οι καταθέτες σήμερα του Ελληνικού ΛΑΟΥ είναι 73.2 δις ευρώ στοιχεία της τράπεζας της Ελλάδος , αυτό το ποσό το κατέχει περίπου το 16% του Ελληνικού λαού …

    Οι καταθέσεις που υπάρχουν ΣΗΜΕΡΑ είναι μόνο σαν νούμερα στους υπολογιστές τους..

    Αν βάλετε λοιπόν 73 δις δάνειο και 25 δις έχουν πάρει μας κάνουν 98 δις ευρω ,θα πάρουν και αλλά 18 δις πάμε 116 δις ευρώ σύνολο, όλα με εγγύηση του κράτους ,,και ΑΥΤΆ μόνο εφέτος , βγάλετε τώρα τα 13 δις που έδωσαν για χορηγίες πόσα μένουν; 103 δις θα πρέπει να έχουν στα θησαυροφυλάκια τους . ΑΛΛΑ δεν είναι μόνο αυτά Βάλετε και τα 73 δις ευρω τον Ελλήνων καταθετών σύνολο 176 δις ευρω, να βγάλουμε και όλα τα τοκοχρεολύσια του 2012 που είναι 12.8 δις ευρώ ,μένουν περίπου 163.2 δις ευρω .

    ΑΡΑ θα πρέπει να έχουν οι τράπεζες 163 .2 δις ευρώ μαζί με της καταθέσεις των Ελλήνων..

    Υπάρχουν; η τα έχουν τσεπώσει οι τραπεζίτες και είναι στο εξωτερικό; ; Αν υπάρχουν γιατί δεν τα κείνουν για ανάπτυξη στην αγορά οι μπινέδες;

    Εγώ υποθέτω ότι δεν υπάρχει ΤΊΠΟΤΑ τα έχουν βγάλει έξω για να κάνουν τα παιγνίδια τους εδώ, και μας λένε ότι έχουμε λεφτά μόνο μέχρι στης 15 Ιουνίου!!!!! ΨΕΜΑ …..

    Αυτό φοβούνται και τρομοκρατούν τον κόσμο ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣ, ώστε να τα ξεπουλάνε όσο όσο πλούτο, νερό ήλιο υδρογονάνθρακες κ.τ.λ έτσι θα ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ όλη την η δημόσια και ιδιωτική περιούσια...


    Ποιοι θα πρέπει να πάνε φυλακή να τελειώνει το παραμύθι ; λέτε ποίος; ΤΟ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

    Μπούτζουκας Θ. Τ Ηράκλειο Κρήτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λαφαζάνης: Θα καταγγείλουμε μονομερώς το μνημόνιο...κι ας λέει ο Τσίπρας ότι θέλει...
    - Τσίπρας ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας: Φυσικά και δεν μιλάμε για μονομερείς ενέργειες (καταγγελίας του μνημονίου).

    - Π. Λαφαζάνηςστον Αθήνα 984 fm:
    «Το καλό είναι να απαλλαγεί ο τόπος από τη τρόικα και το μνημόνιο.
    Δε κατάλαβα , γιατί η ακύρωση του μνημονίου σημαίνει έξοδος από την Ευρωζώνη; Το γράφουν οι κανόνες που διέπουν την Ευρωζώνη, ότι μια χώρα για είναι στο Ευρώ πρέπει να έχει και μνημόνιο. Δεν το γράφει. Η χώρα μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη και χωρίς μνημόνιο και σε μια λογική αλλαγής της Ευρωζώνης με οικολογικές αναπτυξιακές προτεραιότητες.»
    ______________________________
    Δεν πειράζει μεγάλε πολιτικέ...
    Που δεν καταλαβαίνεις γιατί η μονομερής και πλήρης αθέτηση υποχρεώσεων θα σημάνει και την έξοδο από το ευρώ...

    Το καταλαβαίνει ο κόσμος και θα σας στείλει από εκεί που ήρθατε...

    Και ο νεο "τσολιάς" Γλέζος:
    Τι δραχμή τι ευρώ...στην πρωινή εκπομπή του Αnt1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος.

    Δεν μας ενδιαφέρει αν θα είμαστε ή όχι στο ευρώ, που στο κάτω - κάτω στα παπάρια του εάν θα μείνουμε στο ευρώ η όχι.
    Πόσα χρόνια θα ζήσει ακόμα ?...
    Εκτός εάν μας αφήσει καμιά 15ρια εκατομμύρια, όπως η γριά ρακοσυλλέκτρια, οπότε στα παπάρια μας κι εμείς για το εάν θα μείνουμε ή θα φύγουμε από το ευρώ» !...
    ..άσχημο πράγμα τα ΞΕΜΩΡΑΜΕΝΑ κομμουνιστικά γηρατειά...

    Μ΄όλο το σεβασμό στον γέρο, γιατί εγώ δεν μπορώ να έχω άλλη άποψη ?
    Γιατί δεν μπορώ να πω ότι αρκετά πληρώσαμε σαν Έλληνες στον ίδιο την ηρωικη του πράξη ?
    Μήπως είναι καιρός να κάτσει σπίτι του να χαρεί τη συνταξή του ?

    Γιατί πρέπει να πληρώσουν οι νέοι τις ιδέες που κουβαλά από το 1941 + + + + + και θέλει να μας τις επιβάλει το 2012 ?

    Ειλικρινά δεν ήθελα να καταφερθώ εναντίον αλλά κάθε φορά που εμφανίζεται στην τηλεόραση παίρνει ύφος τσακαλόμαγκα έτοιμος για καυγά, χωρίς να υπολογίζει κανένα.
    ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ..
    οι κουραδομαγκες του συριζα
    οι κουκουλοφοροι..........

    Αντε ρε ανθελληνες...η "αριστερα"... των λαθρομεταναστων !! να χέσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το έργο του Βενιζέλου συνεχίζεται :
    - Μεγάλες επιβαρύνσεις από τις φορολογικές δηλώσεις, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ
    - Μεγάλες αναδρομικές μειώσεις στις συντάξεις ( ετοιμάστε υπογλώσσια για παππούδες και γιαγιάδες, σε 2-3 μέρες έρχονται )
    - Έλλειψη φαρμάκων και ιατρών,αφού από 23/05 θα πληρώνουμε όλοι τα φάρμακα !
    - Εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμοί της ΔΕΗ μένουν απλήρωτοι λόγω χαρατσιού, ενώ οι εφορίες αδυνατουν να εκκαθαρίσουν το χαράτσι σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν.
    - ο κόσμος συνεχώς ψάχνει για φτηνά προϊόντα, ενώ κανείς δεν κλείνει για διακοπές στα νησιά και σε τουριστικά μέρη, επειδή κάθε οικογένεια τρώει ότι έχει απομείνει για τα καθημερινά έξοδα. Και σε λίγο θα τρώει και από τα έτοιμα, για να πληρώνει τους φόρους του οικονομικού επιτελείου Βενιζέλου- Σαχινίδη-Π. Οικονόμου.
    Μέσα σε αυτό το χάος, στελέχη και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις εγκαταλείποντας το σάπιο κόμμα : κυρίως προς ΝΔ, Δημ. Αριστερά, Σύριζα και Ανεξάρτητους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΡΧΕΤΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ Η ΦΟΥΡΚΑ Η ΜΑΓΙΣΑ;
    ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΚΟΛΗΤΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΣΚΑΤΑ ΟΤΑΝ ΕΠΕΡΝΑΝ ΕΠΙΔΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΑΓΟΡΑΖΑΝ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΤΕΡΑ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΔΝ ΚΥΝΗΓΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΤΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ "ΒΛΑΚΕΣ" ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΥ ΑΕΡΑ, ΛΟΓΩ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ. ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ;
    ΑΤΙΜΑ ΚΤΗΝΗ, ΑΥΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΒΛΑΚΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ. ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΡΕ ΤΟΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΗΝ.
    ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΥΦΩΝΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΑΙΩΝΕΣ.
    ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΡΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ. Ο ΑΚΗΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΛΕΦΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τσίπρας: ο Γ. Αρσένης εκφράζει το εκλογικό αποτέλεσμα (!!!)
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Θα μας τρελάνουν τελικά οι ΣΥΡΙΖΑιοι.

    Διαβάστε τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την πρότασή του στην σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωθυπουργός ο … Γεράσιμος Αρσένης, τσάρος κάποτε της οικονομίας επί Ανδρέα και παντοδυναμίας ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνος των κρατικοποιήσεων και άλλων δεινών για την χώρα.

    Όπως είπε λοιπόν ο κ. Τσίπρας, πρότεινε τον Γεράσιμο Αρσένη για τη θέση του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού, με το σκεπτικό ότι έπρεπε στο πρόσωπο αυτό να αντανακλώνται και οι νέοι εκλογικοί συσχετισμοί (!!!) ενώ ανέφερε ακόμη πως διαθέτει εμπειρία για την εκπροσώπηση της χώρας σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.

    Όλοι βεβαίως κατάλαβαν ότι η υπόδειξη Αρσένη αποσκοπεί στην σύζυγό του Λούκα Κατσέλη που θα καταλάβει όπως λένε οι πληροφορίες εκλόγιμη θέση στο νέο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Η πρόταση του κ. Τσίπρα να ορισθεί ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο κ. Γεράσιμος Αρσένης, δεν σημαίνει ότι η Κοινωνική Συμφωνία είναι παράρτημα οποιουδήποτε κόμματος ή ιδιοκτησία οποιουδήποτε στελέχους της», δήλωσε σχετικά ο Χάρης Καστανίδης, ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος και συναρχηγός με την κ. Κατσέλη.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Στο μεταξύ χαμός γίνεται στα κοινωνικά
    δίκτυα με αρνητικά σχόλια και επικριτικά μηνύματα στον Αλέξη Τσίπρας από φίλους και συντρόφους του που του υπενθυμίζουν την εποχή των μαθητικών κινητοποιήσεων και καταλήψεων επί θητείας του Γεράσιμου Αρσένη στο υπουργείο Παιδείας, την δεκαετία του 90.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Την εποχή εκείνη ως μαθητής ο κ. Τσίπρας πρωτοστατούσε στους μαθητικούς αγώνες που είχαν ως σύνθημα το ” Κάτσε καλά Γεράσιμε”.

    ____________________________________
    Αντιγράφουμε από δημοσίευμα των ΝΕΩΝ
    της εποχής....
    Ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης προαναγγέλλει την ελεύθερη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια -η οποία ακόμη αναζητείται. Θεσμοθετεί Πανελλαδικές Εξετάσεις σε Β’ και Γ’ Λυκείου σε όλα τα διδασκόμενα μαθήματα, ενώ καταργεί τον θεσμό των μετεξεταστέων, προκαλώντας έτσι ασφυκτική εξεταστική πίεση στους μαθητές που ξεσπούν εξεγειρόμενοι. Τα Πανεπιστήμια χωρίζονται σε πέντε Επιστημονικά Πεδία ενώ δημιουργείται το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και τα περίφημα ΠΣΕ (Προγράμματα Σπουδών Επιλογής) στα ΑΕΙ.

    Οι γενικευμένες καταλήψεις της εποχής, με το σύνθημα «Κάτσε καλά, Γεράσιμε», οδηγούν σε σταδιακό ξήλωμα της μεταρρύθμισης Αρσένη
    από τον επόμενο υπουργό Π. Ευθυμίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ///////////////////////////////////////

    Συνελήφθη ο πρόεδρος των Πακιστανών.


    Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα, Τζαβέτ Ασλάμ. Συνελήφθη έπειτα από ένταλμα της Interpol, σύμφωνα με το οποίο καταζητούνταν για διακίνηση λαθρομεταναστών.

    Μάλιστα, το ένταλμα σύλληψή του είχε εκδοθεί έπειτα από αίτημα των πακιστανικών αρχών, καθώς κατηγορείται ότι το 2005 είχε λάβει χρήματα προκειμένου να μεταφέρει λαθρομετανάστες από το Πακιστάν στη χώρα μας.
    Ζητά πολιτικό άσυλο.

    Ο Τζαβέτ Ασλάμ βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών και κατέθεσε αίτημα, για να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, αίτημα που θα εξετάσει το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών.

    ////////////////////////////////////////

    ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ = ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Fund από τα νησιά keyman πήραν τα 324 εκατομμύρια Ευρώ του ομολόγου που πληρώθηλε...

    Συγκεκριμένο fund με την ονομασία dart (βέλος) που αγοράζει ομόλογα χρεοκοπημένων χωρών, είναι αυτό που πλήρωσε ο Παπαδήμος εχτές τα 325 εκατομμύρια Ευρώ!

    Στα νησιά keyman βρίσκεται παρακαλώ το συγκεκριμένο fund και παλαιά αγόραζε και ομόλογα της Αργεντινής (πριν χρεοκοπήσει!)

    Αυτό για μερικούς κυρίους που δεν έχουν τι να πουν βάζουν στα κείμενα τους .. Μετανάστες, Σκόπια και ΌΛΗ ΤΗΝ ΜΑΎΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ...

    Για να τελειώνουμε λοιπών .. Ποιοι παίζουν με την Ελλαδα; ΤΑ ΜΜΕ και και 106 οικογένειες ...ΣΕ λίγο θα σας δώσω επίσημα έγραφα να ΤΑ ΔΕΊΤΕ και πόσα έδωσε το ΔΝΤ στα κανάλια του Μπομπολα , Βαρδινογιάννη, Κοντομηνα, Αλαφούζου .. και παλιά ήταν οι Ελληνες φτωχοί αλλά είχαν το γέλιο στα χείλη ΣΗΜΕΡΑ σας το πήραν και ΑΥΤΟ ...ΑΝ ΤΟΥΣ ΘΈΛΕΤΕ ΨΗΦΊΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ..ΕΙΝΑΙ ΔΊΚΑΙΟΜΑΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σαχλαμαρά, Μάνο, Ντόρα, Βενιζέλο, Καρατζαφέρη,

    ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ...

    ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΧΤΕΣ!!!!

    Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΕΙΣΤΕ ΤΑ ΖΟΜΠΙ, ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ 40-ΧΡΟΝΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ...

    ΑΠΟΣΥΡΘΕΙΤΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ,ΤΗΣ SIEMENS ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ...

    ΑΠΟΣΥΡΘΕΙΤΕ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΖΩΑ, ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ!!!

    ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ", ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!!!!

    ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!!!!!!

    ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ, ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΑΧΡΕΙΟΙ,

    ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΦΘΑΡΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,

    ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για να μη ξεχνιόμαστε: το τελευταίο, πριν τον επιθανάτιο πολιτικό ρόγχο, εγερτήριο σάλπισμα που της είχε special αφιερωθεί:

    ΚΩΛΟΓΕΡΟΙ, επί τέλους ήρθε η ώρα σας!!!

    Όσοι πήγατε και ψηφίσατε την ντυμένη αγελάδα για αρχηγό του κόμματος/σπείρας με εμπορικό σήμα την εγκάρσια τομή ενός πράσινου σκαντζόχοιρου ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ, στην πρώτη αθηνών κατεβαίνει η γιουρτωτέα, χαμηλοκώλα, σούρδα, κολοκυθοκούτελη, σταφιδιασμένη γυφτογκόμενα με τις παχουλούτσικες γαμπίτσες (τύπου ντορούκλας), τη μεγαλούτσικη περιφέρεια , ένα μορφασμό ξινίλας στη θέση του χαμόγελου, το παγωμένο βλέμμα, τις οδοντοστοιχίες από σκυλόψαρο, με την κρεατοελιά της βλαχιάς στο πηγούνι και με το ίχνος ενός μαύρου μαρκαδόρου στη θέση του ξυρισμένου φρυδιού.
    Η συγκεκριμένη σκατούλα αφού τα σκάτωσε στο Παιδείας (φωτοτυπίες και cdιά αντί για βιβλία, άφησε τα παιδιά μας στην πρώτη Λυκείου στον αέρα και χωρίς να καθορίσει ύλη των δύο επομένων τάξεων στο σύστημα που η ίδια άλλαξε) την έκανε για το μπουρδέλο ανάπτυξης όπου και εκεί τα σκάτωσε και τα σταφίδιασε όπως και τα μούτρα της.
    ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΕΣ και στις 7 Μαΐου, όταν θα πάτε να πάρετε την σύνταξη (στημένοι από τις 6 το πρωί μπροστά στην τράπεζα), θα σας δώσουν τα χαρτονομίσματα σε ασπρόμαυρες φωτοτυπίες, ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "ΔΟΛ"-ιε ΨΥΧΑΡΗΗΗΗΗΗΗΗ???

    "ΣΚΑΪ"- ΑΛΑΦΟΥΖΕΕΕΕΕΕΕΕ???

    "ΠΗΓΑΣΕ"- ΜΠΟΜΠΟΛΑΑΑΑΑΑΑ???

    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ,

    ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΗΗΗΣ!!!

    ΒΑΡΩΝΟΙ???

    ΒΡΩΜΕΡΑ ΤΖΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑ???

    ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ???

    ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ?????

    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ...

    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΒΑΡΑΤΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ...

    ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΟ 40%!!!!!

    ΟΣΟΙ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΔΕΣ,

    ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, (ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ),

    ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΥΜΕΜΑ...

    ΟΣΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΟΣΑΚΟΥΛΟ ΜΠΕΝΙΖΕΛΟ,

    ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΕΡΚΕΛ, ΣΟΪΜΠΛΕ, ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!!!!

    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ... ΖΩΑ!!!!!

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ :
    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ Ή ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, Η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗ Ν.Δ.

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΣΑΠΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ, ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ, ΟΤΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΟΤΙ ΦΕΤΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ ! ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ 1.000.000 ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΤΟ ΕΠΑΡΑΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΟΥ Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΕΝΩ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΘΑ ΕΚΤΙΝΑΧΘΕΙ ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, ΠΡΟΙΟΝ ΤΗΣ ΥΦΕΣΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ, ΠΛΕΟΝ, ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΠΟΣΟΣΤΩΝ.

    ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΜΕ 3-4 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ,ΕΝΩ ΟΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΨΗΦΟΙ, ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗ Ν.Δ.

    Η ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΑ ΚΑΡΠΩΘΕΙ 2-3% ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΑΦΡΑ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ.

    Η Χ.Α, ΤΟ ΛΑΟΣ, Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ 8/10 ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΛΟΓΩ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ ΙΔΕΩΝ ΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

    ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Ή ΆΛΛΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

    ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΤΟΥ ΔΗΣΥ, ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΑΝ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 11- ΕΩΣ 120 ΕΔΡΕΣ, ΑΡΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΛΗΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΗ ΨΗΦΟΣ. ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ "ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ" ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση