GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προσπάθησε να τον σκοτώσει με τσεκούρι στο σπίτι του...

  Το Ανώτατο Δικαστήριο της Δανίας επικύρωσε την ποινή δεκαετούς κάθειρξης που είχε επιβληθεί στον 30χρονο Σομαλό ο οποίος επιτέθηκε με ένα...

 Το Ανώτατο Δικαστήριο της Δανίας επικύρωσε την ποινή δεκαετούς κάθειρξης που είχε επιβληθεί στον 30χρονο Σομαλό ο οποίος επιτέθηκε με ένα δίκοπο τσεκούρι στον σκιτσογράφο Κουρτ Βέστεργκορντ και προσπάθησε να τον σκοτώσει, με αφορμή τα σκίτσα που σατίριζαν τον προφήτη Μωάμεθ και το Ισλάμ.
«Δεν υπήρχε λόγος να τροποποιήσουμε την ποινή της 10ετούς κάθειρξης» ανέφερε το Δικαστήριο αναγνωρίζοντας ότι ο Μοχάμεντ Γκίλε προέβη σε «τρομοκρατική ενέργεια» όταν επιτέθηκε στον Βέστεργκορντ μέσα στο σπίτι του, την Πρωτοχρονιά του 2010.
Ο Γκίλε θα απελαθεί από τη Δανία μόλις εκτίσει την ποινή του. Ζει στη χώρα αυτή εδώ και 14 χρόνια και έχει τέσσερα ανήλικα παιδιά. Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 9 ετών αλλά τον Ιούνιο του 2011 το Εφετείο πρόσθεσε άλλο ένα χρόνο στην ποινή του, γεγονός που τον ώθησε να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.
«Τον λυπάμαι κάπως. Όμως είμαι ικανοποιημένος που μπήκε μια τελεία σε αυτήν την υπόθεση», είπε ο Βέστεργκορντ ο οποίος σήμερα ζει υπό την προστασία της αστυνομίας.
Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς του 2010 ο Μοχάμεντ Γκίλε εισέβαλε στο σπίτι του σκιτσογράφου στο Όρχους, οπλισμένος με ένα δίκοπο τσεκούρι και ένα μαχαίρι. Φώναζε ότι ήθελε να τον σκοτώσει επειδή προσέβαλε τον προφήτη και τους μουσουλμάνους.
Ο 76χρονος Κουρτ Βέστεργκορντ κλείστηκε στο μπάνιο και ο δράστης αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι. Λίγο αργότερα τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε ένας αστυνομικός, τον οποίο κυνηγούσε απειλώντας τον.
Ο Βέστεργκορντ έχει δεχτεί πολλές φορές απειλές για τη ζωή του μετά τη δημοσίευση, στις 30 Σεπτεμβρίου 2000 από την εφημερίδα Γίλαντς-Πόστεν ενός σκίτσου που εικόνιζε τον Μωάμεθ να φοράει αντί για τουρμπάνι μια βόμβα με αναμμένο φιτίλι.

2 σχόλια

  1. αυτα ειναι τα προεορτια που μας περιμανουν με αυτα τα βρωμοσκυλα που μας κουβαλησαν εδω οι συριζαιοι και οι ανταρσαιοι....
    ειναι μονο η αρχη....αυτα που μας περιμενουν απο τους πιθηκανθρωπους θα ξεπερασουν και τον χειροτερο μας εφιαλτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...οσα δεν λενε τα φερεφωνα οι εγκαθετοι οι ραγιαδες..ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030 προβλεπει τη σαρωτικη αλλαγη στην ασφαλιση ωστε να μειωθουν στο ελαχιστο οι δαπανες για την υγεια,να μειωθουν οι ασφαλιστικες δαπανες των εργοδοτων και να αυξηθουν οι εισφορες των αυτοαπασχολουμενων θα καταργηθουν σταδιακα θεραπειες ,ιατρικες εξετασεις και φαρμακα που μεχρι τωρα καλυπταν τα ασφλ.ταμεια. Αυτο θα φερει σαφη επειδεινωση στους ορους ζωης ολοκληρης της κοινωνιας..στελεχη του ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και συμφωνησε Ο ΑΝΤΩΝΟΒΑΓΓΕΛΗΣ και ολοι εμεις οι ραγιαδες..ασχετο..στην ΡΟΥΜΑΝΙΑ με το ΔΝΤ ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ 25% ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΤΑ 5,6 ΧΡΟΝΙΑ..ολε...ετσι στο ασχετο ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ-ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΕΦΟΠ-ΛΗΣΤΕΣ ... ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ-ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΟΚΑΤΣΕΛΟ-ΚΟΥΒΕΛΗ(ΔΕΚΑΝΙΚΙ) ΚΑΙ ΑΣ ΣΙΩΠΗΣΟΥΝ....ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση