GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια άλυτη πολιτική εξίσωση...

Κυβέρνηση Σαμαρά ή κυβέρνηση Τσίπρα. Αυτή είναι η μόνη βεβαιότητα για την επόμενη μέρα των εκλογών που θα γίνουν σε τρεις εβδομάδες. Οι δ...

Κυβέρνηση Σαμαρά ή κυβέρνηση Τσίπρα. Αυτή είναι η μόνη βεβαιότητα για την επόμενη μέρα των εκλογών που θα γίνουν σε τρεις εβδομάδες. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μάχη είναι αμφίρροπη, οι μετακινήσεις συνεχείς και κάποιες φορές ασυνάρτητες, το εκλογικό σώμα ζαλισμένο.
Σε περίπτωση που η ΝΔ αναδειχτεί πρώτο κόμμα, θα επιδιωχτεί ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Αριστερά και το κόμμα των Στ. Μάνου - Θ. Τζήμερου, εφόσον εκπροσωπείται στη Βουλή, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Π. Καμμένου προσανατολίζονται σε ψήφο ανοχής. Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν δύο σχολές σκέψης, η μία υπέρ της ενεργού συμμετοχής με κορυφαία στελέχη σε σημαντικά υπουργεία, η άλλη υπέρ της ψήφου ανοχής, ώστε να μην είναι ισόποσος ο επιμερισμός του πολιτικού κόστους από το πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί.
Ο Φώτης Κουβέλης έχει ξεκαθαρίσει ότι θα συμβάλει ώστε να μην παραταθεί η ακυβερνησία και συνάγεται ότι αυτή τη φορά δεν θα κρατήσει αποστάσεις από το σχηματισμό κυβέρνησης. Ωστόσο, ούτε στη Δημοκρατική Αριστερά έχει ληφθεί απόφαση για το αν θα υπάρξει συμμετοχή προσώπων ή αν απλώς θα δοθεί κοινοβουλευτική στήριξη.
Σε μια τέτοια κυβέρνηση προσβλέπουν εταίροι και δανειστές, θεωρώντας ότι θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και δεν θα αθετηθούν οι δεσμεύσεις, κατά συνέπεια δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας, ούτε η παραμονή της στο προστατευμένο περιβάλλον του κοινού νομίσματος.
Ωστόσο, μια τέτοια κυβέρνηση θα είναι εξαιρετικά εύθραυστη. Ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης εγγυάται κινητοποιήσεις διαρκείας και κοινωνική αναταραχή, πολύ περισσότερο που η κοινή γνώμη εκπαιδεύτηκε στην προσδοκία απαλλαγής από τα δεσμά των μνημονίων.
Το άλλο σενάριο
Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχτεί πρώτο κόμμα, θα επιδιωχτεί ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης, οπωσδήποτε με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ, ασφαλώς χωρίς το ΚΚΕ, και πιθανώς με την ψήφο ανοχής του ΠΑΣΟΚ και όποιου άλλου προσφερθεί. Το ενδεχόμενο πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα ήδη προκαλεί σοκ και δέος σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, παρόλο που είναι κοινή η εκτίμηση ότι μετεκλογικά θα δείξει στοιχεία πολιτικής ωρίμανσης, δηλαδή διαθέσεις προσαρμογής στη σκληρή πραγματικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τελική ευθεία προς τις κάλπες θα αναδειχτεί και η «κυβερνητική ομάδα» του ΣΥΡΙΖΑ, με πρόσωπα όπως ο Γ. Δραγασάκης, ο Δ. Παπαδημούλης, η Σ. Σακοράφα και ο Ν. Κωνσταντόπουλος. Οι συνιστώσες έχουν ήδη απορροφηθεί, προκειμένου να ενοποιηθεί το κόμμα για να διεκδικήσει το μπόνους των πενήντα εδρών.
Υποστηρίζεται από πολλές πλευρές ότι στην πραγματικότητα ο Α. Τσίπρας προτιμά το ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί τότε θα έχει μόνο να κερδίσει και επειδή γνωρίζει την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, μετά την επίσκεψη στελεχών του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά τη σχετική σεναριολογία και θέλει να δείχνει έτοιμος να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες.
Το μεγάλο πρόβλημα που θα έχει να αντιμετωπίσει μια τέτοια κυβέρνηση, πέρα από τη δυσπιστία και τη δυσθυμία των εταίρων, είναι η διαχείριση του αγριεμένου πλήθους στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποσχεθεί καλύτερες μέρες και το οποίο θα κληθεί τους αμέσως επόμενους μήνες να πληρώσει φόρους χωρίς προηγούμενο.
Ανασύνθεση, δηλαδή αποσύνθεση Μετά τις εκλογές δεν θα υπάρξει ούτε πολιτική ούτε κοινωνική καταλλαγή. Οι επαγγελματίες της κεντροαριστεράς διαπιστώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να καταλάβει την κεντρική θέση στη μία όχθη του πολιτικού χάρτη και προετοιμάζουν άμυνες. Ο Ευ. Βενιζέλος θα επιδιώξει την επανίδρυση του μικρού πλέον ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα τον ακολουθήσουν όλοι. Κορυφαία στελέχη του κόμματός του ψάχνονται και βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση άλλου δρόμου, που μπορεί να περνά μέσα ή κοντά από τη Δημοκρατική Αριστερά ή να καταλήγει στη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.
Αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ η ησυχία που φέρνει η προοπτική της εξουσίας δεν θα κρατήσει για πάντα. Υπάρχουν συνιστώσες που δεν έχουν καμία επαφή, ιδεολογική ή ψυχική, με το ευρωπαϊκό μοντέλο, και κάποια στιγμή, στο πρώτο λάθος ή ατύχημα, θα εκφραστούν.
Επίσης, η συνοχή στο εσωτερικό της Δεξιάς δεν είναι αυτονόητη, ακόμα κι αν υπάρξει εκλογική επιτυχία. Γρήγορα θα έρθει η στιγμή που ο Α. Σαμαράς θα αισθανθεί ότι απειλείται από την Ντ. Μπακογιάννη, πολύ περισσότερο εφόσον η πρώην ΥΠΕΞ διεκδικήσει το ρόλο της συνομιλήτριας των εταίρων. Άλλωστε όλοι θα αντιλαμβάνονται ότι ο χρόνος του προέδρου της ΝΔ στην ηγεσία τελειώνει και οι φιλόδοξοι να τον διαδεχτούν ή να πρωταγωνιστήσουν στις διεργασίες μετάβασης θα οργανωθούν με το βλέμμα στις μεθεπόμενες εκλογές, που, το αργότερο, θα πραγματοποιηθούν το 2014, μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές.
Παράξενος πλανήτης
Ό,τι κι αν αποφασίσει ο ελληνικός λαός στις 17 Ιουνίου, με μια συνειδητή επιλογή ή σε πλήρη σύγχυση, η πραγματικότητα θα αποδειχτεί πεισματάρα. Το πρωτογενές έλλειμμα δεν επιτρέπει την κάλυψη των εσωτερικών αναγκών (μισθοί, συντάξεις κτλ.) χωρίς δανειοδότηση και οι εταίροι έχουν ξεκαθαρίσει ότι χωρίς την υλοποίηση των δεσμεύσεων του δεύτερου μνημονίου δεν θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση.
Αμέσως μετά τις εκλογές θα επιστρέψει στην Αθήνα το κλιμάκιο της τρόικας με στόχο την οριστικοποίηση των μέτρων για το 2013-2014 και ίσως και για το 2015, αν τελικά εγκριθεί η επιμήκυνση της διάρκειας του προγράμματος. Με την ευκαιρία, θα διαπιστωθεί και η «τρύπα» στον προϋπολογισμό από την κατάρρευση των εσόδων το Μάιο, που φυσικά θα συνεχιστεί και τον Ιούνιο, λόγω της προεκλογικής παραζάλης.
Ακόμα κι αν συμφωνηθεί στη σύνοδο κορυφής της 28ης-29ης Ιουνίου αναπτυξιακή βοήθεια, ακόμα κι αν δοθεί παράταση ενός ή δύο χρόνων στην εφαρμογή του μνημονίου, η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει άμεσα, φόροι και ψηφισμένα μέτρα δεν πρόκειται να παγώσουν, ούτε θα αρχίσει να πέφτει το μάννα από τον ουρανό.
Η παράσταση που στήθηκε γύρω από την κατάργηση στην πράξη του νόμου για τη μείωση του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και τη μετενέργεια, με τον ΣΕΒ σε ρόλο εργατοπατέρα που όμως δεν εγγυάται πάγωμα των απολύσεων, ήταν ένα ακόμη βαρύ σύμπτωμα της ελληνικής αρρώστιας: διαπραγματευόμαστε μεταξύ μας τους όρους με τους οποίους μας δανείζουν, βάζουμε μόνοι μας τις ερωτήσεις, δίνουμε και τις απαντήσεις, σε μια παράξενη διαδικασία αυτοδιαχείρισης με χαρακτηριστικά αυτοδιάλυσης.
Την επομένη των εκλογών θα μάθουμε αν και ποια κυβέρνηση έχουμε, ταυτόχρονα θα μάθουμε και την αλήθεια που χάθηκε στη σκόνη προεκλογικών υποσχέσεων, λαϊκισμών, δημαγωγίας, άγονων αντιπαραθέσεων και φλυαρίας που κινείται στη σφαίρα του μεταφυσικού (ευρώ χωρίς μνημόνιο) ή του γραφικού (ελληνικά τελεσίγραφα στον «Ολαντρέου»).

25 σχόλια

  1. Μ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΜΦΙΡΟΠΗ

    Κυριακή, 27 Μαΐου 2012
    Συντριβή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ... Στο 32% ΣΥΡΙΖΑ στο 13% οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

    Νέα δημοσκόπηση διενεργήθηκε απο την δημοσκοπική ομάδα του τμήματος στατιστικής του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών για τον Νομό Αττικής το αποτελέσματα εκπλήσσει...

    Να τονίσουμε οτι ο καθηγητής του τμήματος στατιστικής του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών είναι ο άνθρωπος που κατέγραψε με απόλυτη επιτυχία τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαϊου...
    Δείτε τα ποσοστά των κομμάτων με πρόθεση ψήφου:.....

    1. ΣΥΡΙΖΑ: 31.9%
    2. ΝΔ: 13,8%
    3. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 12,8%
    4. ΠΑΣΟΚ: 8,7%
    5. ΚΚΕ: 6,8%
    6. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 5,8%
    7. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 5,5%
    8. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ: 3,5%
    9. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 3,4%
    10. ΛΑΟΣ: 3%
    11. ΔΡΑΣΗ: 2,5%
    12. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 1,2%
    13. ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 0,6%
    14. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: 0,4%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρωτογενές έλλειμμα δεν επιτρέπει την κάλυψη των εσωτερικών αναγκών (μισθοί, συντάξεις κτλ.) χωρίς δανειοδότηση και οι εταίροι έχουν ξεκαθαρίσει ότι χωρίς την υλοποίηση των δεσμεύσεων του δεύτερου μνημονίου δεν θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση.


    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΑΥΤΟ. Ο ΧΑΪΚΑΛΗΣ, Ο ΜΑΡΙΑΣ, Ο ΚΑΖΑΚΟΣ, Ο ΜΠΕΗΣ, Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, Ο ΑΥΤΙΑΣ, Ο ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ, Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ, Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΕΠΡΗΞΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΜΟΝΙΟ, ΤΙ ΛΕΝΕ;;;;;; ΕΔΩ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΡΑ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΛΕΓΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΟΜΙΖΩ (ΚΑΙ ... ΚΑΤΑΒΑΡΡΑΘΡΩΘΗΚΕ) ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΨΕΜΑΤΑ Ή ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΣΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟ ΛΑΟΥ. ΚΡΙΜΑ. ΚΑΘΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ.

    ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΓΑΠ ΘΑ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΛΙΓΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΔΕΣΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ___________________________
    Το "βαθύ" ΠΑ$$ΟΚ πάει ΣΥΡΙΖΑ !
    Φωτόπουλος, Ραυτόπουλος, Κοτσακάς και λοιποί...

    Ο Αλ.Τσίπρας ποτέ δεν έκρυψε τη συμπάθειά του για το παλιό ΠΑΣΟΚ ("Είμαστε το ΠΑΣΟΚ του 1981"). Και η στρατηγική που ακολουθεί αυτό ακριβώς φανερώνει...

    Το "άνοιγμα" στον Γ. Αρσένη ήταν μόνο ένα από τα πολλά στοιχεία που καταδεικνύουν πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει να...σκυλεύσει το ΠΑΣΟΚ.

    Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, τις τελευταίες μέρες, επαφές με την Κουμουνδούρου έχει και ο Ν.Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Οι σχέσεις του κ.Φωτόπουλου με το ΠΑΣΟΚ έχουν "παγώσει" από τη περίοδο της διακυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, ενώ ο κ. Βενιζέλος δεν έχει επιχειρήσει κάποιο "άνοιγμα" προς τον συνδικαλιστή. Έτσι, ο κ. Φωτόπουλος βρίσκεται σε επαφές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τον ίδιο τον Αλ. Τσίπρα, με τον οποίο διατηρεί πολύ καλές σχέσεις.

    Συν τοις άλλοις, πολλά ιστορικά συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν προσχωρήσει, εδώ και αρκετούς μήνες, στον ΣΥΡΙΖΑ. Μερικοί από αυτούς είναι οι κ. Ραυτόπουλος, Κοτσακάς και Γκόβας. Οι δύο πρώτοι, μάλιστα, ήταν στο πλευρό του Ακ.Τσοχατζόπουλου, στη "μεγάλη σύγκρουση" του 96'.

    Επίσης, από το ΠΑΣΟΚ προέρχονται και οι εκλεγέντες, στις τελευταίες εκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλής και Σ. Σακοράφα, ενώ συζητήσεις με τον Αλ. Τσίπρα έχει κατά καιρούς και ο Ν. Κοτζιάς, παλιός συνεργάτης του Θ. Πάγκαλου και του Γ. Παπανδρέου. Από το ΠΑΣΟΚ, τέλος, προέρχεται και ο εργατολόγος, Αλ. Μητρόπουλος.

    Άντε και Υποργοί Οικονομικών
    με ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ σε όλους του άνδρες...

    και επιδόματα ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΧΕΡΙΩΝ στους ...πάντες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνέντευξη στην Ρωσική Κρατική Τηλεόραση:

    Πρώτο βήμα η ακύρωση του προγράμματος λιτότητας, δηλώνει ο Αλ.Τσίπρας

    Η ακύρωση του προγράμματος λιτότητας και η προσπάθεια αύξησης των συντάξεων θα είναι τα πρώτα δύο μέτρα, στα οποία θα προχωρήσει μια κυβέρνηση της Αριστεράς, δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Vesti.

    «To πρώτο βήμα είναι να ακυρώσουμε το πρόγραμμα λιτότητας. Την πρώτη κιόλας ημέρα το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς συζήτηση στη Βουλή. Επίσης, θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τις συντάξεις, βάζοντας πρόσθετο φόρο στους πλούσιους» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

    Επιπλέον, όπως είπε: «Θα κάνουμε διάλογο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Θα τους εξηγήσουμε ότι το πρόβλημα της Ευρώπης είναι κοινό πρόβλημα», ενώ τόνισε ότι «χωρίς ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ από την κρίση δεν θα βγούμε».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιοι είναι οι «πέντε» του ΣΥΡΙΖΑ, μάρτυρες της 17 Νοέμβρη.
    ------------------------------------------------------------
    Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», τα στελέχη αυτά του ΣΥΡΙΖΑ
    -που σήμερα βρίσκονται στην Διοικούσα Επιτροπή του και ήταν μάρτυρες υπεράσπισης κατηγορούμενων της 17Ν-
    είναι ο καθηγητής Βένιος Αγγελόπουλος, ο Δημήτρης Στρατούλης, ο γιατρός Νίκος Μανιός, ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος και ο Παναγιώτης Λάμπρου.

    Βένιος Αγγελόπουλος, Καθηγητής του ΕΜΠ
    Ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του καταδικασμένου με ισόβια κάθειρξη, Αλέξανδρου Γιωτόπουλου. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, στην κατάθεσή του επιχείρησε να αποσυνδέσει τον Γιωτόπουλο από το ρόλο του αρχηγού της οργάνωσης, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε στο εδώλιο να κάθεται ο ίδιος καθώς ο «Γιωτόπουλος είναι άλλος ένας εγώ».

    Δημήτρης Στρατούλης
    Κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Γιάννη Σερίφη, που απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι ο τελευταίος ήταν για χρόνια «συνήθης ύποπτος» και στόχος των διωκτικών αρχών.

    Νίκος Μανιός, γιατρός
    Ήταν και αυτός μάρτυρας υπεράσπισης του «συνήθους υπόπτου» Γιάννη Σερίφη, τον οποίο χαρακτήρισε «ιδεολόγο εργάτη επαναστάτη» και μίλησε για κατασκευασμένες κατηγορίες.

    Χριστόφορος Παπαδόπουλος
    Ήταν στους μάρτυρες υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη (εκτίει ισόβια κάθειρξη) αλλά η κατάθεσή του διεκόπη πριν καν αρχίσει, με τον ίδιο να λέει ότι ήρθε να υπερασπιστεί την παραβίαση του κράτους δικαίου, και τον εισαγγελέα να τον ρωτά αν το κόμμα του τον είχε στείλει ως εκπρόσωπό του.

    Παναγιώτης Λάμπρου
    Επίσης μάρτυρας υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη, στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, όπου είπε ότι τον ήξερε από το αριστερό κίνημα, τονίζοντας ότι δεν μπορούσε να καταθέσει αν είχε ή όχι ο κατηγορούμενος σχέση με τις τρομοκρατικές ενέργειες της 17 Νοέμβρη, αλλά μεταφέρει την εικόνα που «υπάρχει έξω. Ότι η εμπλοκή του έχει σχέση με την προσπάθεια εμπλοκής του Γιάννη Σερίφη».

    - Χρειάζεται να φτύσω ;
    Μπά.. αυτονόητο για τα ΣυριζοΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.

    Άντε και υπουργοί στην περιοχή πρώην Ελλάδας, Παράρτημα Βενεζουέλας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσοχή. Δείτε τι σας έχει ετοιμάσει το επιτελείο Βενιζέλου- Σαχινίδη ( δεν μιλάμε για τα μέτρα Ιουλίου που είχε συμφωνήσει, αλλά μπορεί να παγώσουν μετά τις εκλογές, είτε κερδίσει η ΝΔ, είτε ο Σύριζα ). Αυτά σας τα αποκρύπτουν οι υποψήφιοι βουλευτές και τα κομματικά όργανα του πασοκ ( δήμαρχοι, περιφερειάρχες ) για να αρπάξουν κανένα ψηφουλάκι και να έχουν μέρος στη εξουσία, καρέκλα, κουτάλα ! Καμαρώστε και αποφασίστε αν θα "αυτοκτονήσετε", εμπιστευόμενοι αυτούς ( Παπανδρέου, Βενιζέλο, Σαχινίδη, Κουτρουμάνη ) που έσκαψαν ένα τάφο για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα, βάζοντας χέρι στο μισθό, στο σπίτι και στις αποταμιεύσεις μιας ζωής !

    Ρεπορτάζ : Γιώργος Αυτιάς
    (από την Ισοτιμία της Κυριακής)
    Έρχονται πάλι οι φόροι. Αυτή τη φορά ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Η μείωση του αφορολογήτου προκαλεί τριγμούς σε πολίτες και νοικοκυριά. Αυτοί που...
    περισσότερο θα πιεστούν είναι οικογένειες, πολύτεκνοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. Οι αλλαγές φέτος στους φόρους.
    1. Αφορολόγητο 5.000 ευρώ
    2.Για κάθε 1000 ευρώ ο φόρος είναι 100 ευρώ
    3. Τα τεκμήρια ανεβάζουν κατακόρυφα το φόρο
    4. Με ΜΗΔΕΝ εισόδημα αν υπάρχει σπίτι 90 τετραγωνικών ή ΙΧ 1600 κυβικά ο φόρος είναι 1400 ευρώ!
    5.Μαζί με το εκκαθαριστικό του φόρου θα έρθει και η έκτακτη εισφορά που θα πληρωθεί σε έως έξι μηνιαίες δόσεις.
    6. Φέτος το τέλος επιτηδεύματος απο 300 ευρώ πάει στα 500
    7. Τα τεκμήρια διαβίωσης ανεβάζουν το φόρο έως 100%
    Από φέτος έχουμε
    - Αύξηση φόρου 58,3% λόγο μείωσης αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ.
    - Αύξηση φόρου για 30άρηδες και συνταξιούχους άνω των 65 ,λόγο μείωσης αφορολογήτου σε 9.000 ε.
    - Αύξηση φόρου για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα λόγο αλλαγής της φορολογικής κλίμακας.
    -Φόρος 10% αν δεν συγκεντρωθούν αποδείξεις για το 25% του εισοδήματος!
    - Μείωση αφορολογήτου τρίτεκνων από 11.500 στα 7.000 ευρώ
    -Μείωση αφορολογήτου για 4τεκνους από 13.500 στα 10.000 ευρώ .
    - Αύξηση από 10%- 71% στα τεκμήρια για κατοικίες, Ι.Χ., σκάφη και πισίνες.
    - Αύξηση της παρακράτησης φόρου εισοδήματος από τους μισθούς και τις συντάξεις.
    - Διπλός φόρος κάθε μήνα ! Κεφαλικός φόρος και φόρος μισθωτών μαζί! Δηλαδή θα παρακρατείται από το μισθό!
    - Αύξηση προκαταβολής φόρου εισοδήματος 55% !
    - Φόρος σε ακίνητα από 400 - 200.000 ευρώ κατά 0,2% , για το 2011 και 2012!
    - Αύξηση του Εκτάκτου Φόρου Ακινήτων μέσω ΔΕΗ
    - Επιβολή 6 φόρων στην κατοχή της ακίνητης περιουσίας.
    - Είσπραξη τριών φόρων ! Κεφαλικού, επιτηδεύματος , έκτακτης εισφοράς για ΙΧ .
    - Διπλή Πληρωμή Κεφαλικού φόρου 2011 και 2012 .
    - Αύξηση φόρου επιτηδεύματος από 300 σε 500 εύρο.
    - Αύξηση της έκτακτης εισφοράς για Ι.Χ. άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών.
    - Αύξηση του ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις νέων οικοδομών.
    - Αύξηση φόρου σε μεταβιβάσεις παλαιών οικοδομών, οικοπέδων,αγροκτημάτων.
    - Αυξήσεις στους φόρους για δωρεές, γονικές παροχές και κληρονομιές ακινήτων.

    ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΤΟΥ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.
    (βίντεο)

    Ο Τσίπρας λέει ΨΕΜΑΤΑ και παραποιεί την πρόταση Γλέζου..

    Επειδή ο Α.Τσίπρας το τελευταίο διάστημα διαμαρτύρεται ότι παραποιούνται δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτουμε σήμερα μια τέτοια περίπτωση.

    Μόνο που η παραποίηση έγινε από
    ΤΟΝ ΙΔΙΟ τον κ.Τσίπρα και αφορά στην πρόταση του Μ. Γλέζου για το "αναγκαστικό" δάνειο των 100 ευρώ
    σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 20.000 τον χρόνο.

    Ο Α. Τσίπρας είπε ΨΕΜΑΤΑ στον Σκάι ότι η πρόταση αφορούσε εισοδήματα πάνω από 20.000 τον μήνα...



    Δημοσιεύτηκε στις 23 Μάι 2012 από kolotoubes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ισχυρό σοκ θα υποστούν φέτος περίπου 4,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα όταν θα παραλάβουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος του τρέχοντος οικονομικού έτους, τα οποία θα προκύψουν από τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2011. Μισθωτοί και συνταξιούχοι που υπέστησαν απώλειες έως και 30% στα εισοδήματά τους κατά τη διάρκεια του 2011 (λόγω των αλλεπάλληλων περικοπών που τους επέβαλαν η…
    κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Τρόικα) θα κληθούν να πληρώσουν έως και 6 φορές υψηλότερα ποσά φόρων από αυτά που πλήρωσαν πέρυσι! Ακόμη χειρότερα θα είναι τα πράγματα για όσους τα εισοδήματα του 2011 είναι στα ίδια επίπεδα με τα εισοδήματα του 2010.


    Στο… απόσπασμα Οπως προκύπτει από αναλυτικά παραδείγματα που παραθέτει σήμερα ο «Ε.Τ.»:


    * Μισθωτοί, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με μεσαία εισοδήματα θα κληθούν να καταβάλουν φόρους αυξημένους έως και 522%, παρά το γεγονός ότι τα ετήσια εισοδήματα του έτους 2011 υπέστησαν πρωτοφανείς μειώσεις που φθάνουν το 30%!


    * Χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι που μέχρι πέρυσι δεν πλήρωναν καθόλου φόρο επειδή τα ετήσια εισοδήματά τους ήταν μικρότερα του παλαιού αφορολογήτου ορίου των 12.000 ευρώ θα κληθούν φέτος για πρώτη φορά, με τα νέα εκκαθαριστικά, να καταβάλουν τριψήφια ή ακόμη και τετραψήφια ποσά φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης!



    Εργο Βενιζέλου
    Ολες αυτές οι αναμενόμενες δυσμενέστατες εξελίξεις θα οφείλονται στην εφαρμογή των επαχθών φοροεισπρακτικών μέτρων που νομοθέτησε στο δεύτερο εξάμηνο του 2011 ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος. Τα μέτρα αυτά προβλέπουν:


    * Μείωση του βασικού αφορολόγητου ορίου από τις 12.000 στις 5.000 ευρώ.
    * Δυσμενέστερο σύστημα υπολογισμού της αξίας των αποδείξεων λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών που κατοχυρώνουν το αφορολόγητο όριο. Για να κατοχυρωθεί το μειωμένο στις 5.000 ευρώ αφορολόγητο όριο πρέπει να συγκεντρωθούν αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του μεγαλύτερου ποσού μεταξύ του πραγματικού και του τεκμαρτού ετήσιου ατομικού εισοδήματος, όποιο κι αν είναι το ύψος του.
    * Μειώσεις έως και 10.000 ευρώ στα πρόσθετα αφορολόγητα ποσά για τριτέκνους και πολυτέκνους. Το συνολικό αφορολόγητο όριο εισοδήματος για κάθε τρίτεκνο φορολογούμενο μειώθηκε από τις 23.500 στις 12.000 ευρώ, ενώ για κάθε φορολογούμενο με 4 τέκνα το συνολικό αφορολόγητο περιορίστηκε από τις 25.000 στις 15.000 ευρώ!
    * Αυξήσεις στα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες και Ι.Χ. αυτοκίνητα κατά 33% έως και 70%.
    * Περικοπή των εκπτώσεων δαπανών από το φόρο εισοδήματος. Οι ετήσιες δαπάνες για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΟΑΕΕ και τόκους στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας εκπίπτουν πλέον κατά ποσοστό 10% από το φόρο εισοδήματος αντί 20% που εξέπιπταν μέχρι πέρυσι.
    * Αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα! Ο συντελεστής φόρου στο κλιμάκιο εισοδήματος από τις 5.000 έως τις 12.000 ευρώ ανέρχεται πλέον σε 10%, ενώ μέχρι πέρυσι το τμήμα αυτό του εισοδήματος ήταν αφορολόγητο. Εξάλλου στο κλιμάκιο εισοδήματος από τις 16.000 έως τις 22.000 ευρώ ο συντελεστής φόρου αυξήθηκε από 24% σε 25%, ενώ στο κλιμάκιο εισοδήματος από τις 26.000 έως τις 32.000 ευρώ ο φόρος αυξήθηκε από 32% σε 35%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΛΕΡΕΣ

    ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΑΚΡΙΔΕΣ

    ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι άνθρωποι εκεί στη Συγγρού, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!!!

    Ο ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ, Υπουργός Εξωτερικών του Μητσοτάκη (που εξαιτίας του καιροσκοπισμού του και του "τζάμπα μάγκα-εθνικισμού" του, δεν λύθηκε πριν 20 χρόνια το θέμα των Σκοπίων, όπως ΜΟΝΟΝ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε από τότε, αλλά συμφωνούσε και ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης, για "ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ" και συναινούσε σε αυτό και ο ίδιος ο Κίρο Γκλιγκόρωφ, ο Πρόεδρος τότε της ΠΓΔΜ!!!!!),

    το άεργο τζάκι από τη Μεσσηνία, ο άνθρωπος που δεν έχει ένα ένσημο στη ζωή του, ο κυκλοφορών μόνο στα μεγάλα σαλόνια της διαπλοκής, ο "Βασιλάκης Λεβέντης" του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος - ακόμα γελάνε μαζί του οι Ευρωπαίοι...

    ο "Θέλω να γίνω Πρωθυπουργός με το Στανιό", ακόμα κι αν χρειαστούν αλλεπάλληλες εκλογές", ο άνθρωπος, που η θλιμμένη φάτσα του μετά την 6η Μαΐου, ήταν σαν να τον πάτησε ελέφαντας...

    ΖΗΤΑ ΝΤΙΜΠΕΪΤ (!?!?!?!)...Ουαχαχαχαχα....Ουαχαχαχα

    ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙ, Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ, ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΧΤΕΣ!!

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ

    ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΝΤΑΜ ΜΕΡΚΕΛ,

    ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!!!!!

    Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ,

    ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η 17Ν ΕΦΑΓΕ 17 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

    ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΕΣ

    ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ 2000 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

    ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΖΩΗ 10.000.000 ΑΝΘΡΩΠΟΥΝ

    ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ

    ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΕΣ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ

    ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ___________________________
    Το "βαθύ" ΠΑ$$ΟΚ πάει ΣΥΡΙΖΑ !
    Φωτόπουλος, Ραυτόπουλος, Κοτσακάς και λοιποί...

    Ο Αλ.Τσίπρας ποτέ δεν έκρυψε τη συμπάθειά του για το παλιό ΠΑΣΟΚ ("Είμαστε το ΠΑΣΟΚ του 1981"). Και η στρατηγική που ακολουθεί αυτό ακριβώς φανερώνει...

    Το "άνοιγμα" στον Γ. Αρσένη ήταν μόνο ένα από τα πολλά στοιχεία που καταδεικνύουν πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει να...σκυλεύσει το ΠΑΣΟΚ.

    Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, τις τελευταίες μέρες, επαφές με την Κουμουνδούρου έχει και ο Ν.Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Οι σχέσεις του κ.Φωτόπουλου με το ΠΑΣΟΚ έχουν "παγώσει" από τη περίοδο της διακυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, ενώ ο κ. Βενιζέλος δεν έχει επιχειρήσει κάποιο "άνοιγμα" προς τον συνδικαλιστή. Έτσι, ο κ. Φωτόπουλος βρίσκεται σε επαφές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τον ίδιο τον Αλ. Τσίπρα, με τον οποίο διατηρεί πολύ καλές σχέσεις.

    Συν τοις άλλοις, πολλά ιστορικά συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν προσχωρήσει, εδώ και αρκετούς μήνες, στον ΣΥΡΙΖΑ. Μερικοί από αυτούς είναι οι κ. Ραυτόπουλος, Κοτσακάς και Γκόβας. Οι δύο πρώτοι, μάλιστα, ήταν στο πλευρό του Ακ.Τσοχατζόπουλου, στη "μεγάλη σύγκρουση" του 96'.

    Επίσης, από το ΠΑΣΟΚ προέρχονται και οι εκλεγέντες, στις τελευταίες εκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλής και Σ. Σακοράφα, ενώ συζητήσεις με τον Αλ. Τσίπρα έχει κατά καιρούς και ο Ν. Κοτζιάς, παλιός συνεργάτης του Θ. Πάγκαλου και του Γ. Παπανδρέου. Από το ΠΑΣΟΚ, τέλος, προέρχεται και ο εργατολόγος, Αλ. Μητρόπουλος.

    Άντε και Υποργοί Οικονομικών
    με ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ σε όλους του άνδρες...

    και επιδόματα ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΧΕΡΙΩΝ στους ...πάντες !




    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.
    (βίντεο)

    Ο Τσίπρας λέει ΨΕΜΑΤΑ και παραποιεί την πρόταση Γλέζου..

    Επειδή ο Α.Τσίπρας το τελευταίο διάστημα διαμαρτύρεται ότι παραποιούνται δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτουμε σήμερα μια τέτοια περίπτωση.

    Μόνο που η παραποίηση έγινε από
    ΤΟΝ ΙΔΙΟ τον κ.Τσίπρα και αφορά στην πρόταση του Μ. Γλέζου για το "αναγκαστικό" δάνειο των 100 ευρώ
    σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 20.000 τον χρόνο.

    Ο Α. Τσίπρας είπε ΨΕΜΑΤΑ στον Σκάι ότι η πρόταση αφορούσε εισοδήματα πάνω από 20.000 τον μήνα...



    Δημοσιεύτηκε στις 23 Μάι 2012 από kolotoubes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι άνθρωποι εκεί στη Συγγρού, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!!!

    Ο ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ, Υπουργός Εξωτερικών του Μητσοτάκη (που εξαιτίας του καιροσκοπισμού του και του "τζάμπα μάγκα-εθνικισμού" του, δεν λύθηκε πριν 20 χρόνια το θέμα των Σκοπίων, όπως ΜΟΝΟΝ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε από τότε, αλλά συμφωνούσε και ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης, για "ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ" και συναινούσε σε αυτό και ο ίδιος ο Κίρο Γκλιγκόρωφ, ο Πρόεδρος τότε της ΠΓΔΜ!!!!!),

    το άεργο τζάκι από τη Μεσσηνία, ο άνθρωπος που δεν έχει ένα ένσημο στη ζωή του, ο κυκλοφορών μόνο στα μεγάλα σαλόνια της διαπλοκής, ο "Βασιλάκης Λεβέντης" του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος - ακόμα γελάνε μαζί του οι Ευρωπαίοι...

    ο "Θέλω να γίνω Πρωθυπουργός με το Στανιό", ακόμα κι αν χρειαστούν αλλεπάλληλες εκλογές", ο άνθρωπος, που η θλιμμένη φάτσα του μετά την 6η Μαΐου, ήταν σαν να τον πάτησε ελέφαντας...

    ΖΗΤΑ ΝΤΙΜΠΕΪΤ (!?!?!?!)...Ουαχαχαχαχα....Ουαχαχαχα

    ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙ, Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ, ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΧΤΕΣ!!

    ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ,

    ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΝΤΑΜ ΜΕΡΚΕΛ,

    ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!!!!!

    Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ,

    ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όχι δεν είμαστε ανίκανοι!!ΡΕ Ν.Δ, ΠΑΣΟΚΟΙ...


    Επειδή το παραμύθι με την δήθεν καταστροφή της Ελλάδος σε ενδεχομένη έξοδο της Ελλάδος από την Ευρωζώνη, ξεπέρασε κάθε όριο, ρωτάω:

    1) Από οικονομικά δεν γνωρίζω, αλλά επειδή είμαι από άλλο κλάδο, τι θα πάθουμε επακριβώς από άποψη προϊόντων; (ΠΡΟΣΟΧΗ! Το μεγαλύτερο ψέμα)

    Καταρχήν, είναι απολύτως ψέμα η εκτίμηση ότι δεν θα έχουμε προϊόντα δευτερογενούς παραγωγής (βλέπε απορρυπαντικά, χαρτικά που λέγονται δευτερογενή λόγω ότι απαιτούνται πρώτες ύλες για να παραχθούν), διότι η Ελλάς...

    α) βρίθει από πρώτες ύλες και

    β) τα περισσότερα απολύτως καθημερινής ανάγκης προϊόντα ΔΕΝ είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να παρασκευασθούν ακόμη και από έναν αδαή επί του αντικειμένου (δεν το συζητώ καν για εξειδικευμένους επί του κλάδου χημικούς, χημικούς μηχανικούς κτλ).


    Θα έλεγα ότι θα υπάρξει και όφελος τόσο προσωπικό οικονομικό όσο και κοινωνικό-οικονομικό αφού οι Έλληνες μεμονωμένα θα αρχίσουν να παράγουν κάτι ξεχωριστό (κάθε σπίτι και ένα εργαστήριο).


    Επιπλέον, θα διαπιστώσετε οι περισσότεροι ότι τόσα χρόνια αγοράζατε φύκια για μεταξωτές κορδέλες που τις πληρώνατε χρυσό!

    Φανταστείτε τον εαυτό σας σε δύσκολη θέση. Δεν θα αρχίσετε να σκέφθεσθε διάφορες ιδέες προς επιβίωση. Στο κάτω-κάτω όλα σχεδόν τα προιόντα που εδραιώθηκαν σήμερα, κάπως έτσι ξεκίνησαν πριν από 100-150 χρόνια. Εν τέλει θα μάθετε να δημιουργείτε και να το ευχαριστιέστε.


    2) Τι θα συμβεί στα αγροτικά προϊόντα;


    Εδώ, παίχθηκε το μεγάλο παραμύθι που ευτυχώς, δεν ήταν εκτεταμένο διότι κινδύνεψαν να θεωρηθούν γελοίοι οι θιασώτες.

    Η Ελλάδα ΔΕΝ έχει πρόβλημα τόσο άποψη κλίματος όσο και ποικιλίας χλωρίδας. Αντιθέτως, θα προκαλέσει έκρηξη αγροτικής παραγωγής αφού πολλοί θα φύγουν από τις πόλεις και θα ασχοληθούν με καλλιέργειες.


    Πιστεύω, ότι όχι μόνο θα ρολλάρει η αγροτική οικονομία αλλά με σωστή πολιτική και πραγματικούς ηγέτες στην κυβέρνηση, θα υπάρξει εξαγωγή Ελληνικών προιόντων που ΟΥΤΕ ευδοκιμούν σε άλλες χώρες και ΟΥΤΕ ποτέ τα είδαν ή τα ήξεραν.


    Επιπλέον, θα υπάρξει και δευτερογενής εκμετάλλευση των φυτών όπως παραγωγή αιθερίων έλαιων για καλλυντικά, ζαχαροπλαστική κτλ.

    3) Τι θα συμβεί σε προιόντα που ΔΕΝ παράγει η Ελλάδα;

    Εδώ, βασίμως έχουμε πρόβλημα δομικό και όχι τεχνογνωσίας.
    Αρχικά, ΔΕΝ θα αγοράζουμε αυτοκίνητα (δυστυχώς, δεν είχαμε σοβαρές εγκαταστάσεις) ή ηλεκτρικές συσκευές (τις παρήγαγε κάποτε και άρα οι κτιριακές εγκαταστάσεις σε πρώτη φάση είναι έτοιμες).

    Στη πρώτη περίπτωση πλήθος επιστημόνων που ασχολούνται με τον κλάδο και διαπρέπουν στο εξωτερικό θα γυρίσουν στην Ελλάδα αφού απομακρυνθούν τα σημερινά πολιτικά καθάρματα.


    Οι νέοι ηγέτες θα δώσουν ότι χρειαστεί (δάνεια, εγκαταστάσεις) και τα υπόλοιπα έπονται. Δεν αποκλείεται κάποια υποτυπώδη υπάρχοντα σχήματα να συνεργαστούν (βλέπε Βιοτεχνία REPLICA HELLAS) και να εξελιχθούν σε μεγάλη ανταγωνιστική εταιρεία διεθνούς κύρους.

    Στη δεύτερη περίπτωση, η κατάσταση είναι πιο εύκολη και θα γίνει επαναδραστηριοποίηση.

    Σε όλες τις περιπτώσεις που ανέφερα, το συμπέρασμα είναι ότι ΟΥΤΕ πρόβλημα θα έχει η Ελλάδα και ΟΥΤΕ θα καταστραφεί. Μην ξεχνάτε ότι το επιστημονικό επίπεδο του Έλληνα είναι αρκετά υψηλό και άρα τα προϊόντα της Νέας Πραγματικής Ελλάδας θα είναι αρίστης ποιότητας. Ούτως ή άλλως, και σήμερα κάποια προϊόντα διατροφής είναι απείρως καλύτερα.

    ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. Από εμάς εξαρτάται η ανάκαμψη της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όχι δεν είμαστε ανίκανοι!!ΡΕ Ν.Δ, ΠΑΣΟΚΟΙ...


    Επειδή το παραμύθι με την δήθεν καταστροφή της Ελλάδος σε ενδεχομένη έξοδο της Ελλάδος από την Ευρωζώνη, ξεπέρασε κάθε όριο, ρωτάω:

    1) Από οικονομικά δεν γνωρίζω, αλλά επειδή είμαι από άλλο κλάδο, τι θα πάθουμε επακριβώς από άποψη προϊόντων; (ΠΡΟΣΟΧΗ! Το μεγαλύτερο ψέμα)

    Καταρχήν, είναι απολύτως ψέμα η εκτίμηση ότι δεν θα έχουμε προϊόντα δευτερογενούς παραγωγής (βλέπε απορρυπαντικά, χαρτικά που λέγονται δευτερογενή λόγω ότι απαιτούνται πρώτες ύλες για να παραχθούν), διότι η Ελλάς...

    α) βρίθει από πρώτες ύλες και

    β) τα περισσότερα απολύτως καθημερινής ανάγκης προϊόντα ΔΕΝ είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να παρασκευασθούν ακόμη και από έναν αδαή επί του αντικειμένου (δεν το συζητώ καν για εξειδικευμένους επί του κλάδου χημικούς, χημικούς μηχανικούς κτλ).


    Θα έλεγα ότι θα υπάρξει και όφελος τόσο προσωπικό οικονομικό όσο και κοινωνικό-οικονομικό αφού οι Έλληνες μεμονωμένα θα αρχίσουν να παράγουν κάτι ξεχωριστό (κάθε σπίτι και ένα εργαστήριο).


    Επιπλέον, θα διαπιστώσετε οι περισσότεροι ότι τόσα χρόνια αγοράζατε φύκια για μεταξωτές κορδέλες που τις πληρώνατε χρυσό!

    Φανταστείτε τον εαυτό σας σε δύσκολη θέση. Δεν θα αρχίσετε να σκέφθεσθε διάφορες ιδέες προς επιβίωση. Στο κάτω-κάτω όλα σχεδόν τα προιόντα που εδραιώθηκαν σήμερα, κάπως έτσι ξεκίνησαν πριν από 100-150 χρόνια. Εν τέλει θα μάθετε να δημιουργείτε και να το ευχαριστιέστε.


    2) Τι θα συμβεί στα αγροτικά προϊόντα;


    Εδώ, παίχθηκε το μεγάλο παραμύθι που ευτυχώς, δεν ήταν εκτεταμένο διότι κινδύνεψαν να θεωρηθούν γελοίοι οι θιασώτες.

    Η Ελλάδα ΔΕΝ έχει πρόβλημα τόσο άποψη κλίματος όσο και ποικιλίας χλωρίδας. Αντιθέτως, θα προκαλέσει έκρηξη αγροτικής παραγωγής αφού πολλοί θα φύγουν από τις πόλεις και θα ασχοληθούν με καλλιέργειες.


    Πιστεύω, ότι όχι μόνο θα ρολλάρει η αγροτική οικονομία αλλά με σωστή πολιτική και πραγματικούς ηγέτες στην κυβέρνηση, θα υπάρξει εξαγωγή Ελληνικών προιόντων που ΟΥΤΕ ευδοκιμούν σε άλλες χώρες και ΟΥΤΕ ποτέ τα είδαν ή τα ήξεραν.


    Επιπλέον, θα υπάρξει και δευτερογενής εκμετάλλευση των φυτών όπως παραγωγή αιθερίων έλαιων για καλλυντικά, ζαχαροπλαστική κτλ.

    3) Τι θα συμβεί σε προιόντα που ΔΕΝ παράγει η Ελλάδα;

    Εδώ, βασίμως έχουμε πρόβλημα δομικό και όχι τεχνογνωσίας.
    Αρχικά, ΔΕΝ θα αγοράζουμε αυτοκίνητα (δυστυχώς, δεν είχαμε σοβαρές εγκαταστάσεις) ή ηλεκτρικές συσκευές (τις παρήγαγε κάποτε και άρα οι κτιριακές εγκαταστάσεις σε πρώτη φάση είναι έτοιμες).

    Στη πρώτη περίπτωση πλήθος επιστημόνων που ασχολούνται με τον κλάδο και διαπρέπουν στο εξωτερικό θα γυρίσουν στην Ελλάδα αφού απομακρυνθούν τα σημερινά πολιτικά καθάρματα.


    Οι νέοι ηγέτες θα δώσουν ότι χρειαστεί (δάνεια, εγκαταστάσεις) και τα υπόλοιπα έπονται. Δεν αποκλείεται κάποια υποτυπώδη υπάρχοντα σχήματα να συνεργαστούν (βλέπε Βιοτεχνία REPLICA HELLAS) και να εξελιχθούν σε μεγάλη ανταγωνιστική εταιρεία διεθνούς κύρους.

    Στη δεύτερη περίπτωση, η κατάσταση είναι πιο εύκολη και θα γίνει επαναδραστηριοποίηση.

    Σε όλες τις περιπτώσεις που ανέφερα, το συμπέρασμα είναι ότι ΟΥΤΕ πρόβλημα θα έχει η Ελλάδα και ΟΥΤΕ θα καταστραφεί. Μην ξεχνάτε ότι το επιστημονικό επίπεδο του Έλληνα είναι αρκετά υψηλό και άρα τα προϊόντα της Νέας Πραγματικής Ελλάδας θα είναι αρίστης ποιότητας. Ούτως ή άλλως, και σήμερα κάποια προϊόντα διατροφής είναι απείρως καλύτερα.

    ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. Από εμάς εξαρτάται η ανάκαμψη της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το "βαθύ" ΠΑ$$ΟΚ πάει ΣΥΡΙΖΑ !
    Φωτόπουλος, Ραυτόπουλος, Κοτσακάς και λοιποί...

    Ο Αλ.Τσίπρας ποτέ δεν έκρυψε τη συμπάθειά του για το παλιό ΠΑΣΟΚ ("Είμαστε το ΠΑΣΟΚ του 1981"). Και η στρατηγική που ακολουθεί αυτό ακριβώς φανερώνει...

    Το "άνοιγμα" στον Γ. Αρσένη ήταν μόνο ένα από τα πολλά στοιχεία που καταδεικνύουν πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει να...σκυλεύσει το ΠΑΣΟΚ.

    Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, τις τελευταίες μέρες, επαφές με την Κουμουνδούρου έχει και ο Ν.Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Οι σχέσεις του κ.Φωτόπουλου με το ΠΑΣΟΚ έχουν "παγώσει" από τη περίοδο της διακυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, ενώ ο κ. Βενιζέλος δεν έχει επιχειρήσει κάποιο "άνοιγμα" προς τον συνδικαλιστή. Έτσι, ο κ. Φωτόπουλος βρίσκεται σε επαφές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τον ίδιο τον Αλ. Τσίπρα, με τον οποίο διατηρεί πολύ καλές σχέσεις.

    Συν τοις άλλοις, πολλά ιστορικά συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν προσχωρήσει, εδώ και αρκετούς μήνες, στον ΣΥΡΙΖΑ. Μερικοί από αυτούς είναι οι κ. Ραυτόπουλος, Κοτσακάς και Γκόβας. Οι δύο πρώτοι, μάλιστα, ήταν στο πλευρό του Ακ.Τσοχατζόπουλου, στη "μεγάλη σύγκρουση" του 96'.

    Επίσης, από το ΠΑΣΟΚ προέρχονται και οι εκλεγέντες, στις τελευταίες εκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλής και Σ. Σακοράφα, ενώ συζητήσεις με τον Αλ. Τσίπρα έχει κατά καιρούς και ο Ν. Κοτζιάς, παλιός συνεργάτης του Θ. Πάγκαλου και του Γ. Παπανδρέου. Από το ΠΑΣΟΚ, τέλος, προέρχεται και ο εργατολόγος, Αλ. Μητρόπουλος.

    Άντε και Υποργοί Οικονομικών
    με ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ σε όλους του άνδρες...

    και επιδόματα ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΧΕΡΙΩΝ στους ...πάντες !



    Οι συνιστώσες του κωλοχανείουΣΥΡΙΖΑ
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    (αναφέρονται με αλφαβητική σειρά και επισημαίνεται
    η ιδεολογική τους αναφορά και το έτος ένταξής τους στο σχήμα):

    Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά (ΑΚΟΑ)
    - ευρωκομμουνιστική / οικολογική συνιστώσα - 2004.
    Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ)
    - σοσιαλιστές / σοσιαλδημοκράτες * 2007.
    Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ)
    - τροτσκιστές κομμουνιστές - 2004.
    Ενεργοί Πολίτες - δημοκρατική πατριωτική αριστερά - 2004.
    Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς (ΚΕΔΑ) - ενωτικοί κομμουνιστές / αριστεροί
    - 2004.
    Κόκκινο - τροτσκιστές κομμουνιστές - 2004...
    Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ)
    - μαοϊκοί κομμουνιστές - 2007.
    Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας - Μέλη του Διεθνούς Οικοσοσιαλιστικού Δικτύου (ΕΙΝ)
    - πολιτική (αριστερή) οικολογία - 2008.
    Ρόζα - πολιτική ομάδα που βασίζεται στο ριζοσπαστικό αριστερό Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα - 2008.
    Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας (ΣΥΝ) - πολυτασικό κόμμα που περιλαμβάνει από κλασικούς μαρξιστές έως σοσιαλδημοκράτες - 2004.
    Ανένταχτοι Αριστεροί του Χώρου Διαλόγου
    Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα - ΑΠΟ - 2011.
    Ριζοσπάστες - 2011.

    = Δραγασάκης: Θα κινηθούμε βάση
    του μνημονίου____________________

    Δείτε το βίντεο και διαπιστώστε και μόνοι σας ότι ο Δραγασάκης ο οποίος είναι υπεύθυνος για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
    (το οποίο λένε ότι τώρα θα ξαναγράψουν επειδή μπορεί να κυβερνήσουν ενώ μέχρι τώρα έλεγαν ότι μαλακία τους κατέβαινε),
    λέει πως θα κινηθούνε ανάλογα με τον μνημόνιο και ενδεχομένως και πιο σκληρά!!

    Τα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο θα μείωναν το έλλειμμα σε κάποιο ποσό, ο Δραγασάκης όμως λέει ότι αν το έλλειμμα είναι μεγαλύτερο τότε θα χρειαστούν επιπλέον (έκτακτα) μέτρα από αυτά που προβλέπει το μνημόνιο!!!

    Άρα τι μας λένε ότι θα καταργήσουν το μνημόνιο;;
    Εννοούν ότι θα σκίσουν το χαρτί αλλά θα κρατήσουν σε ισχύ όλα τα μέτρα που περιγράφει και θα πάρουν κι άλλα αν δεν βγούνε τα νούμερα;;;


    ΤΣύριζα = το λαγνοΛάθρο κόμμα των χαρατσιών και της υπανάπτυξης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το "βαθύ" ΠΑ$$ΟΚ πάει ΣΥΡΙΖΑ !
    Φωτόπουλος, Ραυτόπουλος, Κοτσακάς και λοιποί...

    Ο Αλ.Τσίπρας ποτέ δεν έκρυψε τη συμπάθειά του για το παλιό ΠΑΣΟΚ ("Είμαστε το ΠΑΣΟΚ του 1981"). Και η στρατηγική που ακολουθεί αυτό ακριβώς φανερώνει...

    Το "άνοιγμα" στον Γ. Αρσένη ήταν μόνο ένα από τα πολλά στοιχεία που καταδεικνύουν πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει να...σκυλεύσει το ΠΑΣΟΚ.

    Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, τις τελευταίες μέρες, επαφές με την Κουμουνδούρου έχει και ο Ν.Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Οι σχέσεις του κ.Φωτόπουλου με το ΠΑΣΟΚ έχουν "παγώσει" από τη περίοδο της διακυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, ενώ ο κ. Βενιζέλος δεν έχει επιχειρήσει κάποιο "άνοιγμα" προς τον συνδικαλιστή. Έτσι, ο κ. Φωτόπουλος βρίσκεται σε επαφές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τον ίδιο τον Αλ. Τσίπρα, με τον οποίο διατηρεί πολύ καλές σχέσεις.

    Συν τοις άλλοις, πολλά ιστορικά συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν προσχωρήσει, εδώ και αρκετούς μήνες, στον ΣΥΡΙΖΑ. Μερικοί από αυτούς είναι οι κ. Ραυτόπουλος, Κοτσακάς και Γκόβας. Οι δύο πρώτοι, μάλιστα, ήταν στο πλευρό του Ακ.Τσοχατζόπουλου, στη "μεγάλη σύγκρουση" του 96'.

    Επίσης, από το ΠΑΣΟΚ προέρχονται και οι εκλεγέντες, στις τελευταίες εκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλής και Σ. Σακοράφα, ενώ συζητήσεις με τον Αλ. Τσίπρα έχει κατά καιρούς και ο Ν. Κοτζιάς, παλιός συνεργάτης του Θ. Πάγκαλου και του Γ. Παπανδρέου. Από το ΠΑΣΟΚ, τέλος, προέρχεται και ο εργατολόγος, Αλ. Μητρόπουλος.

    Άντε και Υποργοί Οικονομικών
    με ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ σε όλους του άνδρες...

    και επιδόματα ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΧΕΡΙΩΝ στους ...πάντες !



    Οι συνιστώσες του κωλοχανείουΣΥΡΙΖΑ
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    (αναφέρονται με αλφαβητική σειρά και επισημαίνεται
    η ιδεολογική τους αναφορά και το έτος ένταξής τους στο σχήμα):

    Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά (ΑΚΟΑ)
    - ευρωκομμουνιστική / οικολογική συνιστώσα - 2004.
    Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ)
    - σοσιαλιστές / σοσιαλδημοκράτες * 2007.
    Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ)
    - τροτσκιστές κομμουνιστές - 2004.
    Ενεργοί Πολίτες - δημοκρατική πατριωτική αριστερά - 2004.
    Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς (ΚΕΔΑ) - ενωτικοί κομμουνιστές / αριστεροί
    - 2004.
    Κόκκινο - τροτσκιστές κομμουνιστές - 2004...
    Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ)
    - μαοϊκοί κομμουνιστές - 2007.
    Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας - Μέλη του Διεθνούς Οικοσοσιαλιστικού Δικτύου (ΕΙΝ)
    - πολιτική (αριστερή) οικολογία - 2008.
    Ρόζα - πολιτική ομάδα που βασίζεται στο ριζοσπαστικό αριστερό Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα - 2008.
    Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας (ΣΥΝ) - πολυτασικό κόμμα που περιλαμβάνει από κλασικούς μαρξιστές έως σοσιαλδημοκράτες - 2004.
    Ανένταχτοι Αριστεροί του Χώρου Διαλόγου
    Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα - ΑΠΟ - 2011.
    Ριζοσπάστες - 2011.

    = Δραγασάκης: Θα κινηθούμε βάση
    του μνημονίου____________________

    Δείτε το βίντεο και διαπιστώστε και μόνοι σας ότι ο Δραγασάκης ο οποίος είναι υπεύθυνος για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
    (το οποίο λένε ότι τώρα θα ξαναγράψουν επειδή μπορεί να κυβερνήσουν ενώ μέχρι τώρα έλεγαν ότι μαλακία τους κατέβαινε),
    λέει πως θα κινηθούνε ανάλογα με τον μνημόνιο και ενδεχομένως και πιο σκληρά!!

    Τα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο θα μείωναν το έλλειμμα σε κάποιο ποσό, ο Δραγασάκης όμως λέει ότι αν το έλλειμμα είναι μεγαλύτερο τότε θα χρειαστούν επιπλέον (έκτακτα) μέτρα από αυτά που προβλέπει το μνημόνιο!!!

    Άρα τι μας λένε ότι θα καταργήσουν το μνημόνιο;;
    Εννοούν ότι θα σκίσουν το χαρτί αλλά θα κρατήσουν σε ισχύ όλα τα μέτρα που περιγράφει και θα πάρουν κι άλλα αν δεν βγούνε τα νούμερα;;;


    ΤΣύριζα = το λαγνοΛάθρο κόμμα των χαρατσιών και της υπανάπτυξης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλύτερα να πετάς τα λεφτά σου στη Βίκυ Σταμάτη, ώστε να αγοράζει χρυσά κρόσια; να πληρώνεις τους Σαμαρά, Βορίδη, Γεωργιάδη, Πλεύρη!


    Αυτά ΡΕ αας υποσχέθηκαν ο Σαμαράς και ο Βελιζελος;

    Πρόκειται στη πραγματικότητα για την μεγαλύτερη προεκλογική απειλή που θα μπορούσε να ακουσθεί από πολιτικά κόμματα προς τους Έλληνες πολίτες-ψηφοφόρους.

    Ακόμη και οι Αλβανοί με τα καλάσνικοφ, είναι λιγότερο απειλητικοί μια και αποτελούν στιγμιαία απειλή, ενώ αυτοί είναι μια απειλή με διάρκεια, χωρίς όρια και με προφανή στόχο...
    την διόγκωση της πολιτικής τους περιουσίας. ΞΥΠΝΆΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ

    Ποιος εχέφρων συμπολίτης μας θα σπεύσει να πληρώσει το χαράτσι και τους φόρους, με αυτούς και τη Ντόρα στην ίδια κυβέρνηση; ΜΟΝΟ ΜΑΛΑΚΕΣ

    Είναι σαν να δίνουμε τα λεφτά μας στη Βίκυ Σταμάτη, ώστε να αγοράζει χρυσά κρόσια και πόμολα, παρά να πληρώνουμε φόρους σε μια κυβέρνηση Σαμαρά, Πλεύρη, Βορίδη, Ντόρας, Βενιζέλου, Ακη Λοβερδου...

    ουστττττττττττττττττττττττττττ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το "βαθύ" ΠΑ$$ΟΚ πάει ΣΥΡΙΖΑ !
    Φωτόπουλος, Ραυτόπουλος, Κοτσακάς και λοιποί...

    Ο Αλ.Τσίπρας ποτέ δεν έκρυψε τη συμπάθειά του για το παλιό ΠΑΣΟΚ ("Είμαστε το ΠΑΣΟΚ του 1981"). Και η στρατηγική που ακολουθεί αυτό ακριβώς φανερώνει...

    Το "άνοιγμα" στον Γ. Αρσένη ήταν μόνο ένα από τα πολλά στοιχεία που καταδεικνύουν πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει να...σκυλεύσει το ΠΑΣΟΚ.

    Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, τις τελευταίες μέρες, επαφές με την Κουμουνδούρου έχει και ο Ν.Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Οι σχέσεις του κ.Φωτόπουλου με το ΠΑΣΟΚ έχουν "παγώσει" από τη περίοδο της διακυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, ενώ ο κ. Βενιζέλος δεν έχει επιχειρήσει κάποιο "άνοιγμα" προς τον συνδικαλιστή. Έτσι, ο κ. Φωτόπουλος βρίσκεται σε επαφές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τον ίδιο τον Αλ. Τσίπρα, με τον οποίο διατηρεί πολύ καλές σχέσεις.

    Συν τοις άλλοις, πολλά ιστορικά συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν προσχωρήσει, εδώ και αρκετούς μήνες, στον ΣΥΡΙΖΑ. Μερικοί από αυτούς είναι οι κ. Ραυτόπουλος, Κοτσακάς και Γκόβας. Οι δύο πρώτοι, μάλιστα, ήταν στο πλευρό του Ακ.Τσοχατζόπουλου, στη "μεγάλη σύγκρουση" του 96'.

    Επίσης, από το ΠΑΣΟΚ προέρχονται και οι εκλεγέντες, στις τελευταίες εκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλής και Σ. Σακοράφα, ενώ συζητήσεις με τον Αλ. Τσίπρα έχει κατά καιρούς και ο Ν. Κοτζιάς, παλιός συνεργάτης του Θ. Πάγκαλου και του Γ. Παπανδρέου. Από το ΠΑΣΟΚ, τέλος, προέρχεται και ο εργατολόγος, Αλ. Μητρόπουλος.

    Άντε και Υποργοί Οικονομικών
    με ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ σε όλους του άνδρες...

    και επιδόματα ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΧΕΡΙΩΝ στους ...πάντες !



    Οι συνιστώσες του κωλοχανείουΣΥΡΙΖΑ
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    (αναφέρονται με αλφαβητική σειρά και επισημαίνεται
    η ιδεολογική τους αναφορά και το έτος ένταξής τους στο σχήμα):

    Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά (ΑΚΟΑ)
    - ευρωκομμουνιστική / οικολογική συνιστώσα - 2004.
    Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ)
    - σοσιαλιστές / σοσιαλδημοκράτες * 2007.
    Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ)
    - τροτσκιστές κομμουνιστές - 2004.
    Ενεργοί Πολίτες - δημοκρατική πατριωτική αριστερά - 2004.
    Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς (ΚΕΔΑ) - ενωτικοί κομμουνιστές / αριστεροί
    - 2004.
    Κόκκινο - τροτσκιστές κομμουνιστές - 2004...
    Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ)
    - μαοϊκοί κομμουνιστές - 2007.
    Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας - Μέλη του Διεθνούς Οικοσοσιαλιστικού Δικτύου (ΕΙΝ)
    - πολιτική (αριστερή) οικολογία - 2008.
    Ρόζα - πολιτική ομάδα που βασίζεται στο ριζοσπαστικό αριστερό Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα - 2008.
    Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας (ΣΥΝ) - πολυτασικό κόμμα που περιλαμβάνει από κλασικούς μαρξιστές έως σοσιαλδημοκράτες - 2004.
    Ανένταχτοι Αριστεροί του Χώρου Διαλόγου
    Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα - ΑΠΟ - 2011.
    Ριζοσπάστες - 2011.

    = Δραγασάκης: Θα κινηθούμε βάση
    του μνημονίου____________________

    Δείτε το βίντεο και διαπιστώστε και μόνοι σας ότι ο Δραγασάκης ο οποίος είναι υπεύθυνος για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
    (το οποίο λένε ότι τώρα θα ξαναγράψουν επειδή μπορεί να κυβερνήσουν ενώ μέχρι τώρα έλεγαν ότι μαλακία τους κατέβαινε),
    λέει πως θα κινηθούνε ανάλογα με τον μνημόνιο και ενδεχομένως και πιο σκληρά!!

    Τα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο θα μείωναν το έλλειμμα σε κάποιο ποσό, ο Δραγασάκης όμως λέει ότι αν το έλλειμμα είναι μεγαλύτερο τότε θα χρειαστούν επιπλέον (έκτακτα) μέτρα από αυτά που προβλέπει το μνημόνιο!!!

    Άρα τι μας λένε ότι θα καταργήσουν το μνημόνιο;;
    Εννοούν ότι θα σκίσουν το χαρτί αλλά θα κρατήσουν σε ισχύ όλα τα μέτρα που περιγράφει και θα πάρουν κι άλλα αν δεν βγούνε τα νούμερα;;;


    ΤΣύριζα = το λαγνοΛάθρο κόμμα των χαρατσιών και της υπανάπτυξης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΕΝΤΙΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΗΔΗ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
    ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ, ΙΣΩΣ ΟΧΙ ΦΑΝΕΡΑ, ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ,
    ΑΛΛΑ ΠΑΝΕ, ΣΙΩΠΗΛΑ Ή ΦΑΝΕΡΑ, ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΔΗΜ.ΑΡ. ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ.

    ΟΙ ΝΕΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΗ ΔΕΗ, ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΚΗ, ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΥΝ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΜΟΝΟΨΗΦΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΩΜΜΑ ΣΑΠΙΟ, ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΠΛΗΞΕ,ΚΥΡΙΩΣ, "ΠΡΑΣΙΝΕΣ" ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΕΝΑ ΛΑΚΚΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΑΚΚΟ ΠΟΥ ΕΣΚΑΨΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι συνιστώσες του κωλοχανείουΣΥΡΙΖΑ
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    (αναφέρονται με αλφαβητική σειρά και επισημαίνεται
    η ιδεολογική τους αναφορά και το έτος ένταξής τους στο σχήμα):

    Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά (ΑΚΟΑ)
    - ευρωκομμουνιστική / οικολογική συνιστώσα - 2004.
    Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ)
    - σοσιαλιστές / σοσιαλδημοκράτες * 2007.
    Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ)
    - τροτσκιστές κομμουνιστές - 2004.
    Ενεργοί Πολίτες - δημοκρατική πατριωτική αριστερά - 2004.
    Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς (ΚΕΔΑ) - ενωτικοί κομμουνιστές / αριστεροί
    - 2004.
    Κόκκινο - τροτσκιστές κομμουνιστές - 2004...
    Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ)
    - μαοϊκοί κομμουνιστές - 2007.
    Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας - Μέλη του Διεθνούς Οικοσοσιαλιστικού Δικτύου (ΕΙΝ)
    - πολιτική (αριστερή) οικολογία - 2008.
    Ρόζα - πολιτική ομάδα που βασίζεται στο ριζοσπαστικό αριστερό Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα - 2008.
    Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας (ΣΥΝ) - πολυτασικό κόμμα που περιλαμβάνει από κλασικούς μαρξιστές έως σοσιαλδημοκράτες - 2004.
    Ανένταχτοι Αριστεροί του Χώρου Διαλόγου
    Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα - ΑΠΟ - 2011.
    Ριζοσπάστες - 2011.

    = Δραγασάκης: Θα κινηθούμε βάση
    του μνημονίου____________________

    Δείτε το βίντεο και διαπιστώστε και μόνοι σας ότι ο Δραγασάκης ο οποίος είναι υπεύθυνος για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
    (το οποίο λένε ότι τώρα θα ξαναγράψουν επειδή μπορεί να κυβερνήσουν ενώ μέχρι τώρα έλεγαν ότι μαλακία τους κατέβαινε),
    λέει πως θα κινηθούνε ανάλογα με τον μνημόνιο και ενδεχομένως και πιο σκληρά!!

    Τα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο θα μείωναν το έλλειμμα σε κάποιο ποσό, ο Δραγασάκης όμως λέει ότι αν το έλλειμμα είναι μεγαλύτερο τότε θα χρειαστούν επιπλέον (έκτακτα) μέτρα από αυτά που προβλέπει το μνημόνιο!!!

    Άρα τι μας λένε ότι θα καταργήσουν το μνημόνιο;;
    Εννοούν ότι θα σκίσουν το χαρτί αλλά θα κρατήσουν σε ισχύ όλα τα μέτρα που περιγράφει και θα πάρουν κι άλλα αν δεν βγούνε τα νούμερα;;;


    ΤΣύριζα = το λαγνοΛάθρο κόμμα των χαρατσιών και της υπανάπτυξης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΒΡΕ ΑΡΧΙΔΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΕΙΣ,ΤΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ.ΠΟΛΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ.ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΠΑΛΙΟ ΑΡΧΙΔΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΤΖΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.ΕΠΕΙΔΗ ΒΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΠΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΜΕ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΝΑ ΒΑΖΩ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ.ΜΙΛΑ ΤΖΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ας δούμε τα μέχρι τώρα δεδομένα.

    Η ΝΔ, για διάφορους λόγους, είτε οικονομικούς, είτε ιδεολογικούς, συσπειρώνει μεγάλη μάζα ψηφοφόρων από όλα τα κόμματα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

    Ειδικότερα, απορροφά τη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ, του ΛΑΟΣ, κι ένα μεγάλο μέρος ψηφοφόρων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Δράσης-Δημιουργία Ξανά, της Χρυσής Αυγής, του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, της Κοινωνίας και ένα διαρκώς αυξανόμενο αριθμό ψηφοφόρων ( κεντρών και από το πατριωτικό χώρο ) του ΠΑΣΟΚ !

    Ο Σύριζα αντλεί ψήφους από το Πασοκ, τους Οικολόγους, το ΚΚΕ και τη Κοινωνική Συμφωνία, αλλά και χάνει ψήφους προς Νέα Δημοκρατία και Ανεξάρτητους Έλληνες!

    Το Πασοκ, χτυπημένο από τα ημερολόγια του Άκη και τον πλουτισμό στελεχών ( και είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου που έχει γίνει γνωστή ), από την είδηση για τις διακοπές Παπανδρέου σε πολυτελή ξενοδοχείο της Κρήτης ( που έχει και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκτονιών !!! ), και τις εγκληματικές οικονομικές ενέργειες του Βενιζέλου ( χαράτσι στη ΔΕΗ, τεκμηρια και μείωση αφορολογήτου στις φορολογικές δηλώσεις, αναδρομικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, προβλημα στα φάρμακα,στους γιατρούς, στα νοσοκομεία, το κούρεμα των ομολόγων απλών αποταμιευτών, ασφαλιστικών ταμείων και δημοσίων ιδρυμάτων, το ΕΤΑΚ του 2009,ΦΑΠ 2010 και 11 ), με τις απίστευτες γκάφες του Υπουργείου Παιδείας ( επιτελείο Αννούλας ) σε Νεοελληνική Γλώσσα, Βιολογία, Φυσική ( όπου όλοι σχεδόν οι μαθητές νοιώθουν αδικημένοι και εξοργισμένοι ), βλέπει καθημερινά να πέφτουν τα ποσοστά του, και οι συγκεντρώσεις του Βενιζέλου σε Ίλιο, Κόρινθο και Ναύπλιο ήταν των 50-100 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των υποψηφίων, των οικογενειών τους, των δημοσιογράφων-τεχνικών ΜΜΕ, και της προσωπικής ασφαλείας του κ.Βενιζέλου και των συνοδών του βουλευτών !

    Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε μια δημοσκόπηση, μέσα σε μια εβδομάδα έχασε 3 μονάδες ! Και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τις εκλογές, αφού περισσότερο εξοργισμένοι είναι οι ίδιοι ψηφοφόροι του, όπως φάνηκε στο Ναύπλιο! Λογικά, και παρά τη στήριξη, θα πέσει σε μονοψήφια νούμερα, ίσως και πιο κάτω από τους ΑΝΕΛ και τη Δημ. Αριστερά.

    Οι ΑΝΕΛ χάνουν το 1/3 της δύναμης τους προς τη Νέα Δημοκρατία, αλλά θα κερδίσουν ψήφους από τον Σύριζα, το ΠΑΣΟΚ, το ΟΧΙ ( ΕΠΑΜ ) και άλλα μικρότερα αντιμνημονιακά κινήματα, και κάπως θα ισορροπήσουν στο 7%. Επίσης, στα πλαίσια τα ιδεολογικά θα επαναπατρίσουν ψήφους που πήγαν στο Σύριζα ή και ψήφους της Χ.Α.

    Στα ίδια περίπου ποσοστά θα μείνει η Δημ. Αριστερά, το ΚΚΕ και η Χ.Α με πτωτικές τάσεις.

    Η Δράση- Δημιουργία Ξανά συμπιέζονται από το ενδεχόμενο πρωτιάς του Σύριζα, οπότε δύσκολα θα ξεπεράσουν, σε συνθήκες πόλωσης, το 2%, γιατί θα θεωρηθεί "χαμένη ψήφος", το ίδιο και οι Οικολόγοι- Πράσινοι.

    Η αδυναμία του Σύριζα, όσο και των ΑΝΕΛ να δώσουν κυβερνητική λύση, μένοντας ανυποχώρητοι σε κάποιες θέσεις τους, αντί να ζητήσουν επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ( αρχικά ) σε μερικά βασικά σημεία ( πχ χαράτσι στη ΔΕΗ, φορολογικές δηλώσεις, οριζόντες μειώσεις μισθών και συντάξεων, φόροι στα ακίνητα κλπ ), οδήγησαν στην άποψη ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν σαν κυβερνητικοί εταίροι σε κυβέρνηση συνεργασίας, με αποτέλεσμα μια διαρκώς αυξανόμενη μάζα ψηφοφόρων ( από το χώρο του ΠΑΣΟΚ μέχρι σε όλο το χώρο της κεντροδεξιάς και δεξιάς, ακόμα και στις παρυφές της πατριωτικής αριστεράς ) να στρέφεται προς τη Νέα Δημοκρατία, ζητώντας και κυβερνητική σταθερότητα και επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ( πάγωμα μέτρων Ιουλίου, όπως πρότεινε ο Αβραμόπουλος, αλλαγή στο χαράτσι στη ΔΕΗ, όπως είπε ο κ. Σαμαράς σήμερα στην εφημερίδα REAL κλπ ). Η τάση αυτή θα διαφανεί και στις επόμενες δημοσκοπήσεις, με ακόμα πιο ισχυρή άνοδο της Ν.Δ, ώστε να μη χρειάζεται να στηρίζεται στις εμμονές κάποιων αδιάλλακτων προσώπων, που θέτουν σε κίνδυνο την πορεία της Οικονομίας.

    Μερικοί, μάλιστα, ισχυρίζονται ότι θα δούμε και μετακίνηση ψηφοφόρων του Σύριζα προς ΝΔ και ΑΝΕΛ και τη Δημ. Αριστερά, όπως αυτό παρατηρείται και στους ψηφόρους του ΠΑΣΟΚ, για λόγους σταθερότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση