GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψηφίζοντας στο ΑΤΜ...

Toυ Κώστα Γιαννακίδη «Σε λίγο οι αιτήσεις για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό θα είναι σαν τις πάγιες εντολές για εξόφληση της ΔΕΗ» μο...

Toυ Κώστα Γιαννακίδη

«Σε λίγο οι αιτήσεις για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό θα είναι σαν τις πάγιες εντολές για εξόφληση της ΔΕΗ» μου έλεγε ένα στέλεχος τραπέζης, χθες στα Μεσόγεια. Δεν διαφώνησα. Του είπα ότι ευρώ θα βρίσκεις μόνο σε κάδους πλυντηρίων και τσέπες παντελονιών. Οι κουμπαράδες-γουρουνάκια θα κουνήσουν την ουρά τους για να φύγουν νύχτα.
Μετά βγήκα από την τράπεζα, είδα σε μία στάση λεωφορείου αφίσα του Πανταζή και το θεώρησα σημάδι δραχμής. Δεν είναι το μοναδικό. Ο Αντύπας κάνει δεύτερη καριέρα, η Κωνσταντίνα εμφανίζεται στη Συγγρού και ο Τσίπρας ανοίγει το χρονοντούλαπο. Γυρίζουμε πίσω. Θα το δεχόμουν με χαρά, αρκεί η επιστροφή να ήταν και βιολογική. Τότε, μάλιστα. Όχι μόνο να πουλήσεις τη ψυχή σου στο διάολο και να πληρωθείς σε δραχμές, αλλά να διαολοστείλεις και ολόκληρη χώρα. Δεν θα γίνει έτσι. Θα γυρίσουν όλα πίσω εκτός από τα χρόνια μας. Για την ακρίβεια, δεν γυρίζουμε εμείς στη δραχμή. Η δραχμή γυρίζει σε μας. Έρχεται κατά πάνω μας όπως το τρένο στις ταινίες western. Δεν είμαστε οι θεατές. Είμαστε οι δεμένοι πάνω στις ράγες.
Μερικοί από σας θα μου πείτε ότι κινδυνολογώ, κουνάω τα πολύχρωμα φτερά μου ως άγαρμπος παπαγάλος πάνω στην κούνια του. Σύμφωνοι. Δεν μπορώ, όμως, να καταλάβω γιατί είμαι εγώ παπαγάλος του συστήματος και δεν είναι όλοι εκείνοι που έχουν πλέον αποενοχοποιήσει τη συζήτηση περί δραχμής. Και μάλιστα για ορισμένους το σενάριο μετατράπηκε σε προοπτική. Όχι, δεν έχει να κάνει μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει να κάνει με το σύνολο του πολιτικού συστήματος που αρνείται να αναλάβει ευθύνες. Αν οι εκλογές είναι καταστροφικές για τη χώρα, τότε εκείνοι που προσπάθησαν να τις αποτρέψουν όφειλαν να βρέξουν τα πόδια τους. Αν οι εκλογές φέρνουν όντως τη δραχμή πιο κοντά, τότε το μέτωπο του ευρώ έπρεπε να πετάει φλόγες. Ας έκαναν κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή τι διαφορετικό μπορεί να προκύψει από τις εκλογές; Η βόμβα θα σκάσει σε άλλα χέρια, αλλά μέσα στο ίδιο σπίτι.
Θα άξιζε τον κόπο να υπήρχε κάπου στο Σύνταγμα ένας ηλεκτρονικός μετρητής των κεφαλαίων που αποδημούν προς μέρη φιλόξενα και ασφαλή. Να παρακολουθούμε το ποσό να μεγαλώνει χιλιάρικο με χιλιάρικο, όπως τα λεπτά στην αντλία της βενζίνης. Τι θα έχει μείνει στη χώρα μέχρι τις εκλογές; Ελάτε, μην αρχίσετε να λέτε ότι δεν σας ενδιαφέρει επειδή ο λογαριασμός σας είναι άδειος σαν το στομάχι σας. Αν στίψεις τις αποταμιεύσεις, η αγορά αποκλείεται να αποκτήσει ρευστότητα για να κινηθεί-όποτε κινηθεί-η επιχειρηματικότητα. Χωρίς κεφαλαιακή υποδομή η ανεργία θα βγάζει περισσότερα κεφάλια και η ύφεση μεγαλύτερα δόντια. Μόνο την τελευταία εβδομάδα έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες περισσότερα από 1 δισ. ευρώ-έχουμε πλέον τα πιο πλούσια στρώματα στον κόσμο.
Άκουγα τον Δρίτσα να λέει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επανακτήσει τον ΟΤΕ και την «Ολυμπιακή», το δημόσιο θα κάνει στρατηγικές κινήσεις και η ανάπτυξη θα επιστρέψει-θυμίζω ότι ήδη, κατά δήλωση του Τσίπρα, επέστρεψε η Δημοκρατία. Για να μη χαλάμε τις καρδιές μας το εκλαμβάνω ως λογικό και γυρίζω την ερώτηση στην άλλη πλευρά: πώς θα επαναπατρίσουν κεφάλαια; Δεν θα επαναπατρίσουν, τουλάχιστον για μερικά χρόνια. Ακόμα και αν δεν επιστρέψουμε στη δραχμή, τα ευρώ δεν θα γυρίσουν εύκολα πίσω. Η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και αποταμιευτή έχει διαρραγεί και τώρα απλώς αποσυντίθεται. Μπορείς να επικαλεστείς τον πατριωτισμό των πολιτών, εν ανάγκη θα τους πεις και κάτι περί εθνικής αξιοπρέπειας. Όλα αυτά είναι αδιάφορα όταν πρόκειται για τα χρήματα τους. Πίσω από το παραβάν θα πας και φορτισμένος. Μπροστά στο ΑΤΜ είναι αλλιώς.  

10 σχόλια

  1. Λαφαζάνης: Θα καταγγείλουμε μονομερώς το μνημόνιο...κι ας λέει ο Τσίπρας ότι θέλει...
    - Τσίπρας ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας: Φυσικά και δεν μιλάμε για μονομερείς ενέργειες (καταγγελίας του μνημονίου).

    - Π. Λαφαζάνηςστον Αθήνα 984 fm:
    «Το καλό είναι να απαλλαγεί ο τόπος από τη τρόικα και το μνημόνιο.
    Δε κατάλαβα , γιατί η ακύρωση του μνημονίου σημαίνει έξοδος από την Ευρωζώνη; Το γράφουν οι κανόνες που διέπουν την Ευρωζώνη, ότι μια χώρα για είναι στο Ευρώ πρέπει να έχει και μνημόνιο. Δεν το γράφει. Η χώρα μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη και χωρίς μνημόνιο και σε μια λογική αλλαγής της Ευρωζώνης με οικολογικές αναπτυξιακές προτεραιότητες.»
    ______________________________
    Δεν πειράζει μεγάλε πολιτικέ...
    Που δεν καταλαβαίνεις γιατί η μονομερής και πλήρης αθέτηση υποχρεώσεων θα σημάνει και την έξοδο από το ευρώ...

    Το καταλαβαίνει ο κόσμος και θα σας στείλει από εκεί που ήρθατε...

    Και ο νεο "τσολιάς" Γλέζος:
    Τι δραχμή τι ευρώ...στην πρωινή εκπομπή του Αnt1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος.

    Δεν μας ενδιαφέρει αν θα είμαστε ή όχι στο ευρώ, που στο κάτω - κάτω στα παπάρια του εάν θα μείνουμε στο ευρώ η όχι.
    Πόσα χρόνια θα ζήσει ακόμα ?...
    Εκτός εάν μας αφήσει καμιά 15ρια εκατομμύρια, όπως η γριά ρακοσυλλέκτρια, οπότε στα παπάρια μας κι εμείς για το εάν θα μείνουμε ή θα φύγουμε από το ευρώ» !...
    ..άσχημο πράγμα τα ΞΕΜΩΡΑΜΕΝΑ κομμουνιστικά γηρατειά...

    Μ΄όλο το σεβασμό στον γέρο, γιατί εγώ δεν μπορώ να έχω άλλη άποψη ?
    Γιατί δεν μπορώ να πω ότι αρκετά πληρώσαμε σαν Έλληνες στον ίδιο την ηρωικη του πράξη ?
    Μήπως είναι καιρός να κάτσει σπίτι του να χαρεί τη συνταξή του ?

    Γιατί πρέπει να πληρώσουν οι νέοι τις ιδέες που κουβαλά από το 1941 + + + + + και θέλει να μας τις επιβάλει το 2012 ?

    Ειλικρινά δεν ήθελα να καταφερθώ εναντίον αλλά κάθε φορά που εμφανίζεται στην τηλεόραση παίρνει ύφος τσακαλόμαγκα έτοιμος για καυγά, χωρίς να υπολογίζει κανένα.
    ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ..
    οι κουραδομαγκες του συριζα
    οι κουκουλοφοροι..........

    Αντε ρε ανθελληνες...η "αριστερα"... των λαθρομεταναστων !! να χέσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έργο του Βενιζέλου συνεχίζεται :
    - Μεγάλες επιβαρύνσεις από τις φορολογικές δηλώσεις, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ
    - Μεγάλες αναδρομικές μειώσεις στις συντάξεις ( ετοιμάστε υπογλώσσια για παππούδες και γιαγιάδες, σε 2-3 μέρες έρχονται )
    - Έλλειψη φαρμάκων και ιατρών,αφού από 23/05 θα πληρώνουμε όλοι τα φάρμακα !
    - Εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμοί της ΔΕΗ μένουν απλήρωτοι λόγω χαρατσιού, ενώ οι εφορίες αδυνατουν να εκκαθαρίσουν το χαράτσι σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν.
    - ο κόσμος συνεχώς ψάχνει για φτηνά προϊόντα, ενώ κανείς δεν κλείνει για διακοπές στα νησιά και σε τουριστικά μέρη, επειδή κάθε οικογένεια τρώει ότι έχει απομείνει για τα καθημερινά έξοδα. Και σε λίγο θα τρώει και από τα έτοιμα, για να πληρώνει τους φόρους του οικονομικού επιτελείου Βενιζέλου- Σαχινίδη-Π. Οικονόμου.
    Μέσα σε αυτό το χάος, στελέχη και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις εγκαταλείποντας το σάπιο κόμμα : κυρίως προς ΝΔ, Δημ. Αριστερά, Σύριζα και Ανεξάρτητους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τσίπρας: ο Γ. Αρσένης εκφράζει το εκλογικό αποτέλεσμα (!!!)
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Θα μας τρελάνουν τελικά οι ΣΥΡΙΖΑιοι.

    Διαβάστε τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την πρότασή του στην σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωθυπουργός ο … Γεράσιμος Αρσένης, τσάρος κάποτε της οικονομίας επί Ανδρέα και παντοδυναμίας ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνος των κρατικοποιήσεων και άλλων δεινών για την χώρα.

    Όπως είπε λοιπόν ο κ. Τσίπρας, πρότεινε τον Γεράσιμο Αρσένη για τη θέση του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού, με το σκεπτικό ότι έπρεπε στο πρόσωπο αυτό να αντανακλώνται και οι νέοι εκλογικοί συσχετισμοί (!!!) ενώ ανέφερε ακόμη πως διαθέτει εμπειρία για την εκπροσώπηση της χώρας σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.

    Όλοι βεβαίως κατάλαβαν ότι η υπόδειξη Αρσένη αποσκοπεί στην σύζυγό του Λούκα Κατσέλη που θα καταλάβει όπως λένε οι πληροφορίες εκλόγιμη θέση στο νέο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Η πρόταση του κ. Τσίπρα να ορισθεί ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο κ. Γεράσιμος Αρσένης, δεν σημαίνει ότι η Κοινωνική Συμφωνία είναι παράρτημα οποιουδήποτε κόμματος ή ιδιοκτησία οποιουδήποτε στελέχους της», δήλωσε σχετικά ο Χάρης Καστανίδης, ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος και συναρχηγός με την κ. Κατσέλη.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Στο μεταξύ χαμός γίνεται στα κοινωνικά
    δίκτυα με αρνητικά σχόλια και επικριτικά μηνύματα στον Αλέξη Τσίπρας από φίλους και συντρόφους του που του υπενθυμίζουν την εποχή των μαθητικών κινητοποιήσεων και καταλήψεων επί θητείας του Γεράσιμου Αρσένη στο υπουργείο Παιδείας, την δεκαετία του 90.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Την εποχή εκείνη ως μαθητής ο κ. Τσίπρας πρωτοστατούσε στους μαθητικούς αγώνες που είχαν ως σύνθημα το ” Κάτσε καλά Γεράσιμε”.

    ____________________________________
    Αντιγράφουμε από δημοσίευμα των ΝΕΩΝ
    της εποχής....
    Ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης προαναγγέλλει την ελεύθερη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια -η οποία ακόμη αναζητείται. Θεσμοθετεί Πανελλαδικές Εξετάσεις σε Β’ και Γ’ Λυκείου σε όλα τα διδασκόμενα μαθήματα, ενώ καταργεί τον θεσμό των μετεξεταστέων, προκαλώντας έτσι ασφυκτική εξεταστική πίεση στους μαθητές που ξεσπούν εξεγειρόμενοι. Τα Πανεπιστήμια χωρίζονται σε πέντε Επιστημονικά Πεδία ενώ δημιουργείται το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και τα περίφημα ΠΣΕ (Προγράμματα Σπουδών Επιλογής) στα ΑΕΙ.

    Οι γενικευμένες καταλήψεις της εποχής, με το σύνθημα «Κάτσε καλά, Γεράσιμε», οδηγούν σε σταδιακό ξήλωμα της μεταρρύθμισης Αρσένη
    από τον επόμενο υπουργό Π. Ευθυμίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι νουδουπασοκοι εχουν τρελαθει γιατι χανουν την εξουσια,και τα λεφτα.
    η διαμαντω εχει βολεψει με εμμεσες αναθεσεις εκατομμυριων ευρω πολλους πασοκομαλακες και νουδουλους..
    τωρα περιμενει να τη σωσει η ΝΔ,γιατι ΠΑΣΟΚ τελος.
    τα πασοκια,που καποτε μας λεγανε οτι η δεξια ειναι το σκοτος και αυτοι το φως,τωρα τρεχουν πανικοβλητα να βρουν δεξιο προστατη.
    δεν εχει χωρο για ολους πασοκια μου.
    επρεπε να ειχατε φροντισει να χωσετε φραγκακια και σε ισχυρους δεξιους οταν μοιραζατε πιτες και πακετα ντελορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι παλιοι νουδουπασοκοι πολιτικοι τελειωνουν σιγα-σιγα,καηκαν..
    να φοβαστε τους νεους απο τζακια,
    με το στρογγυλο λογο,
    το μειλιχιο υφος,
    το μετριοπαθες προφιλ,
    με ακριβες σπουδες,
    με λεφτα που κρυβονται αλλα υποδηλωνονται,
    με διεθνεις γνωριμιες
    και κυριως με στηριξη απο τις πρεσβειες.
    ειναι τα νεα αφεντικα,οι ανθυπατοι των βρυξελλων.
    θα χρειαστει υπομονη και αντοχη
    αυτο το μηνα,γιατι ολα τα λεφτα της τυραννιας θα πεσουν για να σωσουν το καθεστως.
    αν χαθει αυτη η μαχη,χαθηκε και ο πολεμος,γιατι θα ειμαστε ανεργοι και αστεγοι,θα γινουν φοβερα επεισοδια απο απελπισια,και θα κηρυχτει στρατιωτικος νομος.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαχλαμαρά, Μάνο, Ντόρα, Βενιζέλο, Καρατζαφέρη,

    ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ...

    ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΧΤΕΣ!!!!

    Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΕΙΣΤΕ ΤΑ ΖΟΜΠΙ, ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ 40-ΧΡΟΝΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ...

    ΑΠΟΣΥΡΘΕΙΤΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ,ΤΗΣ SIEMENS ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ...

    ΑΠΟΣΥΡΘΕΙΤΕ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΖΩΑ, ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ!!!

    ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ", ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!!!!

    ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!!!!!!

    ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ, ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΑΧΡΕΙΟΙ,

    ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΦΘΑΡΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,

    ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΣΟΙ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΔΕΞΙΟΙ,

    ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ,(ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ),

    ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΥΜΕΜΑ...

    ΟΣΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΟΣΑΚΟΥΛΟ ΜΠΕΝΙΖΕΛΟ,

    ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΕΡΚΕΛ, ΣΟΪΜΠΛΕ, ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!!!!

    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ... ΖΩΑ!!!!!

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑ ΤΟ τζων ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙ ΣΗΜΕΡΑ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "ΔΟΛ"-ιε ΨΥΧΑΡΗΗΗΗΗΗΗΗ???

    "ΣΚΑΪ"- ΑΛΑΦΟΥΖΕΕΕΕΕΕΕΕ???

    "ΠΗΓΑΣΕ"- ΜΠΟΜΠΟΛΑΑΑΑΑΑΑ???

    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ,

    ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΗΗΗΣ!!!

    ΒΑΡΩΝΟΙ???

    ΒΡΩΜΕΡΑ ΤΖΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑ???

    ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ???

    ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ?????

    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ...

    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΒΑΡΑΤΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ...

    ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΟ 40%!!!!!

    ΟΣΟΙ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΔΕΣ,

    ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, (ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ),

    ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΥΜΕΜΑ...

    ΟΣΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΟΣΑΚΟΥΛΟ ΜΠΕΝΙΖΕΛΟ,

    ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΕΡΚΕΛ, ΣΟΪΜΠΛΕ, ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!!!!

    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ... ΖΩΑ!!!!!

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. α εγκλήματα του οικονομικού επιτελείου των κ. Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Σαχινίδη, Π. Οικονόμου, Κουτρουμάνη, συνεχίζονται αυτές τις μέρες.

    1 ) Τα πρώτα εκκαθαριστικά δείχνουν ότι 6 στα 10 πληρώνουν μεγάλους φόρους ( ενώ μειώθηκαν τα εισοδήματά τους ) λόγω μείωσης του αφορολόγητου και του τριπλασιασμού των τεκμηρίων ! Μόνο 1 στα 10 παίρνει ψίχουλα επιστροφής φόρου !
    2) Έρχονται σιγά σιγά οι αναδρομικές μειώσεις στα 2 εκ. συνταξιούχους από αρχές Γενάρη και επικρατεί πανικός για το αν θα έχουν να αγοράσουν τα φαρμακα, τα οποία κόβονται από 23 Μαίου, γιατί η κυβέρνηση Παπαδήμου- Βενιζέλου έχει κηρύξει στάση πληρωμών στα οφειλόμενα του κράτους προς γιατρούς, φαρμακοποιούς και Έλληνες πολίτες.
    3) Οι απλήρωτοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ, ελέω χαρατσιού, ξεπερνούν το 1.000.000 και αυξάνονται καθημερινά, αφού οι εφορίες δεν μπορούν να ελέγξουν τις χιλιάδες αιτήσεις. Αλλά και εκεί, το ΑΝΗΘΙΚΟ επιτελείο Βενιζέλου- Σαχινίδη έχει βάλει εξοντωτικούς όρους, ώστε να πληρώνουν χαράτσι για τη ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ όλοι σχεδόν οι Έλληνες, και μάλιστα αβάσταχτο, λόγω ανεργίας και μεγάλης μείωσης των μισθών και των συντάξεων.
    4) Ταυτόχρονα ο κόσμος αποσύρει τις καταθέσεις του για να πληρώνει λογαριασμούς, χαράτσια, φόρους, έκτακτες εισφορές, ενώ θα στείλει το επιτελείο του Βενιζέλου και το ΕΤΑΚ και το ΦΑΠ προηγούμενων χρόνων, βυθίζοντας σε τέλμα την αγορά ακινήτων, και σε απελπισία όλους τους Έλληνες.
    5) Με το πρόγραμμα του Βενιζέλου- Σαχινίδη προβλέπεται νέοι φόροι σε αγροτεμάχια, οικόπεδα, ενοίκια και τόκους καταθέσεων, διπλασιασμός των αντικειμενικών αξιών, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και εφάπαξ, πράγματα που θα εξαθλιώσουν τους Έλληνες ακόμα περισσότερο.

    Είναι γεγονός, ότι η πολιτική Παπακωνσταντίνου- Βενιζέλου- Σαχινίδη περνάει "θηλιά" στο λαιμό των Ελλήνων, ακόμα και των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική, τους επόμενους μήνες θα έχουμε άλλους 500.000 άνεργους,ο κόσμος θα αρχίσει να ξεπουλάει τα σπίτια του και τα αυτοκίνητά του, και δεν θα μπορεί να πληρώνει τους βασικούς λογαριασμούς, θα πατώσει ο εσωτερικος τουρισμός, θα πτωχεύσουν ναυτιλιακές, αεροπορικές εταιρίες, θα πέσει κι άλλο η κατανάλωση πετρελαίου- βενζίνης και θα νεκρώσει η αγορά. Από την άλλη υπάρχει ένα νεφελώδες οικονομικό πρόγραμμα του σύριζα.
    Με βάση αυτά τα δεδομένα όλες οι φιλοευρωπαϊκές ψήφοι ( από δεξιά μέχρι αριστερά ) θα κινηθούν μαζικά προς τη Νέα Δημοκρατία, ενώ οι σώφρονες αντιμνημονιακοί θα κινηθούν προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Δημ. Αριστερά.

    Οι ειδήσεις σε τίτλους από διάφορα μπλογκ :

    - Σε σκοτσέζικο ντους αποδεικνύεται για τους Έλληνες φορολογουμένους η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φέτος. Το μειωμένο αφορολόγητο, τα κατά πολύ υψηλότερα τεκμήρια...η δυσανάλογα μικρότερη παρακράτηση φόρου μέσα στο 2011, οι αλλαγές στις αποδείξεις και οι μειώσεις στις φοροαπαλλαγές έκαναν τα πρώτα 40.000 εκκαθαριστικά, που ήδη εκδόθηκαν από το ΚΕΠΥΟ προς όσους τόλμησαν ήδη να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση ηλεκτρονικά, κάτι παραπάνω από τσουχτερά:6 στα 10 είναι χρεωστικά, με μέσο φόρο κοντά στα 1.350 ευρώ, ενώ
    μόλις 1 στα 10 είναι πιστωτικό, με μέση επιστροφή φόρου περί τα 800 ευρώ.Είναι χαρακτηριστικό ότι ο λόγος του καταβλητέου φόρου προς τις επιστροφές είναι στο 9 προς 1 (32 εκατομμύρια ευρώ προς 3,5 εκατομμύρια).

    -Πέταξαν από τις ελληνικές τράπεζες 2 δις ευρώ, από καταθετικούς λογαριασμούς από την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι προχθές.

    -Πτωτικές τάσεις επικρατούν και σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς παραμένει η πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα έναν μήνα πριν από τη νέα εκλογική αναμέτρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση