GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγγρού, ελιά...

Γράφει η Λώρη Κέζα Λένε ότι η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη θα μετακομίσει μαζί με τον κόσμο της. Θα επιστρέψει η ίδια στη Νέα Δημοκρατία και...

Γράφει η Λώρη Κέζα
Λένε ότι η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη θα μετακομίσει μαζί με τον κόσμο της. Θα επιστρέψει η ίδια στη Νέα Δημοκρατία και θα την ακολουθήσουν οι ψηφοφόροι της. Αυτή η ιδέα, των πιστών ακολούθων, εξετάζεται ως ανακριβής. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο η Δημοκρατική Συμμαχία θα είχε μαζέψει μισό εκατομμύριο ψήφους -τουλάχιστον. Θα είχαν μετακομίσει από τη Νέα Δημοκρατία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την διαγραφή της. Μιλάμε για τους ανθρώπους που την ήθελαν για πρόεδρο της γαλάζιας παράταξης και παρ’ ολίγον να την εκλέξουν. Τσίμα τσίμα έχασε, να μην το ξεχνάμε τούτο. Λέγανε τότε ότι το μισό κόμμα ήταν δικό της. Και ήταν «δικό της» όσο παρέμενε μέσα σε αυτό.
Το πλαίσιο έχει πάντα την αξία του. Ισχύει σε όλα. Ισχύει ας πούμε στην ενημέρωση. Μια εφημερίδα είναι το σύνολο των υπογραφών της_ μαζί με την ιστορία, την αισθητική, την πολιτική τοποθέτηση. Αν ο αξιότερος δημοσιογράφος μιας έγκυρης, μεγάλης εφημερίδας αποχωρήσει για να πάει σε ένα εναλλακτικό, μικρό έντυπο θα τραβήξει κάποιους αναγνώστες αλλά είναι απίθανο να αφήσει πίσω του συντρίμμια. Με την ίδια λογική η κυρία Μπακογιάννη δεν ευθύνεται για την κατατρόπωση της Νέας Δημοκρατίας. Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από τα εκλογικά αποτελέσματα. Τούτων δοθέντων η επιστροφή της κυρίας Μπακογιάννη δεν επιχειρείται για να σύρει τους 161.000 οπαδούς. Τι θα κάνει; Θα τους πιάσει από το μαλλί και να τους πάει πίσω;
Η ανάγκη για νεοδημοκρατική συμμαχία συσχετίζεται με μια σοβαρή πολιτική αδυναμία. Να καταθέσουν από τη Συγγρού μια συγκροτημένη, σαφή θέση για την οικονομική κρίση, λίγο πιο αναλυτική από αυτήν που επιγράφεται «Στο Ζάππειο μια μέρα περιπατούσα». Οι προτάσεις για την οικονομία είναι φλύαρες και γενικόλογες. Επιπλέον η επιθυμία της ζωηρής αντιπολίτευσης οδήγησε τη Νέα Δημοκρατία σε αφορισμούς που άλλαζαν ανάλογα με τις επικοινωνιακές ανάγκες του κόμματος. Παθιασμένα εναντιώθηκε στο Μνημόνιο. Κατόπιν τα μάζεψε χωρίς επαρκή τεκμηρίωση. Τώρα στέκεται κάπου στη μέση, και το θέλει και δεν το θέλει ή μάλλον το θέλει αλλιώτικα.
Η κυρία Μπακογιάννη ήταν ξεκάθαρη στην επιλογή της. Στο φιλελεύθερο, κεντροδεξιό πλαίσιο εκείνη δικαιώνεται και όχι ο κ. Σαμαράς. Αυτό μετράει πολιτικά. Αυτό θα έπρεπε να είναι το βασικό κριτήριο στις μεθοδεύσεις για συνεργασία. Αν μάλιστα υπήρχε αίσθημα δικαιοσύνης και καθαρό μυαλό, θα μετακόμιζε ο κ. Σαμαράς στη Δημοκρατική Συμμαχία και η Νέα Δημοκρατία θα αποκτούσε ως έμβλημα την ελιά. Ετσι θα γινόταν πιο πειστική η υπόσχεση για μια νέα αρχή.

8 σχόλια

  1. Να καταθέσουν από τη Συγγρού μια συγκροτημένη, σαφή θέση για την οικονομική κρίση, λίγο πιο αναλυτική από αυτήν που επιγράφεται «Στο Ζάππειο μια μέρα περιπατούσα».

    τωρα σωθηκαμε.οι πλεον υπευθυνοι για την χρεωκοπια,με την ιδεολογια της χαζοχαρουμενης καταναλωσης,της αποβλακωσης και της υποταγης στους ανωτερους,θα γεννησουν ξαφνικα ιδεες..

    λωρη μαλλον στο βημα γραφεις για να λες τετοια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μαλλον σωστα τα λεγανε οι αριστεροι.
    σημερα οι financial times,γνωστο οργανο των συριζαιων,γραφουν οτι αν η ελλαδα βγει απο το ευρω,η εμπιστοσυνη στην ευρωζωνη θα τσακιστει για παντα.
    Αυτο ηταν το μονο χαρτι που ειχαμε,αλλα οι πασοκοι δεν το χρησιμοποιησαν και κατεστρεψαν την ελλαδα για 100 χρονια.Αμοιφθηκαν βεβαια απο τα αφεντικα τους τους τραπεζιτες οι βασικοι προδοτες,οπως θα διαπιστωσετε βλεποντας ποιοι πηραν τα οικονομικα υπουργεια στην υπηρεσιακη κυβερνηση,και ποιοι πασοκοι θα πανε στη νεα δημοκρατια..

    A permanent precedent
    by Martin Wolf

    If Greece goes: An exit is likely to shatter faith in the eurozone’s
    integrity for ever.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΟΛΑ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΡΑ.ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΟ ΦΤΕΙΑΞΟΥΝ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΛΠ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ.ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΟ.ΔΕ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ ΒΑΖΩ ΦΟΡΟ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΜΕΝΕΙ ΑΚΑΛΥΠΤΟ ΣΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ -ΑΣΕ ΠΟΙΟΥ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΡΕ ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΒΑΤΑ.ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΡΥΠΑ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΕΡΜΑ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ Τ ΑΛΛΑ.ΜΟΝΟ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΜΕΝΟ ...Μ.Α.Ζ.Ι.Κ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το μονο που εχει σημασια ειναι να καταστραφουν οικονομικα οι αριστεροι,
    και να ψηφιζουν μονο οσοι εχουν περιουσια..
    αρκετα πια με την καθε αριστεραντζα πτωχαλαζονα..
    πολιτης οχι πελατης.

    απο 7 μαιου αρχισε το ξηλωμα..
    η αριστερα στην ελλαδα τελειωσε..
    δεν θα γινουν διωξεις για να το παιζουν ηρωες οι αριστεροι..
    ουτε εξοριες για να κανουν δωρεαν διακοπες..
    θα χτυπηθει η κοινωνικη βαση της αριστερας,
    που βεβαια εκτεινεται βαθεια μεσα στο πασοκ,
    αλλα και στο κρατικιστικο κομμα της νεας δημοκρατιας..
    τα επαγγελματα που ψηφιζουν αριστερα ειναι γνωστα..
    θα τους αφαιρεθουν οι νομικες και συνταγματικες προστασιες,
    και θα τους κοπουνε τα λεφτα..
    TΟΣΟ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ!
    ο ανεργος και ο αστεγος δεν εχει μυαλο για πολιτικη..
    μια δυο εξεγερσεις που θα γινουν,ευκολα και γρηγορα θα παταχθουν..
    σε 10 το πολυ χρονια ολα θα εχουν ξεχαστει,
    οπως ξεχαστηκαν και τοσα αλλα..
    η ωραια ελλαδα μας θα ξαναγινει ασφαλης,
    θα επιστρεψουν οι αξιοι,
    θα εχουν ολοι δουλειες,
    ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ
    να καταλαβαινουν τη θεση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιδού τα κατορθώματα του επιτελείου Βενιζέλου- Σαχινίδη. Μετά το χαράτσι, στέλνουν νέους φόρους για τα ακίνητα. Και το καλοκαίρι ακόμα χειρότερα.

    Αίρεται το «απαγορευτικό» εκκαθαριστικών με φόρους

    Στο «στόχαστρο» του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν και πάλι από την επόμενη εβδομάδα οι ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς αρχίζει η αποστολή από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) των εκκαθαριστικών του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ) για το 2009.!

    Τα έσοδα σε σχέση με τον Μάιο του 2011 (πρώτο 15ημερο) είναι “πεσμένα” περίπου 15% και ουσιαστικά το κράτος οριακά μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, καθώς εαν δεν τονωθούν αναμένεται η μείωση να φτάσει και το 50% ως τα τέλη του μήνα.

    Από 23/05 τέρμα και τα φάρμακα, από 20 Μαίου πετσοκομμένες οι συντάξεις, και όλες σχεδόν οι φορολογικές δηλώσεις έχουν να πληρώσεις φόρο, ενώ πέρσι είχες επιστροφή !!! Με μειωμένους μισθούθς, άνεργος, με μειωμένες συντάξεις, και πρέπει να πληρώνεις τις ανοησίες του Βενιζέλου !!!

    Ολα τα διέλυσαν μέσα σε 2 χρόνια οι Παπακωνσταντίνου- Βενιζέλος. Και αντί να κρύβονται, να έχουν παραιτηθεί, να πάνε σπίτια τους, ζητάνε τη ψήφο μας. Θα πάρουν κάτι άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ!

    Δίλημμα Ευρώ ή Δραχμή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

    ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑ!

    ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ,

    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!

    Ψήφος σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σημαίνει επιδοκιμασία του Μνημονίου, ανακούφιση της Μέρκελ, Τρόϊκας και του διεθνούς τραπεζικού και παρασιτικού κεφαλαίου...

    ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, αλλά και των Ισπανών, των Πορτογάλων, των Ιταλών, των Ιρλανδών εργαζομένων και ανέργων!

    Ψήφος στα Μερκελικά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σημαίνει
    ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ για το αύριο!

    Σήμερα όλη η Ευρώπη έχει στραμμένα τα μάτια της στην Ελλάδα.

    Ισπανοί, Ιταλοί, Γάλλοι, Πορτογάλοι βλέπουν σε μας την ελπίδα...

    ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ, ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΡΟ ΤΗΣ ΜΑΝΤΑΜ ΜΕΡΚΕΛ!

    Εδώ με το 16,8% του ΣΥΡΙΖΑ, ΣΕΙΣΤΗΚΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΕΥΡΩΠΗ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ!!

    ΑΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ!

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ,

    ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλεξ..."Το παιδί" του Αλαβάνου
    Γεννήθηκε το 74, ζυμώθηκε στη ΚΝΕ
    και ψήθηκε στα δεκαπενταμελή στο λύκειο Αμπελοκήπων

    ,,,αυτό είναι το αποτέλεσμα της κακοδαιμονίας που πρέπει να ξεπεράσει ο τόπος σήμερα ,,,

    Τακίμιασε και με το χαζό πλούσιο χοντρό δεξιο παιδί, το ΑΕροψεκασμένο


    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

    ακόμα ένα τούβλο στο τοίχο,
    στο σχολείου του Αρσένη που .."δεν κάνεις ούτε για τσομπάνης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιός ασχολείται πια, με το απολειφάδι του φαταούλα δράκουλα…
    Εδώ η χώρα χάνεται και η γριά με το χαζό-χαμόγελο πολιτικό-νταραβερίζεται…με τον Αντωνάκη !!!
    Η Ντόρα που συνετρίβη όχι μόνο στις εσωκομματικές εκλογές, αλλά και στις πρόσφατες βουλευτικές κάνει και την δύσκολη.
    «Φύσιν πονηράν μεταβαλείν ου ράδιον»…

    Τώρα με την επάνοδο της αποτάκτου Ντόρας πρέπει να απολογούμαστε εκ νέου για την φαυλότητα της οικογένειας .

    Να χρεωνόμαστε το λαομίσητο προφίλ της.

    Να πολεμάμε τις μύχιες επιθυμίες της.

    Η εξουσία είναι η μοναδική της αγάπη. Η αρπαχτή στο DNA της.

    Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΜΑΥΡΙΣΕ ΚΙ ΑΥΤΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΗ ΑΠΟ ΤΗ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ ,,ΑΜΝΗΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΛΗΣΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση