GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η Ελλάδα πρέπει στις εκλογές να καταστήσει σαφές τι θέλει»

Μιλώντας σε εκπομπή της Γερμανικής Ραδιοφωνίας ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανικών Τραπεζών, Αντρέας Σμιτς, τόνισε ότι η «Ελλάδα θα πρέπει...

Μιλώντας σε εκπομπή της Γερμανικής Ραδιοφωνίας ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανικών Τραπεζών, Αντρέας Σμιτς, τόνισε ότι η «Ελλάδα θα πρέπει στις εκλογές να καταστήσει σαφές τι θέλει».
Ο γερμανός τραπεζίτης επισήμανε ακόμη ότι «η Ελλάδα μπορεί να χρειάζεται περισσότερο χρόνο, αλλά ενδεχομένως στο μεταξύ να χάσει την αλληλεγγύη των άλλων μελών της Ευρωζώνης και να οδηγηθεί, θέλοντας και μη, εκτός ευρώ».
Επιπλέον, επανέλαβε τη χθεσινοβραδινή δήλωση του, ότι ο κίνδυνος από μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι διαχειρίσιμος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι γερμανικές τράπεζες είναι καλά προετοιμασμένες για το ενδεχόμενο.
Ο κ. Σμιτς υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι η περίπτωση της Ελλάδας δεν θα πρέπει να συγχέεται με αυτές άλλων χωρών και αναφέρθηκε στην περίπτωση των ισπανικών τραπεζών, η ανακεφαλαιοποίηση των οποίων, είπε, είναι ευθύνη της ισπανικής κυβέρνησης ή των μηχανισμών στήριξης, καθώς τα γερμανικά ιδρύματα δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη άλλων τραπεζικών συστημάτων.
Σε ό,τι αφορά τα ευρωομόλογα, ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανικών Τραπεζών σημείωσε ότι θα αποτελούσαν λύση μόνο εφόσον θα ήταν σαφής και ξεκάθαρος ένας οδικός χάρτης προς την πολιτική ένωση, κάτι όμως το οποίο, προέβλεψε, δεν θα είναι εύκολο να εγκριθεί από τα εθνικά κοινοβούλια. Κάλεσε δε τη γερμανική κυβέρνηση να μην παρασυρθεί σε λανθασμένες αποφάσεις, καθώς, όπως ανέφερε, η ευθύνη για περαιτέρω ανάπτυξη ανήκει κυρίως στην Γερμανία.
Χθες ο ίδιος, μιλώντας σε συνέδριο οικονομικών συντακτών στη Φρανκφούρτη, είχε εκφράσει την ευχή να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, κάνοντας λόγο, ωστόσο, για κάτι «δύσκολα εφικτό».
Είχε δε σημειώσει ότι «το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα επιτρέπει να υποθέσουμε ότι όλα κατατείνουν σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», ενώ είχε ζητήσει να σταματήσει κάθε βοήθεια προς την Αθήνα, εάν εγκαταλειφθεί το πρόγραμμα λιτότητας.

6 σχόλια

  1. Ο τσίπρας ταιριάζει γάντι στο ον που λέγεται νεοέλληνας.Του λέει αυτά που θέλει να ακούει και του υπόσχεται ότι θα συνεχίσει το σάπιο και παρασιτικό σύστημα με το οποίο λειτουργούσε η μεταπολίτευση.
    Από μια άποψη μακάρι να βγει, για να ολοκληρωθεί ο κύκλος και να υποστεί επιτέλους ο κυρίαρχος λαός τις συνέπειες των επιλογών του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μας δάνειζαν κιόλας αν βγαίναμε από € !!!!........ εεεεε

    «Τρέμει» η Ρωσία την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
    ----------------------------------------------------------
    [Κατά τ΄άλλα οι πυροβολημένοι μας λένε ότι οι Ρώσοι θα χαρούν
    να μας δανείσουν κιόλας άμα γαμήσου@@ το σύστημα του ευρώ
    και πούμε δεν πληρώνουμε....]
    ----------------------------------------------------------
    Πολιτικές αναταράξεις στη Ρωσία αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ «βλέπουν» οι αναλυτές του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών της Μόσχας!

    Σύμφωνα με ανταπόκριση του πρακτορείου Bloomberg ο επικεφαλής του Κέντρου, Μιχαήλ Ντμιτρίεφ, προειδοποιεί πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον κίνδυνο πολιτικών αναταράξεων στην περίπτωση που μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη πυροδοτήσει μια νέα παγκόσμια κρίση και μια «βουτιά» στην τιμή του πετρελαίου.

    Οι αναλυτές του Κέντρου εκτιμούν πως σήμερα οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ υπερβαίνουν το 50% και προβλέπουν πως μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σύντομα και άλλες χώρες σε έξοδο από την νομισματική ένωση.
    Θεωρούν δε πως η Ρωσία, ως άμεσα εξαρτημένη από το πετρέλαιο και τις εξαγωγές ενεργειακών πόρων οικονομία, θα δεχόταν πλήγμα τέτοιο που ενδεχομένως θα οδηγούσε σε «έντονη δυσαρέσκεια» προς το πρόσωπο του Πούτιν, αυξημένη πολιτική καταστολή και επιδείνωση της οικονομικής κρίσης.

    Παράλληλα, η προοπτική ενός ντόμινο στην Ευρωζώνη και η συνεπακόλουθη περαιτέρω επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομίας «θα αποτελέσει τροχοπέδη στην ικανότητα της ρωσικής κυβέρνησης να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για κοινωνικές παροχές και θα απειλούσε να εξαλείψει κεφάλαια που οι Ρώσοι επενδυτές και επιχειρηματίες μετέφεραν στην Ευρώπη», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ρωσικού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το θέμα.

    Ενδεικτική είναι και η εκτίμηση της επικεφαλής οικονομολόγου της μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας, OAO Sberbank, βάσει της οποίας το χειρότερο σενάριο για τη Ρωσία, εφόσον τελικώς η Ελλάδα βγει από το ευρώ, θα είναι αυτό της συρρίκνωσης της ρωσικής οικονομίας κατά 2,1% και η άμεση εκροή από τη χώρα επενδυτικών κεφαλαίων ύψους 95 δισ. δολαρίων!

    Είναι δεδομένο πως τα σενάρια αυτά τελούν σε γνώση της ρωσικής ηγεσίας, που με τη σειρά της έχει εκφράσει δημόσια τη στήριξή της στην «ευρωπαϊκή ταυτότητα» της Ελλάδας. Κάτι που επανέλαβε εμφατικά και ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των Οκτώ ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου στο Κάμπ Ντέιβιντ των ΗΠΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν δήλωνε πως:
    ______________________________
    «Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη, όμως δεν φτάνει να το θέλει μόνο το G8, πρέπει να το θέλει και ο ελληνικός λαός».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. DRASH - DHMIOYRGIA 3ANA | STEFANOS MANOS - THANOS TZIMEROS


    Oi dhmoskophseis deixnoyn oti 8a kataferoymeme -3%- na eimaste sth Boylh! As enhmerwnoyme synexws toys polites gia tis 8eseis mas. As baloyme ena telos sta dyo prwhn megala kommata kai sta anarxokommoynia ths pseytoaristeras kai twn fasistaradwn...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν είναι αληθινό το γκάλοπ, προφανώς θα δημιουργήσει έναν "πανικό" στις τάξεις των ψηφοφόρων και θα υπάρξει μεγάλη μετακίνησή τους από το ΠΑΣΟΚ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, από το ΛΑΟΣ, την Χ.Α και τη σύμπραξη Δημιουργίας-Μάνου, το Σύνδ. Εθνικής Ενότητας και τη Κοινωνία προς τη Νέα Δημοκρατία, είτε για λόγους οικονομικούς ( κεντρώοι και φιλελεύθεροι ), είτε για λόγους εθνικούς- ιδεολογικούς.

    Και τα επιχειρήματά τους θα είναι :
    α) η νέα μεγάλη κατάρρευση του Χρηματιστηρίου που θα οδηγήσει σε νέα λουκέτα πολλών εταιρειών ή και σε κατάρρευση της οικονομίας, αν διαφανεί πρωτιά του Σύριζα
    β)Στις ακυρώσεις τουριστικών πακέτων, αν δουν μια πιθανή ακυβερνησία ή στάση δανείων από την ΕΕ
    γ) Στη μεγάλη μείωση των εσόδων του προϋπολογισμού, λόγω της αποτυχίας του οικονομικού προγράμματος Βενιζέλου.
    δ)Σε ένα πιθανό "θερμό" επεισόδιο εις βάρος της Ελλάδας, σε περίπτωση ακυβερνησίας ή αδυναμίας του σύριζα να τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

    Φαίνεται, πάντως, ότι θα επικρατήσει μεγάλη πόλωση, με μεγάλους χαμένους το πασοκ και όλα τα άλλα κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κραχ στις ελληνικές οικογένειες από τις νέες φορολογικές δηλώσεις, εφεύρεση του Βενιζέλου με τα "τεκμήρια" ! Σύμφωνα με ακροατές του real fm που τηλεφώνησαν για να διαμαρτυρηθούν :
    Πολύτεκνος με 5 παιδιά και εισόδημα 25.000 ευρώ ενώ πέρσι είχε επιστροφή φόρου, φέτος υποχρεώνεται να πληρώσει ( λόγω τεκμηρίων και μείωσης του αφορολογήτου ) 4.500 φόρο !
    Άνεργος με 8.000 εισόδημα, υποχρεώνεται να πληρώσει φόρο σαν να είχε εισόδημα 17.000 ευρώ( λόγω τεκμηρίων )!!!
    Προβλέπω άγριες καταστάσεις. Βλέπω τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να πολιορκούν τα γραφεία των υπουργών και βουλευτών τους , με τα εκκαθαριστικά στο χέρι, και να γίνεται η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Και η οργή εξαπλώνεται κάθε μέρα σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις επόμενες εκλογές, αφού μέχρι τις 15 Ιουνίου, όλοι θα έχουν μάθει το νέο χαράτσι που τους φόρεσε ο Βενιζέλος και το επιτελείο του, ενώ ακόμα δεν έχει έρθει το χαράτσι στη ΔΕΗ του 2012, το ΕΤΑΚ του 2009 και όσους άλλους φόρους ετοίμασε για τους Έλληνες το πασοκ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νέο πρόβλημα για το μεταλλαγμένο πασοκ τα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

    Σε μια χρονιά που οι μαθητές πήραν τα βιβλία με 2 μήνες καθυστέρηση, το επιτελείο της Αννούλας φρόντισε να βάλει δύσκολα και δυσνόητα θέματα στους μαθητές της Γ' Λυκείου, εξοργίζοντας αυτούς και τις οικογένειές τους.
    Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, όπου πολλά παιδιά δεν μπόρεσαν να κάνουν φροντιστήρια, δεν έκαναν πολλές εβδομάδες κανονικό μάθημα από έλλειψη βιβλίων ή και καθηγητών, οι φωστήρες του Υπουργείου ( βασικά κρατήθηκε το επιτελείο της Αννούλας ) έβαλαν δύσκολα θέματα και εξόργισαν τους μαθητές, που απογοητεύτηκαν τόσο από την Έκθεση, όσο και από το μάθημα επιλογής.
    Αυτό που φοβούνται τώρα στην Ιπποκράτους είναι ότι,μετά τη φυγή εξοργισμένων από τις φορολογικές δηλώσεις και τις αναδρομικές μειώσεις στις συντάξεις πολιτών, χάνουν το μεγαλύτερο μέρος των νέων ψηφοφόρων που θα στραφούν ακόμα πιο μαζικά προς Νέα Δημοκρατία, Σύριζα και Ανεξάρτητους Έλληνες, συμπαρασύροντας μαζί τους φίλους, αδέλφια, γονείς και συγγενείς !

    Αυτό καθιστά ανέφικτο το να πιάσει το πασοκ πάνω από 10% και οδηγείται πλέον σε ξεκάθαρα μονοψήφια νούμερα του 7 και 8% !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση