GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Λετονία είπε «ναι» στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο

Το Κοινοβούλιο της Λετονίας ενέκρινε σήμερα το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Δημοσιονομικής Αυστηρότητας, που εισάγει «χρυσούς κανόνες» και προβλέπ...

Το Κοινοβούλιο της Λετονίας ενέκρινε σήμερα το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Δημοσιονομικής Αυστηρότητας, που εισάγει «χρυσούς κανόνες» και προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε χώρες που τα δημόσια οικονομικά τους εξωκείλουν από τα συμφωνηθέντα όρια.
Εξήντα έξι βουλευτές, από τους 100 που συμπληρώνουν τα έδρανα του Κοινοβουλίου, ψήφισαν υπέρ της έγκρισης του Συμφώνου, 29 εκφράσθηκαν κατά, ένας απείχε, ενώ απόντες ήσαν τρεις βουλευτές.
«Η συνθήκη αυτή είναι πολύ σημαντική για την βιώσιμη ανάπτυξη της Λεττονίας», δήλωσε πριν την ψηφοφορία ο υπουργός Οικονομικών Άντρις Βιλκς.
Η τελική πράξη της κύρωσης του Συμφώνου θα δοθεί με την υπογραφή του προέδρου Άντρις Μπέρζινς.
Η Λετονία ήδη έχει ενσωματώσει πολλά από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο Σύμφωνο στην προσπάθειά της να εξέλθει από την ύφεση της διετίας 2008-09, στο πλαίσιο ενός προγράμματος βοήθειας ύψους 7,5 δισ. ευρώ που της έχει χορηγηθεί από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

1 σχόλιο

  1. Eνω εμείς ζούμε στο κόσμο μας και θεωρούμε τους άλλους κουτόγραγκους!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση