GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η μεσογειακή δίαιτα «αναπτερώνει» τον οργανισμό

Βελτιώνει την φυσική και πνευματική υγεία του ανθρώπου Νέα οφέλη της μεσογειακής δίαιτας ανακαλύπτουν οι ερευνητές Λονδίνο   ...

Βελτιώνει την φυσική και πνευματική υγεία του ανθρώπου
Νέα οφέλη της μεσογειακής δίαιτας ανακαλύπτουν οι ερευνητές
Λονδίνο 
Μια νέα έρευνα έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο εκείνων που έχουν δείξει ότι η μεσογειακή δίαιτα έχει σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό. Ετσι, είχε διαπιστωθεί ότι η μεσογειακή δίαιτα βελτιώνει τη φυσική υγεία. Τώεα, ισπανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι βελτιώνει και την πνευματική υγεία του ανθρώπου.
Η μελέτηΕρευνητές του Πανεπιστημίου Las Palmas στα Κανάρια Νησιά μελέτησαν τα δεδομένα που προέκυψαν από την παρακολούθηση των διατροφικών συνηθειών και την πορεία της ζωής 11 χιλιάδων φοιτητών πανεπιστημίου. Εκείνοι που ακολουθούσαν μεσογειακή διατροφή είχαν καλύτερους δείκτες φυσικής και πνευματικής υγείας σε σχέση με εκείνους που ακολουθούσαν άλλο διαιτολόγιο. Διαπιστώθηκε ότι οι πρώτοι είχαν μεγαλύτερη ευεξία και λιγότερες πιθανότητες να ασθενήσουν.

«Το μεσογειακό διαιτολόγιο πρέπει απαραιτήτως να περιέχει δημητριακά, λαχανικά, φρούτα, γαλακτοκομικά, ψάρι, αυγά, άπαχο κρέας, ελαιόλαδο, κατανάλωση 1.5-2 λίτρων νερό ημερησίως καθώς και λελογισμένη κατανάλωση κρασιού. H μεσογειακή δίαιτα συνδέεται με την καλύτερη ποιότητα ζωής και μπορεί να εκληφθεί ως ένα υγιεινό μοντέλο διατροφής. Με δεδομένο ότι αυξάνεται το προσδόκιμο επιβίωσης στις ανεπτυγμένες χώρες είναι σημαντικό να γνωρίζουμε παράγοντες που βελτιώνουν την υγεία και την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων»
αναφέρει η Πατρίσια Ενρίκες Σάντσεζ, επικεφαλής της έρευνας.

3 σχόλια

  1. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ!

    Δίλημμα Ευρώ ή Δραχμή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

    ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑ!

    ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ,

    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!

    Ψήφος σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σημαίνει επιδοκιμασία του Μνημονίου, ανακούφιση της Μέρκελ, της Τρόϊκας και του διεθνούς τραπεζικού και παρασιτικού κεφαλαίου...

    ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, αλλά και των Ισπανών, των Πορτογάλων, των Ιταλών, των Ιρλανδών εργαζομένων και ανέργων!

    Ψήφος στα Μερκελικά κόμματα- ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σημαίνει
    ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ για το αύριο!

    Σήμερα όλη η Ευρώπη έχει στραμμένα τα μάτια της στην Ελλάδα.

    Ισπανοί, Ιταλοί, Γάλλοι, Πορτογάλοι βλέπουν σε μας την ελπίδα...

    ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ, ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΡΟ ΤΗΣ ΜΑΝΤΑΜ ΜΕΡΚΕΛ!

    Εδώ με το 16,8% του ΣΥΡΙΖΑ, ΣΕΙΣΤΗΚΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΕΥΡΩΠΗ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ!!

    ΑΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ!

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ,

    ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στη μεσιγειακή διατροφή ????

    Καλή είναι η μεσογειακή διατροφή , αλλά τα λαχανικά της είναι τώρα όλα υβρίδια και δεν έχουν την νοστιμάδα των παλιών λαχανικών . Που είναι η νοστιμιά της παλιάς τομάτας και του καρπολάχανου???? Και δυστυχώς δεν βρίσκεις ούτε σπόρους από τις ποικιλίες αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τραγικό...
    Μετά τα 100 άτομα στη Καλλιθέα και στο Ίλιον ( μαζί με τους δημοσιογράφους, φωτογράφους,τεχνικούς ), 50 άτομα στη Ν. Ιωνία ( μετά τα 50 άτομα σε Κόρινθο και σε Ναύπλιο )ακούνε το Βενιζέλο σε αίθουσα 30 ατόμων !!!

    Ούτε 5ο κόμμα !!!

    Ο κόσμος στρέφεται στη Νέα Δημοκρατία και στο Σύριζα, ανάλογα με τις φοβίες ή τις ελπίδες του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση