GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Γερμανοί ξεσκονίζουν τα Ελληνικά τους…

Μία στρατηγική προσέγγιση τ ου προεκλογικού διακυβεύματος από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Προς αναθεώρηση της στάσης της απέναντι στο ελλην...

Μία στρατηγική προσέγγιση του προεκλογικού διακυβεύματος από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Προς αναθεώρηση της στάσης της απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα οδεύει η γερμανική ηγεσία της ΕΕ. Χθεσινές αναπαραστάσεις και στερεότυπα πολιτικής δράσης κλονίζονται εξαιτίας της μορφής της αντιμνημονιακής διάστασης της ψήφου και της πολιτικής κρίσης στην Αθήνα, την ίδια ώρα που στρατηγικές αναθεωρούνται ενώπιον της πιθανότητας η χώρα να εκφράσει γενικότερη ανυπακοή στους θεσμούς της Ένωσης μέσω της νέας κάλπης. Τα δεδομένα έχουν ανατραπεί και οι Γερμανοί αξιωματούχοι νοιώθουν την ανάγκη να ξεσκονίσουν τα ελληνικά τους, όχι για να αναλάβουν ρόλους επιτρόπων στην διοίκηση, αλλά για να κερδίσουν την ελληνική κοινή γνώμη.
Δυστυχώς είχαν κακούς Έλληνες  - και όχι μόνον - συμβούλους! Δυστυχώς, αγνόησαν ψύχραιμες φωνές από το χώρο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και της Οικολογίας, οι οποίες επισήμαιναν ότι το ζήτημα δεν είναι να ρυμουλκήσεις την πολιτική ελίτ της Ελλάδας (πανεύκολο), αλλά να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού μέσα στην κρίση, με ήπιες φιλολαϊκές πολιτικές και προοδευτικές-κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.
Δεν είναι όλες οι χώρες της ΕΕ ίδιες. Οι διαφορές τους είναι τεράστιες αν εισέλθεις εντός της λειτουργίας του διακυβερνητικού, κοινωνικού και πολιτισμικού τους μοντέλου. Δεν μπορούν να διευθυνθούν οι επιμέρους ευρωπαϊκοί λαοί από ένα κέντρο, σαν να πρόκειται για έναν λαό. «Δεν είναι η Ελλάδα Λετονία», συνήθιζα να λέω σε Γερμανούς αξιωματούχους ή συμβούλους σε κέντρα διαμόρφωσης πολιτικής της χώρας. Δεν με άκουγαν! Βλέπετε ο Institutionalism δεν επιτρέπει ούτε στους πλέον ευφυείς Γερμανούς να αντιληφθούν αυτά που ο ίδιος ο γερμανικός πολιτικός στοχασμός των τριών προηγούμενων αιώνων έχει προσφέρει στην ανάλυση των δομών. Είχαν ξεχάσει τα ελληνικά που τους έμαθαν οι σπουδαίοι Γερμανοί φιλόσοφοι και διανοητές που βίωσαν την καταραμένη ελληνική πνευματική κληρονομιά της αρχαιότητας. Δεν μπορείς να ξεφύγεις από αυτούς τους κερατάδες τους Έλληνες, όσο βαδίζεις στα πνευματικά χνάρια τους! Αν μάλιστα νομίσεις ότι τους ξεπέρασες και ότι δεν έχουν πλέον νόημα και σημασία, μια και διαθέτεις πολύ πιο προηγμένα τεχνολογικά και θεσμικά μοντέλα, την πάτησες για τα καλά!
Ποτέ η στατιστική δεν σου έλυσε προβλήματα. Το αντίθετο, διαρκώς δημιουργεί καινούρια, δίχως να απαντά στα παλαιότερα! Ποτέ τα σύγχρονα μαθηματικά δεν έδωσαν λύση σε προβλήματα ηγεμονίας, οικονομίας και διακυβέρνησης, παρότι δεν είναι λίγοι που τα χρησιμοποιούν για να δείξουν την ανάγκη παγκόσμιας διακυβέρνησης. Ο οικονομικός ρεαλισμός όταν κάνει πολιτική, φανερώνει τον αντιλαϊκό του χαρακτήρα και οδηγεί σε αποκλεισμούς και εξεγέρσεις. Δεν είναι όλα οικονομία. Όλα θα μπορούσαν να εκκινούν και να βασίζονται στην ΒΙΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, αλλά ετούτο απαιτεί ακριβώς την αντίστροφη πολιτική (στρατηγική) προσέγγιση από τον κυρίαρχο φιλελεύθερο ή σοσιαλιστικό οικονομισμό. Οι απόπειρες να ξαναανακαλύψουμε τη πολιτική σοφία των αρχαίων στην σύγχρονη πολιτική φιλοσοφία, οδήγησαν στην ατελή επιχείρηση για την δόμηση μιας ολοκληρωμένης Οικονομικής Θεωρίας της Δημοκρατίας, με στόχο κάθε μοντέλο διακυβέρνησης να στηρίζεται στην μεγέθυνση της λαϊκής συμμετοχής στα κοινά και σε γνήσια πολιτική υποστήριξη. Αυτή η περιπέτεια που ξεκίνησε στα μέσα του 1950, διαβρώθηκε από την νεοφιλελεύθερη προσέγγιση και κατάντησε πολιτικό μάρκετινγκ, αν και είχε πολλά να προσφέρει αν παντρευόταν με τα Νεομαρξιστικά κινήματα και την βιοοικονομική θεώρηση.
Σε τούτη την προσέγγιση οφείλει να εστιάσει σήμερα η γερμανική ηγεσία, δείχνοντας εμπράκτως ότι σέβεται το δράμα του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο ανασυγκρότησης, τον οποίο η Γερμανία μπορεί να προσφέρει, δίχως να μεταβάλει ριζικά και αμέσως το διακυβερνητικό μοντέλο της ΕΕ. Η χώρα μας χρειάζεται επιπλέον και χώρο για να αναπτύξει εκ νέου το πολιτικό της σύστημα και τούτο μόλις σήμερα το ανακαλύπτουν οι Γερμανοί. Τώρα φαίνεται ότι ξαφνικά κατάλαβαν ότι τα παλαιά κόμματα και πρόσωπα δεν αποτελούν, όχι απλώς αξιόπιστους παράγοντες, αλλά συνιστούν μάλλον εμπόδιο για μια δημοκρατική εξέλιξη στην Ελλάδα. Αν αποκλείσουμε την χούντα, τότε ο μόνος δρόμος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρα μας, στο δυτικό ασφαλώς πλαίσιο, είναι μια κυβέρνηση αριστερών και αυτό διότι υπάρχει ανάγκη να αναδομηθεί η λαϊκή πολιτική υποστήριξη στην διακυβέρνηση και στην οικονομία.
Το «μυστικό» αυτό μοιάζει τώρα να καταλαβαίνει μέχρι και η Μέρκελ - αν δεν κάνω λάθος! Το διατυπώνει ασφαλώς με δικά της λόγια σε δύο επίπεδα: στήριξη της Ελλάδας για να παραμείνει στο κοινό νόμισμα και «δεν ευθύνεται ο ελληνικός λαός για τα παλαιά λάθη των πολιτικών της». Τούτο, φίλοι, είναι ως πολιτική αφήγηση το αντίθετο του «όλοι μαζί τα φάγαμε» και ανοίγει νέες προοπτικές στη σχέση μας με τους Γερμανούς, με μια προϋπόθεση που λανθάνει στη διπλωματική γλώσσα των Γερμανών αξιωματούχων της καγκελαρίας: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΟΜΗ. Η αριστερά είναι μια λύση λυτρωτική και πολιτικά παραγωγική για τον ελληνικό λαό στην συγκυρία. Δίνει λύση με πολιτικό τρόπο σε οικονομικά και θεσμικά αδιέξοδα και θα μπορούσε να αποτελέσει την νέα βάση αναδόμησης της ισχύος της χώρας διεθνώς, δίχως να χαθεί ο λεγόμενος ευρωπαϊκός προσανατολισμός. Τούτο είναι μάλλον σαφές, αν προεκτείνεις το πνεύμα αυτού του σημειώματος, το οποίο περισσότερα υποδηλώνει παρά προδηλώνει!
Ασφαλώς, ερμηνεύοντας κανείς αυτά που γράφω, εύκολα θα παρεξηγήσει την προσέγγισή μου -  και την αντίληψη μου ως προς την γερμανική μεταβολή στάσης - αν σκεφτεί κομματικά, ή παραμείνει σε ένα αφηρημένο ιδεολογικό πλαίσιο, είτε από δεξιά είτε από αριστερά. Για να μετριάσω κάπως την παρεξήγηση θα ήθελα να επισημάνω ότι περιγράφω αυτά που παρατηρώ με διάθεση προοδευτικά-κοινωνικά μεταρρυθμιστική και όχι επαναστατική. Δεν πιστεύω στις επαναστάσεις που αποτελούν ήδη ιστορία, επειδή ακριβώς σέβομαι την ματεριαλιστική προσέγγιση της ιστορίας. Αντίθετα, είμαι έτοιμος να ακούσω και να συμμετέχω ενδεχομένως σε νέες επαναστατικές προσεγγίσεις της πολιτικής και του λαϊκού κινήματος προς τον σοσιαλισμό. Αυτό όμως δεν είναι ζήτημα της συγκυρίας για την Ελλάδα. Δεν κρίνεται εδώ ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός της ελληνικής κοινωνίας, ούτε εκλογικά η ριζοσπαστικοποίηση του εργατικού κινήματος. Δεν κρίνεται ούτε το ζήτημα «ευρώ ή δραχμή». Το τελευταίο κρίθηκε όταν μπήκαμε στην ευρωζώνη (κακώς, κάκιστα και ανεπίτρεπτα). Σήμερα κρίνεται το status της χώρας και η δυνατότητα της ελληνικής κοινωνίας να συνεχίσει να αναπτύσσεται, σε άλλη βάση ασφαλώς, δίχως προηγουμένως να καταστραφεί. Αυτό είναι και το ζήτημα που μοιάζει να αντιλαμβάνονται ως ανάγκη για την ευρωπαϊκή σταθερότητα και οι Γερμανοί.
Επιτέλους γινόμαστε ευκολότερα κατανοητοί. Αριστερή διακυβέρνηση δεν σημαίνει επανάσταση. Δεν σημαίνει καν πορεία προς τον σοσιαλισμό (μακάρι, αλλά τούτο είναι άλλο ζήτημα, μακριά από το πρόβλημα της Ελλάδας). Σημαίνει, όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι, προοδευτική-κοινωνική αναδιοργάνωση παντού, δημιουργία νέου πολιτικού χωρόχρονου, τεχνολογικό και θεσμικό εκσυγχρονισμό με γνήσια δημοκρατικά όμως κριτήρια, παραγωγική ανασυγκρότηση και αναδιανομή από επάνω προς τα κάτω και ένα άλλο προοδευτικό-πατριωτικό διαπραγματευτικό πρόσωπο για την χώρα. Νέα δεδομένα για όλους τους ανταγωνιστές της χώρας, βασισμένα σε μεγάλη λαϊκή υποστήριξη και διάθεση για καινοτομία. Και αυτό είναι το κόλπο της ευημερίας, μακροπρόθεσμα. Αν δείξουμε ότι δεν είμαστε  λαός σε αφασία και ότι αναλαμβάνουμε πολιτικά ρίσκα, τότε όλο και περισσότεροι θα μας δουν με άλλο μάτι: θα μας αντιμετωπίσουν σοβαρά και όχι ως ρέμπελους, τεμπελχανάδες, διεφθαρμένους και αμοραλιστές, όπως καταντήσαμε να θεωρούμαστε ως κοινωνία την τελευταία περίοδο, με ευθύνη ασφαλώς της ηγεσίας των διαπλεκομένων.    
Αν τώρα, μετά από αυτά, προσγειώθηκε η «επαναστατική» σας ορμή, κακώς συνέβη. Οι μη-λενινιστές στρουκτουραλιστές, όταν διατυπώνουμε απόψεις διακυβερνητικές στον καπιταλισμό, δυστυχώς φτάνουμε μέχρι την εναλλακτική ηγεμονία, δεν πάμε παρακάτω: σε μια άλλη ηγεμονία (λαϊκή) ή σε ένα αντι-ηγεμονικό σύστημα, ούτε διακηρύσσουμε ότι  είμαστε «αντι-εξουσιαστές» σαν κάτι απίθανους τύπους που πτώχευσαν την χώρα. Προσπαθούμε να μην μπερδεύουμε διακυβερνητικά μοντέλα με την λαϊκίστικη εκφορά της ιδεολογίας, αν και έχει τεράστια σημασία να προσδιοριστεί ιδεολογικά η δομή των μοντέλων αυτών. Τούτο συνιστά πολιτική απομυθοποίηση, που αντιστρατεύεται την χυδαιότητα: «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»!
Ο σκοπός της χειραφέτησης της ελληνικής κοινωνίας από την τρόικα, δεν αγιάζει τα μέσα με τα οποία αυτή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί. Το «θα πρέπει» αποτελεί ιδεολογικό άξονα και επ’ αυτού ορίζεται η αριστερή διακυβέρνηση (στον καπιταλισμό, ασφαλώς), αλλιώς, φίλοι, δεν έχει καν έννοια σήμερα το «αριστερός»!
Η Γερμανική ελίτ «ξεσκονίζοντας τα Ελληνικά της», αντιλαμβάνεται ότι η αριστερή διακυβέρνηση θα μπορούσε να «βγει σε καλό», αν αντί να την πολεμήσουν με κάθε μέσο, την αξιοποιούσαν για να ισορροπήσουν την πίεση από τις αναρχοχρηματαγορές, διατηρώντας την χώρα σε καραντίνα εντός της ευρωζώνης και κερδίζοντας χρόνο μέχρι να ωριμάσουν από τον Σεπτέμβριο μεγάλες και κρίσιμες αλλαγές στο συνολικό μοντέλο διακυβέρνησης της Ένωσης. Αν την άνοδο και την πιθανή κυβερνητική εξουσία της αριστεράς δεν την αξιοποιήσουν οι Γερμανοί, θα την εκμεταλλευτούν άλλοι, οι οποίοι ήδη έχουν… λάβει θέση, όπως ίσως παρατηρείτε όσοι μελετάτε προσεκτικά τον αγγλοσαξωνικό Τύπο.
Αν δεν σοκαριστήκατε από την κυνικότητα των παραπάνω γραμμών, που αντικατοπτρίζουν απλώς μία στρατηγική προσέγγιση, τότε ίσως καταλάβετε δύο πράγματα: (Ι) μία αριστερή κυβέρνηση συμφέρει τα δύο τρίτα της σημερινής κοινωνίας και (ΙΙ) μία αριστερή κυβέρνηση θα αποτελέσει νέο παράγοντα που θα διαταράξει το stalemate μεταξύ κεντροευρωπαϊκής βιομηχανικής ελίτ και χρηματοπιστωτικού λόμπυ με δύο πιθανότητες. (1) Ή να κινηθούμε προς εκδημοκρατισμό των ευρωπαϊκών θεσμών επ’ ωφελεία των επιμέρους λαών και των εργαζομένων. Ή (2) να οδηγηθούμε σε μία επώδυνη διάλυση της ΕΕ, όπου οι θετικότερες προϋποθέσεις θα διαμορφωθούν στις χώρες με τις πλέον φιλολαϊκές κυβερνήσεις.                                                            

12 σχόλια

  1. Παιδιά ακούστε αυτή την στιγμή δυο πολιτικές υπάρχουν του ΚΚΕ που λέει ΟΧΙ σε όλα και του Μνημονίου..

    Κανένας δεν μπορεί να ανατρέψει το μνημόνιο ούτε να το ακύρωση ΚΑΝΕΝΑΣ..

    Το χρέος- μνημόνιο αλλάζει ανατρέπεται μόνο όταν μια χώρα απόδειξη ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΉΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΆΝΕΙΩΝ πήγαν σε ένα καθεστώς ότι τα έφαγαν οι πολιτικοί και με αναταραχές του ΛΑΟΥ ΚΥΡΙΣΕΤΕ απεχθείς το χρέος , αυτό έγινε με το ΙΡΑΚ ... Ο πονηρός Πάγκαλος γιατί είπε {μαζί τα φάγαμε} τυχαία νομίζετε ότι το είπε; ήθελε να βάλει όλο τον ΛΑΟ ΣΤΟ ΚΆΔΡΟ..

    Κρατήστε αυτό το κείμενο στο υπολογιστή σας , μελέτησετο δεν παν να λει Ν.Δ ,Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΤΟ ΠΑΣΟΚ
    Η ΔΥΜ.ΑΡ ΑΝ.ΕΛ.όλοι όλοι .. Και μετά της εκλογές δεν αλλάζει ΤΊΠΟΤΑ..

    Θα πάνε στης Ε.Ε και θα λένε για επαναδιαπραγματευσεί και όλες αυτές μπούρδες ..

    Και θα τους πουν δεν ΔΕΧΌΜΑΣΤΕ ΤΊΠΟΤΑ , τι θα κάνουν; μονομερή καταγγελία; πάμε αμέσως σε πτώχευση..Αν πάμε δάνειο στο δάνειο μια ωραία μέρα πολύ σύντομα θα μας πουν αυτά είναι ΔΙΚΆ ΜΑΣ...

    Η Λογική του Κ.Κ.Ε είναι πιο καθαρή τα κρατικοποιούμε ΟΛΑ .. Όμως αυτό θα φέρει αίμα άμεσα ,ο Βαρδινογιάννης, ο Λάτσης, ο Μπόμπολας, ο Αλαφούζος, ο ,ο,ο,ο,ο,.. θα τους πούνε περάστε; δεν νομίζω!!! Ακούω κάτι πολιτικούς που είναι ΨΕΥΤΕΣ που λένε ότι εμείς , εμείς, εμείς θα διαπραγματευτούμε καλύτερα από εσάς και λέω ΑΥΤΟΊ!!!

    Να κάνω μια σκέψη; ΤΟ ΔΟΛΆΡΙΟ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΊΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΏ και με ένα ακόμα άστρο στην σημαία της ... και εδώ πάλι με αίμα γιατί θα κάνουν κάποιοι τους δύσκολους αλλά εδώ δεν είναι κανένα σοβαρό κράτος σε μια δυο μέρες έχουν καθαρίσει...

    ΣΊΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΑΛΆΞΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!!

    Μπούτζουκας Θ.Τ Ηράκλειο Κρήτης..

    υ.γ ... ΜΑΚΆΡΙ ΝΑ ΒΓΩ ΨΕΥΤΗΣ .. Όμως βλέπω τόσο ΨΈΜΑ ΤΟΣΕΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΟΣΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ...που αρχίζω και λέω ΔΕΝ είναι δυνατών να ειναι τόσο μαλάκες κάπου το πάνε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΤΡΑ ΙΟΥΝΙΟΥ: - Κατάργηση 13-14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα

    - Νέα μείωση του βασικού μισθού σε επίπεδα Βουλγαρίας στα 200? καθαρά, μαζί με όποιες μειώσεις επιφέρει σε μισθούς, επιδόματα ανεργίας κλπ.!

    - Νέα μείωση βασικών και επικουρικών συντάξεων !!!

    - Μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας αδείας !!!

    - Μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες.

    - Πλέον ευέλικτες σχέσεις εργασίας, κατάργηση συμβάσεων και δικαιωμάτων

    - Άμεση απόλυση 50 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων το 2012. 200.000 απολύσεις σε βάθος τριετίας

    - Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα - Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά

    - Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε από απόλυση είτε από σύνταξη.

    - Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης.
    Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄κατοικίας,
    ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.

    - Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%

    - Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά !!!

    - Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ !!

    - Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα !!

    - Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

    - Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας !!!

    - Επιπλέον μείωση ή κατάργηση του αφορολόγητου ορίου

    - Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κάθε χρόνο

    - Εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης

    - Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών

    - Μονιμοποίηση του έκτακτου φόρου ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και ενοποίηση όλων των φόρων επί της ακίνητης περιουσίας, σε μόλις δύο:
    σε ένα φόρο θα ενωθούν οι 33 φόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε άλλον έναν όλο οι φόροι του κράτους.

    - Φόρος ιδιοκατοίκησης (Ουσιαστικά θα είναι ένα είδος ενοικίου για όσους μένουν σε δικά τους σπίτια)

    - Χαράτσια εφορίας ακριβώς μετά τις εκλογές: (Φόρος εισοδήματος, Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, Τέλος επιτηδεύματος, ΕΤΑΚ 2009,
    Έκτακτη εισφορά ακινήτων, ΦΑΠ 2010, ΦΑΠ 2011, Ειδικό τέλος ακινήτων (χαράτσι) για το 2012)

    - Ιδιώτες φοροεισπράκτορες

    - Πλήρες ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τσίπρας: ο Γ. Αρσένης εκφράζει το εκλογικό αποτέλεσμα (!!!)
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Θα μας τρελάνουν τελικά οι ΣΥΡΙΖΑιοι.

    Διαβάστε τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την πρότασή του στην σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωθυπουργός ο … Γεράσιμος Αρσένης, τσάρος κάποτε της οικονομίας επί Ανδρέα και παντοδυναμίας ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνος των κρατικοποιήσεων και άλλων δεινών για την χώρα.

    Όπως είπε λοιπόν ο κ. Τσίπρας, πρότεινε τον Γεράσιμο Αρσένη για τη θέση του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού, με το σκεπτικό ότι έπρεπε στο πρόσωπο αυτό να αντανακλώνται και οι νέοι εκλογικοί συσχετισμοί (!!!) ενώ ανέφερε ακόμη πως διαθέτει εμπειρία για την εκπροσώπηση της χώρας σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.

    Όλοι βεβαίως κατάλαβαν ότι η υπόδειξη Αρσένη αποσκοπεί στην σύζυγό του Λούκα Κατσέλη που θα καταλάβει όπως λένε οι πληροφορίες εκλόγιμη θέση στο νέο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Η πρόταση του κ. Τσίπρα να ορισθεί ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο κ. Γεράσιμος Αρσένης, δεν σημαίνει ότι η Κοινωνική Συμφωνία είναι παράρτημα οποιουδήποτε κόμματος ή ιδιοκτησία οποιουδήποτε στελέχους της», δήλωσε σχετικά ο Χάρης Καστανίδης, ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος και συναρχηγός με την κ. Κατσέλη.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Στο μεταξύ χαμός γίνεται στα κοινωνικά
    δίκτυα με αρνητικά σχόλια και επικριτικά μηνύματα στον Αλέξη Τσίπρας από φίλους και συντρόφους του που του υπενθυμίζουν την εποχή των μαθητικών κινητοποιήσεων και καταλήψεων επί θητείας του Γεράσιμου Αρσένη στο υπουργείο Παιδείας, την δεκαετία του 90.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Την εποχή εκείνη ως μαθητής ο κ. Τσίπρας
    πρωτοστατούσε στους μαθητικούς αγώνες που είχαν ως σύνθημα
    το ” Κάτσε καλά Γεράσιμε”.




    ///////////////////////////////////////
    Συνελήφθη ο πρόεδρος των Πακιστανών.

    Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα, Τζαβέτ Ασλάμ. Συνελήφθη έπειτα από ένταλμα της Interpol, σύμφωνα με το οποίο καταζητούνταν για διακίνηση λαθρομεταναστών.
    Μάλιστα, το ένταλμα σύλληψή του είχε εκδοθεί έπειτα από αίτημα των πακιστανικών αρχών, καθώς κατηγορείται ότι το 2005 είχε λάβει χρήματα προκειμένου να μεταφέρει λαθρομετανάστες από το Πακιστάν στη χώρα μας.
    Ζητά πολιτικό άσυλο.
    Ο Τζαβέτ Ασλάμ βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών και κατέθεσε αίτημα, για να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, αίτημα που θα εξετάσει το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών.
    ////////////////////////////////////////

    ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ = ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τσίπρας: ο Γ. Αρσένης εκφράζει το εκλογικό αποτέλεσμα (!!!)
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Θα μας τρελάνουν τελικά οι ΣΥΡΙΖΑιοι.

    Διαβάστε τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την πρότασή του στην σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωθυπουργός ο … Γεράσιμος Αρσένης, τσάρος κάποτε της οικονομίας επί Ανδρέα και παντοδυναμίας ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνος των κρατικοποιήσεων και άλλων δεινών για την χώρα.

    Όπως είπε λοιπόν ο κ. Τσίπρας, πρότεινε τον Γεράσιμο Αρσένη για τη θέση του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού, με το σκεπτικό ότι έπρεπε στο πρόσωπο αυτό να αντανακλώνται και οι νέοι εκλογικοί συσχετισμοί (!!!) ενώ ανέφερε ακόμη πως διαθέτει εμπειρία για την εκπροσώπηση της χώρας σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.

    Όλοι βεβαίως κατάλαβαν ότι η υπόδειξη Αρσένη αποσκοπεί στην σύζυγό του Λούκα Κατσέλη που θα καταλάβει όπως λένε οι πληροφορίες εκλόγιμη θέση στο νέο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Η πρόταση του κ. Τσίπρα να ορισθεί ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο κ. Γεράσιμος Αρσένης, δεν σημαίνει ότι η Κοινωνική Συμφωνία είναι παράρτημα οποιουδήποτε κόμματος ή ιδιοκτησία οποιουδήποτε στελέχους της», δήλωσε σχετικά ο Χάρης Καστανίδης, ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος και συναρχηγός με την κ. Κατσέλη.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Στο μεταξύ χαμός γίνεται στα κοινωνικά
    δίκτυα με αρνητικά σχόλια και επικριτικά μηνύματα στον Αλέξη Τσίπρας από φίλους και συντρόφους του που του υπενθυμίζουν την εποχή των μαθητικών κινητοποιήσεων και καταλήψεων επί θητείας του Γεράσιμου Αρσένη στο υπουργείο Παιδείας, την δεκαετία του 90.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Την εποχή εκείνη ως μαθητής ο κ. Τσίπρας
    πρωτοστατούσε στους μαθητικούς αγώνες που είχαν ως σύνθημα
    το ” Κάτσε καλά Γεράσιμε”.




    ///////////////////////////////////////
    Συνελήφθη ο πρόεδρος των Πακιστανών.

    Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα, Τζαβέτ Ασλάμ. Συνελήφθη έπειτα από ένταλμα της Interpol, σύμφωνα με το οποίο καταζητούνταν για διακίνηση λαθρομεταναστών.
    Μάλιστα, το ένταλμα σύλληψή του είχε εκδοθεί έπειτα από αίτημα των πακιστανικών αρχών, καθώς κατηγορείται ότι το 2005 είχε λάβει χρήματα προκειμένου να μεταφέρει λαθρομετανάστες από το Πακιστάν στη χώρα μας.
    Ζητά πολιτικό άσυλο.
    Ο Τζαβέτ Ασλάμ βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών και κατέθεσε αίτημα, για να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, αίτημα που θα εξετάσει το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών.
    ////////////////////////////////////////

    ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ = ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑ ΚΙ'ΕΜΕΙΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ,ΒΕΒΑΙΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΙΣΩΣ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΛΛΙΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΨΩΦΙΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΒΡΩΜΑ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ.
    ΚΡΑΤΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ, ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ, ΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΕΡΗ ΠΤΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΚΡΑΤΑΤΕ ΓΕΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ///////////////////////////////////////
    Συνελήφθη ο πρόεδρος των Πακιστανών.

    Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα, Τζαβέτ Ασλάμ. Συνελήφθη έπειτα από ένταλμα της Interpol, σύμφωνα με το οποίο καταζητούνταν για διακίνηση λαθρομεταναστών.
    Μάλιστα, το ένταλμα σύλληψή του είχε εκδοθεί έπειτα από αίτημα των πακιστανικών αρχών, καθώς κατηγορείται ότι το 2005 είχε λάβει χρήματα προκειμένου να μεταφέρει λαθρομετανάστες από το Πακιστάν στη χώρα μας.
    Ζητά πολιτικό άσυλο.
    Ο Τζαβέτ Ασλάμ βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών και κατέθεσε αίτημα, για να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, αίτημα που θα εξετάσει το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών.
    ////////////////////////////////////////

    ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ = ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΑΣ
    που χάρισε ..χαρά στους παχουλούς κόλους σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ιστοσία του 2009 θα επαναληφθεί με προταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ Το 'λεφτά υπάρχουν" θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές η ανακάλυψη της αλήθειας, τ'οτε θα μπει το "πιστόλι στο τραπέζι" θα ακολουθήσει ο ψευτοτζαμποκάς μέχρι να προσαρμοστεί και μετά το προσκύνημα στο Μεγάλο Αφεντικό και η ξευτήλα
    Τότε θα είναι αργά για το ΣΥΡΙΖΑ λίγο το κακό αλλά και για μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΥΡΙΖΑ, το οπιο των πρωην καλοπερασακηδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το μεταλλαγμένο πασοκ του κ. Βενιζέλου και λοιπών συνεργατών του είναι τελειωμένο

    Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα έρχονται κεραμίδα οι φορολογικές δηλώσεις, όπου σχεδόν ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει επιστροφή φόρου ( μειωμένο αφορολόγητο, τεράστια αύξηση τεκμηρίων ), αλλά πληρώνει και φόρους πάνω από 1000 ευρώ ! Επίσης, έρχονται παλιά εκκαθαριστικά για ακίνητα από το 2009, δηλαδή κι άλλοι φόροι, χώρια το χαράτσι που αδυνατούν να πληρώσουν 1, 5 έως 2 εκ. Έλληνες για τα σπίτια τους ( πληρώνουν μόνο ΔΕΗ και δημοτικά τέλη ) !

    Αυτές τις μέρες έρχονται οι αναδρομικές κρατήσεις στους συνταξιούχους ( οι μισθωτοί ήδη πληρώνουν από Φλεβάρη και έχουν γονατίσει ), οπότε η μεγάλη μάζα του 13, 1% θα τους εγκαταλείψει και αυτή. Όσα σώφρονα στελέχη του πασοκ έχουν απομείνει, θα μετακινηθούν προς όλες τις κατευθύνσεις, ακόμα και προς Νέα Δημοκρατία ( οι κεντρώοι, φιλοευρωπαϊστές, το πατριωτικό πασοκ ) και προς Σύριζα, Δημ. Αριστερά του έντιμου κ. Κουβέλη ή προς Ανεξάρτητους Έλληνες Καμμένου- Δημαρά, μαζί με τη μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΤΗ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΕ ΠΟΤΕ.
    ΟΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΣΟΚ, ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΣΥΡΑΝ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ. ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ, ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ ΑΚΡΑ,ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ, ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΜΕΣΩ ΔΕΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΛΠ.
    ΤΩΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΔ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΣΤΗ ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΟΛΩΣΗ, ΕΝΩ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ.

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ 5ο ΚΟΜΜΑ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ !! ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ- ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΔΕΗ- , ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ , ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ Ή ΙΔΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ" ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΙΝΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙ ΑΓΩΝΑ.ΟΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΟΠΛΑ.ΚΑΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ.ΜΑΖΙΚΗ ΨΗΦΟΣ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΩΧΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΟΥΡΑΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση