GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέτα με ψηλά*...

Της Διονυσίας Μπίθα , Κοινωνικής Λειτουργού Ξέρω κάπου υπάρχει ένα παιδί που κάθε βράδυ ξενυχτάει. Και μετράει όλα τα αστέρια. Ξέρω ένα...

Κοινωνικής Λειτουργού

Ξέρω κάπου υπάρχει ένα παιδί που κάθε βράδυ ξενυχτάει. Και μετράει όλα τα αστέρια. Ξέρω ένα παιδί που πριν πιάσει ουρανό, βάζει φτερά στο παραμύθι και παίρνει στην αγκαλιά του μια μικρή. Και πετάνε μαζί. Κάθε βράδυ. Ψηλά. Και κάθε που ξημερώνει η μέρα τα βρίσκει αγκαλιά. Ένα χεράκι ανάμεσα στο δικό του χέρι. Και μια ανάσα δίπλα στην δικιά του.
Κι ανοίγει τα φτερά και πετάει ψηλά. Και σα να λέει: «Για να πιστέψω ξανά. Για να τα δω όλα από την αρχή. Για να δω τη ζωή πάλι από ψηλά. Για να σε δω από ψηλά. Για να με δω από ψηλά.
Και σήμερα θα διώξω τα σύννεφα. Θα τα κρύψω κάτω από το χαλί για να στέκομαι εκεί ψηλά. Δίπλα στον ήλιο. Με το χάδι του στα γυμνά μου χέρια. Με τη ζέστη του ανάμεσα στα μαλλιά μου. Με τη φωνή του να μου δείχνει τα πιο φωτεινά σημεία στη διαδρομή.
Κι εκεί ανάμεσα στα παιχνίδια του ήλιου σε είδα. Σε είδα να γίνεσαι βαρύς ελληνικός καφές σε γυάλινο ποτήρι με το πρώτο φως της ημέρας για δύναμη κι ενέργεια. Σε είδα να γίνεσαι χαμόγελο και να σκορπάς ανάμεσα στους περαστικούς. Ανάμεσα σε φευγαλέα βλέμματα. Σε είδα να γίνεσαι αγέρας και να δροσίζεις τα πρόσωπα από τον καυτό ήλιο. Σε είδα να γίνεσαι σκιά και να υποδέχεσαι με ένα ποτήρι νερό ξένους και ντόπιους.
Σε είδα να γίνεσαι μουσική και να χαϊδεύεις απαλά τη μοναξιά εκεί έξω. Με ένα άγγιγμα στα μαλλιά κι άλλο ένα στην ψυχή. Σε είδα να γίνεσαι αγκαλιά ξαφνική για να διώξεις το φόβο που κουρνιάζει στις ψυχές. Σε είδα να γίνεσαι κλεφτό, κρυφό φιλί σε εφηβικά μάγουλα. Σαν μυστικό, σαν καρδιοχτύπι ερωτικό.
Σε είδα να γίνεσαι χρώμα γαλανό και να πηδάς ανάμεσα στον ουρανό και την θάλασσα στο τέλος του ορίζοντα, εκεί που δύει ο ήλιος. Σε είδα να γίνεσαι κόκκινο σαν τα μυστικά, σαν τα καρδιοχτύπια τα ερωτικά. Σε είδα να φοράς λευκά σαν το πιο αθώο βλέμμα. Σε είδα να πρασινίζεις την πλάση και σκορπάς τη φύση στον αγέρα. Σε είδα να βάζεις τα χρώματα όλα σε ουράνια τόξα που ενώνουν τους τόπους και τα ταξίδια του μυαλού. Σε είδα να γίνεσαι ζωή. Και πάλι από την αρχή…
Κι είδα κι εσένα. Να ψάχνεις εμένα. Να με ζητάς. Να μου λες:
«Βγάλε με από το πουθενά και πήγαινέ με στο κάπου! Πάρε με στα πιο μεγάλα τα ταξίδια. Βγάλε με από εδώ. Φόρα μου φτερά και βγάλε με. Από το πουθενά στο κάπου. Με το τίποτα. Μπορείς; Πέτα με ψηλά. Πάρε με μακριά. Με το τίποτα να μη φοβάμαι να ονειρευτώ. Με μια ματιά, με μια αγκαλιά κι ένα χάδι λίγο πριν κοιμηθώ».
Κι είδα κι εκείνη. Να τρέχει και να χαμογελά. Να γίνεται το γέλιο της τραγούδι και οι φωνές της μουσική. Κι έσβησα τα πάντα, τράβηξα τα σύννεφα κι έντυσα τον ουρανό με ήλιο. Κι έβαλα λουλούδια στο διάβα της για να μαζεύει στην αγκαλιά της. Και φύλαξα τα αστέρια για τους ουρανούς τα βράδια της. Και μια νεράϊδα μικρή για το μαξιλάρι και τα παραμύθια της.
Και έγραψα σε ένα χαρτί τη μέρα που μας βρήκε όλους χαμογελαστούς. Στην αγκαλιά της. Μακριά από σύννεφα. Μακριά από σκοτάδια. Μακριά από «χειμώνες». Και ζωγράφισα τη μέρα στον καθρέφτη για να (με) βλέπω και να θυμάμαι. Μου χαμογέλασα κι άνοιξα ξανά την πόρτα να ελευθερωθώ. Και σε πήρα μαζί. Εσένα κι εκείνη.
Σε ταξίδια. Σε λόγια. Σε σιωπές. Σε σελίδες λευκές. Σε εικόνες. Σε σκιές. Σε ιστορίες. Σε όνειρα. Σε μέρες και σε νύχτες. Σε αγκαλιές. Σε αγάπες.
Δικές μας.
Ξανά…
*http://youtu.be/kTasD73WSBU
Photo source: http://dbitha.tumblr.com/, http://tr0pical-dreams.tumblr.com/, http://lenaaaaaa.tumblr.com/,http://owlsandbirdcages.tumblr.com/ .

2 σχόλια

  1. ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΝΟΥΛΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΚΑΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ, ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ.

    ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ; ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΤΙ, ΔΙΑΒΑΖΑΖΟΝΤΑΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΙΝΑΙ "ΑΝΙΚΑΝΑ" ; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ,ΕΝΩ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΑΞΕΙΣ 25 -30 ΜΑΘΗΤΩΤΩΝ, ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ !!!

    Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΝΟΥΛΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΟΥΝ. ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ, ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ, ΜΕ ΤΑ ΑΠΙΘΑΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ;

    ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΑΡΩΤΙΩΝΤΑΙ - ΜΕΤΑ- ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΓΙΑΤΙ Η ΝΔ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ Ή ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΕΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΡΑΦΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΜΕΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΝΟΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κραχ στις ελληνικές οικογένειες από τις νέες φορολογικές δηλώσεις, εφεύρεση του Βενιζέλου με τα "τεκμήρια" ! Σύμφωνα με ακροατές του real fm που τηλεφώνησαν για να διαμαρτυρηθούν :
    Πολύτεκνος με 5 παιδιά και εισόδημα 25.000 ευρώ ενώ πέρσι είχε επιστροφή φόρου, φέτος υποχρεώνεται να πληρώσει ( λόγω τεκμηρίων και μείωσης του αφορολογήτου ) 4.500 φόρο !
    Άνεργος με 8.000 εισόδημα, υποχρεώνεται να πληρώσει φόρο σαν να είχε εισόδημα 17.000 ευρώ( λόγω τεκμηρίων )!!!
    Προβλέπω άγριες καταστάσεις. Βλέπω τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να πολιορκούν τα γραφεία των υπουργών και βουλευτών τους , με τα εκκαθαριστικά στο χέρι, και να γίνεται η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Και η οργή εξαπλώνεται κάθε μέρα σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις επόμενες εκλογές, αφού μέχρι τις 15 Ιουνίου, όλοι θα έχουν μάθει το νέο χαράτσι που τους φόρεσε ο Βενιζέλος και το επιτελείο του, ενώ ακόμα δεν έχει έρθει το χαράτσι στη ΔΕΗ του 2012, το ΕΤΑΚ του 2009 και όσους άλλους φόρους ετοίμασε για τους Έλληνες το πασοκ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση