GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελληνοκύπριος παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι

Ο 8χρονος Ανδρέας Χατζηνικολάου, μαθητής της β’ τάξης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δερύνειας, παιδί εκτοπισμένων από τον Καραβά, αναδείχτηκε...

Ο 8χρονος Ανδρέας Χατζηνικολάου, μαθητής της β’ τάξης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δερύνειας, παιδί εκτοπισμένων από τον Καραβά, αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, στην κατηγορία του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σκακιστικού Ομίλου Αμμοχώστου, μετά τις συνεχείς επιτυχίες του στην Κύπρο, ο μικρός Ανδρέας κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία των οκτώ χρονών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού ερασιτεχνών που έγινε στη Χαλκιδική.
Είναι η πρώτη φορά κατά την οποία Κύπριος μαθητής καταφέρνει να πετύχει κάτι τόσο εντυπωσιακό σε διεθνές επίπεδο. Ο Ανδρέας Χατζηνικολάου το 2010 και το 2011 κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα εκπροσωπούσε επάξια την Κύπρο σε διάφορα διεθνή πρωταθλήματα. Τον περασμένο Μάρτιο κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκύπριο Τουρνουά Φιλίας και την πρώτη θέση στον Παγκύπριο διαγωνισμό λύσης σκακιστικών προβλημάτων.
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού ερασιτεχνών έλαβαν μέρος άλλοι δύο Κύπριοι σκακιστές, ο Σολωμός Ισαάκ και ο Χάρης Χατζηκωνσταντίνου οι οποίοι κατέλαβαν την τρίτη και δεύτερη θέση στις κατηγορίες 12 και 14 χρόνων, αντίστοιχα.

1 σχόλιο

  1. Νέο πρόβλημα για το μεταλλαγμένο πασοκ τα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

    Σε μια χρονιά που οι μαθητές πήραν τα βιβλία με 2 μήνες καθυστέρηση, το επιτελείο της Αννούλας φρόντισε να βάλει δύσκολα και δυσνόητα θέματα στους μαθητές της Γ' Λυκείου, εξοργίζοντας αυτούς και τις οικογένειές τους.
    Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, όπου πολλά παιδιά δεν μπόρεσαν να κάνουν φροντιστήρια, δεν έκαναν πολλές εβδομάδες κανονικό μάθημα από έλλειψη βιβλίων ή και καθηγητών, οι φωστήρες του Υπουργείου ( βασικά κρατήθηκε το επιτελείο της Αννούλας ) έβαλαν δύσκολα θέματα και εξόργισαν τους μαθητές, που απογοητεύτηκαν τόσο από την Έκθεση, όσο και από το μάθημα επιλογής.
    Αυτό που φοβούνται τώρα στην Ιπποκράτους είναι ότι,μετά τη φυγή εξοργισμένων από τις φορολογικές δηλώσεις και τις αναδρομικές μειώσεις στις συντάξεις πολιτών, χάνουν το μεγαλύτερο μέρος των νέων ψηφοφόρων που θα στραφούν ακόμα πιο μαζικά προς Νέα Δημοκρατία, Σύριζα και Ανεξάρτητους Έλληνες, συμπαρασύροντας μαζί τους φίλους, αδέλφια, γονείς και συγγενείς !

    Αυτό καθιστά ανέφικτο το να πιάσει το πασοκ πάνω από 10% και οδηγείται πλέον σε ξεκάθαρα μονοψήφια νούμερα του 7 και 8% !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση