GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φυγή ξένων επενδυτών από Ιταλία και Ισπανία...

Πολύ κουβέντα έγινε τις τελευταίες μέρες για τις πιθανότητες ενός bank run με αφετηρία την Ελλάδα που θα απλωθεί στην Ευρωζώνη. Αλλά όλη ...

Πολύ κουβέντα έγινε τις τελευταίες μέρες για τις πιθανότητες ενός bank run με αφετηρία την Ελλάδα που θα απλωθεί στην Ευρωζώνη. Αλλά όλη αυτή η κουβέντα συσκοτίζει κάτι εξίσου σημαντικό που συμβαίνει σήμερα: τη μεγάλη φυγή των ξένων επενδυτών από τις αγορές ομολόγων της Ιταλίας και της Ισπανίας.
Οι ξένοι επενδυτές άρχισαν από πέρσι να εγκαταλείπουν τις αγορές κρατικών και εταιρικών ομολόγων της Ιταλίας και της Ισπανίας και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το ξεπούλημα επιβραδύνεται. Η κύρια ανησυχία είναι πως αυτή η εξέλιξη θα συνεχιστεί για κάποιο διάστημα, όπως έγινε στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία και μετά οι δύο χώρες και ολόκληρη η Ευρώπη θα βρεθούν μπροστά σε μια μεγάλη … έκπληξη.
Δεν υπάρχουν αμφιβολίες ότι μια γενικευμένη μαζική απόσυρση καταθέσεων σε αρκετές χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας θα ήταν καταστροφική. Όμως μέχρι στιγμής δεν έχουμε ενδείξεις περί αυτού. Έχει υπάρξει μεν κάποια αργή έξοδος καταθέσεων από την Ελλάδα και την Ιρλανδία. Αλλά στις ιταλικές τράπεζες οι καταθέσεις αυξάνονται και στις ισπανικές ελάχιστα έχουν μειωθεί.
Αλλά η εικόνα είναι πολύ διαφορετική σε ό,τι αφορά τα ξένα κεφάλαια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών της JPMorgan, οι ξένοι επενδυτές πούλησαν τους τελευταίους 9 μήνες ιταλικά κρατικά ομόλογα ύψους 200 δις ευρώ και ισπανικά κρατικά ομόλογα ύψους 80 δις ευρώ δηλαδή, άνω του 10% των δύο αγορών αντίστοιχα.
Ο στρατηγικός αναλυτής της Citi Ματ Κινγκ πήγε μάλιστα πιο μακριά εξετάζοντας αναλυτικά τα στοιχεία του περιβόητου TARGET2, του συστήματος εκκαθάρισης των διασυνοριακών πληρωμών της Ευρωζώνης. Ως γνωστόν το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής εδώ έχει αποδοθεί στα γερμανικά πλεονάσματα στο σύστημα TARGET2 και στο πώς αυτά αυξάνονται γρήγορα τη στιγμή που οι υποχρεώσεις των κρατών της ευρωπαϊκής περιφέρειας επίσης παίρνουν την ανηφόρα.
Ο Ματ Κιγκ πήρε λοιπόν τα στοιχεία του ισοζυγίου πληρωμών από κάθε χώρα που δείχνουν όλες τις διασυνοριακές κεφαλαιακές ροές και αφαίρεσε τα νούμερα του TARGET2 και τις άλλες ροές του δημόσιου τομέα προκειμένου να δει ποια είναι η φυγή των ξένων κεφαλαίων. Και τα αποτελέσματά του ήταν μάλλον … τρομακτικά.
Από τα μέσα του 2011 η Ισπανία υπέστη εκροές ξένων κεφαλαίων της τάξης των 100 δις ευρώ, δηλαδή του 10% του ΑΕΠ της. Ακόμα χειρότερες εκροές υπέστη η Ιταλία στην ίδια περίοδο, περί τα 230 δις ευρώ, δηλαδή το 15% του ΑΕΠ της. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των πωλήσεων έγινε με την κάλυψη των προγραμμάτων μακρόχρονης φτηνής ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς τις τράπεζες, που είναι γνωστή με το ακρώνυμο LTRO. Οι ξένοι επενδυτές δηλαδή χρησιμοποίησαν τη διάθεση των εγχώριων τραπεζών να χρησιμοποιήσουν τη φτηνή ρευστότητα της ΕΚΤ για να στηρίξουν τα κρατικά ομόλογα της χώρας τους και έφυγαν από τις χώρες αυτές.
Ο Ματ Κινγκ εκτιμά ότι θα δούμε αύξηση της φυγής κεφαλαίων μέσα στους επόμενους μήνες. Με βάση τα παραδείγματα των τριών κρατών που βρίσκονται ήδη σε ευρωπαϊκά προγράμματα, της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, ο αναλυτής της Citi υποστηρίζει ότι είναι πολύ δύσκολο να σταματήσεις τη φυγή κεφαλαίων από την ευρωπαϊκή περιφέρεια άπαξ και αρχίσει. Παρομοίως μειώνονται διαρκώς την τελευταία διετία και οι καταθέσεις των ξένων τραπεζών στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, πέφτοντας στο 52% κατά μέσο όρο από την κορύφωση τους. Οι δε θέσεις των ξένων στα κρατικά ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας έχουν μειωθεί κατά το ένα τρίτο. «Εκτιμούμε ότι δίχως περαιτέρω μέτρα θα δούμε διαρροή κεφαλαίων της τάξης του 200 δις ευρώ σε κάθε μία από την Ισπανία και την Ιταλία», καταλήγει ο Ματ Κινγκ.
Όλα αυτά είναι σημαντικά επειδή η Ιταλία και η Ισπανία αντιπροσωπεύουν πολύ μεγάλες αγορές ομολόγων. Η Ιταλία αντιπροσωπεύει την τρίτη μεγαλύτερη αγορά ομολόγων παγκοσμίως και δίνει μεγέθη στο 20% ορισμένων δεικτών κρατικών ομολόγων. Από τη στιγμή που οι διαχειριστές κινδύνου θα παρατηρήσουν ότι ο βαθμός συγκέντρωσης κινδύνου σε ένα ενεργητικό αυξάνει, θα δούμε πολύ περισσότερες εντολές πώλησης.
Και υπάρχουν ακόμα πάρα πολλά ενεργητικά προς πώληση. Η JP Morgan εκτιμά ότι στην Ιταλία και την Ισπανία οι ξένοι επενδυτές κατέχουν κρατικά ομόλογα περί τα 800 δις ευρώ, εταιρικά ομόλογα ύψους 500 δις ευρώ και μετοχές αξίας 300 δις ευρώ. Η πώληση αυτών των ενεργητικών από τους ξένους επενδυτές δεν θα ήταν πρόβλημα για τις χώρες αν μπορούσαν να τους αντικαταστήσουν οι εγχώριοι επενδυτές. Η Ιαπωνία προσφέρει το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας χώρας που δεν εξαρτάται από τους ξένους για να χρηματοδοτεί το τεράστιο χρέος της. Αλλά αυτό που μετρά εδώ είναι η ταχύτητα των πωλήσεων. Πωλήσεις με πιο αργούς ρυθμούς θα μπορούσαν να απορροφηθούν από τους εγχώριους επενδυτές, αλλά ο ρυθμός εξόδου κεφαλαίων που εμφανίζουν τους τελευταίους μήνες η Ισπανία και Ιταλία δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί. Αντιθέτως όπως δείχνουν τα στοιχεία του συστήματος TARGET2, τις πιέσεις αναλαμβάνει υποχρεωτικά ο επίσημος τομέας.
Υποτίθεται ότι το σχέδιο του ευρώ θα ήταν διαφορετικό. Το ενιαίο νόμισμα σχεδιάστηκε για να ενθαρρύνει τη διασυνοριακή κίνηση κεφαλαίων και επενδύσεων και όχι για να οδηγήσει σε κρατικοποιήσεις. Οι όλο και μεγαλύτερες ανησυχίες είναι ότι πέρα από ελάχιστες χώρες όπως η Γερμανία οι αγορές της Ευρωζώνης γκετοποιούνται, καθώς κυριαρχούνται από εγχώριους επενδυτές που δεν επενδύουν πια έξω από τα σύνορά τους. Κι όλα αυτά χωρίς να συζητούμε την πιθανότητα μιας ελληνικής εξόδου από το ευρώ ή ενός νέου ελληνικού χρεοστασίου που και τα δύο τα θεωρούν άκρως πιθανά οι αγορές.
Είναι δύσκολο να ελέγξουμε τη μόλυνση αλλά οι περαιτέρω πωλήσεις ομολόγων από τους ξένους επενδυτές είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα συνεχιστούν. Ενδεχόμενο ελληνικό χρεοστάσιο ή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα υλοποιήσει τις ζημιές για τα κράτη και τις κεντρικές τράπεζες στην Ευρωζώνη και θα θέσει σε αμφισβήτηση τη δέσμευσή τους να στηρίξουν τις άλλες προβληματικές οικονομίας. Το κόστος δανεισμού της Ιταλίας και της Ισπανίας – που τα σπρεντ των ομολόγων τους έναντι των γερμανικών ομολόγων τώρα βρίσκονται πολύ κοντά στα της προ ευρώ εποχής – μπορεί να εκτοξευθεί σε απαγορευτικά υψηλά επίπεδα αν οι επενδυτές αρχίσουν να ανησυχούν σχετικά με το ποιος στηρίζει εντέλει αυτές τις χώρες.
Είναι αλήθεια ότι τα δελτία προτιμούν ειδήσεις σχετικά με τη μαζική απόσυρση καταθέσεων. Αλλά η φυγή των ξένων κεφαλαίων από τις αγορές ομολόγων είναι εξίσου ανησυχητική για το μέλλον του ευρώ.

19 σχόλια

  1. Λέτε να φέρνουν το χρήμα στην Ελλάδα;; :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα, εξαιτίας της Ελλάδας φεύγουν !
    Σιγά μη το φέρουν στην Ελλάδα ! Γιατί ; Για να τους τα φάει ο κάθε Βενιζέλος, με τη φορολογία και με τις έκτακτες εισφορές ;
    Για να πληρώνουν στην επιχείρησή τους τα κερατιάτικα από το χαράτσι στο ρεύμα της ΔΕΗ ;
    Ή μήπως για να αγοράσουν ομόλογα και να τα κουρέψει ο Βενιζέλος, όπως έκανε στους μικροαποταμιευτές, στα ταμεία και σε δημόσια ιδρύματα ;
    Με άσχετο ( κατά το Ν. Παπανδρέου ) στα οικονομικά υπουργό, όλα διαλύθηκαν. Και φυσικά κάποιοι ευρωπαίοι τέτοιους οσφυοκάμπτες πολιτικούς θέλουν.

    Αλλά πήραν το μήνυμά τους στις εκλογές και θα το ξαναπάρουν βυθίζοντας το πασοκ κάτω από 10%, ώστε να μην μπορεί ο κάθε κ. Βενιζέλος να απειλεί και να οδηγεί στην απελπισία και στην αυτοκτονία τους Έλληνες, πολλοί από τους οποίους ήταν ψηφοφόροι του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κραχ στις ελληνικές οικογένειες από τις νέες φορολογικές δηλώσεις, εφεύρεση του Βενιζέλου με τα "τεκμήρια" ! Σύμφωνα με ακροατές του real fm που τηλεφώνησαν για να διαμαρτυρηθούν :
    Πολύτεκνος με 5 παιδιά και εισόδημα 25.000 ευρώ ενώ πέρσι είχε επιστροφή φόρου, φέτος υποχρεώνεται να πληρώσει ( λόγω τεκμηρίων και μείωσης του αφορολογήτου ) 4.500 φόρο !
    Άνεργος με 8.000 εισόδημα, υποχρεώνεται να πληρώσει φόρο σαν να είχε εισόδημα 17.000 ευρώ( λόγω τεκμηρίων )!!!
    Προβλέπω άγριες καταστάσεις. Βλέπω τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να πολιορκούν τα γραφεία των υπουργών και βουλευτών τους , με τα εκκαθαριστικά στο χέρι, και να γίνεται η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Και η οργή εξαπλώνεται κάθε μέρα σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις επόμενες εκλογές, αφού μέχρι τις 15 Ιουνίου, όλοι θα έχουν μάθει το νέο χαράτσι που τους φόρεσε ο Βενιζέλος και το επιτελείο του, ενώ ακόμα δεν έχει έρθει το χαράτσι στη ΔΕΗ του 2012, το ΕΤΑΚ του 2009 και όσους άλλους φόρους ετοίμασε για τους Έλληνες το πασοκ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπούτζουκας Θ. Τ ..Ηράκλειο Κρήτης..

    Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, μου τα πες με το πρώτο σου το γάλα, μα τώρα που ξύπνησαν τα φίδια, εσύ φοράς τα αρχαία σου στολίδια, και δεν δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου ΕΛΛΑΣ που τα παιδιά σου ΣΚΛΑΒΟΥΣ ξεπουλάς.

    Ήρθε η ώρα να πείτε στο κόσμο αλήθειες κύριες και κύριοι …
    Πιο είναι το σχέδιο Β!, Γ! του εκάστοτε κόμματος για την πατρίδα , γατί δεν μας λέει ΣΗΜΕΡΑ κανένας αρχηγός κανένα κόμμα..

    Αν θα πάνε στης Βρυξέλες και φανέ ξύλο ,όλοι που μας λένε σήμερα αναδιαπραγμάτευση, απαγκίστρωση, επαναδιαπραγμάτευση , ήπια μέτρα, ευρωομόλογα κ.τ.λ και πει η Ε.Ε { μετά της εκλογές αυτά} ωραία μας λέτε ,αλλά αυτά είναι για τον ΛΑΟ σας ώστε να κάνετε εκλογές , εμείς όμως δεν δεχόμαστε τίποτα από όλα αυτά, προχωράμε σε ότι έχετε υπογράψει τελεία και παύλα.. τότε τι γίνετε παλικάρια ,θα μας λέτε το γνωστό παραμύθι που μας λέγατε, εμείς δεν θέλουμε αλλά μέτρα, αλλά μας τα επιβάλει η Τρόικα και με πόνο καρδιάς σας γ@@@@με; ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ δεν μας έχει απαντήσει πειστικά μέχρι σήμερα, μας λένε μόνο ότι θέλουν να μείνουν στην Ε.Ε .. ΕΡΩΤΗΣΗ με όποιο κόστος για τον ΛΑΟ;

    ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΞΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΈΤΩΠΌ λένε θα αντιμετωπίσει όμως το ΚΑΚΟ..

    Πιο είναι το κακό αλήθεια που φοβούνται; Ο άνεργος, ο πεινασμένος ,ο εξαθλιωμένος , ο ασθενής, ο κατεστραμμένος ΛΑΟΣ από της πολιτικές τους; Αυτό είναι το ΚΑΚΟ για αυτούς ; Αυτό φοβούνται; και ενώνονται με τόσο ξευτελιστικούς τρόπους; στο όνομα τάχα της σωτηρίας της πατρίδος;

    Εγώ λέω ευθέως ότι το κάνουν ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ , για την δικιά τους ΣΩΤΉΡΙΑ ώστε να προλάβουν να φύγουν..

    Σήμερα ούτε η Γερμανία δεν επενδύει εντός της Ευρωπαϊκή Ένωσης, πάει σε αγορές παραγωγής με όρους δουλείας ,Ασία, Σιγκαπούρη, Κίνα, Πακιστάν, κ.τ.λ γιατί όλα αυτά; για την ανταγωνιστικότητα;είναι μόνο αυτό??

    Σήμερα είναι κοινό πια μυστικό σε όλους τους οικονομικούς κύκλους ότι είναι θέμα χρόνου για να καταρρεύσει το ευρω {δεν ακούτε της σειρήνες; δεν είναι για την Ελλάδα , εμείς ούτως η άλλως έχομε καταρρεύσει για τα επόμενα 150 χρόνια ,κάποιοι δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμα , εεε σε δυο τρεις μήνες το πολύ ένα χρόνο θα το καταλάβουνε και αυτοί..

    Αυτός είναι ο λόγος που κανένας κεφαλαιοκράτης δεν επενδύει πια σε χώρες της Ε.Ε ,ξέρουν ότι το ευρώ έκανε τον κύκλο του και πάνε για άλλες {πολιτείες} …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ ΠΑΊΖΕΤΕ ΣΕ ΌΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΎΘΕΡΗ//

    http://www.youtube.com/watch?v=PFsIY6cjdxA&feature=player_embedded

    ΠΌΣΟ ΝΑ ΠΕΙΡΑΝ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΔΙΆΡΘΡΩΣΗ...?? ΠΟΣΑ???
    ΚΑΙ Ο ΧΟΤΡΟΣ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΕΥΧΑΡΗΤΩ??? ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ {Ο ΛΑΟΣ} 26%...ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ 56$$$$$$%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εφημερίδα Pravda..

    Eμπρός, Ελλάδα! Δείξε μας εσύ τον δρόμο...

    Κάποτε μας χάρισες την πολιτική δημοκρατία. Σήμερα ήρθε η ώρα να μας δείξεις τι σημαίνει οικονομική δημοκρατία.

    Η επιλογή που καλείσαι να κάνεις είναι καίριας σημασίας. Είναι η επιλογή μεταξύ δραχμής ("αφθονίας") και ευρώ ("εξαθλίωσης").

    Είδαμε τι μας έδωσε και πού μας οδηγεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τώρα ωρίμασε ο καιρός για μια ριζική, θαρραλέα αλλαγή πολιτικής.

    Δεν υπάρχει κανείς λογικός πολίτης που θα είχε αντίρρηση. Ας δούμε, λοιπόν, πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό στην πράξη.

    Η επιλογή είναι κρίσιμη: δραχμή ("αφθονία") ή ευρώ ("εξαθλίωση"); Πριν φθάσουμε στην επιλογή, ας συμφωνήσουμε όλοι στο εξής σημείο:

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση πληρώνει τις συνέπειες της υπερβολής της, της βεβιασμένης, αλαζονικής, αυταρχικής προσέγγισής της, της εφαρμογής μέτρων τα οποία δεν έγιναν πλήρως κατανοητά από έναν υπέρ του δέοντος πρόθυμο ιδιότυπο στρατό ευρωκρατών: πολιτικών, οι οποίοι, αφού απέτυχαν ως καριερίστες πολιτικοί στις ίδιες τις χώρες τους, πήραν στα χέρια τους ένα ριψοκίνδυνο και παράλογο εγχείρημα και βλέπουμε να το εφαρμόζουν σήμερα με πείσμα εκτός της χώρας τους.

    Σήμερα η Ένωση βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι ως συνέπεια αυτών των αποτυχημένων πολιτικών. Τι μέλλει γενέσθαι;

    Mήπως θα μπορούσε να μας βοηθήσει αυτός ο διάλογος;

    Ερώτηση: Το θέμα αυτή τη στιγμή είναι τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα;

    Απάντηση: Όχι ακριβώς. Το θέμα είναι τι θα κάνει πρώτα η Ελλάδα, και στη συνέχεια οι υπόλοιπες χώρες της Νότιας Ευρώπης. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο πρωτεργάτης και να δείξει στις υπόλοιπες πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτή η αλλαγή πολιτικής, προτού όλο αυτό το κάστρο που χτίστηκε στην άμμο σωριαστεί.

    Ερώτηση: Ναι, αλλά μετά την περιπέτεια της Ελλάδας θα αντιληφθούν αυτές οι χώρες τις οδυνηρές συνέπειες και θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να παραμείνουν εντός της ευρωζώνης και, βεβαίως, εντός της Ένωσης.

    Απάντηση: Αυτό δεν είναι αλήθεια. Η διαδικασία της εξόδου από το ευρώ δεν θα πρέπει απαραίτητα να είναι επώδυνη και μπορεί να είναι τόσο εύκολη ή τόσο δύσκολη όσο επιθυμούν αυτοί που ασκούν την εξουσία. Το δεύτερο σημείο είναι το γεγονός ότι η παραμονή εντός της ευρωζώνης θα προκαλέσει ακόμη περισσότερη οδύνη για τις χώρες του Νότου απ' ό,τι οι βραχυπρόθεσμες συνέπειες της απουσίας τους από αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eμπρός, Ελλάδα! Δείξε μας εσύ τον δρόμο...


    Ερώτηση: Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει ποιές ακριβώς θα είναι οι συνέπειες της εξόδου από το ευρώ.

    Απάντηση: Ούτε αυτό ισχύει. Οι λαοί θα πρέπει να αγνοήσουντην τρομολαγνεία εκείνων που απεγνωσμένα επιδιώκουν την διάλυση της παρανοϊκής χίμαιράς τους εις τα εξ ων συνετέθη - γιατί αυτό ακριβώς επιδιώκουν στην συγκεκριμένη φάση - και θα πρέπει επίσης να αγνοήσουν το γάβγισμα του Μπαρόζο στις Βρυξέλλες για περισσότερη λιτότητα. Οι ίδιοι δεν κατανοούν την έννοια της λέξης, καθώς πηγαινοέρχονται συνεχώς με αυτοκινητοπομπές από λιμουζίνες από το πρωινό γεύμα στο δεκατιανό και από το δεκατιανό στο μεσημεριανό, μέσα σε αίθουσες υψίστης ασφαλείας. Αν αγνοήσουμε την τρομολαγνεία και εξετάσουμε προσεκτικά τις δυνατότητες, θα ανακαλύψουμε ότι, στην πραγματικότητα, ο μηχανισμός που θα οδηγήσει στην λύση είναι απίστευτα απλός. Ας τον δούμε αναλυτικότερα.

    Το νομικό πλαίσιο

    Ερώτηση: Τι να αναλύσουμε; Είναι αδύνατο μια χώρα να αποχωρήσει από την ευρωζώνη ή την ΕΕ, χωρίς καταστρεπτικές συνέπειες.

    Απάντηση: Λάθος. Το νομικό πλαίσιο καθορίζεται από τις συνθήκες του Μάαστριχτ (1992) και της Λισσαβώνας (2007). Η πρώτη δεν προβλέπει την έξοδο από την ευρωζώνη χωρίς έξοδο από την ΕΕ και το άρθρο 50 της δεύτερης συνθήκης καθορίζει τους όρους για μια τέτοια έξοδο, δηλαδή ότι το κράτος που επιθυμεί να αποχωρήσει οφείλει να ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την πρόθεσή του και το Συμβούλιο τότε παράγει, με διαδικασία ειδικής πλειοψηφίας, τους όρους και τις προϋποθέσεις για την αποχώρηση. Οι διαδικασίες αυτές, ανάλογα με την βούληση αυτών που θα τις εφαρμόσουν, μπορεί να γίνουν εύκολες ή περίπλοκες, ή για να το θέσουμε απλά, τα πάντα εξαρτώνται από το αν έχει ή δεν έχει κανείς την θέληση να τις εφαρμόσει.

    Ερώτηση: Θεωρητικά ίσως να είναι δυνατό, αλλά στην πράξη, η όλη "μηχανική" της αποχώρησης είναι αδύνατη.

    Απάντηση: Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το βραχυπρόθεσμο σενάριο έχει μια "μηχανική" διεργασία και, προφανώς, συνέπειες. Τα πάντα εξαρτώνται από τις ίδιες τις κυβερνήσεις και την λέξη-κλειδί που είναι η εκτελεστική εξουσία τους. Υπό ιδανικές συνθήκες, η κυβέρνηση ενός κράτους που επιθυμεί να βγεί από αυτήν την "λέσχη", θα πρέπει να ξεκινήσει τη διαδικασία περίπου τέσσερις μήνες πριν από την ανακοίνωση, κατά την διάρκεια μιας φάσης προετοιμασίας.

    Το πρώτο ζήτημα θα είναι η φάση της μετάβασης στο νέο νόμισμα, το οποίο θα μπορούσε να έχει και το ίδιο όνομα με το παλιό νόμισμα της χώρας που χρησιμοποιούνταν επί δεκαετίες. Η συναλλαγματική ισοτιμία θα πρέπει να καθοριστεί αμέσως μετά την αποχώρηση, και δεν υπάρχει καμιά δυσκολία στο σημείο αυτό. Με την αποχώρηση του "τοξικού" κράτους (του κράτους που μολύνθηκε) από την ευρωζώνη, η αξία του ευρώ θα ανεβεί ενώ του νέου νομίσματος πιθανότατα θα υποτιμηθεί, γεγονός που δεν θα πρέπει να είναι απαραίτητα αρνητικό. Την διαδικασία αυτή την έχουμε ήδη δει να εφαρμόζεται στο παρελθόν και ίσως το καλύτερο παράδειγμα της "μηχανικής" αυτής της διαδικασίας αποτελεί το "διαζύγιο" μεταξύ Τσεχίας και Σλοβακίας, τον Φεβρουάριο του 1993, οι οποίες υιοθέτησαν στην συνέχεια την τσεχική και σλοβακική κορώνα, αντίστοιχα.

    Η διαδικασία εκτύπωσης ικανού αριθμού χαρτονομισμάτων και νομισμάτων από το νέο νόμισμα θα ήταν προτιμότερο να γίνει στην φάση της προετοιμασίας και έτσι θα αποφευχθεί μια μεταβατική περίοδος, κατά την οποία θα κυκλοφορούν και τα δύο νομίσματα: το ευρώ και ένα προσωρινής διάρκειας νέο νόμισμα. Καλό θα ήταν, επίσης, σε αυτή την φάση οι τράπεζες να αξιοποιήσουν την φάση αυτή της προετοιμασίας προκειμένου να προσαρμόσουν τις λογιστικές τους πρακτικές και τα συστήματα εκκαθάρισης, αλλά και να προετοιμάσουν τα λογισμικά τους. Ο τομέας λιανικού εμπορίου θα έχει επίσης χρόνο για να προετοιμαστεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που προετοιμάστηκε την εποχή που υιοθετήθηκε το ευρώ ως νόμισμα της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Eμπρός, Ελλάδα! Δείξε μας εσύ τον δρόμο...

    Ερώτηση: Εντάξει. Καταλάβαμε την διαδικασία, αλλά οι συνέπειές της δεν θα είναι χαοτικές;

    Απάντηση: Γιατί θα πρέπει να είναι; Κατ' αρχάς, θα πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα προς όλες τις κυβερνήσεις της ΕΕ και το μήνυμα αυτό θα πρέπει να είναι σαφές:

    Αφού δημιουργήσατε το χάος που βλέπουμε σήμερα και επιβάλατε αυτό τον εφιάλτη που καλούμαστε να υποστούμε εμείς, που περάσαμε όλη τη ζωή μας σπουδάζοντας, μοχθώντας και πληρώνοντας φόρους, όπως ακριβώς μας ζητήθηκε, σας προειδοποιούμε ότι αν τολμήσετε να μας επιβάλετε και άλλα μέτρα, που θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο το βάρος στους ώμους μας, απλά δεν θα το ανεχθούμε.

    Γιατί θα πρέπει να ανεχθούμε το χάος που επινόησαν κάποιοι ανεγκέφαλοι, αν διαθέτουμε ευφυείς πολιτικές που θα επιδιώξει μια κυβέρνηση πνοής, μέσω της εκτελεστικής της εξουσίας κατά την φάση της προετοιμασίας που περιγράψαμε και της έναρξης της κυκλοφορίας του νέου νομίσματος; Οι καταθέσεις στις τράπεζες και το εσωτερικό χρέος, είτε θα παραμείνουν σε ευρώ ή θα γίνει επανανταλλαγή τους στο νέο νόμισμα και τα εθνικά δικαστήρια της χώρας θα αποφασίσουν πώς ακριβώς θα συντελεστεί αυτή η διαδικασία και για πόσο χρονικό διάστημα, και όχι οι Βρυξέλλες, όχι ο Μπαρόζο και όχι το Βερολίνο. Άλλωστε, οι Βρυξέλλες δημιούργησαν αυτή την κατάσταση, χρηματοδοτώντας κάποιες χώρες που αυτές επέλεξαν, ώστε να έλθουν στο σημείο να μην παράγουν τίποτε. Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι οι Βρυξέλλες δεν είχαν ιδέα τι συνέπειες θα είχε αυτή η πολιτική, το Βερολίνο γνώριζε σίγουρα, και πολύ καλά μάλιστα.

    Οι κρατικές εγγυήσεις θα πρέπει να καλύπτουν το εξωτερικό χρέος και τα στεγαστικά δάνεια θα πρέπει να μετατραπούν, αλλά η μετατροπή αυτή πρέπει να γίνει με βάση το αντίστοιχο επίπεδο του νέου νομίσματος.

    Δεν θα αυξηθούν οι πληρωμές και δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει κάτι τέτοιο. Τα αρχικά συμβόλαια έγιναν με βάση ένα ορισμένο ποσό και αφορούσαν μια αποπληρωμή σε κάποιο χρονικό διάστημα. Δεν υπάρχει καμιά διάταξη στα συμβόλαια στεγαστικών δανείων που να προβλέπει αυξήσεις στις προβλεπόμενες δόσεις αποπληρωμής ούτε κατά τη διάρκεια της αρχικής συμφωνίας, ούτε σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος.

    Τέλος, θα πρέπει να υπάρξει έλεγχος των κεφαλαίων, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός για αναλήψεις στις τράπεζες ή μια ξαφνική εκροή συναλλάγματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eμπρός, Ελλάδα! Δείξε μας εσύ τον δρόμο...

    Ερώτηση: Τελικά, και παρά τα όσα λέγονται για εσάς, δεν είστε απαισιόδοξος.

    Απάντηση: Όχι, δεν είμαι. Όπως προανέφερα, η όλη διαδικασία μπορεί να είναι απλή ή περίπλοκη, ανάλογα με την βούληση αυτών που θα κληθούν να την εφαρμόσουν. Υπάρχουν, επίσης, μεσοπρόθεσμα πλεονεκτήματα. Μια χώρα που θα αποχωρήσει από το ευρώ θα είναι αμέσως ελεύθερη να συνάψει διμερείς οικονομικές συμφωνίες με ξένες χώρες, εκτός ευρωζώνης. Λόγω της υποτίμησης του νέου νομίσματός της, οι εξαγωγές θα αυξηθούν με ταχείς ρυθμούς, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, γεγονός που θα συντελέσει στην ορατή μείωση της ανεργίας, το βιοτικό επίπεδο θα βελτιωθεί, τα φορολογικά έσοδα θα αυξηθούν και το βάρος που πέφτει σήμερα στους ώμους των πολιτών και της πολιτείας θα μειωθεί σημαντικά.

    Το κράτος θα γίνει και πάλι ο ρυθμιστής του πεπρωμένου του έθνους και της μοίρας του λαού της χώρας. Το εθνικό δίκαιο και οι τελωνειακοί έλεγχοι και υπηρεσίες θα ισχύσουν και πάλι, καταργώντας τους παράλογους κανονισμούς της ΕΕ, όπως είναι για παράδειγμα η απαγόρευση της πώλησης βιολογικών σπόρων, που ήδη ισχύει, αλλά αρκετοί Ευρωπαίοι δεν το γνωρίζουν. Το εθνικό νόμισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός για την αντιμετώπιση των κρίσεων εκείνων που πολλοί αναγνωρίζουμε ως εγγενείς και χαρακτηριστικές αυτού του είδους προβληματικού καπιταλιστικού μοντέλου, που δίνει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των αγορών. Θα σχεδιαστούν και θα δημιουργηθούν "προσκρουστήρες", που θα το προστατεύουν, καθώς άλλα νομίσματα θα παραπαίουν από την μια κρίση στην άλλη, δεδομένου ότι μέσα στο συγκεκριμένο οικονομικό μοντέλο, είναι επιρρεπή σε κάτι τέτοιο. Ένα υποτιμημένο νέο νόμισμα θα οδηγήσει σε μια εντυπωσιακή αύξηση των επενδύσεων, οι οποίες καλό θα ήταν να έχουν και την στήριξη του κράτους μέσω ενός ενεργού κοινωνικού μοντέλου διακυβέρνησης.

    Με λίγα λόγια, η επιλογή που καλείται να κάνει μια χώρα του ευρωπαϊκού Νότου σήμερα είναι μια επιλογή μεταξύ δεκαετιών λιτότητας, ανεργίας και φτώχειας, κοινωνικού χάους, αύξησης της εγκληματικότητας και απελπισίας - αυτή είναι η λύση που προσφέρεται από τις Βρυξέλλες - ή της εναλλακτικής λύσης που ανέλυσα παραπάνω.

    Η σκυτάλη και το μέλλον μας είναι στα χέρια σου, Ελλάδα…

    Γίνε εσύ ο πρωτεργάτης και οδηγός και δείξε μας τον δρόμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1 9 3 4
    Η FED απόκτησε τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος στις Η.Π.Α. και όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας και των έλεγχο ολων των οικονομικων διεργασιών και το έγραψε και επάνω στο δολλάριο που εξέδωσε.

    Α Ν Ν U I T C O E P T I S !!!
    "Η επιχείρηση εστέφθει με επιτυχία".

    Φρόντισαν να μας ενημερωσουν εμμέσως για το ποιοι είναι και τι αποσκοπούν γραφοντας επάνω παλι στο δολλαριο...

    NOVUS ORDO CECLORUM !!!
    "NEA ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ".

    Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο όλοι γνωρίζουμε τι συνεβη στις ΗΠΑ στην οικονομία της (οικονομικό κραχ). Ήταν το πρωτο τεστ γιαυτα που ειχαν αποφασίσει για το σχέδιο των 120 χρόνων που ο Ουμπέρτο Εκο καλλυμενα αποκαλυψε μεσα από τα βιβλία του (ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ).
    Τα χρονια πέρασαν και η αραχνη ύφαινε τον ιστό της. Οι σκιές πισω από αυτο που λεγεται χρηματοπιστωτικο σύστημα πολυεθνικες και γενικότερα ελιτ συγκρουστηκαν με πολιτικούς που προσπαθησαν να τους ξεμπροστιασουν όπως ο Αιζενχαουερ ο Κενεντυ και ολοι γνωρίζουμε τι συνέβη.
    Τα ονοματα των ιδρυτων- ιδιοκτητών και οι οικογενειες των αυτων που ακομα και σημερα είναι πίσω από την fed δεν εχουν αλλαξει παραμένουν τα ιδια. Διεβρωσαν δωροδόκησαν σκοτωσαν ότι σταθηκε εμπόδιο στην επιτευξη του σχεδίου.
    Σήμερα ελέγχουν το ΝΑΤΟ τον ΟΗΕ το ΔΝΤ και ασφαλως σε μεγαλο μέρος οι υπηρεσίες εθνικης ασφάλειας των ΗΠΑ υπακούουν σε αυτα τα κτήνη.
    Ποιοι είναι; κοιταξτε καλα τα 13 αστερια του ΔΑΥΙΔ επάνω στο δολλάριο πάλι και θα καταλαβετε ποιοι είναι.
    1774 Ημερομηνία δημιουργίας της συνομωτικής εταιρείας εως 1996 όπου ο πατερας Μπους μίλησε για nwo 222 χρόνια από την ίδρυση αθροιστικά 6 ενα νούμερο που λατρεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 2
    Οι μεθοδοι τους εξυγχρονιστηκαν μεσω της επιστήμης και της τεχνολογίας, έγιναν πειραματα σε πολλες χώρες με μετρήσιμα αποτελεσματα των επιδιώξεων τους την παγκόσμια υποδούλωση. Διορθωθηκαν πολλά μεσα από δολοφονικούς πολεμους και οικονομικούς στραγγαλισμούς.
    Σημερα είμαστε στο τελικό σταδιο εφαρμογης του σχεδίου της παγκοσμιας υποδούλωσης και την αρπαγή του πλούτου όλων των λαών στα χερια αυτων που θα εξουσιαζουν τις ζωές μας.
    Το συνθημα εδόθει από το μεγαλυτερο κτηνος εν ζωή που ακούει στο όνομα ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ...We need a major crisis right now!!! Όταν λοιπόν χρειαζεσαι μια κρίση με αντικτυπο και συνεπειες δεν κτυπάς την Σομαλία και την Μποτσουάνα αλλα την καρδια της οικονομικης αντίρροπης δύναμης εναντι των ΗΠΑ την ΕΥΡΩΠΗ!!!
    Η υπερδανειοδότηση ακόμα και των πιθηκων επί 15 χρόνια έγινε με επιτυχια ρίχνωντας το δόλωμα που καθε ανθρωπος θέλει στην ζωή του...την στέγη!!! οργασμός ανοικοδομησης και εικονικής αναπτυξης σε χωρες που σε καμμία περίπτωση δεν δικαιολογούσαν αυτα τα νουμερα αναπτυξης. Ηθικοί αυτουργοί; οι παγκοσμιες σκιές! εκτελεστες τα μαγαζιά τους...οι τράπεζες!!! Δανεια που εκ προοιμίου γνωριζαν ότι ήταν αδυνατον να αποπληρωθουν, πλαστικό χρημα και λογιστικές εγγραφές με δυσθεόρατους τόκους στην καταναλωση, το σχέδιο εστέφθει με επιτυχία!!!
    Τα μαγαζια τους οι χρηματοπιστωτικοί οίκοι και οι τραπεζες επενδύσεων σε συνδυασμό με τα ινστιτουτα διεθνών σχέσεων τα ΜΜΕ με τους παπαγαλους αυτα ταπληρωμενα και ξεφτιλισμενα καθαρματα πιάσανε δουλειά. Τους έλειπε ο Δούρειος Ιππος της ύπουλης επιθέσης τους...και ω του θαυματος εβρέθει!!! ο ΓΑΠ!!! ο εκκολαπτόμενος βλάκας που δημιουργησαν και έμελλε να παιξει τον πιο βρωμικο ρόλο όχι μόνο στην πατρίδα που τον ταιζε αυτόν και όλο το βρωμοσογο του αλλα σε όλη την Ευρώπη.
    Η κερκόπορτα άνοιξε και ξεχύθηκαν οι ορδες των σκιών. Ο λαός πιάστηκε εξ απείνης. Οι μεθοδολογίες γνωστες...διαίρει και βασίλευε...κοινωνική αναταραχή...καταιγισμος φορων...πανικός, ανασφάλεια, χλευασμος, λοιδωρία και τέλος γερα σοκ ξεχαρβαλώματος της όποιας ζωής είχε μεχρι εκείνη την στιγμή ο κάθε πολιτης με μετρα ισοπεδωτικά ανανδρα και καταστροφικα οικονομικα.
    Το δογμα του σοκ σε πλήρη εφαρμογή.
    Τα αποτελεσματα; η Ελλάδα ήταν μια γεωψυχοπολιτική εικόνα υποσυνείδητης και αναστροφης ψυχολογίας ετσι ώστε να προκαλείται συγχυση τόσο σε επίπεδο κράτους όσο και ατομικό με απώτερο στόχο τον ΦΟΒΟ την υποταγή και την μηδενική αντίδραση με πρόσχημα την ενοχοποίηση του!!! Η έννοια ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ είναι η μονιμη καραμέλλα όλων αυτών αλητών που την χρησιμοποιούν ως πρόσχημα για να βυθίζουν πιο βαθεια το μαχαίρι σε να λιποσαρκο κρατος όπως είναι η Ελλαδα σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 3
    Δράστες η πολιτική κυβέρνηση που επέλεξε ο λαός να προασπίσει τα συμφέροντα του και την ευημερία του σε μια συμμορία πολιτικών αλητών που με ψέμματα φρόντισαν να ξεγελάσουν ακομα και αυτούς που ιδεολογικά πρόσκεινται προς αυτούς.
    Σήμερα όλοι ζούμε αυτά που οι ντόπιοι πολιτικοί αλήτες επετρεψαν συμμετείχαν και εκτέλεσαν με τον χυδαιότερο τρόπο στην πατρίδα μας.
    Ακόμα και σήμερα ζητούν την ψήφο του Ελληνικού λαού για να αποτελειώσουν ότι ακόμα δεν έμεινε ερείπιο σε αυτό τον τόπο.
    Η σημερινή κατασταση μας εδωσε το δικαίωμα να αφυπνιστούμε και να δουμε καταματα τον εχθρό που δεν είναι άλλοι από τις σκιές των μασονικών στοών των τοκογλύφων σιωνιστών σε συνεργασία με όλο αυτό το σαπιο πολιτικο σύστημα που λειτουργούσε στην Ελλαδα και εξετράφει από αυτά τα κτηνη για να σκοτώσει τον ιδιο τον λαο τους.
    Στις 17 Ιούνη ο λαός δεν αποφασίζει για να εκλέξει μόνο μια κυβέρνηση , αποφασίζει να σηκώσει την σημαία εναντια σε ‘όλα αυτά τα κτηνη και να δώσει το συνθημα και σε αλλους λαούς στην Ευρώπη να αντισταθουν στην παγκόσμια λαίλαπα.
    Όποια κυβερνηση και να βγει στις 17 Ιούνη μία από τις άμεσες προτεραιότητες της είναι οι σύλληψη των υπευθύνων προδοτων και η παραπομπη τους σε δικη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας .
    Τους βασικούς υπεύθυνους τους γνωρίζουμε όλοι , οι συγχρονοι Εφιαλτες πρέπει να εξοντωθουν όπως τους αξίζει .
    Εως τις εκλογές θα κανουν ότι μπορούν για να ξεγελάσουν ακόμη μια φορά τον λαό και να υφαρπάξουν την ψηφο του νομιμοποιώντας τα εγκλήματα που διέπραξαν .
    ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ .
    Αν νικηθούμε από τα κόμματα των σκιών αυτό που θα επακολούθησει στην Ευρώπη δεν θα εχει ιστορικό προηγούμενο.
    Η Ισπανία ήδη βαλλεται η Ιταλία είναι στην ιδια κατασταση η Πορτογαλία καταρρεει η Ιρλανδια βρισκεται πολύ κοντα σε αυτό που ζουμ εμείς η Ολλανδία κλυδωνιζεται το Βελγιο δεν εχει κυβερνηση αλλα κυβερναται από τους εγκαθετους των σκιων .
    Οι περισσότερες χωρες της Ευρώπης εχουν δεχθει την επιθεση τους και σε όλους προτείνουν το ίδιο φάρμακο αυτό που εμείς ως πειραματοζωα αποδεχθηκαμε και οδηγηθηκαμε στην εξαθλιωση και την ολοσχερη καταστροφή και χεροκοπία υπογραφωντας συνβάσεις που παραδίδουν τον πλούτο της χωρας σε αντικρυσμα των δανείων με τους υπερογκους τόκους και την μη δυνατοτητα αποπληρωμής.
    Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Θ Ε Ι Τ Ε……………………………………………………

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΈΣΤΕ ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΡΙΑ....

    http://www.guardian.co.uk/world/2012/may/25/payback-time-lagarde-greeks

    ΠΙΑ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΆΤΕΥΣΗ:::ΠΙΑ ΡΕ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΜΕ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΑΣ ΠΑΙΖΕΙ Η ΚΑΡΓΙΑ.ΚΑΙ ΖΗΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΨΥΦΗΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ...ΜΟΝΟ ΕΞΩΔΟ ΠΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ Δ@@@@@@Ο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα κόλπα της Ιπποκράτους δεν πιάνουν πιά.
    Και αυτό γιατί ο κόσμος έχει μπροστά του την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης και όσο περνάνε οι μέρες το πασοκ θα συρρικνώνεται, όσο περισσότεροι βλέπουν τα κόλπα με τα τεκμήρια και τη μείωση του αφορολογήτου, που αναγκάζει το κόσμο, ενώ είναι άνεργος ή έχει χάσει το 1/3 των εισοδημάτων του να πληρώνει τριπλάσιους φόρους από πέρσι.
    Είναι το δεύτερο "σατανικό" σχέδιο του κ. Βενιζέλου, μετά το επάρατο χαράτσι, για να αρπάξει ότι έχει απομείνει από τις αποταμιεύσεις των Ελλήνων, να αρπάξει τα 1-2 ακίνητα που έχουν από κληρονομιά ή από στεγαστικό δάνειο, όπως "έφαγε" τις αποταμιεύσεις των ομολογιούχων, των ασφαλιστικών ταμείων και των δημόσιων ιδρυμάτων με το "κουρεμα" ! Κι ετοίμαζε και άλλα μέτρα, πέρα από τις δυσβάσχατες αναδρομικές μειώσεις όλων των συντάξεων, όπως φορο ιδιοκατοίκησης, φόρο στα αγροτεμάχια και στα οικόπεδα, φόρο στα ενοίκια, και στέλνει ( παράλληλα με το χαράτσι ) άλλους 4 φόρους με ΕΤΑΚ και ΦΑΠ μέσα στην ίδια χρονιά !
    Ο λαός, όμως, κυρίως οι ψηφοφόροι του, τον σταμάτησαν ! Τώρα ήρθε η ώρα σε όσους απέμειναν ( γιατί πολλοί ήδη έχουν διαρρεύσει προς Νέα Δημοκρατία, Ανεξάρτητους Έλληνες, Σύριζα και Δημ. Αριστερά ) να τον σταματήσουν και να τον τιμωρήσουν, για τις ΑΝΗΘΙΚΕΣ φορολογικές δηλώσεις και το ακόμα πιο ΑΝΗΘΙΚΟ χαράτσι στη ΠΡΩΤΗ κατοικία των Ελλήνων! Χθες στο Ίλιον μαζεύτηκαν μόνο καμιά 100αριά άτομα, σε μια αίθουσα 70 ατόμων ! Η τιμωρία έρχεται από όσους πρόδωσαν τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και τους ταπείνωσαν, στέλνοντας τους στην ανεργία, στα συσσίτια, στις ουρές για πατάτες και ρύζι ! Την ίδια ώρα που αποκαλύπτεται ο πλουτισμός του Άκη ( που ειναι η κορυφή του παγόβουνου γιατί καλύπτονται όλοι οι άλλοι ... ), οι καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, οι επαύλεις, τα κότερα και κανό, τα πολυτελή αυτοκίνητα, τα πολυτελή ταξιδάκια αναψυχής στο εξωτερικό. Ένα σάπιο κόμμα, τι δουλειά έχει να μπει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση.
    Ξέρετε τι κάνουν τώρα ; Το παίζουν δίπορτο ; Αν βγει ο Σύριζα να μπουν στη κυβέρνηση με Δημ. Αρ. Αν βγει πρώτη η ΝΔ να μπουν σε κυβέρνηση της ΝΔ ! Οι άνθρωποι είναι άρρωστοι με τις καρέκλες, την εξουσία, την κουτάλα ! Στείλτε τους σπίτια τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα το οποίο κανείς δεν το ανέδειξε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι το θέμα της κατοχής των δημόσιων συχνοτήτων που εκπέμπουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Είναι δημόσιες αυτές οι συχνότητες, δεν είναι ιδιοκτησίας τους. Πληρώνουν, δεν πληρώνουν; Πώς τις κατέχουνε; Υπάρχουν ασυμβίβαστα; Μπορούν αυτή την στιγμή άνθρωποι, οι οποίοι διαμορφώνουν μέσω από την κατοχή μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών την κοινή γνώμη, να εξυπηρετούν και άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτά τα θέματα τα οποία έχουν καταταλαιπωρήσει την ελληνική πολιτική ζωή, πρέπει να είναι από τις προτεραιότητες μας, έτσι και ο λαός μας εμπιστευτει και βρεθούμε στα πράγματα. Είναι αυτό το οποίο έχει κάνει όλους αυτούς του διαπλεκόμενους να μας χτυπούν λυσσαλέα".
    ΑΥΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπούτζουκας Θ. Τ ..Ηράκλειο Κρήτης..

    Όλοι οργανώνονται στην Ευρωπη ΌΛΟΙ .. η ΝΟΥΔΟΥΛΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΈΛΟΥΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ..ΑΑΑΑ ... ξέρετε να διαβάζατε πείσω από της λέξεις;;

    τι να ΝΑ ΘΈΛΕΙ άραγε ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΟ;;

    ΑΠΟ ΕΠΊΣΗΜΑ ΧΕΊΛΙ ΥΠΟΥΡΓΟΎ ΤΗΣ Μ. Βρετανίας....


    Conal Urquhart
    guardian.co.uk , Σάββατο 26 Μαΐου του 2012 00,37 BST

    Το Υπουργείο Εσωτερικών εργάζεται πάνω σε σχέδια για τον περιορισμό της μετανάστευσης προς το Ηνωμένο Βασίλειο, εάν η κρίση στην Ευρωζώνη επιδεινώνεται οδηγεί σε μεγάλους αριθμούς θέσεων εργασίας άσυλο tarvelling από την Ευρώπη , ο Υπουργός Εσωτερικών είπε,Theresa Μαΐου είπε ότι "συνεχίζονται οι εργασίες" να περιορίσει τη μετανάστευση, αν υπάρχει μια οικονομική κατάρρευση, σε μια συνέντευξη με την εφημερίδα Daily Telegraph.

    Είπε ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη της αυξημένης μετανάστευσης, αλλά η κυβέρνηση εξετάζει τις τάσεις, όταν ρώτησε αν θα εξέταζε το ενδεχόμενο οι περιορισμοί της μετανάστευσης, Μάιος απάντησε: "Είναι σωστό να κάνουμε κάποια σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης για το θέμα αυτό [και] ότι είναι μια δουλειά που είναι σε εξέλιξη. "

    Όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν το δικαίωμα να εργαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο με την εξαίρεση των νέων μελών της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας. Ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο Ευρωπαίους που ζουν και εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρόμοιος αριθμός των Βρετανών ζουν και εργάζονται σε όλη την Ευρώπη.

    Τα σχόλια του Μαΐου φαίνεται να επικεντρώνεται στην Ελλάδα, την οποία ορισμένοι σχολιαστές πιστεύουν ότι είναι πιθανό να φύγει από την ευρωζώνη που θα βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη οικονομική αστάθεια από ό, τι οι Έλληνες βιώνουν σήμερα.

    Αν η Ελλάδα φύγει από την ευρωζώνη, όλη η Ευρώπη θα επηρεαστεί, ιδίως εκείνων που παλεύουν με τα προβλήματα χρέους, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιρλανδία.

    Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν προετοιμάσει μυστικά σχέδια δράσης για την ελληνική κρίση, η οποία θα μπορούσε να προκληθεί αν δεν υπάρχουν σαφείς νικητές στο δεύτερο ελληνικές εκλογές τον επόμενο μήνα.

    ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΆΝΟΜΕ ...ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΕΙΣΣΣΣΣ ανεβηκε η Ν.Δ 0,0000004% ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩ ΝΙΚΗΣΑΜΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ 26 Μαϊ 2012 1:30:00 μ.μ. Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΊΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΏΝ ΜΜΕ..ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΒΑΡΔΙΛΟΓΑΝΝΗΣ--Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ--Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ--Ο ΚΟΥΡΗΣ--Ο ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ--ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ δεν πληρώνουν τίποτα για της δημόσιες συχνότητες ... Το κατάλαβες ΤΙΠΟΤΑ γιατί ; γιατί στην ουσία αυτοί σε κυβερνούν, αυτοί σε εκβιάζουν...

    Π.Χ αν δεν υπηχρε το ιντερνετ θα το μαθενες ΑΥΤΟ!!!!θα σου ελεγε ο μαλακας οτι ειθελε εεεεε!!

    Καταγγελία για τις αυθαίρετες περικοπές μισθών στην επιχείρηση του Άδωνη Γεωργιάδη...

    Αυτοί που ψήφισαν τα μνημόνια, που βύθισαν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και τη δυστυχία, αυτοί που δεν άφησαν τίποτε όρθιο από την εργατική νομοθεσία, φαίνεται πως δεν αρκούνται σε όσα έχουν καταφέρει. Φαίνεται πως αυτά που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους ξεπερνάνε κατά πολύ ακόμη και τους χειρότερους εφιάλτες. Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε τις ανακοινώσεις καταγγελίες που έχουν γίνει από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος για την κατάσταση που επικρατεί στις εκδόσεις Γεωργιάδη και την καταπάτηση των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει;


    Στις εκδόσεις Γεωργιάδη η εργοδοσία προσπάθησε να επιβάλλει σε εργαζόμενο την μετατροπή του από πλήρους απασχόλησης (8ωρο) σε μερική (4ωρο). Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται να υπάρχει έγγραφη ατομική σύμβαση στην οποία θα υπάρχει η υπογραφή του εργαζόμενου. Αφού όμως ο εργαζόμενος δεν συναινούσε σε κάτι τέτοιο τόσο το χειρότερο για τον εργαζόμενο και για ό,τι προβλέπει ο νόμος. Ο εργοδότης με το έτσι θέλω περιέκοψε το μισθό κατά 50%, ενώ ο εργαζόμενος συνεχίζει να δουλεύει κανονικά το ωράριο του. Αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους και τον λαό η Ν.Δ. και τα άλλα διαμερίσματα της δεξιάς πολυκατοικίας.

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ως βουλευτής του ΛΑΟΣ που ψήφισε το πρώτο μνημόνιο και ως μετέπειτα υπουργός στην κυβέρνηση Παπαδήμου που ψήφισε το δεύτερο μνημόνιο, δεν σέβεται ούτε τους νόμους που ψήφισε ο ίδιος. Αυτό εννοεί ο κ. Σαμαράς και το κόμμα του όταν λένε ότι θα «λύσουν τα χέρια των επιχειρηματιών»; Βέβαια δεν λένε ότι θα βάλουν και αλυσίδες στους εργαζόμενους.

    Ο εργασιακός μεσαίωνας που θέλει η Ν.Δ. του Α. Σαμαρά , του Α. Γεωργιάδη και όλων των άλλων θα ανατραπεί από την πάλη των εργαζομένων, των συνδικάτων και της αριστεράς.

    Στεκόμαστε στο πλευρό του εργαζόμενου και των συνδικάτων, απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στον εργαζόμενο. Σε αντίθετη περίπτωση να παρέμβει άμεσα το υπ. Εργασίας για να τηρηθεί ό,τι απέμεινε από την εργασιακή νομοθεσία.

    To Γραφείο Τύπου ΣΥ.ΡΙΖ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΙΕΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΛΟΠΩΔΥΤΕΣ ΤΙΣ ΥΑΙΝΕΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΞΙΑ ΩΣΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΑΨΕΙ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΤΙΣ ΑΡΠΥΕΣ "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ'.
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
    ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΣΑΒΟΥΡΕΣ ΜΕΡΚΕΛ-ΛΑΓΚΑΡΝΤ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΟΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΧΡΥΣΑΦΙ;
    ΩΣ ΠΟΤΕ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΣΑΝ ΕΓΙΝΑΝ ΜΗΔΕΝΙΚΑ; ΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠ'ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση