GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Εφιάλτης χωρίς τέλος» οι πωλήσεων των ξένων θεσμικών στο Χ.Α...

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι πιέσεις στο Χ.Α., με το κλίμα να είναι αρνητικό από το ξεκίνημα της ημέρας, στη σκιά της γνωστής πολιτικής αβε...

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι πιέσεις στο Χ.Α., με το κλίμα να είναι αρνητικό από το ξεκίνημα της ημέρας, στη σκιά της γνωστής πολιτικής αβεβαιότητας και των σεναρίων που ανακυκλώνονται συνεχώς αναφορικά με την πιθανότητα εξόδου της χώρας από το ευρώ.
Μάλιστα, αυτά τα σενάρια είναι που οδήγησαν και σήμερα τους ξένους θεσμικούς να είναι πωλητές σε επιλεγμένες μετοχές του FTSE/ASE 20, ενώ κατά τη σημερινή ημέρα κρατάμε τη μεγάλη πτώση στη μετοχή της Motor Oil (4,34 ευρώ, χαμηλό ημέρας, -8,63%). Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στη μετοχή του ΟΠΑΠ, ο οποίος αν και κατά τη διάρκεια της ημέρας βρέθηκε με πτώση περίπου 6% (3,90 ευρώ), τελικά ανέκαμψε τα τελευταία, κλείνοντας στο χθεσινό κλείσιμο 4,15 ευρώ. Αναφορικά με το ΓΔ, αυτός έκλεισε τελικά στις 535,96 μονάδες, -1,58%, με το τζίρο να διαμορφώνεται στα 42εκ ευρώ. Την ίδια ώρα, καλή εικόνα, με τα κέρδη να αυξάνονται στις ξένες αγορές, εν αναμονή της αυριανής συνόδου κορυφής και συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι θα υιοθετηθούν μέτρα ανάπτυξης. Στα στατιστικά των αγορών, με άνοδο 1,38% ο DAX στη Γερμανία, στις 6.419,65 μονάδες, καθώς και με άνοδο 1,56% και 1,57% ο CAC 40 στο Παρίσι και ο FTSE 100 στο Λονδίνο αντίστοιχα.
Στα της τεχνικής ανάλυσης του Χ.Α., η εικόνα είναι πάντα αρνητική, με την προσοχή στην περίπτωση του ΓΔ να στρέφεται στις επόμενες στηρίξεις (500 – 520 μονάδες, προσεγγίστηκαν σήμερα, όπου και υπήρξε μια αντίδραση), ενώ στην περίπτωση του τραπεζικού δείκτη, το μεγάλο στοίχημα τις επόμενες ημέρες, θα είναι η επιστροφή και η σταθεροποίηση υψηλότερα των 220 – 230 μονάδων (κάτι το οποίο δεν επετεύχθη τις τελευταίες ημέρες, με τον προβληματισμό να αυξάνεται).
Με πτώση 0,92% έκλεισαν σήμερα οι τράπεζες με το δείκτη αυτών στις 204,26 μονάδες. Στις επιμέρους μετοχές, με πτώση αυτή της ΕΤΕ (1,25 ευρώ, -0,79%), της Κύπρου (0,315 ευρώ, -3,96%) και της Λαϊκής Τράπεζας (0,11 ευρώ, -5,98%). Από την άλλη πλευρά, με κέρδη αυτή της Alpha Bank (0,776 ευρώ, +2,92%) και της Πειραιώς (0,219 ευρώ, +0,92%).
Στο υπόλοιπο ταμπλό, αμετάβλητη, όπως αναφέραμε έκλεισε η μετοχή του ΟΠΑΠ (4,15 ευρώ), μετά τις μεγάλες απώλειες των προηγούμενων ημερών. Με μεγάλη πτώση η μετοχή της Motor Oil (4,34 ευρώ, -8,63%), των ΕΛΠΕ (4,89 ευρώ, -2,59%), της Βιοχάλκο (1,83 ευρώ, -3,17%), της Jumbo (2,93 ευρώ, -2,66%) και του Τιτάνα (13,85 ευρώ, -3,08%). Από την άλλη πλευρά, με κέρδη η μετοχή του ΟΤΕ (1,59 ευρώ, +0,63%), του Μυτιληναίου (1,81 ευρώ, +0,56%) και του Ελλάκτωρα (0,725 ευρώ, +0,28%).
Αναφορικά με τα στατιστικά της σημερινής συνεδρίασης:
Συνολικά 49 μετοχές σημείωσαν κέρδη, 64 βρέθηκαν χαμηλότερα, ενώ 174 μετοχές παρέμειναν αμετάβλητες.
Στους επιμέρους δείκτες, με πτώση 1,50% ο FTSE/ASE 20 στις 199,76 μονάδες, καθώς και με απώλειες 2,31% ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/ASE 40, στις 502,61 μονάδες. Τέλος, με οριακή πτώση 0,03% ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/ASE 80, στις 152,63 μονάδες.

3 σχόλια

  1. Νέο πρόβλημα για το μεταλλαγμένο πασοκ τα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

    Σε μια χρονιά που οι μαθητές πήραν τα βιβλία με 2 μήνες καθυστέρηση, το επιτελείο της Αννούλας φρόντισε να βάλει δύσκολα και δυσνόητα θέματα στους μαθητές της Γ' Λυκείου, εξοργίζοντας αυτούς και τις οικογένειές τους.
    Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, όπου πολλά παιδιά δεν μπόρεσαν να κάνουν φροντιστήρια, δεν έκαναν πολλές εβδομάδες κανονικό μάθημα από έλλειψη βιβλίων ή και καθηγητών, οι φωστήρες του Υπουργείου ( βασικά κρατήθηκε το επιτελείο της Αννούλας ) έβαλαν δύσκολα θέματα και εξόργισαν τους μαθητές, που απογοητεύτηκαν τόσο από την Έκθεση, όσο και από το μάθημα επιλογής.
    Αυτό που φοβούνται τώρα στην Ιπποκράτους είναι ότι,μετά τη φυγή εξοργισμένων από τις φορολογικές δηλώσεις και τις αναδρομικές μειώσεις στις συντάξεις πολιτών, χάνουν το μεγαλύτερο μέρος των νέων ψηφοφόρων που θα στραφούν ακόμα πιο μαζικά προς Νέα Δημοκρατία, Σύριζα και Ανεξάρτητους Έλληνες, συμπαρασύροντας μαζί τους φίλους, αδέλφια, γονείς και συγγενείς !

    Αυτό καθιστά ανέφικτο το να πιάσει το πασοκ πάνω από 10% και οδηγείται πλέον σε ξεκάθαρα μονοψήφια νούμερα του 7 και 8% !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κύριος αυτός ( Παπαδήμος ) είχε κάνει δηλώσεις και το 1999 και γκρέμισε στα τάρταρα το Ελληνικό Χρηματιστήριο και τις αποταμιεύσεις εκατομμυρίων Ελλήνων. 17 Σεπτεμβρίου 1999.
    Σήμερα συνεχίζει να κάνει τα ίδια, όπως και οι δηλώσεις Παπανδρέου- Παπακωνσταντίνου γκρέμισαν την αξιοπιστία της ελλ. οικονομίας, ανέβασαν στα ύψη τα spreads, και οδήγησαν έτσι τη χώρα στο μνημόνιο και στη ΔΝΤ. Στη συνέχεια, επέβαλλαν επαχθείς φόρους και χαράτσια, προσπαθώντας να ξεπουλήσει ο Έλληνας τζάμπα την περιουσία του ( ακίνητα, αυτοκίνητα, οικόπεδα ) και να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία,επίσης, μισοτιμής. Ο κ. Βενιζέλος έφαγε τα λεφτά των ομολογιούχων, τα ταμεία και άλλα δημόσια ιδρύματα έχασαν τα αποθεματικά τους, και τώρα στόχος είναι οι καταθέσεις, μέσω φορολογικών δηλώσεων, νέων μειώσεων, νέων φόρων. Και στις δύο περιπτώσεις ( τυχαίο ; ) κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ του Άκη, Τσουκάτου, Μαντέλη και λοιπών !!! Καθένας που συνεργάζεται με αυτό το κόμμα εγκληματεί κατά του εαυτού του, της οικογένειάς του, των παιδιών του, όλων των Ελλήνων ! Καθένας που το ψηφίζει είναι συνένοχος στη μεγαλύτερη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ και πτώχευση των Ελλήνων. Ψηφίστε οτιδήποτε άλλο, εκτός από το σάπιο πασοκ της μίζας και της πτωχευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα διέλυσαν όλα οι ΓλεζοΣτρατούληδες

    Σε ομόλογα του εξωτερικού, αλλά και σε λογαριασμούς ξένων τραπεζών, τοποθετούν σταδιακά τις προθεσμιακές καταθέσεις τους ασφαλιστικές εταιρείες -μετά την σταδιακή αποχώρηση από τα ελληνικά ομόλογα- υπό το φόβο....εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και όσων ακούγονται για δέσμευση καταθέσεων από τους μάγους Γλέζο και Στρατούλη.

    Ορισμένες εταιρείες αποποιούνται τις υψηλές αποδόσεις που συνεπάγεται η διατήρηση των χρημάτων τους στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση