GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλα ευρωπαϊκά funds γυρνάνε την πλάτη στο ευρώ...

Μερικοί από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων της Ευρώπης έχουν επιβεβαιώσει ότι ρευστοποιούν και αποποιούνται τα στοιχεία του...


Μερικοί από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων της Ευρώπης έχουν επιβεβαιώσει ότι ρευστοποιούν και αποποιούνται τα στοιχεία του ενεργητικού τους σε ευρώ εν μέσω φόβων μιας πιθανή ελληνικής εξόδου από την ευρωζώνη και τη συνεχιζόμενη  αναταραχή στο ενιαίο νόμισμα. Η απότομη πτώση του ευρώ αυτό το μήνα έπιασε πολλούς επενδυτές εξαπίνης. Το ενιαίο νόμισμα της Ευρώπης έχει χάσει 5 τοις εκατό της αξίας του τις τελευταίες  τρεις εβδομάδες μετά από μια σειρά υποτονικών ως αμελητέων κινήσεων έναντι του δολαρίου κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Την Πέμπτη, το ευρώ σημείωσε νέο χαμηλό 22 μηνών, στα 1,2515 δολάρια.
Η Amundi, η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων της Ευρώπης, και το Βρετανικό fund Threadneedle Investments, έχουν μειώσει την έκθεσή τους στο ευρώ τις τελευταίες ημέρες καθώς μεγαλώνει η απογοήτευση γύρω από τις  προσπάθειές των πολιτικών ηγετών να επιλύσουν τα προβλήματα.
Με έδρα τις ΗΠΑ η Merk Investments, ειδικοί σε θέματα νομισματικής δραστηριότητας, έχει εξαλείψει το σύνολο των ευρώ που κατέχει στο βασικό της fund αυτό το μήνα. «Πουλήσαμε το τελευταίο ευρώ μας στις 15 Μαΐου», δήλωσε ο Axel Merk, επικεφαλής επενδύσεων. «Είμαστε ανήσυχοι για το πόσο δυσλειτουργική είναι η διαδικασία. Δεν μπορούμε να βρούμε κανένα με τον οποίο να μιλήσουμε στην Ελλάδα.»
Η Amundi, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια εκ μέρους κάποιων από τα μεγαλύτερα συνταξιοδοτικά ταμεία της Ευρώπης αλλά και εταιριών δήλωσε ότι ο κίνδυνος εξάπλωσης της κρίσης προς τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ισπανίας και της Ιταλίας, αυξάνεται καθώς οι φορείς χάραξης πολιτικής έχουν αποτύχει να πείσουν τους επενδυτές ότι έχουν οικοδομήσει ένα επαρκές τείχος προστασίας.
Άλλα μεγάλα funds φοβούνται την πιθανότητα μιας λεγόμενης «Grexit», με το ενδεχόμενο της Αθήνας να βρεθεί εκτός ευρώ να δεσπόζει πιο απειλητικό από ποτέ την περασμένη εβδομάδα.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ανέβαλαν τυχόν αποφάσεις για στήριξη των τραπεζών της περιφέρειας στη σύνοδο κορυφής την Τετάρτη παρά κλιμακώμενη ανησυχίας σχετικά με την αστάθεια στην Ελλάδα που κλονίζει την εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό τομέα όλης της ευρωζώνης. Η Citigroup αναφέρει ότι το ευρώ θα μπορούσε να καταποντιστεί σε περίπτωση μη ομαλής εξόδου.
Ο Richard Batty, διευθυντής επενδύσεων της Standard Life Investments, που κατέχει μειωμένες θέσεις σε μετοχές ευρωπαϊκών ομολόγων εδώ και δύο χρόνια, δήλωσε: «Πρόκειται για μια κρίση που φαίνεται να οδεύει προς επιδείνωση και γι'αυτό το ευρώ δέχεται πιέσεις.»
Ο Neil Williams, επικεφαλής οικονομολόγος της Hermes Fund Managers, η οποία μείωσε την έκθεσή της στις ευρωπαϊκές περιφερειακές μετοχές, σχεδόν στο μηδέν, είπε: «Υπάρχει μια αποτυχία από την πλευρά των πολιτικών να πείσουν τις αγορές ότι αντιμετωπίζουν τα προβλήματα στην ευρωζώνη.»
Εάν η Ελλάδα φύγει ...
Η Ελλάδα είναι ξανά πίσω στην κόψη του ξυραφιού. Γραφεία συναλλαγών στις επενδυτικές τράπεζες δηλώνουν ότι οι διαχειριστές κεφαλαίων και συνταξιοδοτικά funds πουλάνε ευρώ τις τελευταίες ημέρες.
Η Amundi, η οποία δημιουργήθηκε με τη συγχώνευση της Crédit Agricole Asset Management και της Société Générale Asset Management πριν από τρία χρόνια και έχει  €659bn υπό διαχείριση, έχει στραφεί προς ομόλογα δολαρίου αντί ευρώ.
Ο Eric Brard, επικεφαλής fixed income της Amundi, δήλωσε: «Παρά το γεγονός ότι μειώσαμε την έκθεσή μας στο ευρώ, το ασθενέστερο ευρώ θα μπορούσε να είναι μια καλή είδηση ​​για την Ευρώπη και τις εξαγωγικές εταιρείες στην περιοχή.»
Και πρόσθεσε: «Το βασικό μας σενάριο είναι ότι η ευρωζώνη δεν θα κατακερματιστεί και η Ελλάδα θα παραμείνει στη νομισματική ένωση. Ωστόσο, κρατώντας μια ρεαλιστική στάση κατά τις τελευταίες εβδομάδες η αντίληψη της αγοράς για τους κινδύνους διάλυσης της ευρωζώνης και την έξοδο της Ελλάδας έχουν αυξηθεί.»
Η Threadneedle, η οποία διαχειρίζεται £ 73bn, έχει μειώσει την έκθεσή της στο ευρώ με την πεποίθηση ότι το ευρώ θα πέσει ακόμη περισσότερο.

3 σχόλια

  1. Προσοχή. Δείτε τι σας έχει ετοιμάσει το επιτελείο Βενιζέλου- Σαχινίδη ( δεν μιλάμε για τα μέτρα Ιουλίου που είχε συμφωνήσει, αλλά μπορεί να παγώσουν μετά τις εκλογές, είτε κερδίσει η ΝΔ, είτε ο Σύριζα ). Αυτά σας τα αποκρύπτουν οι υποψήφιοι βουλευτές και τα κομματικά όργανα του πασοκ ( δήμαρχοι, περιφερειάρχες ) για να αρπάξουν κανένα ψηφουλάκι και να έχουν μέρος στη εξουσία, καρέκλα, κουτάλα ! Καμαρώστε και αποφασίστε αν θα "αυτοκτονήσετε", εμπιστευόμενοι αυτούς ( Παπανδρέου, Βενιζέλο, Σαχινίδη, Κουτρουμάνη ) που έσκαψαν ένα τάφο για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα, βάζοντας χέρι στο μισθό, στο σπίτι και στις αποταμιεύσεις μιας ζωής !

    Ρεπορτάζ : Γιώργος Αυτιάς
    (από την Ισοτιμία της Κυριακής)
    Έρχονται πάλι οι φόροι. Αυτή τη φορά ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Η μείωση του αφορολογήτου προκαλεί τριγμούς σε πολίτες και νοικοκυριά. Αυτοί που...
    περισσότερο θα πιεστούν είναι οικογένειες, πολύτεκνοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. Οι αλλαγές φέτος στους φόρους.
    1. Αφορολόγητο 5.000 ευρώ
    2.Για κάθε 1000 ευρώ ο φόρος είναι 100 ευρώ
    3. Τα τεκμήρια ανεβάζουν κατακόρυφα το φόρο
    4. Με ΜΗΔΕΝ εισόδημα αν υπάρχει σπίτι 90 τετραγωνικών ή ΙΧ 1600 κυβικά ο φόρος είναι 1400 ευρώ!
    5.Μαζί με το εκκαθαριστικό του φόρου θα έρθει και η έκτακτη εισφορά που θα πληρωθεί σε έως έξι μηνιαίες δόσεις.
    6. Φέτος το τέλος επιτηδεύματος απο 300 ευρώ πάει στα 500
    7. Τα τεκμήρια διαβίωσης ανεβάζουν το φόρο έως 100%
    Από φέτος έχουμε
    - Αύξηση φόρου 58,3% λόγο μείωσης αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ.
    - Αύξηση φόρου για 30άρηδες και συνταξιούχους άνω των 65 ,λόγο μείωσης αφορολογήτου σε 9.000 ε.
    - Αύξηση φόρου για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα λόγο αλλαγής της φορολογικής κλίμακας.
    -Φόρος 10% αν δεν συγκεντρωθούν αποδείξεις για το 25% του εισοδήματος!
    - Μείωση αφορολογήτου τρίτεκνων από 11.500 στα 7.000 ευρώ
    -Μείωση αφορολογήτου για 4τεκνους από 13.500 στα 10.000 ευρώ .
    - Αύξηση από 10%- 71% στα τεκμήρια για κατοικίες, Ι.Χ., σκάφη και πισίνες.
    - Αύξηση της παρακράτησης φόρου εισοδήματος από τους μισθούς και τις συντάξεις.
    - Διπλός φόρος κάθε μήνα ! Κεφαλικός φόρος και φόρος μισθωτών μαζί! Δηλαδή θα παρακρατείται από το μισθό!
    - Αύξηση προκαταβολής φόρου εισοδήματος 55% !
    - Φόρος σε ακίνητα από 400 - 200.000 ευρώ κατά 0,2% , για το 2011 και 2012!
    - Αύξηση του Εκτάκτου Φόρου Ακινήτων μέσω ΔΕΗ
    - Επιβολή 6 φόρων στην κατοχή της ακίνητης περιουσίας.
    - Είσπραξη τριών φόρων ! Κεφαλικού, επιτηδεύματος , έκτακτης εισφοράς για ΙΧ .
    - Διπλή Πληρωμή Κεφαλικού φόρου 2011 και 2012 .
    - Αύξηση φόρου επιτηδεύματος από 300 σε 500 εύρο.
    - Αύξηση της έκτακτης εισφοράς για Ι.Χ. άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών.
    - Αύξηση του ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις νέων οικοδομών.
    - Αύξηση φόρου σε μεταβιβάσεις παλαιών οικοδομών, οικοπέδων,αγροκτημάτων.
    - Αυξήσεις στους φόρους για δωρεές, γονικές παροχές και κληρονομιές ακινήτων.

    ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΤΟΥ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ Δολάρια έκανα τα 92.019.877 ευρώ μου πριν πέντε ημέρες, βλέπω να γίνετε το ευρώ, ευρώ του Τσολάκογλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σφοδρή επίθεση του Αλέξη Τσίπρα κατά εγχώριων και μη «δυνάμεων του μνημονίου»

    Οι εγχώριες πολιτικές δυνάμεις του μνημονίου ξεπερνούν ακόμη και τους δανειστές μας σε εκβιασμούς, απειλές και ψεύδη, υπογραμμίζει σε δηλώσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και στρέφεται κατά της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Κώστα Σημίτη.

    Την ίδια στιγμή που ο επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα και αξιωματούχοι της ΕΕ υπογραμμίζουν την ανάγκη να σταματήσουν οι συζητήσεις σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, λόγω των επιπτώσεων που θα έχει αυτό, «οι εγχώριοι ταλιμπάν των μνημονίων συνεχίζουν την τρομοκράτηση του λαού σε πλήρη υποταγή στα σχέδια της κ. Μέρκελ και του ΔΝΤ».

    Σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «το τελευταίο που επιζητούμε στην Ελλάδα είναι η συμπάθειά της. Τους φόρους, οι Έλληνες εργαζόμενοι τους πληρώνουν και είναι δυσβάσταχτοι. Για τους φοροφυγάδες, ας απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ να της εξηγήσουν γιατί δεν έχουν ακουμπήσει το μεγάλο κεφάλαιο και κυνηγούν τον απλό εργαζόμενο επί δύο χρόνια.

    » Όσοι όψιμα επικριτές της τώρα εξανίστανται από τα λεγόμενα της, ας αναλογιστούν ότι αυτοί έφεραν το ΔΝΤ στη χώρα, παρουσιάζοντάς το ως εθνική επιτυχία και σωτηρία.

    «Έχουμε απέναντί μας τον κ. Σαμαρά», συνεχίζει, « αγκαλιά με τη διαπλοκή, τα τραπεζικά συμφέροντα και τις δυνάμεις της στασιμότητας, της αδράνειας, της κλεπτοκρατίας, ιδιοτέλειας και της υποτέλειας.

    » Πολιτικά κόμματα, θεσμικοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξένα κερδοσκοπικά funds, εργοδοτικά συμφέροντα, μέσα ενημέρωσης της διαπλοκής, ένα στόχο έχουν: Να υποκύψει ο ελληνικός λαός, να επικρατήσει ολοκληρωτικά το μνημόνιο και να συνεχίσει να κυβερνά το πολιτικό προσωπικό του, δηλαδή αυτοί που χρεοκόπησαν ηθικά, πολιτικά και οικονομικά τη χώρα.

    Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας επιτίθεται κατά του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, λέγοντας ότι «ξεχνά να κάνει την παραμικρή αυτοκριτική» και «δεν λέει κουβέντα για τα δάνεια και τις μίζες των Ολυμπιακών αγώνων και των εξοπλισμών. Για τα μεγάλα έργα που κόστισαν δέκα φορές πάνω από ότι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για το σκάνδαλο της Γκόλντμαν Σακς».

    Ακόμη στρέφεται κατά της «αντιπροσώπου της Siemens στην Ελλάδα» που «χυδαιολογεί και κατασυκοφαντεί τον ΣΥΡΙΖΑ».

    » Στις 6 Μαΐου έγινε το πρώτο βήμα. Ο λαός καταψήφισε τις μνημονιακές πολιτικές εξόντωσής του. Ψήφισε δημοκρατία και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Στις 17 Ιουνίου, η ατζέντα των εκλογών δεν θα είναι αυτή που προσπαθούν να επιβάλουν οι δανειστές -τοκογλύφοι και τα φερέφωνά τους», υπογράμμισε ο Αλ.Τσίπρας.

    «Ο λαός αντιστέκεται, οργανώνεται, αντεπιτίθεται και στο τέλος θα νικήσει» καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση