GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Oι προεκλογικές πιρουέτες της νέας τάξης θαυμάτων...

Του Τάσου Μενεμενόγλου ,  εικαστικού Τις ημέρες αυτές στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα ακόμα ανέκδοτο –μαζί με αυτό που λέει ότι χωρίς ...

Του Τάσου Μενεμενόγλου
εικαστικού

Τις ημέρες αυτές στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα ακόμα ανέκδοτο –μαζί με αυτό που λέει ότι χωρίς κυβέρνηση οι Έλληνες περνούν καλύτερα- αυτή την φορά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νώε, λέει αυτό το ανέκδοτο, όταν αποφάσισε να βάλει στην Κιβωτό του όλα τα ζώα συνάντησε την σθεναρή αντίσταση – και λόγω όγκου- των μαμούθ και των δεινοσαύρων. Αρνήθηκαν να μπουν στην κιβωτό με την φράση …«όχι χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ»! Η μνήμη γίνεται κοντύτερη και κάποιοι πραγματικά ξεχνούν τι έφαγαν-έλεγαν χτες!
Φαινομενικά, οι επόμενες εκλογές εξυπηρετούν τους βραχυπρόθεσμους σκοπούς του ΣΥΡΙΖΑ –τώρα προβάλλει ως νέο ΠΑΣΟΚ (εξου και η σημαντική του ενίσχυση) διεκδικώντας έως υφαρπάζοντας ψήφους πλέον από τα αριστερά του, αυτούς που του ξέφυγαν- χωρίς ουσιαστικές διαφορές αλλάζοντας πάλι πρόσωπα και πως γίνεται το σύμπαν να συνωμοτεί αυτές τις μέρες με την κομματική συνάθροιση του Αλέξη Τσίπρα που είτε σε περίπτωση εκλογών, αφού κυβέρνηση δεν γίνεται χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με εκλογές -που βολεύουν - ενισχύεται μία τυχοδιωκτική τακτική…μακριά από τον ιστορικό ρόλο της θυσιαστικής αριστεράς. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η εκλογή πολλών βουλευτών του πρώην κυβερνητικού κόμματος με τις γραμμές του, τακτική γνωστή ως μέθοδος από το πρόσφατο παρελθόν (επειδή μετανοούσες Μαγδαληνές-βουλευτές θεωρούν ότι για να επιβιώσουν πολιτικά θα εγκαταλείπουν αιώνια τις κιβωτούς που βουλιάζουν).
Το αόρατο, μη θεσμικό σύστημα έχει προφανώς αποδώσει στον "για όλες τις χρήσεις" ΣΥΡΙΖΑ ένα ρυθμιστικό ρόλο στις εξελίξεις και έτσι μόνον μπορεί να εξηγηθεί η μετεκλογική κωλοτούμπα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ περί αναδιαπραγμάτευσης, αναδιάρθρωσης και άλλων ακατανόητων έως ύποπτων ορολογιών, περί μνημονίου. Εξ’ ου και η μετεκλογική «κρύα πατάτα» του προέδρου του Συνδέσμου των Βιομηχάνων για κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – δήλωση που οι ψηφοφόροι του καλοκαιριού δεν πρέπει να λησμονούν από τις παραλίες ως προς τις προσδοκίες τού –υπάρχοντος - μεγάλου κεφαλαίου της χώρας μας, είτε επειδή το εννοούν, είτε επειδή θέλουν να αποπροσανατολιστεί μέρος των αλλαξοπιστευομένων προς όφελος των συμφερόντων της μονοπωλικαής πρώτιστα εργοδοσίας.
Οι εκλογές δεν πρόκειται να λύσουν όλα τα ζητήματα και κυρίως αυτό της διεκδίκησης των δικαιωμάτων πολλών κλάδων εργαζομένων και της νίκης τους σε μια σειρά από ζητήματα, όπως και της εφήμερης λύσης του προβλήματος «άμεση λύση του προσωπικού μου προβλήματος μέσα από εκλογές» αφού η ισορροπία πάνω σε δύο βάρκες με το μνημόνιο –περίστροφο στον κρόταφο να περιστρέφεται στον κρανίου τόπο των φτωχών στρωμάτων της χώρας με την μορφή ρώσικης ρουλέτας, έτοιμο ανά πάσα στιγμή να εκπυρσοκροτήσει με τον τύπο μέτρων αλλά και απειλών για ό,τι μπορείς να φανταστείς…από το τι θα σου πάρουν μέχρι τι και αν θα σου δώσουν αν κάνεις αυτό ή το άλλο, μακριά από το να ψηφίσεις τις ιδέες σου, τις αντιρρήσεις σου και τα μεγάλα θέλω σου, αυτά που σε ταξιδεύουν στην ανόθευτη συνείδηση, τον άνθρωπο μέσα σου με την όποια πολιτική εμπειρία απέκτησες τον τελευταίο καιρό. Ψηφίζεις ξανά το μικροσυμφέρον σου... και αυτό δεν θα αλλάξει έως τις 17/7/2012.
Τα πολιτικά τερτίπια θα αυξηθούν στο μονότερμα της αναμέτρησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ, αφού το ΚΚΕ κάθεται στον πάγκο περιμένοντας από τον κόουτς λαό να το περάσει αλλαγή. Διαφορετική θα ήταν η στάση τους αν δεν υπήρχε περίπτωση να χρησιμοποιηθεί κάποια στιγμή ο πάγκος, ανεξαρτήτου ποσοστού. Τα γκολ μπαίνουν στο τέρμα της λαϊκής οικογένειας με τα πολιτικά κόμματα να πανηγυρίζουν -ο καθένας για τους δικούς του λόγους- επειδή βάζουν γκολ. Πρόκειται για πραγματικά αυτογκόλ στην εστία των μικρών εισοδημάτων.
Μία ήπια προσαρμογή και συγχώνευση της δυσαρέσκειας και της ατιμωρησίας τώρα φαίνεται πιο καθαρά στον ορίζοντα αφού η διάλυση της νέας βουλής θα παραγράψει όλα τα σκάνδαλα με αντίστοιχη ερμηνεία του Συντάγματος. Από την άλλη μέσω δηλώσεων στελεχών εκπροσώπων του Γιούρογκρουπ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, τόσο της Κεντρικής όσο και των αγορών που επηρεάζει η επιθετική της πολιτική, απειλών και νουθεσιών μέσα και έξω εντείνεται μία άνευ προηγουμένου παρέμβαση στα εσωτερικά θέματα της χώρας. Η σιγή που τηρούν τα «μεγάλα» κόμματα σε σχέση με αυτό δημιουργεί την αίσθηση ότι η όποια καλυτέρευση της οικονομικής κατάστασης υποτάσσεται στις εντολές ξένου διοικητηρίου συνεπικουρούμενων τρυκ όπως αυτό με τις επιστολές που αποκαλύφθηκε ότι αποστάλθηκε μέσα από το Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, παρά τις διαψεύσεις σχετικά. Τι να πεις και τι να αφήσεις…γίνονται πολλά που ακόμα κι ένας ακριβοδίκαιος παρατηρητής ή αδέκαστος δημοσιογράφος δεν προλαβαίνει να καταγράψει. Οι βολές έρχονται από παντού.
Πολύ νερό χύνεται στον μύλο της νέας γαλλικής κυβέρνησης. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι σκέφτονται διαφορετικά από τον Σαρκοζί. Και εκεί η αύξηση του ναζιστικού κόμματος θέριεψε.
Το ζητούμενο γίνεται απαιτούμενο το επόμενο διάστημα. Η κυβέρνηση της Αριστεράς ενταφιάστηκε από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση που πρόχειρα και χωρίς να λαμβάνεται υπ'όψη η ιστορική σημασία μίας αριστερής θέσης για υπηρεσιακό πρωθυπουργό, τον κ. Γεράσιμου Αρσένη, ο οποίος, παρά τις κάποιες αντιρρήσεις του στο ΠΑΣΟΚ οργάνωσε, συνέβαλε και επέβαλε την οικονομική πολιτική της προηγούμενης εικοσαετίας. Τα κόμματα δυστυχώς θα κριθούν όμως μόνο από τα λόγια τους, τα έργα τους συγκαλύπτονται, όπως και τα προγράμματα τους όσο κι αν αυτό το μετεκλογικό 15ήμερο έδειξε τις προθέσεις όσων προηγούνται στα γκάλοπ.
Η αλήθεια είναι επίσης ότι όσοι ήθελαν να κυβερνήσουν …δεν μπόρεσαν. Ότι έγιναν συγκλίσεις ερήμην των ψηφοφόρων και δοσοληψίες που κρύβονται κάτω από το χαλί της ανακήρυξης των επερχόμενων εκλογών και της διακυβέρνησης με κάθε τρόπο. Τίποτα δεν είναι όπως πριν από τις εκλογές. Τα μηνύματα είναι σαφή ως προς τις διαθέσεις των προηγούμενων, των νυν και των επόμενων, που λέει και το τραγούδι με τη ΝΔ να πρωτοστατεί σε κινήσεις συγχώνευσης που θυμίζουν παρακράτος. Κι όσο η λαϊκή οργή δεν οργανώνεται τόσο το έδαφος θα ανοίγει κάτω από τα πόδια της και θα την καταπλακώνει, αναδεικνύοντας ακροδεξιά και λαϊκισμό σε υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο. Στοιχεία ή τάσεις που υπάρχουν μέσα σε όλα τα κόμματα που χαριεντίζονται με την εξουσία, ξεβράζουν στο προσκήνιο την ΧΑ και κάνουν το μέλλον ακόμα πιο αβέβαιο και οπισθοδρομικό.

7 σχόλια

  1. ασυναρτητες παπαρολογιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Αναλύσεις για μυαλά ζυμάρια...

    Διαβάζω σε εθνικο-σοσιαλιστο-πατριοτικο-δεξιο-αριστερο-λαικιστικά blogs , ότι ο Α. Τσίπρας βρίσκεται με το ένα πόδι στο βάθρο της αυτοδυναμίας ...

    Το στηρίζουν αυτό στον εξής παραλογισμό :
    Όσο του κάνουν κριτική οι ξένοι , τόσο ανεβαίνει η δημοτικότητά του στην Ελλάδα...
    Τί να σχολιάσεις σε αυτό ;;;
    Την ΆΓΝΟΙΑ περί τα κοινά που έχουν οι Έλληνες ;;;
    Το "επίπεδο" της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού ;;;
    Τις φαντασιώσεις των δημοσιογράφων-κολλητών-διαπλεκόμενων -προπαγανδιστών bloggers , που για μερικά ευρώ μπορούν να έχουν αλλαγή σημαίας στην θεματολογία των blogs τους ;;;

    Ακόμα και τον ΦΙΛΟ της Ελλάδας (ΑΡΙΣΤΕΡΟ)
    Κον Μπετίτ (δείτε το Video) χρησιμοποιούν ΑΡΝΗΤΙΚΑ (!!!) για να περάσουν το μήνυμα στους ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ να πάνε να "στηρίξουν" τον Α. Τσίπρα ...
    ΑΝΑΞΙΟΣ ο μισθός τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σπουδαία ματιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανδρεοπαπανδρεισμος συγχρονης
    κοπης ειναι ο Τσιπρισμος.

    Οταν αναλαβει περιμενουμε και αστερισκους στα ανακοινωθεντα του ΝΑΤΟ.
    Οσο για τους Ευρωπαιους θα επρεπε να το ηξεραν οτι η Ελλαδα ειναι αλλη κατηγορια πολιτικα.
    Πουθενα αλλου δεν υπαρχουν αριστερες τρομοκρατικες οργανωσεις,πουθενα αλλου δεν υπαρχει κομμα ιδεολογιας του ΚΚΕ και σε καμμια αλλη χωρα δεν καταψηφισθηκε το ψηφισμα για τα εγκληματα του κομμουνισμου απο ολα τα κομματα.
    Ο εισηγητης του ψηφισματος Σουηδος Λιμπλαντ δηλωσε οτι ελαβε 4000 επιστολες διαμαρτυριας,μερικες και απειλητικες και ολες αποκλειστικα απο Ελληνες.
    ----------------------------------
    Καιρος να διορθωσουν το λαθος τους.

    Μεχρι και η Σερβια που βομβαρδισθηκε απο αυτους θελει να μπει στην ΕΕ.

    Ας πεταξουν εξω την Ελλαδα και ας βαλουν τα υπολοιπα Βαλκανια που δεν υπαρχουν αριστεροι λογω ...εμπειριων.


    αρκετά με τις παπαριές

    ΚΛΟΟΥΝ ...ΡΟΥΖ-ΠΡΑΣΙΝΟΜΑΥΡΟΙ καφροι
    και Τουρκοκαραγκιόζηδες _____________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν είναι αληθινό το γκάλοπ, προφανώς θα δημιουργήσει έναν "πανικό" στις τάξεις των ψηφοφόρων και θα υπάρξει μεγάλη μετακίνησή τους από το ΠΑΣΟΚ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, από το ΛΑΟΣ, την Χ.Α και τη σύμπραξη Δημιουργίας-Μάνου, το Σύνδ. Εθνικής Ενότητας και τη Κοινωνία προς τη Νέα Δημοκρατία, είτε για λόγους οικονομικούς ( κεντρώοι και φιλελεύθεροι ), είτε για λόγους εθνικούς- ιδεολογικούς.

    Και τα επιχειρήματά τους θα είναι :
    α) η νέα μεγάλη κατάρρευση του Χρηματιστηρίου που θα οδηγήσει σε νέα λουκέτα πολλών εταιρειών ή και σε κατάρρευση της οικονομίας, αν διαφανεί πρωτιά του Σύριζα
    β)Στις ακυρώσεις τουριστικών πακέτων, αν δουν μια πιθανή ακυβερνησία ή στάση δανείων από την ΕΕ
    γ) Στη μεγάλη μείωση των εσόδων του προϋπολογισμού, λόγω της αποτυχίας του οικονομικού προγράμματος Βενιζέλου.
    δ)Σε ένα πιθανό "θερμό" επεισόδιο εις βάρος της Ελλάδας, σε περίπτωση ακυβερνησίας ή αδυναμίας του σύριζα να τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

    Φαίνεται, πάντως, ότι θα επικρατήσει μεγάλη πόλωση, με μεγάλους χαμένους το πασοκ και όλα τα άλλα κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νέο πρόβλημα για το μεταλλαγμένο πασοκ τα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

    Σε μια χρονιά που οι μαθητές πήραν τα βιβλία με 2 μήνες καθυστέρηση, το επιτελείο της Αννούλας φρόντισε να βάλει δύσκολα και δυσνόητα θέματα στους μαθητές της Γ' Λυκείου, εξοργίζοντας αυτούς και τις οικογένειές τους.
    Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, όπου πολλά παιδιά δεν μπόρεσαν να κάνουν φροντιστήρια, δεν έκαναν πολλές εβδομάδες κανονικό μάθημα από έλλειψη βιβλίων ή και καθηγητών, οι φωστήρες του Υπουργείου ( βασικά κρατήθηκε το επιτελείο της Αννούλας ) έβαλαν δύσκολα θέματα και εξόργισαν τους μαθητές, που απογοητεύτηκαν τόσο από την Έκθεση, όσο και από το μάθημα επιλογής.
    Αυτό που φοβούνται τώρα στην Ιπποκράτους είναι ότι,μετά τη φυγή εξοργισμένων από τις φορολογικές δηλώσεις και τις αναδρομικές μειώσεις στις συντάξεις πολιτών, χάνουν το μεγαλύτερο μέρος των νέων ψηφοφόρων που θα στραφούν ακόμα πιο μαζικά προς Νέα Δημοκρατία, Σύριζα και Ανεξάρτητους Έλληνες, συμπαρασύροντας μαζί τους φίλους, αδέλφια, γονείς και συγγενείς !

    Αυτό καθιστά ανέφικτο το να πιάσει το πασοκ πάνω από 10% και οδηγείται πλέον σε ξεκάθαρα μονοψήφια νούμερα του 7 και 8% !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιτέλους βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται υπεύθυνα για την ύπαρξη σχεδίου Β, στο οποίο προβλέπονται νέοι ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΦΟΡΟΙ! Διαβάστε τις απαντήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκη:
    Ρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης αν υπάρχει plan B στο ΜΕΓΚΑ, σε περίπτωση την οποία οι Ευρωπαίοι ενδώσουν στην επαναδιαπραγμάτευση (πρώην ακύρωση) αλλά κλείσουν τη στρόφιγγα της δανειακής σύμβασης μέχρι να καταλήξουν σε κάποιο ασφαλές πόρισμα (διαπραγμάτευση με Λαφαζάνη μπορεί να διαρκέσει μέχρι κ 4ετία). Ο Σταθάκης -προς τιμήν του- είναι ο πρώτος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ που απάντησε δίχως να δημαγωγεί και να εκμεταλλεύεται την αγωνία και τα προβλήματα των πολιτών. Ο ίδιος εξήγησε πως υπολογίζει το πρωτογενές έλλειμμα του 2012 στα 4 δις και σε περίπτωση plan B, θα παρθούν έκτακτα μέτρα, τα οποία προσδιόρισε αναλυτικότερα ως έκτακτα έσοδα, δηλαδή φορολόγηση των πολιτών, τουλάχιστον 1 δις (θα είναι σαφώς >1δις), μείωση δαπανών (μισθοί-συντάξεις) βραχυχρόνιο δανεισμό.

    Σε επόμενη -δικαιολογημένη- ερώτηση αν αυτά τα μέτρα αυξάνουν την ήδη υπάρχουσα ύφεση (σαφώς κ την αυξάνουν), ο Σταθάκης εξήγησε πως εφόσον τα έκτακτα έσοδα δεν έχουν οριζόντια διάσταση, δεν θα αυξήσουν την ύφεση. Αν και η εκτίμηση αυτή είναι λανθασμένη, τουλάχιστον παίρνουμε επιτέλους μία συγκεκριμένη απάντηση από κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση