GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποια είναι τα 10 βήματα επιστροφής στη δραχμή, σύμφωνα με την Deutsche Bank...

Η Deutsche Bank επεξεργάστηκε ένα σενάριο που αφορά την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή. Οι Γερμανοί περιγράφουν τα 10 βήματα με τα οποί...

Η Deutsche Bank επεξεργάστηκε ένα σενάριο που αφορά την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή. Οι Γερμανοί περιγράφουν τα 10 βήματα με τα οποία θα γίνει η έξοδος της χώρας μας από το ευρώ και ουσιαστικά η μιλούν για εξαναγκασμό της Ελλάδας να αποχωρήσει απ' την ευρωζώνη…
Ουσιαστικά αυτό θα συμβεί μετά από χρηματοδότηση εκ μέρους της ΕΕ και του ΔΝΤ. Σύμφωνα με την Deutsche Bank, το πρώτο βήμα περιλαμβάνει έλλειψη ρευστότητας που θα αναγκάσει τη χώρα να σταματήσει να χρηματοδοτεί το χρέος της.
Αμέσως μετά θα συγκληθεί η Βουλή που θα αποφασίσει κάποιο Σαββατοκύριακο και θα αποφασίσει την έξοδο και το νέο νόμισμα.
Αμέσως η κίνηση κεφαλαίων θα τεθεί σε αυστηρό έλεγχο εντός και εκτός Ελλάδας.
Τέταρτο βήμα, όπως περιγράφει η γερμανική τράπεζα, θα είναι η έκδοση εγγράφων προς μισθωτούς και συνταξιούχους με τα οποία το κράτος θα αναγνωρίζει ότι τους οφείλει. Αντί μισθών και συντάξεων δηλαδή καθώς θα έχει κηρυχθεί στάση πληρωμών.
Το πέμπτο βήμα θα είναι η Ελλάδα να κηρύξει χρεοκοπία σε ομόλογα και δάνεια που δεν υπάγονται στο Ελληνικό δίκαιο.
Ταυτόχρονα θα υπάρξει μια παρατεταμένη αναστολή λειτουργίας των τραπεζών μέχρι τη μετάβαση στο νέο νόμισμα.
Θα ακολουθήσει η αποκατάσταση του ρόλου της Τράπεζας της Ελλάδας όπως στην προ ευρώ εποχή, να μπορεί δηλαδή να τυπώνει νόμισμα και να χαράσσει νομισματική πολιτική.
Το όγδοο βήμα θα είναι η εκτύπωση του νέου νομίσματος, αλλά και η ταυτόχρονη υποτίμησή του που μπορεί να φτάσει και στο 75%.
Τέλος θα αποσυρθούν από την κυκλοφορία όλα τα ευρώ ώστε να μην έχουν καμία αξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση