GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Πράσινο φως» για δανεισμό σε 14 επαρχίες της Ισπανίας

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έδωσε την έγκριση σε 14 από τις 17 επαρχίες της χώρας, που είχαν υποχρεωθεί να κάνουν περικοπές, να δανε...

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έδωσε την έγκριση σε 14 από τις 17 επαρχίες της χώρας, που είχαν υποχρεωθεί να κάνουν περικοπές, να δανειστούν περισσότερα από 17 δισεκατομμύρια ευρώ ώστε να μπορέσουν να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς τους.
Μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ δε Σανταμαρία είπε ότι η κυβέρνηση έδωσε την άδεια στις 14 αυτόνομες περιοχές να δανειστούν συνολικά 17,719 δισ. ευρώ.
Τον Απρίλιο οι 14 από τις 17 περιοχές (η Γαλικία, η Ναβάρρα και η Χώρα των Βάσκων δεν συμμετείχαν) παρέδωσαν στο κράτος 3,9 εκατομμύρια λογαριασμούς, συνολικούς ύψους 17,225 δισ. ευρώ. Σε αντάλλαγμα, δεσμεύτηκαν να εφαρμόσουν μέτρα για να μειώσουν το έλλειμμά τους στο 1,5% από 2,94% που ήταν το 2011.
Οι αυτόνομες περιοχές –τα σύμβολα της πολυπολιτισμικότητας της χώρας– θεωρήθηκαν εν μέρει υπεύθυνες το 2011 για την απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους της Ισπανίας η οποία πέρσι είχε έλλειμμα 8,9% του ΑΕΠ αντί για 6%, όπως είχε υποσχεθεί.
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch, που πρόσφατα υποβάθμισε 11 περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και αυτήν της Μαδρίτης, υπογράμμισε ότι οι αυτόνομες περιοχές δυσκολεύονται να δανειστούν από τις αγορές καθώς τα επιτόκια έχουν φτάσει σε ύψος-ρεκόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση