GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μανιτάκης: 15 εκατ. ευρώ λιγότερα για τις εκλογές...

Ένα σύντομο απολογισμό του έργου του (που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου), από την ημέρα που ανέλαβε το υπουργείο Εσωτερικών...

Ένα σύντομο απολογισμό του έργου του (που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου), από την ημέρα που ανέλαβε το υπουργείο Εσωτερικών μέχρι και λίγο πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου, παρουσίασε ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος ορκίστηκε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην κυβέρνηση υπό τον Α. Σαμαρά.
Ο κ. Μανιτάκης, στον απολογισμό του, αναφέρθηκε στη διενέργεια των εκλογών, βασικό αντικείμενο του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και σε όλες τις διαδικασίες που έγιναν προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο απρόοπτο. Πρέπει να επισημανθεί ότι υπό τον κ. Μανιτάκη, η διεξαγωγή των εκλογών κόστισε γύρω στα 37 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 15 εκατ. λιγότερο από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου. Ωστόσο, το υπουργείο Εσωτερικών, προχώρησε –σύμφωνα με τον απολογισμό του υπουργού– και σε πρωτοβουλίες που επίλυαν καυτά τρέχοντα θέματα, όπως τις προσλήψεις σε ΟΤΑ κ.λπ.
Συγκεκριμένα, έπειτα από αίτημά του προς την αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενεκρίθη η άρση της αναστολής των διαδικασιών πρόσληψης λόγω εκλογών και επετράπη η συνέχιση της διαδικασίας για την πρόσληψη περίπου 11.000 ατόμων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στον απολογισμό του υπουργού, για το ζήτημα αυτό υπήρξε και συνάντηση του κ. Μανιτάκη με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Μπομπ Τράα, έπειτα από αίτημα του δευτέρου και διαπιστώθηκε ότι δεν τίθεται θέμα παραβίασης των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας ως προς τον αριθμό προσλήψεων.
Επίσης, με κοινή εγκύκλιο των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης διευκρινίστηκε ότι οι προσλήψεις προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που διενεργούνται από φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο του έργου «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», δεν εμπίπτουν στην απαγόρευση των προσλήψεων λόγω εκλογών, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία. Οι ως άνω προσλήψεις αφορούν πάνω από 45.000 θέσεις απασχόλησης.
Παράλληλα, το υπουργείο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έδωσε παράταση της διάρκειας του υφιστάμενου προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και των συμβάσεων του προσωπικού (περίπου 3.500 άτομα) μέχρι τις 30/9/2012, ενώ σημειώνεται ότι η υιοθέτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης.
Ακόμη μία σημαντική επίλυση ενός ακανθώδους προβλήματος υπήρξε η υπογραφή ΚΥΑ με το υπουργείο Οικονομικών για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών τρίτων προς τους ΟΤΑ σε δόσεις, μία παρέμβαση που ενδεχομένως να αυξήσει τα έσοδα των ΟΤΑ και να αμβλύνει τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι οφειλέτες.
Επίσης τονίζεται πως πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Ομάδα Δράσης (Task Force) για την ενημέρωση του υπουργού Εσωτερικών και τη συνέχιση της διαδικασίας που αφορά το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ υπουργείου Εσωτερικών, ΕΝΠΕ, ΚΕΔΕ και γερμανικής κυβέρνησης για την αναδιοργάνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Τέλος, σύμφωνα με τον απολογισμό του κ. Μανιτάκη, διασφαλίστηκαν και εκτελέστηκαν οι κατανομές των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων προς τους ΟΤΑ, συνολικού ύψους 135 εκατ. ευρώ, που αποτελούν την τακτική μηνιαία επιχορήγηση των δήμων για το Μάιο, ενώ μετά και τις προγραμματισμένες κατανομές, στο λογαριασμό του υπουργείου θα υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα ύψους 124 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των προνοιακών επιδομάτων Μαρτίου και Απριλίου.

2 σχόλια

  1. Τέρμα οι ΜΑΛΑΚΙΕΣ όλων των σημερινών πολιτικών και τον κομμάτων τους...

    Κατηγορήστε ΟΛΟΙ για βαριά κακουργήματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, οικονομολόγοι, αναλυτές της ΜΑΛΑΚΙΑΣ..

    1}Δεν ήξερε κανείς σας ότι η Ελλάδα δανειζόταν ΕΔΏ και 30 χρόνια;

    2}Δεν ήξερε κανείς ότι δεν παράγαμε ΤΊΠΟΤΑ και ζούσαμε με δανικά; από κοινοτικά προγράμματα; ΕΣΠΑ και επιδοτήσεις ;

    3} Δεν ήξερε κανείς ότι βάζατε τον γεωργό και πετούσε την γεωργική παραγωγή του στης χωματερές και με επιδότηση μάλιστα ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;..

    Όποιος σήμερα λέει ότι αν μείνουμε στην ΕΥΡΩΠΗ θα σωθούμε με την ανάπτυξη που ΘΑ γίνει είναι ψεύτης...

    Ο Κόσμος έχει παραδεχτή την ΉΤΑ του, είμαστε ένας ηττημένος ΛΑΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΏΝ ΑΛΛΑ ΟΎΤΕ ΜΕΛΏΝ με όλους αυτούς {εδώ έφτασε η χρυσή αυγή να θέλει να καταγγείλει το μνημόνιο αλλά να είναι στην Ε.Ε και στο ευρώ}..

    Δεν υπάρχει ούτε ΕΝΑΣ τους να έμπνευση τον κόσμο ΟΎΤΕ Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ούτε το Κ.Κ.Ε {Καλά το Κ.Κ.Ε περιμένει να αναστηθεί ο ΛΈΝΙΝ ΚΑΙ Ο ΣΤΆΛΙΝ ΠΑΡΈΑ} να κάνει την μεγάλη ΑΝΤΕΠΊΘΕΣΗ!!! ΜΑΛΑΚΙΕΣ του παρελθόντος ενώ σήμερα θα έπρεπε να είχε ήδη αποθήκες με καρπούς, να οργανώνει κόσμο στην υπερθω για να μην πεινάσει ο κόσμος να έχει κάνει πράξης και ΟΧΙ καταγγελίες..

    Οι άνθρωποι θα πρέπει να σκάψουν την Ελληνική γη , να οργανωθούν έξω από τα σημερινά ΚΌΜΜΑΤΑ και πολιτικές αυτά μυρίζουν μούχλα ...

    Όσο πιο γρήγορα φύγομε από την Ευρωπη και την ευρωζωνη τόσο πιο γρήγορα θα έλθει η ΠΑΡΑΓΩΓΉ ΜΑΣ θα μάθουμε να ζούμε με αυτά που θα βγάζουμε .. Όσο τους δίνομε χρόνο να μας >>δανείζουν<< τόσο θα οργανώνονται για την τελική εξόντωση μας ..

    Είμαστε οι Ηττημένοι ,οι ταπεινωμένοι , κάθε ημέρα χάνομαι την ΑΞΙΟΠΡΕΠΙΑ μας και γινόμαστε και ξευτελισμένοι...


    Όσο η Ευρωπη διαθέτη φορολογικούς παραδείσους ΜΟΝΑΚΌ ,ΛΙΧΝΕΣΤΑΙΝ, ΣΙΤΙ ΛΟΝΔΊΝΟ, ΣΚΟΠΙΆ ,ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΦ ΣΟΡ εταιρείες στο κόσμο τον έχασε ΠΌΛΕΜΟ. ΟΧΙ ΘΑ ΤΟ ΧΆΣΕΙ, ΤΟΝ ΈΧΑΣΕ ΗΤΤΗΘΉΚΑΜΕ ..

    Από εδώ και πέρα θα επηρεάζονται εύκολα οι άνθρωποι και θα έχομε την άνοδο του ΦΑΣΙΣΜΟΎ για μια μπουκιά ψωμί τα πράγματα θα γίνονται ανεξέλεγκτα ...

    Ηττηθήκαμε αδέλφια μην αυταπατάστε μαζί με εμάς όλη η ΕΥΡΩΠΗ πρέπει να μαζέψουμε τους νεκρούς μας και να τους θάψουμε, να σώσουμε τους τραυματίες μας και να ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε την Ελλαδα από την αρχή , χωρίς κανένα τους από παλιό πολιτικό κατεστημένο ..


    ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ θΑ ΔΕΊΤΕ την προδοσία αυτής της κυβέρνησης, θα μας πούνε μαζί με τα παπαγαλάκια τους ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ότι >>με ΣΚΛΗΡΕΣ διαπραγμάτευση κερδίσαμε 2-3 χρόνια αναπροσαρμογής ΑΛΛΑ θα μας βάλουν πανωτόκια συν 20 δις ευρώ...<<

    Και μετά το 2015 τι;

    Μην τους ακούτε δεν θα γίνει καμιά επένδυση σε μια χώρα που κάθε ημέρα βγαίνουν και μας λένε ΟΙ ΔΑΝΙΣΤΕΣ σκασμός είστε μια πτωχευμενη χώρα.

    τώρα είναι ώρα που θα κάνουν ΑΡΠΑΧΤΕΣ όλοι , εμείς ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ τους δίνουμε χρόνο; για να μας εξοντώσουν !!!

    Περίμενα από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α να λέει αλήθειες, να κάνει από τώρα κουμάντο σε πρώτες ύλες, καύσιμα, καρπούς σποράς, φάρμακα από χώρες εκτός ΕΥΡΩΠΗΣ ανοιχτά .. όχι να λέει ναι στο ευρώ και ότι εμείς θα το είχαμε επαναδιαπραγματευθεί καλύτερα ??

    Μα δεν βγαίνει ο λογαριασμός θα πούνε πολλοί.. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΌ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΟΤΕ όταν θα είμαστε στο ευρώ και την ευρωζωνη, ΈΧΟΥΝ βάλει αυτό το πυρηνικό όπλο που λέγετε του 3% στα δημοσιονομικά σας..δεν θα πιαστεί το 3% ποτέ ούτε σε 250 χρόνια..

    Αλλά άντε και να το πιάσαμε, μην χαλάσω το όνειρο κάποιων, όσο υπάρχουν οφ σορ,σιτι Λονδίνου, Μονακό η Ελλαδιτσα δεν θα δει άσπρη ημέρα..

    Ακουστέ το μεγάλο κόλπο ΕΚΕΊ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ αλλά και στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ... ΚΑΝΈΝΑ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΊΟ ΔΕΝ ΣΥΝΔΈΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΆΛΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!

    ΓΙΑ ΚΆΝΕΤΕ ΕΝ ΟΝ ΛΑΙΝ ΣΎΣΤΗΜΑ ΝΑ ΔΟΎΜΕ ΤΑ ΠΕΡΟΥΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΤΟΥ ΚΆΘΕ ΕΝΑΣ ΜΑΣ. ΤΟΥ ΔΗΜΆΡΧΟΥ ΜΑΣ, ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΎ ΜΑΣ, ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΉ ΜΑΣ ,ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΎ ΜΑΣ. ΤΟΥ ΕΦΟΡΙΑΚΟΎ ΜΑΣ..

    ΛΑΟΊ ΞΥΠΝΆΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΎ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΆΝΕ ΤΑ ΔΆΧΤΥΛΑ, Η ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΩ ΤΡΌΠΩ Η ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΡΌΠΩ.....

    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΉΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ ΆΛΛΟ ΡΕΕΕΕΕΕΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ


    Παραθέτω απόσπασμα από το εξαιρετικό, κατατοπιστικό βιβλίο, του Ιγνάσιο Ραμονέ «ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΡΑΧ», ως εισαγωγή για το κουίζ που ακολουθεί:

    «Ο φιλόσοφος Ντανί-Ρομπέρ Ντιφούρ εξήγησε με μια δόση χιούμορ ότι η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία λειτουργεί σαν νέα θρησκεία: «Μοιράζει Εντολές, οι οποίες έχουν στόχο να δημιουργήσουν νόρμες σε όλους τους τομείς του Πολιτισμού.

    […] Βρήκα δέκα από αυτές που θεωρούνται οι φιλελεύθερες οδηγίες του νέου δόγματος:

    Η πρώτη εντολή […]: Θα σε οδηγεί ο εγωισμός σου και θα ενταχθείς πειθήνια στο κοπάδι των καταναλωτών!

    Η δεύτερη εντολή […]: Θα χρησιμοποιείς τον πλησίον σου ως μέσο για την επίτευξη των στόχων σου!

    Η τρίτη εντολή […]: Θα μπορείς να λατρεύεις όλα τα είδωλα της αρεσκείας σου, αρκεί να λατρεύεις τον υπέρτατο θεό, την Αγορά!

    Η τέταρτη εντολή […]: Δεν θα χτίσεις καμιά δική σου άποψη που να αποτρέπει την ένταξη σου στο κοπάδι!

    Η πέμπτη εντολή […]: Θα πολεμάς κάθε ...
    κυβέρνηση και θα εκθειάζεις την «καλή διακυβέρνηση»!

    Η έκτη εντολή […]: Θα προσβάλλεις κάθε δάσκαλο που θα είναι σε θέση να σε διαπαιδαγωγήσει!

    Η έβδομη εντολή […]: Θα παραβλέπεις τη γραμματική και θα εκχυδαΐζεις το λεξιλόγιο!

    Η όγδοη εντολή […]: Θα παραβιάζεις τους νόμους χωρίς να συλλαμβάνεσαι!

    Η ένατη εντολή […]: [Σε σχέση με την τέχνη] θα παραβιάσεις μια και καλή τη πόρτα που ήδη άνοιξε ο Ντισάμπ!

    Η δέκατη εντολή […]: Θα απελευθερώσεις τις ορμές σου και θα αναζητάς ηδονή χωρίς όρια!».

    Αν ακολουθείς τουλάχιστον τις 5 από τις 10 παραπάνω εντολές, πέντε μπράβο!
    Αν ακολουθείς και τις 10, δέκα μπράβο!
    Αν δεν ακολουθείς καμία, κρίμα για σένα…

    Όμως στην προκειμένη, το θέμα δεν είσαι συ. Εσύ είσαι ο παίκτης κι ο ερωτώμενος.
    Η μοναδική ερώτηση λοιπόν του κουίζ είναι η εξής:

    Ποια πρόσωπα, δημόσια –εντός κι εκτός συνόρων έτσι για να βοηθήσω λίγο- ακολουθούν πιστά και τις 10 παραπάνω εντολές;

    Έλα δεν είναι δύσκολο…έλα…3,2,1 τέλος χρόνου… Η σωστή απάντηση;;

    Οι Πολιτικοί!
    Μπράβο!! Πολύ σωστά!

    Συγχαρητήρια! Κέρδισες μισό επίδομα ανεργίας, για να περάσεις τους επόμενους μήνες!
    Σε καλή μεριά! Καλοφάγωτα!

    Υ.Γ.1 Μην αρχίσετε σχόλια του τύπου: «Μα όλοι οι πολιτικοί δεν είναι ίδιοι…υπερβολές…γενικεύσεις…», γιατί η απάντηση είναι αυτονόητη:

    Φυσικά και δεν είναι όλοι ίδιοι.
    Όμως κι αυτοί οι λίγοι που δεν είναι ίδιοι ή ακολουθούν λιγότερες από τις 10 εντολές του Ντιφούρ, θέλοντας και μη, θα πάνε με το κοπάδι.

    Αλλιώς τους έφαγε ο λύκος ή θα μείνουν άνεργοι (το ίδιο είναι).

    Υ.Γ.2 Η δέκατη εντολή ΔΕΝ ισχύει για τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση