GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στις ηλικίες 18-50...

ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν οι ηλικίες 18-50, ενώ ψηλά στις προτιμήσεις τους ήταν και η Χρυσή Αυγή που βγήκε τρίτο κόμμα. Αναλυτικα: ΣΥΡΙΖΑ 32,8% NΔ 22...

ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν οι ηλικίες 18-50, ενώ ψηλά στις προτιμήσεις τους ήταν και η Χρυσή Αυγή που βγήκε τρίτο κόμμα.
Αναλυτικα:
ΣΥΡΙΖΑ 32,8%
NΔ 22,7%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,2%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 8,8%

6 σχόλια

  1. Στην πραγματικότητα αυτή η σχεδόν τρίμηνη προεκλογική περίοδος ήταν μια αναμέτρηση ανάμεσα στην αυτοπεποίθηση και στην απόγνωση.
    Δεν είναι, δηλαδή, μια σύγκρουση διαφορετικών συναισθημάτων αλλά αντίθετων προοπτικών, προσωπικών και εθνικών. Γι' αυτό είναι μια σύγκρουση που αποκλείεται να εκτονωθεί ή να επιλυθεί σύντομα και χωρίς κόστος.
    Με άλλα λόγια, μπήκαμε σε περιπέτεια.
    Το θετικό είναι ότι την περιπέτεια επέλεξε ελευθέρως ο ίδιος ο ελληνικός λαός σε δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις και παρά τις προειδοποιήσεις που διατυπώθηκαν από παντού. Αρα, κανένας δεν θα του φταίει για ό,τι ακολουθήσει.
    Το αρνητικό είναι ότι τέτοιου τύπου συγκρούσεις δεν τελειώνουν μόνο με έναν νικητή, αλλά και με πολλούς ηττημένους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός ο διαχωρισμός μεταξύ της Ελλάδας του εκσυγχρονισμού και του αρχαϊσμού ποτέ δεν δημιούργησε τα καθαρά κομματικά του ισοδύναμα. Σήμερα λοιπόν βλέπουμε μια μετακίνηση των δυνάμεων του λαϊκισμού στις τάξεις ενός εμφανώς ψευδεπίγραφου αριστερού συνασπισμού, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το άλμα αυτού του κόμματος από το 4% στο 30% δεν σημαίνει πως στην Ελλάδα κυριαρχεί το όραμα μιας φιλοευρωπαϊκής Αριστεράς, η οποία στοχεύει στην αναδιανομή και την άρση των ανισοτήτων. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Αυτή η ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και η καθιέρωση του Καμμένου, που είναι ή άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος) προκύπτει από τη μαζική μετατόπιση κοινωνικών στρωμάτων, η πολιτική στάση των οποίων στο πρόσφατο δικομματικό παρελθόν υπερκαθοριζόταν από τακτικές και στρατηγικές ατομικής και οικογενειακής ανέλιξης. Στρατηγικές που ικανοποιούνταν από τον κυρίαρχο λαϊκισμό, ο οποίος μοίραζε ατομικά προσκλητήρια κοινωνικής ανόδου, αλλά αδιαφορούσε για την αλλαγή του προτύπου ζωής και παραγωγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τσίπρας ξεκαθάρισε την στάση του, όσο δεν πάει.Σε όλη του την καριέρα την στήριξε στο αντιδρώ σε όλα και δεν ξέρω να χτίζω τίποτα δημιουργικό, θα συνεχίσει την αντίδραση σε όλα. Έμενα ο πατέρας μου με έμαθε ότι η ζωή είναι δημιουργία με κόπο και αγώνα. Τον κ. Τσιμπρα ως καλομαθημένο καλόπαιδο ο δικός του τον έμαθε μόνο να ζητάει και εάν δεν του κανουν τα χατίρια να τα σπάει. Να τον χαίρεται.

    Με λιγα λόγια

    1. εμείς κυβέρνηση, όχι.
    2. Η ΝΔ βγήκε απλά πρώτο κόμμα.
    3. Το 73% των Ελλήνων που δεν τον ψήφισε, τρομοκρατήθηκε από το σύστημα, συμπεριλαμβανομένων και των Ευρωπαίων εταίρων μας!
    4. Η νέα κυβέρνηση δεν έχει την λαϊκή νομιμοποίηση, άρα πρέπει να πέσει!
    5. Απαγορεύεται να ιδιωτικοποιήσει, τίποτα, καθώς και να παραχωρήσει άδειες εκμετάλλευσης ελληνικού πλούτου! χρειάζεται και την δική μας συμφωνία! ( ξοφλά το γραμμάτιο στους συνδικαλιστές)
    6. Αν η οποιοδήποτε κυβέρνηση πάει να κάνει κάτι, οτιδήποτε που δεν εγκρίνουμε, θα γίνει ο χαμός.
    7. Ο λαός μου ζήτησε να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα του. Κάθε τρεις και πέντε θα κάνω απεργίες!
    8. Οι λαθρομετανάστες είναι δικοί μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΣΥΡΙΖΑΙΚΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΗΛΙΚΙΑ Η ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΘΙΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αριστεροί θάρρος. Δώσαμε ένα έναν έντιμο και σκληρό αγώνα. Το αποτέλεσμα μπορεί εκ πρώτης όψεως να ευνοεί το δοσίλογο Σαμαρά, αλλά τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται.

    Έχουμε λοιπόν τα εξής. Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως ήταν αναμενόμενο ανέβασε το ποσοστό του. Και αν προσέξει κανείς, θα παρατηρήσει ότι στην επαρχεία, στους νομούς εκτός Αττικής, είναι πλέον δεύτερος. Στους περισσότερους νομούς στις προηγούμενες εκλογές έρχονταν δεύτερο το ΠΑΣΟΚ. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει πλέον ένας ισχυρός πόλος αντιπολίτευσης.

    Και αυτή είναι η λέξη κλειδί. Αντιπολίτευση. Αν νομίζει ο Σαμαράς ότι θα συνεχίσει την ίδια πολιτική της χρεοκοπίας χωρίς αντιστάσεις, είναι βαθιά νυχτωμένος. Η νέα δημαγωγία έχει ποσοστό χαμηλότερο του 33%. Που πάει να πει ότι τα 2/3 του λαού δεν θέλησαν τον προδότη. Ο νόμος του Προκόπη, η νοθεία με τους προεκλογικούς διορισμούς, ο φόβος, η προπαγάνδα, οι εκβιασμοί, είχαν σαν αποτέλεσμα την αλλοίωση της πραγματικής θέλησης των πολιτών.

    Παρόλα αυτά ο λαός, αυτό το 30% που ψήφισε το μνημόνιο, έκανε ένα πολύ σοβαρό λάθος. Υπέκυψε στις εντολές των ξένων και ψήφισε τον υπηρέτη τους. Τα λάθη πληρώνονται ακριβά. Το συγκεκριμένο θα πληρωθεί στα ταμεία της ΔΕΗ, στις εφορίες, στις τράπεζες. Τότε θα καταλάβεις συνταξιούχε τι εστί ΕΕ και πως για να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη, θα θυσιάσεις σύνταξη, μισθό, θα δεις τα παιδιά σου άνεργα.

    Η Αριστερά θα συνεχίσει να αγωνίζεται για καλύτερο κόσμο. Μάλιστα δεν πρέπει να δοθεί ούτε δευτερόλεπτο χάρητος, αφού ο Σαμαράς θα συνεχίσει την ίδια πολιτική της ύφεσης. Οφείλω να πω, ότι έπεσα έξω στις εκτιμήσεις μου. Άλλοι σύντροφοι έπεσαν πιο κοντά στο αποτέλεσμα. Ήλπιζα ότι η ελπίδα θα νικούσε τον πανικό.

    Ο αγώνας συνεχίζεται σκληρότερος. Η νίκη του συστήματος είναι προσωρινή. Πολύ σύντομη και πύρρειος. Θα είμαστε στο δρόμο, στην δουλεία, παντού, έτοιμοι να υπερασπιστούμε δικαιώματα, έτοιμοι να αγωνιστούμε για το μέλλον. Και θα νικήσουμε. Ο λαός σύντομα θα καταλάβει το λάθος του και θα το διορθώσει, όπως κατάλαβε το βρώμικο ρόλο του Παπανδρέου.

    Συγχαρητήρια σε όλους τους συντρόφους, που αντισταθήκαν στα ψέματα, τη δημαγωγία, τις βίαιες επιθέσεις. Είμαστε περήφανοι, γιατί τους τρομάξαμε. Χρησιμοποίησαν κάθε δυνατό μέσο, ύβρεις, λυκοσυμμαχίες, ψευτοδιλήμματα, απειλές. Παρόλα αυτά η Αριστερά άντεξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τζωωωων, γαμημένο δεξιό τραβέλι της Συγγρού,

    Χαίρεσαι παλιομπάσταρδε, φασιστόμουτρο, που ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΕΣ τον χερ Σόϊμπλε με την ψήφο σου, δοσίλογε, κωλόγερε, φτωχομπινέ;;;;;

    ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΝΙΑΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΥΜΕΝΟΙ ΚΩΛΟΓΕΡΟΙ, ΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 60, ΦΕΡΑΤΕ ΤΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΓΕΝΗΤΣΑΡΟΙ...

    Φοβήθηκες, γαμημένε κωλόγερε, μην τυχόν χάσεις τη μίζερη σου σύνταξη;;
    Ή τα 2 χιλιάρικα που έχεις στην τράπεζα;;;;
    Έ, γαμημένε... Έ κωλόγερε;;;

    Τώρα που θα σου την "φορέσουν" με τους φόρους του Μνημονίου και δεις την σύνταξή σου να εξανεμίζεται... τότε θα σε δω γαμημένο δεξιό τραβεστί !!!

    Κωλόγερε, πουτάνας γιε, μπάσταρδο γκεσταπίτη της κατοχής. Γαμημένε!

    Γαμώ τη Συγγρού σου και το Μεσσηνιακό τζάκι, κωλοτούμπα που ψήφισες, γαμημένε δοσίλογε, γερολαδά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση