GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δάνεια 1 δισ. ευρώ στις τράπεζες...

Επειτα από νέα επικοινωνία του Γ. Στουρνάρα με τη διοίκηση της ΕΤΕπ, ο υπουργός δήλωσε: «Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της ΕΤΕπ η πρώτη φάση του προ...

Επειτα από νέα επικοινωνία του Γ. Στουρνάρα με τη διοίκηση της ΕΤΕπ, ο υπουργός δήλωσε: «Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της ΕΤΕπ η πρώτη φάση του προγράμματος δανειοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω ελληνικών τραπεζών με πόρους της ΕΤΕπ»
Ο υπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Στουρνάρας μετά από πιέσεις προς την ΕΤΕπ και την Κομισιόν, ανακοίνωσε την έγκριση του προγράμματος δανειοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω ελληνικών τραπεζών με πόρους της ΕΤΕπ
Να ανοίξει τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης προς τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποφάσισε τελικά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, χορηγώντας δάνεια στις τράπεζες συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2013.
Για να λάβει αυτήν την απόφαση, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΕπ έπρεπε να υποβάλει τη χώρα μας στο «μαρτύριο της σταγόνας». Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από δύο εβδομάδες ο υπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Στουρνάρας είχε διαπιστώσει την απροθυμία της ΕΤΕπ να εγκρίνει τη συμφωνία που είχε υπογράψει με την προκάτοχό του Αννα Διαμαντοπούλου για τη μόχλευση χρημάτων που έδωσε η κυβέρνηση μέσα από το ΕΣΠΑ, ώστε να δανείσει τις εμπορικές τράπεζες της χώρας κι εκείνες με τη σειρά τους να δανείσουν τους μικρομεσαίους.
Η ΕΤΕπ έβρισκε προσκόμματα με πρώτο και καλύτερο το υψηλό ρίσκο που έχει η χώρα μας (country risk) λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου και του ενδεχομένου εξόδου της από το ευρώ. Πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Στουρνάρας σε συνομιλία που είχε με στελέχη της Τράπεζας εξήγησε αφενός ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και αφετέρου ότι η ΕΤΕπ δεν είναι εμπορική τράπεζα για να χρησιμοποιεί τέτοια κριτήρια.
Σημειώνεται ότι πριν από περίπου δύο μήνες, σε δάνειο που είχε συμφωνήσει η ΔΕΗ με την ΕΤΕπ, η τελευταία ήθελε για τη χορήγησή του να μπει και ρήτρα δραχμής, κάτι που είχε προκαλέσει την παρέμβαση του τότε υπουργού ΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Kριτική
Ο κ. Στουρνάρας στις 31 Μαΐου σε ομιλία του στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ είχε ασκήσει κριτική στη στάση της ΕΤΕπ. Μάλιστα, πληροφορίες τον θέλουν να ζήτησε και τη συνδρομή της Κομισιόν σε υψηλό επίπεδο. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΕπ, τελικά συνήλθε την περασμένη εβδομάδα, αλλά από τότε δεν ενημέρωσε τον υπουργό Ανάπτυξης για την απόφασή του. Μάλιστα, χθεσινές πληροφορίες ήθελαν την Τράπεζα να συζητά ακόμη και το ενδεχόμενο της διάθεσης μικρότερου ύψους δανείου.
Τελικά, αργά το μεσημέρι μετά κι από νέα επικοινωνία του κ. Στουρνάρα με τη διοίκηση της ΕΤΕπ, εκδόθηκε ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης και σύμφωνα με αυτή, ο υπουργός δήλωσε: «Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της ΕΤΕπ η πρώτη φάση του προγράμματος δανειοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω ελληνικών τραπεζών με πόρους της ΕΤΕπ.
Το ποσό που εγκρίθηκε ως πρώτη φάση είναι 500 εκατ. ευρώ. Οταν οι πόροι αυτοί απορροφηθούν, τότε η ΕΤΕπ θα ασχοληθεί με τη δεύτερη φάση έως ότου υλοποιηθεί πλήρως το ποσό έως 1 δισ. ευρώ, όπως προβλέπεται στην αρχική συμφωνία». Σημειώνεται ότι αυτή όριζε τη διάθεση ποσού 600 εκατ. ευρώ μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 και άλλα 400 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του ίδιου έτους. Προφανώς τα χρήματα τώρα θα διατεθούν μισά μισά.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

4 σχόλια

  1. «Δεν θα εκβιαστούμε από την τρόικα στο όνομα της διακοπής της χρηματοδότησης, θα πάμε μπροστά θα αντέξουμε και μία διακοπή χρηματοδότησης, θα υπάρχουν δυσκολίες αλλά θα αντέξουμε και δεν θα οπισθοχωρήσουμε στο όνομα μίας μνημονιακής πολιτικής που είναι καταστροφική για τη χώρα» είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απαντώντας στην ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για το εναλλακτικό σχέδιο το οποίο δεν ανακοίνωσε χθες ο Αλ. Τσίπρας.

    Ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος απέρριψε κάθε συζήτηση συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ σε μία οικουμενική κυβέρνηση ή ακόμη και στήριξη κυβέρνησης που θα έχει ως βασικό κορμό τη ΝΔ, εκτίμησε πάντως ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα την οποία θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φτάσει στο σημείο του εκβιασμού.

    ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΤΕ ; ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ; ΟΙ ΝΕΟΙ ; ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ 500 Η 1000 ΕΥΡΩ ; ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ;

    ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΣΚΟ ΤΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ... ΑΛΛΑ,ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΕΙΣ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ ! ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΛΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ... ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ! ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΟΖ, ΛΟΓΩ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.
    ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ;

    ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ; ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ Ο Κ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΘΗΝΑ, ΟΛΗ Η ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ( ΝΟΜΙΜΟΥΣ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ) ;

    ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ Ο Κ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΠΑΝΙΚΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΜ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ "ΛΕΗΛΑΣΙΑ" ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ; ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο Κ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΜΜΟΝΕΣ, ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, ΣΕ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΡΑ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ; ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ, ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΠΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΠΑ ; ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ, ΑΥΡΙΟ, ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΚΟΠΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ 75% ; ΠΩΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΩΓΜΟΥ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ; ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΟΤΑΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ; ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΤΥΦΛΩΣΕΙ ΤΟΝ Κ. ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΚΟΡΩΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    ΓΙΑΤΙ, Κ. ΚΑΜΜΕΝΟ, ΜΕ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΧΙ ΑΟΖ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ; ΕΧΕΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ. ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ( ΤΣΙΠΡΑ- ΚΑΜΜΕΝΟΥ )ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ( ; ) ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.
    ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΑΣ ( ΗΔΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ) ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ, ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΝΕΜΙΣΤΕΙΤΕ. ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΑΤΙΖΕΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΣΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ.

    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΝΔ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΙΑ ΛΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ, ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΩΣ Η ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ, Η ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΗ ΛΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε δεν αφηνετε τα ψέμματα ξεφτιλισμενα καθαρματα...

    Σε ποιους τα πουλατε αυτα ρε ψευτες οταν βαζουμε οτι εχουμε και δεν εχουμε υποθηκη για 15000 ευρω και μας λενε οι πουστοτραπεζες οτι θελουν εγγυητη συνταξιουχο απο 45-55 ετων με περιουσία!!!!!!!!!για να μας εγκρίνουν ενα δανειο αν εγκριθει και αυτο ρευστοτητας προς την επιχειρηση μας για ναπληρωσουμε δημοσιο και εισφορες.

    Δεν πατε στο διαολο παλιολαμογια που δεν μας φτανει η καταντια και εξαθλιωση μας μας δουλευετε αντε χαθειτε παλιοαλητες καθαρματα.

    Εχετε δωσει 120 δις στις τραπεζες που πηγαν αυτα τα λεφτα ρε τσογλαναραδες; δεν εχετε ιχνος φιλοτιμο επανω σας ρε; : εχει καταδανειστει ο λαός για να πληρωνει τους πουσταραδες τους τραπεζιτες που κατεκλεψαν την Ελλαδα και τους Ελληνες με τα ληστρικα επίτόκια και τωρα τα φορτωσαν παλι ολα επανω μας ενω αυτοι εξακολουθουν να πλουτιζουν και να εχουν τις τραπεζες.

    ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ...

    Δεν ντρεπεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση