GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διάβαση Αφροδίτης 2012... φωτογραφίες από τηλεσκόπιο!

Μεγέθυνση 20x με φίλτρο.  Γύρω στις 07.15 ο Ήλιος επιτέλους σκαρφάλωσε την ταράτσα μιας ενοχλητικής πολυκατοικίας και κατάφερα να φωτογ...

Μεγέθυνση 20x με φίλτρο. 
Γύρω στις 07.15 ο Ήλιος επιτέλους σκαρφάλωσε την ταράτσα μιας ενοχλητικής πολυκατοικίας και κατάφερα να φωτογραφήσω το φαινόμενο.
Από  το  http://e-fysikh.blogspot.gr/.

Διάβαση Αφροδίτης 2012... φωτογραφίες από τηλεσκόπιο!

Ένα σημαντικό αστρονομικό γεγονός έγινε σήμερα, 06 Ιουνίου 2012 ...  
Η διάβαση της Αφροδίτης απ΄τον Ηλιακό δίσκο!
Ο πλανήτης Αφροδίτη δηλαδή, πέρασε ανάμεσα σε εμάς και τον Ήλιο, προκαλώντας μια μικρή έκλειψη, ζωγραφίζοντας στον φωτεινό δίσκο μια μαύρη κυκλική κηλίδα .
Το φαινόμενο ξεκίνησε κατά τις 01.30 το βράδυ ώρα Ελλάδας, και οι μόνες περιοχές από τις οποίες η διάβαση ήταν ορατή σε όλη τη διάρκειά της ήταν η ανατολική Ασία και ο Δυτικός Ειρηνικός.
Στην Ελλάδα το φαινόμενο έγινε ορατό τις πρώτες πρωινές ώρες, κατά την ανατολή του Ήλιου, ενώ ολοκληρώθηκε γύρω στις 07.50 . Τελευταία φορά που ήταν ορατή στην Ελλάδα η διάβαση της Αφροδίτης απ΄τον Ήλιο ήταν το 2004, και η επόμενη θα είναι τον Δεκέμβριο του 2117 !! 105 χρόνια μετά!
Όποιος είχε τον κατάλληλο εξοπλισμό, όπως τηλεσκόπιο ή κυάλια και οπωσδήποτε ένα φίλτρο για τον περιορισμό της ηλιακής ακτινοβολίας, είχε την χαρά να παρατηρήσει την διάβαση . Μέσα σε αυτους, κι εγώ! Απολαύστε τις φωτογραφίες που τράβηξα απ΄το σπάνιο αυτό φαινόμενο!

Μεγέθυνση 40x με φίλτρο . 
Εκτός απ΄την σκιά της Αφροδίτης, διακρίνουμε επίσης ως σκοτεινά σημάδια και κάποιες Ηλιακές κηλίδες στον δίσκο, σχηματισμοί που σχετίζονται με την Ηλιακή δραστηριότητα .
 
Μεγέθυνση 20x με φίλτρο . 
Κατά την έξοδο της Αφροδίτης απ΄τον Ηλιακό δίσκο, γύρω στις 07.40 ώρα Ελλάδας . Αποχαιρετούμε το φαινόμενο και δίνουμε ραντεβού για 105 χρόνια μετά!


4 σχόλια

  1. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές η πτώχευση φαίνεται πλέον σχεδόν αναπόφευκτη.

    Ας τα δούμε από την αρχή.
    ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δεν μπαίνουν σε καμία κυβέρνηση.
    Βενιζέλος και Καμμένος δηλώνουν ξανά ότι δεν θα συμμετέχουν ή ότι θέλουν κυβέρνηση οικουμενική ή εθνικής ενότητας, στην οποία, όμως, αποκλείεται να μπει ο Σύριζα, αν είναι δεύτερο κόμμα.

    Τι μένει; Ακόμα κι αν η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη ( αλλά με μικρή διαφορά από τον Σύριζα ) δεν θα μπορεί να κυβερνήσει, αν το πασοκ ή οι ΑΝΕΛ δεν δεχθούν μια μίνιμουμ συμφωνία. Πιθανόν, στο πασοκ, μετά τη βέβαιη νέα ήττα με μείωση ποσοστών, μικρή ή μεγάλη, να είναι άλλος αρχηγός, πιο σώφρων και διαλλακτικός, στη πορεία σχηματισμού κυβέρνησης επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και ανάπτυξης, μαζί με τη ΝΔ και την Δημ. Αριστερά. Αλλά κανείς δεν μπορεί πια να μιλήσει με σιγουριά, λόγω των αλλεπάλληλων επικοινωνιακών λαθών του κ. Βενιζέλου.

    Όπως φάνηκε και σήμερα, με τη μεγάλη πτώση του Χρηματιστηρίου,σε περίπτωση επικράτησης του Σύριζα είτε ως πρώτο κόμμα, είτε ως δεύτερο αλλά με μικρή διαφορά από τη ΝΔ, οδηγούμαστε σε ακυβερνησία και εσωτερική πτώχευση, μαζική φυγή ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων και κεφαλαίων στο εξωτερικό, και ανεξέλεγκτες καταστάσεις στο χώρο της οικονομίας και των εθνικών θεμάτων, καθώς θα είναι βέβαιη η προσφυγή και σε τρίτες κάλπες, λόγω της αδιαλλαξίας του Σύριζα και Καμμένου σε κατάργηση του μνημονίου, και στην εκτός τόπου και χρόνου πολιτική Βενιζέλου.
    Για όσους ξέρουν και λίγη ιστορία, το Κράχ του Χρηματιστηρίου της Ν.Υ έφερε 13εκ ανέργους στην Αμερική. Η πιθανη κατάρρευση τραπεζών στις 18 Ιουνίου, λόγω πανικού, ακυβερνησίας, έλλειψης εμπιστοσύνης στο κρατικισμό του Σύριζα, θα σημάνει και το τέλος των επιχορηγήσεων και ΕΣΠΑ για την Ελλάδα!
    Οι ακραίες, αδιάλλακτες τοποθετήσεις των Βενιζέλου και Καμμένου, σε συνδυασμό με τη άτεγκτη στάση του Σύριζα, οδηγούν μια πολύ μεγάλη μάζα ψηφοφόρων προς τη ΝΔ. Θα είναι αρκετή για να αποφευχθεί η εσωτερική πτώχευση ; Θα το δούμε το βράδυ της Κυριακής εκείνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ομιλία στους πρεσβευτές της G20

    Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μόνος δρόμος για έξοδο από την κρίση, είπε ο Αλ.Τσίπρας

    Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική πολιτική και την οικονομία, όπως διατυπώνονται και στο πρόγραμμα του κόμματος, παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την Τετάρτη στους πρεσβευτές της G20, σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο. Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρόγραμμα εξόδου από την ΕΕ και την Ευρωζώνη, αλλά είναι πρόγραμμα που αποτελεί τον μόνο δρόμο για την έξοδο από την κρίση και την μετατροπή της Ελλάδας σε ισότιμο και αξιοπρεπή εταίρο στην ΕΕ και την ζώνη του ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αριστερά του 21ου αιώνα, που επιδιώκει έναν σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία, τόνισε ο Αλ.Τσίπρας.

    Σήμερα, Τετάρτη, στις 8 το βράδυ ο Αλ.Τσίπρας θα μιλήσει σε εκδήλωση στην Ελευσίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άμα είσαι "Προοδευτικός" κρύβεται;;;

    Εντάξει...
    Σκουλαρίκια έχουν και οι ΜΗ προοδευτικοί στις μέρες μας...
    Τέτοιες δημοσιεύσεις όμως στο Facebook δεν κάνει όποιος και όποιος...
    Πόσα κιλά "προοδευτικός" πρέπει να είσαι για να προκαλείς τους άλλους έτσι ;;;

    Βλέπουμε ο "προοδευτικός" Γ. Μηλιός του ΣΥΡΙΖΑ, που θα μας κάνει Κούβα η Βόρεια Κορέα διώχνοντας τις λίγες επιχειρήσεις που υπάρχουν ακόμα εδώ αυξάνοντας τη φορολογία τους και βάζοντας ποσοστά επί του ΤΖΙΡΟΥ σαν εισφορές , κοινοποιεί στο Facebook αφίσα Μαοκικού Κομμουνιστή που ποδοπατά τον Ιησού Χριστό!!!!

    Τόση "προοδευτικότητα" είχαμε καιρό να δούμε!!!
    Αν πάρει πρωτιά ο ΣΥΡΙΖΑ όμως στις 17 -06 -12 τότε ίσως να είναι μία καθημερινότητα αυτό το δείγμα που μας έδωσε...

    ΤΟ Απίστευτο καραγκιοζιλίκι και κόμπλεξ από τον γραφικό Μηλιό του ΣΥΡΙΖΑ !
    Ντροπή και αίσχος.
    Ο γελοίος ο Μηλιός του ΣΥΡΙΖΑ, που θα λύσει τα προβλήματά μας διώχνοντας τις λίγες επιχειρήσεις που υπάρχουν ακόμα εδώ, αφού θα τους αυξήσει τη φορολογίας στος 60-70%, κοινοποιεί αφίσα Μαοκικού Κομμουνιστή που...ποδοπατά τον Ιησού Χριστό!!!!

    Ρε γελοίε γιατί προσβάλεις τους υπόλοιπους που πιστεύουν και θες να τους υφαρπάξεις τους ψήφους;;

    Εμείς δημοσιεύουμε φωτογραφίες που να σφυροκοπούμε το κεφάλι του ινδάλματός σου του Κάστρο ή του Στάλιν;;;

    Καραγκιόζη !!..μάλλον κλόουν, στην διεθνιστική!

    Διερωτομαι πως κυκλοφορει στη πιατσα ο Μηλιος με αυτη τη φατσα που εχει.
    Μου θυμιζει μανιακο που παιζει σε ταινια cult της δεκαετιας του 1970.

    Για τη δε κορη του Κωνσταντοπουλου και τη Δουρου, η οψη τους δειχνει οτι κανανε πολλες καταχρησεις στα νιατα τους ...


    ΑΘΕΟΙ-ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ οι άχρηστοι μπαχαλάκηδες
    τα ρεμάλια ΤΟΥ ΤΣΙΡΙΖΑ.
    -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοδύναμος Τσίπρας

    Θέλω μια (αυτοδύναμη, ναι!) κυβέρνηση Τσίπρα για να φέρει τ’ απάνω-κάτω σ’ αυτόν άθλιο τόπο όπου ζούμε.

    Δεν αντέχω άλλο την μικρομεσαία μετριότητα και την έφεση προς την διαπλοκή και την συναλλαγή με επιχειρηματίες, μαφιόζους, εμπόρους ναρκωτικών, νταβατζήδες, εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου και εκβιαστές -που χαρακτηρίζει όλο το πολιτικό μας σύστημα.

    Θέλω να φύγουν όλοι, να εξαφανιστούν, να τους φάει η μαρμάγκα, η μαύρη τρύπα που αυτοί δημιούργησαν.

    Δεν θέλω ούτε Βενιζέλους, ούτε Σαμαράδες, ούτε Παπανδρέου, ούτε Καραμανλήδες ούτε Μητσοτακέϊκο – θέλω να αποσυρθούν και να μας αφήσουν επιτέλους ήσυχους. Μας οδήγησαν όλοι αυτοί στο απόλυτο αδιέξοδο και έχουν το θράσος να μας ξαναζητάνε την ψήφο μας; Πολύ θράσος το λέω εγώ αυτό.

    Γιατί ξέρω, όπως ξέρουν όλοι οι Έλληνες πια, ότι όλοι αυτοί και τα κομματόσκυλά τους, χρησιμοποίησαν τις ψήφους μας προς ίδιον όφελος –για να πλουτίσουν σε βαθμό εμετικό, να εξασφαλίσουν εγγόνια και τρισέγγονα και να νοιώσουν το “ power” του χρήματος και της εξ αυτού εκπορευομένης «εξουσίας».

    Και, όχι, συγγνώμη, δεν το κάνανε καν «για τα παιδιά τους». Όλα τους τα εγκλήματα τα κάνανε για πάρτη τους, κινούμενοι από τον ακόρεστο εγωισμό τους και την λατρεία τους στο χρήμα. Από τα χωριά τους όλοι αυτοί (καλά τα έλεγε ο Κατσιφάρας ότι δεν τους ήξεραν ούτε οι θυρωροί τους –αν είχαν και θυρωρούς), εκτοξεύτηκαν στην επικίνδυνη ζώνη των μεγάλων εθνικών αποφάσεων χωρίς να νοιάζονται ντιπ για το "έθνος". Απατεώνες με σφραγίδα. Ένας υπουργός Αμύνης, παρ’ ολίγον πρωθυπουργός που σαν ψυχοπαθής κρατούσε σημειώσεις για τα μπίλιον —μπικικίνια του και ένοιωθε ασφαλής ότι κανείς δεν μπορεί να τον αγγίξει.


    Πρέπει επειγόντως να απαλλαγούμε απ’ όλον αυτόν τον συρφετό.

    Τώρα, στις 17 Ιουνίου.

    Δεν ξέρω τι θα μπορέσει να καταφέρει μια αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα, ξέρω όμως ότι μπροστά στην μαφιόζικη Ελλάδα στην οποία ζούμε δεκαετίες τώρα, είναι ελπίδα μεγάλη η ριζική αλλαγή των ανθρώπων που θα χειριστούν από δω και πέρα την εξουσία. Είναι άλλα μυαλά. Δεν είναι «έμπειροι» στην άσκηση της εξουσίας αλλά είναι διαθέσιμοι να μάθουν και να βοηθήσουν τον έρημο αυτόν τόπο να ξανασταθεί στα πόδια του. Και κανένας Στρατούλης, κανένας Μπαλάφας, κανένα στέλεχος του νέου «κόμματος» του ΣΥΡΙΖΑ (και φυσικά όχι ο αρχηγός του) δεν μπορεί να είναι χειρότερος από τους αλήτες που μας κυβερνούνε 38 χρόνια τώρα.

    Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν. Αυτή είναι εμένα η επιλογή μου. Ευτυχώς θα το βοηθήσει αυτό το «όνειρο» η αποκοτιά του Σκανδαλίδη και του Παυλόπουλου που φτιάξανε τους νόμους με τα μπόνους των 40 (και μετά των 50) βουλευτών, σίγουροι ότι αυτοί θα τους χαρούνε.

    Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα δόξα τω Θεώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση