GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στις 24 Αυγούστου θα βγει η απόφαση για τον Μπρέιβικ

Στις 24 Αυγούστου θα εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος κατηγορείται για τις δολοφονίε...

Στις 24 Αυγούστου θα εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος κατηγορείται για τις δολοφονίες 77 ανθρώπων πέρσι το καλοκαίρι στη Νορβηγία/
Την τελευταία ημέρα της δίκης του ο 33χρονος ακροδεξιός εξτρεμιστής ζήτησε από τους δικαστές να τον αθωώσουν, υποστηρίζοντας ότι διέπραξε τις επιθέσεις της 22ας Ιουλίου 2011 για να προστατεύσει τους «βέρους Νορβηγούς από το Ισλάμ και την πολυπολιτισμικότητα». Πρόσθεσε ότι ενήργησε κατ’ αυτόν τον τρόπο για να υπερασπιστεί την «εθνική ομάδα» στην οποία ανήκει και ο ίδιος.
«Έδρασα εκ μέρους του λαού μου, της θρησκείας μου και της χώρας μου. Για αυτό ζητώ να με απαλλάξετε των κατηγοριών», είπε στο δικαστήριο.
«Δεν αναγνωρίζω την ενοχή μου. Επικαλούμαι την αρχή της αναγκαιότητας (που επιτρέπει να σκοτώνει κανείς κάποιον υπό ειδικές συνθήκες) επειδή αγωνίστηκα για το λαό, την κουλτούρα και τη χώρα μου» πρόσθεσε στην τελική αγόρευσή του που διήρκησε περίπου 45 λεπτά.
Μεταξύ άλλων ο Μπρέιβικ κατήγγειλε τη σεξουαλική ελευθεριότητα που «απειλεί» την παραδοσιακή οικογένεια κάνοντας αναφορά στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά Sex and the City και τους νορβηγούς καλλιτέχνες που κατάγονται από μετανάστες και εκπροσωπούν τη χώρα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.
Απευθυνόμενος στους πέντε δικαστές υπογράμμισε ότι «η Ιστορία θα δείξει αν δικάζουν έναν άνθρωπο που προσπάθησε να σταματήσει το Κακό, ο οποίος διέπραξε μια μικρή βαρβαρότητα για να σταματήσει μια μεγαλύτερη».
Στις 22 Ιουλίου 2011 ο Μπρέιβικ άνοιξε πυρ στην κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησάκι Οτόγια, σκοτώνοντας 69 άτομα, στην πλειονότητά τους εφήβους. Λίγο νωρίτερα είχε τοποθετήσει μια βόμβα κοντά στην έδρα της κυβέρνησης, στο Όσλο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους από την έκρηξη άλλα οκτώ άτομα.

1 σχόλιο

  1. Προς Υπουργείο Οικονομικών

    Κύριοι, μαθαίνουμε ότι βάζετε σε 6 δόσεις το χαράτσι της ΔΕΗ στα σπίτια μας ! Είστε καλά ; Δεν έχετε ακούσει ότι ο κόσμος αδυνατεί να πληρώσει τα εκκαθαριστικά της εφορίας και το ΕΤΑΚ του 2009, ακόμα και τουυς λογαριασμούς της ΔΕΗ και του νερού ;

    Ζητούμε
    1) Καθιέρωση μειωμένου τέλους 1 ευρώ το τμ για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, στη πρώτη τους κατοικία, ανεξαρτήτως περιοχής ! Στην ίδια ρύθμιση να μπουν όσοι δεν έχουν καταφέρει να πληρώσουν το ΕΕΤΗΔΕ του 2011.

    2) Έκπτωση 10% από τις φετινές δηλώσεις ( φόρο εισοδήματος και έκτακτες εισφορές ) για κάθε παιδί της Ελληνικής Οικογένειας και περισσότερες δόσεις αποπληρωμής των πολυεκκαθαριστικών. Δηλαδή, ένας με 2 παιδιά να έχει έκπτωση 20%, με 3 παιδιά 30% κλπ.

    Αλλιώς, αν δεν αλλάξετε άμεσα πολιτική, δεν θα εισπράξετε πολλά από το χαράτσι και ο κόσμος που ήδη έχει ληξιπρόθεσμα χρέη θα πολλαπλασιαστεί.

    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ.ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΜΑΙΛ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΤΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση